|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 25, 2008, 00:24:20 » |
|
Dan Winter - 'The Purpose of DNA' (PL) ['Przeznaczenie DNA'] jest juÂż na YouTube.
Film podzielony jest na 12 czĂŞÂści, ktĂłre znajdujÂą siĂŞ pod poniÂższym linkiem: http://pl.youtube.com/view_play_list?p=192600B522EA25FD
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2008, 16:58:53 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2008, 13:35:14 » |
|
Zanim pojawiÂą siĂŞ ewentualne refleksje dotyczÂące filmu warto zarysowaĂŚ fundament, na ktĂłrym Dan Winter opiera swe konstrukcje myÂślowe.
Teorie Wintera opieraj¹ siê na jednej, podstawowej idei. Otó¿ wszechœwiat sk³ada siê wyjœciowo z jednej substancji (zobacz: teoria jednolitego pola), która w zale¿noœci o swego "stanu wibracyjnego" i swej geometrii "objawia siê" na ró¿ne sposoby, które postrzegamy jako ró¿norodnoœÌ œwiata. Ta substancja (eter?) posiada zdolnoœÌ do kompresji, dziêki czemu wszechœwiat mo¿e siê w ogóle zamanifestowaÌ. PODSTAWOWA IDEA Dana Wintera: fraktalna (oparta na z³otym podziale) kompresja ³adunku elektrycznego jest podstawow¹ symetri¹ i przyczyn¹1) powstawania masy, http://www.goldenmean.info/creation/2) powstawania grawitacji, http://www.goldenmean.info/gravitycause/3) powstawania biologicznego ¿ycia, http://www.goldenmean.info/germination/4) skutecznego leczeniahttp://www.goldenmean.info/phaseconjugation/5) samo-organizowania siê chaosu http://www.goldenmean.info/phiricais/6) powstawania symboli i alfabetów (na bazie torusa i "spirali z³otego œrodka")Litery alfabetów powstaj¹ dziêki zmianie po³o¿enia "z³otej spirali" umieszczonej na torusie, który przechyla siê w sposób wyznaczony przez osie symetrii bry³ platoùskich. Wystarczy robiÌ "stop-klatki" zmieniaj¹cej po³o¿enie spirali, aby otrzymaÌ kolejne litery alfabetów. Szkic torusa z naniesion¹ na niego spiral¹ "z³otego œrodka" oraz po³o¿enie wyjœciowe spirali z³otego œrodka na jednej z osi symetrii czworoœcianu:

PowyÂżej: powstawanie alfabetu hebrajskiego.
PoniÂżej: trĂłjwymiarowe zobrazowanie zmiany poÂłoÂżenia spirali ZÂłotego ÂŚrodka, (spirala jest TA SAMA, zmienia siĂŞ tylko kÂąt, pod jakim jÂą widzimy):
 WiĂŞcej o powstawaniu symboli i alfa-betĂłw (w j. angielskim) http://www.goldenmean.info/dnaring/
7) ÂświadomoÂści http://www.goldenmean.info/clinicalintro/ 8 ) oÂświecenia http://www.goldenmean.info/enlightenment/
LINK streszczajÂący podstawowÂą ideĂŞ i grupujÂący zamieszczone powyÂżej linki: http://www.goldenmean.info/fractalfield/
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * WiĂŞcej w podobnym klimacie wÂątku "ÂŚwiĂŞta Geometria": http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=272.msg2671#msg2671
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 13:58:05 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 28, 2008, 18:53:39 » |
|
Panowie, doceniam a rzek³bym nawet, ¿e podziwiam wasze zdolnoœci jêzykowe. Jednak zdecydowana wiêkszoœÌ forumowiczów nie zna tak dobrze angielskiego jak wy, jeœli w ogóle go zna - yak jak ja. Wiêc bardzo proszê, przynajmniej jakieœ ma³e streszczenie, bo domyœlam siê, ¿e t³umaczenie nie wchodzi w grê.  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 28, 2008, 19:27:18 » |
|
Darek panowie i panie 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 28, 2008, 19:37:39 » |
|
Nic nie rozumiem, nie znam angielskiego, linki sa tez obcojezyczne.......
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 28, 2008, 19:43:34 » |
|
Na YouTube jest z napisami polskimi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2008, 20:00:08 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 28, 2008, 19:52:12 » |
|
Czytalam wlasnie w jezyku niemieckim, kochani , temat jest bardzo ciekawy, ale najpierw trzeba go dobrze przestudiowac i zapoznac sie z nim, nie wiem czy ktos wie o co to wogole chodzi. Jak sie zorietowalam sa kursy w niemczech, a wiec jest szansa dokladnie zapoznac sie z tematem. Pozdrawiam....
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 28, 2008, 20:01:43 » |
|
Darek panowie i panie  Ups, przepraszam za takÂą gafĂŞ  Czytalam wlasnie w jezyku niemieckim, kochani , temat jest bardzo ciekawy, ale najpierw trzeba go dobrze przestudiowac i zapoznac sie z nim, nie wiem czy ktos wie o co to wogole chodzi. Jak sie zorietowalam sa kursy w niemczech, a wiec jest szansa dokladnie zapoznac sie z tematem. Pozdrawiam....
Wszystko fajnie Rafaelo, ale niemiecji teÂż trzeba znaĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 28, 2008, 21:00:55 » |
|
Wiem Darku, dlatego z jednego z linkow przeszlam na niemiecki aby sie dowiedziec, o co to chodzi, Wiki wlasnie napisala ze mozna jednak ogladac na YUTUBE...
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 28, 2008, 23:10:20 » |
|
W ogóle temat jest ... niezwyk³y . Dan Winter proponuje zupe³nie odmienne, œwie¿e spojrzenie na .. si³ê ludzkich emocji. Na razie przebrn¹³em przez 5 czêœci filmu na YouTube. To s¹ te "bardziej naukowe" czêœci . Coœ tam zaczyna mi siê ³¹czyÌ spiralnie w g³owie hehe . Przy tej okazji ma³a refleksja /pytanie retoryczne : Dlaczego PROGRAM szkolny z zakresu geometrii ( na ka¿dym poziomie od podstawówki po geometriê wykreœln¹ , któr¹ mia³em na studiach ) nie zg³êbia w ogóle zagadnieù spiral czy wirów ? A przecie¿ ka¿dy siê z tym na codzieù spotyka , choÌby ten, kto choÌ raz przygl¹da³ siê jak znika woda z wanny w odp³ywie po usuniêciu z niego korka ( za³o¿ê siê ,¿e wir ten jest idealnym kszta³tem z³otej spirali ) .Tymczasem geometriê ukazuje siê jako WYNIK , a nigdy przyczynê czegokolwiek. Moim zdaniem odpowiedŸ jest taka, ¿e "programiœci" nie chc¹ by mózg ludzki zacz¹³ myœleÌ "spiralnie". W tym w³aœnie miejscu napotykam najwiêksze problemy w zrozumieniu Golden Ratio. Muszê siê przestawiÌ na myœlenie przestrzenne w kategoriach nielinearnych . Z trudem siê to udaje, bo po kilka razy musze ogl¹daÌ ka¿dy z odcinków wspomnianego filmu na YouTube,by coœ skumaÌ . Odnoszê przy tym wra¿enie, ¿e Dan Winter pêdzi przez ka¿dy z tematów jak Orient Express. Mo¿e dla niego sprawy s¹ oczywiste, ale ja bym wola³ wiêcej przyk³adów, animacji komputerowych przedstawiaj¹cych zagadnienia jeszcze bardziej zrozumiale . Najlepszym przyk³adem w którym Dan odniós³ siê t³umacz¹c czym jest ci¹g fibonacciego ( odwo³uj¹cy sie do z³otego podzia³u 0.618 ) jest ukazanie tego w naturze, jak rozk³ada siê umiejscowienie i rozrost liœci na ³odydze. By³o to niezwykle obrazowe i przekonuj¹ce. W ogóle jak dla mnie to jakakolwiek teoria, aby mia³a sens , musi mieÌ odzwierciedlenie w otaczaj¹cej mnie rzeczywistoœci. Wierzê w m¹droœÌ przyrody , bo jej logicznego, harmonicznego dzia³ania doœwiadczam codziennie przez sam¹ obserwacjê. Dlatego przemawia do mnie koncepcja dzia³ania ludzkiego serca , przemawia do mnie logicznoœÌ konstrukcji DNA - bo to jest sprawdzone i dzia³a od wieków. DW zadaje dziecinne pytania w rodzaju " dzia³a, ockey , ale DLACZEGO w³aœnie tak , a nie inaczej ?" I jego koncepcje wydaj¹ mi siê logiczne , aczkolwiek problematyczne jest to, ¿e DW wydaje siê samotnym Don Kichotem walcz¹cym z wiatrakami. Z tym ,¿e jego trud nie idzie na darmo. Dzia³ania, które podejmuje z ¿elazn¹ konsekwencj¹ udostêpniaj¹c swoje materia³y w sieci za darmo ka¿demu , kto zechce s³uchaÌ i czytaÌ, przypomina sianie ziarna . Ono ju¿ zaczyna kie³kowac w umys³ach i sercach odbiorców tej wiedzy. Kto wie dok¹d nas to zaprowadzi. Dok¹d zaprowadzi mnie ? Od jakiegoœ czasu rozumujê sobie w ten sposób, ¿e musi byÌ jakiœ prosty dostêp do ca³ej wiedzy, która JEST , ni¿ tylko poprzez ¿mudny system szkoleù, które urabiaj¹ mózgi swoich adeptów. Ka¿da wiedza jest do przyswojenia, jeœli CZUJE siê ,¿e to jest w³aœnie to , co chcia³oby siê poznaÌ. To kwestia motywacji, albo raczej rezonansu ?. Wybieram wiedzê , któr¹ czujê ,¿e potrafi³bym zaakceptowaÌ. U DW podoba mi siê to ,¿e sprowadza on wiele skomplikowanych na pierwszy rzut oka zagadnieù do prostej , harmonicznej z³otej spirali, powszechnej , jak siê wydaje wszêdzie i we wszystkim co nas otacza, nawet wewn¹trz ludzkiego serca . Dan sugeruje ,¿e ta spirala jest kluczem do wszystkiego . Ona bierze na siebie ca³y ciê¿ar zharmonizowania naszego otoczenia wed³ug okreœlonych praw. A co dzia³a na nasza spiralê ? Tak jak ja to rozumiem , jest to coœ jeszcze bardziej dla nas prostego i zrozumia³ego. Ludzkie uczucia. Mi³oœci , empatii, wspó³czucia. Okreœlone uczucia , które rezonuj¹ z czêstotliwoœci¹ z³otej spirali daj¹c jej moc i legitymacjê do dzia³ania . Jeœli tak jest jak sobie to wymyœli³em, to wcale nie musimy znaÌ zasad dzia³ania fal we falach okrytych falami wewn¹trz wiêkszych fal ( obrazowe wyjaœnienie tej kwestii za pomoc¹ konstrukcji liny okrêtowej jest mi na szczêœcie doœÌ bliskie i zrozumia³e ). Wydaje siê wiêc ,¿e swoimi pozytywnymi , harmonicznymi emocjami odzia³ywujemy na w³asne serce, a poprzez nie - na w³asne DNA. I dlatego OP£ACA SIà dbaÌ o dobre samopoczucie , o w³asne nerwy , o w³asne serce . Ca³¹ harówkê logistyczn¹ wykonuje za nas kochana z³ota spirala , tak wszechobecna w przyrodzie (najlepiej wiedz¹ o tym roœliny ). Filmy takie jak ten s¹ moim zdaniem potrzebne ,po to choÌby ,¿ebyœmy niczego nie musieli braÌ "na wiarê". Na wierze niechaj bazuj¹ sobie religie i w imiê wiary wszystko sobie uk³adaj¹ . Jeœli Bóg na mnie oddzia³ywuje , to robi to w sposób logiczny , sensowny a nade wszystko - logistycznie mo¿liwy. Aczkolwiek DW czêsto u¿ywa s³owa "wierzymy , ¿e" - tak , jakby dopiero pracowa³ nad dowodami swoich hipotetycznych twierdzeù . Uzywaj¹c s³owa "wierzymy" sam podkreœla, ¿e ogólny kszta³t , tzw szerszy kontekst jest ju¿ gotowy , "zagnie¿dŸony" ,ale brakuje mu jeszcze wielu wype³nieù , wyjaœnieù, dowodów, eksperymentów. Jeœli tak to jego teoria jest niekompletna, chocia¿ warta rozwijania. Ja w ka¿dym razie odnoszê siê do jego teorii z ogromn¹ ¿yczliwoœci¹ .Ca³ym sob¹ czujê, ¿e TO JEST TO, bo dziêki niej podejmujê chocia¿ trud oderwania siê od narzuconego mi kiedyœ myœlenia w kategoriach prostych figur na kartce papieru. Co z tego ostatecznie wyniknie ? Któ¿ to wie.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 29, 2008, 00:48:36 » |
|
Jeszcze ma³a uwaga . Wszyscy pewnie znamy przypowieœÌ o Adamie i Ewie, którzy "skosztowali" jab³ka zerwanego z drzewa "dobrych i z³ych wiadomoœci" . Dlaczego jab³ka ? Poniewa¿ jab³ko jest efektem dzia³ania z³otej spirali .  a jab³ko przeciête wed³ug innej p³aszczyzny ukazuje nam pewn¹ wszystkim nam znan¹ figurê  Czy¿by "kosztuj¹c" jab³ko , Adam i Ewa w gruncie rzeczy zadecydowali o tym, ¿e mog¹ ¿yÌ poza Boskim wszechopiekuùczym œwiat³em ?, ¿e posiadaj¹c dla siebie moc wiedzy zaklêtej w Przyrodzie ( jab³ko ) , poradz¹ sobie nawet , gdyby pozbawiÌ ich "boskiej opieki" wraz z ca³¹ pamiêci¹ o w³asnym pochodzeniu ? Sam Dan Winter , podobno, nazywa to "jab³ko " Jab³kiem Adama .
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 00:58:54 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 29, 2008, 00:57:26 » |
|
ZBOCZENIE Z TEMATU - TYLKO DLA LUCYFERA  Stan Tenen "Meru Fundation" List GoĂączy (oskarÂżenie Dana Wintera o plagiat) JeÂśli CiĂŞ to Lucyferze interesuje, to powinieneÂś przedstawiĂŚ argumenty OBU stron, a nie jednej. PoniÂżej masz: 1) krĂłtkÂą odpowiedÂź Dana "The frivolous lawsuit against Winter was from the Meru group who had a crude piece of jewelery whose shadows they wished to copyright. Lacking any equation to describe the principle, they however managed to locate a cheap lawyer.. (Welcome to America..) Winter presented mathematical evidence using accurate Golden Mean ratio to make his original animations of the origin of Alphabets ( Tenen actually still claims Golden Mean is NOT the origin of Alphabets in direct ignorance of the simple physics that to symbolize anything is to embed. ) In the end since Winter couldn't find legal money - he was forced to escape the US. - where freedom today remains for the increasingly few who can buy it." ÂŹrĂłdÂło i wiĂŞcej o tym jest tu: http://spirals.eternite.com/2) HistoriĂŞ zdarzenia w pliku PDF, gdzie masz wersjĂŞ wydarzeĂą wg. Dana http://www.goldenmean.info/dnaring/danside.pdfNa angielskich forach ludzie zadajÂą pytania typu: Dont you think its a little weird that DW: Has been banned from the USA COMPLETELY Had his archived site ripped OUT of ppls computers Has had his website ripped down and covered with FBI warnings Its a little excessive dont you think? He's not the first scientist to be accused of fraud, but he is the first to speak up on such things. http://tracker.conspiracycentral.net/torrents-details.php?id=1858Co sprowadza siĂŞ do stwierdzenia, Âże dziwne jest iÂż zamykajÂą usta czÂłowiekowi, ktĂłry jako pierwszy otwarcie i gÂłoÂśno mĂłwi o takich sprawach jak choĂŚby te w "Purpose of DNA" Nie bĂŞdĂŞ wiĂŞcej o tym pisaÂł, bo to miejsce do dyskusji o ideach, a nie polityce... PodaÂłem te informacje, by pokazaĂŚ, co "strona Wintera" uwaÂża za prawdĂŞ. Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 12:50:31 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Lucyfer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 29, 2008, 12:16:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 29, 2008, 22:04:51 » |
|
ObejrzaÂłam wczoraj wszystkie 12 czĂŞÂści "Purpose of DNA" i moja lewa pó³kula mĂłzgu nieÂźle siĂŞ zakrĂŞciÂła, prawa zaÂś poczuÂła prawie bÂłogoœÌ, bo ponad naukowymi wywodami „pojĂŞÂła” sens tego, co w zasadzie od zawsze wiedziaÂłam. ÂŻe poprzez miÂłoœÌ, wspó³czucie, empatiĂŞ prowadzi droga do wyzwolenia, do podniesienia siĂŞ z upadku. JeÂśli dobrze zrozumiaÂłam, to wg Dana Wintera upadÂłymi sÂą istoty, ktĂłre pozbawiÂły siĂŞ uczuĂŚ i dobra. I ktĂłrych DNA utraciÂło zdolnoœÌ samosterowania wraz z utratÂą bÂłogoÂści, przez co istoty te uzaleÂżniÂły siĂŞ od zewnĂŞtrznych ÂźrĂłdeÂł tworzenia implozji w DNA, skazujÂąc siĂŞ na zaÂżywanie biaÂłego proszku zÂłota (manna, przyprawa). Pozbawienie siĂŞ zaÂś implozji w DNA w efekcie prowadzi do utraty duszy. [?] Do wpadniĂŞcia w ÂświadomoœÌ zbiorowÂą. To tak w duÂżym uproszczeniu, bo nie pamiĂŞtam dokÂładnie naukowych wyjaÂśnieĂą zwiÂązanych z grawitacjÂą, powielaniem i podró¿ami czasoprzestrzennymi. ChoĂŚ pojmujĂŞ intuicyjnie, o co chodzi. I czujĂŞ sercem, Âże Dan Winter ma racjĂŞ. ÂŻe tĂŞdy droga. AbstrahujÂąc nieco od filmu, to Âżal mi tych wszystkich upadÂłych istot, ich rozpaczliwych wysiÂłkĂłw zwiÂązanych z utrzymaniem siĂŞ na powierzchni. Ale, przecieÂż wszystko dzieje siĂŞ wskutek osobistych wyborĂłw, zawsze jest wybĂłr w kaÂżdej chwili. MyÂślÂą sprowadzamy okreÂślone emocje i uczucia, przynajmniej my, ludzie. Dlatego, albo idziemy w harmoniĂŞ i bÂłogoœÌ lub w chaos i cierpienie. W wyzwolenie lub w upadek. Czy wobec tego istota, ktĂłra wci¹¿ wybiera Âźle, musi w koĂącu zakoĂączyĂŚ swoje istnienie? Bo przecieÂż nie da siĂŞ obejœÌ PRAW. Czyli dusza wcale nie musi byĂŚ nieÂśmiertelna. Wiedza taka powinna daĂŚ impuls Âświadomym istotom do dokonywania wÂłaÂściwych wyborĂłw, do wyboru ÂŻYCIA, do zachowania indywidualnoÂści. Dlatego tak waÂżne jest udostĂŞpnienie tej WIEDZY, dlatego teÂż Winterowi rzucane sÂą kÂłody pod nogi. Tylko, dlaczego Ci rzucajÂący, nie chcÂą ratowaĂŚ siebie? Brak zrozumienia? Czy za daleko juÂż zabrnĂŞli w niewÂłaÂściwych wyborach, tak, Âże stracili juÂż moc samostanowienia o sobie? Przekroczyli punkt krytyczny? Ale, czyÂż chaos nie ma mocy samo organizowania siĂŞ? Film jest niezwykÂły, jest w nim wiele waÂżnych wÂątkĂłw, jest WIEDZA. W punkcie tym, nauka spotyka siĂŞ z duchowoÂściÂą. ChciaÂłam podziĂŞkowaĂŚ Leszkowi i Redmulucowi oraz jego bratu za wielki trud wÂłoÂżony w tÂłumaczenie no i przede wszystkim Danowi Winterowi za tak wspaniaÂłe dzieÂło. DziĂŞkujĂŞ 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 22:41:20 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
radoslaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 30, 2008, 02:14:19 » |
|
Hej! Wyrazy uznania i serdeczne podziĂŞkowania dla Redmuluca, jego brata i Leszka (i pewnie jeszcze kilku osĂłb). DZIĂKI, ODWALILIÂŚCIE KAWAÂŁ DOBREJ ROBOTY!!! Film napewno do lekkich nie naleÂży, tak samo jak ÂświĂŞta geometria. Porusza fundamentalne prawdy o Âświecie wokó³ nas i naszym wnĂŞtrzu. Po krĂłtce streszczĂŞ jak ja to widzĂŞ. CzÂłowiek ma serce. Czy siĂŞ to komuÂś podoba czy nie ten organ generuje najwiĂŞksze pole elektro-magnetyczne w naszym organiÂźmie. I gra muzykĂŞ, ktĂłrÂą "sÂłyszy" nasze DNA. Gra muzykĂŞ ktĂłrÂą my podyktujemy, bo gra muzykĂŞ naszeych emocji. MierzÂąc EKG serca Dan stwierdziÂł Âże gdy serce bije w okreÂślonym rytmie nasze DNA "dostaje zajoba" - powstajÂą w nim mikro-czarne dziury (przypomnĂŞ tylko Âże w kosmosie w pobliÂżu czarnych dziur rodzÂą siĂŞ gwiazdy). I to sÂą te "strzykacze", ktĂłre po pierwsze dajÂą nam moÂżliwoœÌ "pod³¹czenia siĂŞ" do dzikiego fraktalnego wszechÂświata i moÂżliwoœÌ ZMIENIANIA GO za pomocÂą uwagi zamiennie nazywanej intencjÂą (zwÂłaszcza przez szamanĂłw staroÂżytnego Meksyku). Jaki to rytm serca robi takie magiczne sztuczki pozwalajÂące nam byĂŚ wolnymi, niezaleÂżnymi i SAMOÂŚWIADOMYMI istotami?
Rytm mi³oœci. Proste, co? Odczuwaj mi³oœÌ, graj piosenkê swojemu DNA, a bêdziesz "fraktalny" - czyli bêdziesz mia³ dostêp do wszystkich informacji wszechœwiata i bêdziesz móg³ tworzyÌ SWOJE gwiazdy.
WÂłaÂściwie tutaj mĂłgÂłbym skoĂączyĂŚ mojÂą wypowiedÂź, ale Âżyjemy w szczegĂłlnych czasach, wiĂŞc...
Wiedza omawiana w tym filmie jest rozpowszechniana za darmo na ca³ym œwiecie, choÌ jest te¿ najg³êbiej skrywanym sekretem przez ostatnie tysi¹ce lat. Nie dzieje siê to bez powodu - jest ona potrzebna naszemu gatunkowi ludzkiemu ¿eby prze¿yÌ nadchodz¹ce wydarzenia i rozwijaÌ siê w t¹ lepsz¹ dla nas stronê. Nie przylec¹ Pleyadanie, Flash Gordon czy Annunaki. Nie ma sensu kopaÌ schronów czy szlajaÌ siê po Egipcie z grup¹ fanatyków. Nie pomo¿e mamusia, mistrz Reiki czy jakiœ wyimaginowany lub spotkany na ¿ywo Bóg, Anio³ czy inny gad. Szanowni Paùstwo - to my jesteœmy bogami wybudzaj¹cymi siê z amnezji, a przedstawiony materia³ nam to tylko przypomina. TYLKO my mo¿emy zmieniaÌ ten œwiat. Szeregi osób które od dawna ¿yj¹ mi³oœci¹ i intuicyjnie stosuj¹ t¹ wiedzê w praktyce nie s¹ ma³e.
Jest wiele k³ód na drodze wêdrowców, czy te¿ wojowników w podro¿y. Nasz¹ zdolnoœÌ do scalania siê ze wszechœwiatem i wspó³kreacji mog¹ zak³óciÌ: - stres - emocje które graj¹ sercu "brzydkie" piosenki (strach, nienawiœÌ, bla bla bla) - otoczenie - materia³y jakimi siê otaczamy, nasze ubrania, kszta³ty budynków i technologie w jakich s¹ wykonane, elektrosmog, fale sieci komórkowych, HAARP, chemtrails - jedzenie - ¿ywnoœÌ GMO zabija nasze zdolnoœci szybciej ni¿ kula
To wystarczy ¿eby wiedzieÌ o co chodzi w grze która siê toczy na naszych oczach - ludzkoœÌ ma dwie drogi wyboru - albo pójdzie drog¹ indywidualnego rozwoju wykorzystuj¹c swój naturalny potencja³, albo upadnie uzale¿niaj¹c siê od technologii i pogr¹¿aj¹c siê w œwiadomoœci zbiorowej. Tak jak upadli niektórzy Annunaki zamieniajac mi³oœÌ na bia³y proszek z³ota...
Pozdrawiam wszystkich fraktalnie, jak zawsze
|
|
|
|
|
|
|
Lucyfer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 30, 2008, 14:07:25 » |
|
Dan: Gdy weŸmiemy 10 spiral Z³otego Podzia³u i spojrzymy z góry, bêd¹ wygl¹daÌ dok³adnie jak DNA z góry    Dan: Gdy spojrzymy na ruch spiral z boku, zobaczymy jak osadz¹ siê pod k¹tem 32 stopni,ukazuj¹c geometriê heksagonaln¹ wpisan¹ w geometriê pentagonaln¹.  Dan: Mamy wi¹zanie pentagonalne obok wi¹zania heksagonalnego.I ten zwi¹zek 5/6 widaÌ tutaj, w wi¹zaniu guaniny z cytozyn¹, jak równie¿ w wi¹zaniu adeniny z tymin¹. Te wi¹zania pokazuj¹ nam, jak drabina lub sprê¿ynka DNA jest spleciona.   Dan: ŒwiadomoœÌ zbiorowa u¿ywa jedynie heksagonalnych (6-cio k¹tnych) struktur które j¹ zamykaj¹ i ograniczaj¹.  Dan: Natomiast grupy ho³duj¹ce b³ogoœci,u¿ywaj¹ struktur pentagonalnych. Masaru Emoto - Wieœci z WodyMasaru jako pierwszemu uda³o siê doœwiadczalnie potwierdziÌ mo¿liwoœÌ energetyzowania tzw. "materii nieo¿ywionej" za pomoc¹ naszych myœli. http://video.google.com/videoplay?docid=5973768289576180843 Masaru: Wibracja to tylko inna nazwa na energie. Jak przenosz¹ siê wibracje? Myœle ¿e poprzez wodê a szeœciok¹tne kryszta³ki przedstawiaj¹ si³y ¿yciowe Matki natury, dlatego nieobecnoœÌ szeœciok¹tnych kryszta³ów mo¿e byÌ oznak¹, ¿e si³y ¿yciowe na danym obszarze zosta³y energetycznie upoœledzone Reakcja kryszta³ów na emocje (s³owa) Przez ciebie chorujê. Ja ciebie zabijê Dziêkujêhttp://darmowa-energia.eko.org.pl/pliki/duch/maseruemoto.htmlPrzeciêtny cz³owiek sk³ada siê w 66% z wody komórki - 80% krew - 60% mózg - 80% miêœnie 80% Bez wody cz³owiek mo¿e prze¿yÌ od 4 do maksymalnie 7 dniWszystko jest wibracj¹, energia jest wibracj¹. Czym jest wibracja? Wibracja jest ¿yciem. £apacz Snów
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 30, 2008, 19:52:50 » |
|
Dlaczego PROGRAM szkolny z zakresu geometrii ( na kaÂżdym poziomie od podstawĂłwki po geometriĂŞ wykreÂślnÂą , ktĂłrÂą miaÂłem na studiach ) nie zg³êbia w ogĂłle zagadnieĂą spiral czy wirĂłw ? Nie wiem jak wyglÂądajÂą dziÂś podrĂŞczniki szkolne. Trzeba by spytaĂŚ nauczycieli. SÂłyszaÂłem, Âże Rosjanie wydajÂą we wÂłasnym jĂŞzyku ksi¹¿ki o ÂświĂŞtej geometrii, a niektĂłrzy postulujÂą, aby wprowadziĂŚ tĂŞ geometriĂŞ przynajmniej jako "ciekawostkĂŞ" do programĂłw szkolnych. Dan Winter pĂŞdzi przez kaÂżdy z tematĂłw jak Orient Express. MoÂże dla niego sprawy sÂą oczywiste, ale ja bym wolaÂł wiĂŞcej przykÂładĂłw, animacji komputerowych przedstawiajÂących zagadnienia jeszcze bardziej zrozumiale . W 100% siĂŞ z TobÂą zgadzam. Film streszcza jego wieloletniÂą pracĂŞ i chyba dlatego Dan tak "goni". De facto kaÂżdy z wÂątkĂłw wymaga niemal osobnego wykÂładu. I jego koncepcje wydajÂą mi siĂŞ logiczne, aczkolwiek problematyczne jest to, Âże DW wydaje siĂŞ samotnym Don Kichotem walczÂącym z wiatrakami. Mimo zabiegĂłw amerykaĂąskiej Meru Foundation, ktĂłra chciaÂła zniechĂŞciĂŚ ludzi do Dana, ma on wokó³ siebie grupĂŞ pasjonatĂłw, ktĂłrzy nazwali siĂŞ "Implosion Group" i dziaÂłajÂą. Dan bierze udziaÂł w ró¿nych szkoleniach i miĂŞdzynarodowych konferencjach, no, ale do US wrĂłciĂŚ nie moÂże... Dan sugeruje ,Âże ta spirala jest kluczem do wszystkiego . Ona bierze na siebie caÂły ciĂŞÂżar zharmonizowania naszego otoczenia wedÂług okreÂślonych praw. A co dziaÂła na nasza spiralĂŞ ? Tak jak ja to rozumiem , jest to coÂś jeszcze bardziej dla nas prostego i zrozumiaÂłego. Ludzkie uczucia. MiÂłoÂści, empatii, wspó³czucia. OkreÂślone uczucia , ktĂłre rezonujÂą z czĂŞstotliwoÂściÂą zÂłotej spirali dajÂąc jej moc i legitymacjĂŞ do dziaÂłania. WedÂług Dana "muzyka serca", gdy czujemy miÂłoœÌ i/lub wspó³czucie tworzy harmonicznÂą kaskadĂŞ fal, gdzie przestrzenie (odlegÂłoÂści) miĂŞdzy harmonicznymi (skÂładowymi dÂźwiĂŞkami serca) oscylujÂącÂą wokó³ liczby Phi,  co daje siĂŞ takÂże przedstawiĂŚ graficznie w postaci ZÂłotej Spirali. JeÂśli TAKA SAMA ZÂłota Spirala jest podstawÂą powstawania porzÂądku we wszechÂświecie, to moÂżna wyciÂągn¹Ì wniosek, Âże wszechÂświat samoorganizuje siĂŞ przez to, co nazywamy miÂłoÂściÂą i/lub wspó³czuciem...JeÂśli wiĂŞc: 1) wszechÂświat jest fraktalny i w swej istocie oparty na liczbie Phi 2) to ZÂłota spirala w skali makro (w skali wielowymiarowego wszechÂświata) jest POTENCJALNIE podobna do ZÂłotej Spirali w skali mikro (do "warkoczyka", splatanego przez nasze emocje/uczucia <lub biaÂły proszek> z DNA). Nasza "maÂła" spirala jest potencjalnie podobna do "duÂżej" spirali, bo to od nas zaleÂży jaki ksztaÂłt przyjmie nasza "energia" - moÂże ona staĂŚ siĂŞ idealnie fraktalna lub nie. ZaleÂży od naszej "higieny Âżyciowej". 3) JeÂśli jest tak, jak w pkt 1 i 2, to dziĂŞki rozpaleniu ognia w sobie, nasza energia moÂże staĂŚ siĂŞ "zÂłotym ciaÂłem" (wymaga to czasu) - energiÂą idealnie fraktalnÂą, dziĂŞki czemu moÂżemy staĂŚ siĂŞ Solarianami (wg. Wintera Templariusze tak nazywali istoty, potrafiÂące zamieszkaĂŚ SÂłoĂące) i pokonujÂąc grawitacjĂŞ UkÂładu SÂłonecznego moÂżemy "zamieszkaĂŚ" gwiazdozbiory, stajÂąc siĂŞ czĂŞÂściÂą ich magnetycznego ciaÂła. Tak teÂż rozumiem mit o Ozyrysie, ktĂłry ponoĂŚ staÂł siĂŞ gwiazdÂą w konstelacji Oriona. Winter twierdzi, Âże kaÂżdy z nas moÂże staĂŚ siĂŞ gwiazdÂą, tzn. nasze ciaÂło energetyczne moÂże zamieszkaĂŚ gwiazdĂŞ, gdy stanie siĂŞ ono "zÂłotym ciaÂłem" (zÂłotym, bo budowa atomu zÂłota jest fraktalna). Z takim zÂłotym, fraktalnym, opartym na Phi ciaÂłem energetycznym moÂżemy pokonywaĂŚ ró¿ne wymiary wszechÂświata, bo konstrukcja wszechÂświata takÂże opiera siĂŞ na Phi. Wniosek jest prosty: staĂą siĂŞ "zÂłotym chÂłopakiem" lub "zÂłotÂą dziewczynÂą", a bĂŞdziesz mĂłgÂł przemierzaĂŚ ró¿ne wymiary wszechÂświata. Po iluÂś tam wcieleniach oczywiÂście W tym kontekÂście moÂżna inaczej spojrzeĂŚ choĂŚby na film "GWIEZDNY PYÂŁ": “Gwiezdny pyÂł” /Stardust/, urzekajÂąca, zaczarowana opowieœÌ o spadajÂącej gwieÂździe, ktĂłra trafia do magicznego krĂłlestwa. Tam okazuje siĂŞ, Âże nie jest to zwykÂły meteoryt ale piĂŞkna, posiadajÂąca niezwyk³¹ moc kobieta.http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=24210&sekcja=1P.S SwojÂą drogÂą jak ktoÂś byÂł na kursie uruchamiania Merkaby (osobistego, Âświetlistego pojazdu do podró¿y miĂŞdzy-wymiarowych ) , to wie, Âże na takich kursach mĂłwi siĂŞ ludziom, aby w pewnym momencie uruchomili oba czworoÂściany Merkaby w proporcji 34:21, czyli gdy jeden wykonuje 34 obroty, drugi ma wykonywaĂŚ w tym czasie 21 obrotĂłw. Czemu tyle? MyÂślĂŞ, Âże dlatego iÂż 34:21 = 1,619047 czyli proporcja bliska do Phi = 1, 6180339. (PonoĂŚ taka tolerancja obrotĂłw jest dozwolona). Skoro ruch czworoÂścianĂłw Merkaby oscyluje wokó³ wartoÂści Phi i wszechÂświat oscyluje wokó³ Phi, to ruchem po ZÂłotej Spirali moÂżna przechodziĂŚ miĂŞdzy ró¿nymi wymiarami. Merkaba wirujÂąca w proporcji Phi staje kompatybilna z budowÂą energetycznÂą wszechÂświata. Da siĂŞ to przedstawiĂŚ graficznie. Lucyfer wrzuciÂł juÂż nawet jeden obrazek, ktĂłry jest pomocny...  Na wspomnianych kursach mĂłwiÂą teÂż, Âże Merkaby nie da siĂŞ oczywiÂście uruchomiĂŚ jeÂśli nie wypeÂłnimy siĂŞ miÂłoÂściÂą. Po prostu trudno, aby energia Merkaby byÂła REALNIE fraktalna, gdy nie ma w nas miÂłoÂści i/lub wspó³czucia... O Merkabie: http://www.merkaba.x12.pl/
Wydaje siê wiêc ,¿e swoimi pozytywnymi , harmonicznymi emocjami odzia³ywujemy na w³asne serce, a poprzez nie - na w³asne DNA. I dlatego OP£ACA SIà dbaÌ o dobre samopoczucie , o w³asne nerwy , o w³asne serce. Ca³¹ harówkê logistyczn¹ wykonuje za nas kochana z³ota spirala , tak wszechobecna w przyrodzie (najlepiej wiedz¹ o tym roœliny ). Chyba jednak tê "harówkê" musimy wykonaÌ my sami, bo spirala to tylko symbol idealnej fraktalnej rzeczywistoœci. Aby siê pod ni¹ podpi¹Ì, musimy jednak trochê popracowaÌ.. Niemniej, nawet jeœli s¹ to bajki dla grzecznych Ziemian, to i tak pozytywne emocje i uczucia czyni¹ ¿ycie milszym  Aczkolwiek DW czêsto u¿ywa s³owa "wierzymy , ¿e" - tak , jakby dopiero pracowa³ nad dowodami swoich hipotetycznych twierdzeù .
Tak, od czasu nakrĂŞcenia tego filmu minĂŞÂło 7 lat i sprawy posunĂŞÂły siĂŞ do przodu. OkazaÂło siĂŞ (doÂświadczalnie), Âże DNA nie tylko tworzy mikro czarne dziury, ale, Âże splatanie DNA, kiedy juÂż czÂłowiek wywoÂła w sercu implozjĂŞ (rozpali w sercu ogieĂą) powoduje, Âże DNA staje siĂŞ toroidalne - staje siĂŞ "pierÂścieniem". Czy czÂłowiekowi otwiera siĂŞ wtedy droga do stania siĂŞ wÂładcÂą pierÂścieni?  Nie jestem genetykiem, wiĂŞc w tym przypadku podajĂŞ jak "maÂłpka".  Toroidalne DNA (zdjĂŞcie mikroskopowe) http://www.goldenmean.info/ringlord/index.htmlhttp://www.goldenmean.info/circularDNA/W powiĂŞkszeniu: http://www.goldenmean.info/dnaring/lub http://www.aip.org/pt/vol-53/iss-9/captions/p38cap1a.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:25:57 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 30, 2008, 20:27:37 » |
|
Czyli w dalszym ciagu, bez MILOSCI BEZWARUNKOWEJ niczym sa wszystkie wzory....... Kto odkryje w sercu milosc do SIEBIE, ten bedzie potrafil kochac WSZYSTKICH , bez wartosciowania dobry , lub zly. Bo MILOSC nie wartosciuje plynie do kazdej istoty , tylko dlatego iz ONA JEST. I to nam wystarczy. Natomiast gdy spotykamy drugiego czlowieka , ktory kochac potrafi jak my , nastepuje splecenie w postaci zlotej. Nie trzeba szukac nigdzie , on/ ona zjawia sie sami , bo przyciagnie ich nasza wibracja milosci. Tak te dwie czesci Merkaba do pewnego mometu wiruja w roznych rytmach, ale nastepuje pozniej momet zgrania , polaczenia harmonijnego tego wirowania i przeniesienie za pomoca woli-mysli w kazdy punkt kosmosu , ktory sobie wybierzemy. Przyszlosc , czy przeszlosc, to zaden problem. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 30, 2008, 20:36:06 » |
|
dlaczego mam wraÂżenie, Âże rozwijacie wÂątek tworzÂąc kopie "ÂŚwiĂŞtej Geometrii" ?
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 30, 2008, 20:46:13 » |
|
dlaczego mam wraÂżenie, Âże rozwijacie wÂątek tworzÂąc kopie "ÂŚwiĂŞtej Geometrii" ?
To nie tak. Tu chodzi tylko i wy³¹cznie o film Wintera, a on te¿ pos³uguje siê œwiêt¹ geometri¹, wiêc nie sposób o niej nie wspomnieÌ. Poza tymi wstêpnymi uwagami chodzi o kilka innych spraw.
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 30, 2008, 20:50:03 » |
|
To nie tak. Tu chodzi tylko i wy³¹cznie o film Wintera, a on te¿ pos³uguje siê œwiêt¹ geometri¹, wiêc nie sposób o niej nie wspomnieÌ. Poza tymi wstêpnymi uwagami chodzi o kilka innych spraw. dobrze, dobrze  ale bêdê was obserwowa³  starajcie siê nie odbiegaÌ od g³ównego w¹tku i jakby co Leszku tu mam proœbê do ciebie - kieruj dyskusjê do twojego tematu (sam wiesz jakiego), ¿eby nie dublowaÌ dyskusji i ba³aganiÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 30, 2008, 20:57:46 » |
|
Czyli w dalszym ciagu, bez MILOSCI BEZWARUNKOWEJ niczym sa wszystkie wzory....... (...) Tak te dwie czesci Merkaba do pewnego mometu wiruja w roznych rytmach, ale nastepuje pozniej momet zgrania , polaczenia harmonijnego tego wirowania i przeniesienie za pomoca woli-mysli w kazdy punkt kosmosu , ktory sobie wybierzemy. Przyszlosc , czy przeszlosc, to zaden problem.
To Kiaro tak, jakby powiedzieÌ, ¿e bez benzyny ¿aden samochód nie pojedzie. Tym stwierdzeniem jednak nie zbudujesz ¿adnego samochodu. Harmonijne zgranie to w³aœnie te ró¿ne prêdkoœci w proporcji Phi. Jak jesteœ przekonana do innej harmonii to przedstaw. Co do reszty siê nie wypowiadam, bo to s¹ inne tematy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2008, 21:01:51 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 30, 2008, 21:12:22 » |
|
To Kiaro tak, jakby powiedzieÌ, ¿e bez benzyny ¿aden samochód nie pojedzie. Tym stwierdzeniem jednak nie zbudujesz ¿adnego samochodu. Harmonijne zgranie to w³aœnie te ró¿ne prêdkoœci w proporcji Phi. Jak jesteœ przekonana do innej harmonii to przedstaw. Co do reszty siê nie wypowiadam, bo to s¹ inne tematy.
Ale, czy¿ nie po to mamy nasze cudowne DNA, by uruchomi³o pojazd, gdy nape³nimy siê mi³oœci¹ i wspó³czuciem? Ono wie jak to zrobiÌ, nasza sprawa, to dostarczyÌ odpowiedniego paliwa, MI£OŒCI. Przecie¿ nie bêdziemy przeliczaÌ i wyliczaÌ œwiêtych liczb. Zrobi³a to ju¿ za nas kosmiczna inteligencja zwana Bogiem. Mamy tylko dbaÌ o czystoœÌ paliwa. 
|
|
|
|
|
|
|
|