|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 25, 2008, 00:24:20 » |
|
Dan Winter - 'The Purpose of DNA' (PL) ['Przeznaczenie DNA'] jest ju¿ na YouTube.
Film podzielony jest na 12 czê¶ci, które znajduj± siê pod poni¿szym linkiem: http://pl.youtube.com/view_play_list?p=192600B522EA25FD
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2008, 16:58:53 wys³ane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 28, 2008, 13:35:14 » |
|
Zanim pojawi± siê ewentualne refleksje dotycz±ce filmu warto zarysowaæ fundament, na którym Dan Winter opiera swe konstrukcje my¶lowe.
Teorie Wintera opieraj± siê na jednej, podstawowej idei. Otó¿ wszech¶wiat sk³ada siê wyj¶ciowo z jednej substancji (zobacz: teoria jednolitego pola), która w zale¿no¶ci o swego "stanu wibracyjnego" i swej geometrii "objawia siê" na ró¿ne sposoby, które postrzegamy jako ró¿norodno¶æ ¶wiata. Ta substancja (eter?) posiada zdolno¶æ do kompresji, dziêki czemu wszech¶wiat mo¿e siê w ogóle zamanifestowaæ. PODSTAWOWA IDEA Dana Wintera: fraktalna (oparta na z³otym podziale) kompresja ³adunku elektrycznego jest podstawow± symetri± i przyczyn±1) powstawania masy, http://www.goldenmean.info/creation/2) powstawania grawitacji, http://www.goldenmean.info/gravitycause/3) powstawania biologicznego ¿ycia, http://www.goldenmean.info/germination/4) skutecznego leczeniahttp://www.goldenmean.info/phaseconjugation/5) samo-organizowania siê chaosu http://www.goldenmean.info/phiricais/6) powstawania symboli i alfabetów (na bazie torusa i "spirali z³otego ¶rodka")Litery alfabetów powstaj± dziêki zmianie po³o¿enia "z³otej spirali" umieszczonej na torusie, który przechyla siê w sposób wyznaczony przez osie symetrii bry³ platoñskich. Wystarczy robiæ "stop-klatki" zmieniaj±cej po³o¿enie spirali, aby otrzymaæ kolejne litery alfabetów. Szkic torusa z naniesion± na niego spiral± "z³otego ¶rodka" oraz po³o¿enie wyj¶ciowe spirali z³otego ¶rodka na jednej z osi symetrii czworo¶cianu:
Powy¿ej: powstawanie alfabetu hebrajskiego.
Poni¿ej: trójwymiarowe zobrazowanie zmiany po³o¿enia spirali Z³otego ¦rodka, (spirala jest TA SAMA, zmienia siê tylko k±t, pod jakim j± widzimy):
Wiêcej o powstawaniu symboli i alfa-betów (w j. angielskim) http://www.goldenmean.info/dnaring/
7) ¶wiadomo¶ci http://www.goldenmean.info/clinicalintro/ 8 ) o¶wiecenia http://www.goldenmean.info/enlightenment/
LINK streszczaj±cy podstawow± ideê i grupuj±cy zamieszczone powy¿ej linki: http://www.goldenmean.info/fractalfield/
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Wiêcej w podobnym klimacie w±tku "¦wiêta Geometria": http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=272.msg2671#msg2671
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2008, 13:58:05 wys³ane przez Leszek »
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 28, 2008, 18:53:39 » |
|
Panowie, doceniam a rzek³bym nawet, ¿e podziwiam wasze zdolno¶ci jêzykowe. Jednak zdecydowana wiêkszo¶æ forumowiczów nie zna tak dobrze angielskiego jak wy, je¶li w ogóle go zna - yak jak ja. Wiêc bardzo proszê, przynajmniej jakie¶ ma³e streszczenie, bo domy¶lam siê, ¿e t³umaczenie nie wchodzi w grê. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 28, 2008, 19:27:18 » |
|
Darek panowie i panie
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 28, 2008, 19:37:39 » |
|
Nic nie rozumiem, nie znam angielskiego, linki sa tez obcojezyczne.......
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 28, 2008, 19:43:34 » |
|
Na YouTube jest z napisami polskimi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2008, 20:00:08 wys³ane przez wiki »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 28, 2008, 19:52:12 » |
|
Czytalam wlasnie w jezyku niemieckim, kochani , temat jest bardzo ciekawy, ale najpierw trzeba go dobrze przestudiowac i zapoznac sie z nim, nie wiem czy ktos wie o co to wogole chodzi. Jak sie zorietowalam sa kursy w niemczech, a wiec jest szansa dokladnie zapoznac sie z tematem. Pozdrawiam....
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 28, 2008, 20:01:43 » |
|
Darek panowie i panie Ups, przepraszam za tak± gafê Czytalam wlasnie w jezyku niemieckim, kochani , temat jest bardzo ciekawy, ale najpierw trzeba go dobrze przestudiowac i zapoznac sie z nim, nie wiem czy ktos wie o co to wogole chodzi. Jak sie zorietowalam sa kursy w niemczech, a wiec jest szansa dokladnie zapoznac sie z tematem. Pozdrawiam....
