Witam. Wkoñcu siê skusi³em ¿eby zobaczyæ o co chodzi z tym ca³ym Danem Winterem. Dobrn±³em do 5 czê¶ci filmu dalej ju¿ nie ogl±da³em. Temat trudny i ogólnie rzecz mówi±c podchodzê sceptycznie do tego typu naukowców.
Nie zale¿nie od tego czy Dan ma racjê czy nie potwierdzi³ tylko pewne teorie, dodaj±c nie wiele nowego.
Wibracje czyli my¶li i s³owa przenosz± energiê, która oddzia³uje na wszystko wokó³. Mog± to byæ emocje np: film masuro emoto doskonale w
prosty sposób to pokazuje.
To nasz mózg tworzy wszystkie, my tworzymy wszystko co jest wokó³ nas i w nas. Poprzez my¶li, które s± energi± tworzymy. Ten Dan Winter nie odkry³ niczego nowego. Ogólnie rzecz mówi±c nic do niego nie mam ale jêzyk jakim siê pos³uguje jest zbyt trudny.
I bardzo tutaj podoba mi siê wypowied¼ astro, która oddaje to co ja o tym my¶lê(my¶limy podobnie
)
To jest fakt, który udowodniono jeszcze w latach siedemdziesi±tych, czyli DNA jest uniewersalne dla wszystkich organizmów ¿ywych.Takie samo DNA ma cz³owiek jak i ¶limak, czy muszka octowa.Ró¿nice polegaj± jedynie na przestawieniu kodów i mo¿emy mieæ raz cz³owieka, raz paj±ka.
Strategiczne programy ludzkiego cia³a znajduj± siê nie w DNA, lecz w pod¶wiadomo¶ci.
Pod¶wiadomo¶æ jest na tyle wielk± si³± sprawcz±, ¿e nie tylko reguluje procesy energetycznego matabolizmu, cie¶nienia krwi, pracy serca i mózgu, ale zawarty jest w niej ca³y obraz pola energo- informacyjnego jako pola ¿ycia i chyba we wszystkich jej aspekatch psycho-fizycznych.
Dlaczego pod¶wiadomo¶æ to zawiera, a nie DNA.Otó¿ pod¶wiadomo¶æ nie podlega entropi, a DNA podlega.
Uwa¿am ¿e skoro nasza pod¶wiadomo¶æ potrafi wp³ywaæ na rzeczywisto¶æ to i tak¿e mog³a by na DNA, przyk³ady znajdziecie genialnej ksi±¿ce "Potêga Pod¶wiadomo¶ci" Josepha Murphiego, pokazuje on doskonale jak kto¶ przyk³adowo uzdrawia siebie b±d¼ innych, a przecie¿ uzdrowienie zaczyna siê w³a¶nie od samych podstaw struktur które zosta³y zainfekowane itd.