Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 19:35:04

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co kaÂżdy z nas moÂże zrobiĂŚ w zwiÂązku z PCH?  (Przeczytany 90323 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #150 : Luty 08, 2009, 14:46:37 »

Dczion, fajna jest ta muzyka, ale aby moder nie usuwaÂł tych linkĂłw (jako oftopĂłw) proponowaÂłbym Ci zamieszczaĂŚ je tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=71.0
ptak
Gość
« Odpowiedz #151 : Luty 08, 2009, 14:58:42 »

Tak, mentalna niewola istnieje, tworzymy jÂą dla siebie. 
W muzyce sÂą dÂźwiĂŞki harmoniczne i dysharmoniczne …
… otwierajÂą lub zamykajÂą, podobnie jak myÂśli …
… lecz to serce jest bramÂą przejÂścia w Âświat harmonii i wolnoÂści BYTU.
Nie ma innej DROGI. MyÂśl i dÂźwiĂŞk prowadzÂą do uczucia, a ono wyzwala ...
dczion
Gość
« Odpowiedz #152 : Luty 08, 2009, 15:32:35 »

czy masz na mysli to, ze to wszystko to TYLKO oznaki przebudzenia? TYLKO?
ptak
Gość
« Odpowiedz #153 : Luty 08, 2009, 15:45:02 »

czy masz na mysli to, ze to wszystko to TYLKO oznaki przebudzenia? TYLKO?

Pytasz o „to wszystko”, co przeÂżywasz?
I dlaczego TYLKO? To wszystko poprowadzi dalej …
Czy sÂą jakieÂś granice? JeÂżeli ich sobie nie stworzysz, to nie ma … jest nieskoĂączonoœÌ …
Ale jest rĂłwnieÂż umieranie, by ÂżyĂŚ … i jest piĂŞknienie ...  UÂśmiech
dczion
Gość
« Odpowiedz #154 : Luty 08, 2009, 16:03:09 »

Masz calkowita racje.

Za duzo od was oczekuje a jednoczesnie to nie wiem czego. Chcialem pomoc w ratowaniu swiata. Moze taka jest wasza rola zebym za mocno w to nie uwiezyl. Albo nie macie tyle obwagi zeby uwiezyc w ze cos sie naprawde wydazy. Nie chce tu nikogo obrazic i sam mam wiele watpliwosci.
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #155 : Luty 08, 2009, 16:09:10 »

WydarzyĂŚ to coÂś na pewno siĂŞ wydarzy. Ale raczej nie "uruchomienie kanaÂłu energomagnetycznego UÂśmiech
ZresztÂą, jak tu wiĂŞcej pobĂŞdziesz i zastanowisz siĂŞ nad tym wszystkim na spokojnie, dojdziesz do podobnych wnioskĂłw.
ptak
Gość
« Odpowiedz #156 : Luty 08, 2009, 16:20:19 »

Dczion, jeÂśli mogĂŞ coÂś poradziĂŚ, to nie przejmuj siĂŞ tak Âświatem.
Przejmuj siĂŞ sobÂą, bo jeÂśli uratujesz siebie, uratujesz Âświat.
ChoĂŚ tak naprawdĂŞ nie ma czego ratowaĂŚ, jest tylko wĂŞdrowanie …
… w miÂłoÂści lub w bĂłlu, we wspó³odczuwaniu lub w separacji … 
Im dalej, tym mniej ciebie, i wiĂŞcej ciebie …  UÂśmiech
dczion
Gość
« Odpowiedz #157 : Luty 08, 2009, 16:23:26 »

z tymi wnioskami to nie tak do konca pewne zeczy sie czuje a pewne nie. Mora widzi aure a ja znaki w aure wiezycie a w znaki nie dokonca,  Z politowaniem, A jezeli to co mowie ma jakies znaczenie mam tak siedziec i czekac i liczyc na to ze sie samo zrobi skoro ma sie stac CoÂś CoÂś CoÂś
dczion
Gość
« Odpowiedz #158 : Luty 08, 2009, 16:27:30 »

Nie potrafie. Jezeli wielcy ludzie sa autorytetami to Jezus oddal zycie za nas i nasza glupte a ty mi kazesz myslec o sobie
ptak
Gość
« Odpowiedz #159 : Luty 08, 2009, 16:31:38 »

AleÂż znaki zawsze sÂą dawane. Nie kaÂżdy je tylko dostrzega,
Nie kaÂżdy teÂż wÂłaÂściwie interpretuje.
One jednak sÂą, jak drogowskazy na drodze …
Sam najlepiej bêdziesz wiedzia³, jak i gdzie iœÌ, serce poprowadzi.

A myÂślenie o sobie nie wyklucza myÂślenia o innych.
dczion
Gość
« Odpowiedz #160 : Luty 08, 2009, 17:03:02 »

wiem ze to nie forum muzyczne

http://www.youtube.com/watch?v=9uJH90NH5UE

przepraszam za wulgaryzmy i troche chamstwa
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #161 : Luty 08, 2009, 17:21:34 »

Witam cie bardzo serdecznie dczion, chce ci powiedziec ze rozumie cie bardzo dobrze. Masz ogromne szczescie, ze jest ci dane slyszec w muzyce i
instrumentach cos nadzwyczajnego, cos czego inni nie slysza i nie beda slyszec, bo sa to zjawiska ktore nie wszystkim sa dane. Dzisiaj widzisz to
inaczej, z czasem zobaczysz to jeszcze inaczej, i to jest dobrze. Zachowaj spokoj i pozwol aby to zjawisko sie w tobie dalej rozwijalo . Nic nie dzieje sie bez celu, mysle ze musisz miec wiecej cierpliwosci . Przed trzema laty ja tez zaczelam malowac dziwne rysunki, na poczatku bylo to dla mnie wielkim zaskoczeniem, potem z czasem zauwazylam ze jest to we mnie, ze nie moge malowac czegos kto mi cos przedstawi. Podczas malowania
jestem w innym swiecie, zapominam wszysto naokolo mnie , nigdy nie wiem co namaluje naprawde, niekiedy po miesiacach wracam do takiego malowidla i maluje je dalej.Poprzez to malowanie poszezyla sie chec mojego rozwoju duchowego, szukalam tez ludzi z ktorymi moglabym rozmawiac o tym co robie, ale niestety pozostalam sama w tym swiecie. Po jakims czasie znalazlam to forum , pokazalam swoje obrazki i maluje je dalej.
Moje obrazy nie maja tytulow, moje obrazy maja swoje historie a jeszcze piekniej jest kiedy inni ludzie potrafia cos dla siebie zobaczyc. Byl tez czas ze
tygodniami spiewalam piosenki, ktorych ja nigdy nie slyszalam, tak tez bylo z melodiami. Nigdy nie wiadomo co przyjdzie jesli czlowiek dopusci do siebie cos przepieknego. To spiewanie bylo u mnie w czasie kiedy uczylam sie zapanowac nad strachem, ktory mnie czesto paralizowal. Mysle ze jestes ogromnym szczesciarzem, pielegnuj to co posiadasz to jest twoj skarb. Jesli chodzi o ratowanie ziemi, to mysle ze dobroc naszych serc i milosc do
swiata jest tym ratunkiem, jest ta kropelka ktora jesli kazdy da to bedzie ogromna kropla i dalej i wiecej, to moze byc wlasnie ratunek dla nas wszystkich. Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i nie zwracaj uwagi na ludzi i ich bzdurne paplanie. Cos pieknego mozna robic jak sie ma subtelny charakter, a tego nie kazdy posiada......
ptak
Gość
« Odpowiedz #162 : Luty 08, 2009, 19:02:22 »

No tak, z tÂą subtelnoÂściÂą to ró¿nie bywa. Czasami po prostu zapominamy siĂŞ w swoim „wymÂądrzaniu siĂŞ”, czasami nie do koĂąca wyraÂżamy to, co chcielibyÂśmy. Stosujemy czĂŞsto skrĂłty myÂślowe, lub piszemy caÂłe elaboraty a zapominamy o prostych sÂłowach, takich zwykÂłych sÂłowach wsparcia, prosto z serca. DziĂŞki Rafaelo, za przypomnienie, jesteÂś jak dobra wró¿ka na tym forum.

Dodam jeszcze, Âże nie warto skupiaĂŚ siĂŞ zbytnio na rozumowym „rozgryzaniu” czytanego tekstu, bo czĂŞsto to zawodzi. I bywa tak, Âże pierwszy impuls jest prawdziwy, potem szczegó³owa analiza prowadzi do b³êdnego odczytu. Tak staÂło siĂŞ z postami dcziona, przyznajĂŞ, Âże siĂŞ pomyliÂłam i przepraszam. Dczion, cofam moje sÂłowa sugerujÂące, Âże doskonale siĂŞ tu bawisz, szybko dostrzegÂłam pomyÂłkĂŞ, ale dopiero post Rafaeli skÂłoniÂł mnie do napisania tego. Co wczeÂśniej zabraniaÂło mi to uczyniĂŚ? Chyba Âłatwo siĂŞ domyÂśliĂŚ ...  MrugniĂŞcie

KorzystajÂąc z okazji (wczeÂśniej jakoÂś jej zabrakÂło) chciaÂłabym wyraziĂŚ podziw dla Ciebie Rafaelo w zwiÂązku z tym, co robisz, a zwÂłaszcza, co tworzysz. Twoje obrazy sÂą naprawdĂŞ piĂŞkne. Jak i sÂłowa.  W jednych i drugich jest tyle ciepÂła i serca. DziĂŞkujĂŞ.

Pozdrawiam Ciebie i Dcziona bardzo serdecznie. Innych takÂże.  UÂśmiech

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #163 : Luty 08, 2009, 19:23:02 »

W dziale egipt bodajÂże .. ale pewnoÂści nie mam..

KtoÂś wyraÂżal swoje wÂątpliwoÂści ,czy projekt sÂłuÂży:
Ludziom?
czyteÂż
Faraonowi?

Nie uda³o mi sie popchn¹Ì tego w¹tku ze wzglêdu na
taki drobny fakt (od 2-3 dni chrooniczny)

WiĂŞc pytanie o link do wspomnianego wÂątku. Gdzie on jest?
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 19:24:38 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #164 : Luty 08, 2009, 19:34:47 »

Serdecznie dziekuje , twoja wypowiedz jest dla mnie bardzo wartosciowa, nie wiele ludzi potrafi w taki sposob zajac swoje stanowisko co oznacza
dla mnie po prostu klase. Zycze sobie wiecej takich forumowiczow. Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i zycze pomyslnosci w dalszxch dyskusjach na tym Forum.....
ptak
Gość
« Odpowiedz #165 : Luty 08, 2009, 19:51:18 »

Ja takÂże Ci dziĂŞkujĂŞ, RafaeloUÂśmiech
DziĂŞki Tobie uÂświadomiÂłam coÂś waÂżnego, a takÂże dokonaÂłam pewnego wglÂądu w siebie.
Takie to sÂą nasze maÂłe kroczki … no i wci¹¿ potrzebna jest uwaÂżnoœÌ, bo wiele moÂżna przegapiĂŚ ... 
Moc serdecznoÂści UÂśmiech

MoniaP
Gość
« Odpowiedz #166 : Luty 08, 2009, 19:59:25 »

MoniaP w czasie wywiadu kilka razy panu Robertowi wy³¹cza siê mikrofon i jest chwila ciszy z tym ¿e najd³u¿sza przerwa trwa ko³o 30 sekund,te¿ na pocz¹tku myœla³em ¿e coœ jest nie tak z nagraniem,spróbuj pos³uchaÌ jeszcze raz z tym ¿e postaraj siê przeczekaÌ tê ciszê,no chyba ¿e nagranie siê nie buforuje.ZwróÌ uwagê czy normalnie leci czas ,jeœli tak to po chwili ciszy wywiad powinien byÌ kontynuowany
ok.dziĂŞki za radĂŞ.
Pozdrawiam MP
MoniaP
Gość
« Odpowiedz #167 : Luty 08, 2009, 21:10:58 »

Jesli chodzi o ratowanie ziemi, to mysle ze dobroc naszych serc i milosc do
swiata jest tym ratunkiem, jest ta kropelka ktora jesli kazdy da to bedzie ogromna kropla i dalej i wiecej, to moze byc wlasnie ratunek dla nas wszystkich.
Rafaello.To jest w³a¶nie to!Cieszê siê ¿e to napisa³a¶.Dziêki tym s³owom wiem dlaczego trafi³am na to forum.Szuka³am tych s³ów,aby ZNALE¯Æ ODPOWIED¬ CO DALEJ Z MOIM ¯YCIEM.
MoniaP
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #168 : Luty 08, 2009, 21:59:19 »

Monia, ja tez na tym forum duzo sie nauczylam, mamy tu naprawde tez wspanialych kolegow, i kazdy z nas  cos  przezyl w tym zyciu, dlatego napewno kazdy z nas moze podzielic sie z innymi tym co ma najlepsze. Pozdrawiam pa,pa.
maniek3713
Gość
« Odpowiedz #169 : Luty 09, 2009, 06:47:03 »

Witaj Monia P.
A wiĂŞc powoli i spokojnie krok po kroku
Pozdrawiam.
dczion
Gość
« Odpowiedz #170 : Luty 09, 2009, 20:53:37 »

Przepraszam podszedlem do tego zbyt emocjonalnie, i teraz mi glupio, mam nadzieje ze nikogo zbyt mocno nie urazilem.

Rafaela dziekuje ci bardzo dzieki tobie zrozumialem ze skoro ja to slysze to pewnie do mnie jest zaadresowane. Mogl bym tu teraz opisac wiecej znakow ktore otrzymalem ale pewnie nie mialo by to wiekszego sesu jedno jest pewne dzieki wam rozwiazalem wiekszosc tych znakow i jak powinienem byc przygotowany TO SIE NAPRAWDE WYDAZY . Rada rozszyfruj znaki moga ci uratowac zycie po to sa, unikaj miast bedzie sie wszystko walilo (wies) zrob zapasy na kilka miesiecy polecam duza ilosc wody oraz lokacje w poblizu wod gruntowych a pozywienie wystarczy kopiec z ziemniakami za czasow wojny ludzie dali na tym rady no i oczywiscie cos w rodzju schronu dom z piwnica, umocnij stropy. A przedewszystkim wzmocnij cialo bedzie ci potrzebne duzo sily jezeli ktos mentalnie martwy bedzie probowal zrobic ci krzywde takich ludzi bedzie pelno (kradzieze, mordy, gwalty) dla nich nie bedzie nadzieji tylko satysfakcja przed smiercia. Musze jeszcze rozszyfrowac co z ta sila wewnetrzna. Dzwieki potraktujcie powaznie moga sie przydac.

Powodzenia.

"BĂłg wybraÂł wÂłaÂśnie to, co gÂłupie w oczach Âświata, aby zawstydziĂŚ mĂŞdrcĂłw, wybraÂł to, co niemocne, aby mocnych poniÂżyĂŚ"
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #171 : Luty 09, 2009, 20:59:09 »

Dczion, proszĂŞ, nie strasz.
dczion
Gość
« Odpowiedz #172 : Luty 09, 2009, 20:59:51 »

http://www.youtube.com/watch?v=3roJx7ywGDg
Mora
Gość
« Odpowiedz #173 : Luty 12, 2009, 11:26:31 »

KtoÂś tutaj pisze patrz na siebie, swoje wnĂŞtrze olej Âświat i tak dalej.

Czcze gadanie co to za rada?

Jak tak patrze na dcziona to myÂślĂŞ Âże odczuwa tak samo jak Ja.
Czyli ma OGROMNÂĄ potrzebĂŞ zrobienia czegoÂś dla tego ÂŚWIATA, zostawienie czegoÂś temu Âświatu po sobie.

WiĂŞc nie radÂź mu patrz na siebie bo to jest zÂła rada.

Niestety dczion wiedz Âże jeÂżeli chcesz coÂś zrobiĂŚ dla tego Âświata to musisz liczyĂŚ siĂŞ z wyÂśmiewaniem lub Âświadomym/nieÂświadomym atakiem na twojÂą postawĂŞ/osobĂŞ.

Zamiast daĂŚ takiemu czÂłowiekowi wolnÂą drogĂŞ to ludzie kopiÂą mu doÂły aby upadÂł.

ZostaÂły 3 lata z przecinkiem.
Czy coÂś siĂŞ wydarzy w 2012?
MyÂślĂŞ Âże jest to zaleÂżne od nas samych ale patrzÂąc po tym co siĂŞ ostatnio dzieje myÂślĂŞ Âże sami siĂŞ prĂŞdzej wybijemy niÂż nas jakiÂś kataklizm dosiĂŞgnie.

Czasu coraz mniej a roboty du¿o. Taka praca wymaga poœwiêceù ale daje satysfakcjê i szczêœcie je¿eli siê uda osi¹gn¹Ì zamierzony cel.

Pozdrawiam
Mora UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #174 : Luty 12, 2009, 11:34:00 »

Czy cos sie wydazy w 2012? Wydazy, wydazy i to bardzo pozytywnie dla nas wszystkich Ludzi.. UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: