Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 07, 2009, 20:40:51 » |
|
Podobno rĂłwnierz sok z kiszonych ogĂłrkĂłw, czy kapusty jest skuteczny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2009, 20:41:09 wysłane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 07, 2009, 22:01:00 » |
|
Tak na marginesie, to prawda ze mozna byc dobrze nerwowym majac owsiki, przyznaje.....
To chyba nie tak. Otó¿ owsiki mog¹ byÌ przyczyn¹ nocnego zgrzytania zêbami, ale stres te¿ mo¿e byÌ tak¹ przyczyn¹. I chyba st¹d mylenie jednego z drugim.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 08, 2009, 17:32:16 » |
|
Masz racje Lucynko, wlasnie zgrzytanie zebami i swedzenie pupy. A jak swedzi pupa to mozna tez szybko dostac depresji, czy mam racje?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 08, 2009, 18:08:43 » |
|
Masz racje Lucynko, wlasnie zgrzytanie zebami i swedzenie pupy. A jak swedzi pupa to mozna tez szybko dostac depresji, czy mam racje?
A tego to juÂż nie wiem 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 08, 2009, 18:16:17 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 08, 2009, 21:14:02 » |
|
W czym? A Ciebie chyba gĂŞba swĂŞdzi 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 09, 2009, 12:31:57 » |
|
W czym? A Ciebie chyba gĂŞba swĂŞdzi  swĂŞdzi, swĂŞdzi - jak siĂŞ ogolĂŞ  ...i nie gĂŞba tylko buzia  ps. koĂączymy offtop (moÂżecie wracaĂŚ do rozmowy o owsikach  [Âżarcik] )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
 |
« Odpowiedz #32 : Maj 16, 2009, 17:27:38 » |
|
Rzecz o zakwaszeniu organizmu: "Jak dochodzi do zakwaszenia? Nasze cia³o to laboratorium chemiczne, które pracuje ci¹gle nad zachowaniem równowagi przemian chemicznych. Krew zdrowego cz³owieka ma odczyn lekko zasadowy, a wartoœÌ pH krwi jest dok³adnie ustalona i podlega tylko niewielkim wahaniom pomiêdzy 7,35 a 7,45. Wiele produktów przemiany materii to kwasy, dlatego nawet w warunkach fizjologicznych istnieje tendencja do zakwaszania ustroju. I tak np., w procesach utleniania wêglowodanów, t³uszczów i bia³ek powstaje kwas wêglowy, który w wiêkszoœci jest wydalany w postaci dwutlenku wêgla przez p³uca, a organiczne zwi¹zki fosforu s¹ metabolizowane do kwasu fosforowego. Stosowanie diet odchudzaj¹cych, które z jednej strony prowadz¹ do uwalniania z tkanki t³uszczowej kwasów ketonowych, z drugiej zaœ czêsto s¹ nieodpowiednio zbilansowane (zbyt ma³o wêglowodanów w stosunku do bia³ek i t³uszczów). Nawet niewielkie odchylenia od normy powoduj¹ powa¿ne zaburzenia w procesach przemiany materii, dlatego organizm cz³owieka wyposa¿ony jest w wewnêtrzny system regulacji, który pozwala mu utrzymywaÌ odczyn krwi na sta³ym poziomie. Utrzymanie sta³ego pH krwi wymaga sprawnego funkcjonowania mechanizmów regulacyjnych, do których zalicza siê: - system buforów krwi i tkanek - wydalanie nadmiaru dwutlenku wêgla przez p³uca - wydalanie kwasów lub zasad przez nerki i wytwarzanie amoniaku Na sprawnoœÌ tego systemu wp³yw ma zarówno wydolnoœÌ tych narz¹dów, jak równie¿ dostêpnoœÌ w po¿ywieniu sk³adników mineralnych o oddzia³ywaniu zasadowym. W wiêkszoœci produktów spo¿ywczych stanowi¹cych podstawê naszej diety przewa¿aj¹ pierwiastki kwasotwórcze. Dotyczy to przede wszystkim miêsa i jego przetworów, drobiu, ryb i jaj (zw³aszcza ¿ó³tko), w nieco mniejszym stopniu tak¿e wszystkich produktów zbo¿owych. Natomiast Ÿród³em pierwiastków zasadotwórczych s¹ przede wszystkim warzywa i owoce. W fasoli przewa¿aj¹ sk³adniki alkalizuj¹ce, natomiast w grochu i soi sk³adniki zakwaszaj¹ce. Smak nie ma tu znaczenia, np. kwasy organiczne nadaj¹ce owocom i warzywom kwaœny smak s¹ szybko rozk³adane, a sk³adniki zasadowe pozostaj¹ do dyspozycji organizmu. Je¿eli nie dostarczamy w odpowiedniej iloœci pierwiastków zasadotwórczych, z których najwa¿niejszy jest wapù, sód , potas i magnez, organizm jest zmuszony siêgn¹Ì do rezerw alkalicznych. Zu¿ycie rezerw magnezu powoduje rozdra¿nienie, spadek odpornoœci na stres, irytacjê i nerwicê. Pobieranie wapnia z koœci sprzyja rozwojowi osteoporozy. ZdolnoœÌ alkalizowania warzyw i owoców jest znacznie mniejsza ni¿ si³a kwasotwórcza produktów miêsnych, dlatego w prawid³owo skomponowanej diecie powinny iloœciowo przewa¿aÌ produkty zasadotwórcze. W miarê up³ywu lat rezerwa alkaliczna ulega wyczerpaniu, a nadwy¿ka kwasów nie mo¿e zostaÌ zneutralizowana i jest magazynowana w organach i tkankach, a szczególnie w stawach paluchów stóp, ³okci, r¹k i kolan, powoduj¹c stan zapalny i ból. Zmienia siê odczyn tkanek, a szkodliwe zwi¹zki zatruwaj¹ organizm. I zaczynamy chorowaÌ. Komórki nowotworowe dobrze rozwijaj¹ siê tylko w œrodowisku kwaœnym." http://www.zakwaszenie.pl/jak_dochodzi_do_zakwaszania.html
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Maj 16, 2009, 23:34:59 » |
|
Nie wiem, co jecie "wy'  Ale 'Was' zjadaj¹ ró¿ne egregory(nie lubiê tego s³owa ..ale jakoœ to trzeba nazwaÌ), ..no i oczywiœcie przede wszystkim w³asna ignorancja w ich tolerowniu. [oczywiœcie mnie te¿ to dotyczy - ale siê odgryzam]
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Maj 17, 2009, 10:47:14 » |
|
Nie wiem, co jecie "wy'  Ale 'Was' zjadajÂą ró¿ne egregory(nie lubiĂŞ tego sÂłowa ..ale jakoÂś to trzeba nazwaĂŚ), ..no i oczywiÂście przede wszystkim wÂłasna ignorancja w ich tolerowniu. [oczywiÂście mnie teÂż to dotyczy - ale siĂŞ odgryzam] PHIRIOORI, a mĂłgÂłbyÂś rozwin¹Ì temat tego odgryzania siĂŞ?  Czy nie jest przypadkiem tak, Âże odgryzajÂąc siĂŞ powodujesz ich (egregorĂłw) podjadanie Ciebie? Przyczyna – skutek … I na czym polega ta ‘ignorancja w ich tolerowaniu’? Czy wiedzÂąc o byciu zjadanym, ktokolwiek tolerowaÂł by taki stan rzeczy? Pozdrawiam 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
 |
« Odpowiedz #35 : Maj 17, 2009, 11:20:48 » |
|
Fajne, fajne ale nadaje siĂŞ juÂż do innego tematu np: "paranormalne ..."
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Maj 17, 2009, 11:30:56 » |
|
a mĂłgÂłbyÂś rozwin¹Ì temat tego odgryzania siĂŞ? I na czym polega ta ‘ignorancja w ich tolerowaniu’? Tak.. Lada moment dostaniesz zaproszenie do miejsca, gdzie to rozwinĂŞ i wyjaÂśnie, oraz podzielĂŞ sie "paroma tips`ami & tricks`ami" Czy nie jest (..) tak , Âże odgryzajÂąc siĂŞ powodujesz ich (egregorĂłw) podjadanie Ciebie? Nie. nie jest tak. Bo moje "odgryzy" sÂą Strukturalno-Chronosowe  Czy wiedzÂąc o byciu zjadanym, ktokolwiek tolerowaÂł by taki stan rzeczy? OdpowiedÂź jest prosta: Rozejrzyj siĂŞ dookoÂła. A to Âże ludzie robiÂą co mogÂą, by siĂŞ nie dowiedzieĂŚ o rzeczach niekoniecznie przyjemnych.. ChoĂŚ obcowanie z taka informacja teÂż wymaga umiejĂŞtnego podejÂścia. Mam na myÂśl balans pomiĂŞdzy REALIZMEM i jasnym oglÂądem sytuacji - a nieÂświadomym udziale w KREACJI niepo¿¹danego egregora. Dobrym przykÂładem byÂłby tu np. Leszek, ktĂłry byĂŚmoÂże nieco opatrznie przyj¹³ onegdaj mĂłj tekst (lub teÂż miaÂł tak po prostu od zawsze) o "przyglÂądaniu sie "zÂłu", ktĂłre dziaÂła z ukrycia.. i zacz¹³ bombardowaĂŚ te forum topicami w stylu: "ÂŚwiĂąska grypa! Wszyscy zginiemy... w Wyborczej" "UE chce nas oÂślepiĂŚ? " "ZnĂłw polskie obozy koncentracyjne..." "Mossad bĂŞdzie kontrolowaĂŚ YouTube" "Kamienne WskazĂłwki z Georgii.." "NIeœ³ubne dziecko Lecha Wa³êsy" "O wampirach" "Uwaga na telewizjĂŞ cyfrowÂą" "ZostaliÂśmy oszukani" (artykuÂł)" "THE ORION CONSPIRACY" 'Czy czÂłowiek-drzewo przezwyciĂŞÂży klÂątwĂŞ?" ..naszczĂŞÂścnie sukcesywnie robiÂł to w hydeparku co stanowi ciekawy przykÂład podpuszczania.. niosÂącego w istocie naukĂŞ.
I nie bierz tego Leszku do siebie. Bo nie chcĂŞ (zwÂłaszcza w tym wÂątku) wywiÂązywaĂŚ teraz dyskusji o tym. To tylko przykÂład.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 11:51:55 wysłane przez PHIRIOORI »
|
Zapisane
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Lipiec 02, 2009, 18:31:06 » |
|
Czym sÂą groÂźne dioksyny w irlandzkim miĂŞsie?
Irlandzki kryzys miêsny spowodowany karm¹ zatrut¹ dioksynami rozszerza siê. Truj¹ce substancje znaleziono równie¿ w wo³owinie. W zwi¹zku z tymi niepokoj¹cymi informacjami Wirtualna Polska rozmawia o tym, czym s¹ dioksyny i jaka jest ich szkodliwoœÌ dla ludzi z prof. Ann¹ Brzozowsk¹, kierownikiem katedry ¯ywienia Cz³owieka Szko³y G³ównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, specjalist¹ toksykologii ¿ywnoœci.
Joanna StanisÂławska: Czym sÂą dioksyny?
Prof. Anna Brzozowska: To zwi¹zki organiczne zawieraj¹ce chlor, które nie wystêpuj¹ naturalnie w przyrodzie, nie s¹ równie¿ produkowane celowo przez cz³owieka, a stanowi¹ zanieczyszczenie ró¿nych substancji przez cz³owieka wytwarzanych. Pojawiaj¹ siê w œrodowisku niezale¿nie od naszej chêci czy woli, uwalnianie ich do œrodowiska jest niezamierzone.
Kiedy po raz pierwszy dostrze¿ono te zwi¹zki i ich szkodliwoœÌ?
- Pierwszy przypadek wyst¹pienia dioksyn zanotowano w latach 60. Ich obecnoœÌ zauwa¿ono w jednym z herbicydów, czyli œrodku chwastobójczym, który by³ stosowany do zniszczenia ulistnienia na drzewach podczas wojny wietnamskiej. Po latach okaza³o siê, ¿e weterani z Wietnamu czêœciej ni¿ inni mê¿czyŸni zapadaj¹ na nowotwory.
SkÂąd dziÂś biorÂą siĂŞ dioksyny?
- BiorÂą siĂŞ z uÂżywanych w przemyÂśle substancji zawierajÂących chlor, ktĂłre utleniajÂą siĂŞ w wyniku oddziaÂływania czynnikĂłw Âśrodowiskowych czy procesu technologicznego i nastĂŞpnie stanowiÂą zanieczyszczenie. ZwiÂązki te mogÂą uwalniaĂŚ siĂŞ podczas awarii w fabrykach chemicznych, poÂżarĂłw lasĂłw itp.
A czy w bardziej „normalnych” warunkach mogÂą przedostaĂŚ siĂŞ do Âśrodowiska?
- Tak, mogÂą siĂŞ m.in. uwalniaĂŚ przy spalaniu Âśmieci, jeÂśli sÂą one utylizowane w zbyt niskich temperaturach, czyli takich, ktĂłre nie powodujÂą rozkÂładu wszystkich zawartych w nich zwiÂązkĂłw chemicznych np. przy spalaniu w piecu domowym, ognisku. PrzykÂładowo dioksyny mogÂą siĂŞ wytwarzaĂŚ, kiedy spala siĂŞ w ten sposĂłb wraz z innymi Âśmieciami plastikowe torebki z polichlorku winylu (tworzywo to zawiera chlor).
-Dioksyny mogÂą rĂłwnieÂż powstawaĂŚ podczas grillowania.
- Dioksyny mogÂą powstawaĂŚ podczas obrĂłbki termicznej w wysokich temperaturach - powyÂżej 280 stopni, czyli mogÂą wydzielaĂŚ siĂŞ podczas grillowania, szkodliwe jest takÂże smaÂżenie na duÂżym ogniu.
Do podobnego przypadku, jak teraz doszÂło w 1999 roku w Belgii, kiedy do paszy podawanej zwierzĂŞtom dostaÂł siĂŞ olej przemysÂłowy.
- WĂłwczas dioksyny znalazÂły siĂŞ w paszy wskutek niewÂłaÂściwego z niÂą postĂŞpowania, prawdopodobnie dodano do niej stare, zuÂżyte oleje (smary) techniczne, co oczywiÂście nie jest dozwolone. InnÂą przyczynÂą mogÂło byĂŚ przewoÂżenie tÂłuszczu przeznaczonego na dodatek do pasz w cysternach, w ktĂłrych wczeÂśniej byÂły przewoÂżone zuÂżyte oleje techniczne.
Gdzie u zwierzÂąt, ktĂłre spoÂżyjÂą skaÂżonÂą paszĂŞ, kumulujÂą siĂŞ szkodliwe substancje?
- KumulujÂą siĂŞ w takich tkankach zwierzÂąt, jak wÂątroba, nerki i tkanka tÂłuszczowa. Im zwierzĂŞ jest starsze, tym dioksyn moÂże byĂŚ wiĂŞcej. RĂłwnieÂż im wiĂŞcej spoÂżywa tych substancji w paszy, tym wiĂŞcej ma potem w tkankach.
Jak bardzo te zwiÂązki sÂą szkodliwe dla czÂłowieka? Co nam grozi, jeÂśli spoÂżyjemy skaÂżone miĂŞso?
- JeÂżeli spoÂżyjemy skaÂżone miĂŞso raz, bÂądÂź sporadycznie od czasu do czasu, to nic nam siĂŞ nie stanie. A na pewno nie nagle, z dnia na dzieĂą. Najbardziej niebezpieczne jest poddanie organizmu dziaÂłaniu duÂżych dawek, bÂądÂź kiedy jest to dziaÂłanie przewlekÂłe, czyli np. spoÂżywanie codziennie maÂłych iloÂści przez dÂługi czas.
Jak wpÂływajÂą dioksyny na organizm czÂłowieka?
- Kumuluj¹ siê w w¹trobie, w nerkach, w tkance t³uszczowej. Najbardziej niebezpieczne jest ich stê¿enie w w¹trobie, poniewa¿ substancje te wp³ywaj¹ na metabolizm w¹troby, m.in. pod ich wp³ywem nasila siê produkcja enzymów metabolizuj¹cych te zwi¹zki szkodliwe - jest to mechanizm obronny, ale jednoczeœnie powoduj¹ one rozk³ad substancji, które s¹ nam potrzebne, np. witamin rozpuszczalnych w t³uszczach, hormonów sterydowych. To z kolei powoduje zaburzenia w gospodarce hormonalnej organizmu, problemy z rozrodczoœci¹, trudnoœci z zajœciem w ci¹¿ê, poronienia
Czy jest moÂżliwe, by czÂłowiek umarÂł po spoÂżyciu takiego miĂŞsa? Czy byÂły jakieÂś udokumentowane przypadki Âśmierci po spoÂżyciu dioksyn?
- Wiktorowi Juszczence podano du¿¹ dawk¹ dioksyn. Tak du¿¹, ¿e na jego twarzy pojawi³y siê zmiany skórne. Na szczêœcie, choÌ u niego stê¿enie we krwi tej niebezpiecznej substancji przekracza³o tysi¹ckrotnie poziom stwierdzany u innych ludzi, jest wœród nas do dzisiaj. By³y równie¿ przypadki zatruÌ dioksynami po wypadkach w fabrykach, np. na skutek przerdzewienia wymiennika ciep³a, p³yn, który normalnie nie powinien siê dostaÌ do oleju spo¿ywczego, jednak siê dosta³. Ludzie, którzy spo¿yli olej równie¿ prze¿yli, ale d³ugo chorowali.
Jak ciĂŞÂżko czÂłowiek moÂże chorowaĂŚ pod wpÂływem spoÂżycia silnej dawki dioksyn?
- Po awariach, kiedy uwalniaj¹ siê du¿e dawki dioksyn, u osób, które mia³y z nimi stycznoœÌ wystêpuj¹ ró¿ne chroniczne choroby, takie jak zapalenie p³uc i oskrzeli, ale przede wszystkim dochodzi do zaburzeù pracy w¹troby, tarczycy, miesi¹czkowania, wystêpuje wiêksza podatnoœÌ na infekcje. Tak jak mówi³am, dochodzi równie¿ do powstania zmian skórnych. Jak opisywano w literaturze, takie zmiany utrzymywa³y siê bardzo d³ugo, nawet do 15 lat. Dioksyny negatywnie wp³ywaj¹ równie¿ na p³ód, dzieci oprócz schorzeù, o których wspomnia³am, mog¹ byÌ nawet opóŸnione w rozwoju. Dioksyny wed³ug klasyfikacji Miêdzynarodowej Agencji do Badaù nad Rakiem zaliczane s¹ do grupy zwi¹zków, które s¹ prawdopodobnie rakotwórcze dla ludzi.
Co w przypadku irlandzkiego miĂŞsa mogÂło doprowadziĂŚ do skaÂżenia?
- Wydaje siê, ¿e tak jak w Belgii, by³a to pasza. Gdzieœ na etapie przygotowania jej dla zwierz¹t musia³o dojœÌ do jej zanieczyszczenia lub celowego dodania surowców niedozwolonych. O powa¿nej awarii w irlandzkiej fabryce chemicznej na pewno byœmy us³yszeli.
RozmawiaÂła Joanna StanisÂławska, Wirtualna Polska
ÂŹrĂłdÂło:www.wp.pl
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
 |
« Odpowiedz #38 : Lipiec 05, 2009, 12:55:48 » |
|
Czy Twój organizm jest czysty? Jak siê pozbyÌ zaparÌ, wzdêÌ, IBS, bólów ¿o³¹dka i schorzeù skóry zyskuj¹c zarazem wiêcej energii i p³aski brzuch Autorka: Dr Heather Johnstone, Wicedyrektor i Kierownik Szkolenia Global College of Natural Medicine  Osoby na zdjêciach powy¿ej oraz tysi¹ce innych, o których jest mowa w DrNatura.com, cierpia³y kiedyœ z powodu zaparÌ, IBS (zespó³ jelita dra¿liwego), powa¿nych wzdêÌ i gazów, oty³oœci, chronicznego znu¿enia, zgagi, paso¿ytów, bólów ¿o³¹dka, uchy³ków jelita, chorób skóry i w³osów oraz wielu innych pospolitych schorzeù. Wszyscy oni pozbyli siê cierpieù po oczyszczeniu organizmu. Jestem dr Johnstone i czytaj¹c dok³adnie ten artyku³ dowiesz siê, jak oni to zrobili i jak ty mo¿esz zrobiÌ to samo. Jeœli zmagasz siê z tymi problemami ju¿ od dawna, prawdopodnie próbowa³eœ pozbyÌ siê bólu. Bra³eœ œrodki przeczyszczaj¹ce i leki powszechnie dostêpne oraz sprzedawane na receptê, kupowa³eœ suplementy w³ókien; mo¿e mia³eœ kolonoskopiê, czy nawet operacjê. Nic nie przynios³o ci ulgi i dalej cierpisz. Dlaczego? Dlatego, ¿e nigdy nie usuniêto g³ównej przyczyny twoich problemów. G³ówna przyczyna i najbrudniejsza tajemnica
Co wiêc jest g³ówn¹ przyczyn¹ wiêkszoœci chorób uk³adu trawiennego? Spójrz na zdjêcie poni¿ej. Jak byœ siê czu³, gdyby wielkie kawa³ki starego, pe³nego trucizn, ka³u zalega³y wewn¹trz twego jelita przez ca³e miesi¹ce, lata, a nawet dziesiêciolecia? Czy odczuwa³byœ zaparcie, wzdêcie, znu¿enie? Czy twe jelita by³yby podra¿nione przez ca³y dzieù powoduj¹c schorzenie zwane w skrócie IBS? Pomyœl tylko, co jeszcze takie nagromadzenie toksyn mo¿e powodowaÌ? Ból ¿o³¹dka i zatwardzenie? Znu¿enie, gazy i wzdêcia? Bóle g³owy i niestrawnoœÌ? Tycie i wielki, stercz¹cy brzuch? WyliczaÌ mo¿na bez koùca  "ŒmierÌ zaczyna siê w jelitach" ... http://www.colonix.pl/index.php
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Lipiec 05, 2009, 15:29:17 » |
|
Darku, na tÂą stronĂŞ wszedÂłem wczoraj i przesÂłaÂłem znajomej, w zwiÂązku z problemami zdrowotnymi jej brata, ciekawe jak to dziaÂła, Âże myÂślimy i natykamy siĂŞ na te same tematy w tym samym czasie  Pozdrawiam serdecznie - Thotal 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
 |
« Odpowiedz #40 : Lipiec 05, 2009, 19:23:10 » |
|
 InteresujÂą nas podobne sprawy i dlatego je wyÂłapujemy. 
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 3453
Zobacz profil
|
 |
« Odpowiedz #41 : Lipiec 10, 2009, 08:34:49 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Lipiec 10, 2009, 19:16:33 » |
|
GENETYCZNIE MODEFIKOWANA SMIERC!  Co bêdziemy jeœÌ w przysz³oœci? / fot. M. Grzelak /Agencja SE/East News Autor informacji: Krzysztof Œwi¹tek Czwartek, 9 lipca (08:24) Nowotwory, bezp³odnoœÌ i alergie - tym grozi spo¿ywanie produktów zawieraj¹cych sk³adniki genetycznie modyfikowane. Miêdzynarodowe koncerny robi¹ wszystko, by wymusiÌ na rz¹dach zgodê na œmiertelnie ryzykowne uprawy transgeniczne roœlin. W tej rozgrywce chodzi o gigantyczne pieni¹dze, ale i ludzkie ¿ycie. Dziœ byÌ mo¿e ju¿ wiemy, co przyczynia siê do lawinowo rosn¹cych przypadków alergii, bezp³odnoœci, samoczynnych poronieù, a tak¿e niektórych nowotworów. Link do tego artykulu podala wyzej Chanel, artykul jest nieslychanie ciekawy, dlatego pozwolilam sobie malenka czesc tekstu z tego linku tu wstawic, naprawde polecam przeczytanie tego artykulu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 20:09:18 wysłane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
 |
« Odpowiedz #43 : Lipiec 10, 2009, 20:48:19 » |
|
Tak ferowany wegetarianizm równie¿ nie uchroni nas przed wszystkim: Wegetarianizm a ryzyko nowotworówDu¿e badania przeprowadzone w Wielkiej Brytanii potwierdzi³y, ¿e wegetarianie s¹ w mniejszym stopniu nara¿eni na rozwój nowotworów ni¿ osoby jedz¹ce miêso. Okazuje siê jednak, ¿e nie dotyczy to wszystkich rodzajów nowotworów. Naukowcy z Wielkiej Brytanii i Nowej Zelandii ustalili, ¿e dieta wegetariaùska, która, jak wykaza³y wczeœniejsze badania, mo¿e chroniÌ przed rakiem, nie ma wp³ywu na rozwój raka jelita grubego, który znajduje siê w czo³ówce nowotworów bêd¹cych najczêstszymi przyczynami zgonów. ... http://kobieta.interia.pl/zdrowie/profilaktyka/news/wegetarianizm-a-ryzyko-nowotworow,1336164,1642
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 20:51:35 wysłane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Lipiec 10, 2009, 21:00:18 » |
|
Oj to chyba zagrozenie rynku miesnego powstalo przez rosnace rzesze wegetarian , skoro takie rzeczy zaczeli wypisywac o zagrozeniach rakowych.  No coz przemysl miesny to potezne przemysl , stac go na wszystko.... Kiara 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
HabibiDah
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Lipiec 10, 2009, 21:01:03 » |
|
Tak ferowany wegetarianizm rĂłwnieÂż nie uchroni nas przed wszystkim
przed wszystkim byĂŚ moÂże nie, ale przynajmniej nie bĂŞdzie wyrzutĂłw sumienia  poza tym miĂŞcho ponoĂŚ obniÂża wibracje 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
 |
« Odpowiedz #46 : Lipiec 10, 2009, 21:10:27 » |
|
ale przynajmniej nie bĂŞdzie wyrzutĂłw sumienia SÂłyszaÂłem o takich, ktĂłrzy majÂą wyrzuty sumienia po zerwaniu owocu z drzewa, dlatego spoÂżywajÂą tylko to co samo spadÂło na ziemiĂŞ, nie pamiĂŞtam jak siĂŞ oni zowiÂą. Tak wiĂŞc punkt widzenia zaleÂży od punktu siedzenia.
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Lipiec 10, 2009, 21:12:35 » |
|
FLUOR SZKODZI! Fluor jest jednym z g³ównych sk³adników leków psychotropowych. Wzmacnia ich dzia³anie. Gdy do popularnego leku uspokajaj¹cego Valium dodano fluor, powsta³ œrodek o silniejszym dzia³aniu, Rohypnol. Inny, niezwykle silny œrodek uspokajaj¹cy z fluorem, Stelazinum, jest u¿ywany w domach opieki spo³ecznej i w szpitalach psychiatrycznych na ca³ym œwiecie.
MiĂŞdzynarodowy Uniwersytet na Florydzie opublikowaÂł raport, w ktĂłrym stwierdzono, Âże roztwĂłr fluorku potasu o stĂŞÂżeniu 0,45 ppm wystarczy, by znacznie spowolniĂŚ nasze reakcje sensoryczne i umysÂłowe. Wszyscy wiemy, do czego uÂżywa siĂŞ fluoru - od lat 50-tych XX wieku jest cudownym skÂładnikiem past do zĂŞbĂłw, dziĂŞki ktĂłremu moÂżemy rzadziej chodziĂŚ do dentysty. Fluor dodaje siĂŞ teÂż do wody w kranach, by chroniÂł zĂŞby. Taka jest wersja oficjalna. A jak jest naprawdĂŞ?
Po pierwsze - fluor w pastach do zĂŞbĂłw chroni zĂŞby u ludzi jedynie do 20. roku Âżycia. I to jedynie wtedy, gdy siĂŞ go nie przedawkuje. Faktycznie - potrafi wzmocniĂŚ szkliwo zĂŞbĂłw, ale zaÂżywany w zbyt wielkich dawkach moÂże jednoczeÂśnie spowodowaĂŚ wiele chorĂłb somatycznych i psychicznych.
S³ynne akcje fluoryzowania zêbów uczniów szkó³ podstawowych zaowocowa³y w Wielkiej Brytanii seri¹ procesów s¹dowych. Okaza³o siê, ¿e u wielu dzieci dosz³o do przebarwieù szkliwa, zêby sta³y siê ³amliwe i chropowate. W 1996 roku 10-letni Kevin otrzyma³ 1000 funtów odszkodowania od koncernu Colgate Palmolive, znanego producenta pasty do zêbów. U ch³opca stwierdzono fluorozê, czyli zatrucie fluorem.
A czy fluor naprawdê w znacznym stopniu chroni zêby dzieci przed próchnic¹? Ekspertyza przeprowadzona na zlecenie Amerykaùskiego Instytutu Badaù Stomatologicznych wykaza³a, ¿e w³aœciwie nie ma ró¿nicy miêdzy liczb¹ ubytków w zêbach dzieci mieszkaj¹cych na terenach objêtych fluoryzacj¹ i na nieobjêtych. Gorszy od o³owiu
Niewielu ludzi wie, Âże fluor tak naprawdĂŞ jest truciznÂą. CzĂŞsto teÂż jest g³ównym skÂładnikiem lekĂłw psychotropowych, a takÂże… trutek na insekty. Opublikowane niedawno badania wykazaÂły, Âże fluor dodawany do wody MOÂŻE SPOWODOWAĂ powaÂżne zaburzenia genetyczne, odwapnienie koÂści, raka. Jest gorszy od oÂłowiu! A w Polsce, innych krajach byÂłego bloku komunistycznego oraz m.in. w Wielkiej Brytanii wodĂŞ siĂŞ od lat fluoryzuje. Wiele krajĂłw demokratycznych nie wprowadziÂło jednak tego zwyczaju. Dlaczego?
Otó¿ nikt nigdy nie przeprowadzi³ szczegó³owych badaù nad skutkami d³ugotrwa³ego za¿ywania fluoru. Owszem, mówi siê oficjalnie, ¿e fluor jest bezpieczny, o ile nie przekracza siê pewnej ustalonej dawki. Ale jeœli ludzie pij¹ du¿o wody z kranu (nawet przegotowanej), czêsto myj¹ zêby past¹ z fluorem (a niezwykle trudno jest kupiÌ inn¹), to jak mog¹ byÌ pewni, ¿e wielokrotnie nie przekraczaj¹ takiej dawki? Podobnie jest z aspartamem, s³ynnym s³odzikiem bez kalorii. Jest bezpieczny, gdy spo¿ywamy go w niewielkich iloœciach. Tyle tylko, ¿e tak wiele ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych go zawiera: soki, wody gazowane, witaminy, cukierki itp. Mo¿na siê nim nafaszerowaÌ po dziurki w nosie, a producenci roz³o¿¹ rêce i powiedz¹: przecie¿ zawartoœÌ aspartamu w naszym produkcie jest dopuszczalna i bezpieczna!
Rodzi siê pytanie: skoro tak wielu uznanych naukowców od dziesiêcioleci próbuje zainteresowaÌ w³adze szkodliwoœci¹ fluoru, to dlaczego nikt nic nie robi? Kiedy nie wiadomo, o co chodzi, zazwyczaj chodzi o pieni¹dze, i byÌ mo¿e w³adzê nad ludŸmi. Totalitarna kontrola umys³ów
Od poczÂątku XX wieku wiedziano, Âże podawanie ludziom niewielkich dawek fluoru sprawia, Âże sÂą bardziej ulegli i podatni na manipulacje. Gdy wiĂŞc podczas II wojny Âświatowej hitlerowcy szukali sposobu, by otumaniĂŚ wiĂŞÂźniĂłw obozĂłw koncentracyjnych, zaczĂŞli podawaĂŚ im duÂże dawki fluoru w wodzie pitnej. ProdukcjĂŞ fluoru zlecili koncernowi I. G. Farben z Frankfurtu.
Po zakoĂączeniu wojny do Niemiec przyleciaÂł wysÂłannik rzÂądu USA, Charles Eiliot Perkins, chemik, ktĂłry miaÂł przyjrzeĂŚ siĂŞ hitlerowskim metodom kontroli umys³ów. OdnalazÂł on dokumenty stwierdzajÂące, Âże zanim wybuchÂła wojna niemiecko-radziecka w 1941 roku, oba totalitarne reÂżimy wymieniaÂły siĂŞ informacjami na temat sposobu panowania nad masami. „Bolszewicy uznali dodawanie lekĂłw do wody jako idealny sposĂłb na skomunizowanie Âświata” - napisaÂł w raporcie. Fluor, nadawaÂł siĂŞ do tego celu znakomicie - nie doœÌ, Âże wywoÂływaÂł w umysÂłach po¿¹dane reakcje, to jeszcze moÂżna byÂło uzasadniĂŚ jego uÂżycie tym, Âże chroni zĂŞby. Z trucizny zrobiono lekarstwo.
Ale to sami Amerykanie rozpropagowali cudowne wÂłaÂściwoÂści fluoru. Fabryki koncernu I. G. Farben jako jedyne nie byÂły bombardowane przez aliantĂłw - pewnie dlatego, Âże wielu amerykaĂąskich biznesmenĂłw ulokowaÂło tam duÂże pieniÂądze, m.in. rodzina MellonĂłw. Po wojnie Mellonowie zaÂłoÂżyli AmerykaĂąskie PrzedsiĂŞbiorstwo Aluminiowe (ALCOA) - a fluor jest toksycznym odpadem przy produkcji aluminium. CoÂś z nim trzeba byÂło zrobiĂŚ. ALCOA oraz inne zakÂłady produkujÂące fluor sfinansowaÂły badania, z ktĂłrych wynikaÂło, Âże maÂłe iloÂści fluoru nie sÂą szkodliwe dla zdrowia. W raporcie caÂłkowicie pominiĂŞto szkodliwe skutki oddziaÂływania tej substancji na organizm i mĂłzg ludzki. Natomiast podkreÂślono zbawienny wpÂływ na zĂŞby.
W latach 40. XX wieku w kilku miastach USA rozpoczĂŞto fluoryzacjĂŞ wody, a kilka firm zaczĂŞÂło dodawaĂŚ tĂŞ substancjĂŞ do past do zĂŞbĂłw, i lawina siĂŞ potoczyÂła...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
 |
« Odpowiedz #48 : Lipiec 10, 2009, 21:23:05 » |
|
W latach, chyba 70-si¹tych, czyli jako dzieciak, by³em na jakimœ Czeskim filmie, w którym bardzo fajnie ukazano problem past do zêbów. Otó¿, by³ sobie pewien oszo³om, który postawi³ sobie za cel rozkrêcenie interesu na zêbach. Aby plan siê powiód³ najpierw skonstruowa³ formu³ê pasty do zêbów, która to bardzo skutecznie je psu³a. Nastêpne kroki s¹ ju¿ ³atwe do przewidzenia.
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
HabibiDah
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Lipiec 12, 2009, 12:17:10 » |
|
SÂłyszaÂłem o takich, ktĂłrzy majÂą wyrzuty sumienia po zerwaniu owocu z drzewa, dlatego spoÂżywajÂą tylko to co samo spadÂło na ziemiĂŞ, nie pamiĂŞtam jak siĂŞ oni zowiÂą. Tak wiĂŞc punkt widzenia zaleÂży od punktu siedzenia.
..ale miêso nie roœnie na drzewach.. niestety  to kwestia indywidualnego wyboru, ja te¿ d³ugo by³am miêso¿erna.. nawet dziœ gdy poczujê zapach kie³basy czosnkowej to siê zapominam.. i chêtnie bym skosztowa³a.. na moje "szczêœcie" czêsto zdarza³o mi siê widzieÌ transporty œwiù.. gdy widzia³am te smutne, œwiadome oczy.. to mówi³am sobie: "nigdy wiêcej" ale ¿ycie ¿yciem, wiêc minê³o jeszcze ³adne parê lat zanim odstawi³am miêso na dobre pleceam film "Ziemianie" http://www.youtube.com/watch?v=0aM1lpazxKY&hl=pl ja nie by³am w stanie obejrzeÌ go do koùca.. ..niestety mamy wkodowane, ¿e aby byÌ zdrowym trzeba jeœÌ miêcho i to takie naturalne.. tylko niestety sami odrzucamy od siebie œwiadomoœÌ sk¹d to miêso siê bierze.. przypuszczam ¿e gdyby tak pewnego dnia wszyscy rzeŸnicy zastrajkowali wiêkszoœÌ zosta³aby wegetarianami  pozdrawiam 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|