Wszystko fajnie Rafaelo, ale niemiecji te¿ trzeba znaæ
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 28, 2008, 21:00:55 » |
|
Wiem Darku, dlatego z jednego z linkow przeszlam na niemiecki aby sie dowiedziec, o co to chodzi, Wiki wlasnie napisala ze mozna jednak ogladac na YUTUBE...
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 28, 2008, 23:10:20 » |
|
W ogóle temat jest ... niezwyk³y . Dan Winter proponuje zupe³nie odmienne, ¶wie¿e spojrzenie na .. si³ê ludzkich emocji. Na razie przebrn±³em przez 5 czê¶ci filmu na YouTube. To s± te "bardziej naukowe" czê¶ci . Co¶ tam zaczyna mi siê ³±czyæ spiralnie w g³owie hehe . Przy tej okazji ma³a refleksja /pytanie retoryczne : Dlaczego PROGRAM szkolny z zakresu geometrii ( na ka¿dym poziomie od podstawówki po geometriê wykre¶ln± , któr± mia³em na studiach ) nie zg³êbia w ogóle zagadnieñ spiral czy wirów ? A przecie¿ ka¿dy siê z tym na codzieñ spotyka , choæby ten, kto choæ raz przygl±da³ siê jak znika woda z wanny w odp³ywie po usuniêciu z niego korka ( za³o¿ê siê ,¿e wir ten jest idealnym kszta³tem z³otej spirali ) .Tymczasem geometriê ukazuje siê jako WYNIK , a nigdy przyczynê czegokolwiek. Moim zdaniem odpowied¼ jest taka, ¿e "programi¶ci" nie chc± by mózg ludzki zacz±³ my¶leæ "spiralnie". W tym w³a¶nie miejscu napotykam najwiêksze problemy w zrozumieniu Golden Ratio. Muszê siê przestawiæ na my¶lenie przestrzenne w kategoriach nielinearnych . Z trudem siê to udaje, bo po kilka razy musze ogl±daæ ka¿dy z odcinków wspomnianego filmu na YouTube,by co¶ skumaæ . Odnoszê przy tym wra¿enie, ¿e Dan Winter pêdzi przez ka¿dy z tematów jak Orient Express. Mo¿e dla niego sprawy s± oczywiste, ale ja bym wola³ wiêcej przyk³adów, animacji komputerowych przedstawiaj±cych zagadnienia jeszcze bardziej zrozumiale . Najlepszym przyk³adem w którym Dan odniós³ siê t³umacz±c czym jest ci±g fibonacciego ( odwo³uj±cy sie do z³otego podzia³u 0.618 ) jest ukazanie tego w naturze, jak rozk³ada siê umiejscowienie i rozrost li¶ci na ³odydze. By³o to niezwykle obrazowe i przekonuj±ce. W ogóle jak dla mnie to jakakolwiek teoria, aby mia³a sens , musi mieæ odzwierciedlenie w otaczaj±cej mnie rzeczywisto¶ci. Wierzê w m±dro¶æ przyrody , bo jej logicznego, harmonicznego dzia³ania do¶wiadczam codziennie przez sam± obserwacjê. Dlatego przemawia do mnie koncepcja dzia³ania ludzkiego serca , przemawia do mnie logiczno¶æ konstrukcji DNA - bo to jest sprawdzone i dzia³a od wieków. DW zadaje dziecinne pytania w rodzaju " dzia³a, ockey , ale DLACZEGO w³a¶nie tak , a nie inaczej ?" I jego koncepcje wydaj± mi siê logiczne , aczkolwiek problematyczne jest to, ¿e DW wydaje siê samotnym Don Kichotem walcz±cym z wiatrakami. Z tym ,¿e jego trud nie idzie na darmo. Dzia³ania, które podejmuje z ¿elazn± konsekwencj± udostêpniaj±c swoje materia³y w sieci za darmo ka¿demu , kto zechce s³uchaæ i czytaæ, przypomina sianie ziarna . Ono ju¿ zaczyna kie³kowac w umys³ach i sercach odbiorców tej wiedzy. Kto wie dok±d nas to zaprowadzi. Dok±d zaprowadzi mnie ? Od jakiego¶ czasu rozumujê sobie w ten sposób, ¿e musi byæ jaki¶ prosty dostêp do ca³ej wiedzy, która JEST , ni¿ tylko poprzez ¿mudny system szkoleñ, które urabiaj± mózgi swoich