Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 03:01:21

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co ka¿dy z nas mo¿e zrobiæ w zwi±zku z PCH?  (Przeczytany 87843 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #150 : Luty 08, 2009, 14:46:37 »

Dczion, fajna jest ta muzyka, ale aby moder nie usuwa³ tych linków (jako oftopów) proponowa³bym Ci zamieszczaæ je tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=71.0
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #151 : Luty 08, 2009, 14:58:42 »

Tak, mentalna niewola istnieje, tworzymy j± dla siebie. 
W muzyce s± d¼wiêki harmoniczne i dysharmoniczne …
… otwieraj± lub zamykaj±, podobnie jak my¶li …
… lecz to serce jest bram± przej¶cia w ¶wiat harmonii i wolno¶ci BYTU.
Nie ma innej DROGI. My¶l i d¼wiêk prowadz± do uczucia, a ono wyzwala ...
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #152 : Luty 08, 2009, 15:32:35 »

czy masz na mysli to, ze to wszystko to TYLKO oznaki przebudzenia? TYLKO?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #153 : Luty 08, 2009, 15:45:02 »

czy masz na mysli to, ze to wszystko to TYLKO oznaki przebudzenia? TYLKO?

Pytasz o „to wszystko”, co prze¿ywasz?
I dlaczego TYLKO? To wszystko poprowadzi dalej …
Czy s± jakie¶ granice? Je¿eli ich sobie nie stworzysz, to nie ma … jest nieskoñczono¶æ …
Ale jest równie¿ umieranie, by ¿yæ … i jest piêknienie ...  U¶miech
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #154 : Luty 08, 2009, 16:03:09 »

Masz calkowita racje.

Za duzo od was oczekuje a jednoczesnie to nie wiem czego. Chcialem pomoc w ratowaniu swiata. Moze taka jest wasza rola zebym za mocno w to nie uwiezyl. Albo nie macie tyle obwagi zeby uwiezyc w ze cos sie naprawde wydazy. Nie chce tu nikogo obrazic i sam mam wiele watpliwosci.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #155 : Luty 08, 2009, 16:09:10 »

Wydarzyæ to co¶ na pewno siê wydarzy. Ale raczej nie "uruchomienie kana³u energomagnetycznego U¶miech
Zreszt±, jak tu wiêcej pobêdziesz i zastanowisz siê nad tym wszystkim na spokojnie, dojdziesz do podobnych wniosków.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #156 : Luty 08, 2009, 16:20:19 »

Dczion, je¶li mogê co¶ poradziæ, to nie przejmuj siê tak ¶wiatem.
Przejmuj siê sob±, bo je¶li uratujesz siebie, uratujesz ¶wiat.
Choæ tak naprawdê nie ma czego ratowaæ, jest tylko wêdrowanie …
… w mi³o¶ci lub w bólu, we wspó³odczuwaniu lub w separacji … 
Im dalej, tym mniej ciebie, i wiêcej ciebie …  U¶miech
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #157 : Luty 08, 2009, 16:23:26 »

z tymi wnioskami to nie tak do konca pewne zeczy sie czuje a pewne nie. Mora widzi aure a ja znaki w aure wiezycie a w znaki nie dokonca,  Z politowaniem, A jezeli to co mowie ma jakies znaczenie mam tak siedziec i czekac i liczyc na to ze sie samo zrobi skoro ma sie stac Co¶ Co¶ Co¶
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #158 : Luty 08, 2009, 16:27:30 »

Nie potrafie. Jezeli wielcy ludzie sa autorytetami to Jezus oddal zycie za nas i nasza glupte a ty mi kazesz myslec o sobie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #159 : Luty 08, 2009, 16:31:38 »

Ale¿ znaki zawsze s± dawane. Nie ka¿dy je tylko dostrzega,
Nie ka¿dy te¿ w³a¶ciwie interpretuje.
One jednak s±, jak drogowskazy na drodze …
Sam najlepiej bêdziesz wiedzia³, jak i gdzie i¶æ, serce poprowadzi.

A my¶lenie o sobie nie wyklucza my¶lenia o innych.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #160 : Luty 08, 2009, 17:03:02 »

wiem ze to nie forum muzyczne

http://www.youtube.com/watch?v=9uJH90NH5UE

przepraszam za wulgaryzmy i troche chamstwa
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #161 : Luty 08, 2009, 17:21:34 »

Witam cie bardzo serdecznie dczion, chce ci powiedziec ze rozumie cie bardzo dobrze. Masz ogromne szczescie, ze jest ci dane slyszec w muzyce i
instrumentach cos nadzwyczajnego, cos czego inni nie slysza i nie beda slyszec, bo sa to zjawiska ktore nie wszystkim sa dane. Dzisiaj widzisz to
inaczej, z czasem zobaczysz to jeszcze inaczej, i to jest dobrze. Zachowaj spokoj i pozwol aby to zjawisko sie w tobie dalej rozwijalo . Nic nie dzieje sie bez celu, mysle ze musisz miec wiecej cierpliwosci . Przed trzema laty ja tez zaczelam malowac dziwne rysunki, na poczatku bylo to dla mnie wielkim zaskoczeniem, potem z czasem zauwazylam ze jest to we mnie, ze nie moge malowac czegos kto mi cos przedstawi. Podczas malowania
jestem w innym swiecie, zapominam wszysto naokolo mnie , nigdy nie wiem co namaluje naprawde, niekiedy po miesiacach wracam do takiego malowidla i maluje je dalej.Poprzez to malowanie poszezyla sie chec mojego rozwoju duchowego, szukalam tez ludzi z ktorymi moglabym rozmawiac o tym co robie, ale niestety pozostalam sama w tym swiecie. Po jakims czasie znalazlam to forum , pokazalam swoje obrazki i maluje je dalej.
Moje obrazy nie maja tytulow, moje obrazy maja swoje historie a jeszcze piekniej jest kiedy inni ludzie potrafia cos dla siebie zobaczyc. Byl tez czas ze
tygodniami spiewalam piosenki, ktorych ja nigdy nie slyszalam, tak tez bylo z melodiami. Nigdy nie wiadomo co przyjdzie jesli czlowiek dopusci do siebie cos przepieknego. To spiewanie bylo u mnie w czasie kiedy uczylam sie zapanowac nad strachem, ktory mnie czesto paralizowal. Mysle ze jestes ogromnym szczesciarzem, pielegnuj to co posiadasz to jest twoj skarb. Jesli chodzi o ratowanie ziemi, to mysle ze dobroc naszych serc i milosc do
swiata jest tym ratunkiem, jest ta kropelka ktora jesli kazdy da to bedzie ogromna kropla i dalej i wiecej, to moze byc wlasnie ratunek dla nas wszystkich. Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i nie zwracaj uwagi na ludzi i ich bzdurne paplanie. Cos pieknego mozna robic jak sie ma subtelny charakter, a tego nie kazdy posiada......
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #162 : Luty 08, 2009, 19:02:22 »

No tak, z t± subtelno¶ci± to ró¿nie bywa. Czasami po prostu zapominamy siê w swoim „wym±drzaniu siê”, czasami nie do koñca wyra¿amy to, co chcieliby¶my. Stosujemy czêsto skróty my¶lowe, lub piszemy ca³e elaboraty a zapominamy o prostych s³owach, takich zwyk³ych s³owach wsparcia, prosto z serca. Dziêki Rafaelo, za przypomnienie, jeste¶ jak dobra wró¿ka na tym forum.

Dodam jeszcze, ¿e nie warto skupiaæ siê zbytnio na rozumowym „rozgryzaniu” czytanego tekstu, bo czêsto to zawodzi. I bywa tak, ¿e pierwszy impuls jest prawdziwy, potem szczegó³owa analiza prowadzi do b³êdnego odczytu. Tak sta³o siê z postami dcziona, przyznajê, ¿e siê pomyli³am i przepraszam. Dczion, cofam moje s³owa sugeruj±ce, ¿e doskonale siê tu bawisz, szybko dostrzeg³am pomy³kê, ale dopiero post Rafaeli sk³oni³ mnie do napisania tego. Co wcze¶niej zabrania³o mi to uczyniæ? Chyba ³atwo siê domy¶liæ ...  Mrugniêcie

Korzystaj±c z okazji (wcze¶niej jako¶ jej zabrak³o) chcia³abym wyraziæ podziw dla Ciebie Rafaelo w zwi±zku z tym, co robisz, a zw³aszcza, co tworzysz. Twoje obrazy s± naprawdê piêkne. Jak i s³owa.  W jednych i drugich jest tyle ciep³a i serca. Dziêkujê.

Pozdrawiam Ciebie i Dcziona bardzo serdecznie. Innych tak¿e.  U¶miech

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #163 : Luty 08, 2009, 19:23:02 »

W dziale egipt bodaj¿e .. ale pewno¶ci nie mam..

Kto¶ wyra¿al swoje w±tpliwo¶ci ,czy projekt s³u¿y:
Ludziom?
czyte¿
Faraonowi?

Nie uda³o mi sie popchn±æ tego w±tku ze wzglêdu na
taki drobny fakt (od 2-3 dni chrooniczny)

Wiêc pytanie o link do wspomnianego w±tku. Gdzie on jest?
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 19:24:38 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #164 : Luty 08, 2009, 19:34:47 »

Serdecznie dziekuje , twoja wypowiedz jest dla mnie bardzo wartosciowa, nie wiele ludzi potrafi w taki sposob zajac swoje stanowisko co oznacza
dla mnie po prostu klase. Zycze sobie wiecej takich forumowiczow. Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i zycze pomyslnosci w dalszxch dyskusjach na tym Forum.....
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #165 : Luty 08, 2009, 19:51:18 »

Ja tak¿e Ci dziêkujê, RafaeloU¶miech
Dziêki Tobie u¶wiadomi³am co¶ wa¿nego, a tak¿e dokona³am pewnego wgl±du w siebie.
Takie to s± nasze ma³e kroczki … no i wci±¿ potrzebna jest uwa¿no¶æ, bo wiele mo¿na przegapiæ ... 
Moc serdeczno¶ci U¶miech

MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #166 : Luty 08, 2009, 19:59:25 »

MoniaP w czasie wywiadu kilka razy panu Robertowi wy³±cza siê mikrofon i jest chwila ciszy z tym ¿e najd³u¿sza przerwa trwa ko³o 30 sekund,te¿ na pocz±tku my¶la³em ¿e co¶ jest nie tak z nagraniem,spróbuj pos³uchaæ jeszcze raz z tym ¿e postaraj siê przeczekaæ tê ciszê,no chyba ¿e nagranie siê nie buforuje.Zwróæ uwagê czy normalnie leci czas ,je¶li tak to po chwili ciszy wywiad powinien byæ kontynuowany
ok.dziêki za radê.
Pozdrawiam MP
MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #167 : Luty 08, 2009, 21:10:58 »

Jesli chodzi o ratowanie ziemi, to mysle ze dobroc naszych serc i milosc do
swiata jest tym ratunkiem, jest ta kropelka ktora jesli kazdy da to bedzie ogromna kropla i dalej i wiecej, to moze byc wlasnie ratunek dla nas wszystkich.
Rafaello.To jest w³a¶nie to!Cieszê siê ¿e to napisa³a¶.Dziêki tym s³owom wiem dlaczego trafi³am na to forum.Szuka³am tych s³ów,aby ZNALE¯Æ ODPOWIED¬ CO DALEJ Z MOIM ¯YCIEM.
MoniaP
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #168 : Luty 08, 2009, 21:59:19 »

Monia, ja tez na tym forum duzo sie nauczylam, mamy tu naprawde tez wspanialych kolegow, i kazdy z nas  cos  przezyl w tym zyciu, dlatego napewno kazdy z nas moze podzielic sie z innymi tym co ma najlepsze. Pozdrawiam pa,pa.
maniek3713
Go¶æ
« Odpowiedz #169 : Luty 09, 2009, 06:47:03 »

Witaj Monia P.
A wiêc powoli i spokojnie krok po kroku
Pozdrawiam.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #170 : Luty 09, 2009, 20:53:37 »

Przepraszam podszedlem do tego zbyt emocjonalnie, i teraz mi glupio, mam nadzieje ze nikogo zbyt mocno nie urazilem.

Rafaela dziekuje ci bardzo dzieki tobie zrozumialem ze skoro ja to slysze to pewnie do mnie jest zaadresowane. Mogl bym tu teraz opisac wiecej znakow ktore otrzymalem ale pewnie nie mialo by to wiekszego sesu jedno jest pewne dzieki wam rozwiazalem wiekszosc tych znakow i jak powinienem byc przygotowany TO SIE NAPRAWDE WYDAZY . Rada rozszyfruj znaki moga ci uratowac zycie po to sa, unikaj miast bedzie sie wszystko walilo (wies) zrob zapasy na kilka miesiecy polecam duza ilosc wody oraz lokacje w poblizu wod gruntowych a pozywienie wystarczy kopiec z ziemniakami za czasow wojny ludzie dali na tym rady no i oczywiscie cos w rodzju schronu dom z piwnica, umocnij stropy. A przedewszystkim wzmocnij cialo bedzie ci potrzebne duzo sily jezeli ktos mentalnie martwy bedzie probowal zrobic ci krzywde takich ludzi bedzie pelno (kradzieze, mordy, gwalty) dla nich nie bedzie nadzieji tylko satysfakcja przed smiercia. Musze jeszcze rozszyfrowac co z ta sila wewnetrzna. Dzwieki potraktujcie powaznie moga sie przydac.

Powodzenia.

"Bóg wybra³ w³a¶nie to, co g³upie w oczach ¶wiata, aby zawstydziæ mêdrców, wybra³ to, co niemocne, aby mocnych poni¿yæ"
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #171 : Luty 09, 2009, 20:59:09 »

Dczion, proszê, nie strasz.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #172 : Luty 09, 2009, 20:59:51 »

http://www.youtube.com/watch?v=3roJx7ywGDg
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #173 : Luty 12, 2009, 11:26:31 »

Kto¶ tutaj pisze patrz na siebie, swoje wnêtrze olej ¶wiat i tak dalej.

Czcze gadanie co to za rada?

Jak tak patrze na dcziona to my¶lê ¿e odczuwa tak samo jak Ja.
Czyli ma OGROMN¡ potrzebê zrobienia czego¶ dla tego ¦WIATA, zostawienie czego¶ temu ¶wiatu po sobie.

Wiêc nie rad¼ mu patrz na siebie bo to jest z³a rada.

Niestety dczion wiedz ¿e je¿eli chcesz co¶ zrobiæ dla tego ¶wiata to musisz liczyæ siê z wy¶miewaniem lub ¶wiadomym/nie¶wiadomym atakiem na twoj± postawê/osobê.

Zamiast daæ takiemu cz³owiekowi woln± drogê to ludzie kopi± mu do³y aby upad³.

Zosta³y 3 lata z przecinkiem.
Czy co¶ siê wydarzy w 2012?
My¶lê ¿e jest to zale¿ne od nas samych ale patrz±c po tym co siê ostatnio dzieje my¶lê ¿e sami siê prêdzej wybijemy ni¿ nas jaki¶ kataklizm dosiêgnie.

Czasu coraz mniej a roboty du¿o. Taka praca wymaga po¶wiêceñ ale daje satysfakcjê i szczê¶cie je¿eli siê uda osi±gn±æ zamierzony cel.

Pozdrawiam
Mora U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #174 : Luty 12, 2009, 11:34:00 »

Czy cos sie wydazy w 2012? Wydazy, wydazy i to bardzo pozytywnie dla nas wszystkich Ludzi.. U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: