Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:58:26

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Apokalipsa/Objawienie Jana  (Przeczytany 152582 razy)
0 u¿ytkowników i 13 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Betti
Go¶æ
« : Grudzieñ 30, 2008, 10:42:25 »

Ogladalam ostatnio na you tube Tajemnice Biblii -Apokalipsa  nie wnikam w szczegòly ale mam niejasne wrazenie .ze ktos przybral imie Jana i nie jest to ten sam ktòry napisal ewangelie (moze przybral to imie ,bo pod swoim nie byl by brany za wiarygodnego?) moze juz nie zyl? Moze jest to wizja naszych czasòw az nazbyt pasuje co o tym myslicie? Co¶
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2011, 17:00:50 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 30, 2008, 11:08:23 »

hmmm postaram siê obejrzeæ i wezmê udzia³ w dyskusji
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 30, 2008, 11:29:51 »

Ju¿ nic mnie nie zdziwi Z politowaniem Mrugniêcie
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 30, 2008, 12:50:41 »

A jakich ma byæ czasów jak nie obecnych.
Hironobu15
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 30, 2008, 15:36:21 »

Ja kiedy¶ oglada³em to na National Geo. i naukowcy okre¶lili nawet gdzie rozegra siê bitwa Armagedon,  ale z kolei Newton porobi³ jakie¶ obliczenia kodu Bibli i wyszlo mu ¿e apokalipsa bêdzie w roku 2060.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 30, 2008, 16:43:03 »

Ja kiedy¶ oglada³em to na National Geo. i naukowcy okre¶lili nawet gdzie rozegra siê bitwa Armagedon, 

Pamiêtasz gdzie to ma byæ ??
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 30, 2008, 16:53:05 »

Bliski Wschód, góra Megiddo.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 30, 2008, 20:01:46 »

Ja kiedy¶ oglada³em to na National Geo. i naukowcy okre¶lili nawet gdzie rozegra siê bitwa Armagedon, 

Pamiêtasz gdzie to ma byæ ??

...taaa, na moim podwórku  Niezdecydowany wierzycie w takie szemrane obliczenia?
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 30, 2008, 20:55:10 »

Wierzysz, nie wierzysz, odpowiedzieæ warto.
Zw³aszcza gdy kto¶ pyta a Ty wiesz gdzie dzwoni±.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 30, 2008, 20:58:15 »

Wierzysz, nie wierzysz, odpowiedzieæ warto.
Zw³aszcza gdy kto¶ pyta a Ty wiesz gdzie dzwoni±.

a ty Darku wierzysz w takie obliczenia? czy to tajemnica?  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2008, 20:58:24 wys³ane przez Micha³ » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 30, 2008, 21:02:43 »

Rzadna tajemnica.
W te akurat nie wierzê.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 30, 2008, 21:44:54 »

te¿ w obliczenia jakie¶ nie wierze ale zawsze zna siê jako¶ ciekawostkê
Hironobu15
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 30, 2008, 22:21:36 »

Jaby 2012 nie wypali³ to mamy nastepna date;] hihihi...
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 02, 2009, 19:19:26 »

Witam wszystkich,
Jan byl przede wszystkim mistykiem i to niezgorszym w swoim czasie. I zaprezentowal swoja wiedze
jezykiem symboli . Przestawia ona nic innego jak stany psychiczne czlowieka w stanach ekstremalnych,
trumatycznych jak ciezkie zatrucie alkoholowe, schizofrenia, po srodkach psychotropowych czy tez
po uderzeniu w glowe ciezkim przedmiotem i wiele podobnych...
Problem jest taki, ze obrazy takie zwykle zastaja gwaltownie stlumione, wyparte ale czasem jak cos
umknie kontroli to generuje brzydkie rzeczy, ktore staja sie naszym swiatem.
pozdrawiam
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 02, 2009, 20:20:16 »

Rzucam linka do apokalipsy ¦w.Jana jakby kto¶ chcia³ poczytaæ
http://www.geocities.com/apokalipsa_jana/index.htm#22

Sam nie wiem czy mo¿na temu wierzyæ, przecie¿ biblia by³a tyle razy zmieniana ¿e trudno w cokolwiek wierzyæ u tej religii. Nawet jak Janowi kto¶ przekaza³ te "Proroctwa" to na pewno nie by³ to bóg.

Pozdro
Mora
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 02, 2009, 21:01:03 »

nie d³ugo PRAWDA ZOSTANIE ODS£ONIÊTA, pojawi siê do¶æ specyficzne wyja¶nienie tego wszystkiego - szególnie Ksiêga Apokalilpsy idzie na warsztat, ale nie kabalistycznie lecz symbolicznie, dosta³em klucz i teraz tylko pozosta³o go zastosowaæ w specjalny sposób - ¿eby by³o ciekawiej to bêd± za to odpowiedzialne osoby z tego forum - jaki ten ¶wiat ma³y Chichot ale wiêcej na razie nie powiem - dodam jedno, nasze wniooski bêd± absolutnie nie do przyjêcia dla ortodoksyjnych katolików / chrze¶cijan - chyba, ¿e zaryzykuj± obrócenie w to co wierz± niby - o 180 stopni wtedy mo¿e co¶ zmieni...

Kap³an 718'

Rzucam linka do apokalipsy ¦w.Jana jakby kto¶ chcia³ poczytaæ
http://www.geocities.com/apokalipsa_jana/index.htm#22

Sam nie wiem czy mo¿na temu wierzyæ, przecie¿ biblia by³a tyle razy zmieniana ¿e trudno w cokolwiek wierzyæ u tej religii. Nawet jak Janowi kto¶ przekaza³ te "Proroctwa" to na pewno nie by³ to bóg.

Pozdro
Mora

i to jest najpiêkniejsze - biblia by³a zmieniona "sto tysiêcy razy" ale Ksiêga Apokalipsy NIE, czemu spytacie? pierwotnie nie by³a czê¶ci± biblii i te mato³y co kompliowa³y bibliê nie zrozumia³y wcale przekazu apokalipsy i zostawili to nie zmienione od pocz±tku - czego dowodem jest wersja grecka, przet³umaczy³em parê wersów i zgadza siê prawie s³owo w s³owo z wersj± polsk± jak± dzisiaj znamy - nie uleg³a zniekszta³ceniom, dziêki bogom!!!

718'

by micha³ - kap³anie718, nastêpnym razem proszê, by¶ edytowa³ w³asne posty, tak by nie widnia³y jeden pod drugim
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 21:50:31 wys³ane przez Micha³ » Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 18, 2009, 11:03:52 »

Ogladalam ostatnio na you tube Tajemnice Biblii -Apokalipsa  nie wnikam w szczegòly ale mam niejasne wrazenie .ze ktos przybral imie Jana i nie jest to ten sam ktòry napisal ewangelie (moze przybral to imie ,bo pod swoim nie byl by brany za wiarygodnego?) moze juz nie zyl? Moze jest to wizja naszych czasòw az nazbyt pasuje co o tym myslicie? Co¶

Nie ogl±da³am tego, ale fakt, Jan nie pisa³ ewangelii, pisali je inni ludzie. A co dok³adnie opisuje Apokalipsa? Hmm, nie wiem, wydaje mi siê, ¿e upadek Rzymu (w tych czasach). Albo co¶, co wydarzy³o siê ju¿ w tamtych czasach. Tego siê nie da tak "normalnie odczytaæ", trzeba znaæ kod.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 18, 2009, 21:01:38 »

Kod zna Kiara a wy j± tak ¼le traktujecie, có¿, nie wnikam, nie moja sprawa... a co do Jana - zrozumcie w koñcu WSZYSCY ró¿nicê - Jan nie napisa³ Ksiêgi Apokalipsy lecz SPISA£ co mu dyktowano / ukazano / objawiono - niby ma³a ró¿nica a WSZYSTKO t³umaczy, parafrazuj±c s³owa Chrystusa (Jezus po przemianie!) KTO MA OCZY DO CZYTANIA TEN ODCZYTA U¶miech

ta jasna gwiazda, która od pewnego czasu ¶wieci intensywnym blaskiem na niebie dos³ownie, ju¿ nie d³ugo co¶ ujawni - nie wiem co ale przypuszczam i siê nie podzielê tym bo to tylko poszlaki póki co... pamiêtacie historiê o Betlejem? no ale nie sfa³szowan± wersjê lecz t± prawdziw± - nie znan± i ukryt± przez Ko¶ció³...

"mylnie nazywacie to Gwiazd± Betlejemsk±" - to zosta³o mi przekazane, czas poka¿e co to oznacza...

Kap³an 718'
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 18, 2009, 21:25:12 »

co do kody to nie kapuje o co z nim chodzi
Kap³an  718 chodzi ci ¿e Apokalipsa jest objawieniem ; Jan stworzy³ apokalipsê przez objawienia , przekazy od Boga tak ?

A co do jasnej gwiazdy - nie wiem co to za gwiazda my¶la³em ¿e Wenus ; co¶ ujawni?? A co mo¿e ujawniæ gwiazda ? Chyba tylko to jak± jest

A sfa³szowanej jak to mówisz historii i prawdziwej nie znam ; znam tylko t± z Biblii
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 18, 2009, 21:27:44 »

przecie¿ nie mo¿na jej pamiêtaæ (znaæ) skoro zosta³a ukryta. Co do apokalipsy, my¶lê ze kap³anowi chodzi o to ¿e apokalipsa jest czym¶ w rodzaju automatycznego pisma, zapisu na gor±co tego co siê widzi czy co siê czuje, bez zag³ebiania siê w temat.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 18, 2009, 21:31:02 »

Kod zna Kiara a wy j± tak ¼le traktujecie, có¿, nie wnikam, nie moja sprawa... a co do Jana - zrozumcie w koñcu WSZYSCY ró¿nicê - Jan nie napisa³ Ksiêgi Apokalipsy lecz SPISA£ co mu dyktowano / ukazano / objawiono - niby ma³a ró¿nica a WSZYSTKO t³umaczy, parafrazuj±c s³owa Chrystusa (Jezus po przemianie!) KTO MA OCZY DO CZYTANIA TEN ODCZYTA U¶miech

Mo¿liwe, ¿e tak by³o (choæ mam w±tpliwo¶ci), ale to nie Jan kodowa³ te przekazy.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Styczeñ 19, 2009, 02:49:50 »

BÓG
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Styczeñ 19, 2009, 04:37:34 »

Człowiek.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 19, 2009, 04:38:39 wys³ane przez Lucyna D. » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Styczeñ 19, 2009, 04:53:53 »

Cz³owiek.

cz³owiek nie odkoduje tego co podyktowa³ Bóg - tylko ten co posi±dzie PE£NIE WIEDZY - a jej na ziemii jeszcze nie ma!

@Lucyna D. piszesz, ¿e cz³owiek ukry³ tam ten SZCZEGÓLNY KOD to odpowiedz dlaczego od DWÓCH TYSIÊCY LAT (!) nikt tego nie odczyta³... no w³a¶nie, co Bóg zapisa³ cz³owiek nie odczyta (póki co!)

Kap³an 718'
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 19, 2009, 07:55:11 »

Je¶li pod pojêciem Bóg masz (w tym wypadku) Elohim, to siê zgadzam, ale Stwórcy bym do tego nie miesza³a.
Cz³owiek przez 2000 lat nie móg³ tego odkodowaæ, gdy¿ to wszystko z góry by³o ustalone, rozwój cz³owieka tak by³ zaplanowany; wszystko siê musia³o staæ i wype³niæ, teraz wibracje z Kosmosu s± silniejsze, czlowiek siê zmienia, czasy s± szczególne, dusze zesz³y szczególne, i co siê ma wype³niæ, ju¿ siê wype³nia.
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: