Rafaela
Gość
|
|
« : Grudzień 28, 2008, 15:29:18 » |
|
Duzo ludzi ma silna intuicje, ale boi sie korzystac z niej, nie zdaje sobie sprawy ze czesto dzieki intuicji ,tez rozwoj wewnetrzny, artystyczny, zawodowy moze duzo skozystac.Niekiedy ludzie korzystaja ze swojej intuicji tylko w jednym kierunku. Duzo artystow, malarzy, aktorow i innych uzdolnionych ludzi korzysta ze swojej intuicji, uczucia , czesto nagle i spontanicznie wykorzystuja intuicje. Dlatego ci ludzie najczesciej sa bardzo zdolni, i bardzo dobrzy w swoim kierunku.Jednak to nie wystarcza, czlowiek musi sie uczyc swoja intuicje wykorzystywac w kazdym kierunku swojego zycia. Zapomnielismy, albo wogole nie uczylismy sie sluchac wlasnego wewnetrznego glosu. Napewno nie jest to latwebnagle cos takiego robic, jednak proponuje to rozpoczac, po malu. Z biegiem czasu dochodzi sie do wniosku ze nasza intuicja jest coraz lepsza, ze jesli idzie sie za glosem intuicji to i zycie staje sie lzejsze. Sam czlowiek zaczyna byc pewniejszy swoich decyzji, bo ma przed soba intuicje, i moze z nia podyskutowac co jest w danej sprawie lepsze. Niekiedy intuicja mowi zeczy ktore wogole wydaje sie nam ze nie sa do przyjecia, potem okazuje sie ze zecz konczy sie bardzo dobrze. Mamy w sobie tak duzo mozliwosci ktorych nie wykorzystujemy i nie znamy, radze sprobowac, oplaca sie. Bardzo prosze piszcie co przezyliscie przy uzyciu intuicji, a moze mieliscie przezycia ze intuicja miala racje, ale zrobiliscie inaczej.....
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2008, 16:22:39 » |
|
Rafaelo, myœlê ¿e mnie nie ofukasz za tego, ma³ego oftopika. Czytam w³aœbie Przes³anie Archanio³a Micha³a i znalaz³em fragment jego wypowiedzi, w której wskazuje do czego jeszcze przyda nam siê intuicja, poza czynnikami wymienionymi przez Ciebie: ..."Mo¿e, jak wielu z Was na tej œcie¿ce, jesteœ bardzo star¹ dusz¹ i prze¿ywasz swoje ostatnie wcielenie ziemskie, o ile tak¹ masz wolê. Ju¿ wype³ni³eœ swoj¹ misjê na Ziemi i nie musia³eœ tu wróciÌ, ale przysta³eœ na to, a¿eby wskazaÌ drogê rodzinie swojej duszy i ukochanym. Jeszcze przed inkarnacj¹ zgodzi³eœ siê pomóc zakotwiczaÌ wy¿sze wibracje Œwietlne, dziêki którym jak najwiêksza liczba dusz osi¹gnie gotowoœÌ i zdolnoœÌ uczestniczenia w procesie wstêpowania w wy¿sze wymiary, jaki siê w³aœnie toczy. Wiemy, kim jesteœ. My, mieszkaùcy sfer wy¿szych, rozpoznajemy ka¿dego z Was po piêtnie, lub znaku jego energii/Duszy. Kiedy wzroœnie Ci intuicja, Ty tak¿e bêdziesz nas poznawa³ po wibracjach mi³oœci, czy sygnaturach energetycznych. Gdy tylko zniknie przes³ona, jak¹ zabezpieczy³eœ sobie oœrodek mocy solarnej, a œwiête serce rozp³omieni Ci siê od diamentowych cz¹steczek, piêkno Twej Duszy i ogieù Ducha zawsze bêdzie przeœwiecaÌ, a zasiêg i blask aury rosn¹Ì." ... http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Przeslanie_Archaniola_Michala_1
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2008, 17:11:19 » |
|
Super, o to mi wlasnie chodzi, abysmy wiecej poznawali siebie, i dlaczego intuicja jest czesto zaduszana w czlowieku. Nie napisalam umyslnie, ze czesto intuicje wykozystuje sie do smutnych lub tragicznych wiadomosci. Intuicja to jest jeden z najwiekszych skarbow czlowieka, tak jak milosc, jesli sie ja pielegnuje to rosnie i codownie sie rozwija.
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2008, 20:04:54 » |
|
a pamiĂŞtacie jak mora wykÂładaÂł nam swoje faÂłszywe przekazy?? kilka osĂłb wtedy napisaÂło, Âże on prawdopodobnie kÂłamie.. nie pamiĂŞtam juÂż kto to taki, ale zrobiÂło to na mnie wraÂżenie - Âże mieli racje
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2008, 20:53:00 » |
|
Tzn., chcesz powiedzieĂŚ Âże kierowali siĂŞ intuicjÂą. TeÂż tak myÂślĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2008, 20:57:13 » |
|
Tzn., chcesz powiedzieĂŚ Âże kierowali siĂŞ intuicjÂą. TeÂż tak myÂślĂŞ.
chcĂŞ powiedzieĂŚ, Âże ich nie zawiodÂła ja (o ile dobrze pamiĂŞtam) niczego nie podejrzewaÂłem - a oni tak..
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzień 30, 2008, 22:28:52 » |
|
Ja juz duzo razy przekonalam sie ze pierwsza mysl jest najlepsza, to jest intuicja, jak ja dopuscimy do glosu, to bedziemy raczej szli prawidlowa droga.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2008, 09:22:06 » |
|
Tzn., chcesz powiedzieĂŚ Âże kierowali siĂŞ intuicjÂą. TeÂż tak myÂślĂŞ. Mogli teÂż uÂżywaĂŚ zdrowego rozsÂądku. MichaÂł, myÂślĂŞ, Âże jeÂżeli wierzysz w to co serwuje pch to czeka CiĂŞ jeszcze wiĂŞksze "wraÂżenie".
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2008, 11:10:40 » |
|
Tzn., chcesz powiedzieÌ ¿e kierowali siê intuicj¹. Te¿ tak myœlê. Mogli te¿ u¿ywaÌ zdrowego rozs¹dku. Micha³, myœlê, ¿e je¿eli wierzysz w to co serwuje pch to czeka Ciê jeszcze wiêksze "wra¿enie". nie artqu, nie wierze (na pewno nie w 100%) - ufam za to ludziom na forum a w temacie - czêsto nie potrafiê odró¿niÌ tej pierwszej myœli od drugiej... uczê siê jeszcze tego. ciê¿ko to wyjaœniÌ - chodzi mniej wiêcej o to, ¿e w duchu pada jakieœ pytanie i s³yszê te¿ pierwsz¹ odpowiedŸ, ale nie zawsze ona jest taka normalna...
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2008, 13:47:36 » |
|
Arteg, rozsondek- to jest wlasnie intuicja, jesli zaczniesz kierowac sie rozsondkiem to w 100 % powiem ci ze twoja intuicja sie tez 100% sie poprawi, a za tem twoje zycie tez bedzie duzo latwiejsze.Pochopne myslenie i dzialanie zawiodlo wielu ludzi w trudnosci.Pomysl, zanim cos zdecydujesz, dopusc swoja intuicje,informacje ktore posiadasz, praktyke zyciowa, a potem podejmij decyzje. Zycze ci na Forum wszystkiego najlepszego ......
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeń 01, 2009, 08:01:09 » |
|
RAfaela intuicja i rozsadek to 2 ró¿ne rzeczy. Rozs¹dek to kalkulacja, doœwiadczenie, wiedza, a intuicja to niczym nie kierowane wolne uczucie które gdzieœ w nas tkwi, taki wewnêtrzny g³os, chocia¿ i jedno i drugie czasami nas zawodzi. Zycie ma w³asne scenariusze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2009, 08:02:18 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
zuza
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeń 01, 2009, 16:07:30 » |
|
IntuicjĂŞ bardzo latwo zagluszyĂŚ wlaÂśnie rozsÂądkiem, emocjÂą; intuicja jest bardzo cichutka i nieÂśmiala i dlatego trzeba byĂŚ na niÂą otwartym i wraÂżliwym, nie zagluszaĂŚ...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #12 : Styczeń 02, 2009, 14:37:06 » |
|
Intuicja to pierwsza myœl, ta najmniej przemyœlana. Intuicja to pierwsze wra¿enie, odczucie. One nigdy nie zawodz¹, mimo, ¿e rzadko kiedy dajemy im wiarê. Micha³, ja nie ufa³am Morze i na upartego prosi³am, aby przyzna³ siê do k³amstwa. Wtedy te¿ na pewno trochê kierowa³am siê intuicj¹. Ale tylko na pocz¹tku, po zapoznaniu siê z przekazami. W wiêkszej mierze mój sceptycyzm mia³ Ÿród³o w wiedzy, jak¹ on przekazywa³, a jak¹ ja mog³am zweryfikowaÌ poprzez internet. Wymyœlony przez niego Baldur by³ postaci¹ z mitologii nordyckiej, wiele z tego, co o nim pisa³ by³a ¿ywcem wziêta z tak prozaicznego Ÿród³a jak Wikipedia. Zawsze myœla³am, ¿e jako kobieta jestem uzbrojona w t¹ przys³owiow¹ "kobiec¹ intuicjê". Wydaje mi siê, ¿e czêsto jej u¿ywam i ni¹ siê kierujê, nawet podœwiadomie. Ale w tych czasach intuicja czêsto przegrywa na rzecz wiedzy. Trzeba nauczyÌ siê godziÌ jedno z drugim. Jeœli intuicja podpowiada coœ niesamowitego b¹dŸ sprzecznego z informacjami, jakie posiadamy, warto zastanowiÌ siê, czy nie mo¿emy znaleŸÌ t³umacz¹cej tê rozbie¿noœÌ odpowiedzi. Mo¿e czasami warto przekszta³ciÌ swój system informacyjny na taki, który nie k³óci siê z naszymi osobistymi przeœwiadczeniami i systemem wartoœci. Mo¿e warto szukaÌ równie wiarygodnych odpowiedzi broni¹cych s³usznoœci decyzji podejmowanych intuicyjnie.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #13 : Styczeń 02, 2009, 15:54:38 » |
|
Intuicja to pierwsza myœl, ta najmniej przemyœlana. Intuicja to pierwsze wra¿enie, odczucie. One nigdy nie zawodz¹, mimo, ¿e rzadko kiedy dajemy im wiarê. Micha³, ja nie ufa³am Morze i na upartego prosi³am, aby przyzna³ siê do k³amstwa. Wtedy te¿ na pewno trochê kierowa³am siê intuicj¹. Ale tylko na pocz¹tku, po zapoznaniu siê z przekazami. W wiêkszej mierze mój sceptycyzm mia³ Ÿród³o w wiedzy, jak¹ on przekazywa³, a jak¹ ja mog³am zweryfikowaÌ poprzez internet. Wymyœlony przez niego Baldur by³ postaci¹ z mitologii nordyckiej, wiele z tego, co o nim pisa³ by³a ¿ywcem wziêta z tak prozaicznego Ÿród³a jak Wikipedia. Zawsze myœla³am, ¿e jako kobieta jestem uzbrojona w t¹ przys³owiow¹ "kobiec¹ intuicjê". Wydaje mi siê, ¿e czêsto jej u¿ywam i ni¹ siê kierujê, nawet podœwiadomie. Ale w tych czasach intuicja czêsto przegrywa na rzecz wiedzy. Trzeba nauczyÌ siê godziÌ jedno z drugim. Jeœli intuicja podpowiada coœ niesamowitego b¹dŸ sprzecznego z informacjami, jakie posiadamy, warto zastanowiÌ siê, czy nie mo¿emy znaleŸÌ t³umacz¹cej tê rozbie¿noœÌ odpowiedzi. Mo¿e czasami warto przekszta³ciÌ swój system informacyjny na taki, który nie k³óci siê z naszymi osobistymi przeœwiadczeniami i systemem wartoœci. Mo¿e warto szukaÌ równie wiarygodnych odpowiedzi broni¹cych s³usznoœci decyzji podejmowanych intuicyjnie.
a czy faceci majÂą odpowiednik "kobiecej intuicji" ?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Styczeń 02, 2009, 16:07:52 » |
|
Pewnie ze maja, ale odpychaja ja na rzecz meskiej logiki , ktora stawiaja na pierwszym planie.Sa jednak i tacy , ktorzy swiadomie uzywaja intuicji. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #15 : Styczeń 02, 2009, 16:12:55 » |
|
Kiaro, z tÂą logikÂą u mĂŞÂżczyzn to ÂświĂŞta prawda. WidzĂŞ to w moim mĂŞÂżczyÂźnie. Zawsze jak mu coÂś nie wyjdzie, to mĂłwi: "MogÂłem CiĂŞ posÂłuchaĂŚ i zrobiĂŚ inaczej, ale to, co mĂłwiÂłaÂś byÂło dla mnie nielogiczne". Niestety nie wyciÂąga wnioskĂłw z tych notorycznych sytuacji i zawsze postĂŞpuje inaczej niÂż mu doradzam, a ja zawsze sÂłyszĂŞ po fakcie to samo i mĂłwiĂŞ: "A nie mĂłwiÂłam?"
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Styczeń 02, 2009, 16:19:01 » |
|
Po 1000000-ym razie pomylki faceci tez sie naucza ufac intuicji i korzystac z niej. To tylko kwestia czasu, jedni maja bardziej rozwiniete predyspozycje do" czegos" , inni do" czegos innego" , ale i jedni i drudzy musza nauczuc sie wszystkiego. Po to jestesmy na ziemi. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : Styczeń 02, 2009, 16:21:10 » |
|
NauczyĂŚ siĂŞ wszystkiego? to po co mi bĂŞdzie drugi czÂłowiek jeÂżeli nauczĂŞ siĂŞ wyszystkiego?
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeń 02, 2009, 16:24:37 » |
|
Moja intuicja mnie nie zawodzi, wiele tych intuicji w moim ¿yciu siê sprawdzi³o. Te podpowiedzi p³yn¹ce okaza³y siê trafne, i tego siê nadal trzymam. Kiedyœ mama pragnê³a bym zosta³ ksiêdzem. Zaœ do tej pory usilnie próbowa³em za³o¿yÌ rodzinê, co okaza³o siê fiaskiem. Nie mog³em mieÌ dzieci siê okaza³o:/ , a by³o to moje marzenie o dobrej , przyk³adnej i szczêœliwej mojej rodzince. Nic takiego nie by³o. Od paru lat moje nastawienie na Œwiat jest inne.Postrzegam i ju¿ w³aœnie zrozumia³em , ¿e dŸwiêki owe w obu uszach, s¹ przes³aniem Bo¿ego "telefonu" oraz ³¹cznoœci z Kielichem ze Stwórc¹. Teraz to ju¿ mnie tylko to jeszcze bardziej, utwierdzi³o, ¿e to jest to. Dziêki ostatniemu filmowi. Które zosta³o doskonale powi¹zane co z nami i w nas siê wydarza dzieje(wewn¹trz) Zawsze by³em zdania, ¿e wszelkie bójki na ulicy, czy przeciw komuœ, nie maj¹ sensu. Wrecz jak by ktoœ mnie uderzy³, nie odda³bym mu. To jest silniejsze ode mnie. Tak czyni³ równie¿ Jezus Chrystus. Pozdrawiam. Ps. Doskonale rozeznajê obecnie analizê Dobra i z³a , co jest co.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:26:37 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #19 : Styczeń 02, 2009, 16:42:45 » |
|
NauczyĂŚ siĂŞ wszystkiego? to po co mi bĂŞdzie drugi czÂłowiek jeÂżeli nauczĂŞ siĂŞ wyszystkiego?
moÂże po to by sÂłuÂżyĂŚ mu radÂą oraz pomocÂą gdy on jeszcze nie osiÂągnie podobnego stanu.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeń 02, 2009, 16:45:36 » |
|
Abys mial kogo obdarowac doskonala miloscia, i aby ta druga osoba tez miala komu podarowac swoja doskonalosc. Czego zycze Ci z calego serca, Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeń 02, 2009, 16:45:39 » |
|
, ale i jedni i drudzy musza nauczuc sie wszystkiego. Po to jestesmy na ziemi. Kiara co bedzie kiedy naucza sie juz wszystkiego? (w moim ostatnim poÂście po prostu wyprzedzilem troche)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeń 02, 2009, 16:48:14 » |
|
No to uczmy sie , by moc dac to co najpiekniejsze. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
patch
Gość
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeń 14, 2009, 18:48:09 » |
|
Rozwa¿my pytanie: czemu s³u¿y intuicja? Intuicja s³u¿y temu, ¿eby wskazywaÌ nam najlepsza w danym momencie decyzje, któr¹ powinniœmy podj¹Ì (sam sobie odpowiem haha) Intuicja mo¿e nas równie¿ ostrzec o niebezpieczeùstwie, czyli de facto mo¿e równie¿ pomagaÌ nam unikaÌ najgorszych decyzji. Aby intuicja dzia³a³a musi wiedzieÌ do czego d¹¿ymy i czego chcemy. Jeœli intuicja dzia³a³aby w sobie dowolnym momencie to do diab³a z taka intuicj¹. Najprostszym wnioskiem jest: chcesz mieÌ silna intuicjê, okreœl czego chcesz (przed czym intuicja ma ciê ostrzegaÌ i do czego pomagaÌ ci dotrzeÌ) i s³uchaj intuicji. Testuj j¹, badaj, ucz siê odczytywaÌ jej znaki. Mo¿esz pójœÌ dalej i zg³êbiaÌ czy sama w sobie jest intuicja. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeń 14, 2009, 19:12:25 » |
|
Aby intuicja dzia³a³a musi wiedzieÌ do czego d¹¿ymy i czego chcemy. Jeœli intuicja dzia³a³aby w sobie dowolnym momencie to do diab³a z taka intuicj¹.
Nie odbierz tego posta, gdy¿ ¿e to ju¿ drugi w którym klikam w odniesieniu do Twych wypowiedzi, jako ataku na Ciebie. tak mnie coœ nasz³o na wylanie swoich przemyœleù. Otó¿ myœlê, ¿e ona doskonale wie "do czego d¹¿ymy i czego chcemy". Nasza intuicja wed³ug mojego pojmowania to nie jakieœ cia³o migda³owate, czy szyszynka, ale nasza wy¿sza jaŸù czyli ta wiêksza czêœÌ nas, która jest z nami w ci¹g³ym kontakcie, b¹dŸ te¿ jak niektórzy to okreœlaj¹, jest to nasz anio³ stró¿. Tak wiêc "oni" doskonale wiedz¹ czego chcemy. Problem polega na tym, ¿e my nie umiemy odczytywaÌ przekazywanych przez tê intuicjê sygna³ów. Z tego w³aœnie powodu jeteœmy w stanie, w swej nieœwiadomoœci, przypisywaÌ jej terminy: "Jeœli intuicja dzia³a³aby w sobie dowolnym momencie to do diab³a z taka intuicj¹." Dlatego te¿ bardzo s³usznie dalej w swoim poœcie zauwa¿y³eœ, ¿e powinniœmy wci¹¿ uczyÌ siê rozpoznawaÌ sygna³y, które nam podaje owa intuicja.
|
|
|
|
|
|
|
|