|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #151 : Luty 08, 2009, 14:58:42 » |
|
Tak, mentalna niewola istnieje, tworzymy jÂą dla siebie. W muzyce sÂą dÂźwiĂŞki harmoniczne i dysharmoniczne … … otwierajÂą lub zamykajÂą, podobnie jak myÂśli … … lecz to serce jest bramÂą przejÂścia w Âświat harmonii i wolnoÂści BYTU. Nie ma innej DROGI. MyÂśl i dÂźwiĂŞk prowadzÂą do uczucia, a ono wyzwala ...
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #152 : Luty 08, 2009, 15:32:35 » |
|
czy masz na mysli to, ze to wszystko to TYLKO oznaki przebudzenia? TYLKO?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #153 : Luty 08, 2009, 15:45:02 » |
|
czy masz na mysli to, ze to wszystko to TYLKO oznaki przebudzenia? TYLKO?
Pytasz o „to wszystko”, co przeÂżywasz? I dlaczego TYLKO? To wszystko poprowadzi dalej … Czy sÂą jakieÂś granice? JeÂżeli ich sobie nie stworzysz, to nie ma … jest nieskoĂączonoœÌ … Ale jest rĂłwnieÂż umieranie, by ÂżyĂŚ … i jest piĂŞknienie ... 
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #154 : Luty 08, 2009, 16:03:09 » |
|
Masz calkowita racje.
Za duzo od was oczekuje a jednoczesnie to nie wiem czego. Chcialem pomoc w ratowaniu swiata. Moze taka jest wasza rola zebym za mocno w to nie uwiezyl. Albo nie macie tyle obwagi zeby uwiezyc w ze cos sie naprawde wydazy. Nie chce tu nikogo obrazic i sam mam wiele watpliwosci.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #155 : Luty 08, 2009, 16:09:10 » |
|
WydarzyĂŚ to coÂś na pewno siĂŞ wydarzy. Ale raczej nie "uruchomienie kanaÂłu energomagnetycznego  ZresztÂą, jak tu wiĂŞcej pobĂŞdziesz i zastanowisz siĂŞ nad tym wszystkim na spokojnie, dojdziesz do podobnych wnioskĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #156 : Luty 08, 2009, 16:20:19 » |
|
Dczion, jeÂśli mogĂŞ coÂś poradziĂŚ, to nie przejmuj siĂŞ tak Âświatem. Przejmuj siĂŞ sobÂą, bo jeÂśli uratujesz siebie, uratujesz Âświat. ChoĂŚ tak naprawdĂŞ nie ma czego ratowaĂŚ, jest tylko wĂŞdrowanie … … w miÂłoÂści lub w bĂłlu, we wspó³odczuwaniu lub w separacji … Im dalej, tym mniej ciebie, i wiĂŞcej ciebie … 
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #157 : Luty 08, 2009, 16:23:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #158 : Luty 08, 2009, 16:27:30 » |
|
Nie potrafie. Jezeli wielcy ludzie sa autorytetami to Jezus oddal zycie za nas i nasza glupte a ty mi kazesz myslec o sobie
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #159 : Luty 08, 2009, 16:31:38 » |
|
AleÂż znaki zawsze sÂą dawane. Nie kaÂżdy je tylko dostrzega, Nie kaÂżdy teÂż wÂłaÂściwie interpretuje. One jednak sÂą, jak drogowskazy na drodze … Sam najlepiej bĂŞdziesz wiedziaÂł, jak i gdzie iœÌ, serce poprowadzi.
A myÂślenie o sobie nie wyklucza myÂślenia o innych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #161 : Luty 08, 2009, 17:21:34 » |
|
Witam cie bardzo serdecznie dczion, chce ci powiedziec ze rozumie cie bardzo dobrze. Masz ogromne szczescie, ze jest ci dane slyszec w muzyce i instrumentach cos nadzwyczajnego, cos czego inni nie slysza i nie beda slyszec, bo sa to zjawiska ktore nie wszystkim sa dane. Dzisiaj widzisz to inaczej, z czasem zobaczysz to jeszcze inaczej, i to jest dobrze. Zachowaj spokoj i pozwol aby to zjawisko sie w tobie dalej rozwijalo . Nic nie dzieje sie bez celu, mysle ze musisz miec wiecej cierpliwosci . Przed trzema laty ja tez zaczelam malowac dziwne rysunki, na poczatku bylo to dla mnie wielkim zaskoczeniem, potem z czasem zauwazylam ze jest to we mnie, ze nie moge malowac czegos kto mi cos przedstawi. Podczas malowania jestem w innym swiecie, zapominam wszysto naokolo mnie , nigdy nie wiem co namaluje naprawde, niekiedy po miesiacach wracam do takiego malowidla i maluje je dalej.Poprzez to malowanie poszezyla sie chec mojego rozwoju duchowego, szukalam tez ludzi z ktorymi moglabym rozmawiac o tym co robie, ale niestety pozostalam sama w tym swiecie. Po jakims czasie znalazlam to forum , pokazalam swoje obrazki i maluje je dalej. Moje obrazy nie maja tytulow, moje obrazy maja swoje historie a jeszcze piekniej jest kiedy inni ludzie potrafia cos dla siebie zobaczyc. Byl tez czas ze tygodniami spiewalam piosenki, ktorych ja nigdy nie slyszalam, tak tez bylo z melodiami. Nigdy nie wiadomo co przyjdzie jesli czlowiek dopusci do siebie cos przepieknego. To spiewanie bylo u mnie w czasie kiedy uczylam sie zapanowac nad strachem, ktory mnie czesto paralizowal. Mysle ze jestes ogromnym szczesciarzem, pielegnuj to co posiadasz to jest twoj skarb. Jesli chodzi o ratowanie ziemi, to mysle ze dobroc naszych serc i milosc do swiata jest tym ratunkiem, jest ta kropelka ktora jesli kazdy da to bedzie ogromna kropla i dalej i wiecej, to moze byc wlasnie ratunek dla nas wszystkich. Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i nie zwracaj uwagi na ludzi i ich bzdurne paplanie. Cos pieknego mozna robic jak sie ma subtelny charakter, a tego nie kazdy posiada......
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #162 : Luty 08, 2009, 19:02:22 » |
|
No tak, z tÂą subtelnoÂściÂą to ró¿nie bywa. Czasami po prostu zapominamy siĂŞ w swoim „wymÂądrzaniu siĂŞ”, czasami nie do koĂąca wyraÂżamy to, co chcielibyÂśmy. Stosujemy czĂŞsto skrĂłty myÂślowe, lub piszemy caÂłe elaboraty a zapominamy o prostych sÂłowach, takich zwykÂłych sÂłowach wsparcia, prosto z serca. DziĂŞki Rafaelo, za przypomnienie, jesteÂś jak dobra wró¿ka na tym forum. Dodam jeszcze, Âże nie warto skupiaĂŚ siĂŞ zbytnio na rozumowym „rozgryzaniu” czytanego tekstu, bo czĂŞsto to zawodzi. I bywa tak, Âże pierwszy impuls jest prawdziwy, potem szczegó³owa analiza prowadzi do b³êdnego odczytu. Tak staÂło siĂŞ z postami dcziona, przyznajĂŞ, Âże siĂŞ pomyliÂłam i przepraszam. Dczion, cofam moje sÂłowa sugerujÂące, Âże doskonale siĂŞ tu bawisz, szybko dostrzegÂłam pomyÂłkĂŞ, ale dopiero post Rafaeli skÂłoniÂł mnie do napisania tego. Co wczeÂśniej zabraniaÂło mi to uczyniĂŚ? Chyba Âłatwo siĂŞ domyÂśliĂŚ ...  KorzystajÂąc z okazji (wczeÂśniej jakoÂś jej zabrakÂło) chciaÂłabym wyraziĂŚ podziw dla Ciebie Rafaelo w zwiÂązku z tym, co robisz, a zwÂłaszcza, co tworzysz. Twoje obrazy sÂą naprawdĂŞ piĂŞkne. Jak i sÂłowa. W jednych i drugich jest tyle ciepÂła i serca. DziĂŞkujĂŞ. Pozdrawiam Ciebie i Dcziona bardzo serdecznie. Innych takÂże.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #163 : Luty 08, 2009, 19:23:02 » |
