Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:00:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co ka¿dy z nas mo¿e zrobiæ w zwi±zku z PCH?  (Przeczytany 87909 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Styczeñ 02, 2009, 18:07:41 »

A gadaj sobie co chcesz.

Ale ja nie mówiê, ¿e to co¶ nie tak z Tob±, tyle, ¿e to nie ¶wiadczy, ze ksi±dz wie i akceptuje istnienie takich federacji etc. Nic wiêcej, je¶li Ciê osobi¶cie jako¶ urazi³em, to przepraszam, bo zupe³nie nie o to mi chodzi³o U¶miech
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Styczeñ 02, 2009, 18:19:40 »

Oki. Spoko.U¶miech
MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Styczeñ 03, 2009, 10:28:04 »

Jestem pewna, ¿e wiedz±.przecie¿ czego¶ tam siê ucz± na tych uczelniach ,ale s± pó¼niej odpowiednio ukierunkowani na parafiach przez swoich prze³o¿onych o czym mówiæ a o czym nie .Ci którzy siê nie daj± przewa¿nie s± wys³ani na jak±¶ dziurê i tam nie szkodz±.Chocia¿ by³ jeden przypadek gdzie ksi±dz który szkodzi³ proboszczowi(zabiera³ sponsorów) i wiernych z ca³ego miasta dosta³ awans na du¿± parafiê w Lublinie,ale on mia³ poparcie u biskupa i u lokalnych w³adz i nie skoñczy³ jak inni.
A co do zagadnienia w temacie.
U mnie w tym roku ju¿ po kolêdzie.Zwróci³am delikatnie uwagê ksiêdzu na zbyt ³agodne przekazywanie PRAWDY i na brak Boga w jego parafii.By³ w szoku.Wskaza³am mu ko¶ció³ ,w którym mówi± i ostrzegaj± wprost o nadchodz±cym nieszczê¶ciu.By³ naprawdê zaskoczony tym ¿e ludzie nie oczekuj± g³askania po g³ówce tylko Prawdy popartej prostymi przyk³adami z ¿ycia.Oczywi¶cie mówili¶my o wszystkim w kontek¶cie przekazywania wiary i mi³o¶ci przez ksiê¿y.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Styczeñ 03, 2009, 10:34:00 »

Dziêki Moniu. U¶miech
Uwa¿am,¿e tak jak mówisz, oni te¿ zaczynaj± siê w "sobie" buntowaæ.
I bêd± z lud¼mi wkrótce, a nie z tymi co siej± k³amstwa od 2000 lat.
Pozdrawiam.
Ps.
To powoli ju¿ pêka.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Styczeñ 03, 2009, 11:15:19 »

Moim zdaniem baaardzo mocno uogólniacie. Piszecie tak, jakby ka¿dy ksi±dz wiedzia³, jaka jest "prawda" (jakakolwiek by ona by³a...), od maluczkich ksiê¿y, przed proboszczów, biskupów, arcybiskupów, kardyna³ów, do papie¿a. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e pewne zafa³szowania (czy raczej przeinaczenia, bo jedynie o nich mo¿na mówiæ) oczywi¶cie istniej±, ale dokona³y siê w dalekiej przesz³o¶ci, i ewentualne dowody na to mog± byæ jedynie w Archiwach Watykanu. Co w zwi±zku? W zwi±zku z tym wiedz± o nich jedynie papie¿e i kardyna³owie. Tak wiêc mówienie, ¿e wszyscy ksiê¿a znaj± i ukrywaj± ow± tajemnicz± "prawdê" jest dla mnie lekkim nonsensem.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Styczeñ 03, 2009, 17:38:19 »

Gwoli ¶cis³o¶ci, jak siê wa¿y nonsensy?
Czy jak s± lekkie, to jest lepiej czy lekko gorzej?
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Styczeñ 26, 2009, 12:53:29 »

Czy kto¶ jest zainteresowany tym aby wspólnie zorganizowaæ jakie¶ przedsiêwziêcie, pokazac ludziom mo¿liwo¶ci, aby to co robimy-nasze codzienne wybory s³u¿y³y wszystkim. Mo¿e napisaæ wspólnie ksi±¿kê, propozycjê filmu, programu telewizyjnego, cokolwiek, co trafi³oby do jak najwiêkszej liczby ludzi. Mam na mysli stworzenie czego¶, co pójdzie w ¶wiat. Albo nawet przekazaæ to, juz zosta³o stworzone je¶li jest tego warte. To, co da do myslenia wielu ludziom. Nas równie¿ rozwinie. Chwalebne s± dyskusje na forum, na pewno te¿ otwieraja serca ale mo¿e przyszed³ czas, ¿eby pokazaæ to o czym piszemy. Obróciæ to w czyn. Mrugniêcie
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Styczeñ 26, 2009, 13:30:52 »

Czy kto¶ jest zainteresowany tym aby wspólnie zorganizowaæ jakie¶ przedsiêwziêcie, pokazac ludziom mo¿liwo¶ci, aby to co robimy-nasze codzienne wybory s³u¿y³y wszystkim. Mo¿e napisaæ wspólnie ksi±¿kê, propozycjê filmu, programu telewizyjnego, cokolwiek, co trafi³oby do jak najwiêkszej liczby ludzi. Mam na mysli stworzenie czego¶, co pójdzie w ¶wiat. Albo nawet przekazaæ to, juz zosta³o stworzone je¶li jest tego warte. To, co da do myslenia wielu ludziom. Nas równie¿ rozwinie. Chwalebne s± dyskusje na forum, na pewno te¿ otwieraja serca ale mo¿e przyszed³ czas, ¿eby pokazaæ to o czym piszemy. Obróciæ to w czyn. Mrugniêcie

czyli o czym konkretniej
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Styczeñ 26, 2009, 14:17:11 »

Czy ktoś jest zainteresowany tym aby wspólnie zorganizować jakieś przedsięwzięcie, pokazac ludziom możliwości, aby to co robimy-nasze codzienne wybory służyły wszystkim. Może napisać wspólnie książkę, propozycję filmu, programu telewizyjnego, cokolwiek, co trafiłoby do jak największej liczby ludzi. Mam na mysli stworzenie czegoś, co pójdzie w świat. Albo nawet przekazać to, juz zostało stworzone jeśli jest tego warte. To, co da do myslenia wielu ludziom. Nas również rozwinie. Chwalebne są dyskusje na forum, na pewno też otwieraja serca ale może przyszedł czas, żeby pokazać to o czym piszemy. Obrócić to w czyn. Mrugniêcie

Ciekawy pomysł. Trzeba by do tego zaangażować zawodowych dziennikarzy i reporterów, którzy zrobią z tego książkę, albo wideo-wykłady jak Icke. Inny pomysł to sympozjum na żywo, na które każdy by mógł przyjść (z ulicy). Prelegenci z forum omawialiby różne zagadnienia w formie 20-30-minutowych prezentacji...
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 26, 2009, 14:37:34 wys³ane przez Lucyna D. » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Styczeñ 26, 2009, 14:32:19 »

albo program na TVN...  Du¿y u¶miech

[tak, z³o¶liwie]
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Styczeñ 26, 2009, 14:38:52 »

albo program na TVN...  Du¿y u¶miech

[tak, z³o¶liwie]

Z Artqiem w roli g³ównej.

[te¿ z³o¶liwie]
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Styczeñ 26, 2009, 14:54:34 »

S³aba ta z³o¶liwo¶æ, potrenuj - mo¿esz na mnie.
Zadawa³bym pytania te same co na forum.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Styczeñ 26, 2009, 15:25:38 »

Och, nie.
Zapyta mnie jeszcze kto¶, co wynios³am z tego forum, a ja bêdê odpowiadaæ, ¿e nauczy³am siê tu z³o¶liwo¶ci.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Styczeñ 26, 2009, 15:30:41 »

zaw³adnijcie youtube ; róbcie filmiki ; bêdziecie s³awni a potem ju¿ w Dzieñ dobry TVN hehe
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Styczeñ 26, 2009, 15:37:36 »

Zapyta mnie jeszcze kto¶, co wynios³am z tego forum, a ja bêdê odpowiadaæ, ¿e nauczy³am siê tu z³o¶liwo¶ci.
rozwinê³am, rozwinê³am  Mrugniêcie

edit: teraz nieco powa¿niej. Wiem jak pch móg³by pomóc sam sobie. S³ysza³em o wyzwaniu jakie zosta³o jaki¶ czas temu rzucone przez pewnego cz³owika/grupê ludzi osobom twierdz±cym, ¿e posiadaj± zdolno¶ci paranolmale. Z tego co wiem nie ma ograniczeñ wiekowych, tematycznych, narodowo¶ciowych. Je¿eli osoba bêdzie w stanie przej¶æ próby a tym samym potwierdziæ, ¿e takowe zdolno¶ci ma - otrzyma co¶ oko³o 1 miliona $. Wiêc ¶mia³o, ludzie z pch byli ju¿ niejednokrotnie w USA, wiêc szlak za ocean maj± przetarty. Kapitalna sprawa! Za jednym zamachem mogliby udowodniæ, ¿e to co mówi± chcoæ w czê¶ci jest prawd± i zdobyæ to "nieszczêsne z³oto" na wykopaliska. My forumowicze - mieliby¶my nieco obiektywnych badañ/informacji. Có¿ za problem spróbowaæ?

Same pozytywy. Teraz i tak czekaj± na pozwolenie, samolotami lubi± lataæ, maj± okazjê aby samemu w ³atwy i szybki sposób pozyskaæ ¶rodki zamiast prosiæ o datki.
Kto jest za?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 26, 2009, 16:11:46 wys³ane przez arteq » Zapisane
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Styczeñ 26, 2009, 17:01:43 »

Pomys³ dobry ale chocia¿ nie jestem zwolennikiem Pani Lucyny to nasuwa mi siê pytanie...
 w jaki sposób oni chc± tych ludzi przetestowaæ... czy maj± kompetencje?, techniczne mo¿liwo¶ci? i czy przede wszystkim bior± to na powa¿nie? Przyda³by siê jaki¶ link do szczegó³ów U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Styczeñ 26, 2009, 17:36:29 »

spróbujê przypomnieæ sobie gdzie o tym s³ysza³em i namierzyæ. Opieraj± siê na naukowych przes³ankach. Wiem, wiem Lucynka i samcio tego nie lubi±, ale ten 1 mln $...

edit: no i mam:

http://pl.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_Foundation
http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

Jackowski te¿ mia³ chrapkê:
http://forums.randi.org/showthread.php?t=29681

My¶lê, ¿e to nie odstraszy naszej dzielnej ekipy, wszak Jackowski czêsto rozmija siê z samciem. O ile dobrze zrozumia³em, kandydat powinien siê czym¶ wykazaæ/udokumentowaæ to... Kurczê, to mo¿e byæ problem [ale wy³±cznie moim wstrêtnym, sceptycznym zdaniem], ale pch wszem i wobec chwali siê tak licznym zbiorem pora¿±j±cych odkryæ, ¿e Randi bêdzie móg³ przebieraæ w nich jak w ulêga³kach... Tak¿e widzê tutaj miejsce dla forumowiczów [oczywi¶cie tych z jedynym s³usznym zdaniem: "informacje od pch to prawda"] - proszê o propozycjê jakiego¶ zdarzenia/osi±gniêcia pch, które to moznaby zaproponowaæ Randiemu [oczywi¶cie mo¿e byæ kilka].

W³a¶nie - spróbujcie dla samych siebie stworzyæ projekt takiego pisma. Przypominam o zamieszczaniu faktów a nie tylko przypuszczeñ i deklaracji. Uczciwie, bez lania wody - taki zwiêz³y CV pch.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 26, 2009, 18:18:09 wys³ane przez arteq » Zapisane
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Styczeñ 26, 2009, 19:15:35 »

Mam nadzieje ¿e na tym te¶cie nie zadaj± tak "trudnych" pytañ jak w Rozmowach w toku  bo mo¿e byæ krucho Mrugniêcie
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 26, 2009, 20:09:41 »

ok. jutro napiszê dok³adnie o co mi chodzi. Nie jest moim zamiarem bynajmniej "reklamowaæ" PCH. Mam na my¶li obudzenie ludzi z letargu aby przejrzeli na oczy co robia (robimy) z nasz± planeta i z soba nawzajem. Jutro rozwinê temat.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Styczeñ 26, 2009, 20:31:57 »

ok. jutro napiszê dok³adnie o co mi chodzi. Nie jest moim zamiarem bynajmniej "reklamowaæ" PCH. Mam na my¶li obudzenie ludzi z letargu aby przejrzeli na oczy co robia (robimy) z nasz± planeta i z soba nawzajem. Jutro rozwinê temat.

No w³a¶nie, o to chodzi³o (o ile dobrze zrozumia³am). Czyli nie o PCh, a o wszystko inne, do czego na tym forum doszli¶my.

Tak naprawdê, to tutaj wiêkszo¶æ ludzi jest przeciw PCh, wiêc nie wiem, co tu robimy, mo¿e powinni¶my mieæ inne forum. W obecnej sytuacji, gdy chcê zareklamowaæ komu¶ to forum, to muszê t³umaczyæ, czym jest Projekt Cheops, a takie t³umaczenie wygl±da tak, jak ukryte werbowanie do Projektu.  Niezdecydowany
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Styczeñ 26, 2009, 20:51:43 »

Mam na my¶li obudzenie ludzi z letargu aby przejrzeli na oczy co robia (robimy) z nasz± planeta i z soba nawzajem.

http://pl.youtube.com/view_play_list?p=48B36FB95426DBDE

Pozdrawiam U¶miech
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Styczeñ 27, 2009, 00:28:27 »

Dorzucê Wam jeden link tylko tak, dla wstêpnej orientacji, ile trzeba by by³o materia³u przerobiæ dok³adnie, by zdaæ sobie, ¿e jest to wprost niewykonalne.
   Tak wiem, zaraz posypi± siê wrzaski ignorantów, ¿e jest to ukierunkowywane, tendencyjne itp., ale tak nie jest, poniewa¿ ka¿dy cz³owiek do³o¿y do tego wszystkiego swój w³asny baga¿ rzeczy wg. niego najwa¿niejszych, istotnych i zrobi siê z tego podwójna objêto¶æ wiedzy startowej dla nastêpnego i tak w trybie geometrycznym powiêkszy siê ca³o¶æ do niewyobra¿alnych wprost rozmiarów.
Teraz to ju¿ jest za pó¼no na przerobienie takiego monstrum wiedzy, nawet nie bior±c pod uwagê choæby jednego zdania z przekazów PCh.
   Od dawna rozdajê 4,7Gb DVD p³yty (pocz±tkowo to by³y tylko 700Mb CD), na których zamieszczam najwa¿niejsze wg mnie materia³y s³u¿±ce "obudzeniu" jak najwiêkszej liczby ludzi. To s± wybrane z poni¿szego linku te najlepsze i nie zastanawiam siê ju¿ kompletnie nad dalszym losem tych p³ytek - czy kto¶ PODA£ DALEJ czy nie, bo to tylko ogranicza dalsze dzia³ania.
http://skocz.eu/8e
   Niech ka¿dy zrobi listê swoich najcenniejszych materia³ów w kierunku przyspieszonego kursu duchowego dla innych, wypali je przynajmniej na dwóch p³ytkach i PODA DALEJ, tak w³a¶nie je podpisuj±c lub jak tylko uzna za stosowne (ja podpisujê WYPAL DWIE KOPIE TEJ P£YTY I PODAJ DALEJ OSOBOM, NA KTÓRYCH CI NAJBARDZIEJ ZALE¯Y - przypomnijcie sobie fabu³ê filmu "Pay It Forward", a bêdziecie wiedzieæ dlaczego). Nic wiêcej nie potrzeba - tylko chêci zamieniæ w dzia³anie. Poczujecie siê du¿o lepiej - obiecujê.
   To by by³o na tyle je¶li chodzi o zrobienie czego¶ w tym konkretnym kierunku.

Przy okazji postu w tym w±tku zwracam siê do Dziewczyn, by Która tylko ma dostêp do kana³u Club Zone, niech rozpowszechni zainteresowanie seri± pt. "Lisa Williams - Miêdzy ¯yciem a ¦mierci±"
Wczoraj w nocy zgra³em na dysk nieprawdopodobny odcinek, który jest kwintesencj± wszystkich Ksi±g na Ziemi w dziale: "¯ycie Po ¦mierci" w³±cznie z moj± w³asn±, ¶wiadom± eksploracj± Za¶wiatów.
   By za bardzo siê nie rozwlekaæ tematu do formy traktatu, wrzucam Wam linki do dwóch czê¶ci tego akurat odcinka. - Kiedy ju¿ siê wypakuj± wszystkie do formy podgl±du to wrzucê je razem do mojego w±tku "...jak je zrozumieæ", poniewa¿ chodzi równie¿ o to, by jak najwiêcej ludzi przede wszystkim "UWIERZY£O W DUCHA":
http://chomikuj.pl/ShowVideo.aspx?id=55731869
http://chomikuj.pl/ShowVideo.aspx?id=55751836
   Je¶li ten ca³y odcinek "05...." nie jest dla kogo¶ przekonuj±cym, to takiej osobie nie pomo¿e uwierzyæ ju¿ ¿aden dowód, poza przej¶ciem na tamt± stronê i nie mo¿na ju¿ takiej osobie pomóc zrozumieæ za tego ¿ycia.
Pozdrawiam LDW i OS   
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Styczeñ 27, 2009, 07:38:42 »

Arteq - a akurat to z poddaniem siê "próbie" jest ¶wietnym pomys³em. Bo to jest, niestety, najwiêksz± bol±czk± wszystkich medium i innych takich - wiedz± i umiej± wiele, do czasu, kiedy nie podda siê ich próbie. Ciekawe, jak by tu p.Lucynka wypad³a...

Kabaretka - jestem za czym¶ takim. Z tym, ¿e znowu, musia³oby to byæ udokumentowane, ciekawe, a przy tym wiarygodne. Bo kiedy dasz komu¶ nawet tony filmików, z ktorych ka¿dy z autorów jedynie "plecie o niczym" albo propaguje swoje w³asne tezy, opieraj±c je na bardzo w±tpliwej jako¶ci przes³ankach, to tego typu "prezentacja" mog³aby jedynie wywo³aæ ironiczny usmieszek, a nie ¿ywe zainteresowanie.
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Styczeñ 27, 2009, 15:17:41 »

Jeśli chodzi o filmiki na youtube to wszystko super ale po pierwsze jest to za długie, ponadto ktoś kto "śpi" niekoniecznie zdaje sobie z tego sprawę, wiec podejrzewam nie wpisze hasła na toutube "przebudzenie"  Niezdecydowany Nie szuka się rozwiązania problemu, którego sie nie widzi albo nie chce widzieć Niezdecydowany
Mam na myśli stworzenie czegoś co da mozliwość poznania dokładnych faktów, coś co potrząśnie ludźmi ale nie w formie zastraszenia tylko pokazania jak jest naprawdę i przedstawieniu w związku z tym możliwości działania. Jeśli miałby to być filmik nie powinien być rozwleczony i nudny ze spekulacjami ale przedstawienie czystych faktów oraz pokazanie ludziom kim są naprawdę.Moglibysmy stworzyć wspólnie jakiś film, książkę, program nie po to, żeby być "sławnym" ale po to aby jak najwięcej ludzi miało sposobność to obejrzeć czy przeczytać i zastanowić się co zamierza dalej z tym zrobić.
 Pomysł z dyskiem jest ciekawy. Stanley - to ciekawy pomysł, przeslij mi ten materiał Mrugniêcie
Nie mam na tyle obszernej wiedzy aby przekazac na przykład dane odnośnie klimatu, eksploatacji środowiska naturalnego, dlatego potrzebuję chętnych do zaangażowania się w projekt.
O PCH również można wspomnieć ale też na zasadzie faktów bez oceniania. Ludzie muszą zacząć myślec samodzielnie!  ; Chichot

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 27, 2009, 15:20:27 wys³ane przez kabaretka28 » Zapisane
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Styczeñ 27, 2009, 15:27:59 »

a jaki konkretnie mia³by byæ temat tego ; jakie zagadnienia znalaz³yby siê
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: