Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 07:36:11

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ludzie z silna intuicja.  (Przeczytany 30232 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Rafaela
Gość
« : Grudzień 28, 2008, 15:29:18 »

Duzo ludzi ma silna intuicje, ale boi sie korzystac z niej, nie zdaje sobie sprawy ze czesto dzieki intuicji ,tez rozwoj wewnetrzny, artystyczny, zawodowy
moze duzo skozystac.Niekiedy ludzie korzystaja ze swojej intuicji tylko w jednym kierunku.  Duzo artystow, malarzy, aktorow i innych
uzdolnionych ludzi korzysta ze swojej intuicji, uczucia , czesto nagle i spontanicznie wykorzystuja intuicje. Dlatego ci ludzie najczesciej sa bardzo zdolni, i bardzo dobrzy w swoim kierunku.Jednak to nie wystarcza, czlowiek musi sie uczyc swoja intuicje wykorzystywac w kazdym kierunku swojego zycia. Zapomnielismy, albo wogole nie uczylismy sie sluchac wlasnego wewnetrznego glosu. Napewno nie jest to latwebnagle cos takiego robic, jednak proponuje to rozpoczac, po malu. Z biegiem czasu dochodzi sie do wniosku ze nasza intuicja jest coraz lepsza, ze jesli idzie sie za glosem intuicji to i zycie staje sie lzejsze. Sam czlowiek zaczyna byc pewniejszy swoich decyzji, bo ma przed soba intuicje, i moze z nia podyskutowac co jest w danej sprawie lepsze. Niekiedy intuicja mowi zeczy ktore wogole wydaje sie nam ze nie sa do przyjecia, potem okazuje sie ze zecz konczy sie bardzo dobrze.
Mamy w sobie tak duzo mozliwosci ktorych nie wykorzystujemy i nie znamy, radze sprobowac, oplaca sie. Bardzo prosze piszcie co przezyliscie przy
uzyciu intuicji, a moze mieliscie przezycia ze intuicja miala racje, ale zrobiliscie inaczej.....
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2008, 16:22:39 »

Rafaelo, myÂślĂŞ Âże mnie nie ofukasz za tego, maÂłego oftopika. Czytam wÂłaÂśbie PrzesÂłanie ArchanioÂła MichaÂła i znalazÂłem fragment jego wypowiedzi, w ktĂłrej wskazuje do czego jeszcze przyda nam siĂŞ intuicja, poza czynnikami wymienionymi przez Ciebie:

..."Mo¿e, jak wielu z Was na tej œcie¿ce, jesteœ bardzo star¹ dusz¹ i prze¿ywasz swoje ostatnie wcielenie ziemskie, o ile tak¹ masz wolê. Ju¿ wype³ni³eœ swoj¹ misjê na Ziemi i nie musia³eœ tu wróciÌ, ale przysta³eœ na to, a¿eby wskazaÌ drogê rodzinie swojej duszy i ukochanym. Jeszcze przed inkarnacj¹ zgodzi³eœ siê pomóc zakotwiczaÌ wy¿sze wibracje Œwietlne, dziêki którym jak najwiêksza liczba dusz osi¹gnie gotowoœÌ i zdolnoœÌ uczestniczenia w procesie wstêpowania w wy¿sze wymiary, jaki siê w³aœnie toczy. Wiemy, kim jesteœ. My, mieszkaùcy sfer wy¿szych, rozpoznajemy ka¿dego z Was po piêtnie, lub znaku jego energii/Duszy. Kiedy wzroœnie Ci intuicja, Ty tak¿e bêdziesz nas poznawa³ po wibracjach mi³oœci, czy sygnaturach energetycznych. Gdy tylko zniknie przes³ona, jak¹ zabezpieczy³eœ sobie oœrodek mocy solarnej, a œwiête serce rozp³omieni Ci siê od diamentowych cz¹steczek, piêkno Twej Duszy i ogieù Ducha zawsze bêdzie przeœwiecaÌ, a zasiêg i blask aury rosn¹Ì." ...

http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Przeslanie_Archaniola_Michala_1
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2008, 17:11:19 »

Super, o to mi wlasnie chodzi, abysmy wiecej poznawali siebie, i dlaczego intuicja jest czesto zaduszana w czlowieku. Nie napisalam umyslnie, ze czesto intuicje wykozystuje sie do smutnych lub tragicznych wiadomosci. Intuicja to jest jeden z najwiekszych skarbow czlowieka, tak jak milosc, jesli sie ja pielegnuje to rosnie i codownie sie rozwija.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2008, 20:04:54 »

a pamiĂŞtacie jak mora wykÂładaÂł nam swoje faÂłszywe przekazy?? kilka osĂłb wtedy napisaÂło, Âże on prawdopodobnie kÂłamie.. nie pamiĂŞtam juÂż kto to taki, ale zrobiÂło to na mnie wraÂżenie - Âże mieli racje  UÂśmiech
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2008, 20:53:00 »

Tzn., chcesz powiedzieĂŚ Âże kierowali siĂŞ intuicjÂą.
TeÂż tak myÂślĂŞ.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2008, 20:57:13 »

TeÂż tak myÂślĂŞ.

chcĂŞ powiedzieĂŚ, Âże ich nie zawiodÂła  UÂśmiech ja (o ile dobrze pamiĂŞtam) niczego nie podejrzewaÂłem - a oni tak..

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 30, 2008, 22:28:52 »

Ja juz duzo razy przekonalam sie ze pierwsza mysl jest najlepsza, to jest intuicja, jak ja dopuscimy do glosu, to bedziemy raczej szli prawidlowa droga.
arteq
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2008, 09:22:06 »

TeÂż tak myÂślĂŞ.

Mogli teÂż uÂżywaĂŚ zdrowego rozsÂądku.
MichaÂł, myÂślĂŞ, Âże jeÂżeli wierzysz w to co serwuje pch to czeka CiĂŞ jeszcze wiĂŞksze "wraÂżenie".
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2008, 11:10:40 »

TeÂż tak myÂślĂŞ.

Mogli teÂż uÂżywaĂŚ zdrowego rozsÂądku.
MichaÂł, myÂślĂŞ, Âże jeÂżeli wierzysz w to co serwuje pch to czeka CiĂŞ jeszcze wiĂŞksze "wraÂżenie".

nie artqu, nie wierze (na pewno nie w 100%) - ufam za to ludziom na forum UÂśmiech

a w temacie - czêsto nie potrafiê odró¿niÌ tej pierwszej myœli od drugiej... uczê siê jeszcze tego. ciê¿ko to wyjaœniÌ - chodzi mniej wiêcej o to, ¿e w duchu pada jakieœ pytanie i s³yszê te¿ pierwsz¹ odpowiedŸ, ale nie zawsze ona jest taka normalna...
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2008, 13:47:36 »

Arteg, rozsondek- to jest wlasnie intuicja, jesli zaczniesz kierowac sie rozsondkiem to w 100 % powiem ci ze twoja intuicja sie tez 100% sie poprawi, a za tem twoje zycie tez bedzie duzo latwiejsze.Pochopne myslenie i dzialanie zawiodlo wielu ludzi w trudnosci.Pomysl, zanim cos zdecydujesz, dopusc swoja intuicje,informacje ktore posiadasz, praktyke zyciowa, a potem podejmij decyzje. Zycze ci na Forum wszystkiego najlepszego ......
Blad
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 01, 2009, 08:01:09 »

RAfaela intuicja i rozsadek to 2 ró¿ne rzeczy. Rozs¹dek to kalkulacja, doœwiadczenie, wiedza, a intuicja to niczym nie kierowane wolne uczucie które gdzieœ w nas tkwi, taki wewnêtrzny g³os, chocia¿ i jedno i drugie czasami nas zawodzi. Zycie ma w³asne scenariusze.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2009, 08:02:18 wysłane przez Blad » Zapisane
zuza
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 01, 2009, 16:07:30 »

IntuicjĂŞ bardzo latwo zagluszyĂŚ wlaÂśnie rozsÂądkiem, emocjÂą; intuicja jest bardzo cichutka i nieÂśmiala i dlatego trzeba byĂŚ na niÂą otwartym i wraÂżliwym, nie zagluszaĂŚ...
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Styczeń 02, 2009, 14:37:06 »

Intuicja to pierwsza myÂśl, ta najmniej przemyÂślana. Intuicja to pierwsze wraÂżenie, odczucie. One nigdy nie zawodzÂą, mimo, Âże rzadko kiedy dajemy im wiarĂŞ. MichaÂł, ja nie ufaÂłam Morze i na upartego prosiÂłam, aby przyznaÂł siĂŞ do kÂłamstwa.
Wtedy teÂż na pewno trochĂŞ kierowaÂłam siĂŞ intuicjÂą. Ale tylko na poczÂątku, po zapoznaniu siĂŞ z przekazami.
W wiĂŞkszej mierze mĂłj sceptycyzm miaÂł ÂźrĂłdÂło w wiedzy, jakÂą on przekazywaÂł, a jakÂą ja mogÂłam zweryfikowaĂŚ poprzez internet. WymyÂślony przez niego Baldur byÂł postaciÂą z mitologii nordyckiej, wiele z tego, co o nim pisaÂł byÂła Âżywcem wziĂŞta z tak prozaicznego ÂźrĂłdÂła jak Wikipedia.
Zawsze myÂślaÂłam, Âże jako kobieta jestem uzbrojona w tÂą przysÂłowiowÂą "kobiecÂą intuicjĂŞ".
Wydaje mi siê, ¿e czêsto jej u¿ywam i ni¹ siê kierujê, nawet podœwiadomie. Ale w tych czasach intuicja czêsto przegrywa na rzecz wiedzy. Trzeba nauczyÌ siê godziÌ jedno z drugim. Jeœli intuicja podpowiada coœ niesamowitego b¹dŸ sprzecznego z informacjami, jakie posiadamy, warto zastanowiÌ siê, czy nie mo¿emy znaleŸÌ t³umacz¹cej tê rozbie¿noœÌ odpowiedzi.
Mo¿e czasami warto przekszta³ciÌ swój system informacyjny na taki, który nie k³óci siê z naszymi osobistymi przeœwiadczeniami i systemem wartoœci. Mo¿e warto szukaÌ równie wiarygodnych odpowiedzi broni¹cych s³usznoœci decyzji podejmowanych intuicyjnie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 02, 2009, 15:54:38 »

Intuicja to pierwsza myÂśl, ta najmniej przemyÂślana. Intuicja to pierwsze wraÂżenie, odczucie. One nigdy nie zawodzÂą, mimo, Âże rzadko kiedy dajemy im wiarĂŞ. MichaÂł, ja nie ufaÂłam Morze i na upartego prosiÂłam, aby przyznaÂł siĂŞ do kÂłamstwa.
Wtedy teÂż na pewno trochĂŞ kierowaÂłam siĂŞ intuicjÂą. Ale tylko na poczÂątku, po zapoznaniu siĂŞ z przekazami.
W wiĂŞkszej mierze mĂłj sceptycyzm miaÂł ÂźrĂłdÂło w wiedzy, jakÂą on przekazywaÂł, a jakÂą ja mogÂłam zweryfikowaĂŚ poprzez internet. WymyÂślony przez niego Baldur byÂł postaciÂą z mitologii nordyckiej, wiele z tego, co o nim pisaÂł byÂła Âżywcem wziĂŞta z tak prozaicznego ÂźrĂłdÂła jak Wikipedia.
Zawsze myÂślaÂłam, Âże jako kobieta jestem uzbrojona w tÂą przysÂłowiowÂą "kobiecÂą intuicjĂŞ".
Wydaje mi siê, ¿e czêsto jej u¿ywam i ni¹ siê kierujê, nawet podœwiadomie. Ale w tych czasach intuicja czêsto przegrywa na rzecz wiedzy. Trzeba nauczyÌ siê godziÌ jedno z drugim. Jeœli intuicja podpowiada coœ niesamowitego b¹dŸ sprzecznego z informacjami, jakie posiadamy, warto zastanowiÌ siê, czy nie mo¿emy znaleŸÌ t³umacz¹cej tê rozbie¿noœÌ odpowiedzi.
Mo¿e czasami warto przekszta³ciÌ swój system informacyjny na taki, który nie k³óci siê z naszymi osobistymi przeœwiadczeniami i systemem wartoœci. Mo¿e warto szukaÌ równie wiarygodnych odpowiedzi broni¹cych s³usznoœci decyzji podejmowanych intuicyjnie.

a czy faceci majÂą odpowiednik "kobiecej intuicji" ?  MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 02, 2009, 16:07:52 »

Pewnie ze maja, ale odpychaja ja na rzecz meskiej logiki , ktora stawiaja na pierwszym planie.Sa jednak i tacy , ktorzy swiadomie uzywaja intuicji.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Styczeń 02, 2009, 16:12:55 »

Kiaro, z tÂą logikÂą u mĂŞÂżczyzn to ÂświĂŞta prawda. WidzĂŞ to w moim mĂŞÂżczyÂźnie. Zawsze jak mu coÂś nie wyjdzie, to mĂłwi: "MogÂłem CiĂŞ posÂłuchaĂŚ i zrobiĂŚ inaczej, ale to, co mĂłwiÂłaÂś byÂło dla mnie nielogiczne".
Niestety nie wyciÂąga wnioskĂłw z tych notorycznych sytuacji i zawsze postĂŞpuje inaczej niÂż mu doradzam, a ja zawsze sÂłyszĂŞ po fakcie to samo i mĂłwiĂŞ: "A nie mĂłwiÂłam?" Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 02, 2009, 16:19:01 »

Po 1000000-ym  razie pomylki  faceci tez sie naucza ufac intuicji i korzystac z niej. To tylko kwestia czasu, jedni maja bardziej rozwiniete predyspozycje do" czegos" , inni do" czegos innego" , ale i jedni i drudzy musza nauczuc sie wszystkiego. Po to jestesmy na ziemi.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Blad
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 02, 2009, 16:21:10 »

NauczyĂŚ siĂŞ wszystkiego? to po co mi bĂŞdzie drugi czÂłowiek jeÂżeli nauczĂŞ siĂŞ wyszystkiego?
komandos040
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 02, 2009, 16:24:37 »

Moja intuicja mnie nie zawodzi, wiele tych intuicji w moim Âżyciu siĂŞ sprawdziÂło.
Te podpowiedzi pÂłynÂące okazaÂły siĂŞ trafne, i tego siĂŞ nadal trzymam.
KiedyÂś mama pragnĂŞÂła bym zostaÂł ksiĂŞdzem.
ZaÂś do tej pory usilnie prĂłbowaÂłem zaÂłoÂżyĂŚ rodzinĂŞ, co okazaÂło siĂŞ fiaskiem.
Nie mogÂłem mieĂŚ dzieci siĂŞ okazaÂło:/ , a byÂło to moje marzenie o dobrej , przykÂładnej i szczĂŞÂśliwej mojej rodzince.
Nic takiego nie byÂło.
Od paru lat moje nastawienie na Œwiat jest inne.Postrzegam i ju¿ w³aœnie zrozumia³em , ¿e dŸwiêki owe w obu uszach, s¹ przes³aniem Bo¿ego "telefonu" oraz ³¹cznoœci z Kielichem ze Stwórc¹.
Teraz to juÂż mnie tylko to jeszcze bardziej, utwierdziÂło, Âże to jest to.
DziĂŞki ostatniemu filmowi.
KtĂłre zostaÂło doskonale powiÂązane co z nami i w nas siĂŞ wydarza dzieje(wewnÂątrz)
Zawsze byÂłem zdania, Âże wszelkie bĂłjki na ulicy, czy przeciw komuÂś, nie majÂą sensu.
Wrecz jak by ktoÂś mnie uderzyÂł, nie oddaÂłbym mu.
To jest silniejsze ode mnie.
Tak czyniÂł rĂłwnieÂż Jezus Chrystus.
Pozdrawiam.
Ps.
Doskonale rozeznajĂŞ obecnie analizĂŞ Dobra i zÂła , co jest co.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:26:37 wysłane przez komandos040 » Zapisane
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #19 : Styczeń 02, 2009, 16:42:45 »

NauczyĂŚ siĂŞ wszystkiego? to po co mi bĂŞdzie drugi czÂłowiek jeÂżeli nauczĂŞ siĂŞ wyszystkiego?

moÂże po to by sÂłuÂżyĂŚ mu radÂą oraz pomocÂą gdy on jeszcze nie osiÂągnie podobnego stanu.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 02, 2009, 16:45:36 »

Abys mial kogo obdarowac doskonala miloscia, i aby ta druga osoba tez miala komu podarowac swoja doskonalosc. Czego zycze Ci z calego serca,

Kiara
Blad
Gość
« Odpowiedz #21 : Styczeń 02, 2009, 16:45:39 »

, ale i jedni i drudzy musza nauczuc sie wszystkiego. Po to jestesmy na ziemi.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
co bedzie kiedy naucza sie juz wszystkiego? (w moim ostatnim poÂście po prostu wyprzedzilem troche)
Kiara
Gość
« Odpowiedz #22 : Styczeń 02, 2009, 16:48:14 »

No to uczmy sie , by moc dac to co najpiekniejsze.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
patch
Gość
« Odpowiedz #23 : Styczeń 14, 2009, 18:48:09 »

RozwaÂżmy pytanie: czemu sÂłuÂży intuicja?
Intuicja s³u¿y temu, ¿eby wskazywaÌ nam najlepsza w danym momencie decyzje, któr¹ powinniœmy podj¹Ì (sam sobie odpowiem haha)
Intuicja moÂże nas rĂłwnieÂż ostrzec o niebezpieczeĂąstwie, czyli de facto moÂże rĂłwnieÂż pomagaĂŚ nam unikaĂŚ najgorszych decyzji.
Aby intuicja dzia³a³a musi wiedzieÌ do czego d¹¿ymy i czego chcemy.
JeÂśli intuicja dziaÂłaÂłaby w sobie dowolnym momencie to do diabÂła z taka intuicjÂą.
Najprostszym wnioskiem jest:
chcesz mieĂŚ silna intuicjĂŞ, okreÂśl czego chcesz (przed czym intuicja ma ciĂŞ ostrzegaĂŚ i do czego pomagaĂŚ ci dotrzeĂŚ) i sÂłuchaj intuicji.
Testuj jÂą, badaj, ucz siĂŞ odczytywaĂŚ jej znaki.
Mo¿esz pójœÌ dalej i zg³êbiaÌ czy sama w sobie jest intuicja.
Pozdrawiam UÂśmiech
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #24 : Styczeń 14, 2009, 19:12:25 »

Aby intuicja dzia³a³a musi wiedzieÌ do czego d¹¿ymy i czego chcemy.
JeÂśli intuicja dziaÂłaÂłaby w sobie dowolnym momencie to do diabÂła z taka intuicjÂą.

Nie odbierz tego posta, gdyÂż Âże to juÂż drugi w ktĂłrym klikam w odniesieniu do Twych wypowiedzi, jako ataku na Ciebie.
tak mnie coÂś naszÂło na wylanie swoich przemyÂśleĂą.
Otó¿ myœlê, ¿e ona doskonale wie "do czego d¹¿ymy i czego chcemy". Nasza intuicja wed³ug mojego pojmowania to nie jakieœ cia³o migda³owate, czy szyszynka, ale nasza wy¿sza jaŸù czyli ta wiêksza czêœÌ nas, która jest z nami w ci¹g³ym kontakcie, b¹dŸ te¿ jak niektórzy to okreœlaj¹, jest to nasz anio³ stró¿. Tak wiêc "oni" doskonale wiedz¹ czego chcemy. Problem polega na tym, ¿e my nie umiemy odczytywaÌ przekazywanych przez tê intuicjê sygna³ów. Z tego w³aœnie powodu jeteœmy w stanie, w swej nieœwiadomoœci, przypisywaÌ jej terminy: "Jeœli intuicja dzia³a³aby w sobie dowolnym momencie to do diab³a z taka intuicj¹."
Dlatego te¿ bardzo s³usznie dalej w swoim poœcie zauwa¿y³eœ, ¿e powinniœmy wci¹¿ uczyÌ siê rozpoznawaÌ sygna³y, które nam podaje owa intuicja.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: