Rafaela
Go¶æ
|
|
« : Grudzieñ 28, 2008, 15:29:18 » |
|
Duzo ludzi ma silna intuicje, ale boi sie korzystac z niej, nie zdaje sobie sprawy ze czesto dzieki intuicji ,tez rozwoj wewnetrzny, artystyczny, zawodowy moze duzo skozystac.Niekiedy ludzie korzystaja ze swojej intuicji tylko w jednym kierunku. Duzo artystow, malarzy, aktorow i innych uzdolnionych ludzi korzysta ze swojej intuicji, uczucia , czesto nagle i spontanicznie wykorzystuja intuicje. Dlatego ci ludzie najczesciej sa bardzo zdolni, i bardzo dobrzy w swoim kierunku.Jednak to nie wystarcza, czlowiek musi sie uczyc swoja intuicje wykorzystywac w kazdym kierunku swojego zycia. Zapomnielismy, albo wogole nie uczylismy sie sluchac wlasnego wewnetrznego glosu. Napewno nie jest to latwebnagle cos takiego robic, jednak proponuje to rozpoczac, po malu. Z biegiem czasu dochodzi sie do wniosku ze nasza intuicja jest coraz lepsza, ze jesli idzie sie za glosem intuicji to i zycie staje sie lzejsze. Sam czlowiek zaczyna byc pewniejszy swoich decyzji, bo ma przed soba intuicje, i moze z nia podyskutowac co jest w danej sprawie lepsze. Niekiedy intuicja mowi zeczy ktore wogole wydaje sie nam ze nie sa do przyjecia, potem okazuje sie ze zecz konczy sie bardzo dobrze. Mamy w sobie tak duzo mozliwosci ktorych nie wykorzystujemy i nie znamy, radze sprobowac, oplaca sie. Bardzo prosze piszcie co przezyliscie przy uzyciu intuicji, a moze mieliscie przezycia ze intuicja miala racje, ale zrobiliscie inaczej.....
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 28, 2008, 16:22:39 » |
|
Rafaelo, my¶lê ¿e mnie nie ofukasz za tego, ma³ego oftopika. Czytam w³a¶bie Przes³anie Archanio³a Micha³a i znalaz³em fragment jego wypowiedzi, w której wskazuje do czego jeszcze przyda nam siê intuicja, poza czynnikami wymienionymi przez Ciebie: ..."Mo¿e, jak wielu z Was na tej ¶cie¿ce, jeste¶ bardzo star± dusz± i prze¿ywasz swoje ostatnie wcielenie ziemskie, o ile tak± masz wolê. Ju¿ wype³ni³e¶ swoj± misjê na Ziemi i nie musia³e¶ tu wróciæ, ale przysta³e¶ na to, a¿eby wskazaæ drogê rodzinie swojej duszy i ukochanym. Jeszcze przed inkarnacj± zgodzi³e¶ siê pomóc zakotwiczaæ wy¿sze wibracje ¦wietlne, dziêki którym jak najwiêksza liczba dusz osi±gnie gotowo¶æ i zdolno¶æ uczestniczenia w procesie wstêpowania w wy¿sze wymiary, jaki siê w³a¶nie toczy. Wiemy, kim jeste¶. My, mieszkañcy sfer wy¿szych, rozpoznajemy ka¿dego z Was po piêtnie, lub znaku jego energii/Duszy. Kiedy wzro¶nie Ci intuicja, Ty tak¿e bêdziesz nas poznawa³ po wibracjach mi³o¶ci, czy sygnaturach energetycznych. Gdy tylko zniknie przes³ona, jak± zabezpieczy³e¶ sobie o¶rodek mocy solarnej, a ¶wiête serce rozp³omieni Ci siê od diamentowych cz±steczek, piêkno Twej Duszy i ogieñ Ducha zawsze bêdzie prze¶wiecaæ, a zasiêg i blask aury rosn±æ." ... http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Przeslanie_Archaniola_Michala_1
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 28, 2008, 17:11:19 » |
|
Super, o to mi wlasnie chodzi, abysmy wiecej poznawali siebie, i dlaczego intuicja jest czesto zaduszana w czlowieku. Nie napisalam umyslnie, ze czesto intuicje wykozystuje sie do smutnych lub tragicznych wiadomosci. Intuicja to jest jeden z najwiekszych skarbow czlowieka, tak jak milosc, jesli sie ja pielegnuje to rosnie i codownie sie rozwija.
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 30, 2008, 20:04:54 » |
|
a pamiêtacie jak mora wyk³ada³ nam swoje fa³szywe przekazy?? kilka osób wtedy napisa³o, ¿e on prawdopodobnie k³amie.. nie pamiêtam ju¿ kto to taki, ale zrobi³o to na mnie wra¿enie - ¿e mieli racje
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 30, 2008, 20:53:00 » |
|
Tzn., chcesz powiedzieæ ¿e kierowali siê intuicj±. Te¿ tak my¶lê.
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 30, 2008, 20:57:13 » |
|
Tzn., chcesz powiedzieæ ¿e kierowali siê intuicj±. Te¿ tak my¶lê.
chcê powiedzieæ, ¿e ich nie zawiod³a ja (o ile dobrze pamiêtam) niczego nie podejrzewa³em - a oni tak..
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 30, 2008, 22:28:52 » |
|
Ja juz duzo razy przekonalam sie ze pierwsza mysl jest najlepsza, to jest intuicja, jak ja dopuscimy do glosu, to bedziemy raczej szli prawidlowa droga.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 31, 2008, 09:22:06 » |
|
Tzn., chcesz powiedzieæ ¿e kierowali siê intuicj±. Te¿ tak my¶lê. Mogli te¿ u¿ywaæ zdrowego rozs±dku. Micha³, my¶lê, ¿e je¿eli wierzysz w to co serwuje pch to czeka Ciê jeszcze wiêksze "wra¿enie".
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 31, 2008, 11:10:40 » |
|
Tzn., chcesz powiedzieæ ¿e kierowali siê intuicj±. Te¿ tak my¶lê. Mogli te¿ u¿ywaæ zdrowego rozs±dku. Micha³, my¶lê, ¿e je¿eli wierzysz w to co serwuje pch to czeka Ciê jeszcze wiêksze "wra¿enie". nie artqu, nie wierze (na pewno nie w 100%) - ufam za to ludziom na forum a w temacie - czêsto nie potrafiê odró¿niæ tej pierwszej my¶li od drugiej... uczê siê jeszcze tego. ciê¿ko to wyja¶niæ - chodzi mniej wiêcej o to, ¿e w duchu pada jakie¶ pytanie i s³yszê te¿ pierwsz± odpowied¼, ale nie zawsze ona jest taka normalna...
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 31, 2008, 13:47:36 » |
|
Arteg, rozsondek- to jest wlasnie intuicja, jesli zaczniesz kierowac sie rozsondkiem to w 100 % powiem ci ze twoja intuicja sie tez 100% sie poprawi, a za tem twoje zycie tez bedzie duzo latwiejsze.Pochopne myslenie i dzialanie zawiodlo wielu ludzi w trudnosci.Pomysl, zanim cos zdecydujesz, dopusc swoja intuicje,informacje ktore posiadasz, praktyke zyciowa, a potem podejmij decyzje. Zycze ci na Forum wszystkiego najlepszego ......
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 01, 2009, 08:01:09 » |
|
RAfaela intuicja i rozsadek to 2 ró¿ne rzeczy. Rozs±dek to kalkulacja, do¶wiadczenie, wiedza, a intuicja to niczym nie kierowane wolne uczucie które gdzie¶ w nas tkwi, taki wewnêtrzny g³os, chocia¿ i jedno i drugie czasami nas zawodzi. Zycie ma w³asne scenariusze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 01, 2009, 08:02:18 wys³ane przez Blad »
|
|
|
|
|
zuza
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 01, 2009, 16:07:30 » |
|
Intuicjê bardzo latwo zagluszyæ wla¶nie rozs±dkiem, emocj±; intuicja jest bardzo cichutka i nie¶miala i dlatego trzeba byæ na ni± otwartym i wra¿liwym, nie zagluszaæ...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 02, 2009, 14:37:06 » |
|
Intuicja to pierwsza my¶l, ta najmniej przemy¶lana. Intuicja to pierwsze wra¿enie, odczucie. One nigdy nie zawodz±, mimo, ¿e rzadko kiedy dajemy im wiarê. Micha³, ja nie ufa³am Morze i na upartego prosi³am, aby przyzna³ siê do k³amstwa. Wtedy te¿ na pewno trochê kierowa³am siê intuicj±. Ale tylko na pocz±tku, po zapoznaniu siê z przekazami. W wiêkszej mierze mój sceptycyzm mia³ ¼ród³o w wiedzy, jak± on przekazywa³, a jak± ja mog³am zweryfikowaæ poprzez internet. Wymy¶lony przez niego Baldur by³ postaci± z mitologii nordyckiej, wiele z tego, co o nim pisa³ by³a ¿ywcem wziêta z tak prozaicznego ¼ród³a jak Wikipedia. Zawsze my¶la³am, ¿e jako kobieta jestem uzbrojona w t± przys³owiow± "kobiec± intuicjê". Wydaje mi siê, ¿e czêsto jej u¿ywam i ni± siê kierujê, nawet pod¶wiadomie. Ale w tych czasach intuicja czêsto przegrywa na rzecz wiedzy. Trzeba nauczyæ siê godziæ jedno z drugim. Je¶li intuicja podpowiada co¶ niesamowitego b±d¼ sprzecznego z informacjami, jakie posiadamy, warto zastanowiæ siê, czy nie mo¿emy znale¼æ t³umacz±cej tê rozbie¿no¶æ odpowiedzi. Mo¿e czasami warto przekszta³ciæ swój system informacyjny na taki, który nie k³óci siê z naszymi osobistymi prze¶wiadczeniami i systemem warto¶ci. Mo¿e warto szukaæ równie wiarygodnych odpowiedzi broni±cych s³uszno¶ci decyzji podejmowanych intuicyjnie.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 02, 2009, 15:54:38 » |
|
Intuicja to pierwsza my¶l, ta najmniej przemy¶lana. Intuicja to pierwsze wra¿enie, odczucie. One nigdy nie zawodz±, mimo, ¿e rzadko kiedy dajemy im wiarê. Micha³, ja nie ufa³am Morze i na upartego prosi³am, aby przyzna³ siê do k³amstwa. Wtedy te¿ na pewno trochê kierowa³am siê intuicj±. Ale tylko na pocz±tku, po zapoznaniu siê z przekazami. W wiêkszej mierze mój sceptycyzm mia³ ¼ród³o w wiedzy, jak± on przekazywa³, a jak± ja mog³am zweryfikowaæ poprzez internet. Wymy¶lony przez niego Baldur by³ postaci± z mitologii nordyckiej, wiele z tego, co o nim pisa³ by³a ¿ywcem wziêta z tak prozaicznego ¼ród³a jak Wikipedia. Zawsze my¶la³am, ¿e jako kobieta jestem uzbrojona w t± przys³owiow± "kobiec± intuicjê". Wydaje mi siê, ¿e czêsto jej u¿ywam i ni± siê kierujê, nawet pod¶wiadomie. Ale w tych czasach intuicja czêsto przegrywa na rzecz wiedzy. Trzeba nauczyæ siê godziæ jedno z drugim. Je¶li intuicja podpowiada co¶ niesamowitego b±d¼ sprzecznego z informacjami, jakie posiadamy, warto zastanowiæ siê, czy nie mo¿emy znale¼æ t³umacz±cej tê rozbie¿no¶æ odpowiedzi. Mo¿e czasami warto przekszta³ciæ swój system informacyjny na taki, który nie k³óci siê z naszymi osobistymi prze¶wiadczeniami i systemem warto¶ci. Mo¿e warto szukaæ równie wiarygodnych odpowiedzi broni±cych s³uszno¶ci decyzji podejmowanych intuicyjnie.
a czy faceci maj± odpowiednik "kobiecej intuicji" ?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 02, 2009, 16:07:52 » |
|
Pewnie ze maja, ale odpychaja ja na rzecz meskiej logiki , ktora stawiaja na pierwszym planie.Sa jednak i tacy , ktorzy swiadomie uzywaja intuicji. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 02, 2009, 16:12:55 » |
|
Kiaro, z t± logik± u mê¿czyzn to ¶wiêta prawda. Widzê to w moim mê¿czy¼nie. Zawsze jak mu co¶ nie wyjdzie, to mówi: "Mog³em Ciê pos³uchaæ i zrobiæ inaczej, ale to, co mówi³a¶ by³o dla mnie nielogiczne". Niestety nie wyci±ga wniosków z tych notorycznych sytuacji i zawsze postêpuje inaczej ni¿ mu doradzam, a ja zawsze s³yszê po fakcie to samo i mówiê: "A nie mówi³am?"
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 02, 2009, 16:19:01 » |
|
Po 1000000-ym razie pomylki faceci tez sie naucza ufac intuicji i korzystac z niej. To tylko kwestia czasu, jedni maja bardziej rozwiniete predyspozycje do" czegos" , inni do" czegos innego" , ale i jedni i drudzy musza nauczuc sie wszystkiego. Po to jestesmy na ziemi. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 02, 2009, 16:21:10 » |
|
Nauczyæ siê wszystkiego? to po co mi bêdzie drugi cz³owiek je¿eli nauczê siê wyszystkiego?
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 02, 2009, 16:24:37 » |
|
Moja intuicja mnie nie zawodzi, wiele tych intuicji w moim ¿yciu siê sprawdzi³o. Te podpowiedzi p³yn±ce okaza³y siê trafne, i tego siê nadal trzymam. Kiedy¶ mama pragnê³a bym zosta³ ksiêdzem. Za¶ do tej pory usilnie próbowa³em za³o¿yæ rodzinê, co okaza³o siê fiaskiem. Nie mog³em mieæ dzieci siê okaza³o:/ , a by³o to moje marzenie o dobrej , przyk³adnej i szczê¶liwej mojej rodzince. Nic takiego nie by³o. Od paru lat moje nastawienie na ¦wiat jest inne.Postrzegam i ju¿ w³a¶nie zrozumia³em , ¿e d¼wiêki owe w obu uszach, s± przes³aniem Bo¿ego "telefonu" oraz ³±czno¶ci z Kielichem ze Stwórc±. Teraz to ju¿ mnie tylko to jeszcze bardziej, utwierdzi³o, ¿e to jest to. Dziêki ostatniemu filmowi. Które zosta³o doskonale powi±zane co z nami i w nas siê wydarza dzieje(wewn±trz) Zawsze by³em zdania, ¿e wszelkie bójki na ulicy, czy przeciw komu¶, nie maj± sensu. Wrecz jak by kto¶ mnie uderzy³, nie odda³bym mu. To jest silniejsze ode mnie. Tak czyni³ równie¿ Jezus Chrystus. Pozdrawiam. Ps. Doskonale rozeznajê obecnie analizê Dobra i z³a , co jest co.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 16:26:37 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 02, 2009, 16:42:45 » |
|
Nauczyæ siê wszystkiego? to po co mi bêdzie drugi cz³owiek je¿eli nauczê siê wyszystkiego?
mo¿e po to by s³u¿yæ mu rad± oraz pomoc± gdy on jeszcze nie osi±gnie podobnego stanu.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 02, 2009, 16:45:36 » |
|
Abys mial kogo obdarowac doskonala miloscia, i aby ta druga osoba tez miala komu podarowac swoja doskonalosc. Czego zycze Ci z calego serca, Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeñ 02, 2009, 16:45:39 » |
|
, ale i jedni i drudzy musza nauczuc sie wszystkiego. Po to jestesmy na ziemi. Kiara co bedzie kiedy naucza sie juz wszystkiego? (w moim ostatnim po¶cie po prostu wyprzedzilem troche)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeñ 02, 2009, 16:48:14 » |
|
No to uczmy sie , by moc dac to co najpiekniejsze. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
patch
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeñ 14, 2009, 18:48:09 » |
|
Rozwa¿my pytanie: czemu s³u¿y intuicja? Intuicja s³u¿y temu, ¿eby wskazywaæ nam najlepsza w danym momencie decyzje, któr± powinni¶my podj±æ (sam sobie odpowiem haha) Intuicja mo¿e nas równie¿ ostrzec o niebezpieczeñstwie, czyli de facto mo¿e równie¿ pomagaæ nam unikaæ najgorszych decyzji. Aby intuicja dzia³a³a musi wiedzieæ do czego d±¿ymy i czego chcemy. Je¶li intuicja dzia³a³aby w sobie dowolnym momencie to do diab³a z taka intuicj±. Najprostszym wnioskiem jest: chcesz mieæ silna intuicjê, okre¶l czego chcesz (przed czym intuicja ma ciê ostrzegaæ i do czego pomagaæ ci dotrzeæ) i s³uchaj intuicji. Testuj j±, badaj, ucz siê odczytywaæ jej znaki. Mo¿esz pój¶æ dalej i zg³êbiaæ czy sama w sobie jest intuicja. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 14, 2009, 19:12:25 » |
|
Aby intuicja dzia³a³a musi wiedzieæ do czego d±¿ymy i czego chcemy. Je¶li intuicja dzia³a³aby w sobie dowolnym momencie to do diab³a z taka intuicj±.
Nie odbierz tego posta, gdy¿ ¿e to ju¿ drugi w którym klikam w odniesieniu do Twych wypowiedzi, jako ataku na Ciebie. tak mnie co¶ nasz³o na wylanie swoich przemy¶leñ. Otó¿ my¶lê, ¿e ona doskonale wie "do czego d±¿ymy i czego chcemy". Nasza intuicja wed³ug mojego pojmowania to nie jakie¶ cia³o migda³owate, czy szyszynka, ale nasza wy¿sza ja¼ñ czyli ta wiêksza czê¶æ nas, która jest z nami w ci±g³ym kontakcie, b±d¼ te¿ jak niektórzy to okre¶laj±, jest to nasz anio³ stró¿. Tak wiêc "oni" doskonale wiedz± czego chcemy. Problem polega na tym, ¿e my nie umiemy odczytywaæ przekazywanych przez tê intuicjê sygna³ów. Z tego w³a¶nie powodu jete¶my w stanie, w swej nie¶wiadomo¶ci, przypisywaæ jej terminy: "Je¶li intuicja dzia³a³aby w sobie dowolnym momencie to do diab³a z taka intuicj±." Dlatego te¿ bardzo s³usznie dalej w swoim po¶cie zauwa¿y³e¶, ¿e powinni¶my wci±¿ uczyæ siê rozpoznawaæ sygna³y, które nam podaje owa intuicja.
|
|
|
|
|
|
|
|