Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:
 
*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:47:34


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: CO JEMY I CO "JE" NAS  (Przeczytany 50484 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Lipiec 12, 2009, 12:26:00 »

a propos fluoru:

"Badania naukowe nie dowiod³y aby fluor przy zêbach sta³ych hamowa³ próchnicê zêbów. Jest to biologicznie (fizjologicznie) niemo¿liwe.(…) Podawanie fluoru sta³o siê ostatnio modne. Lekarze zalecaj± go ju¿ niemowlêtom, a czasem nawet przysz³ym matkom Konsekwencj± tego nie jest wcale spadek zachorowañ na próchnicê, lecz jest to niebezpieczn± ucieczk± wapnia z organizmu prowadz±c± do tzw. wczesnej osteoporozy!. Ostatnio obserwuje siê bardzo du¿o przypadków tak zwanej osteoporozy przedszkolnej, a to na skutek nadmiaru fluoru, podawanego dzieciom profilaktycznie w postaci tabletek, kropli, a tak¿e specjalnych past z du¿± zawarto¶ci± tego pierwiastka (one tak¿e dostarczaj± organizmowi pewnej ilo¶ci fluoru).
Rzadko kto pamiêta, ¿e dziecko, poza dawk± tego pierwiastka zalecon± przez lekarza, otrzymuje jeszcze dodatkow± jego porcjê podczas regularnego, przynajmniej dwukrotnego, codziennego mycia zêbów fluoryzowan± past±.
Du¿o fluoru znajduje siê w herbacie – od 1 do 7 mg/100 g, w dodatku fluoru ³atwo przyswajalnego. Spo¶ród produktów spo¿ywczych najwiêcej fluoru zawieraj± ryby, fasola – 1,65 mg/1000 g, ziemniaki – 0,141 mg, marchew – 0,188 mg, szpinak – 0,435 mg, mleko – 0,227 mg, m±ka pszenna 0,56 mg/1000 g oraz miêso, kapusta, sa³ata, rze¿ucha, broku³y"
no oczywi¶cie jedna z moich ulubionych herbat ROOIBOS Mrugniêcie

tylko jaki rozs±dny cz³ek uwierzy w to, ¿e fluor jest szkodliwy..  Mrugniêcie

¼ród³o: http://www.eioba.pl/a76208/szkodliwe_dzialanie_fluoru
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 12:32:26 wys³ane przez HabibiDah » Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Lipiec 26, 2009, 16:48:49 »

Wierzyæ nie wierzyæ, przeczytaæ warto  Du¿y u¶miech Szok Co¶ Du¿y u¶miech :

Marketing mitem stoi, czyli kilka bran¿owych plotek
Niedziela, 26 lipca (06:00)

Coca-Cola mo¿e byæ nie tylko doskona³ym napojem, nadaje siê tak¿e do usuwania rdzy. Miêso w hamburgerach z McDonald's sk³ada siê z przemielonych d¿d¿ownic, a siedziba jednej z najwiêkszych firm ¶wiata - Unilevera, posiada podziemny tunel, do którego dostêp maj± jedynie nieliczni. Marketing dorobi³ siê wielu mitów. Które z nich s± prawdziwe?
...



http://biznes.interia.pl/news/mieso-w-ich-hamburgerach-to-mielone-dzdzownice,1343942

Edit:

Lody - prawdy i mity
Beata CIEP£OWSKA-KOWALCZYK, konsultacja: dr n. med. Izabella £azowska-Przeorek2008-07-09, ostatnia aktualizacja 2008-07-09 11:34

Choæ niemal wszyscy lubimy lody, mamy o nich wyj±tkowo z³± opiniê. Wci±¿ powtarzamy, ¿e s± niezdrowe, tucz±ce, nieodpowiednie dla dzieci... Zobacz, które z tych twierdzeñ jest prawdziwe, a które mo¿na miêdzy bajki w³o¿yæ.
...



http://www.edziecko.pl/jedzenie/1,79379,5438703,Lody___prawdy_i_mity.html
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 18:43:12 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #52 : Sierpieñ 23, 2009, 13:09:11 »

Chemiczny Wielki Brat
Aktualizacja: 2009-06-2 11:04 am

Chc±c zwróciæ uwagê na stopieñ ekspozycji normalnie funkcjonuj±cego cz³owieka na zwi±zki chemiczne zawarte w produktach codziennego u¿ytku, naukowcy przeprowadzili niecodzienny eksperyment, przypominaj±cy telewizyjny program „Big Brother”. Wyniki s± szokuj±ce, donosi „Chemistry World”.

Eksperyment przeprowadzony przez kanadyjskich naukowców symulowa³ normalny dzieñ statystycznego cz³owieka, który je w po¶piechu, trochê posprz±ta w domu, w którym odpoczywa po pracy. Badanie, niczym program „Big Brother”, trwa³o kilka dni, na przestrzeni których naukowcy na zmianê (po 12 godzin) przebywali w eksperymentalnym pomieszczeniu wykonuj±c typowe dla ka¿dego cz³owieka domowe czynno¶ci. W czasie eksperymentu regularnie analizowano stê¿enie wybranych zwi±zków chemicznych we krwi oraz w moczu naukowych mieszkañców domu Wielkiego Brata.

Po kilkudniowym pobycie okaza³o siê, i¿ stê¿enie ftalanów (zwi±zków dodawanych miêdzy innymi do produktów kosmetycznych, w tym do higieny osobistej), miêdzy innymi MEP (ang. monoethyl phthalate) bêd±cych metabolitami DEP (ang. diethyl phthalate) wzros³o w analizowanym moczu z wyj¶ciowego poziomu 64 ng/ml do 1410 ng/ml!

Po konsumpcji zaledwie 3 posi³ków sk³adaj±cych siê z tuñczyka, stê¿enie rtêci we krwi jednego z eksperymentatorów wzros³o do 7,55 µg/L na przestrzeni zaledwie 2 dni. Poziom bisfenolu A po zjedzeniu kilku posi³ków typu „fast food” (pakowanych w plastikowe pojemniki) przygotowanych w mikrofali, osi±gn±³ stê¿enie 7,5- krotnie przewy¿szaj±ce stê¿enie wyj¶ciowe (okre¶lone przed eksperymentem).

Stê¿enie ¶rodka antybakteryjnego stosowanego miêdzy innymi w pastach do zêbów wzros³o w moczu 2900 razy, z poziomu 2,47 ng/ml do 7180 ng/ml!

Wiêkszo¶æ badanych substancji chemicznych nie jest obojêtna dla zdrowia, a czê¶æ akumuluje siê w ludzkim organizmie stanowi±c niebezpieczny rezerwuar chemikaliów.

Naukowcy przed eksperymentem unikali przez 48 godzin produktów bogatych w wy¿ej wymienione substancje chemiczne. Jeden z badaczy na 30 dni wyeliminowa³ z diety pokarmy rybne.

Jak przyznaj± kanadyjscy naukowcy, przeprowadzony eksperyment mia³ na celu uzmys³owienie opinii publicznej, w jak silny sposób jeste¶my nara¿eni na kontakt z niebezpiecznymi chemikaliami. Jednocze¶nie, z badañ wynika, i¿ odpowiedni dobór u¿ywanych produktów oraz spo¿ywanych pokarmów (unikanie gotowych produktów spo¿ywczych, które w plastikowym opakowaniu podgrzewa siê w mikrofali) mo¿e znacz±co ograniczyæ ilo¶æ chemikaliów, jakie wnikaj± do naszego organizmu, a nastêpnie s± wydalane wraz z moczem.

KLG

_____

Przedruk za PAP – Nauka w Polsce

http://www.bibula.com/?p=9930
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 20, 2009, 21:10:02 »

Czytaj±c ¦cie¿kê Mocy trafi³em na fragment w którym Plejadianie podkre¶laj± wa¿no¶æ nauczenia siê odczuwania warto¶ci energetycznej spozywanego posi³ku. Warto pamiêtaæ o tym spozywaj±c ró¿ne produkty, rzekomo zdrowe a jednak destrukcyjnie wp³ywaj±ce na nasz organizm.
W podobnym duchu wypowiada siê Valdim Zeland w poni¿szym artykule:

Energetyka po¿ywienia - fragment wywiadu z Vadimem Zelandem
16.04.2009.

Czy nie korzysta Pan czasem z jakich¶ ¶rodków narkotycznych, by „wej¶æ” w inn± rzeczywisto¶æ? A mo¿e korzysta³ pan kiedy¶? Przecie¿ ewidentnie jest Pan „zaznajomiony” z Carlosem Castaned±.

Nie u¿ywam ¶rodków narkotycznych, chocia¿ bywa³o, ¿e próbowa³em. W rzeczywisto¶ci najsilniejszym ¶rodkiem psychodelicznym jest ów ca³kowity brak jakichkolwiek ¶rodków wywo³uj±cych uzale¿nienie, do których nale¿± miêdzy innymi wszystkie artyku³y wyprodukowane przez wahad³a. We¼my za przyk³ad hamburgera. Oprócz jego fizycznej postaci, któr± umieszczamy w ustach, istnieje postaæ metafizyczna  – energia zu¿yta na jego produkcjê (nie chodzi tu o si³ê, która wprawia w ruch mechanizmy, a o swobodn± energiê ¿ywych istot, któr± poch³aniaj± wahad³a).

Proszê sobie wyobraziæ, ilu ludzi i ile maszyn bra³o udzia³ w procesie produkcji hamburgera: ten zawi³y splot rur i pojemników w zak³adach chemicznych produkuj±cych nawozy; brzêkaj±ce ¿elazne potwory, traktory i kombajny; mnóstwo po¶rednich zak³adów produkcyjnych, które pozwoli³y z³o¿yæ owe ¿elazne monstra, pocz±wszy od ¶rubki, a skoñczywszy na farbie; dalej – pola uprawne i pastwiska, które trzeba zaoraæ, zasiaæ i zebraæ plony; fermy miêsne, na których hoduje siê zwierzêta w dos³ownie bydlêcych warunkach; straszne rze¼nie, o których wra¿liwa bu¼ka ubóstwiaj±cego smaczn± kie³baskê woli nie my¶leæ; zak³ady przemys³u spo¿ywczego; i w koñcu rozleg³a sieæ handlowa, reklama, i tak dalej.

Widzi Pani, jaki konglomerat zak³adów produkcyjnych, zale¿nych wzajemnie od siebie, pracuje nad stworzeniem skromnej kanapki? I nad ka¿d± jednostk± produkcyjn± wisi wahad³o jako nadbudowa energetyczna. Na poziomie fizycznym obserwujemy ruch materialnych przedmiotów, a w sensie metafizycznym zachodz± niewidoczne, lecz równie obiektywne procesy wymiany energetycznej. My¶li Pani, ¿e energia wahade³, u¿yta do wyprodukowania hamburgera, ginie bez ¶ladu? Za postaæ fizyczn± zap³aci³a Pani pieni±dze, a za energiê przyjdzie p³aciæ swoj± swobodn± energi±. Ka¿dy sztucznie wytworzony produkt wywo³uje uzale¿nienie. Proszê porównaæ syntetyczn± zupê z torebki i babciny barszcz, ugotowany z naturalnych produktów. Rzuciæ palenie lub picie, to jak splun±æ. Ale proszê spróbowaæ przestaæ je¶æ pokarmy, do których siê pani przyzwyczai³a, ¿yj±c w matrixie. Nie wierzy Pani – proszê sprawdziæ.

Oczywi¶cie nie wzywam wszystkich do rezygnacji z dóbr cywilizacji i powrotu do natury. Lecz korzystaj±c z us³ug spo³eczeñstwa technogennego, które szybko przekszta³ca siê w prawdziwy matrix, trzeba zdawaæ sobie sprawê, ¿e to zasysa, wpêdza w uzale¿nienie, pogr±¿a we ¶nie, w którym nie jeste¶ panem swojego losu, a tylko bateryjk± nie rozumiej±c±, ¿e j± wykorzystuj±.

Osobi¶cie staram siê spo¿ywaæ mo¿liwie jak najmniej nienaturalnych produktów. I tu rzecz nie w tym, ¿e s± one „szkodliwe dla zdrowia” – chodzi raczej o swobodn± energiê, a wiêc, i o osobist± wolno¶æ. Zmniejszaj±c ilo¶æ syntetyków w jad³ospisie, nie mówi±c ju¿ o ¶rodkach narkotycznych, powiêkszam tym swój potencja³, co oznacza podnoszenie siê ¿yciowego tonusu, odkrycie zdolno¶ci twórczych, widoczn± poprawê jako¶ci ¿ycia, i co najwa¿niejsze – przekszta³cenie z ¿etonu w tego, kto rzuca ko¶ci – uzyskanie si³y, o której tak zagadkowo i mgli¶cie napomykali Jedi z „Gwiezdnych wojen”.

Gdzie i co jada Pan na obiad?
...

http://www.igya.pl//z_ostatnich_dni/energetyka_pozywienia_fragment_wywiadu_z_vadimem_zelandem.html

Wiêcej informacji o Transerfingu rzeczywistosci, ³±cznie z pe³n± tre¶ci± wywiadu z Vadimem Zelandem, znajduje siê na stronie internetowej
http://www.transerfing.pl/

EDIT: ********************************************************

Które naczynia kuchenne s± bezpieczne?
28.03.2009

W 1997 roku badania przeprowadzone w ramach National Toxicology Program1 ujawni³y, ¿e tetrafluoroetylen, g³ówny sk³adnik teflonu, powoduje „aktywno¶æ kancerogenn±” (sprzyjaj±c± powstaniu chorób nowotworowych) u myszy oraz szczurów (nieprzywieralne pow³oki firmy Silverstone and Excalibur s± wykonane z ¿ywicy o takich samych w³a¶ciwo¶ciach).
Które naczynia s± bezpieczne?


Chocia¿ chemikalia nie dostaj± siê z naczyñ do jedzenia, to mog± byæ zagro¿eniem dla pracowników fabryki, którzy je wytwarzaj±. Do ¿ywno¶ci mog± natomiast trafiaæ ma³e kawa³ki teflonu z naczyñ o porysowanej powierzchni, ale FDA2 twierdzi, ¿e cz±stki te przechodz± przez nasz organizm, nie stanowi±c dla niego zagro¿enia.
...

http://www.igya.pl//zanieczyszczenia/ktore_naczynia_kuchenne_sa_bezpieczne_.html

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2009, 12:34:28 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 27, 2009, 14:26:42 »

Nie daj siê chorobie!
2



Najczêstsz± przyczyn± chorób nie s± wirusy czy bakterie, lecz os³abiony system immunologiczny. Je¶li bêdziemy dbaæ o jego kondycjê, nie dopadnie nas przeziêbienie czy grypa.

System immunologiczny, którym dysponuje nasz organizm bywa porównywany do ¶wietnie zorganizowanej armii, broni±cej go przez dwadzie¶cia cztery godziny na dobê. Je¶li funkcjonuje sprawnie, to nie chorujemy, gdy jest os³abiony lub zaatakowany nieznan± mu bakteriê - reaguje z opó¼nieniem i dopada nas wtedy choroba. Sygna³em os³abienia odporno¶ci organizmu jest sk³onno¶æ do infekcji, zw³aszcza przeziêbienia i grypy. Zwiêkszymy swoje szanse na unikniêcie tych chorób, je¶li zadbamy o poprawienie odporno¶ci, co wcale nie jest takie trudne, jakby siê wydawa³o.

Od¿ywianie
...

http://kobieta.interia.pl/zdrowie/profilaktyka/news/nie-daj-sie-chorobie,1373470

Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
frosk24
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Listopad 02, 2009, 22:50:21 »

nie czyta³em ca³ego w±tku wiec mo¿e to ju¿ by³o :

http://rgbplus.pl/index.php?id=1130
Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Marzec 14, 2010, 14:39:47 »

Polacy jedz± chemiê

Poniedzia³ek, 14 grudnia

Czekolada o smaku truskawkowym, zrobiona z buraków czy indyk w galarecie z fragmentami piór - to tylko niektóre z produktów, na które na natrafili inspektorzy inspekcji handlowej badaj±c koszyk 32 produktów, jakie Polacy kupili na ¶wiêta.


Jemy chemiê. Takie s± przepisy unijne. Producentowi ¿ywno¶ci wolno wszystko je¿eli tylko napisze o tym na opakowaniu - stwierdzi³ w "Teraz My" w TVN Marek Nowak z Inspekcji Handlowej w Katowicach. - Szynki w szynce mo¿e byæ 50 proc. - reszta to wype³niacze. Aromat wêdzenia, to te¿ chemia. Na wêdzenie ma³o kto mo¿e sobie pozwoliæ - doda³.

W¶ród przypadków, które najbardziej nim wstrz±snê³y przez 28 lat pracy w Inspekcji, Nowak wymienia paczkê rodzynków, "która ucieka³a ruchem falistym po biurku" i ciasto na pizzê, które w jednej z katowickich pizzerii "dojrzewa³o na muszli klozetowej". - My ju¿ prowadzimy tak± galeriê osobliwo¶ci, gdzie mamy zdjêcia takich przypadków - doda³.

14 na 32
...



http://m.onet.pl/_m/f7f43c78002f9631975aa1da4800b226,24,1.jpg

Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Marzec 22, 2010, 18:06:30 »

Przez rok trzyma³a Happy Meal z McDonalds w szafce. Nie sple¶nia³
2010-03-22, ostatnia aktualizacja 2010-03-22 13:18


Trudno uwierzyæ, ¿e zdjêcie po lewej i prawej stronie dzieli rok czasu

Autorka i blogerka Joann Brusco postanowi³a przeprowadziæ niezwyk³y eksperyment. 3 marca 2009 roku kupi³a Happy Meal w McDonalds i umie¶ci³a go w szafce nad biurkiem w swoim domu w Colorado. Nastêpnie przez rok dokumentowa³a na blogu co siê dzieje z jedzeniem.
...

Nawet muchy nie chcia³y je¶æ Happy Meal
...

McDonalds twierdzi, ¿e ich ¿ywno¶æ nie jest szkodliwa
...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7687868,Przez_rok_trzymala_Happy_Meal_z_MacDonalds_w_szafce_.html
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 18:07:38 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 22
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934


KIN 213


Zobacz profil
« Odpowiedz #58 : Marzec 22, 2010, 18:11:36 »

a propos niepsujących się potraw-
co z wodą butelkowaną,- w normalnych warunkach po +/- 2 dniach w wodzie rozwijają się bakterie
woda butelkowana w marketach, magazynach stoi miesiącami, co oni ją napromieniowują, chlorująCo¶?
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 18:12:12 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Kwiecieñ 04, 2010, 20:10:33 »

Jako ¿e to ¶wiêta wiêc o jajach s³ów kilka:


Sobota, 3 kwietnia (05:32)

Kiedy¶ kury nie wiedzia³y, co to niewola - wszystkie swobodnie hasa³y sobie po podwórku. Potem cz³owiek, dla celów hodowlanych, zamkn±³ je w ciasnych klatkach i kaza³ znosiæ jajka w nienaturalnych warunkach. Obecnie, g³ównie dziêki obroñcom praw zwierz±t, powoli wracamy do korzeni - kury maj± coraz lepiej... A my?


Ta kura ma dobrze, ¿e musi siedzieæ w ciasnej klatce /wroclaw24.net

...

Rosn±ca tendencja do kupowania dro¿szych jajek wynika prawdopodobnie z przekonania o niskiej jako¶ci jaj oznaczonych numerem 3, czyli tych z produkcji klatkowej. Konsumenci my¶l±, ¿e kupuj±c jajka z numerem 2 (¶ció³kowe), 1 (wolnowybiegowe) czy nawet 0 (ekologiczne), dokonuj± lepszego wyboru, a im ni¿sza cyfra na skorupce, tym lepiej.

Dro¿sze, czyli mniej zdrowe


Kolor jajka tak naprawdê nie ma znaczenia

Tymczasem okazuje siê, ¿e jaja z chowu innego ni¿ klatkowy maj±, owszem, lepszy smak, ale - uwaga - wcale nie s± zdrowsze.
...

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/dolnoslaskie/news/cala-prawda-o-jajach,1459626,218
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Kwiecieñ 04, 2010, 21:49:38 »

Jaki¶ czas temu ogl±da³em - bodaj na Discovery - jak siê produkuje wêgiel drzewny, taki do rozpalania grilla na dzia³ce. Rzecz dzia³a siê w niemieckiej fabryczce tego wêgla. Najbardziej szokuj±cy by³ koñcowy fragment tego programu. Jak siê okaza³o, ubocznym produktem (ale bodaj najbardziej cennym) wytwarzania wêgla drzewnego jest smolista ciecz powstaj±ca podczas suszenia wypalonego surowca drzewnego. Jest ona rozchwytywana przez producentów "wêdlin". Wstrzykuj± j± w swoje produkty, dziêki czemu nabieraj± one charakterystycznego smaku wêdzonki. Tylko ¿e z wêdzeniem nie ma to nic wspólnego.
Smacznego  Szok
Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Wrzesieñ 18, 2010, 11:53:57 »

Tak apropo tematu i uczuleñ. Coraz wiêcej ludzi jest na "co¶" uczulona.
Genetycznie modyfikowana ¿ywno¶æ, konserwanty wp³ywaj± negatywnie na ludzi, w dodatku wielu ludzi dba o "przesadn±" czysto¶æ.

Przyk³ad niemowlê w 99% czysto¶ci gdy zostanie pó¼niej zaatakowane przez jak±¶ bakterie, organizm tego niemowlêcia nie bêdzie wstanie siê obroniæ poniewa¿ siê nie nauczy³ tego.
Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Wrzesieñ 20, 2010, 00:14:15 »

Je¶li matka nowo narodzonego dziecka jest pe³na toksyn, to dziecko MUSI mieæ alergiê od urodzenia Smutny



Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Wrzesieñ 26, 2010, 11:48:37 »

Dla mnie jednym z najwiêkszych wyzwañ to próba od¿ywiania siê zdrowo, czêsto jest tak ¿e po prostu nie które zdrowe jedzenie mi nie smakuje a to co mi nie smakuje to tego nie zjem.

A przecie¿ nie mo¿na je¶æ ci±gle tego samego, ja niestety ma³o dbam o jedzenie chocia¿ staram siê unikaæ napojów zawieraj±cych s³odziki jak aspartam i to mi siê udaje, od czasu do czasu jem owoce, warzywa regularnie.

I nie mam pojêcia jak sobie poradziæ z tym i¿ nie które potrawy mi nie smakuje. S± na to jakie¶ sposoby?
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2010, 11:49:13 wys³ane przez Torton » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Wrzesieñ 26, 2010, 13:44:26 »

Oczywiscie ze sa sposoby. Jest bardzo wazne jak przygotowuje sie pokarm. Byl czas ze nie cierpialam nalesnikow. W domu matka jesli juz zrobila, to byly popalone, niesmaczne. Kiedy poznalam mojego meza, przez pierwsze cztery lata odwiedzalam go tez w domu i jadlam rozne potrawy ktorych
w domu rodzinnym apsolutnie nie jadlam. Nalesniki robie do dzieiaj, sa pyyszne.
Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Grudzieñ 25, 2010, 15:33:42 »

Warto to obejrzec by wiedziec co my jemy a co moze nas zjesc....


http://www.youtube.com/watch?v=-sGV6p3yR58&feature=related


Czy swina  w krowiej skorze to jeszcze swinia czy juz krowa?
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 25, 2010, 15:50:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #66 : Styczeñ 30, 2011, 21:34:57 »

Oszukuj± na wêdlinach - dodatki zamiast miêsa

Tanie wêdliny s± praktycznie... bezmiêsne!
Niedziela, 30 stycznia (07:01)


© Panthermedia

W sklepach czêsto kusi nas szynka za 10-15 z³. Jak to jest mo¿liwe? Wraz z wej¶ciem Polski do Unii Europejskiej producenci artyku³ów wêdliniarskich otrzymali mo¿liwo¶æ faszerowania swoich wyrobów ró¿nymi dodatkami.

...

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarpackie/news/oszukuja-na-wedlinach-dodatki-zamiast-miesa,1590131
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Styczeñ 30, 2011, 22:47:43 »

Ale ju¿ "za komuny" prowadzono przecie¿ badania nt. ilo¶ci cukru w cukrze i papieru toaletowego w pasztetowej  Du¿y u¶miech

A ca³kiem powa¿nie, to widzia³em kiedy¶ film o pewnym producencie wêgla drzewnego w Niemczech. Taki rodzinny biznes, dostarczaj±cy ten wêgiel na rynek z przeznaczeniem do grillowania.
Najciekawsze by³o na koñcu filmu: w³a¶ciciel fabryczki przyzna³ siê, ¿e najwiêksze zyski osi±ga ze sprzeda¿y dla producentów wêdlin pewnego produktu ubocznego: gêstej, oleistej cieczy powstaj±cej po odparowaniu wody z drewna suszonego na wêgiel. Ciecz ta charakteryzuje siê bardzo silnym aromatem, który po wstrzykniêciu jej do marnych wêdlin powoduje, ¿e nagle zaczynaj± pachnieæ, jakby przed chwil± wyci±gniêto je z wêdzarni... I w ten sposób powstaj± te wszystkie "tradycyjne" wêdliny, prosto z domowej spi¿arni babuni, dziadka i reszty rodziny. Smacznego!   Szok
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 22:19:59 wys³ane przez krzysiek » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 31, 2011, 00:48:04 »

Wiele wêdzonych produktów, takich jak sery, ryby s± traktowane tym p³ynem, takie szybkie wêdzenie pozwala utrzymaæ wagê, a nawet j± podnie¶æ...



Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Zapisane
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Marzec 04, 2011, 18:46:16 »

Kilka ciekawych filmików, byæ mo¿e by³y ju¿ zamieszczae:

SMACZNEGO



http://www.sekretyameryki.com/?p=2403
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Grudzieñ 05, 2011, 21:47:09 »

Poniedzia³ek 05.12.2011, 18:22

Uwaga na szkodliwe s³odycze. Sanepid alarmuje



Najbardziej nara¿one s± dzieci.

Tysi±ce lizaków, ¿elków, cukierków i czekoladek zosta³o wycofanych ze sprzeda¿y po kontroli warmiñsko-mazurskiego sanepidu.

NAPOJE, £AKOCIE I GUMA BEZ CUKRU TE¯ NISZCZ¡ ZÊBY>>[/utl]

Kontrolerzy sprawdzili sklepiki szkolne oraz sklepy w pobli¿u szkó³ na terenie ca³ego województwa. Okaza³o siê, ¿e producenci s³odyczy nagminnie nie informuj±, ¿e s³odko¶ci zawieraj± szkodliwe substancje - donosi rmf.fm.

Taki obowi±zek nak³ada na nich rozporz±dzenie Komisji Europejskiej. Ka¿dy produkt, który zawiera sztuczne barwniki oraz konserwanty musi mieæ na opakowaniu odpowiedni± informacjê o tym.

Chodzi g³ównie o sze¶æ sztucznych barwników: E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129 oraz benzoesan sodu. Chocia¿ s± to substancje dopuszczone do u¿ytku, to s± szkodliwe zw³aszcza dla dzieci.

UWAGA NA PSYCHODELICZNE S£ODYCZE! HISTERIA I ADHD>>

    [cenyer]Te barwniki mog± powodowaæ ADHD, bo wywo³uj± nadpobudliwo¶æ u dzieci, mog± tak¿e byæ ¼ród³em alergii i choroby Alzheimera. A benzoesan sodu wzmacnia ich dzia³anie - wyja¶nia El¿bieta £abaj z warmiñsko-mazurskiego sanepidu.[/center]

Kontrolerzy radz±, by dok³adnie sprawdzaæ opakowania ze s³odyczami i nie kupowaæ dzieciom takich, które zawieraj± konserwanty. Dodaj± równie¿, ¿e najlepsze s± przysmaki, które s± wyprodukowane w ca³o¶ci z naturalnych sk³adników.

BB

    Uwaga na szkodliwe s³odycze - Polska - Fakty w RMF24 - naj¶wie¿sze wiadomo¶ci

http://www.sfora.pl/Uwaga-na-szkodliwe-slodycze-Sanepid-alarmuje-a38364
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz


Maszyna do pisania...


Punkty Forum (pf): 3
Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Grudzieñ 15, 2011, 18:22:11 »

Post >chlebo<, o wodzie, przenios³em tu: woda >>
Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.036 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

phacaiste-ar-mac-tire ostwalia wypadynaszejbrygady watahaslonecznychcieni x22-team