Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 10, 2025, 21:21:59

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Apokalipsa/Objawienie Jana  (Przeczytany 153424 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #225 : Maj 10, 2012, 09:25:40 »

Ufasz Kiaro ,ze jesteÂś ?
Ufasz prawdziwoÂści tego, co nazywasz sobÂą, ale to rĂłwnieÂż moÂże byĂŚ "cudze", choĂŚ utoÂżsamiasz siĂŞ z tym JA.
Pytanie Acentaura pozostaje aktualne .
Wszystko to sÂą tylko interpretacje. Zjawiska dziejÂą siĂŞ . KtĂłra interpretacja jest najbliÂższa prawdzie ? SiĂŞ okaÂże, jak zasÂłony opadnÂą MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #226 : Maj 10, 2012, 12:01:09 »

Tak bezwzglĂŞdnie ufam sobie, nie swoim myÂślowym analizom , i obrazom , bo to dla mnie zbyt maÂło, JA ufam moim odczuciom. Jest to jedyny autentyczny i niezaburzony oraz nie zmanipulowany miernik rzeczywistoÂści we mnie. Nikt i nic nie jest w stanie wymusiĂŚ na mnie jako odczucia mojego dobra jeÂżeli JA tego tak nie czujĂŞ.
DopĂłki sÂą moje odczucia JA jestem.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 12:01:56 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #227 : Maj 10, 2012, 12:15:38 »

@Kiaro
JA ufam moim odczuciom (..) DopĂłki sÂą moje odczucia JA jestem.

A jeÂśli one nie sÂą Twoje ? Jest tam ktoÂś w Âśrodku kto panuje nad odczuciami ? Tego nie odczuwamy dziÂś, odczuwamy tamto, albo nie, lekko je zmodyfikujemy , aby byÂło lepsze odczuwanie ... tak to siĂŞ odbywa ?

Masz takÂą kontrolĂŞ, Âżeby na przykÂład zatrzymaĂŚ pojawiajÂące siĂŞ odczucia ?
I jeszcze jedno, gdyby zabrakÂło odczuĂŚ ( bo na przykÂład zrobiÂły sobie dziÂś wolne MrugniĂŞcie ) to czy dziÂś znikÂłoby JA ?

W "inni o energii" napisaÂłaÂś, Âże Twoje JA powstaje na skutek przychodzÂących odczuĂŚ. Czyli pochodzenie tego JA ma naturĂŞ zewnĂŞtrznÂą, a nie pierwotnÂą .
Jeszcze tylko sprawdÂź  czy moÂżesz rozkazaĂŚ sercu nie kochanie, albo odwrotnie - kochanie. I wtedy zweryfikujesz to JA, ktĂłre rzekomo tak Âświetnie kontroluje rzeczywistoœÌ.
MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #228 : Maj 10, 2012, 14:04:43 »

east.
W "inni o energii" napisaÂłaÂś, Âże Twoje JA powstaje na skutek przychodzÂących odczuĂŚ.
Jak zwykle manipulujesz moimi tekstami.

Nie tak napisaÂłam! napisaÂłam wiele razy iÂż moje JA i wszystkie inne JA sÂą ENERGIAMI -OSOBOWOÂŚCIOWYMI ktĂłre byÂły zawsze i bĂŞdÂą zawsze, sÂą wieczne i niezniszczalne!
 JA - SamoÂświadomoœÌ -Energia rozwija siĂŞ , ewoluuje i wzbogaca na wskutek SWOICH OSOBISTYCH ODCZUÆ! One do nas z znikÂąd nie przychodzÂą my ich doznajemy w kontakcie ze darzeniami i innymi Energiami -LudÂźmi..
Zwyczajnie odczuwamy przez nasz¹ œwiadomoœÌ doznaù, ta mo¿liwoœÌ odczuwania mieliœmy zawsze i bêdziemy mieli zawsze. Rozwijamy tylko skalê doznawania odczuÌ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #229 : Maj 10, 2012, 14:08:31 »

Moze tak do konca nie powinno sie niczemu ufac. Ale gdy kilka niezaleznych zrodel twierdzi to samo to mamy jakas podstawe temu zawierzyc. No i praktyka.
pozdrawiam
ptak
Gość
« Odpowiedz #230 : Maj 10, 2012, 14:26:31 »

Te kilka „niezaleÂżnych” ÂźrĂłdeÂł moÂże pochodziĂŚ z jednego ÂźrĂłdÂła. UfaĂŚ?
WybĂłr jest nasz, konsekwencje rĂłwnieÂż. Praktyka i tak wszystko zweryfikuje.  DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #231 : Maj 10, 2012, 15:14:52 »

east.
W "inni o energii" napisaÂłaÂś, Âże Twoje JA powstaje na skutek przychodzÂących odczuĂŚ.
Jak zwykle manipulujesz moimi tekstami.

Nie tak napisaÂłam!
NapisaÂłaÂś
cytata Kiara :
JA , to jest ca³a osobowoœÌ Myœliciela stworzona na podstawie prze¿ywanych uczuÌ i odczuÌ
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7155.msg96066#msg96066

JA - Samo¶wiadomo¶æ -Energia rozwija siê , ewoluuje i wzbogaca na wskutek SWOICH OSOBISTYCH ODCZUÆ! One do nas z znik±d nie przychodz± my ich doznajemy w kontakcie ze darzeniami i innymi Energiami -Lud¼mi..
Wybacz to dr¹¿enie. Wynika z tego co napisaÂłaÂś ,Âże uczucia teÂż pojawiajÂą siĂŞ  NA SKUTEK KONTAKTU ze zdarzeniami oraz innymi (JA).
To jest dokÂładnie ten proces tworzenia siĂŞ JA "wÂłasnego " . NapisaÂłaÂś przyczynĂŞ odczuĂŚ. Najpierw jest "inne JA" lub zdarzenie i kontakt -> odczucie na temat/wyobraÂżenie na temat/doznanie  -> poczucie odrĂŞbnoÂści JA w wyniku doÂświadczenia skutku/doznania/odczucia/wyobraÂżenia.

WÂłaÂśnie opisaÂłaÂś skÂąd wziĂŞÂło siĂŞ JA u maÂłych dzieci w ten sposĂłb to siĂŞ odbywa. Rodzimy siĂŞ ze zdolnoÂściÂą do odczuwania, ale interpretacja  tych odczuĂŚ dopiero zostaje implementowane z zewnÂątrz plus toÂżsamoœÌ. I dopiero kiedy nastÂąpi peÂłne zestrojenie z JA dziecko nabywa peÂłnych praw uczestnika spoÂłeczeĂąstwa-JA. Oficjalnie w wieku 18 tu lat uznaje siĂŞ , Âże czÂłowiek jest przystosowany do Âżycia w tym matrixie bez przewodnikĂłw, rodzicĂłw czy innych opiekunĂłw szkolnych. 18 lat trwa oprogramowywanie czÂłowieka. Ile lat potrzeba, aby ten domek z kart run¹³ ?

napisaÂłam wiele razy iÂż moje JA i wszystkie inne JA sÂą ENERGIAMI -OSOBOWOÂŚCIOWYMI ktĂłre byÂły zawsze i bĂŞdÂą zawsze, sÂą wieczne i niezniszczalne!

A to jest tylko zaÂłoÂżenie MrugniĂŞcie ÂŻyczenia uznane za niepodwaÂżalne prawdy, a wynikajÂące z wieloletniego treningu.

Zwyczajnie odczuwamy przez nasz¹ œwiadomoœÌ doznaù, ta mo¿liwoœÌ odczuwania mieliœmy zawsze i bêdziemy mieli zawsze. Rozwijamy tylko skalê doznawania odczuÌ.
Pewne podstawowe funkcje , takie jak odczucia,  biorÂą siĂŞ z takiego , a nie innego systemu nerwowego. Zanim czÂłowiek zostanie nauczony jak je interpretowaĂŚ to je odczuwa po prostu w sposĂłb "przyjemny", albo "nieprzyjemny". Bardziej podstawowe to "bezpiecznie/niebezpiecznie" , na czym opiera siĂŞ póŸniej system ocen walcz/uciekaj itd itp Interpretator podstawowych odczuĂŚ jest wobec nich czymÂś wtĂłrnym  . Ten system moÂżna wykorzystaĂŚ na wiele sposobĂłw (przykÂładowo-> kij i marchewka ).
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #232 : Maj 15, 2012, 18:07:29 »

NIE WIERZ NIKOMU, NIE UFAJ NIKOMU!…
Jak, Âże czĂŞsto spotykamy siĂŞ z tymi powiedzeniami. MrugniĂŞcie
NazwaÂłbym to nawet zapisem bo to tak w wiĂŞkszoÂści z nas tkwi.
PozwolĂŞ sobie dodaĂŚ, Âże tkwi tak g³êboko, iÂż nawet wtedy, gdy ktoÂś przedstawia nam fakty, czy wÂłasne doÂświadczenia, a nam wydajÂą siĂŞ one niewiarygodne, odrzucamy je, negujemy lub wyÂśmiewamy.  DuÂży uÂśmiech
Oczywiœcie wieki wymodelowania ró¿nymi dogmatami, teoriami sprawiaj¹, ¿e siê traci umiejêtnoœÌ rozeznawania fa³szywych treœci i informacji od rzeczywistych.
Przypomina to pomieszanie pojĂŞĂŚ, (czĂŞsto tworzonych dla ludzi), ktĂłrzy i tak je nie rozumiejÂą, ale tradycyjnie – powtarzajÂą. JĂŞzyk
PowtarzajÂą i nadal nie rozumiejÂą !
PoszczegĂłlne okreÂślenie czy stwierdzenia  nie powstaÂły przypadkowo. Cool
Jak to zwykle bywa w starym procesie komuÂś byÂły potrzebne
Historia Âświata pozwala przynajmniej mi wyciÂągn¹Ì wniosek, Âże caÂłe zamieszanie w myÂśleniu czÂłowieka dokonaÂła religia, stwarzajÂąc stwĂłrcĂŞ boga jedynego.  DuÂży uÂśmiech
Dziœ to pojêcie tak wros³o w œwiadomoœÌ cz³owieka, ¿e nie tylko nie chce zrozumieÌ swojego pochodzenia, ale broni boga i jego istnienia za wszelk¹ cenê, czêsto ¿ycia.
Nawet jak wie, Âże tam w gĂłrze nie ma nieba, a pod powierzchniÂą ziemi nie ma Hadesu czy teÂż piekÂła.
.Nawet na tym szacownym forum widaÌ, ¿e choÌ wiele osób zdaje sobie sprawê z intencji, jakie towarzyszy³y wprowadzeniu w ludzk¹ œwiadomoœÌ postaci boga, to nadal temu programowi ulega.
Dalej w tym tkwiÂą i podÂświadomie broniÂą boga uÂżywajÂąc ró¿nych okreÂśleĂą, ktĂłre wedle nich majÂą uwiarygodniĂŚ jego istnienie.  DuÂży uÂśmiech
Najlepiej by zrozumieli dlaczego tak jest, (oczywiÂście moim skromnym zdaniem)  jest przypomnienie sobie budowy czÂłowieka i tego, kim czÂłowiek jest, dlaczego jest i co robi.  Religie.
 „Nie wierz nikomu!” – tylko komu moÂżna  JĂŞzyk
WyraŸny akcent w ró¿nych religiach.
Wniosek rodzi siĂŞ prosty : nie wierz nikomu tylko mnie, bo ja jestem tym, ktĂłry ciĂŞ oÂświeci, poprowadzi do zbawienia, wskaÂże jedynÂą sÂłusznÂą drogĂŞ. Jednym sÂłowem – uwierz mi, a ja ciebie doprowadzĂŞ do boga, czy nirwany itd. itp
Kodowanie okreÂślenia – „ nie ufaj” to jeden ze sposobĂłw oddzielenie czÂłowieka od czÂłowieka i od siebie samego.  Cool
Podobne  znaczenie ma  okreÂślenie : „a ja i tak w to nie wierzĂŞ !”
CzĂŞsto nie bo nie
KiedyÂś zadaÂłem sobie pytanie ,,Dobrze, Âże nie wierzysz, ale czy myÂślisz? -czy po prostu wierzysz w coÂś innego ?" Cool
DotarÂło do mnie, Âże to stwierdzenie wynika nadal z wiary, a nie z wnioskowania i myÂślenia. Samo wnioskowanie jest tylko poczÂątkiem myÂślenia. MrugniĂŞcie
MyÂślenia jako proces przebiega w przestrzeni mentalnej, a nie jest tylko pracÂą mĂłzgu.
MĂłzg przetwarza, a nie myÂśli. (po „Âśmierci ciaÂła” rĂłwnieÂż myÂślimy , choĂŚ juÂż brak nam mĂłzgu
„Nie wierz nikomu” – to takÂże Âświadome wprowadzenie wÂątpliwoÂści w czÂłowieka.
Brak wiedzy sprawia, Âże nigdy nie moÂżna byĂŚ do koĂąca pewnym
Intelekt (cczĂŞsto mylnie utoÂżsamiany z JA) podejmuje za czÂłowieka decyzje, wyrokuje co jest prawdziwe, a co faÂłszywe.
Jest to moim zdaniem najwiĂŞksza z przeszkĂłd poznania siebie.
Z tym miaÂłem czĂŞsto problemy odpowiadajÂąc na pytania:,,czy jesteÂś tego pewien w 100 % ,,Czy aby na pewno tak jest, czy jest tak jak myÂślĂŞ”
Na pocz¹tku przyjmuj¹c informacjê, z któr¹ wczeœniej siê nie zetkn¹³em przesta³em zaprzeczaÌ, nie negowa³em, odk³ada³em j¹ do momentu sprawdzenia.
SprawdzajÂąc byÂłem pewien w 100%.
W ten sposĂłb oduczyÂłem siĂŞ natychmiastowego, automatycznego odrzucenia informacji  Intelekt !!! (JA)
KiedyÂś z tym siĂŞ utoÂżsamiaÂłem, co uwaÂżaÂłem za wÂłasne i tego intelekt broni.
Broni, a przecieÂż jest on jedynie naszym narzĂŞdziem, tak jak rĂŞce ,czy nogi w budowie ciaÂła ludzkiego.
Có¿ warto nauczyĂŚ siĂŞ rozró¿niaĂŚ pojĂŞcia, jak nie to moÂżna nadal b³¹dziĂŚ miĂŞdzy myÂśleniem a wiarÂą. 
Ziemia jest pÂłaska, Âże tak pozwolĂŞ sobie na zakoĂączenie przytoczyĂŚ wielowiekowy dogmat.
Czy za to oszustwo przeproszono nie pamiĂŞtam  ZÂły
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #233 : Maj 15, 2012, 22:03:32 »

punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia UÂśmiech ale nic nie jest wzgledne UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #234 : Maj 16, 2012, 12:53:04 »

@PrzebiÂśnieg
MĂłzg przetwarza, a nie myÂśli. (po „Âśmierci ciaÂła” rĂłwnieÂż myÂślimy , choĂŚ juÂż brak nam mĂłzgu )

OczywiÂście, Âże mĂłzg nie myÂśli. Gdzie zatem znajdujesz siĂŞ Ty, skoro nie w mĂłzgu ? ( bo mĂłzg nie myÂśli, tylko uwaÂżasz, Âże Ty myÂślisz). CzyÂżby poza mĂłzgiem , co sugerujesz twierdzÂąc, ze myÂślisz po Âśmierci mĂłzgu ?

„Nie wierz nikomu” – to takÂże Âświadome wprowadzenie wÂątpliwoÂści w czÂłowieka.
Brak wiedzy sprawia, Âże nigdy nie moÂżna byĂŚ do koĂąca pewnym

"Nie wierz nikomu"  to  niepewnoœÌ implantowana w celu utrzymania rozdzielenia. Ta niepewnoœÌ jest podtrzymywana przez JA (czy moÂże  intelekt hmhmhm )
Intelekt (cczĂŞsto mylnie utoÂżsamiany z JA) podejmuje za czÂłowieka decyzje, wyrokuje co jest prawdziwe, a co faÂłszywe.
Intelekt podejmuje decyzje ? Czyli ,Âże myÂśli. Ale Ty, jak twierdzisz,nie jesteÂś Intelektem (bo intelekt to narzĂŞdzie). Ty myÂślisz i intelekt myÂśli (podejmuje decyzje). WiĂŞc ilu tam Was jest w jednej formie ?
W jaki sposĂłb dogadujesz siĂŞ z myÂślÂącym intelektem ?
Nie jest to tworzenie bytĂłw ponad miarĂŞ ?
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2012, 12:53:17 wysłane przez east » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #235 : Maj 22, 2012, 20:01:58 »

Witam,
Apokalipsa - objawienie Âśw. Jana, zarys i prĂłba wyjaÂśnienia cz.9

Krzyz czyli 4 przechodzi w 7 a z tego w 12. Cztery punkty kardynalne Orzel, Byk, Lew, Czlowiek to stale pozycje. Ale mozna je dalej rozwinac i dopisac faze wzrostu i faze oslabienia, spadku. Dla Byka bedzie to Koziorozec i Panna odpowiednio. Tabele juz tu prezentowano.
Tak wiec mamy 4 pukty stale i 8 zmiennych, razem 12. Oba cykle to 24. Punkty te mozna roznie interpretowac. Z pozycji Ducha beda to
jego fazy rozwojowe, czy fazy przemiany Ega czy inne procesy dotyczace czlowieka.  Ale istnieja i inne punkty widzenia.
pozdrawiam
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #236 : Maj 22, 2012, 21:44:23 »

koniec czasu, koniec ego UÂśmiech

wielki krzyz na niebie UÂśmiech

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.keyofsolomon.org/The%2520Lost%2520Symbol%2520Dan%2520Brown.php&ei=F_q7T5aCLoT64QTUnJDiCQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CFQQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.keyofsolomon.org/The%252520Lost%252520Symbol%252520Dan%252520Brown.php%26hl%3Dpl%26biw%3D1014%26bih%3D601%26prmd%3Dimvns
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 21:49:34 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #237 : Listopad 08, 2012, 00:38:09 »

APOKALIPSA.

Na razie wstĂŞp do peÂłnego odczytu.

PoniewaÂż czas dobiega niebawem koĂąca, czyli zamyka siĂŞ cykl inaczej wielki okrÂąg juÂż pora na odsÂłoniĂŞcie-  peÂłnej informacji z niÂą zwiÂązanej.

Przed odsÂłoniĂŞciem jest "sÂąd", ktĂłry okreÂśla pozycje dostĂŞpu do wiedzy , przypÂływajÂącej  do nas niebawem  z falÂą ÂświatÂła. KaÂżdy wyznacza  sobie  swoje miejsce, wyznacza sam swoim systemem wartoÂści , swoimi zachowaniami ,czynami , reakcjami , podjĂŞtymi decyzjami ( na naszym forum juÂż to siĂŞ odbyÂło nie tak dawno), czyli ustawiliÂśmy siebie sami w miejscach dostĂŞpu do wiedzy.

¯ebym mog³a dokonaÌ odczytu Apokalipsy muszê dok³adnie wyt³umaczyÌ czym ona jest, co to znaczy? Wówczas stanie siê zrozumia³a ta prosta symboliczna treœÌ przekazywana przez to ods³oniêcie - objawienie, czyli zobaczenie ze zrozumieniem.

Âą

Znaczenie tytuÂłu

SÂłowo „apokalipsa” bierze swoje ÂźrĂłdÂło w greckim apokalypsis („apo” – z dala od czegoÂś; „kalypto” – zakrywaĂŚ, zasÂłaniaĂŚ), co znaczy objawienie, usuniĂŞcie tego, co zakryte. TytuÂł sugeruje wiĂŞc, Âże mamy do czynienia z wizjami danymi od Boga, ktĂłre tyczÂą siĂŞ przyszÂłoÂści. Apokalipsy byÂły doœÌ czĂŞste na przestrzeni dwĂłch wiekĂłw przed i dwĂłch po Chrystusie. Wypowiedzi tego rodzaju to z jednej strony proroctwa, z drugiej zaÂś stanowiÂły one osobny rodzaj literacki nieznany zupeÂłnie dla polskiego piÂśmiennictwa. Do tekstĂłw Starego Testamentu zawierajÂących fragmenty bĂŞdÂące apokalipsami zaliczamy ksiĂŞgi: Daniela, Izajasza, Ezechiela, Zachariasza. Do apokaliptyki pozabiblijnej nale¿¹ miĂŞdzy innymi: Apokalipsa Abrahama, 4 KsiĂŞga Ezdrasza, Etiopska KsiĂŞga Henocha, Testament Dwunastu PatriarchĂłw.

Warto zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ, iÂż dziÂś sÂłowu „apokalipsa” nadajemy odmienny sens. Wyraz ten niesie za sobÂą takie konotacje, jak: groza, strach, katastrofa, przeraÂżenie. NaleÂży pamiĂŞtaĂŚ, Âże dzieÂło ÂświĂŞtego Jana ukazuje zwyciĂŞstwo dobra nad zÂłem, dlatego ta zmiana znaczenia pokazuje, jak sugestywnie autor odmalowaÂł zÂło.

Monika MoryĂą

http://www.polskina5.pl/znaczenie_tytulu_apokalipsa

JuÂż wiemy Apokalipsa to odsÂłona , odsÂłoniĂŞcie czegoÂś, skoro jest odsÂłoniĂŞcie byÂło rĂłwnieÂż zasÂłoniĂŞcie, czego przed czym? I co byÂło zasÂłoniĂŞte oraz co bĂŞdzie odsÂłoniĂŞte i kiedy nastĂŞpuje zasÂłoniĂŞcie ,a  kiedy nastĂŞpuje odsÂłoniĂŞcie?
To nie jest skomplikowana wiedza, gdy myÂśli siĂŞ logicznie i analizuje informacje , ktĂłre otaczajÂą nas caÂły czas , powiedziaÂła bym jest to bardzo prosta informacja  z prostym niezmiernie przekazem.

Apokalipsa opowiada o rozwoju CzÂłowieka o wyzwoleniu siĂŞ jego z mocy ciemnoÂści przejÂście  z Bestii- zwierzĂŞcia w CzÂłowieka fizycznego  i CzÂłowieka fizycznego w CzÂłowieka duchowego. SÂą to naturalne koleje rozwoju LudzkoÂści, finaÂł drogi  rozgrywajÂącej siĂŞ w 4 cyklach fraktalnych.  Czasowe przejÂście  po zakoĂączeniu wielkiego galaktycznego cyklu rozwojowego ktĂłry identycznie jak maÂłe roczne  i mniejsze dobowe skÂładajace siĂŞ z 4 etapĂłw rĂłwnieÂż skÂłada siĂŞ z 4 cykli.
Jego peÂłny  duÂży etap  to okoÂło 26 tys lat , ktĂłre dokÂładnie za chwilkĂŞ dobiegnÂą koĂącz , czas siĂŞ zamknie w wielkim okrĂŞgu skÂładajÂącym siĂŞ z 4 maÂłych kó³ czasowych  by zdj¹Ì przysÂłonĂŞ ( czego, co napÂłynie po jej zdjĂŞciu?) otwierajÂącÂą dostĂŞp do kolejnego cyklu rozwojowego CzÂłowieka duchowego.

Wiemy ju¿ ( a przynajmniej wiedzieÌ by wypada³o po prawie 8 letniej bytnoœci na tym forum starym i nowym)i¿ decyduj¹c¹ rolê we wszystkich zdarzeniach odgrywa œwiat³o , tak œwiat³o , ono i tylko ono powoduje rozwój ¿ycia , daj¹c jasnoœÌ , ciep³o i moc czyli trzy elementy powoduj¹ce wzrost.
Zatem Apokalipsa - zdjĂŞcie przysÂłony to otworzenie peÂłni dopÂływu ÂświatÂła ...... ( wynika z tego iÂż byÂła i jest przysÂłona , ktĂłra blokuje caÂłkowity dopÂływ ÂświatÂła ograniczajÂąc moÂżliwoœÌ peÂłnego wzrostu ludzkoÂści), Apokalipsa tak naprawdĂŞ dotyczyÂła kaÂżdego z III wymiarĂłw,    wiedza ÂświatÂła  mogÂła zapÂładniaĂŚ umysÂły i serca Ludzi przy podnoszÂącej siĂŞ stopniowo   przysÂłonie szyszynki. Proces ten dotyczy   kaÂżdego wymiaru,  odsÂłaniajÂąca siĂŞ szyszynka- brama miĂŞdzy wymiarowa ³¹czyÂła z  wzorcem  Âżycia przeznaczonym dla danego wymiaru.

Gdzie sÂą te wzorce Âżycia dla kaÂżdego z trzech wymiarĂłw i co jest tymi wzorcami Âżycia?

Otó¿ I wymiar to I czakra, czakra ¿ycia, II , to druga czakra , III to trzecia czakra, depozyt wiedzy dla tych wymiarów ( zreszt¹ dla wszystkich wymiarów) zawsze jest w czakrze serca , w sacrum czyli œwiêtym œwiêtych, ale wiedza doœwiadczalna ma swój zapis w szyszynce i to ona jest bram¹ przejœcia która otwiera siê gdy nap³ynie do niej ca³a moc œwiat³a.
A co to znaczy otwiera siĂŞ? Inaczej podnosi siĂŞ przysÂłona ktĂłra blokuje peÂłny  dopÂływ ÂświatÂła, inaczej dokonuje siĂŞ APOKALIPSA - czyli odsÂłona dostĂŞpu do caÂłego depozytu wiedzy w niej zawartej.

Szyszynka  inaczej to zÂłote ziarno  , ziarno wiedzy  zasiane w ÂświadomoÂści CzÂłowieka , ktĂłre kieÂłkuje i wzrasta zaleÂżnie od dopÂływu ÂświatÂła  Âżycia czyli tak naprawdĂŞ kosmicznej energii miÂłoÂści , ktĂłra jest najjaÂśniejszym ÂświatÂłem istnienia caÂłego Âżycia, ono z niej siĂŞ skÂłada i na niej wzrasta poznajÂąc wiedzĂŞ miÂłoÂści.
O szyszynce jej roli  i zachodzÂących w niej cyklach otwierania dostĂŞpu do wiedzy jest olbrzymi temat( mam nadziejĂŞ iÂż nie wykasowany) tam jet dosyĂŚ precyzyjny opis ( Melanina i grzyb wodny) otwierania siĂŞ wrĂłt czasu, bramy miĂŞdzy wymiarowej czyli Apokalipsa zdejmowanie odsÂłony z po³¹czenia nas z kolejnym wyÂższym IV wymiarem.

Gdzie jest szyszynka i jaka ma nazwĂŞ BiblijnÂą? Otó¿ to GĂłra  Magedon   ( Mag  najwyÂższe wtajemniczenie kapÂłaĂąskie  chaldejskie - Edon , albo Eden , czyli gĂłra najwyÂższego Boga z dostĂŞpem do Edenu- wyÂższego wymiaru) inaczej brama miedzy wymiarowa , ktĂłra otwiera StwĂłrca.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Har-Magedon

Wiadomo to czubek gÂłowy czyli korona albo wzgĂłrze najwyÂższe, szczyt , ukoronowanie...  ÂświĂŞtoœÌ , zÂłota aureola wokó³ gÂłowy.
czyli peÂłnia dopÂływu ÂświatÂła do szyszynki i odsÂłoniĂŞcie dopÂływu ÂświatÂła by poznaĂŚ wiedzĂŞ , ktĂłra jest w nas caÂły czas , to my sami sobie zamykamy do niej dostĂŞp obniÂżajÂąc wÂłasnÂą wibracjĂŞ niegodnoÂściÂą Âżycia. Nikt nam tego nie robi, siejesz zbierasz, takÂą masz wiedzĂŞ jaki plon Âżycia , ÂświatÂło pozwala ci tylko zobaczyĂŚ ten zbiĂłr i odczytaĂŚ zawartÂą w nim wiedzĂŞ.

Har - hebrajska nazwa szczytu gĂłry

Mag - http://pl.wikipedia.org/wiki/Mag_%28kap%C5%82an_perski%29

Edom -   http://pl.wikipedia.org/wiki/Edom_%28kraj%29

Co to jest Har MAG EDON albo przy  niemym H  Ar MA GEDON?

NajwyÂższy przekaz wiedzy - szczyt  osiÂągniĂŞtej   wiedzy kapÂłaĂąskiej MAGA.

cd....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 11:45:24 wysłane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #238 : Listopad 08, 2012, 10:40:16 »

albo nastapi incepcja UÂśmiech

http://iluminaci.pl/iluminaci/illuminati-cards-karty-iluminatow
east
Gość
« Odpowiedz #239 : Listopad 08, 2012, 13:02:58 »

SÂłowo „apokalipsa” bierze swoje ÂźrĂłdÂło w greckim apokalypsis („apo” – z dala od czegoÂś; „kalypto” – zakrywaĂŚ, zasÂłaniaĂŚ), co znaczy objawienie, usuniĂŞcie tego, co zakryte. TytuÂł sugeruje wiĂŞc, Âże mamy do czynienia z wizjami danymi od Boga, ktĂłre tyczÂą siĂŞ przyszÂłoÂści.

Nie, tytuÂł tego nie sugeruje, ani tego nie znaczy. Wniosek, Âże coÂś sugeruje lub znaczy to interpretacja autorki , czyli autoprezentacja okreÂślonej postawy JA.

Zas³ona jest rozdzieleniem, jest iluzj¹ tak jak t³umaczy etymologia s³owa (j/w) . Chodzi tu o tê zas³onê. W tym sensie rozpoznanie tego czym jest zas³ona prowadzi do jej demonta¿u. Apokalipsa to rozwianie iluzji . To ta konkretna czynnoœÌ.

Nie znamy tego ,co poza zasÂłonÂą wiĂŞc nie interpretujmy tego umysÂłami ,ktĂłre poruszajÂą siĂŞ w kategoriach znanych po tej stronie zasÂłony, albo na postawie czyichÂś  konstrukcji myÂślowych czy widzimisiĂŞ.

Klasyczne odwracanie od rozpoznania samej iluzji prezentuje taka postawa :
@Kiara
JuÂż wiemy Apokalipsa to odsÂłona , odsÂłoniĂŞcie czegoÂś, skoro jest odsÂłoniĂŞcie byÂło rĂłwnieÂż zasÂłoniĂŞcie, czego przed czym? I co byÂło zasÂłoniĂŞte oraz co bĂŞdzie odsÂłoniĂŞte i kiedy nastĂŞpuje zasÂłoniĂŞcie ,a  kiedy nastĂŞpuje odsÂłoniĂŞcie?
To klasyczny umysÂłowy szum. UmysÂł-JA skupia siĂŞ na tym co byÂło i co bĂŞdzie i kiedy bĂŞdzie zupeÂłnie ignorujac TERAZ. W pytaniach zasÂłona jest zupeÂłnie pomijana, niewaÂżna, a przecieÂż to ona dziaÂła w kaÂżdej chwili , to ona filtruje prawdĂŞ TERAZ. To zasÂłonĂŞ trzeba rozpoznaĂŚ, a nie skupiaĂŚ siĂŞ na efektach specjalnych terminach i gdybaniu  - wyniku dziaÂłania filtra.

Czym jest zasÂłona ?
Zabierz siĂŞ ,czÂłowieku za "wÂłasnÂą" apokalipsĂŞ DuÂży uÂśmiech

Potem sam zobaczysz czy potrzebne Ci bĂŞdÂą konstrukcje ezoteryczne ,tajemna  wiedza czy inny beÂłkot.
Kate
Gość
« Odpowiedz #240 : Listopad 08, 2012, 13:03:12 »

Tak przygladam sie temu "bugsowi" MrugniĂŞcie i widze piramide, oraz oko, ale tylko jedno. A tak na rozsadek biorac, to istota inteligentna wg mnie ma dwoje oczu, wiec, gdyby spojrzec na przeciw oka (w dol) moznaby zalozyc, ze i tam jest oko, tylko ukryte - jakby dzialalo w podziemiu (underground) Z politowaniem

Ciekawe, czy to dobrze, czy zle... Z politowaniem
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #241 : Listopad 08, 2012, 13:04:51 »

..pewnie to trzecie oko na 2012 MrugniĂŞcie
Âżeby spojrzeĂŚ za zasÂłonĂŞ! hej  Chichot
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 13:07:14 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kate
Gość
« Odpowiedz #242 : Listopad 08, 2012, 13:08:48 »

Albo taka wersja -

acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #243 : Listopad 08, 2012, 13:55:18 »

Witam
pewnych procesow czy fenomenow nie da sie inaczej opisac jak przy pomocy metafor. W ludzkich jezykach brak odpowiednich slow
i dotyczy to bardzo wielu pojec, jak te trzecie oko, czakry, kundalini z jednej strony , zas wymiary, przestrzen, czas...itd z drugiej.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #244 : Listopad 08, 2012, 16:14:43 »

Witam
pewnych procesow czy fenomenow nie da sie inaczej opisac jak przy pomocy metafor. W ludzkich jezykach brak odpowiednich slow
i dotyczy to bardzo wielu pojec, jak te trzecie oko, czakry, kundalini z jednej strony , zas wymiary, przestrzen, czas...itd z drugiej.

i tak mimowolnie siĂŞ zwodzimy tu dyskutujÂąc,-
ale co zrobiĂŚ, jĂŞzyk niby jeden, ale jaki bogaty w synonimy.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #245 : Listopad 08, 2012, 16:50:49 »

ZgadzajÂąc siĂŞ z szacownym poprzednikiem dodam, Âże bardzo lubiĂŞ stare wyrazy i wsÂłuchujĂŞ siĂŞ w starÂą mowĂŞ
Bo im jĂŞzyk byÂł hm mÂłodszy tym bliÂżej byÂł energii i praw  DuÂży uÂśmiech
,,jesteœ praw" ,,wróÌmy do materii" mo¿na by wiele wymieniaÌ przyk³adów Uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #246 : Listopad 09, 2012, 12:31:24 »

Wracaj¹c do tematu.... treœÌ Apokalipsy jest istotna warto sobie j¹ przypomnieÌ.

TysiÂącletnie krĂłlestwo

1 Potem ujrzaÂłem anioÂła, zstĂŞpujÂącego z nieba,
ktĂłry miaÂł klucz od CzeluÂści
i wielki ÂłaĂącuch w rĂŞce.
2 I pochwyciÂł Smoka,
WĂŞÂża starodawnego,
ktĂłrym jest diabeÂł i szatan,
i zwiÂązaÂł go na tysiÂąc lat.
3 I wtrÂąciÂł go do CzeluÂści,
i zamkn¹³, i pieczêÌ nad nim po³o¿y³,
by juÂż nie zwodziÂł narodĂłw,
aÂż tysiÂąc lat siĂŞ dopeÂłni.
A potem ma byĂŚ na krĂłtki czas uwolniony.
4 I ujrzaÂłem trony -
a na nich zasiedli [sĂŞdziowie],
i dano im wÂładzĂŞ sÂądzenia -
i ujrzaÂłem dusze ÂściĂŞtych dla Âświadectwa Jezusa i dla SÂłowa BoÂżego,
i tych, ktĂłrzy pokÂłonu nie oddali Bestii ani jej obrazowi
i nie wziĂŞli sobie znamienia na czoÂło ani na rĂŞkĂŞ.
OÂżyli oni
i tysiÂąc lat krĂłlowali z Chrystusem.
5 A nie oÂżyli inni ze zmarÂłych, aÂż tysiÂąc lat siĂŞ skoĂączyÂło.
To jest pierwsze zmartwychwstanie.
6 BÂłogosÂławiony i ÂświĂŞty, kto ma udziaÂł w pierwszym zmartwychwstaniu:
nad tymi nie ma wÂładzy ÂśmierĂŚ druga,
lecz bĂŞdÂą kapÂłanami Boga i Chrystusa
i bĂŞdÂą z Nim krĂłlowaĂŚ tysiÂąc lat.

Walka ostateczna i potĂŞpienie wrogĂłw Boga

Walka ostateczna i potĂŞpienie wrogĂłw Boga
7 A gdy siĂŞ skoĂączy tysiÂąc lat,
z wiĂŞzienia swego szatan zostanie zwolniony.
8 I wyjdzie, by omamiĂŚ narody
z czterech naroÂżnikĂłw ziemi,
Goga i Magoga,
by ich zgromadziĂŚ na bĂłj,
a liczba ich jak piasek morski.
9 Wyszli oni na powierzchniĂŞ ziemi
i otoczyli obĂłz ÂświĂŞtych i miasto umiÂłowane;
a zstÂąpiÂł ogieĂą od Boga z nieba
i poch³on¹³ ich.
10 A diabÂła, ktĂłry ich zwodzi,
wrzucono do jeziora ognia i siarki,
tam gdzie sÂą Bestia i FaÂłszywy Prorok.
I bĂŞdÂą cierpieĂŚ katusze we dnie i w nocy na wieki wiekĂłw.

SÂąd nad narodami

SÂąd nad narodami
11 Potem ujrzaÂłem wielki biaÂły tron
i na nim ZasiadajÂącego,
od ktĂłrego oblicza uciekÂła ziemia i niebo,
a miejsca dla nich nie znaleziono.
12 I ujrzaÂłem umarÂłych -
wielkich i maÂłych -
stojÂących przed tronem,
a otwarto ksiĂŞgi.
I innÂą ksiĂŞgĂŞ otwarto,
ktĂłra jest ksiĂŞgÂą Âżycia.
I osÂądzono zmarÂłych z tego, co w ksiĂŞgach zapisano,
wedÂług ich czynĂłw.
13 I morze wydaÂło zmarÂłych, co w nim byli,
i ÂŚmierĂŚ, i OtchÂłaĂą wydaÂły zmarÂłych, co w nich byli,
i kaÂżdy zostaÂł osÂądzony wedÂług swoich czynĂłw.
14 A ÂŚmierĂŚ i OtchÂłaĂą wrzucono do jeziora ognia.
To jest ÂśmierĂŚ druga - jezioro ognia.
15 JeÂśli siĂŞ ktoÂś nie znalazÂł zapisany w ksiĂŞdze Âżycia,
zostaÂł wrzucony do jeziora ognia.

NOWE JERUZALEM

Nowe stworzenie - Jeruzalem niebiaĂąskie

Nowe stworzenie - Jeruzalem niebiaĂąskie
1 I ujrzaÂłem niebo nowe i ziemiĂŞ nowÂą,
bo pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminĂŞÂły,
i morza juÂż nie ma.
2 I Miasto ÂŚwiĂŞte - Jeruzalem Nowe
ujrzaÂłem zstĂŞpujÂące z nieba od Boga,
przystrojone jak oblubienica zdobna w klejnoty dla swego mĂŞÂża.
3 I usÂłyszaÂłem donoÂśny gÂłos mĂłwiÂący od tronu:
"Oto przybytek Boga z ludÂźmi:
i zamieszka wraz z nimi,
i bĂŞdÂą oni Jego ludem,
a On bĂŞdzie "BOGIEM Z NIMI".
4 I otrze z ich oczu wszelkÂą ÂłzĂŞ,
a Âśmierci juÂż odtÂąd nie bĂŞdzie.
Ani ÂżaÂłoby, ni krzyku, ni trudu
juÂż [odtÂąd] nie bĂŞdzie,
bo pierwsze rzeczy przeminĂŞÂły".
5 I rzekÂł ZasiadajÂący na tronie:
"Oto czyniĂŞ wszystko nowe".
I mĂłwi:
"Napisz:
SÂłowa te wiarygodne sÂą i prawdziwe".
6 I rzekÂł mi:
"StaÂło siĂŞ.
Jam Alfa i Omega,
PoczÂątek i Koniec.
Ja pragnÂącemu
dam darmo piĂŚ ze ÂźrĂłdÂła wody Âżycia.
7 ZwyciĂŞzca to odziedziczy
i bĂŞdĂŞ Bogiem dla niego,
a on dla mnie bĂŞdzie synem.
8 A dla tchĂłrzĂłw, niewiernych, obmierzÂłych, zabĂłjcĂłw, rozpustnikĂłw,
guÂślarzy, baÂłwochwalcĂłw i wszelkich kÂłamcĂłw:
udziaÂł w jeziorze gorejÂącym ogniem i siarkÂą.
To jest ÂśmierĂŚ druga".

Jeruzalem czasĂłw mesjaĂąskich

Jeruzalem czasĂłw mesjaĂąskich
9 I przyszed³ jeden z siedmiu anio³ów,
co trzymajÂą siedem czasz peÂłnych siedmiu plag ostatecznych,
i tak siĂŞ do mnie odezwaÂł:
"ChodÂź,
uka¿ê ci Oblubienicê,
Ma³¿onkê Baranka".
10 I uniós³ mnie w zachwyceniu na górê wielk¹ i wynios³¹,
i ukazaÂł mi Miasto ÂŚwiĂŞte -
Jeruzalem,
zstĂŞpujÂące z nieba od Boga,
11 maj¹ce chwa³ê Boga.
ÂŹrĂłdÂło jego ÂświatÂła podobne do kamienia drogocennego,
jakby do jaspisu o przejrzystoÂści krysztaÂłu:
12 MiaÂło ono mur wielki a wysoki,
miaÂło dwanaÂście bram,
a na bramach - dwunastu anio³ów
i wypisane imiona,
ktĂłre sÂą imionami dwunastu pokoleĂą synĂłw Izraela.
13 Od wschodu trzy bramy
i od pó³nocy trzy bramy,
i od poÂłudnia trzy bramy,
i od zachodu trzy bramy.
14 A mur Miasta ma dwanaÂście warstw fundamentu,
a na nich dwanaœcie imion dwunastu Aposto³ów Baranka.
15 A ten, ktĂłry mĂłwiÂł ze mnÂą, miaÂł zÂłotÂą trzcinĂŞ jako miarĂŞ,
by zmierzyĂŚ Miasto i jego bramy, i jego mur.
16 A Miasto ukÂłada siĂŞ w czworobok
i d³ugoœÌ jego tak wielka jest, jak i szerokoœÌ.
I zmierzyÂł Miasto trzcinÂą poprzez dwanaÂście tysiĂŞcy stadiĂłw:
d³ugoœÌ, szerokoœÌ i wysokoœÌ jego s¹ równe.
17 I zmierzyÂł jego mur - sto czterdzieÂści cztery Âłokcie:
miara, ktĂłrÂą ma anioÂł, jest miarÂą czÂłowieka.
18 A mur jego jest zbudowany z jaspisu,
a Miasto - to czyste zÂłoto do szkÂła czystego podobne.
19 A warstwy fundamentu pod murem Miasta
zdobne sÂą wszelakim drogim kamieniem.
Warstwa pierwsza - jaspis,
druga - szafir,
trzecia - chalcedon,
czwarta - szmaragd,
20 piÂąta - sardoniks,
szĂłsta - krwawnik,
siĂłdma - chryzolit,
Ăłsma - beryl,
dziewiÂąta - topaz,
dziesiÂąta - chryzopraz,
jedenasta - hiacynt,
dwunasta - ametyst.
21 A dwanaÂście bram to dwanaÂście pereÂł:
kaÂżda z bram byÂła z jednej perÂły.
I rynek Miasta to czyste zÂłoto jak szkÂło przeÂźroczyste.
22 A ÂświÂątyni w nim nie dojrzaÂłem:
bo jego ÂświÂątyniÂą jest Pan BĂłg wszechmogÂący
oraz Baranek.
23 I Miastu nie trzeba sÂłoĂąca ni ksiĂŞÂżyca,
by mu ÂświeciÂły,
bo chwaÂła Boga je oÂświetliÂła,
a jego lampÂą - Baranek.
24 I w jego Âświetle bĂŞdÂą chodziÂły narody,
i wniosÂą do niego krĂłlowie ziemi swĂłj przepych.
25 I za dnia bramy jego nie bĂŞdÂą zamkniĂŞte:
bo juÂż nie bĂŞdzie tam nocy.
26 I wniosÂą do niego przepych i skarby narodĂłw.
27 A nic nieczystego do niego nie wejdzie
ani ten, co popeÂłnia ohydĂŞ i kÂłamstwo,
lecz tylko zapisani w ksiĂŞdze Âżycia Baranka. 

http://www.nonpossumus.pl/ps/Ap/20.php

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 12:50:14 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #247 : Listopad 09, 2012, 16:26:25 »

Fajne ,ale ponoĂŚ sama piszesz, Âże stare wizje sie zdezaktualizowaÂły, Kiaro ... to po co je przytaczaĂŚ  ?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #248 : Listopad 12, 2012, 14:59:42 »

ÂŻeby mĂłc prowadziĂŚ prawidÂłowy odczyt z wÂłaÂściwym zrozumieniem Apokalipsy trzeba  zrozumieĂŚ dawne obliczanie czasu ktĂłre byÂło  wedÂług kalendarza Egipskiego.   Daje nam to  prawdziwa moÂżliwoœÌ odczytu symbolicznego   oraz zrozumienie odnoÂśnikĂłw do  zmian dobowych, rocznych i galaktycznych.
Sotis - inaczej Syriusz , kalendarz ten ma bezpoÂśredni zwiÂązek z Syriuszem, on wyznacza nadal cykle, a nie stosowany obecnie kalendarz gregoriaĂąski.
Kalendarz sotisowy rozpoczyna rok 13 lipca w czasie najjaœniejszego Syriusza i po³¹czenia go pe³ni¹ s³oùca.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Datowanie_sotisowe

http://narmer.pl/main/kalend_pl.htm

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_egipski

https://www.google.pl/#hl=pl&sclient=psy-ab&q=kalendarz+sotisowy&oq=kalendarz+sotisowy&gs_l=hp.12..0i30.3332.15672.0.18636.18.13.0.5.5.0.201.1510.1j11j1.13.0...0.0...1c.1.ZJdzuWfyvRo&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=9bbdc61a3051e82d&bpcl=38093640&biw=1366&bih=575

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2012, 01:59:07 wysłane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #249 : Listopad 14, 2012, 21:20:41 »

co to jest do rozumienia wszystko jest elektromagnetyczne, jasne bedzie lgnelo do jasnego, ciemne do ciemnego i koniec UÂśmiech pozniej ma to byc rozdzielone..
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: