Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:
 
*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:09:16


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: CO JEMY I CO "JE" NAS  (Przeczytany 50467 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Luty 07, 2009, 20:40:51 »

Podobno równierz sok z kiszonych ogórków, czy kapusty jest skuteczny.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2009, 20:41:09 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Luty 07, 2009, 22:01:00 »

Tak na marginesie, to prawda ze mozna byc dobrze nerwowym majac owsiki, przyznaje.....

To chyba nie tak. Otó¿ owsiki mog± byæ przyczyn± nocnego zgrzytania zêbami, ale stres te¿ mo¿e byæ tak± przyczyn±. I chyba st±d mylenie jednego z drugim.
Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Luty 08, 2009, 17:32:16 »

Masz racje Lucynko, wlasnie zgrzytanie zebami i swedzenie pupy. A jak swedzi pupa to mozna tez szybko dostac depresji, czy mam racje?
Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Luty 08, 2009, 18:08:43 »

Masz racje Lucynko, wlasnie zgrzytanie zebami i swedzenie pupy. A jak swedzi pupa to mozna tez szybko dostac depresji, czy mam racje?

A tego to ju¿ nie wiem  Cool
Zapisane
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Luty 08, 2009, 18:16:17 »

dwa powy¿sze posty: mistrzostwo ¶wiata  Z³y Z³y Z³y
Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Luty 08, 2009, 21:14:02 »

dwa powy¿sze posty: mistrzostwo ¶wiata  Z³y Z³y Z³y

W czym? A Ciebie chyba gêba swêdzi  Du¿y u¶miech
Zapisane
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Luty 09, 2009, 12:31:57 »

dwa powy¿sze posty: mistrzostwo ¶wiata  Z³y Z³y Z³y

W czym? A Ciebie chyba gêba swêdzi  Du¿y u¶miech

swêdzi, swêdzi - jak siê ogolê  U¶miech ...i nie gêba tylko buzia  Afro

ps. koñczymy offtop (mo¿ecie wracaæ do rozmowy o owsikach  Mrugniêcie [¿arcik] )
Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Maj 16, 2009, 17:27:38 »

Rzecz o zakwaszeniu organizmu:

"Jak dochodzi do zakwaszenia?

Nasze cia³o to laboratorium chemiczne, które pracuje ci±gle nad zachowaniem równowagi przemian chemicznych. Krew zdrowego cz³owieka ma odczyn lekko zasadowy, a warto¶æ pH krwi jest dok³adnie ustalona i podlega tylko niewielkim wahaniom pomiêdzy 7,35 a 7,45. Wiele produktów przemiany materii to kwasy, dlatego nawet w warunkach fizjologicznych istnieje tendencja do zakwaszania ustroju. I tak np., w procesach utleniania wêglowodanów, t³uszczów i bia³ek powstaje kwas wêglowy, który w wiêkszo¶ci jest wydalany w postaci dwutlenku wêgla przez p³uca, a organiczne zwi±zki fosforu s± metabolizowane do kwasu fosforowego. Stosowanie diet odchudzaj±cych, które z jednej strony prowadz±
do uwalniania z tkanki t³uszczowej kwasów ketonowych, z drugiej za¶ czêsto s± nieodpowiednio zbilansowane (zbyt ma³o wêglowodanów w stosunku do bia³ek
i t³uszczów).

Nawet niewielkie odchylenia od normy powoduj± powa¿ne zaburzenia w procesach przemiany materii, dlatego organizm cz³owieka wyposa¿ony jest w wewnêtrzny system regulacji, który pozwala mu utrzymywaæ odczyn krwi na sta³ym poziomie.
Utrzymanie sta³ego pH krwi wymaga sprawnego funkcjonowania mechanizmów regulacyjnych, do których zalicza siê:

- system buforów krwi i tkanek
- wydalanie nadmiaru dwutlenku wêgla przez p³uca
- wydalanie kwasów lub zasad przez nerki i wytwarzanie amoniaku

Na sprawno¶æ tego systemu wp³yw ma zarówno wydolno¶æ tych narz±dów,
jak równie¿ dostêpno¶æ w po¿ywieniu sk³adników mineralnych o oddzia³ywaniu zasadowym. W wiêkszo¶ci produktów spo¿ywczych stanowi±cych podstawê naszej diety przewa¿aj± pierwiastki kwasotwórcze. Dotyczy to przede wszystkim miêsa
i jego przetworów, drobiu, ryb i jaj (zw³aszcza ¿ó³tko), w nieco mniejszym stopniu tak¿e wszystkich produktów zbo¿owych. Natomiast ¼ród³em pierwiastków zasadotwórczych s± przede wszystkim warzywa i owoce. W fasoli przewa¿aj± sk³adniki alkalizuj±ce, natomiast w grochu i soi sk³adniki zakwaszaj±ce. Smak nie ma tu znaczenia, np. kwasy organiczne nadaj±ce owocom i warzywom kwa¶ny smak s± szybko rozk³adane, a sk³adniki zasadowe pozostaj± do dyspozycji organizmu.


Je¿eli nie dostarczamy w odpowiedniej ilo¶ci pierwiastków zasadotwórczych,
z których najwa¿niejszy jest wapñ, sód , potas i magnez, organizm jest zmuszony siêgn±æ do rezerw alkalicznych. Zu¿ycie rezerw magnezu powoduje rozdra¿nienie, spadek odporno¶ci na stres, irytacjê i nerwicê. Pobieranie wapnia z ko¶ci sprzyja rozwojowi osteoporozy. Zdolno¶æ alkalizowania warzyw i owoców jest znacznie mniejsza ni¿ si³a kwasotwórcza produktów miêsnych, dlatego w prawid³owo skomponowanej diecie powinny ilo¶ciowo przewa¿aæ produkty zasadotwórcze.
W miarê up³ywu lat rezerwa alkaliczna ulega wyczerpaniu, a nadwy¿ka kwasów
nie mo¿e zostaæ zneutralizowana i jest magazynowana w organach i tkankach,
a szczególnie w stawach paluchów stóp, ³okci, r±k i kolan, powoduj±c stan zapalny
i ból. Zmienia siê odczyn tkanek, a szkodliwe zwi±zki zatruwaj± organizm.
I zaczynamy chorowaæ.
Komórki nowotworowe dobrze rozwijaj± siê tylko w ¶rodowisku kwa¶nym."

http://www.zakwaszenie.pl/jak_dochodzi_do_zakwaszania.html

Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Maj 16, 2009, 23:34:59 »

Nie wiem, co jecie "wy' U¶miech Ale 'Was' zjadaj± ró¿ne egregory(nie lubiê tego s³owa ..ale jako¶ to trzeba nazwaæ),
..no i oczywi¶cie przede wszystkim w³asna ignorancja w ich tolerowniu.

[oczywi¶cie mnie te¿ to dotyczy - ale siê odgryzam]
Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Maj 17, 2009, 10:47:14 »

Nie wiem, co jecie "wy' U¶miech Ale 'Was' zjadaj± ró¿ne egregory(nie lubiê tego s³owa ..ale jako¶ to trzeba nazwaæ),
..no i oczywi¶cie przede wszystkim w³asna ignorancja w ich tolerowniu.

[oczywi¶cie mnie te¿ to dotyczy - ale siê odgryzam]

PHIRIOORI, a móg³by¶ rozwin±æ temat tego odgryzania siê?  Du¿y u¶miech
Czy nie jest przypadkiem tak, ¿e odgryzaj±c siê powodujesz ich (egregorów)  podjadanie Ciebie? Przyczyna – skutek … 
I na czym polega ta ‘ignorancja w ich tolerowaniu’? Czy wiedz±c o byciu zjadanym, ktokolwiek tolerowa³ by taki stan rzeczy?

Pozdrawiam  U¶miech
Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Maj 17, 2009, 11:20:48 »

Fajne, fajne ale nadaje siê ju¿ do innego tematu np: "paranormalne ..."
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Maj 17, 2009, 11:30:56 »

Cytuj
a móg³by¶ rozwin±æ temat tego odgryzania siê?
Cytuj
I na czym polega ta ‘ignorancja w ich tolerowaniu’?
Tak.. Lada moment dostaniesz zaproszenie do miejsca,
gdzie to rozwinê i wyja¶nie, oraz podzielê sie "paroma tips`ami & tricks`ami"

Cytuj
Czy nie jest (..) tak , ¿e odgryzaj±c siê powodujesz ich (egregorów)  podjadanie Ciebie?
Nie. nie jest tak. Bo moje "odgryzy" s± Strukturalno-Chronosowe U¶miech

Cytuj
Czy wiedz±c o byciu zjadanym, ktokolwiek tolerowa³ by taki stan rzeczy?
Odpowied¼ jest prosta: Rozejrzyj siê dooko³a.
A to ¿e ludzie robi± co mog±, by siê nie dowiedzieæ o rzeczach niekoniecznie przyjemnych..

Choæ obcowanie z taka informacja te¿ wymaga umiejêtnego podej¶cia.
Mam na my¶l balans pomiêdzy REALIZMEM i jasnym ogl±dem sytuacji - a nie¶wiadomym udziale w KREACJI niepo¿±danego egregora.

Dobrym przyk³adem by³by tu np. Leszek, który byæmo¿e nieco opatrznie przyj±³ onegdaj mój tekst (lub te¿ mia³ tak po prostu od zawsze) o "przygl±daniu sie "z³u", które dzia³a z ukrycia.. i zacz±³ bombardowaæ te forum topicami w stylu:
"¦wiñska grypa! Wszyscy zginiemy... w Wyborczej"
"UE chce nas o¶lepiæ? "
"Znów polskie obozy koncentracyjne..."
"Mossad bêdzie kontrolowaæ YouTube"
"Kamienne Wskazówki z Georgii.."
"NIe¶³ubne dziecko Lecha Wa³êsy"
"O wampirach"
"Uwaga na telewizjê cyfrow±"
"Zostali¶my oszukani" (artyku³)"
"THE ORION CONSPIRACY"
'Czy cz³owiek-drzewo przezwyciê¿y kl±twê?"

..naszczê¶cnie sukcesywnie robi³ to w hydeparku co stanowi ciekawy przyk³ad  podpuszczania.. nios±cego w istocie naukê.

I nie bierz tego Leszku do siebie. Bo nie chcê (zw³aszcza w tym w±tku) wywi±zywaæ teraz dyskusji o tym. To tylko przyk³ad.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 11:51:55 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Lipiec 02, 2009, 18:31:06 »

Czym s± gro¼ne dioksyny w irlandzkim miêsie?

Irlandzki kryzys miêsny spowodowany karm± zatrut± dioksynami rozszerza siê. Truj±ce substancje znaleziono równie¿ w wo³owinie. W zwi±zku z tymi niepokoj±cymi informacjami Wirtualna Polska rozmawia o tym, czym s± dioksyny i jaka jest ich szkodliwo¶æ dla ludzi z prof. Ann± Brzozowsk±, kierownikiem katedry ¯ywienia Cz³owieka Szko³y G³ównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, specjalist± toksykologii ¿ywno¶ci.

Joanna Stanis³awska: Czym s± dioksyny?

Prof. Anna Brzozowska: To zwi±zki organiczne zawieraj±ce chlor, które nie wystêpuj± naturalnie w przyrodzie, nie s± równie¿ produkowane celowo przez cz³owieka, a stanowi± zanieczyszczenie ró¿nych substancji przez cz³owieka wytwarzanych. Pojawiaj± siê w ¶rodowisku niezale¿nie od naszej chêci czy woli, uwalnianie ich do ¶rodowiska jest niezamierzone.

Kiedy po raz pierwszy dostrze¿ono te zwi±zki i ich szkodliwo¶æ?

- Pierwszy przypadek wyst±pienia dioksyn zanotowano w latach 60. Ich obecno¶æ zauwa¿ono w jednym z herbicydów, czyli ¶rodku chwastobójczym, który by³ stosowany do zniszczenia ulistnienia na drzewach podczas wojny wietnamskiej. Po latach okaza³o siê, ¿e weterani z Wietnamu czê¶ciej ni¿ inni mê¿czy¼ni zapadaj± na nowotwory.

Sk±d dzi¶ bior± siê dioksyny?

- Bior± siê z u¿ywanych w przemy¶le substancji zawieraj±cych chlor, które utleniaj± siê w wyniku oddzia³ywania czynników ¶rodowiskowych czy procesu technologicznego i nastêpnie stanowi± zanieczyszczenie. Zwi±zki te mog± uwalniaæ siê podczas awarii w fabrykach chemicznych, po¿arów lasów itp.

A czy w bardziej „normalnych” warunkach mog± przedostaæ siê do ¶rodowiska?

- Tak, mog± siê m.in. uwalniaæ przy spalaniu ¶mieci, je¶li s± one utylizowane w zbyt niskich temperaturach, czyli takich, które nie powoduj± rozk³adu wszystkich zawartych w nich zwi±zków chemicznych np. przy spalaniu w piecu domowym, ognisku. Przyk³adowo dioksyny mog± siê wytwarzaæ, kiedy spala siê w ten sposób wraz z innymi ¶mieciami plastikowe torebki z polichlorku winylu (tworzywo to zawiera chlor).

-Dioksyny mog± równie¿ powstawaæ podczas grillowania.

- Dioksyny mog± powstawaæ podczas obróbki termicznej w wysokich temperaturach - powy¿ej 280 stopni, czyli mog± wydzielaæ siê podczas grillowania, szkodliwe jest tak¿e sma¿enie na du¿ym ogniu.

Do podobnego przypadku, jak teraz dosz³o w 1999 roku w Belgii, kiedy do paszy podawanej zwierzêtom dosta³ siê olej przemys³owy.

- Wówczas dioksyny znalaz³y siê w paszy wskutek niew³a¶ciwego z ni± postêpowania, prawdopodobnie dodano do niej stare, zu¿yte oleje (smary) techniczne, co oczywi¶cie nie jest dozwolone. Inn± przyczyn± mog³o byæ przewo¿enie t³uszczu przeznaczonego na dodatek do pasz w cysternach, w których wcze¶niej by³y przewo¿one zu¿yte oleje techniczne.

Gdzie u zwierz±t, które spo¿yj± ska¿on± paszê, kumuluj± siê szkodliwe substancje?

- Kumuluj± siê w takich tkankach zwierz±t, jak w±troba, nerki i tkanka t³uszczowa. Im zwierzê jest starsze, tym dioksyn mo¿e byæ wiêcej. Równie¿ im wiêcej spo¿ywa tych substancji w paszy, tym wiêcej ma potem w tkankach.


Jak bardzo te zwi±zki s± szkodliwe dla cz³owieka? Co nam grozi, je¶li spo¿yjemy ska¿one miêso?

- Je¿eli spo¿yjemy ska¿one miêso raz, b±d¼ sporadycznie od czasu do czasu, to nic nam siê nie stanie. A na pewno nie nagle, z dnia na dzieñ. Najbardziej niebezpieczne jest poddanie organizmu dzia³aniu du¿ych dawek, b±d¼ kiedy jest to dzia³anie przewlek³e, czyli np. spo¿ywanie codziennie ma³ych ilo¶ci przez d³ugi czas.

Jak wp³ywaj± dioksyny na organizm cz³owieka?

- Kumuluj± siê w w±trobie, w nerkach, w tkance t³uszczowej. Najbardziej niebezpieczne jest ich stê¿enie w w±trobie, poniewa¿ substancje te wp³ywaj± na metabolizm w±troby, m.in. pod ich wp³ywem nasila siê produkcja enzymów metabolizuj±cych te zwi±zki szkodliwe - jest to mechanizm obronny, ale jednocze¶nie powoduj± one rozk³ad substancji, które s± nam potrzebne, np. witamin rozpuszczalnych w t³uszczach, hormonów sterydowych. To z kolei powoduje zaburzenia w gospodarce hormonalnej organizmu, problemy z rozrodczo¶ci±, trudno¶ci z zaj¶ciem w ci±¿ê, poronienia

Czy jest mo¿liwe, by cz³owiek umar³ po spo¿yciu takiego miêsa? Czy by³y jakie¶ udokumentowane przypadki ¶mierci po spo¿yciu dioksyn?

- Wiktorowi Juszczence podano du¿± dawk± dioksyn. Tak du¿±, ¿e na jego twarzy pojawi³y siê zmiany skórne. Na szczê¶cie, choæ u niego stê¿enie we krwi tej niebezpiecznej substancji przekracza³o tysi±ckrotnie poziom stwierdzany u innych ludzi, jest w¶ród nas do dzisiaj. By³y równie¿ przypadki zatruæ dioksynami po wypadkach w fabrykach, np. na skutek przerdzewienia wymiennika ciep³a, p³yn, który normalnie nie powinien siê dostaæ do oleju spo¿ywczego, jednak siê dosta³. Ludzie, którzy spo¿yli olej równie¿ prze¿yli, ale d³ugo chorowali.

Jak ciê¿ko cz³owiek mo¿e chorowaæ pod wp³ywem spo¿ycia silnej dawki dioksyn?

- Po awariach, kiedy uwalniaj± siê du¿e dawki dioksyn, u osób, które mia³y z nimi styczno¶æ wystêpuj± ró¿ne chroniczne choroby, takie jak zapalenie p³uc i oskrzeli, ale przede wszystkim dochodzi do zaburzeñ pracy w±troby, tarczycy, miesi±czkowania, wystêpuje wiêksza podatno¶æ na infekcje. Tak jak mówi³am, dochodzi równie¿ do powstania zmian skórnych. Jak opisywano w literaturze, takie zmiany utrzymywa³y siê bardzo d³ugo, nawet do 15 lat. Dioksyny negatywnie wp³ywaj± równie¿ na p³ód, dzieci oprócz schorzeñ, o których wspomnia³am, mog± byæ nawet opó¼nione w rozwoju. Dioksyny wed³ug klasyfikacji Miêdzynarodowej Agencji do Badañ nad Rakiem zaliczane s± do grupy zwi±zków, które s± prawdopodobnie rakotwórcze dla ludzi.

Co w przypadku irlandzkiego miêsa mog³o doprowadziæ do ska¿enia?

- Wydaje siê, ¿e tak jak w Belgii, by³a to pasza. Gdzie¶ na etapie przygotowania jej dla zwierz±t musia³o doj¶æ do jej zanieczyszczenia lub celowego dodania surowców niedozwolonych. O powa¿nej awarii w irlandzkiej fabryce chemicznej na pewno by¶my us³yszeli.


 Rozmawia³a Joanna Stanis³awska, Wirtualna Polska

¬ród³o:www.wp.pl



 














Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Lipiec 05, 2009, 12:55:48 »

Czy Twój organizm jest czysty?


Jak siê pozbyæ zaparæ, wzdêæ, IBS, bólów ¿o³±dka i schorzeñ skóry zyskuj±c zarazem wiêcej energii i p³aski brzuch
Autorka: Dr Heather Johnstone, Wicedyrektor i Kierownik Szkolenia Global College of Natural Medicine



Osoby na zdjêciach powy¿ej oraz tysi±ce innych, o których jest mowa w DrNatura.com, cierpia³y kiedy¶ z powodu zaparæ, IBS (zespó³ jelita dra¿liwego), powa¿nych wzdêæ i gazów, oty³o¶ci, chronicznego znu¿enia, zgagi, paso¿ytów, bólów ¿o³±dka, uchy³ków jelita, chorób skóry i w³osów oraz wielu innych pospolitych schorzeñ. Wszyscy oni pozbyli siê cierpieñ po oczyszczeniu organizmu. Jestem dr Johnstone i czytaj±c dok³adnie ten artyku³ dowiesz siê, jak oni to zrobili i jak ty mo¿esz zrobiæ to samo. Je¶li zmagasz siê z tymi problemami ju¿ od dawna, prawdopodnie próbowa³e¶ pozbyæ siê bólu. Bra³e¶ ¶rodki przeczyszczaj±ce i leki powszechnie dostêpne oraz sprzedawane na receptê, kupowa³e¶ suplementy w³ókien; mo¿e mia³e¶ kolonoskopiê, czy nawet operacjê. Nic nie przynios³o ci ulgi i dalej cierpisz. Dlaczego? Dlatego, ¿e nigdy nie usuniêto g³ównej przyczyny twoich problemów.

G³ówna przyczyna i najbrudniejsza tajemnica


Co wiêc jest g³ówn± przyczyn± wiêkszo¶ci chorób uk³adu trawiennego? Spójrz na zdjêcie poni¿ej. Jak by¶ siê czu³, gdyby wielkie kawa³ki starego, pe³nego trucizn, ka³u zalega³y wewn±trz twego jelita przez ca³e miesi±ce, lata, a nawet dziesiêciolecia? Czy odczuwa³by¶ zaparcie, wzdêcie, znu¿enie? Czy twe jelita by³yby podra¿nione przez ca³y dzieñ powoduj±c schorzenie zwane w skrócie IBS? Pomy¶l tylko, co jeszcze takie nagromadzenie toksyn mo¿e powodowaæ? Ból ¿o³±dka i zatwardzenie? Znu¿enie, gazy i wzdêcia? Bóle g³owy i niestrawno¶æ? Tycie i wielki, stercz±cy brzuch? Wyliczaæ mo¿na bez koñca




"¦mieræ zaczyna siê w jelitach" ...


http://www.colonix.pl/index.php
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Lipiec 05, 2009, 15:29:17 »

Darku,
na t± stronê wszed³em wczoraj i przes³a³em znajomej, w zwi±zku z problemami zdrowotnymi jej brata, ciekawe jak to dzia³a, ¿e my¶limy i natykamy siê na te same tematy w tym samym czasie Co¶


Pozdrawiam serdecznie - Thotal U¶miech
Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Lipiec 05, 2009, 19:23:10 »

 U¶miech
Interesuj± nas podobne sprawy i dlatego je wy³apujemy. Mrugniêcie
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 72
Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453



Zobacz profil
« Odpowiedz #41 : Lipiec 10, 2009, 08:34:49 »

http://fakty.interia.pl/prasa/tygodnik_solidarnosc/news/genetycznie-modyfikowana-smierc,1336088,3406

Pozostawiê to bez komentarza Smutny
Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

            Ksiêga Koheleta 3,1
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Lipiec 10, 2009, 19:16:33 »

GENETYCZNIE MODEFIKOWANA SMIERC!


Co bêdziemy je¶æ w przysz³o¶ci? / fot. M. Grzelak /Agencja SE/East News

Autor informacji: Krzysztof ¦wi±tek
Czwartek, 9 lipca (08:24)

Nowotwory, bezp³odno¶æ i alergie - tym grozi spo¿ywanie produktów zawieraj±cych sk³adniki genetycznie modyfikowane. Miêdzynarodowe koncerny robi± wszystko, by wymusiæ na rz±dach zgodê na ¶miertelnie ryzykowne uprawy transgeniczne ro¶lin. W tej rozgrywce chodzi o gigantyczne pieni±dze, ale i ludzkie ¿ycie.

Dzi¶ byæ mo¿e ju¿ wiemy, co przyczynia siê do lawinowo rosn±cych przypadków alergii, bezp³odno¶ci, samoczynnych poronieñ, a tak¿e niektórych nowotworów.


Link do tego artykulu podala wyzej Chanel, artykul jest nieslychanie ciekawy, dlatego pozwolilam sobie malenka czesc tekstu z tego linku tu wstawic, naprawde polecam przeczytanie tego artykulu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 20:09:18 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Lipiec 10, 2009, 20:48:19 »

Tak ferowany wegetarianizm równie¿ nie uchroni nas przed wszystkim:

Wegetarianizm a ryzyko nowotworów

Du¿e badania przeprowadzone w Wielkiej Brytanii potwierdzi³y, ¿e wegetarianie s± w mniejszym stopniu nara¿eni na rozwój nowotworów ni¿ osoby jedz±ce miêso. Okazuje siê jednak, ¿e nie dotyczy to wszystkich rodzajów nowotworów.



Naukowcy z Wielkiej Brytanii i Nowej Zelandii ustalili, ¿e dieta wegetariañska, która, jak wykaza³y wcze¶niejsze badania, mo¿e chroniæ przed rakiem, nie ma wp³ywu na rozwój raka jelita grubego, który znajduje siê w czo³ówce nowotworów bêd±cych najczêstszymi przyczynami zgonów.
...

http://kobieta.interia.pl/zdrowie/profilaktyka/news/wegetarianizm-a-ryzyko-nowotworow,1336164,1642

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 20:51:35 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Lipiec 10, 2009, 21:00:18 »

Oj to chyba zagrozenie rynku miesnego powstalo przez rosnace rzesze wegetarian , skoro takie rzeczy zaczeli wypisywac o zagrozeniach rakowych. Mrugniêcie U¶miech

No coz przemysl miesny to potezne przemysl , stac go na wszystko....

Kiara U¶miech U¶miech
Zapisane
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Lipiec 10, 2009, 21:01:03 »

Tak ferowany wegetarianizm równie¿ nie uchroni nas przed wszystkim


przed wszystkim byæ mo¿e nie, ale przynajmniej nie bêdzie wyrzutów sumienia  U¶miech
poza tym miêcho ponoæ obni¿a wibracje Mrugniêcie
Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #46 : Lipiec 10, 2009, 21:10:27 »

Cytat: HabbiDah
ale przynajmniej nie bêdzie wyrzutów sumienia U¶miech 

S³ysza³em o takich, którzy maj± wyrzuty sumienia po zerwaniu owocu z drzewa, dlatego spo¿ywaj± tylko to co samo spad³o na ziemiê, nie pamiêtam jak siê oni zowi±.
Tak wiêc punkt widzenia zale¿y od punktu siedzenia.
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Lipiec 10, 2009, 21:12:35 »


FLUOR SZKODZI!
 
Fluor jest jednym z g³ównych sk³adników leków psychotropowych. Wzmacnia ich dzia³anie. Gdy do popularnego leku uspokajaj±cego Valium dodano fluor, powsta³ ¶rodek o silniejszym dzia³aniu, Rohypnol. Inny, niezwykle silny ¶rodek uspokajaj±cy z fluorem, Stelazinum, jest u¿ywany w domach opieki spo³ecznej i w szpitalach psychiatrycznych na ca³ym ¶wiecie.

Miêdzynarodowy Uniwersytet na Florydzie opublikowa³ raport, w którym stwierdzono, ¿e roztwór fluorku potasu o stê¿eniu 0,45 ppm wystarczy, by znacznie spowolniæ nasze reakcje sensoryczne i umys³owe. Wszyscy wiemy, do czego u¿ywa siê fluoru - od lat 50-tych XX wieku jest cudownym sk³adnikiem past do zêbów, dziêki któremu mo¿emy rzadziej chodziæ do dentysty. Fluor dodaje siê te¿ do wody w kranach, by chroni³ zêby. Taka jest wersja oficjalna. A jak jest naprawdê?

Po pierwsze - fluor w pastach do zêbów chroni zêby u ludzi jedynie do 20. roku ¿ycia. I to jedynie wtedy, gdy siê go nie przedawkuje. Faktycznie - potrafi wzmocniæ szkliwo zêbów, ale za¿ywany w zbyt wielkich dawkach mo¿e jednocze¶nie spowodowaæ wiele chorób somatycznych i psychicznych.

S³ynne akcje fluoryzowania zêbów uczniów szkó³ podstawowych zaowocowa³y w Wielkiej Brytanii seri± procesów s±dowych. Okaza³o siê, ¿e u wielu dzieci dosz³o do przebarwieñ szkliwa, zêby sta³y siê ³amliwe i chropowate. W 1996 roku 10-letni Kevin otrzyma³ 1000 funtów odszkodowania od koncernu Colgate Palmolive, znanego producenta pasty do zêbów. U ch³opca stwierdzono fluorozê, czyli zatrucie fluorem.

A czy fluor naprawdê w znacznym stopniu chroni zêby dzieci przed próchnic±? Ekspertyza przeprowadzona na zlecenie Amerykañskiego Instytutu Badañ Stomatologicznych wykaza³a, ¿e w³a¶ciwie nie ma ró¿nicy miêdzy liczb± ubytków w zêbach dzieci mieszkaj±cych na terenach objêtych fluoryzacj± i na nieobjêtych.
Gorszy od o³owiu

Niewielu ludzi wie, ¿e fluor tak naprawdê jest trucizn±. Czêsto te¿ jest g³ównym sk³adnikiem leków psychotropowych, a tak¿e… trutek na insekty. Opublikowane niedawno badania wykaza³y, ¿e fluor dodawany do wody MO¯E SPOWODOWAÆ powa¿ne zaburzenia genetyczne, odwapnienie ko¶ci, raka. Jest gorszy od o³owiu! A w Polsce, innych krajach by³ego bloku komunistycznego oraz m.in. w Wielkiej Brytanii wodê siê od lat fluoryzuje. Wiele krajów demokratycznych nie wprowadzi³o jednak tego zwyczaju. Dlaczego?

Otó¿ nikt nigdy nie przeprowadzi³ szczegó³owych badañ nad skutkami d³ugotrwa³ego za¿ywania fluoru. Owszem, mówi siê oficjalnie, ¿e fluor jest bezpieczny, o ile nie przekracza siê pewnej ustalonej dawki. Ale je¶li ludzie pij± du¿o wody z kranu (nawet przegotowanej), czêsto myj± zêby past± z fluorem (a niezwykle trudno jest kupiæ inn±), to jak mog± byæ pewni, ¿e wielokrotnie nie przekraczaj± takiej dawki? Podobnie jest z aspartamem, s³ynnym s³odzikiem bez kalorii. Jest bezpieczny, gdy spo¿ywamy go w niewielkich ilo¶ciach. Tyle tylko, ¿e tak wiele ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych go zawiera: soki, wody gazowane, witaminy, cukierki itp. Mo¿na siê nim nafaszerowaæ po dziurki w nosie, a producenci roz³o¿± rêce i powiedz±: przecie¿ zawarto¶æ aspartamu w naszym produkcie jest dopuszczalna i bezpieczna!

Rodzi siê pytanie: skoro tak wielu uznanych naukowców od dziesiêcioleci próbuje zainteresowaæ w³adze szkodliwo¶ci± fluoru, to dlaczego nikt nic nie robi? Kiedy nie wiadomo, o co chodzi, zazwyczaj chodzi o pieni±dze, i byæ mo¿e w³adzê nad lud¼mi.
Totalitarna kontrola umys³ów

Od pocz±tku XX wieku wiedziano, ¿e podawanie ludziom niewielkich dawek fluoru sprawia, ¿e s± bardziej ulegli i podatni na manipulacje. Gdy wiêc podczas II wojny ¶wiatowej hitlerowcy szukali sposobu, by otumaniæ wiê¼niów obozów koncentracyjnych, zaczêli podawaæ im du¿e dawki fluoru w wodzie pitnej. Produkcjê fluoru zlecili koncernowi I. G. Farben z Frankfurtu.

Po zakoñczeniu wojny do Niemiec przylecia³ wys³annik rz±du USA, Charles Eiliot Perkins, chemik, który mia³ przyjrzeæ siê hitlerowskim metodom kontroli umys³ów. Odnalaz³ on dokumenty stwierdzaj±ce, ¿e zanim wybuch³a wojna niemiecko-radziecka w 1941 roku, oba totalitarne re¿imy wymienia³y siê informacjami na temat sposobu panowania nad masami. „Bolszewicy uznali dodawanie leków do wody jako idealny sposób na skomunizowanie ¶wiata” - napisa³ w raporcie. Fluor, nadawa³ siê do tego celu znakomicie - nie do¶æ, ¿e wywo³ywa³ w umys³ach po¿±dane reakcje, to jeszcze mo¿na by³o uzasadniæ jego u¿ycie tym, ¿e chroni zêby. Z trucizny zrobiono lekarstwo.

Ale to sami Amerykanie rozpropagowali cudowne w³a¶ciwo¶ci fluoru. Fabryki koncernu I. G. Farben jako jedyne nie by³y bombardowane przez aliantów - pewnie dlatego, ¿e wielu amerykañskich biznesmenów ulokowa³o tam du¿e pieni±dze, m.in. rodzina Mellonów. Po wojnie Mellonowie za³o¿yli Amerykañskie Przedsiêbiorstwo Aluminiowe (ALCOA) - a fluor jest toksycznym odpadem przy produkcji aluminium. Co¶ z nim trzeba by³o zrobiæ. ALCOA oraz inne zak³ady produkuj±ce fluor sfinansowa³y badania, z których wynika³o, ¿e ma³e ilo¶ci fluoru nie s± szkodliwe dla zdrowia. W raporcie ca³kowicie pominiêto szkodliwe skutki oddzia³ywania tej substancji na organizm i mózg ludzki. Natomiast podkre¶lono zbawienny wp³yw na zêby.

W latach 40. XX wieku w kilku miastach USA rozpoczêto fluoryzacjê wody, a kilka firm zaczê³o dodawaæ tê substancjê do past do zêbów, i lawina siê potoczy³a...


Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Lipiec 10, 2009, 21:23:05 »

W latach, chyba 70-si±tych, czyli jako dzieciak, by³em na jakim¶ Czeskim filmie, w którym bardzo fajnie ukazano problem past do zêbów.
Otó¿, by³ sobie pewien oszo³om, który postawi³ sobie za cel rozkrêcenie interesu na zêbach. Aby plan siê powiód³ najpierw skonstruowa³ formu³ê pasty do zêbów, która to bardzo skutecznie je psu³a. Nastêpne kroki s± ju¿ ³atwe do przewidzenia.
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Lipiec 12, 2009, 12:17:10 »

S³ysza³em o takich, którzy maj± wyrzuty sumienia po zerwaniu owocu z drzewa, dlatego spo¿ywaj± tylko to co samo spad³o na ziemiê, nie pamiêtam jak siê oni zowi±.
Tak wiêc punkt widzenia zale¿y od punktu siedzenia.


..ale miêso nie ro¶nie na drzewach.. niestety U¶miech

to kwestia indywidualnego wyboru, ja te¿ d³ugo by³am miêso¿erna.. nawet dzi¶ gdy poczujê zapach kie³basy czosnkowej to siê zapominam.. i chêtnie bym skosztowa³a..

na moje "szczê¶cie" czêsto zdarza³o mi siê widzieæ transporty ¶wiñ.. gdy widzia³am te smutne, ¶wiadome oczy.. to mówi³am sobie: "nigdy wiêcej" ale ¿ycie ¿yciem, wiêc minê³o jeszcze ³adne parê lat zanim odstawi³am miêso na dobre

pleceam film "Ziemianie" http://www.youtube.com/watch?v=0aM1lpazxKY&hl=pl
ja nie by³am w stanie obejrzeæ go do koñca..

..niestety mamy wkodowane, ¿e aby byæ zdrowym trzeba je¶æ miêcho i to takie naturalne.. tylko niestety sami odrzucamy od siebie ¶wiadomo¶æ sk±d to miêso siê bierze.. przypuszczam ¿e gdyby tak pewnego dnia wszyscy rze¼nicy zastrajkowali wiêkszo¶æ zosta³aby wegetarianami Mrugniêcie

pozdrawiam Mrugniêcie

Zapisane
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.316 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

phacaiste-ar-mac-tire gangem wypadynaszejbrygady x22-team ostwalia