|
W dziale egipt bodaj¿e .. ale pewnoœci nie mam.. Ktoœ wyra¿al swoje w¹tpliwoœci ,czy projekt s³u¿y: Ludziom? czyte¿ Faraonowi? Nie uda³o mi sie pop chn¹Ì tego w¹tku ze wzglêdu na taki drobny fakt (od 2-3 dni chrooniczny)Wiêc pytanie o link do wspomnianego w¹tku. Gdzie on jest?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 19:24:38 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #164 : Luty 08, 2009, 19:34:47 » |
|
Serdecznie dziekuje , twoja wypowiedz jest dla mnie bardzo wartosciowa, nie wiele ludzi potrafi w taki sposob zajac swoje stanowisko co oznacza dla mnie po prostu klase. Zycze sobie wiecej takich forumowiczow. Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i zycze pomyslnosci w dalszxch dyskusjach na tym Forum.....
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #165 : Luty 08, 2009, 19:51:18 » |
|
Ja takÂże Ci dziĂŞkujĂŞ, Rafaelo.  DziĂŞki Tobie uÂświadomiÂłam coÂś waÂżnego, a takÂże dokonaÂłam pewnego wglÂądu w siebie. Takie to sÂą nasze maÂłe kroczki … no i wci¹¿ potrzebna jest uwaÂżnoœÌ, bo wiele moÂżna przegapiĂŚ ... Moc serdecznoÂści 
|
|
|
|
|
|
|
MoniaP
Gość
|
 |
« Odpowiedz #166 : Luty 08, 2009, 19:59:25 » |
|
MoniaP w czasie wywiadu kilka razy panu Robertowi wy³¹cza siê mikrofon i jest chwila ciszy z tym ¿e najd³u¿sza przerwa trwa ko³o 30 sekund,te¿ na pocz¹tku myœla³em ¿e coœ jest nie tak z nagraniem,spróbuj pos³uchaÌ jeszcze raz z tym ¿e postaraj siê przeczekaÌ tê ciszê,no chyba ¿e nagranie siê nie buforuje.ZwróÌ uwagê czy normalnie leci czas ,jeœli tak to po chwili ciszy wywiad powinien byÌ kontynuowany
ok.dziĂŞki za radĂŞ. Pozdrawiam MP
|
|
|
|
|
|
|
MoniaP
Gość
|
 |
« Odpowiedz #167 : Luty 08, 2009, 21:10:58 » |
|
Jesli chodzi o ratowanie ziemi, to mysle ze dobroc naszych serc i milosc do swiata jest tym ratunkiem, jest ta kropelka ktora jesli kazdy da to bedzie ogromna kropla i dalej i wiecej, to moze byc wlasnie ratunek dla nas wszystkich. Rafaello.To jest w³aœnie to!Cieszê siê ¿e to napisa³aœ.Dziêki tym s³owom wiem dlaczego trafi³am na to forum.Szuka³am tych s³ów,aby ZNALE¯à ODPOWIED CO DALEJ Z MOIM ¯YCIEM. MoniaP
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #168 : Luty 08, 2009, 21:59:19 » |
|
Monia, ja tez na tym forum duzo sie nauczylam, mamy tu naprawde tez wspanialych kolegow, i kazdy z nas cos przezyl w tym zyciu, dlatego napewno kazdy z nas moze podzielic sie z innymi tym co ma najlepsze. Pozdrawiam pa,pa.
|
|
|
|
|
|
|
maniek3713
Gość
|
 |
« Odpowiedz #169 : Luty 09, 2009, 06:47:03 » |
|
Witaj Monia P. A wiĂŞc powoli i spokojnie krok po kroku Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #170 : Luty 09, 2009, 20:53:37 » |
|
Przepraszam podszedlem do tego zbyt emocjonalnie, i teraz mi glupio, mam nadzieje ze nikogo zbyt mocno nie urazilem.
Rafaela dziekuje ci bardzo dzieki tobie zrozumialem ze skoro ja to slysze to pewnie do mnie jest zaadresowane. Mogl bym tu teraz opisac wiecej znakow ktore otrzymalem ale pewnie nie mialo by to wiekszego sesu jedno jest pewne dzieki wam rozwiazalem wiekszosc tych znakow i jak powinienem byc przygotowany TO SIE NAPRAWDE WYDAZY . Rada rozszyfruj znaki moga ci uratowac zycie po to sa, unikaj miast bedzie sie wszystko walilo (wies) zrob zapasy na kilka miesiecy polecam duza ilosc wody oraz lokacje w poblizu wod gruntowych a pozywienie wystarczy kopiec z ziemniakami za czasow wojny ludzie dali na tym rady no i oczywiscie cos w rodzju schronu dom z piwnica, umocnij stropy. A przedewszystkim wzmocnij cialo bedzie ci potrzebne duzo sily jezeli ktos mentalnie martwy bedzie probowal zrobic ci krzywde takich ludzi bedzie pelno (kradzieze, mordy, gwalty) dla nich nie bedzie nadzieji tylko satysfakcja przed smiercia. Musze jeszcze rozszyfrowac co z ta sila wewnetrzna. Dzwieki potraktujcie powaznie moga sie przydac.
Powodzenia.
"BĂłg wybraÂł wÂłaÂśnie to, co gÂłupie w oczach Âświata, aby zawstydziĂŚ mĂŞdrcĂłw, wybraÂł to, co niemocne, aby mocnych poniÂżyĂŚ"
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #171 : Luty 09, 2009, 20:59:09 » |
|
Dczion, proszĂŞ, nie strasz.
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #172 : Luty 09, 2009, 20:59:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #173 : Luty 12, 2009, 11:26:31 » |
|
Ktoœ tutaj pisze patrz na siebie, swoje wnêtrze olej œwiat i tak dalej. Czcze gadanie co to za rada? Jak tak patrze na dcziona to myœlê ¿e odczuwa tak samo jak Ja. Czyli ma OGROMN¥ potrzebê zrobienia czegoœ dla tego ŒWIATA, zostawienie czegoœ temu œwiatu po sobie. Wiêc nie radŸ mu patrz na siebie bo to jest z³a rada. Niestety dczion wiedz ¿e je¿eli chcesz coœ zrobiÌ dla tego œwiata to musisz liczyÌ siê z wyœmiewaniem lub œwiadomym/nieœwiadomym atakiem na twoj¹ postawê/osobê. Zamiast daÌ takiemu cz³owiekowi woln¹ drogê to ludzie kopi¹ mu do³y aby upad³. Zosta³y 3 lata z przecinkiem. Czy coœ siê wydarzy w 2012? Myœlê ¿e jest to zale¿ne od nas samych ale patrz¹c po tym co siê ostatnio dzieje myœlê ¿e sami siê prêdzej wybijemy ni¿ nas jakiœ kataklizm dosiêgnie. Czasu coraz mniej a roboty du¿o. Taka praca wymaga poœwiêceù ale daje satysfakcjê i szczêœcie je¿eli siê uda osi¹gn¹Ì zamierzony cel. Pozdrawiam Mora 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #174 : Luty 12, 2009, 11:34:00 » |
|
Czy cos sie wydazy w 2012? Wydazy, wydazy i to bardzo pozytywnie dla nas wszystkich Ludzi..  Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
|