adeptów. Ka¿da wiedza jest do przyswojenia, je¶li CZUJE siê ,¿e to jest w³a¶nie to , co chcia³oby siê poznaæ. To kwestia motywacji, albo raczej rezonansu ?. Wybieram wiedzê , któr± czujê ,¿e potrafi³bym zaakceptowaæ. U DW podoba mi siê to ,¿e sprowadza on wiele skomplikowanych na pierwszy rzut oka zagadnieñ do prostej , harmonicznej z³otej spirali, powszechnej , jak siê wydaje wszêdzie i we wszystkim co nas otacza, nawet wewn±trz ludzkiego serca . Dan sugeruje ,¿e ta spirala jest kluczem do wszystkiego . Ona bierze na siebie ca³y ciê¿ar zharmonizowania naszego otoczenia wed³ug okre¶lonych praw. A co dzia³a na nasza spiralê ? Tak jak ja to rozumiem , jest to co¶ jeszcze bardziej dla nas prostego i zrozumia³ego. Ludzkie uczucia. Mi³o¶ci , empatii, wspó³czucia. Okre¶lone uczucia , które rezonuj± z czêstotliwo¶ci± z³otej spirali daj±c jej moc i legitymacjê do dzia³ania . Je¶li tak jest jak sobie to wymy¶li³em, to wcale nie musimy znaæ zasad dzia³ania fal we falach okrytych falami wewn±trz wiêkszych fal ( obrazowe wyja¶nienie tej kwestii za pomoc± konstrukcji liny okrêtowej jest mi na szczê¶cie do¶æ bliskie i zrozumia³e ). Wydaje siê wiêc ,¿e swoimi pozytywnymi , harmonicznymi emocjami odzia³ywujemy na w³asne serce, a poprzez nie - na w³asne DNA. I dlatego OP£ACA SIÊ dbaæ o dobre samopoczucie , o w³asne nerwy , o w³asne serce . Ca³± harówkê logistyczn± wykonuje za nas kochana z³ota spirala , tak wszechobecna w przyrodzie (najlepiej wiedz± o tym ro¶liny ). Filmy takie jak ten s± moim zdaniem potrzebne ,po to choæby ,¿eby¶my niczego nie musieli braæ "na wiarê". Na wierze niechaj bazuj± sobie religie i w imiê wiary wszystko sobie uk³adaj± . Je¶li Bóg na mnie oddzia³ywuje , to robi to w sposób logiczny , sensowny a nade wszystko - logistycznie mo¿liwy. Aczkolwiek DW czêsto u¿ywa s³owa "wierzymy , ¿e" - tak , jakby dopiero pracowa³ nad dowodami swoich hipotetycznych twierdzeñ . Uzywaj±c s³owa "wierzymy" sam podkre¶la, ¿e ogólny kszta³t , tzw szerszy kontekst jest ju¿ gotowy , "zagnie¿d¼ony" ,ale brakuje mu jeszcze wielu wype³nieñ , wyja¶nieñ, dowodów, eksperymentów. Je¶li tak to jego teoria jest niekompletna, chocia¿ warta rozwijania. Ja w ka¿dym razie odnoszê siê do jego teorii z ogromn± ¿yczliwo¶ci± .Ca³ym sob± czujê, ¿e TO JEST TO, bo dziêki niej podejmujê chocia¿ trud oderwania siê od narzuconego mi kiedy¶ my¶lenia w kategoriach prostych figur na kartce papieru. Co z tego ostatecznie wyniknie ? Któ¿ to wie.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 29, 2008, 00:48:36 » |
|
Jeszcze ma³a uwaga . Wszyscy pewnie znamy przypowie¶æ o Adamie i Ewie, którzy "skosztowali" jab³ka zerwanego z drzewa "dobrych i z³ych wiadomo¶ci" . Dlaczego jab³ka ? Poniewa¿ jab³ko jest efektem dzia³ania z³otej spirali . a jab³ko przeciête wed³ug innej p³aszczyzny ukazuje nam pewn± wszystkim nam znan± figurê Czy¿by "kosztuj±c" jab³ko , Adam i Ewa w gruncie rzeczy zadecydowali o tym, ¿e mog± ¿yæ poza Boskim wszechopiekuñczym ¶wiat³em ?, ¿e posiadaj±c dla siebie moc wiedzy zaklêtej w Przyrodzie ( jab³ko ) , poradz± sobie nawet , gdyby pozbawiæ ich "boskiej opieki" wraz z ca³± pamiêci± o w³asnym pochodzeniu ? Sam Dan Winter , podobno, nazywa to "jab³ko " Jab³kiem Adama .
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2008, 00:58:54 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 29, 2008, 00:57:26 » |
|
ZBOCZENIE Z TEMATU - TYLKO DLA LUCYFERA Stan Tenen "Meru Fundation" List Goñczy (oskar¿enie Dana Wintera o plagiat) Je¶li Ciê to Lucyferze interesuje, to powiniene¶ przedstawiæ argumenty OBU stron, a nie jednej. Poni¿ej masz: 1) krótk± odpowied¼ Dana "The frivolous lawsuit against Winter was from the Meru group who had a crude piece of jewelery whose shadows they wished to copyright. Lacking any equation to describe the principle, they however managed to locate a cheap lawyer.. (Welcome to America..) Winter presented mathematical evidence using accurate Golden Mean ratio to make his original animations of the origin of Alphabets ( Tenen actually still claims Golden Mean is NOT the origin of Alphabets in direct ignorance of the simple physics that to symbolize anything is to embed. ) In the end since Winter couldn't find legal money - he was forced to escape the US. - where freedom today remains for the increasingly few who can buy it." ¬ród³o i wiêcej o tym jest tu: http://spirals.eternite.com/2) Historiê zdarzenia w pliku PDF, gdzie masz wersjê wydarzeñ wg. Dana http://www.goldenmean.info/dnaring/danside.pdfNa angielskich forach ludzie zadaj± pytania typu: Dont you think its a little weird that DW: Has been banned from the USA COMPLETELY Had his archived site ripped OUT of ppls computers Has had his website ripped down and covered with FBI warnings Its a little excessive dont you think? He's not the first scientist to be accused of fraud, but he is the first to speak up on such things. http://tracker.conspiracycentral.net/torrents-details.php?id=1858Co sprowadza siê do stwierdzenia, ¿e dziwne jest i¿ zamykaj± usta cz³owiekowi, który jako pierwszy otwarcie i g³o¶no mówi o takich sprawach jak choæby te w "Purpose of DNA" Nie bêdê wiêcej o tym pisa³, bo to miejsce do dyskusji o ideach, a nie polityce... Poda³em te informacje, by pokazaæ, co "strona Wintera" uwa¿a za prawdê. Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2008, 12:50:31 wys³ane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 29, 2008, 12:16:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 29, 2008, 22:04:51 » |
|
Obejrza³am wczoraj wszystkie 12 czê¶ci "Purpose of DNA" i moja lewa pó³kula mózgu nie¼le siê zakrêci³a, prawa za¶ poczu³a prawie b³ogo¶æ, bo ponad naukowymi wywodami „pojê³a” sens tego, co w zasadzie od zawsze wiedzia³am. ¯e poprzez mi³o¶æ, wspó³czucie, empatiê prowadzi droga do wyzwolenia, do podniesienia siê z upadku. Je¶li dobrze zrozumia³am, to wg Dana Wintera upad³ymi s± istoty, które pozbawi³y siê uczuæ i dobra. I których DNA utraci³o zdolno¶æ samosterowania wraz z utrat± b³ogo¶ci, przez co istoty te uzale¿ni³y siê od zewnêtrznych ¼róde³ tworzenia implozji w DNA, skazuj±c siê na za¿ywanie bia³ego proszku z³ota (manna, przyprawa). Pozbawienie siê za¶ implozji w DNA w efekcie prowadzi do utraty duszy. [?] Do wpadniêcia w ¶wiadomo¶æ zbiorow±. To tak w du¿ym uproszczeniu, bo nie pamiêtam dok³adnie naukowych wyja¶nieñ zwi±zanych z grawitacj±, powielaniem i podró¿ami czasoprzestrzennymi. Choæ pojmujê intuicyjnie, o co chodzi. I czujê sercem, ¿e Dan Winter ma racjê. ¯e têdy droga. Abstrahuj±c nieco od filmu, to ¿al mi tych wszystkich upad³ych istot, ich rozpaczliwych wysi³ków zwi±zanych z utrzymaniem siê na powierzchni. Ale, przecie¿ wszystko dzieje siê wskutek osobistych wyborów, zawsze jest wybór w ka¿dej chwili. My¶l± sprowadzamy okre¶lone emocje i uczucia, przynajmniej my, ludzie. Dlatego, albo idziemy w harmoniê i b³ogo¶æ lub w chaos i cierpienie. W wyzwolenie lub w upadek. Czy wobec tego istota, która wci±¿ wybiera ¼le, musi w koñcu zakoñczyæ swoje istnienie? Bo przecie¿ nie da siê obej¶æ PRAW. Czyli dusza wcale nie musi byæ nie¶miertelna. Wiedza taka powinna daæ impuls ¶wiadomym istotom do dokonywania w³a¶ciwych wyborów, do wyboru ¯YCIA, do zachowania indywidualno¶ci. Dlatego tak wa¿ne jest udostêpnienie tej WIEDZY, dlatego te¿ Winterowi rzucane s± k³ody pod nogi. Tylko, dlaczego Ci rzucaj±cy, nie chc± ratowaæ siebie? Brak zrozumienia? Czy za daleko ju¿ zabrnêli w niew³a¶ciwych wyborach, tak, ¿e stracili ju¿ moc samostanowienia o sobie? Przekroczyli punkt krytyczny? Ale, czy¿ chaos nie ma mocy samo organizowania siê? Film jest niezwyk³y, jest w nim wiele wa¿nych w±tków, jest WIEDZA. W punkcie tym, nauka spotyka siê z duchowo¶ci±. Chcia³am podziêkowaæ Leszkowi i Redmulucowi oraz jego bratu za wielki trud w³o¿ony w t³umaczenie no i przede wszystkim Danowi Winterowi za tak wspania³e dzie³o. Dziêkujê
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2008, 22:41:20 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
radoslaw
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 30, 2008, 02:14:19 » |
|
Hej! Wyrazy uznania i serdeczne podziêkowania dla Redmuluca, jego brata i Leszka (i pewnie jeszcze kilku osób). DZIÊKI, ODWALILI¦CIE KAWA£ DOBREJ ROBOTY!!! Film napewno do lekkich nie nale¿y, tak samo jak ¶wiêta geometria. Porusza fundamentalne prawdy o ¶wiecie wokó³ nas i naszym wnêtrzu. Po krótce streszczê jak ja to widzê. Cz³owiek ma serce. Czy siê to komu¶ podoba czy nie ten organ generuje najwiêksze pole elektro-magnetyczne w naszym organi¼mie. I gra muzykê, któr± "s³yszy" nasze DNA. Gra muzykê któr± my podyktujemy, bo gra muzykê naszeych emocji. Mierz±c EKG serca Dan stwierdzi³ ¿e gdy serce bije w okre¶lonym rytmie nasze DNA "dostaje zajoba" - powstaj± w nim mikro-czarne dziury (przypomnê tylko ¿e w kosmosie w pobli¿u czarnych dziur rodz± siê gwiazdy). I to s± te "strzykacze", które po pierwsze daj± nam mo¿liwo¶æ "pod³±czenia siê" do dzikiego fraktalnego wszech¶wiata i mo¿liwo¶æ ZMIENIANIA GO za pomoc± uwagi zamiennie nazywanej intencj± (zw³aszcza przez szamanów staro¿ytnego Meksyku). Jaki to rytm serca robi takie magiczne sztuczki pozwalaj±ce nam byæ wolnymi, niezale¿nymi i SAMO¦WIADOMYMI istotami?
Rytm mi³o¶ci. Proste, co? Odczuwaj mi³o¶æ, graj piosenkê swojemu DNA, a bêdziesz "fraktalny" - czyli bêdziesz mia³ dostêp do wszystkich informacji wszech¶wiata i bêdziesz móg³ tworzyæ SWOJE gwiazdy.
W³a¶ciwie tutaj móg³bym skoñczyæ moj± wypowied¼, ale ¿yjemy w szczególnych czasach, wiêc...
Wiedza omawiana w tym filmie jest rozpowszechniana za darmo na ca³ym ¶wiecie, choæ jest te¿ najg³êbiej skrywanym sekretem przez ostatnie tysi±ce lat. Nie dzieje siê to bez powodu - jest ona potrzebna naszemu gatunkowi ludzkiemu ¿eby prze¿yæ nadchodz±ce wydarzenia i rozwijaæ siê w t± lepsz± dla nas stronê. Nie przylec± Pleyadanie, Flash Gordon czy Annunaki. Nie ma sensu kopaæ schronów czy szlajaæ siê po Egipcie z grup± fanatyków. Nie pomo¿e mamusia, mistrz Reiki czy jaki¶ wyimaginowany lub spotkany na ¿ywo Bóg, Anio³ czy inny gad. Szanowni Pañstwo - to my jeste¶my bogami wybudzaj±cymi siê z amnezji, a przedstawiony materia³ nam to tylko przypomina. TYLKO my mo¿emy zmieniaæ ten ¶wiat. Szeregi osób które od dawna ¿yj± mi³o¶ci± i intuicyjnie stosuj± t± wiedzê w praktyce nie s± ma³e.
Jest wiele k³ód na drodze wêdrowców, czy te¿ wojowników w podro¿y. Nasz± zdolno¶æ do scalania siê ze wszech¶wiatem i wspó³kreacji mog± zak³óciæ: - stres - emocje które graj± sercu "brzydkie" piosenki (strach, nienawi¶æ, bla bla bla) - otoczenie - materia³y jakimi siê otaczamy, nasze ubrania, kszta³ty budynków i technologie w jakich s± wykonane, elektrosmog, fale sieci komórkowych, HAARP, chemtrails - jedzenie - ¿ywno¶æ GMO zabija nasze zdolno¶ci szybciej ni¿ kula
To wystarczy ¿eby wiedzieæ o co chodzi w grze która siê toczy na naszych oczach - ludzko¶æ ma dwie drogi wyboru - albo pójdzie drog± indywidualnego rozwoju wykorzystuj±c swój naturalny potencja³, albo upadnie uzale¿niaj±c siê od technologii i pogr±¿aj±c siê w ¶wiadomo¶ci zbiorowej. Tak jak upadli niektórzy Annunaki zamieniajac mi³o¶æ na bia³y proszek z³ota...
Pozdrawiam wszystkich fraktalnie, jak zawsze
|
|
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 30, 2008, 14:07:25 » |
|
Dan: Gdy we¼miemy 10 spiral Z³otego Podzia³u i spojrzymy z góry, bêd± wygl±daæ dok³adnie jak DNA z góry Dan: Gdy spojrzymy na ruch spiral z boku, zobaczymy jak osadz± siê pod k±tem 32 stopni,ukazuj±c geometriê heksagonaln± wpisan± w geometriê pentagonaln±. Dan: Mamy wi±zanie pentagonalne obok wi±zania heksagonalnego.I ten zwi±zek 5/6 widaæ tutaj, w wi±zaniu guaniny z cytozyn±, jak równie¿ w wi±zaniu adeniny z tymin±. Te wi±zania pokazuj± nam, jak drabina lub sprê¿ynka DNA jest spleciona. Dan: ¦wiadomo¶æ zbiorowa u¿ywa jedynie heksagonalnych (6-cio k±tnych) struktur które j± zamykaj± i ograniczaj±. Dan: Natomiast grupy ho³duj±ce b³ogo¶ci,u¿ywaj± struktur pentagonalnych. Masaru Emoto - Wie¶ci z WodyMasaru jako pierwszemu uda³o siê do¶wiadczalnie potwierdziæ mo¿liwo¶æ energetyzowania tzw. "materii nieo¿ywionej" za pomoc± naszych my¶li. http://video.google.com/videoplay?docid=5973768289576180843 Masaru: Wibracja to tylko inna nazwa na energie. Jak przenosz± siê wibracje? My¶le ¿e poprzez wodê a sze¶ciok±tne kryszta³ki przedstawiaj± si³y ¿yciowe Matki natury, dlatego nieobecno¶æ sze¶ciok±tnych kryszta³ów mo¿e byæ oznak±, ¿e si³y ¿yciowe na danym obszarze zosta³y energetycznie upo¶ledzone Reakcja kryszta³ów na emocje (s³owa)Przez ciebie chorujê. Ja ciebie zabijêDziêkujêhttp://darmowa-energia.eko.org.pl/pliki/duch/maseruemoto.htmlPrzeciêtny cz³owiek sk³ada siê w 66% z wody komórki - 80% krew - 60% mózg - 80% miê¶nie 80% Bez wody cz³owiek mo¿e prze¿yæ od 4 do maksymalnie 7 dniWszystko jest wibracj±, energia jest wibracj±. Czym jest wibracja? Wibracja jest ¿yciem.£apacz Snów
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 30, 2008, 19:52:50 » |
|
Dlaczego PROGRAM szkolny z zakresu geometrii ( na ka¿dym poziomie od podstawówki po geometriê wykre¶ln± , któr± mia³em na studiach ) nie zg³êbia w ogóle zagadnieñ spiral czy wirów ? Nie wiem jak wygl±daj± dzi¶ podrêczniki szkolne. Trzeba by spytaæ nauczycieli. S³ysza³em, ¿e Rosjanie wydaj± we w³asnym jêzyku ksi±¿ki o ¶wiêtej geometrii, a niektórzy postuluj±, aby wprowadziæ tê geometriê przynajmniej jako "ciekawostkê" do programów szkolnych. Dan Winter pêdzi przez ka¿dy z tematów jak Orient Express. Mo¿e dla niego sprawy s± oczywiste, ale ja bym wola³ wiêcej przyk³adów, animacji komputerowych przedstawiaj±cych zagadnienia jeszcze bardziej zrozumiale . W 100% siê z Tob± zgadzam. Film streszcza jego wieloletni± pracê i chyba dlatego Dan tak "goni". De facto ka¿dy z w±tków wymaga niemal osobnego wyk³adu. I jego koncepcje wydaj± mi siê logiczne, aczkolwiek problematyczne jest to, ¿e DW wydaje siê samotnym Don Kichotem walcz±cym z wiatrakami. Mimo zabiegów amerykañskiej Meru Foundation, która chcia³a zniechêciæ ludzi do Dana, ma on wokó³ siebie grupê pasjonatów, którzy nazwali siê "Implosion Group" i dzia³aj±. Dan bierze udzia³ w ró¿nych szkoleniach i miêdzynarodowych konferencjach, no, ale do US wróciæ nie mo¿e... Dan sugeruje ,¿e ta spirala jest kluczem do wszystkiego . Ona bierze na siebie ca³y ciê¿ar zharmonizowania naszego otoczenia wed³ug okre¶lonych praw. A co dzia³a na nasza spiralê ? Tak jak ja to rozumiem , jest to co¶ jeszcze bardziej dla nas prostego i zrozumia³ego. Ludzkie uczucia. Mi³o¶ci, empatii, wspó³czucia. Okre¶lone uczucia , które rezonuj± z czêstotliwo¶ci± z³otej spirali daj±c jej moc i legitymacjê do dzia³ania. Wed³ug Dana "muzyka serca", gdy czujemy mi³o¶æ i/lub wspó³czucie tworzy harmoniczn± kaskadê fal, gdzie przestrzenie (odleg³o¶ci) miêdzy harmonicznymi (sk³adowymi d¼wiêkami serca) oscyluj±c± wokó³ liczby Phi, co daje siê tak¿e przedstawiæ graficznie w postaci Z³otej Spirali. Je¶li TAKA SAMA Z³ota Spirala jest podstaw± powstawania porz±dku we wszech¶wiecie, to mo¿na wyci±gn±æ wniosek, ¿e wszech¶wiat samoorganizuje siê przez to, co nazywamy mi³o¶ci± i/lub wspó³czuciem...Je¶li wiêc: 1) wszech¶wiat jest fraktalny i w swej istocie oparty na liczbie Phi 2) to Z³ota spirala w skali makro (w skali wielowymiarowego wszech¶wiata) jest POTENCJALNIE podobna do Z³otej Spirali w skali mikro (do "warkoczyka", splatanego przez nasze emocje/uczucia <lub bia³y proszek> z DNA). Nasza "ma³a" spirala jest potencjalnie podobna do "du¿ej" spirali, bo to od nas zale¿y jaki kszta³t przyjmie nasza "energia" - mo¿e ona staæ siê idealnie fraktalna lub nie. Zale¿y od naszej "higieny ¿yciowej". 3) Je¶li jest tak, jak w pkt 1 i 2, to dziêki rozpaleniu ognia w sobie, nasza energia mo¿e staæ siê "z³otym cia³em" (wymaga to czasu) - energi± idealnie fraktaln±, dziêki czemu mo¿emy staæ siê Solarianami (wg. Wintera Templariusze tak nazywali istoty, potrafi±ce zamieszkaæ S³oñce) i pokonuj±c grawitacjê Uk³adu S³onecznego mo¿emy "zamieszkaæ" gwiazdozbiory, staj±c siê czê¶ci± ich magnetycznego cia³a. Tak te¿ rozumiem mit o Ozyrysie, który ponoæ sta³ siê gwiazd± w konstelacji Oriona. Winter twierdzi, ¿e ka¿dy z nas mo¿e staæ siê gwiazd±, tzn. nasze cia³o energetyczne mo¿e zamieszkaæ gwiazdê, gdy stanie siê ono "z³otym cia³em" (z³otym, bo budowa atomu z³ota jest fraktalna). Z takim z³otym, fraktalnym, opartym na Phi cia³em energetycznym mo¿emy pokonywaæ ró¿ne wymiary wszech¶wiata, bo konstrukcja wszech¶wiata tak¿e opiera siê na Phi. Wniosek jest prosty: stañ siê "z³otym ch³opakiem" lub "z³ot± dziewczyn±", a bêdziesz móg³ przemierzaæ ró¿ne wymiary wszech¶wiata. Po ilu¶ tam wcieleniach oczywi¶cie W tym kontek¶cie mo¿na inaczej spojrzeæ choæby na film "GWIEZDNY PY£": “Gwiezdny py³” /Stardust/, urzekaj±ca, zaczarowana opowie¶æ o spadaj±cej gwie¼dzie, która trafia do magicznego królestwa. Tam okazuje siê, ¿e nie jest to zwyk³y meteoryt ale piêkna, posiadaj±ca niezwyk³± moc kobieta.http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=24210&sekcja=1P.S Swoj± drog± jak kto¶ by³ na kursie uruchamiania Merkaby (osobistego, ¶wietlistego pojazdu do podró¿y miêdzy-wymiarowych ) , to wie, ¿e na takich kursach mówi siê ludziom, aby w pewnym momencie uruchomili oba czworo¶ciany Merkaby w proporcji 34:21, czyli gdy jeden wykonuje 34 obroty, drugi ma wykonywaæ w tym czasie 21 obrotów. Czemu tyle? My¶lê, ¿e dlatego i¿ 34:21 = 1,619047 czyli proporcja bliska do Phi = 1, 6180339. (Ponoæ taka tolerancja obrotów jest dozwolona). Skoro ruch czworo¶cianów Merkaby oscyluje wokó³ warto¶ci Phi i wszech¶wiat oscyluje wokó³ Phi, to ruchem po Z³otej Spirali mo¿na przechodziæ miêdzy ró¿nymi wymiarami. Merkaba wiruj±ca w proporcji Phi staje kompatybilna z budow± energetyczn± wszech¶wiata. Da siê to przedstawiæ graficznie. Lucyfer wrzuci³ ju¿ nawet jeden obrazek, który jest pomocny... Na wspomnianych kursach mówi± te¿, ¿e Merkaby nie da siê oczywi¶cie uruchomiæ je¶li nie wype³nimy siê mi³o¶ci±. Po prostu trudno, aby energia Merkaby by³a REALNIE fraktalna, gdy nie ma w nas mi³o¶ci i/lub wspó³czucia... O Merkabie: http://www.merkaba.x12.pl/
Wydaje siê wiêc ,¿e swoimi pozytywnymi , harmonicznymi emocjami odzia³ywujemy na w³asne serce, a poprzez nie - na w³asne DNA. I dlatego OP£ACA SIÊ dbaæ o dobre samopoczucie , o w³asne nerwy , o w³asne serce. Ca³± harówkê logistyczn± wykonuje za nas kochana z³ota spirala , tak wszechobecna w przyrodzie (najlepiej wiedz± o tym ro¶liny ). Chyba jednak tê "harówkê" musimy wykonaæ my sami, bo spirala to tylko symbol idealnej fraktalnej rzeczywisto¶ci. Aby siê pod ni± podpi±æ, musimy jednak trochê popracowaæ.. Niemniej, nawet je¶li s± to bajki dla grzecznych Ziemian, to i tak pozytywne emocje i uczucia czyni± ¿ycie milszym Aczkolwiek DW czêsto u¿ywa s³owa "wierzymy , ¿e" - tak , jakby dopiero pracowa³ nad dowodami swoich hipotetycznych twierdzeñ .
Tak, od czasu nakrêcenia tego filmu minê³o 7 lat i sprawy posunê³y siê do przodu. Okaza³o siê (do¶wiadczalnie), ¿e DNA nie tylko tworzy mikro czarne dziury, ale, ¿e splatanie DNA, kiedy ju¿ cz³owiek wywo³a w sercu implozjê (rozpali w sercu ogieñ) powoduje, ¿e DNA staje siê toroidalne - staje siê "pier¶cieniem". Czy cz³owiekowi otwiera siê wtedy droga do stania siê w³adc± pier¶cieni? Nie jestem genetykiem, wiêc w tym przypadku podajê jak "ma³pka". Toroidalne DNA (zdjêcie mikroskopowe) http://www.goldenmean.info/ringlord/index.htmlhttp://www.goldenmean.info/circularDNA/W powiêkszeniu: http://www.goldenmean.info/dnaring/lub http://www.aip.org/pt/vol-53/iss-9/captions/p38cap1a.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 16:25:57 wys³ane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 30, 2008, 20:27:37 » |
|
Czyli w dalszym ciagu, bez MILOSCI BEZWARUNKOWEJ niczym sa wszystkie wzory....... Kto odkryje w sercu milosc do SIEBIE, ten bedzie potrafil kochac WSZYSTKICH , bez wartosciowania dobry , lub zly. Bo MILOSC nie wartosciuje plynie do kazdej istoty , tylko dlatego iz ONA JEST. I to nam wystarczy. Natomiast gdy spotykamy drugiego czlowieka , ktory kochac potrafi jak my , nastepuje splecenie w postaci zlotej. Nie trzeba szukac nigdzie , on/ ona zjawia sie sami , bo przyciagnie ich nasza wibracja milosci. Tak te dwie czesci Merkaba do pewnego mometu wiruja w roznych rytmach, ale nastepuje pozniej momet zgrania , polaczenia harmonijnego tego wirowania i przeniesienie za pomoca woli-mysli w kazdy punkt kosmosu , ktory sobie wybierzemy. Przyszlosc , czy przeszlosc, to zaden problem. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 30, 2008, 20:36:06 » |
|
dlaczego mam wra¿enie, ¿e rozwijacie w±tek tworz±c kopie "¦wiêtej Geometrii" ?
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 30, 2008, 20:46:13 » |
|
To nie tak. Tu chodzi tylko i wy³±cznie o film Wintera, a on te¿ pos³uguje siê ¶wiêt± geometri±, wiêc nie sposób o niej nie wspomnieæ. Poza tymi wstêpnymi uwagami chodzi o kilka innych spraw.
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 30, 2008, 20:50:03 » |
|
To nie tak. Tu chodzi tylko i wy³±cznie o film Wintera, a on te¿ pos³uguje siê ¶wiêt± geometri±, wiêc nie sposób o niej nie wspomnieæ. Poza tymi wstêpnymi uwagami chodzi o kilka innych spraw. dobrze, dobrze ale bêdê was obserwowa³ starajcie siê nie odbiegaæ od g³ównego w±tku i jakby co Leszku tu mam pro¶bê do ciebie - kieruj dyskusjê do twojego tematu (sam wiesz jakiego), ¿eby nie dublowaæ dyskusji i ba³aganiæ.
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 30, 2008, 20:57:46 » |
|
Czyli w dalszym ciagu, bez MILOSCI BEZWARUNKOWEJ niczym sa wszystkie wzory....... (...) Tak te dwie czesci Merkaba do pewnego mometu wiruja w roznych rytmach, ale nastepuje pozniej momet zgrania , polaczenia harmonijnego tego wirowania i przeniesienie za pomoca woli-mysli w kazdy punkt kosmosu , ktory sobie wybierzemy. Przyszlosc , czy przeszlosc, to zaden problem.
To Kiaro tak, jakby powiedzieæ, ¿e bez benzyny ¿aden samochód nie pojedzie. Tym stwierdzeniem jednak nie zbudujesz ¿adnego samochodu. Harmonijne zgranie to w³a¶nie te ró¿ne prêdko¶ci w proporcji Phi. Jak jeste¶ przekonana do innej harmonii to przedstaw. Co do reszty siê nie wypowiadam, bo to s± inne tematy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2008, 21:01:51 wys³ane przez Leszek »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 30, 2008, 21:12:22 » |
|
To Kiaro tak, jakby powiedzieæ, ¿e bez benzyny ¿aden samochód nie pojedzie. Tym stwierdzeniem jednak nie zbudujesz ¿adnego samochodu. Harmonijne zgranie to w³a¶nie te ró¿ne prêdko¶ci w proporcji Phi. Jak jeste¶ przekonana do innej harmonii to przedstaw. Co do reszty siê nie wypowiadam, bo to s± inne tematy.
Ale, czy¿ nie po to mamy nasze cudowne DNA, by uruchomi³o pojazd, gdy nape³nimy siê mi³o¶ci± i wspó³czuciem? Ono wie jak to zrobiæ, nasza sprawa, to dostarczyæ odpowiedniego paliwa, MI£O¦CI. Przecie¿ nie bêdziemy przeliczaæ i wyliczaæ ¶wiêtych liczb. Zrobi³a to ju¿ za nas kosmiczna inteligencja zwana Bogiem. Mamy tylko dbaæ o czysto¶æ paliwa.
|
|
|
|
|
|
|
|