Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:18:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co ka¿dy z nas mo¿e zrobiæ w zwi±zku z PCH?  (Przeczytany 87954 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Luty 07, 2009, 22:53:54 »

a jezeli to wszystko nie prawda. A ty co myslisz o tym projekcie. I jeszcze moja dziewczyna jestesmy razem 12 lat ona prawie nic nie wie a juz jest przerazona ,ma w glowie mojego wujka jestesmy do siebie bardzo podobni .

Opowiem ci cos czy to mozna traktowac jako znak , zanim wogule dowiedzialem sie co sie ze mna dzieje i o 2012 i wiel innych rzeczach i tematach. przyciagnol mnie utwor "Joe Cocker -( with ) A Little Help From My Friends - Woodstock 1969" jest na youtubie http://www.youtube.com/watch?v=uQYDvQ1HH-E posluchaj ,wywoluje we mnie duze emocje, zyje w Irlandi ponad 4 lata mam dobry angielski ale i tak nie rozumie wiekszsci utworow muzycznych. A wczoraj przeczytalem niekture fragmenty (Seans regresji wieku numer 1
Wroc³aw, 6 maja 2001
Seans przeprowadzony z Lucyn± £obos
Prowadz±ca: £ucja Szajda (psycholog kliniczny, hipnoterapeuta) na stronie projektu cheopsa i pierwsze co rzocilo mi sie w oczy to ze ci ktorzy budowali piramide kazali do siebie mowic "Przyjacielu"   . starczy narazie co o tym myslisz. wiem kazdy powie zbiek okolicznosci. Czasami zalowalem ze nie zylem w tamtych czasach. jeszcze wczesniej zanim zaczely sie te fazy przypadkiem do mojej kolekcji muzyki dostal sie utwor "5th Dimension sings Age Of Aquarius Let The Sunshine In" tez odrazu polubilem ten utwor i sluchajac go czulem sie troche jak narcyz ze dlatego go tak lubie bo jestem Wodnikiem. dopiero w zeszly weekend odkrylem ze ziemia ma ERY uzaleznione od znakow zodjaku. jeszcze wczesniej przyciagol mnie flet i jego brzmienie wtedy sie zaczely moje fazy poczesci przez dziwne spojzenia moich znajomych "flet" a jestem 100kg Elo ziomem z blokowiska i rezydentem lawek osiedlowych dzieckiem podworka sluchajacym poezji z betonowej Jugli. szukajac wiecej materialow na temat ery wodnika co doprowadzilo mnie do 2012 natknolem sie na to chcialem tu umiescic obrazek ale sie nie dalo podaje ci adres http://www.uab.edu/english/hone/etexts/edb/edb-images/engravings/01-20aquarius.jpg  zanim odkrylem ten obrazek flet ten zaprowadzil mnie do muzyki jezz szukajac tej muzyki pobralem z torenta plyty jezzu piekna muzyka tytulem tej plyty byl? Saint Germain . kiedy odkrylem pierwszy artykol na temat wodnika padlo tam takie nazwisko czytajac te artykuly oraz to co symbolizuje Ere wodnika http://www.astro.eco.pl/wodnik.html bylo tam wszystko to o czym o dawien dawna maze pokoj milosc braterstwo rownosc ...  drugi artykol to New Age Movement http://www.gnosis.art.pl/e_gnosis/rozwidlone_sciezki/prokopiuk_new_age_mov.htm i tez tam bylo o mnie kiedy przezywalem te fazy zainteresowalem sie ksiazka ktura dostalem od kolegi Droga tai-chi zaczolem cwiczyc trenowac techniki oddechu i troche ostatnio medytowac zebe wyzwolic sile chi drentwialy mi nogi i nic i ktoregos dnia zorientowalem sie ze to przezywalem kiedy odbieralem bul od mojej dziewczyny kiedy miala bule owulacyjne sama mowije ze je odbieram ona pierwsza uzyla tego slowa odbieram i wtedy czulem te prondy o kturych opowiadalem na forum. co do tego drugiego artykulu zanim dostalem ta ksiazke przchodzilem kiedys kolo chinskiej zielarni i zapisalem sie na 9 sesji akupunktury masazy i ziolo lecznictwa. na temat tego fletu jest dluzsza historia , no i ta wyprawa do mojego wujka. Co o tym sadzisz
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Luty 07, 2009, 23:15:35 »

Z takich puzli sk³ada siê ca³e ¿ycie. Ten kto umie "czytaæ" mo¿e siê czuæ jakby wygra³ na loterii, ale nauka "czytania" to d³ugi i ¿mudny proces. Nie s³uchaj doradców, staraj siê sam dochodziæ do sedna, du¿o czytaj.
Polecam:
Saint Germain
Eckhart Tolle
Oscho
Anthony de Mello
Neale Donald Walsch
Gary Zukaw
W³adimir Megre

do innych sam dojdziesz, nie spiesz siê, id¼ powoli, spokojnie. Codziennie medytuj i nie s³uchaj ludzi którzy Ciê nie zrozumiej±, omijaj i nie daj siê prowokowaæ.
WSZYSTKO BÊDZIE DOBRZE U¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Luty 07, 2009, 23:18:01 »

chyba znam klucz wlasnie na niego wpadlem  Szok Szok ale czekam na wasze opinie o tych znakach.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Luty 08, 2009, 08:15:15 »

Thotal,to najpiêkniejsza wypowied¼ jak± uda³o mi siê przeczytaæ na tym forum,która mo¿e wskazaæ sposób na okre¶lenie siê ka¿dego po której stronie stanie. Czytaj±c ró¿nych autorów z ró¿nych krajów mo¿emy wyrobiæ sobie opinie na omawiane tutaj tematy.Kto nie mo¿e przeznaczyæ pieniêdzy na ksi±¿ki mog± korzystaæ z internetu, który a¿ kipi od informacji i filmów. Wystarczy w zupe³no¶ci korzystaæ z linków podawanych na tym forum.Pozdrawiam wszystkich,bo skoro siê tutaj spotykamy to znaczy, ¿e ju¿ jeste¶my zainteresowani, a negatywne opinie wychodz± od tych, którzy jeszcze nie dowiedzieli siê tyle ile powinni.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Luty 08, 2009, 08:21:55 »

Thotal,to najpiêkniejsza wypowied¼ jak± uda³o mi siê przeczytaæ na tym forum,która mo¿e wskazaæ sposób na okre¶lenie siê ka¿dego po której stronie stanie. Czytaj±c ró¿nych autorów z ró¿nych krajów mo¿emy wyrobiæ sobie opinie na omawiane tutaj tematy.Kto nie mo¿e przeznaczyæ pieniêdzy na ksi±¿ki mog± korzystaæ z internetu, który a¿ kipi od informacji i filmów. Wystarczy w zupe³no¶ci korzystaæ z linków podawanych na tym forum.Pozdrawiam wszystkich,bo skoro siê tutaj spotykamy to znaczy, ¿e ju¿ jeste¶my zainteresowani, a negatywne opinie wychodz± od tych, którzy jeszcze nie dowiedzieli siê tyle ile powinni.

Mhm, tiaaa... opinie pozytywne o PCh s± dlatego, ¿e ludzie ju¿ "dost±pili o¶wiecenia", a negatywne dlatego, ¿e "ludzie jeszcze siê nie dowiedzieli tego, co powinni" - s± niedoinformowani. Ciekawa teoria, choæ ja bym móg³ ukazaæ tak± sam±, tylko ¿e w odwrotny sposób ;]
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Luty 08, 2009, 08:32:09 »

Tenebrael, skoro tak twierdzisz to czytaj, ogl±daj, czytaj, ogl±daj, czytaj, ogl±daj itd., a reszta sama przyjdzie.Ja kilkana¶cie lat czyta³am ró¿ne rzeczy, a na PCh trafi³am na sam koniec. Jak widaæ:praca, praca i jeszcze raz praca.Pozdrawiam i zachêcam do pracy nad sob±.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Luty 08, 2009, 08:53:29 »

Tenebrael, skoro tak twierdzisz to czytaj, ogl±daj, czytaj, ogl±daj, czytaj, ogl±daj itd., a reszta sama przyjdzie.Ja kilkana¶cie lat czyta³am ró¿ne rzeczy, a na PCh trafi³am na sam koniec. Jak widaæ:praca, praca i jeszcze raz praca.Pozdrawiam i zachêcam do pracy nad sob±.

Czytam, ogl±dam, czytam, ogl±dam, w dodatku sam sprawdzam kontakty z takimi "bytami", jak Samuel. I na podstawie tego, co w³a¶nie czytam, ogl±dam, i co sprawdzam, dochodzê do jednoznacznych wniosków, ¿e "Samuel" z PCh albo jest wytworem p.Lucyny (mniej prawdopodobna opcja). albo jest bytem bynajmniej ludzko¶ci nieprzyjaznym, raczej ni¿szego "rzêdu", chc±cy siê dobrze zabawiæ.

PS: Do Twojej listy nale¿a³oby jeszcze, miêdzy "czytaj", "ogl±daj" wpisaæ "ANALIZUJ". Bo samo czytanie i ogl±danie i przyjmowanie wszystkiego jak leci na dobr± monetê nie jest zbyt rozs±dnym ani te¿ skutecznym ¼ród³em pozyskiwania informacji.

EDIT: Jeszcze a propos czytania i ogl±dania. Widzisz, na pocz±tku mojego kontaktu z PCh (bo z innymi zjawiskami paranormalnymi etc mia³em styczno¶æ du¿o dawniej) zacz±³em czytaæ sesje. Jak zmienia³o siê moje nastawienie do PCh w miarê czytania kolejnych sesji? Pocz±tkowo by³ lekki sceptycyzm (kilka pierwszych sesji). Potem zmieni³ siê w zaciekawienie (do jakiej¶ 20-tej sesji). Potem my¶l, ¿e co¶ w tym jest, lekka fascynacja (do jakiej¶ 50-tej sesji), potem powa¿ne traktowanie PCh (do 60-tej jako¶). Nastêpnie zdziwienie po³±czone z rozbawieniem (im dalej w sesjach, tym gorzej - wiêcej bzdur i niespójno¶ci - jako¶ do sesji 70-75). A na koñcu pe³en sceptycyzm i lito¶ciwe rozbawienie (do koñca, do sesji 90-tej, czy teraz do 94-tej). Tak wiêc moje nastawienie do PCh wynika z tego, co i jak jest mówione w sesjach, a tak¿e skonfrontowanie tego z faktami (jak informacje w sesjach maj± siê do potwierdzeñ tego w rzeczywisto¶ci)
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 09:00:48 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Luty 08, 2009, 09:11:14 »

Tenebrael, ale ¿eby analizowaæ, to trzeba mieæ co analizowaæ, wiêc najpierw trzeba nazbieraæ takich informacji. Ja du¿o czytaj±c zbieram informacje, ani ich od razu nie przyjmujê, ani nie odrzucam. Podam Ci mój sekret - maj±c du¿o informacji,nic nie trzeba nawet analizowaæ,bo samo pouk³ada siê w ca³o¶æ, trzeba tylko obserwowaæ co siê dooko³a dzieje. Upewnij siê równie¿, czy byty z którymi obcujesz nie nale¿± do takich, za jakiego uwa¿asz EN-KI.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Luty 08, 2009, 09:18:35 »

Tenebrael, ale ¿eby analizowaæ, to trzeba mieæ co analizowaæ, wiêc najpierw trzeba nazbieraæ takich informacji. Ja du¿o czytaj±c zbieram informacje, ani ich od razu nie przyjmujê, ani nie odrzucam. Podam Ci mój sekret - maj±c du¿o informacji,nic nie trzeba nawet analizowaæ,bo samo pouk³ada siê w ca³o¶æ, trzeba tylko obserwowaæ co siê dooko³a dzieje. Upewnij siê równie¿, czy byty z którymi obcujesz nie nale¿± do takich, za jakiego uwa¿asz EN-KI.

Co do bytów, z którymi obcujê, tak, upewnia³em siê. Mia³em kiedy¶ ju¿, dawno, nieprzyjemn± sytuacjê z pomy³k± w tym wzglêdzie, dlatego te¿ nauczy³em siê, jak i dlaczego nale¿y to potwierdzaæ. Zreszt±, nie chodzi mi jedynie o obcowanie z innymi bytami, ale te¿ o odczytywanie Energii p³yn±cej z danej istoty, z wypowiedzi En-ki (przy czym nie chodzi oczywi¶cie o analizê samych s³ów czy zwrotów, o czym zreszt± zapewne wiesz). I mogê tu z du¿± pewno¶ci± (nie ze 100%, gdy¿ ka¿dy cz³owiek mo¿e byæ omylny) powiedzieæ, ¿e En-ki nie jest tym, za kogo siê podaje.

Co do uk³adania siê informacji w jedn± ca³o¶æ. Widzisz, problem z tego typu informacjami polega na tym, ¿e czêsto wiele informacji uk³ada siê w jedn± ca³o¶æ, jednak w swoich podstawach zawieraj± mylne za³o¿enia, s± tendencyjne etc. Tak wiêc sama "ca³o¶æ" jest te¿ mocno w±tpliwa, choæby nie wiem jak rozs±dnie siê uk³ada³a. Zreszt±, spójrz na klasyczn± naukê. W wielu miejscach nie s± brane pod uwagê wa¿ne fakty, w wielu wystêpuj± naci±gniêcia, i co? Wielu ludzi, nawet autorytety, przyjmuj± j± bezkrytycznie, bo "uk³ada siê w spójn± ca³o¶æ". Tak wiêc w tym podej¶ciu równie¿ jest spory haczyk i ryzyko. Dlatego moim zdaniem, aby co¶ uznaæ za wiarygodne, warto nie tylko dokonywaæ syntezy danych i obserwowaæ, jak± tworz± ca³o¶æ, ale te¿ analizy na najni¿szym szczeblu (sk±d pochodz± dane, jak s± uargumentowane, jakie przedstawiano na nie dowody, jaka jest ich pewno¶æ). Wtedy jest szansa utworzenia spójnego, a przy tym prawdziwego obrazu rzeczywisto¶ci.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Luty 08, 2009, 09:39:34 »

Widzê, ¿e zawê¿asz temat tylko do PCh, a ja mia³am na my¶li ogóln± wiedzê na temat tego co nas czeka w 2012r. Jak wcze¶niej wspomina³am o PCh dowiedzia³am siê na koñcu. Ogó³ mojej wiedzy zbieranej latami pozwoli³ mi bez wahania zaakceptowaæ PCh, co zaowocowa³o tym, ¿e wybra³am siê 150 km. od mojego miasta na sesjê do Kielc, a czytaj±c wcze¶niejsze sesje dowiedzia³am siê, ¿e w moim mie¶cie takie sesje odby³y siê ju¿ dwukrotnie i by³o mi szkoda, ¿e nie mog³am w nich uczestniczyæ. Przecie¿ nie musisz wierzyæ w PCh, popro¶ po prostu Energiê Najwy¿sz± aby postawi³a Ciê w sytuacji ¿yciowej pozwalaj±cej Ci dokonaæ wyboru po której stronie chcesz siê opowiedzieæ.Gdyby¶ czyta³ uwa¿nie, bez natychmiastowego analizowania mojej wypowiedzi, doszed³by¶ do tego, ¿e mam na my¶li ca³okszta³t wiedzy. I na koniec jeszcze jedno - jak ponownie bêdzie PCh w moim mie¶cie, to oczywi¶cie pójdê (z dzieæmi, które same o tym zadecydowa³y) oraz przeka¿ê tak± informacjê jak najwiêkszej liczbie osób, które same oczywi¶cie zadecyduj± czy wybior± siê na sesjê. Pozdrawiam.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Luty 08, 2009, 10:31:57 »

Barbarax - Wybacz, po prostu z Twojej wypowiedzi mo¿na by³o wywnioskowaæ, ¿e masz tu na my¶li PCh. Je¶li o PCh chodzi, to obraz jego, po przeczytaniu sesji, zapoznaniu siê z materia³ami i wcze¶niejszymi "dokonaniami" PCh (czy te¿ raczej ich braku), ukszta³towa³ siê samoistnie. Na obu poziomach - i na poziomie ogólnikowym, poziomie syntezy (czyli metody, o której piszesz), i na poziomie analizy szczegó³ów. Zreszt±, nie poprzesta³em na tym, gdy¿ nie chcia³em odrzucaæ czego¶, co potencjalnie mog³oby byæ warto¶ciowe. W tym celu stworzy³em sobie ma³± "tabelkê", w której stara³em siê wypisaæ wszelkie "za" i "przeciw" - fakty potwierdzaj±ce i falsyfikuj±ce PCh (nie jedynie jako odrêbn± grupê, ale nawet w kontek¶cie innych teorii). Problem polega³ na tym, ¿e gdy przeszed³em do rubryki "za", mimo dobrych chêci, usilnych starañ i otwarto¶ci, nie mia³em tam praktycznie co napisaæ. Nasuwa³o mi siê kilka drobnostek, ale nawet one od pocz±tku a¿ bi³y po oczach tym, jak musia³yby byæ naci±gane.

Co do samego roku 2012. Zrobi³em tak, jak sugerujesz (+ analiza). Co mi z tego wysz³o? ¯e owszem, rok 2012 jest w pewien sposób szczególny. Faktycznie, s± pewne dane które mog± wskazywaæ na to, ze co¶ siê wtedy mo¿e staæ. Innymi s³owy, ¿e rok 2012 czym¶ siê bêdzie wyró¿nia³. O wiele gorzej, gdy skoncentrowaæ siê na szczegó³ach. W zasadzie ka¿da teoria, i wszystkie razem wziête, podaj± zupe³nie ciekawe i rozs±dne powody, dlaczego rok 2012 mo¿e byæ istotny. Gorzej, gdy podaj± konkretne teorie, perspektywy etc. Tu ju¿ jest tzw. "wolna amerykanka" - jedne teorie s± bardziej banalne i gorzej uzasadnione od drugich. W wielu miejscach przecz± sobie nawzajem. Jedne uznaj± fakt A za dowód na swoj± teoriê, inne z kolei podaj± ten sam fakt A jako fakt przeciwny itp itd.

Tak wiêc, konkluduj±c, uwa¿am, ¿e co¶ tam dzwoni, ale nikt na prawdê nie wie, w którym ko¶ciele. W dodatku nikt tak na prawdê nie wie, czy to faktycznie dzwon, czy w pobliskim Poldku w³±czy³ siê alarm Mrugniêcie

EDIT:

Jeszcze ma³y edit, aby wyja¶niæ, czemu, moim zdaniem, dog³êbna analiza jest równie wa¿na jak synteza. We¼my tu na przyk³ad kluczow± i g³o¶n± sprawê Nibiru, które rzekomo ma nas "nawiedziæ" w roku 2012. Wielu fanów teorii "Nibiru 2012" ³±czy tu teoriê Zecharia Sitchina (mówi±c± o tym, ¿e bogowie opisani w przekazach sumeryjskich istniej± na prawdê, a tak¿e ¿e opisy walk bogów odnosz± siê do faktycznych zdarzeñ astronomicznych, miêdzy innymi do istnienia Nibiru jako dodatkowej planety) z odkryciami naukowymi odno¶nie "Planety X", kalendarzem Majów etc. Faktycznie, po z³±czeniu, tworzy siê "obiecuj±cy" i spójny obraz rzeczywisto¶ci. Niestety, fani teorii "Nibiru 2012" zapominaj± o pewnej podstawowej sprawie. Istnienie Nibiru jako planety, i Annunakich jako rzeczywistych istot, jest elementem teorii Zecharia Sitchina - to z jego odczytañ i interpretacji tekstów sumeryjskich wynika, ¿e Nibiru istnieje naprawdê jako kolejna planeta. Tyle, ¿e z tych samych analiz wynika te¿, ¿e kolejny raz zbli¿y siê do Ziemi za 1600 lat! Nie mo¿na wiêc ³±czyæ sumeryjskiej Nibiru jako planety z przepowiedniami 2012 - bo daty s± kompeltnie rozbie¿ne. Nie mo¿na jej te¿ identyfikowaæ z Planet± X podejrzewan± o istnienie przez astrofizyków (bo nie zgadza³yby siê ani parametry tej planety, ani po³o¿enie, ani oddzia³ywania - mo¿naby rozwin±æ, ale to ewentualnie potem). Ok, fani "Nibiru 2012" moga powiedzieæ: "Dobrze, ale przecie¿ Zecharia Sitchin móg³ siê "kopn±æ" w obliczeniach orbity Nibiru, a ca³a reszta mo¿e byæ prawd±!". Owszem, mo¿na tak podchodziæ. Z tym, ¿e w takim uk³adzie, skoro ju¿ w tej jednej rzeczy znaleziono przek³amania, nale¿a³oby jeszcze raz zanalizowaæ dane dostarczone przez Sitchina pod k±tem ich prawdziwo¶ci i zgodno¶ci z faktami. A niestety, wiêkszo¶æ maniaków 2012 tego nie robi. Selektywnie dobieraj± fakty, bo tworz± one ³adn± i wzglêdnie (WZGLÊDNIE! - na pierwszy rzut oka) spojn± teoriê.

Dlatego te¿ analiza szczegó³ów jest niezbêdna.

PS. DLA MODKÓW - jako ¿e kto¶ mo¿e to uznaæ za lekki offtop, prosi³bym tylko, aby Mod, chc±c usun±æ post, nie usuwa³, a po prostu stworzy³ nowy w±tek w stylu "Nibiru 2012" czy co¶ w ten deseñ. Z góry dziêkujê U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 10:56:58 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Luty 08, 2009, 11:27:58 »

Przytocze tu wam wypowiedz z mojego wczesniejszego forum i nie dotyczy to planety Nubiru, bardzo malo wiem na te tematy jestem nowicjuszem. Ale Jestem jednak za teoriom wzmozonej aktywnosci slonca, cyklu co 11.5tys lat jest to cykl taki sam jak przyjscie wiosny. Tak powstaja epoki lodowcowe kiedy to bieguny sie zamieniaja. Myslalem ze osoby na tym forum wspolpracuja razem w tym projekcie RATOWANIA SWIATA JEZELI NAWET BY SIE NIE UDALO TO I TAK JUZ CZAS NA ZMIANY i te wykopaliska to po co to jest jak tak naprawde nik nie wiezy. po co ta strona i te forum P³acz czy to znaczy ze nie ma juz nadzieji. ja sie tak latwo nie poddam. i powtarzam ze chyba znalazlem klucz do bramy cos w rodzju sezamie otworz sie. A tym czasem wszyscy tylko dyskutuja na temat mojej pisowni czy tez choroby x.Brak mi slow

troche sie zdziwilem jak malej wiary jestescie , oraz pomijajac moja osobe jezeli zglosil by sie do was ktos kto naprawde mogl by cos zrobic to wasza ignorancja przerodzila by sie w nienawisc do tej osoby i zrobili byscie wszystko zeby jej przeszkodzic.

" Ludzie religijni broni± swojej wiary i nie s³uchaj± ani astrologów, ani nauk misjonarzy innych wyznañ, które nazywaj± destrukcyjnymi, niebezpiecznymi sektami (ma³a uwaga: w Polsce do ludzi "religijnych" mo¿na zaliczyæ równie¿ niektórych ¶wie¿o nawróconych buddystów, którzy - je¶liby rzeczywi¶cie byli buddystami - nie przejawialiby takiej neofickiej gorliwo¶ci religijnej i nie zwalczali oraz nie wy¶miewali idei New Age ani ¿adnych innych idei. Prawdziwy buddysta to g³êboki filozof, odnosz±cy siê z ciekawo¶ci± i zrozumieniem do wszystkich innych religii i my¶li; nie znaczy to, ¿e przyjmuj±cy je bezkrytycznie. Ale wy¶miewaj±cy siê buddysta lub osobnik fanatyczny, za¶lepiony i uzale¿niony intelektualnie i duchowo od swojego nauczyciela to z ca³± pewno¶ci± nie buddysta). "

http://www.youtube.com/watch?v=3G_BcxBHXNA
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Luty 08, 2009, 11:33:34 »

Ka¿dy wyci±ga w³asne wnioski. Skoro uwa¿asz, ¿e co¶ dzwoni, ale nie wiadomo w którym ko¶ciele - to dam Ci radê: b±d¼ dobry dla siebie i innych istot ¿yj±cych, a wtedy rok 2012 bêdzie rokiem szczególnym i wyj±tkowym, no i nie bêdziesz musia³ robiæ list "za" i "przeciw".
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Luty 08, 2009, 11:38:57 »

MOZE TO WAM POMOZE

http://www.youtube.com/watch?v=T-SFg_MkRpA&feature=related
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Luty 08, 2009, 12:00:22 »

To podstawa. Kto pyta, ten dostaje odpowied¼.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Luty 08, 2009, 12:18:20 »

dczion - jako ¿e napisa³e¶ pod moim postem, wiêc zak³adam (mo¿e mylnie, jak co¶ to popraw), ¿e adresowane jest to (m.in) do mnie. Wiêc Ci odpowiem w punktach, aby nie rozmydlaæ:

1. Co do Twojej ortografii - mi tam to nie przeszkadza. Mo¿esz pisaæ jak chcesz, chocia¿ fakt, ¿e przepuszczenie tego przez Worda dla czystej estetyki nie zaszkodzi. Niemniej jednak "mi to rybka".

2. Co do Twojej rzekomej "choroby" - ja na wstêpie napisa³em, ¿e mo¿liwe, ¿e jest to zwi±zane nie z chorob±, a czym innym. Po prostu zawsze warto braæ pod uwagê wszelkie opcje. Dlatego te¿, kiedy inni Ci mówili o tym, ze to mo¿e byæ choroba, nie traktowa³bym tego jak zniewagê czy ignorowanie.

3. Co do tego, ¿e ludzie tu w du¿ej czê¶ci nie wierz±. Nie wierz±, bo wiele z teorii o roku 2012 ma bardzo s³abe podstawy. S± tacy, którzy chc± wierzyæ, i nie chc± widzieæ b³êdów tych teorii, a s± te¿ tacy, którzy bardziej wnikliwie (i bez wcze¶niejszego nastawienia na "tak" ani na "nie") obserwuj± te teorie, i widz± b³êdy. Ludzie nie wierz± nie w to, ¿e "jest jeszcze nadzieja". Ludzie nie wierz± w to, ¿e co¶ w 2012 siê stanie (lub ¿e stanie siê dok³adnie to, co przekazuje PCh). Nie wierz±, bo szukaj±c realnych podstaw tych twierdzeñ - nie znajduj± ich.

4. Piszesz, ¿e znalaz³e¶ "klucz" do tego. Wiêc go przedstaw, jasno i jednoznacznie. Niestety, w wielu Twoich wypowiedziach panuje totalny chaos, nie da siê z nich dowiedzieæ, co w³a¶ciwie chcesz przekazaæ. Nie jest tu problemem ortografia, a to, ¿e przeskakujesz z my¶li na my¶l, i nie da siê ¶ledziæ Twojego toku my¶lenia. Mo¿e wiêc na spokojnie przedstaw, co zaobserwowa³e¶, w czym widzisz klucz, etc etc. Wtedy i rozmowa i podej¶cie do tego, co piszesz, bêd± bardziej rzeczowe.

A tymczasem pozdrawiam Ciê serdecznie U¶miech

Tene

EDIT:

Barbarax - Ale ja t± radê dobrze znam i korzystam. Tyle, ¿e nie uwa¿am, by co¶ zmienia³a w roku 2012. Uwa¿am, ¿e rada ta jest aktualna dla ka¿dego w ka¿dym wypadku, niezale¿nie od jakich¶ faktycznych czy wyimaginowanych zagro¿eñ w 2012.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 12:19:40 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Luty 08, 2009, 12:20:33 »

Ladne te twoje piosenki refleksyjne. Ale ty juz znalazles klucz, czego nie wiesz? Drogi nie znasz? Jest tylko jedna MILOSC, idz nia a cel tez znajdziesz.
Powodzenia.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Luty 08, 2009, 12:31:10 »

Wszystko, co pojawia siê na naszej drodze jest dla nas wa¿ne z jakiego¶ powodu.
I nie chodzi tu ju¿ o to, czy to prawdziwe, czy nie. Chodzi o to, co my w zwi±zku z tym prze¿yjemy, co w nas poruszy siê lub obudzi. Analiza, synteza tego, w czym uczestniczymy jest tylko wstêpem do tego, co prze¿ywamy i to prze¿ywanie jest najwa¿niejsze, to nas kszta³tuje i wynosi.
Dopiero my¶lenie, które zosta³o „przemy¶lane” uczuciem jest warto¶ciowe. To daje rozumienie, ju¿ bez „za” i „przeciw”, bo staje siê to zbêdne. Bo zdobyli¶my ju¿ jak±¶ wiedzê (przede wszystkim o sobie), a nie tylko informacje.
Widzê to jako pewien proces:
- nasze wewnêtrzne zapotrzebowanie na danego typu do¶wiadczenie
- pojawienie siê w naszym zasiêgu mo¿liwo¶ci do¶wiadczenia tego
- wej¶cie (lub czasami nie) w dane do¶wiadczenie
- analiza mentalna i uczuciowa
- zrozumienie i wyniesienie na wy¿szy poziom

Dlatego PCh jest dla wszystkich, którzy siê z nim zetknêli wa¿ny. Zarówno dla zwolenników jak i przeciwników. Ka¿dego w jaki¶ sposób projekt ten zmieni³. A co siê zmieni³o, to ka¿dy sam wie najlepiej, je¿eli przyjrzy siê sobie. Dlatego „wojny” zwolenników z przeciwnikami PCh nie maj± najmniejszego sensu.
I nic nam nie grozi, bo Wszech¶wiat nie jest chaosem i wszystko ma sens.
Gdy w to nie wierzysz, nie wierzysz w m±dro¶æ absolutu. Gdyby nie by³o si³y porz±dkuj±cej,  dawno ju¿ by¶ nie istnia³ ani ty, ani ¶wiat.

Serdecznie Wszystkich pozdrawiam  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 12:33:54 wys³ane przez ptak » Zapisane
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Luty 08, 2009, 13:08:19 »

Nie chodzi mi tu o wasze przeprosiny i wcale sie nie gniewam. Zloszcze sie tylko ze zamiast skupic sie na ratowaniu ziemi ,widzicie calkiem cos innego. Co do Worda mam angielskiego kompa i wszystkie programy nawet klawiatura nie ma polskich znakow, zwracanie uwagi na bledy przeszkadza mi w wyrazaniu uczuc

Co do tych ladnych piosenek posluchajcie mojej teori.
Wiele mowi sie o proroctwach a prorokiem moze byc kazdy kiedys byli to ludzie majacy wizje, leczw dzisiejszych czasach sie ich wysmiewa dzisiejsza forma proroctwa to Rezyserzy filmowi oraz autozy tekstow piosenek. Budza sie i musza nakrecic film albo napisac piosenke. A ta forma jest darmowa i ogulnie dostepna dla wszystkich. trzeba tylko sluchac ale trzeba tez wiedziec ktore mowia prawde wlasnie PRAWDE czy potraficie widziec prawde oraz rzeczy prawdziwe artysta wyraza emocje i mozna dostrzec czy jest tylko wokalista stojacym przy mikrofonie czy tez jest czescia tej piosenki a nawet wpada w wizje jakie przedstawiali prorocy.Moge tu sie zastanawiac i starac sie was przekonywac do tej teori podawac przyklady w nieskonczonosc, pozwulcie ze napisze co zauwazylem
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Luty 08, 2009, 13:30:11 »

Dczion, pisz i nie pytaj czy mo¿esz, czy nie. To jest otwarte (dos³ownie i w przeno¶ni) forum.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Luty 08, 2009, 13:40:21 »

mam wrazenie ze chaslem do otwarcia sie dzwi sa dzwieki a teraz posluchajcie chodzi tu konkretnie o dwa utwory jeden to http://www.youtube.com/watch?v=uQYDvQ1HH-E zwruccie uwage na dzwiek tych klawiszy. a potem http://www.youtube.com/watch?v=RrGLf4J33vU&feature=PlayList&p=07FA87208F9BA369&playnext=1&index=9 na dzwieki zawarte na poczatku tego utworu maja inny rytm ale czuje ze sa jakby takie same nie potrafie zabardzo tego wytlumaczyc ale dla mnie maja jakies powiazanie. A teraz rozwiazanie tej zagadki nie wiem czy pamietacie film bardzo stary chyba pochodzi z tego samego okresu co te utwory o kosmitach ktorzy maja przyleciec na ziemie i daja znaki o tym w ktorym miejscu dojdzie do spodkania. Chodzi tam ojakis wulkan czy gore dokladnie nie pamietam tego filmu . A glowny bochater tego filmu nawet budowal ta gore w domu  z ziemi z ogrodka . Pamietacie ten film skupcie sie. DObra teraz rozwiazanie do kontaktu z kosmitami urzywano tam dzwiekow i o ile dobrze pamietam byly tam podobne dzwieki a moze nawet identyczne tylko ze nie pamietam tytulu tego filmu. Blagam was zastanowcie sie nad tym
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Luty 08, 2009, 13:54:36 »

Pewnie "Bliskie spotkania III stopnia". Nie wiem czy tytu³ jest poprawny, ale re¿yserem by³ Spilberg.
Co za¶ tyczy d¼wiêków. Wyczyta³em gdzie¶, chyba w "Zwiastuni ¦witu", ¿e ludzie bêd± reagowaæ na ró¿ne bod¼ce, które spowoduj± ich "przebudzenie". Dla jednych bêdzie to muzyka - d¼wiêki i chyba Ty do nich w³a¶nie nale¿ysz. S± jeszcze ludzie, którzy reaguj± na ¶wiat³o, na formy geometryczne.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Luty 08, 2009, 14:10:06 »

no dobra co teraz mamy tak siedziec. a jezeli te dzwieki otwieraja dzwi do piramidy. a moze jest jeszcze zawczesnie. jeszcze jeden znak co do tego fletu. Odkrylem pewnego czlowieka ktory ma chyba bardzo wysoki poziom duchowy i recznie robi flety mam wrazenie ze musze sie z nim skataktowac a on zrobi jeden dla mnie. Najdziwniejsze jest to ze wcale nie umie na nim grac
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Luty 08, 2009, 14:18:50 »

http://www.youtube.com/watch?v=R_uOIUKh6HI&feature=related
Tylko nie potraktujcie tego ze przechodze kryzys 30 latka. Tu nie chodzi o mnie tylko o losy swiata. Mowie calym sercem i nie zalezy mi tu na sobie.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Luty 08, 2009, 14:35:53 »

http://www.youtube.com/watch?v=Gg7MH-i3j9s&feature=related
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: