quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #150 : Sierpień 05, 2011, 18:01:33 » |
|
antychryst moze byc tylko jeden...  , kto chce wladzy nad swiatem ? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2011, 19:05:15 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #151 : Sierpień 05, 2011, 20:12:14 » |
|
antychryst moze byc tylko jeden... Jesteœ quetz tego pewien? Ja tam wolê niczego nie negowaÌ, za to uwa¿nie patrzeÌ. Na œwiecie nie dzieje siê dobrze. Pewnie dlatego Kiara wci¹¿ krzyczy NIE, NIE, NIE! A jednoczeœnie usypia ludzk¹ czujnoœÌ. Bo przecie¿ nic z³ego siê nie stanie (mimo, ¿e wci¹¿ siê staje), a przyczyna wszelkiego z³a, bioroboty nied³ugo sczezn¹ z tego œwiata. Nie wytrzymaj¹ gor¹ca. Id¹c za kiarowym tokiem rozumowania, bioroboty, to tacy swojscy obcy, koù trojaùski Samuela i innych Myœlicieli. Ale g³ówny myœliciel - PAN nie daje im szansy na dalsze istnienie, bo iskierk¹ swoj¹ ich nie obdarowa³. Zatem bestia jest niezbêdna.  Ja zaœ spokojnie g³aszczê œmietnikowego kota i patrzê, co mu ze œlepiów wyziera, bo Ÿrenice ma podejrzane. Przecie¿ nawet w psie El¿biety Kiara zobaczy³a diab³a. I to na odleg³oœÌ.  W Chinach pewnie ich ju¿ nie ma, bo wszystkie psy zjedzone. Ale jak mówi¹, diabe³ nie œpi. Czuj, czuj, czuwaj!  Tak, czy inaczej apokalipsa bêdzie. Ludzie bez iskry bo¿ej musz¹ znikn¹Ì, by istnieÌ móg³ ktoœ lub coœ. Sprytni ci myœliciele. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2011, 20:22:45 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #152 : Sierpień 05, 2011, 22:23:06 » |
|
nie ma co przebieraÌ w tych apokalipsach. Niestety nie da siê wybraÌ wersji ³atwej i przyjemnej. Zawsze bedzie to coœ na granicy wytrzymaloœci, bo tylko tak mozna prze³amac skorupy dogmatów którymi obrós³ czlowiek. To musi byc porzadny wstrz¹s dla ducha/ega i dlatego musi byÌ to indywidualne wydarzenie apokaliptyczne. Coœ co postawi nasz osobisty œwiat do góry nogami. Ale zanim to nast¹pi, moze siê okazaÌ, ¿e prze¿yjemy ma³¹ apokalipsê, która opisa³ Tadeusz Konwicki. No i czy on nie mial racji, do czego prowadzi zaprzedanie siê ....
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #154 : Sierpień 06, 2011, 01:42:03 » |
|
Ju¿ pisa³am o tym jedenastki , jedynki nigdy nie s¹ i nie by³y ¿adnym koùcem niczego. One s¹ pocz¹tkiem , od jedynek siê zaczyna. Jedynka to liczba pierwszeùstwa i doskona³oœci w czymœ. Jedynka œwiadczy o tym i¿ ktoœ jest pierwszy , coœ jest pierwsze. Jedenastki s¹ liczbami mistrzowskimi rozpoczynaj¹cymi nigdy koùcz¹cymi. Zatem tworzenie z nich katastroficzn¹ datê jest b³êdem odczytu. Przestaùcie w koùcu wszystkim straszyÌ! Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #155 : Sierpień 06, 2011, 01:51:07 » |
|
hm to dokonczenie rytualu sprzed 10 lat IX - XI wszystko na to wskazuje,coz CERN ma miec najwyzsza moc w tym roku..albo to rozne zbiegi okolicznosci:)
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #156 : Sierpień 06, 2011, 17:27:14 » |
|
Apokalipsa - objawienie Âśw. Jana, zarys i prĂłba wyjaÂśnienia cz.4
Tak najogólniej przes³anie jest bardzo proste -- albo wybierasz ducha\Boga i siê zbawisz albo materie, a tym samym œmierÌ. I dalej przedstawia jak wygl¹daÌ mo¿e œmierÌ cz³owieka ze znakiem bestii=zwierza, robaka,Golema a jak tego ze znakiem boskim. Wiêc jeœli uwierzysz w materie, czyli w œwiat zewnêtrzny istniej¹cy niezale¿nie od Ciebie, oddajesz siê tym samym bogom materii, bogowi pieni¹dza, nauki, w³adzy czy marzeù. Tak oto sam pieczêtujesz siê znakiem bestii. Te oznakowanie nie jest ¿adnym fizycznym znakiem ale oznacza Twoje pozycjonowanie siê w ¿yciu, jak ukierunkowujesz swoje Ego. Materialistów, po opieczêtowaniu czeka walka o przetrwanie, o przywileje, o miejsce w kolejce, czeka œwiat pe³en niepojêtych katastrof, zbrodni i nieszczêœÌ. Wiêc zycie ich przebiega na próbach prze³amania tego stanu przy pomocy ró¿nych tricków, szukania daty zag³ady, pomocy kosmitów czy pokrêtne szukanie pomocy u ró¿nych ¿bawicieli, sekt, turbofaraonów i inne jarmarczne sztuczki.
Jesli natomiast uwierzysz w ducha\Boga i odrzucisz iluzje Ega (nauka, religia ) pieczêtujesz siê sam znakiem boskim. Wprawdzie i tu czeka Ciê œmierÌ ale jest kolosalna ró¿nica. Twoje JA jest kontynuowane dla niektórych a reszta umiera w zgodzie ze sob¹ i z wiedz¹ o lepszym nastêpnym wcieleniu.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #157 : Sierpień 06, 2011, 23:19:42 » |
|
To ciekawe ¿e nadal tekst œw Jana wzbudza takie zainteresowanie i wci¹¿ nowe interpretacje. WidaÌ pozosta³ do dzisiaj zagadk¹. Ja równie¿ postanowi³am kilka tyg temu przyjrzeÌ sie temu skrupulatnie, lecz potrwa jeszcze chwile zanim to sobie pouk³adam. nie, to niemo¿liwe pozbycie siê Ega, to przecie¿ czêœÌ naszej duchowoœci. Wiêc rozpad oznacza dalsz¹ fragmentacjê, czyli jakby kilka Ego, a ka¿de przecie¿ niezale¿ne od innych. To tak jakbyœ mia³ Kiarê i Enigmê w swojej g³owie ( przepraszam obie Panie zawczasu ).  No by³aby to mieszanka niebezpieczna, nie czuje sie jednak uraŸona. Co do nie rozstrzygnietej sprawy egg, mam takie spostrze¿enia. Ego 'siedzi' sobie w ¿o³¹dku, a dok³adniej ma byÌ zwi¹zane z czakr¹ splotu s³onecznego (wyprzedza wiec uczucia - serce i rozum-g³owa) w kwestiach bytowych i przetrwania. Kieruje sie przewa¿nie potrzeb¹ 'ja chce', 'ja mam' i tworzy na tym materialnym gruncie wyimaginowany obraz 'ja jestem'. Czy nae¿y je zniszczyÌ, przekszta³ciÌ, czy dostroiÌ - tu dok³adnie nie mam pewnoœci. Ale wiem, ¿e powsta³e na gruncie 'poch³aniania i trawienia' karmi sie fa³szywym obrazem rzeczywistoœci. Temu stanowi pewna bariere na drodze kundalini do czakry 3 oka. Burczenie ¿o³¹dka potrafi skutecznie zak³óciÌ genialne myœli i wznios³e uczucia. Okie³znanie tej 'przeszkody' (choÌ to mo¿e nieodpowiednie okreœlenie) lub jej imaginacji, sprawia ¿e kundalini wyskakuje z czakry podstawy w doœÌ szybkim tempie wbijaj¹c w mózg. Przynosi genialne rozwi¹zania, mog¹ce jednak byÌ suto zakropione szaeùstem. Jeœli tempo owe jest zbyt szybkie (tu w³aœnie mo¿liwoœÌ schizofrenii) energia strefy ddzielonej zamiast po³¹czyÌ sie ze œwiadomoœci¹, wypiera j¹ - powoduj¹c przykr¹ zamiane miejsc. W cz³wieku pojawia sie przeœwiadczenie 'rozpadu osobowoœci. Œwiadome czyste ju¿ intencje, spadaj¹ po za zasiêg rozumu, uczuÌ i opanowania, a cz³owiek dostaje sie pod wladze tych nieokie³znanych elementów które dorastaj¹c, mniej lub bardziej zepchn¹³ w tzw podœwiadomoœÌ. Skutkiem tego staje sie poddatny na tzw 'niski' instynkt (przetrwanie) wszystko kojarzy z sexem, dzia³a w zasadzie wbrew sobie zamiast 'tak' mówi¹c 'nie' i zamiast 'nie' przyznaje 'tak'. PrzyjaŸni sie ze swoimi dotychczasowymi wrogami, a k³óci z przyjació³mi co doprowadza do ró¿norakich katastrof. Zwyk³a harmonia œwiata (np muzyka) sprawia ból gdy¿ p³yn¹ca zewsz¹d energia, prowadzi tak rozstrojony organizm do samozniszczenia. Dlatego powiadaja ¿e po takiej 'karuzeli bez trzymanki' kundalini schodzi z powrotem do czakry podstawy. Tym razem proces przebiega powoli, poniewaŸ jej energia ³¹czy i naprawia rozstrojony system. ŒwiadomoœÌ i podœwiadomoœÌ stopniowo syntetyzuj¹ sie, a kana³ przebiegu pozostaje wolny dla dowolnej migracji (nie jest tajemnica ze aby wprowadziÌ sie w stan odmiennej œwiadomoœci, trzeba sie troche wysiliÌ, a juz napewno odprê¿yÌ). Zwiekszona liczba zachorowaù na schizofrenie w ostatnich latach dowodzi, ¿e wiele osób stane³o w³aœnie nad ta niebezpieczn¹ krawêdzia. antychryst moze byc tylko jeden...  , kto chce wladzy nad swiatem ?  W apokalipsie postaÌ Antychrysta nie wystêpuje. Za to pojawia sie w Listach i czêsto to w liczbie mnogiej. "1 List Jana (18) Dzieci, jest ju¿ ostatnia godzina, i tak, jak s³yszeliœcie, Antychryst nadchodzi, bo oto teraz w³aœnie pojawi³o siê wielu Antychrystów; st¹d poznajemy, ¿e ju¿ jest ostatnia godzina. (1 List Jana 2:18, Biblia Tysi¹clecia) (22) Któ¿ zaœ jest k³amc¹, jeœli nie ten, kto zaprzecza, ¿e Jezus jest Mesjaszem? Ten w³aœnie jest Antychrystem, który nie uznaje Ojca i Syna. (1 List Jana 2:22, Biblia Tysi¹clecia) (3) Ka¿dy zaœ duch, który nie uznaje Jezusa, nie jest z Boga; i to jest duch Antychrysta, który - jak s³yszeliœcie - nadchodzi i ju¿ teraz przebywa na œwiecie. (1 List Jana 4:3, Biblia Tysi¹clecia) 2 List Jana (7) Wielu bowiem pojawi³o siê na œwiecie zwodzicieli, którzy nie uznaj¹, ¿e Jezus Chrystus przyszed³ w ciele ludzkim. Taki jest zwodzicielem i Antychrystem. "
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #158 : Sierpień 06, 2011, 23:53:54 » |
|
no kto jest glownie przeciwko jezusowi - kosciolowi..?  ,co nie znaczy ze kk nie jest nierzadnica.. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #159 : Sierpień 06, 2011, 23:54:25 » |
|
@ enigma trafne spostrze¿enia i cenne komentarze  Co do ego Czy nae¿y je zniszczyÌ, przekszta³ciÌ, czy dostroiÌ - tu dok³adnie nie mam pewnoœci. Moim zdaniem - dostroiÌ. Jeœli siê tego nie przepracuje, to dziej¹ siê efekty , jakie opisujesz. Mam nadziejê, ¿e mi³oœÌ potrafi wszystko powstawiaÌ na swoje, w³aœciwe miejsca we w³aœciwym czasie, nawet na odleg³oœÌ, kiedy tylko otwierasz siê na to, co nowe .. Nie wiem jak to uj¹Ì dok³adnie.
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #160 : Sierpień 07, 2011, 17:48:09 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2011, 19:00:32 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #161 : Sierpień 07, 2011, 22:31:55 » |
|
... a tylko po to zeby kazdy nauczyl sie odrozniac dobro od zla, ... Wybacz mi >quetz< œmia³oœÌ, ale mam nieodparte wra¿enie, ¿e wci¹¿ poruszasz siê pomiêdzy religijnymi programami, a ezoteryk¹/wyzwoleniem. Z ci¹g³¹ przewag¹ na religiê - chrzeœcijaùstwo. Bo czym jest dobra dla chrzeœcijanina, muzu³manina, buddysty i wielu jeszcze innych wyznaù? Podobnie, czym jest dla nich z³o? Dopóki istniej¹ te systemy dopóty ludzie bêd¹ "og³upiani". Wyzb¹dŸ siê tych stereotypowych postrzegaù i skieruj w stronê, na któr¹ sam zwracasz uwagê, na "œwiadomoœÌ" (uj¹³em to w nawias, dlatego ¿e dla ka¿dego to s³owo ma równie¿ inne znaczenie, mo¿e powinienem napisaÌ ŒWIADOMOŒà  ). podobnie jest z tym "Bogiiem". 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #162 : Sierpień 07, 2011, 23:21:55 » |
|
ok ja nie potrafie byc obojetnym.., swiadomoc to tez dokonywanie wyboru, chociaz cos sie wydaje beznadziejne to jakas czesc moze przewazyc...Chrzesciajnsto jest w pewnym sensie wyzwoleniem, przzciez Jezus powiedzial ze Ci ktorzy w niego wierza beda i wieksze rzeczy robili od niego..trzeba umiec wybrac  Tak naprawde niewola jest materialny system ktory nie ma nic wspolnego z Chrzescijanstwem, kk to tez cos innego - Chesciajnstwo to duch panujacy nad materia..a ewntualnie wole juz islam od chipowania i numerowania 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2011, 23:24:58 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #163 : Sierpień 08, 2011, 01:01:43 » |
|
Jezus-koœció³ a có¿ to za dziwny twór? Rozumiem ¿e pa³asz jakimœ ¿alem, lub z³oœci¹ do gwiazdy Dawida i ku ¿ydom którzy uciskaj¹ œwiat ale weŸ pod uwagê i¿: - s³owo 'koœció³' to generalnie budynek 'na koœciach' (do IV wieku znano o³tarze domowe, lub w te katakumbach).Te ostatnie zast¹pi³y praktycznie domowe - ba jeszcze wierni mogliby dojœÌ do wniosku ¿e nie potrzebuj¹ ksiêdza i koœcio³a) - biblijni aposto³owie razem z Mari¹, Józefem i Janem (autorem Apokalipsy) byli ¿ydami. I równie¿ Jezus (pomimo ¿e jego ojcem mia³ byÌ Bóg) jako zrodzony z matki ¿ydówki, wed³ug tradycji ¿ydowskiej jest uznany za ¿yda. Podobnie¿ pochodzenie syna Abrahama - Izaaka, budzi³o w¹tpliwoœci co do 'ojcostwa' - lecz nie zmieni³o przyznania Izaakowi ca³ego spadku po Abrahamie (który mia³ innego pierworodnego Izmaela). Natomiast fakt ¿e jego syn Izaaka - Jakub (zwany Izraelem) by³ ulubieùcem matki - nie budzi³o ¿adnych w¹tpliwoœci. Spór dotyczy³ tego i¿ oœwiadczaj¹c ¿e jest mesjaszem, Chrystus zapowiedzia³ 'zburzenia œwi¹tyni'. Do tego krytycznego momentu, wkroczy³ do Jerozolimy witany radoœnie z palmami. - pomimo ¿e 'koœció³' lansuje sie na oblubienicê Chrystusa, apokalipsa rozwiewa w¹tpliwoœci XXI : ... i tak siê do mnie odezwa³: "ChodŸ, uka¿ê ci Oblubienicê, Ma³¿onkê Baranka". 10 I uniós³ mnie w zachwyceniu na górê wielk¹ i wynios³¹, i ukaza³ mi Miasto Œwiête - Jeruzalem, zstêpuj¹ce z nieba od Boga, 11 maj¹ce chwa³ê Boga. a miasto porwónane z Niewiast¹-nierz¹dnic¹ charakteryzuje w XVII: I ujrza³em Niewiastê siedz¹c¹ na Bestii szkar³atnej, pe³nej imion bluŸnierczych, maj¹cej siedem g³ów i dziesiêÌ rogów. 4 A Niewiasta by³a odziana w purpurê i szkar³at, ca³a zdobna w z³oto, drogi kamieù i per³y, mia³a w swej rêce z³oty puchar pe³en obrzydliwoœci i brudów swego nierz¹du. 5 A na jej czole wypisane imiê - tajemnica: "Wielki Babilon. Macierz nierz¹dnic i obrzydliwoœci ziemi". 6 I ujrza³em Niewiastê pijan¹ krwi¹ œwiêtych i krwi¹ œwiadków Jezusa, a widz¹c j¹ bardzo siê zdumia³em. (...) 18 A Niewiasta, któr¹ widzia³eœ, jest to Wielkie Miasto, maj¹ce w³adzê królewsk¹ nad królami ziemi". [/size] Które miasto przez ostatnie dwa tysi¹ce lat, uzurpowa³o sobie prawo do osadzania królów na tronie, jak i str¹canie ich z tych ¿e funkcji królewskich? - 144 tysi¹ce maj¹cego pieczêÌ Boga (imiê Boga) to po 12tysiêcy osób z 12 pokoleù Izraela. (12 x 12 000=144 000)XIV.1 Potem ujrza³em: A oto Baranek stoj¹cy na górze Syjon, a z Nim sto czterdzieœci cztery tysi¹ce, maj¹ce imiê Jego i imiê Jego Ojca wypisane na czo³ach.
VII I ujrza³em innego anio³a, wstêpuj¹cego od wschodu s³oùca, maj¹cego pieczêÌ Boga ¿ywego. Zawo³a³ on donoœnym g³osem do czterech anio³ów, którym dano moc wyrz¹dziÌ szkodê ziemi i morzu: 3 "Nie wyrz¹dzajcie szkody ziemi ni morzu, ni drzewom, a¿ opieczêtujemy na czo³ach s³ugi Boga naszego". 4 I us³ysza³em liczbê opieczêtowanych: sto czterdzieœci cztery tysi¹ce opieczêtowanych ze wszystkich pokoleù synów Izraela: 5 z pokolenia Judy dwanaœcie tysiêcy opieczêtowanych, z pokolenia Rubena dwanaœcie tysiêcy, z pokolenia Gada dwanaœcie tysiêcy, 6 z pokolenia Asera dwanaœcie tysiêcy, z pokolenia Neftalego dwanaœcie tysiêcy, z pokolenia Manassesa dwanaœcie tysiêcy, 7 z pokolenia Symeona dwanaœcie tysiêcy, z pokolenia Lewiego dwanaœcie tysiêcy, z pokolenia Issachara dwanaœcie tysiêcy, 8 z pokolenia Zabulona dwanaœcie tysiêcy, z pokolenia Józefa dwanaœcie tysiêcy, z pokolenia Beniamina dwanaœcie tysiêcy opieczêtowanych. [/size] Naprawdê myœlisz ¿e Jan aposto³ i ¿yd zarazem, napisa³by tekst traktuj¹cy o zniszczeniu siebie, swoich braci i narodu Izraela? - a jeœli naprawdê wierzysz ze jeden heksagram (1x6) znany 'tarcz¹ Dawida, a w naukach ezoterycznych jako pieczêÌ Salomona' - jest znakiem Bestii, to wiedz ¿e do dziœ pochodzenie Jezusa ³¹czone jest z w³aœnie tym królewskim rodem. Biblia tysi¹clecia: "Mt 1.1 Rodowód Jezusa Chrystusa, syna Dawida, syna Abrahama. 2 Abraham by³ ojcem Izaaka; Izaak ojcem Jakuba; Jakub ojcem Judy i jego braci; 3 Juda zaœ by³ ojcem Faresa i Zary, których matk¹ by³a Tamar. Fares by³ ojcem Ezrona; Ezron ojcem Arama; 4 Aram ojcem Aminadaba; Aminadab ojcem Naassona; Naasson ojcem Salmona; 5 Salmon ojcem Booza, a matk¹ by³a Rachab. Booz by³ ojcem Obeda, a matk¹ by³a Rut. Obed by³ ojcem Jessego, 6 a Jesse ojcem króla Dawida. Dawid by³ ojcem Salomona, a matk¹ by³a [dawna] ¿ona Uriasza. 7 Salomon by³ ojcem Roboama; Roboam ojcem Abiasza; Abiasz ojcem Asy; 8 Asa ojcem Jozafata; Jozafat ojcem Jorama; Joram ojcem Ozjasza; 9 Ozjasz ojcem Joatama; Joatam ojcem Achaza; Achaz ojcem Ezechiasza; 10 Ezechiasz ojcem Manassesa; Manasses ojcem Amosa; Amos ojcem Jozjasza; 11 Jozjasz ojcem Jechoniasza i jego braci w czasie przesiedlenia babiloùskiego. 12 Po przesiedleniu babiloùskim Jechoniasz by³ ojcem Salatiela; Salatiel ojcem Zorobabela; 13 Zorobabel ojcem Abiuda; Abiud ojcem Eliakima; Eliakim ojcem Azora; 14 Azor ojcem Sadoka; Sadok ojcem Achima; Achim ojcem Eliuda; 15 Eliud ojcem Eleazara; Eleazar ojcem Mattana; Mattan ojcem Jakuba; 16 Jakub ojcem Józefa, mê¿a Maryi, z której narodzi³ siê Jezus, zwany Chrystusem. 17 Tak wiêc w ca³oœci od Abrahama do Dawida jest czternaœcie pokoleù; od Dawida do przesiedlenia babiloùskiego czternaœcie pokoleù; od przesiedlenia babiloùskiego do Chrystusa czternaœcie pokoleù." Rozumiem ¿e jest wielka pokusa aby ju¿ teraz znaleŸÌ, mistyczn¹ pieczêÌ Boga ¯ywego. ByÌ mo¿e komuœ zdaje sie ¿e wydzierganie lub wymalowanie sobie tego znaku, uchroni oszusta od S¹du ostatecznego, czeluœci czy jeziora ognia. Niektórzy nawet wydumali sobie ze jest ni¹ podobna do ko³a samsary i symbolu solarnego sk³adanka greckich liter. - Tymczasem gdyby apokalipsa by³a czytana dok³adnie, jasne sta³oby sie ¿e pieczêÌ Boga ¿ywego, która jest w reku odpowiedniego Anio³a nie bedzie niestety dostêpna dla wszystkich. Podobnie jak:XIV 3 I œpiewaj¹ jakby pieœù now¹ przed tronem i przed czterema Zwierzêtami, i przed Starcami: a nikt tej pieœni nie móg³ siê nauczyÌ prócz stu czterdziestu czterech tysiêcy - wykupionych z ziemi. 4 To ci, którzy z kobietami siê nie splamili: bo s¹ dziewicami; ci, którzy Barankowi towarzysz¹, dok¹dkolwiek idzie; ci spoœród ludzi zostali wykupieni na pierwociny dla Boga i dla Baranka, 5 a w ustach ich k³amstwa nie znaleziono: s¹ nienaganni.
XIX Ten, co na nim siedzi, zwany Wiernym i Prawdziwym, oto sprawiedliwie s¹dzi i walczy. 12 Oczy Jego jak p³omieù ognia, a wiele diademów na Jego g³owie. Ma wypisane imiê, którego nikt nie zna prócz Niego. 13 Odziany jest w szatê we krwi sk¹pan¹, a imiê Jego nazwano: S³owo Boga. Inaczej przecie¿ pieczêtowanie powszechnie dostêpnym znakiem, by³oby pozbawioine swojego sensu. Spekulacje na temat obu znaków (Bo¿ego i Bestii) s¹ ociupinê naiwne i nie na miejscu. No chyba ¿e ktoœ w g³êbi duszy, nie wierzy w Bo¿¹ sprawiedliwoœÌ i chce Go (i nas przy okazji) zwyczajnie oszukaÌ. Lub tez zanim przedstawienie rozpocznie sie na dobre, wskazaÌ g³ównych graczy i i poobsadzaÌ ich w sobie upatrzonych rolach. Tylko czy nie przychodzi ludziom do g³owy, ¿e akurat ta rola g³ównego Re¿ysera jest od wieków zarezerwowana?! A mo¿e sie komuœ nie podoba ¿e to Bóg ma tu rozdawaÌ karty?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #164 : Sierpień 08, 2011, 09:58:05 » |
|
Warto wiedzieÌ i¿ "tarcza Dawida" heksagram i "pieczêÌ Salomona to nie to samo. PieczêÌ Salomona to pentagram prastary symbol znany do¿o wczeœniej ni¿ powsta³ Judaizm. http://www.pentagram.pl/pentagram_firma_i_znak/o_znaku_pentagramChocia¿ wspó³czeœnie du¿o ludzi nieœwiadomych stawia znak = miêdzy tymi znakami to nigdy nie by³y identyczne i nigdy nie reprezentowa³y identycznie tego samego przekazu wiedzy. Ale inn¹ spraw¹ jest i¿ wiedzy heksagramu - Megan Dawid - Wiedza Syjonu nie osi¹gnie siê bez wiedzy pentagramu - Pieczêci Salomona. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2011, 10:55:33 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #165 : Sierpień 08, 2011, 10:02:33 » |
|
A moÂże sie komuÂś nie podoba Âże to BĂłg ma tu rozdawaĂŚ karty?
To zaleÂży kogo masz na myÂśli piszÂąc "BĂłg" 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #166 : Sierpień 08, 2011, 10:21:18 » |
|
potrzebna jest grupa osob bez ego..albo z ego ukierunkowanym na swiadomosc lubiĂŞ to 
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #167 : Sierpień 08, 2011, 12:20:27 » |
|
Enigma, No by³aby to mieszanka niebezpieczna, nie czuje sie jednak uraŸona. dziekujê, to by³o zwi¹zane z osob¹ Artqa i nie mia³o ¿adnego negatywnego znaczenia. Co do nie rozstrzygnietej sprawy egg, mam takie spostrze¿enia. Ego 'siedzi' sobie w ¿o³¹dku, a dok³adniej ma byÌ zwi¹zane z czakr¹ splotu s³onecznego (wyprzedza wiec uczucia - serce i rozum-g³owa) w kwestiach bytowych i przetrwania. C.G.Jung zajmowal sie intensywnie buddyzmem i jego widzenie jest mocno zblizone . Ja widze to takze bardzo podobnie. Kundalini i czakry przecie¿ s¹ tylko symbolami procesów i przemian duchowych. A to, ze te procesy s¹ w jakiœ sposób zwi¹zane z cia³em ma drugorzêdne znaczenie. - biblijni aposto³owie razem z Mari¹, Józefem i Janem (autorem Apokalipsy) byli ¿ydami. tak siê s¹dzi, przypisuj¹c postaciom biblijnym na si³ê jak¹œ narodowoœc, wtapiaj¹c wszystko w linearn¹ historiê, czyni¹c symbole faktami i konkretnymi rzeczami czy liczbami. Wiêc nic dziwnego, ¿e do tej pory jeszcze nikt nie wie kto to jest Zyd i czy takowi wogóle istniej¹. Rozumiem ¿e jest wielka pokusa aby ju¿ teraz znaleŸÌ, mistyczn¹ pieczêÌ Boga ¯ywego. najpierw zredukowano boskoœc na ziemskie przywileje i precjoza a potem handlowano tym a¿ do dziœ . I pójd¹ niemi³osiernie naiwni ludzie po t¹ pieczêc wierz¹c , ¿e tak sam Bóg chce, a sprzedadz¹ swoje dusze. Tak tylko trochê siê zastanowic, to ten bezmiar g³upoty ludzkiej jest wstrz¹saj¹cy. - 144 tysi¹ce maj¹cego pieczêÌ Boga (imiê Boga) to po 12tysiêcy osób z 12 pokoleù Izraela. (12 x 12 000=144 000) to jest tylko symboliczna liczba i symboliczna spo³ecznoœc, tak jak i wszystko inne w Biblii. Inaczej przecie¿ pieczêtowanie powszechnie dostêpnym znakiem, by³oby pozbawioine swojego sensu. Spekulacje na temat obu znaków (Bo¿ego i Bestii) s¹ ociupinê naiwne i nie na miejscu. oczywiœcie, ¿e tak, choc tuz przed 2012 wcale bym siê zdziwi³, widz¹c ró¿nych dostojników z czapkami czy opaskami zas³aniaj¹cymi ca³kowicie ich czo³a. Biblia dotyczy Ducha wiêc i ten znak te¿. Inaczej ju¿ by nim dawno handlowano.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #168 : Sierpień 09, 2011, 02:34:34 » |
|
Warto wiedzieĂŚ iÂż "tarcza Dawida" heksagram i "pieczĂŞĂŚ Salomona to nie to samo.
PieczĂŞĂŚ Salomona to pentagram prastary symbol znany doÂżo wczeÂśniej niÂż powstaÂł Judaizm.
Dobrze wiec ¿e mo¿na wyjaœniÌ te kwestie, bo z tego co przeczyta³am na necie - panuje jakiœ taki trend do upraszczania i ujednolicania. Np na stronie http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/index.php/amulety-i-talizmany/457-heksagram heksagram peni role: gwiazdy Dawida, gwiazdy Syjonu, Tarczy Salomona, pieczêci Salomona, Wielkiej Yantry i znaku Wolnomularstwa No jest tego sporo, a na katoliku takie obce elementy, widzê ¿ê l¹duj¹ do jednego wora, albo przedstawione s¹ w uproszczonej ³atwo-przyswajalnej formie. To zale¿y kogo masz na myœli pisz¹c "Bóg"  Ojej, d³ugo mog³abym na ten temat rozprawiaÌ, ale to nie jest chyba odpowiedni w¹tek. (a na pewno nie mam 'na myœli' Samcia, czy innej istoty z innej cywilizacji...) Po nawypisywaniu wielu stron, by³aby to i tak, tyko moja koncepcja, a ka¿dy ma jakieœ swoje wyobra¿enie. Mo¿e wiec lepiej, ¿e póki co jest nadal 'niepoznany'? - ka¿dy mo¿e sie uto¿samiÌ z w³asnym. Nie mam raczej zapêdów narzucania innym, kim jest, co myœli, robi, zrobi ect... Oczywiœcie rozprawiaj¹c w temacie o Apokalipsie, mam na uwadze postaÌ opisan¹ (mo¿e i w niewielkim stopniu, lecz wystepuje) w³aœnie w tym tekœcie. Samo wyra¿enie Bóg/Boga wystêpuje tu przecie¿ wielokrotnie A to, ze te procesy s¹ w jakiœ sposób zwi¹zane z cia³em ma drugorzêdne znaczenie Mo¿e i drugorzedne i nie a¿ tak widoczne ale momentami znaczne. ...tak siê s¹dzi, przypisuj¹c postaciom biblijnym na si³ê jak¹œ narodowoœc, wtapiaj¹c wszystko w linearn¹ historiê, czyni¹c symbole faktami i konkretnymi rzeczami czy liczbami. Wiêc nic dziwnego, ¿e do tej pory jeszcze nikt nie wie kto to jest Zyd i czy takowi wogóle istniej¹. Wydaje mi sie raczej, ¿e sta³o sie wrecz na odwrót - zostali joni jakby owej narodowoœci celowo pozbawieni. Tylko czy w odniesieniu do ¿ydów mo¿na mówiÌ o narodowoœci? Dla mnie to bardziej wyznaczniki religii, choÌ uwa¿am ¿e w kontekœcie pogromów na ¿ydach (które zdarza³y sie w wielu krajach) nale¿y przypominaÌ sk¹d pochodzi³a czo³ówka biblijnych œwiêtych, do których modlitywy zanosi sie codzieù. A przecie¿ podczas nagonki, generalnie nie dzielono ¿ydów na dobrych czy z³ych. Sam znak gwiazdy Dawida by³ jak wyrok œmierci. ¯yd w nazwie potocznej, u¿ywany nierzadko do dzisiaj, to dla mnie rodzaj cz³owieka wykluczonego z ró¿nych wzgledów (przyk³adem jest Jakub - pierwszy Izrael, który musi uciekaÌ z powodu zatargu o 'pierworództwo' a co za tym idzie spadek, uznanie w oczach ojca, nastepnie ¿onê/ny, pogardzany i wykorzystywany ile sie da - aby po latach upokorzeù boleœnie sie odgryŸÌ). Wiêc to nadal rodzaj pewnego koz³a ofiarnego, z³a w zasadzie tylko domniemanego. Dlatego tak¿e budzi lêk, ze wzglêdu i¿ s¹dzenie takie (bez s¹du) niesie ze sob¹ ewentualn¹ niesprawiedliwoœÌ i w konsekwencji mo¿liwoœÌ odwetu. Po za tym biblijny Jakub okazuje sie byÌ delikatnym (o g³adkiej skórze) i utalentowanym (szybko pomna¿a stado i maj¹tek) - mimo to przez lata pozostaje jakby niewolnikiem, a mo¿e w³aœnie te cechy wpêdzaj¹ go w niewole - wiec to jest dla mnie potoczne znaczenie okreœlenia '¿yd'. najpierw zredukowano boskoœc na ziemskie przywileje i precjoza a potem handlowano tym a¿ do dziœ . I pójd¹ niemi³osiernie naiwni ludzie po t¹ pieczêc wierz¹c , ¿e tak sam Bóg chce, a sprzedadz¹ swoje dusze. Tak tylko trochê siê zastanowic, to ten bezmiar g³upoty ludzkiej jest wstrz¹saj¹cy. Az tak czarna wizja, nie odmalowa³a sie w mojej g³owie, lecz faktycznie jest toÌ mo¿liwe  to jest tylko symboliczna liczba i symboliczna spo³ecznoœc, tak jak i wszystko inne w Biblii. No nie sadze aby Janowi chcia³o sie wyliczaÌ wszystkich 12 patriarchów, 12 plemion aby zaznaczyÌ symboliczn¹ spo³ecznoœÌ. To raczej cz³owiek wspó³czesny w nadmierny sposób fascynuje sie tajn¹ symbolik¹, kodowaniem, szyframi i ukrytym pod nim znaczeniem - interpretowanym czêstokroÌ pod dyktando deszyfranta. Aby dok³adnie poznaÌ ten profetyczny tekst (który zamiesza³ w g³owie wielu ludziom wywo³uj¹c przy okazji niemal na wyrost nieszczêœcia) nale¿a³oby poznaÌ sposób pisania, pogl¹dy autora. Czy faktycznie stosowa³ 'kodowanie-szyfrowanie' a jeœli tak w jaki sposób? Co uzna³ za wa¿ne, dla swojego czasu, a co b³ache? Gdzie widzia³ zagro¿enie a gdzie oparcie ect. Bez takiej analizy, spojrzenie na apokalipse nie bêdzie kompletnym, lecz jedynie mocno zabarwione przez pryzmat ' naszego' ogl¹du, rozumowania i czasu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #170 : Sierpień 09, 2011, 11:53:51 » |
|
Mamy tu uKazanÂą O kta gone Al `nÂą
Oktagonalna komorĂŞ oscylacyjnÂą
jak zarĂłwnieÂż
komorĂŞ oscylacyjnÂą solarno helowÂą He-X-agonalnÂą
Ciekawym zjawiskiem jest stosowanie oscylacji miedzykomorowej, przy zastosowaniu obu tych urzadzeĂą.
Praw do podobnie, acz nie dosÂłownie odwzorowuje to rozdziaÂł i oscylacjĂŞ pomiedzy Âświatami Âżywych i umarniĂŞtych.
ktĂłrzyto niezawsze wypychajÂą rzeczone powyzej stokrotki
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2011, 11:55:51 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #171 : Sierpień 09, 2011, 13:07:06 » |
|
To nie jest PieczĂŞĂŚ Salomona , jest to Megan Dawid , ktoÂś tak zinterpretowaÂł przypadkowo lub specjalnie ten znak. Od dosyĂŚ dawna obydwa ( pomimo odmiennoÂści w wyglÂądzie) sÂą nazywane pieczĂŞciom Salomona chociaÂż tak nie jest. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2011, 13:07:28 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #172 : Sierpień 09, 2011, 20:39:17 » |
|
Oœmioboczna chrzcielnica kamienna z koœcio³a NMP na Piasku (Wroc³aw). (Zdjêcie z lipca 2004 roku) Owe oœmioboczne chrzcielnice imituj¹ najwa¿niejsze urz¹dzenia napêdowe wehiku³ów UFO drugiej generacji (zwanych tak¿e wehiku³ami telekinetycznymi), czyli ich oœmioboczne tzw. "komory oscylacyjne". Kamienne chrzcielnice podobnego kszta³tu mo¿na znaleŸÌ praktycznie w niemal ka¿dym starym koœciele Wroc³awia. Najwiêcej z nich zawarte jest w starych koœcio³ach z wroc³awskiego Ostrowa Tumskiego (np. ogl¹dnij sobie podobn¹ oœmioboczn¹ kamienn¹ chrzcielnicê w Katedrze Œw. Marii Magdaleny). Powodem dla jakiego chrzeœcijaùstwo zaadoptowa³o oœmioboczny kszta³t komór oscylacyjnych drugiej generacji na pojemniki dla wody œwiêconej, jest gêste pole telekinetyczne jakie komory te generuj¹ w wehiku³ach UFO. Owo pole telekinetyczne jest bowiem techniczn¹ wersj¹ tego samego leczniczego pola telekinetycznego które uzdrowiciele generuj¹ w sposób naturalny podczas sesji uzdrawiaj¹cych. Faktycznie te¿, zgodnie z relacjami dzisiejszych ludzi uprowadzanych do UFO, UFOnauci czasami organizuj¹ rodzaj "k¹pieli" w owym gêstym polu telekinetycznym generowanym przez oœmioboczne komory oscylacyjne ich wehiku³ów UFO drugiej generacji. Dla owych "k¹pi¹cych" siê, pole to odczuwa siê niemal jak rodzaj gêstego "p³ynu" po którym mo¿na nawet p³ywaÌ. Takie "k¹piele" w owym polu telekinetycznym posiadaj¹ zdolnoœÌ do prawie natychmiastowego leczenia ran i do uzdrawiania wszelkich problemów zdrowotnych u k¹pi¹cych siê ludzi. Dlatego dla dawnych mieszkaùców Ziemi, ów niewidzialny "p³yn" (tj. pole telekinetyczne) jaki wydzielany by³ z oœmiobocznych komór oscylacyjnych wehiku³ów UFO wykazywa³ równie cudowne w³asnoœci jak œwiêcona woda. To zapewne w³aœnie z tego powodu obiekty o oœmiobocznym kszta³cie podobnym do zarysów owych komór oscylacyjnych z UFO u¿ywane by³y w koœcio³ach jako pojemniki na œwiêcon¹ wodê. Odnotuj ¿e przyk³ad raportu osoby uprowadzonej do UFO, z w³aœnie takiej "k¹pieli" czy "p³ywania" w polu telekinetycznym emitowanym przez oœmioboczn¹ komorê oscylacyjn¹ UFO, zacytowany zosta³ na samym koùcu podrozdzia³u T1 z tomu 14 monografii [1/4] - dostêpnej nieodp³atnie za poœrednictwem niniejszej strony internetowej  czyli inaczej merkaba.. http://imageshack.us/f/847/pieczec.jpg/
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2011, 20:43:21 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #173 : Sierpień 09, 2011, 21:00:42 » |
|
Enigma, Wydaje mi sie raczej, ¿e sta³o sie wrecz na odwrót - zostali joni jakby owej narodowoœci celowo pozbawieni. zale¿y jak na to popatrzeÌ.  Nie ulega w¹tpliwoœci, ¿e nie jest to g³ównym tematem Biblii. No bo w zasadzie Izrael\Izraelici to symbol ludzkoœci, zaœ dopiero Judasz symbolizuje ... hebrajczyków, czyli tych, powi¹zanych wyznaniem. Oba przymierza maj¹ tak¿e symboliczne znaczenie i dotycz¹ ducha. ¯yd w nazwie potocznej, u¿ywany nierzadko do dzisiaj, to dla mnie rodzaj cz³owieka wykluczonego z ró¿nych wzgledów te¿ zale¿y od punktu widzenia. Wielu myœli przeciwnie, ¿e Zyd to ten, co w jakiœ sposób posiada tych przywilejów sporo. I tak rzadz¹ca partia w Polsce, w swoim sk³adzie posiada jakiegokolwiek Polaka ? No nie sadze aby Janowi chcia³o sie wyliczaÌ wszystkich 12 patriarchów, 12 plemion aby zaznaczyÌ symboliczn¹ spo³ecznoœÌ. Jasio, tak jak i jego poprzednicy i nastêpcy, stara³ siê uj¹Ì w³asnymi s³owami, to co w jakiœ sposób wpad³o mu w rêce czy siê objawi³o. Gdyby by³o inaczej, nie obserwowalibyœmy redukcjonizmu wyzier¹jacego z tekstów kolejnych rabinów. Sami oni przyznawali siê do stopniowego zaniku wiedzy. A to, ze te procesy s¹ w jakiœ sposób zwi¹zane z cia³em ma drugorzêdne znaczenie
MoÂże i drugorzedne i nie aÂż tak widoczne ale momentami znaczne. a za to szczegĂłlnie dziĂŞkujĂŞ.  :)Czyli podobnie to widzisz, Âże w tym kotle symboli , jednak sens jest ten sam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2011, 21:04:54 wysłane przez acentaur »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #174 : Sierpień 12, 2011, 20:51:20 » |
|
 Quetz, chyba zdajesz sobie sprawe Âże to nie jest ÂświÂątynia Salomna. takze szesciokat i osmiokat to jest roznica:)
A skÂąd nagle ten oÂśmiokÂąt? PrzecieÂż pentagram o ktĂłrym wspomniaÂła Kiara, jest zbudowany na piĂŞciokÂącie. SzeÂściokÂąt natomiast jest podstawÂą heksagramu. MiĂŞdzy szeÂściokÂątem a oÂśmiokÂątem jest przecieÂż ró¿nica.  http://maps.google.pl/maps?q=al'Aqsa+Mosque,+Jerozolima,+Izrael&hl=pl&ll=31.778115,35.235531&spn=0.001938,0.003213&sll=31.768318,35.213711&sspn=0.248103,0.411301&t=h&z=18zaleÂży jak na to popatrzeĂŚ.  Nie ulega wÂątpliwoÂści, Âże nie jest to g³ównym tematem Biblii. No bo w zasadzie Izrael\Izraelici to symbol ludzkoÂści, zaÂś dopiero Judasz symbolizuje ... hebrajczykĂłw, czyli tych, powiÂązanych wyznaniem. Ace kierujesz sie jakimiÂś stereotypami  . WedÂług mnie sprawa ma sie na odwrĂłt: JĂŞzyk hebrajski (hebr. עִבְרִית, trb. iwrit) – jĂŞzyk z grupy kananejskiej jĂŞzykĂłw semickich, nale¿¹cy do afroazjatyckiej rodziny jĂŞzykowej, zapisywany alfabetem hebrajskim.Semicki od protoplasty Sema, syna Noego: Ks. Rodzaju (32) A gdy Noe miaÂł piĂŞĂŚset lat, urodzili mu siĂŞ: Sem, Cham i Jafet. ByÂły to czasy jak dla nas bardzo zamierzchÂłe i z tego jezyka wyewoluowaÂły kolejne, ktĂłrymi posÂługiwaÂło sie z pewnoÂściÂą wiele ludĂłw. ZresztÂą do dzisiaj hebrajskim posÂługujÂą sie np Arabowie, co moÂżna wyczytaĂŚ sobie na Wikipedii  Sam Jakub nazwany Izraelem, byÂł synem Abrahama. Sa to juÂż czasy duÂżo póŸniejsze, sam zaÂś Abraham ma innego jeszcze syna Izmaela (protoplasta ArabĂłw - rĂłwnieÂż ojciec 12 synĂłw). Ks Rodz 32 29 PowiedziaÂł: «OdtÂąd nie bĂŞdziesz siĂŞ zwaÂł Jakub, lecz Izrael, bo walczyÂłeÂś z Bogiem i z ludÂźmi, i zwyciĂŞÂżyÂłeÂś».Juda natomiast ktĂłrego chcesz skojarzyĂŚ z hebrajskim jest bodajÂże 4 lub piÂątym synem Jakuba-Izraela. Judasz miaÂł przeciez jeszcze jedenastu braci (i siostre) - wszyscy oni to potomkowie Izraela. Jesli ktos chce napisaĂŚ Âże Judasz- Âżyd, to zachodzi tu koralacja sÂłowna Judas-jude tak to widze. 'Ojcem ludzkoÂści' nazywany by Abraham - tu nawet arabowie wywodzÂą od niego swoje pochodzenie. MĂłwienie o Izraelu jako ogó³u ludzkoÂści, a jezyku hebrajski jako domenie Judasza - to jakies zamieszanie. No chyba tyko w sytuacji gdy komus zalezy udowodniĂŚ Âże Âżyd jest zÂły, a jego znakiem rozpoznawczym jest hebrajski  . Zreszta napisaÂłam wczeÂśniej Âże jeÂśli chodzi o okreÂślenie 'Âżyd' jawi mi sie to bardziej jako wyznanie, niÂż narodowoœÌ. ByĂŚ moÂże swĂłj wpÂływ ma bardzo negatywny wydÂźwiek tego sÂłowa i stereotypy ktĂłrym nieÂświadomie wszyscy ulegamy. teÂż zaleÂży od punktu widzenia. Wielu myÂśli przeciwnie, Âże Zyd to ten, co w jakiÂś sposĂłb posiada tych przywilejĂłw sporo. I tak rzadzÂąca partia w Polsce, w swoim skÂładzie posiada jakiegokolwiek Polaka ? DomyÂślam sie Âże argument ten podnoszÂą osoby, ktĂłre poczuÂły sie dotkniĂŞte iÂż tych przywilejĂłw nie posiadajÂą. A dokÂładnie o jakie ustepstwa chdzi, bo nie kumam czy mamy coÂś np w konstytucji Âże Âżyd posiada wiecej tych przywilejĂłw? JeÂśli tak prosze o przykÂład, zamiast goÂłosÂłowia. OczywiÂście nie mam na myÂśli uregulowaĂą zwiÂązanych np z Auschwitz i historiÂą II wojny. Lecz np taki jak ma mniejszoœÌ niemiecka - czyli zagwarantowane 2 miejsca w Parlamencie - bo jest byczy przywiej dla wielokrotnego okupanta tego kraju Bo dla mnie, to takÂą retorykĂŞ stosujÂą osoby, ktĂłre sie Âżyda po prostu bojÂą. ÂŻyd-wrĂłg publiczny, a obawiajÂą sie ze wzgledĂłw o jakich rĂłwnieÂż napisaÂłam poprzednio. OsÂąd niedokoĂąca sprawiedliwy, za to dajÂący caÂłe spektrum moÂżliwoÂści aby sobie dowolnie ponarzekaĂŚ, skÂąd sie wzieÂło caÂłe zÂło na Âświecie + osobiste niepowodzenia - rĂłwnieÂż. Chyba nie musze dodawaĂŚ jak nielogiczny i niesprawiedliwy jest to tok myÂślenia. Btw. Co do waÂłkowanej narodowoÂści: dla mnie kaÂżdy kto ma dowĂłd osobisty z polskim orzeÂłkiem, jest Polakiem. A co powiesz o obywatelach USA ilu z nich jest prawdziwymi amerykanami?
|
|
|
|
|
|
|
|