east
Gość
|
|
« Odpowiedz #225 : Maj 10, 2012, 09:25:40 » |
|
Ufasz Kiaro ,ze jesteÂś ? Ufasz prawdziwoÂści tego, co nazywasz sobÂą, ale to rĂłwnieÂż moÂże byĂŚ "cudze", choĂŚ utoÂżsamiasz siĂŞ z tym JA. Pytanie Acentaura pozostaje aktualne . Wszystko to sÂą tylko interpretacje. Zjawiska dziejÂą siĂŞ . KtĂłra interpretacja jest najbliÂższa prawdzie ? SiĂŞ okaÂże, jak zasÂłony opadnÂą
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #226 : Maj 10, 2012, 12:01:09 » |
|
Tak bezwzglĂŞdnie ufam sobie, nie swoim myÂślowym analizom , i obrazom , bo to dla mnie zbyt maÂło, JA ufam moim odczuciom. Jest to jedyny autentyczny i niezaburzony oraz nie zmanipulowany miernik rzeczywistoÂści we mnie. Nikt i nic nie jest w stanie wymusiĂŚ na mnie jako odczucia mojego dobra jeÂżeli JA tego tak nie czujĂŞ. DopĂłki sÂą moje odczucia JA jestem. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 12:01:56 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #227 : Maj 10, 2012, 12:15:38 » |
|
@ Kiaro JA ufam moim odczuciom (..) Dopóki s¹ moje odczucia JA jestem. A jeœli one nie s¹ Twoje ? Jest tam ktoœ w œrodku kto panuje nad odczuciami ? Tego nie odczuwamy dziœ, odczuwamy tamto, albo nie, lekko je zmodyfikujemy , aby by³o lepsze odczuwanie ... tak to siê odbywa ? Masz tak¹ kontrolê, ¿eby na przyk³ad zatrzymaÌ pojawiaj¹ce siê odczucia ? I jeszcze jedno, gdyby zabrak³o odczuÌ ( bo na przyk³ad zrobi³y sobie dziœ wolne ) to czy dziœ znik³oby JA ? W "inni o energii" napisa³aœ, ¿e Twoje JA powstaje na skutek przychodz¹cych odczuÌ. Czyli pochodzenie tego JA ma naturê zewnêtrzn¹, a nie pierwotn¹ . Jeszcze tylko sprawdŸ czy mo¿esz rozkazaÌ sercu nie kochanie, albo odwrotnie - kochanie. I wtedy zweryfikujesz to JA, które rzekomo tak œwietnie kontroluje rzeczywistoœÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #228 : Maj 10, 2012, 14:04:43 » |
|
east. W "inni o energii" napisaÂłaÂś, Âże Twoje JA powstaje na skutek przychodzÂących odczuĂŚ. Jak zwykle manipulujesz moimi tekstami. Nie tak napisaÂłam! napisaÂłam wiele razy iÂż moje JA i wszystkie inne JA sÂą ENERGIAMI -OSOBOWOÂŚCIOWYMI ktĂłre byÂły zawsze i bĂŞdÂą zawsze, sÂą wieczne i niezniszczalne! JA - SamoÂświadomoœÌ -Energia rozwija siĂŞ , ewoluuje i wzbogaca na wskutek SWOICH OSOBISTYCH ODCZUĂ! One do nas z znikÂąd nie przychodzÂą my ich doznajemy w kontakcie ze darzeniami i innymi Energiami -LudÂźmi.. Zwyczajnie odczuwamy przez naszÂą ÂświadomoœÌ doznaĂą, ta moÂżliwoœÌ odczuwania mieliÂśmy zawsze i bĂŞdziemy mieli zawsze. Rozwijamy tylko skalĂŞ doznawania odczuĂŚ. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
|
« Odpowiedz #229 : Maj 10, 2012, 14:08:31 » |
|
Moze tak do konca nie powinno sie niczemu ufac. Ale gdy kilka niezaleznych zrodel twierdzi to samo to mamy jakas podstawe temu zawierzyc. No i praktyka. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #230 : Maj 10, 2012, 14:26:31 » |
|
Te kilka „niezaleÂżnych” ÂźrĂłdeÂł moÂże pochodziĂŚ z jednego ÂźrĂłdÂła. UfaĂŚ? WybĂłr jest nasz, konsekwencje rĂłwnieÂż. Praktyka i tak wszystko zweryfikuje.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #231 : Maj 10, 2012, 15:14:52 » |
|
east. W "inni o energii" napisaÂłaÂś, Âże Twoje JA powstaje na skutek przychodzÂących odczuĂŚ. Jak zwykle manipulujesz moimi tekstami. Nie tak napisaÂłam! NapisaÂłaÂś cytata Kiara : JA , to jest caÂła osobowoœÌ MyÂśliciela stworzona na podstawie przeÂżywanych uczuĂŚ i odczuĂŚ http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7155.msg96066#msg96066JA - SamoÂświadomoœÌ -Energia rozwija siĂŞ , ewoluuje i wzbogaca na wskutek SWOICH OSOBISTYCH ODCZUĂ! One do nas z znikÂąd nie przychodzÂą my ich doznajemy w kontakcie ze darzeniami i innymi Energiami -LudÂźmi.. Wybacz to dr¹¿enie. Wynika z tego co napisaÂłaÂś ,Âże uczucia teÂż pojawiajÂą siĂŞ NA SKUTEK KONTAKTU ze zdarzeniami oraz innymi (JA). To jest dokÂładnie ten proces tworzenia siĂŞ JA "wÂłasnego " . NapisaÂłaÂś przyczynĂŞ odczuĂŚ. Najpierw jest "inne JA" lub zdarzenie i kontakt -> odczucie na temat/wyobraÂżenie na temat/doznanie -> poczucie odrĂŞbnoÂści JA w wyniku doÂświadczenia skutku/doznania/odczucia/wyobraÂżenia. WÂłaÂśnie opisaÂłaÂś skÂąd wziĂŞÂło siĂŞ JA u maÂłych dzieci w ten sposĂłb to siĂŞ odbywa. Rodzimy siĂŞ ze zdolnoÂściÂą do odczuwania, ale interpretacja tych odczuĂŚ dopiero zostaje implementowane z zewnÂątrz plus toÂżsamoœÌ. I dopiero kiedy nastÂąpi peÂłne zestrojenie z JA dziecko nabywa peÂłnych praw uczestnika spoÂłeczeĂąstwa-JA. Oficjalnie w wieku 18 tu lat uznaje siĂŞ , Âże czÂłowiek jest przystosowany do Âżycia w tym matrixie bez przewodnikĂłw, rodzicĂłw czy innych opiekunĂłw szkolnych. 18 lat trwa oprogramowywanie czÂłowieka. Ile lat potrzeba, aby ten domek z kart run¹³ ? napisaÂłam wiele razy iÂż moje JA i wszystkie inne JA sÂą ENERGIAMI -OSOBOWOÂŚCIOWYMI ktĂłre byÂły zawsze i bĂŞdÂą zawsze, sÂą wieczne i niezniszczalne!
A to jest tylko za³o¿enie ¯yczenia uznane za niepodwa¿alne prawdy, a wynikaj¹ce z wieloletniego treningu. Zwyczajnie odczuwamy przez nasz¹ œwiadomoœÌ doznaù, ta mo¿liwoœÌ odczuwania mieliœmy zawsze i bêdziemy mieli zawsze. Rozwijamy tylko skalê doznawania odczuÌ.
Pewne podstawowe funkcje , takie jak odczucia, bior¹ siê z takiego , a nie innego systemu nerwowego. Zanim cz³owiek zostanie nauczony jak je interpretowaÌ to je odczuwa po prostu w sposób "przyjemny", albo "nieprzyjemny". Bardziej podstawowe to "bezpiecznie/niebezpiecznie" , na czym opiera siê póŸniej system ocen walcz/uciekaj itd itp Interpretator podstawowych odczuÌ jest wobec nich czymœ wtórnym . Ten system mo¿na wykorzystaÌ na wiele sposobów (przyk³adowo-> kij i marchewka ).
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #232 : Maj 15, 2012, 18:07:29 » |
|
NIE WIERZ NIKOMU, NIE UFAJ NIKOMU!… Jak, Âże czĂŞsto spotykamy siĂŞ z tymi powiedzeniami. NazwaÂłbym to nawet zapisem bo to tak w wiĂŞkszoÂści z nas tkwi. PozwolĂŞ sobie dodaĂŚ, Âże tkwi tak g³êboko, iÂż nawet wtedy, gdy ktoÂś przedstawia nam fakty, czy wÂłasne doÂświadczenia, a nam wydajÂą siĂŞ one niewiarygodne, odrzucamy je, negujemy lub wyÂśmiewamy. OczywiÂście wieki wymodelowania ró¿nymi dogmatami, teoriami sprawiajÂą, Âże siĂŞ traci umiejĂŞtnoœÌ rozeznawania faÂłszywych treÂści i informacji od rzeczywistych. Przypomina to pomieszanie pojĂŞĂŚ, (czĂŞsto tworzonych dla ludzi), ktĂłrzy i tak je nie rozumiejÂą, ale tradycyjnie – powtarzajÂą. PowtarzajÂą i nadal nie rozumiejÂą ! PoszczegĂłlne okreÂślenie czy stwierdzenia nie powstaÂły przypadkowo. Jak to zwykle bywa w starym procesie komuÂś byÂły potrzebne Historia Âświata pozwala przynajmniej mi wyciÂągn¹Ì wniosek, Âże caÂłe zamieszanie w myÂśleniu czÂłowieka dokonaÂła religia, stwarzajÂąc stwĂłrcĂŞ boga jedynego. DziÂś to pojĂŞcie tak wrosÂło w ÂświadomoœÌ czÂłowieka, Âże nie tylko nie chce zrozumieĂŚ swojego pochodzenia, ale broni boga i jego istnienia za wszelkÂą cenĂŞ, czĂŞsto Âżycia. Nawet jak wie, Âże tam w gĂłrze nie ma nieba, a pod powierzchniÂą ziemi nie ma Hadesu czy teÂż piekÂła. .Nawet na tym szacownym forum widaĂŚ, Âże choĂŚ wiele osĂłb zdaje sobie sprawĂŞ z intencji, jakie towarzyszyÂły wprowadzeniu w ludzkÂą ÂświadomoœÌ postaci boga, to nadal temu programowi ulega. Dalej w tym tkwiÂą i podÂświadomie broniÂą boga uÂżywajÂąc ró¿nych okreÂśleĂą, ktĂłre wedle nich majÂą uwiarygodniĂŚ jego istnienie. Najlepiej by zrozumieli dlaczego tak jest, (oczywiÂście moim skromnym zdaniem) jest przypomnienie sobie budowy czÂłowieka i tego, kim czÂłowiek jest, dlaczego jest i co robi. Religie. „Nie wierz nikomu!” – tylko komu moÂżna WyraÂźny akcent w ró¿nych religiach. Wniosek rodzi siĂŞ prosty : nie wierz nikomu tylko mnie, bo ja jestem tym, ktĂłry ciĂŞ oÂświeci, poprowadzi do zbawienia, wskaÂże jedynÂą sÂłusznÂą drogĂŞ. Jednym sÂłowem – uwierz mi, a ja ciebie doprowadzĂŞ do boga, czy nirwany itd. itp Kodowanie okreÂślenia – „ nie ufaj” to jeden ze sposobĂłw oddzielenie czÂłowieka od czÂłowieka i od siebie samego. Podobne znaczenie ma okreÂślenie : „a ja i tak w to nie wierzĂŞ !” CzĂŞsto nie bo nie KiedyÂś zadaÂłem sobie pytanie ,,Dobrze, Âże nie wierzysz, ale czy myÂślisz? -czy po prostu wierzysz w coÂś innego ?" DotarÂło do mnie, Âże to stwierdzenie wynika nadal z wiary, a nie z wnioskowania i myÂślenia. Samo wnioskowanie jest tylko poczÂątkiem myÂślenia. MyÂślenia jako proces przebiega w przestrzeni mentalnej, a nie jest tylko pracÂą mĂłzgu. MĂłzg przetwarza, a nie myÂśli. (po „Âśmierci ciaÂła” rĂłwnieÂż myÂślimy , choĂŚ juÂż brak nam mĂłzgu „Nie wierz nikomu” – to takÂże Âświadome wprowadzenie wÂątpliwoÂści w czÂłowieka. Brak wiedzy sprawia, Âże nigdy nie moÂżna byĂŚ do koĂąca pewnym Intelekt (cczĂŞsto mylnie utoÂżsamiany z JA) podejmuje za czÂłowieka decyzje, wyrokuje co jest prawdziwe, a co faÂłszywe. Jest to moim zdaniem najwiĂŞksza z przeszkĂłd poznania siebie. Z tym miaÂłem czĂŞsto problemy odpowiadajÂąc na pytania:,,czy jesteÂś tego pewien w 100 % ,,Czy aby na pewno tak jest, czy jest tak jak myÂślĂŞ” Na poczÂątku przyjmujÂąc informacjĂŞ, z ktĂłrÂą wczeÂśniej siĂŞ nie zetkn¹³em przestaÂłem zaprzeczaĂŚ, nie negowaÂłem, odkÂładaÂłem jÂą do momentu sprawdzenia. SprawdzajÂąc byÂłem pewien w 100%. W ten sposĂłb oduczyÂłem siĂŞ natychmiastowego, automatycznego odrzucenia informacji Intelekt !!! (JA) KiedyÂś z tym siĂŞ utoÂżsamiaÂłem, co uwaÂżaÂłem za wÂłasne i tego intelekt broni. Broni, a przecieÂż jest on jedynie naszym narzĂŞdziem, tak jak rĂŞce ,czy nogi w budowie ciaÂła ludzkiego. Có¿ warto nauczyĂŚ siĂŞ rozró¿niaĂŚ pojĂŞcia, jak nie to moÂżna nadal b³¹dziĂŚ miĂŞdzy myÂśleniem a wiarÂą. Ziemia jest pÂłaska, Âże tak pozwolĂŞ sobie na zakoĂączenie przytoczyĂŚ wielowiekowy dogmat. Czy za to oszustwo przeproszono nie pamiĂŞtam
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #233 : Maj 15, 2012, 22:03:32 » |
|
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ale nic nie jest wzgledne
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #234 : Maj 16, 2012, 12:53:04 » |
|
@ PrzebiÂśnieg
MĂłzg przetwarza, a nie myÂśli. (po „Âśmierci ciaÂła” rĂłwnieÂż myÂślimy , choĂŚ juÂż brak nam mĂłzgu ) OczywiÂście, Âże mĂłzg nie myÂśli. Gdzie zatem znajdujesz siĂŞ Ty, skoro nie w mĂłzgu ? ( bo mĂłzg nie myÂśli, tylko uwaÂżasz, Âże Ty myÂślisz). CzyÂżby poza mĂłzgiem , co sugerujesz twierdzÂąc, ze myÂślisz po Âśmierci mĂłzgu ? „Nie wierz nikomu” – to takÂże Âświadome wprowadzenie wÂątpliwoÂści w czÂłowieka. Brak wiedzy sprawia, Âże nigdy nie moÂżna byĂŚ do koĂąca pewnym "Nie wierz nikomu" to niepewnoœÌ implantowana w celu utrzymania rozdzielenia. Ta niepewnoœÌ jest podtrzymywana przez JA (czy moÂże intelekt hmhmhm ) Intelekt (cczĂŞsto mylnie utoÂżsamiany z JA) podejmuje za czÂłowieka decyzje, wyrokuje co jest prawdziwe, a co faÂłszywe.
Intelekt podejmuje decyzje ? Czyli ,Âże myÂśli. Ale Ty, jak twierdzisz,nie jesteÂś Intelektem (bo intelekt to narzĂŞdzie). Ty myÂślisz i intelekt myÂśli (podejmuje decyzje). WiĂŞc ilu tam Was jest w jednej formie ? W jaki sposĂłb dogadujesz siĂŞ z myÂślÂącym intelektem ? Nie jest to tworzenie bytĂłw ponad miarĂŞ ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2012, 12:53:17 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduÂła ;)
Email
|
|
« Odpowiedz #235 : Maj 22, 2012, 20:01:58 » |
|
Witam, Apokalipsa - objawienie Âśw. Jana, zarys i prĂłba wyjaÂśnienia cz.9Krzyz czyli 4 przechodzi w 7 a z tego w 12. Cztery punkty kardynalne Orzel, Byk, Lew, Czlowiek to stale pozycje. Ale mozna je dalej rozwinac i dopisac faze wzrostu i faze oslabienia, spadku. Dla Byka bedzie to Koziorozec i Panna odpowiednio. Tabele juz tu prezentowano. Tak wiec mamy 4 pukty stale i 8 zmiennych, razem 12. Oba cykle to 24. Punkty te mozna roznie interpretowac. Z pozycji Ducha beda to jego fazy rozwojowe, czy fazy przemiany Ega czy inne procesy dotyczace czlowieka. Ale istnieja i inne punkty widzenia. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #236 : Maj 22, 2012, 21:44:23 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 21:49:34 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #237 : Listopad 08, 2012, 00:38:09 » |
|
APOKALIPSA.Na razie wstĂŞp do peÂłnego odczytu. PoniewaÂż czas dobiega niebawem koĂąca, czyli zamyka siĂŞ cykl inaczej wielki okrÂąg juÂż pora na odsÂłoniĂŞcie- peÂłnej informacji z niÂą zwiÂązanej. Przed odsÂłoniĂŞciem jest "sÂąd", ktĂłry okreÂśla pozycje dostĂŞpu do wiedzy , przypÂływajÂącej do nas niebawem z falÂą ÂświatÂła. KaÂżdy wyznacza sobie swoje miejsce, wyznacza sam swoim systemem wartoÂści , swoimi zachowaniami ,czynami , reakcjami , podjĂŞtymi decyzjami ( na naszym forum juÂż to siĂŞ odbyÂło nie tak dawno), czyli ustawiliÂśmy siebie sami w miejscach dostĂŞpu do wiedzy. ÂŻebym mogÂła dokonaĂŚ odczytu Apokalipsy muszĂŞ dokÂładnie wytÂłumaczyĂŚ czym ona jest, co to znaczy? WĂłwczas stanie siĂŞ zrozumiaÂła ta prosta symboliczna treœÌ przekazywana przez to odsÂłoniĂŞcie - objawienie, czyli zobaczenie ze zrozumieniem. Âą Znaczenie tytuÂłuSÂłowo „apokalipsa” bierze swoje ÂźrĂłdÂło w greckim apokalypsis („apo” – z dala od czegoÂś; „kalypto” – zakrywaĂŚ, zasÂłaniaĂŚ), co znaczy objawienie, usuniĂŞcie tego, co zakryte. TytuÂł sugeruje wiĂŞc, Âże mamy do czynienia z wizjami danymi od Boga, ktĂłre tyczÂą siĂŞ przyszÂłoÂści. Apokalipsy byÂły doœÌ czĂŞste na przestrzeni dwĂłch wiekĂłw przed i dwĂłch po Chrystusie. Wypowiedzi tego rodzaju to z jednej strony proroctwa, z drugiej zaÂś stanowiÂły one osobny rodzaj literacki nieznany zupeÂłnie dla polskiego piÂśmiennictwa. Do tekstĂłw Starego Testamentu zawierajÂących fragmenty bĂŞdÂące apokalipsami zaliczamy ksiĂŞgi: Daniela, Izajasza, Ezechiela, Zachariasza. Do apokaliptyki pozabiblijnej nale¿¹ miĂŞdzy innymi: Apokalipsa Abrahama, 4 KsiĂŞga Ezdrasza, Etiopska KsiĂŞga Henocha, Testament Dwunastu PatriarchĂłw. Warto zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ, iÂż dziÂś sÂłowu „apokalipsa” nadajemy odmienny sens. Wyraz ten niesie za sobÂą takie konotacje, jak: groza, strach, katastrofa, przeraÂżenie. NaleÂży pamiĂŞtaĂŚ, Âże dzieÂło ÂświĂŞtego Jana ukazuje zwyciĂŞstwo dobra nad zÂłem, dlatego ta zmiana znaczenia pokazuje, jak sugestywnie autor odmalowaÂł zÂło.Monika MoryĂą http://www.polskina5.pl/znaczenie_tytulu_apokalipsaJuÂż wiemy Apokalipsa to odsÂłona , odsÂłoniĂŞcie czegoÂś, skoro jest odsÂłoniĂŞcie byÂło rĂłwnieÂż zasÂłoniĂŞcie, czego przed czym? I co byÂło zasÂłoniĂŞte oraz co bĂŞdzie odsÂłoniĂŞte i kiedy nastĂŞpuje zasÂłoniĂŞcie ,a kiedy nastĂŞpuje odsÂłoniĂŞcie? To nie jest skomplikowana wiedza, gdy myÂśli siĂŞ logicznie i analizuje informacje , ktĂłre otaczajÂą nas caÂły czas , powiedziaÂła bym jest to bardzo prosta informacja z prostym niezmiernie przekazem. Apokalipsa opowiada o rozwoju CzÂłowieka o wyzwoleniu siĂŞ jego z mocy ciemnoÂści przejÂście z Bestii- zwierzĂŞcia w CzÂłowieka fizycznego i CzÂłowieka fizycznego w CzÂłowieka duchowego. SÂą to naturalne koleje rozwoju LudzkoÂści, finaÂł drogi rozgrywajÂącej siĂŞ w 4 cyklach fraktalnych. Czasowe przejÂście po zakoĂączeniu wielkiego galaktycznego cyklu rozwojowego ktĂłry identycznie jak maÂłe roczne i mniejsze dobowe skÂładajace siĂŞ z 4 etapĂłw rĂłwnieÂż skÂłada siĂŞ z 4 cykli. Jego peÂłny duÂży etap to okoÂło 26 tys lat , ktĂłre dokÂładnie za chwilkĂŞ dobiegnÂą koĂącz , czas siĂŞ zamknie w wielkim okrĂŞgu skÂładajÂącym siĂŞ z 4 maÂłych kó³ czasowych by zdj¹Ì przysÂłonĂŞ ( czego, co napÂłynie po jej zdjĂŞciu?) otwierajÂącÂą dostĂŞp do kolejnego cyklu rozwojowego CzÂłowieka duchowego. Wiemy juÂż ( a przynajmniej wiedzieĂŚ by wypadaÂło po prawie 8 letniej bytnoÂści na tym forum starym i nowym)iÂż decydujÂącÂą rolĂŞ we wszystkich zdarzeniach odgrywa ÂświatÂło , tak ÂświatÂło , ono i tylko ono powoduje rozwĂłj Âżycia , dajÂąc jasnoœÌ , ciepÂło i moc czyli trzy elementy powodujÂące wzrost. Zatem Apokalipsa - zdjĂŞcie przysÂłony to otworzenie peÂłni dopÂływu ÂświatÂła ...... ( wynika z tego iÂż byÂła i jest przysÂłona , ktĂłra blokuje caÂłkowity dopÂływ ÂświatÂła ograniczajÂąc moÂżliwoœÌ peÂłnego wzrostu ludzkoÂści), Apokalipsa tak naprawdĂŞ dotyczyÂła kaÂżdego z III wymiarĂłw, wiedza ÂświatÂła mogÂła zapÂładniaĂŚ umysÂły i serca Ludzi przy podnoszÂącej siĂŞ stopniowo przysÂłonie szyszynki. Proces ten dotyczy kaÂżdego wymiaru, odsÂłaniajÂąca siĂŞ szyszynka- brama miĂŞdzy wymiarowa ³¹czyÂła z wzorcem Âżycia przeznaczonym dla danego wymiaru. Gdzie sÂą te wzorce Âżycia dla kaÂżdego z trzech wymiarĂłw i co jest tymi wzorcami Âżycia? Otó¿ I wymiar to I czakra, czakra Âżycia, II , to druga czakra , III to trzecia czakra, depozyt wiedzy dla tych wymiarĂłw ( zresztÂą dla wszystkich wymiarĂłw) zawsze jest w czakrze serca , w sacrum czyli ÂświĂŞtym ÂświĂŞtych, ale wiedza doÂświadczalna ma swĂłj zapis w szyszynce i to ona jest bramÂą przejÂścia ktĂłra otwiera siĂŞ gdy napÂłynie do niej caÂła moc ÂświatÂła. A co to znaczy otwiera siĂŞ? Inaczej podnosi siĂŞ przysÂłona ktĂłra blokuje peÂłny dopÂływ ÂświatÂła, inaczej dokonuje siĂŞ APOKALIPSA - czyli odsÂłona dostĂŞpu do caÂłego depozytu wiedzy w niej zawartej. Szyszynka inaczej to zÂłote ziarno , ziarno wiedzy zasiane w ÂświadomoÂści CzÂłowieka , ktĂłre kieÂłkuje i wzrasta zaleÂżnie od dopÂływu ÂświatÂła Âżycia czyli tak naprawdĂŞ kosmicznej energii miÂłoÂści , ktĂłra jest najjaÂśniejszym ÂświatÂłem istnienia caÂłego Âżycia, ono z niej siĂŞ skÂłada i na niej wzrasta poznajÂąc wiedzĂŞ miÂłoÂści.O szyszynce jej roli i zachodzÂących w niej cyklach otwierania dostĂŞpu do wiedzy jest olbrzymi temat( mam nadziejĂŞ iÂż nie wykasowany) tam jet dosyĂŚ precyzyjny opis ( Melanina i grzyb wodny) otwierania siĂŞ wrĂłt czasu, bramy miĂŞdzy wymiarowej czyli Apokalipsa zdejmowanie odsÂłony z po³¹czenia nas z kolejnym wyÂższym IV wymiarem. Gdzie jest szyszynka i jaka ma nazwĂŞ BiblijnÂą? Otó¿ to GĂłra Magedon ( Mag najwyÂższe wtajemniczenie kapÂłaĂąskie chaldejskie - Edon , albo Eden , czyli gĂłra najwyÂższego Boga z dostĂŞpem do Edenu- wyÂższego wymiaru) inaczej brama miedzy wymiarowa , ktĂłra otwiera StwĂłrca. http://pl.wikipedia.org/wiki/Har-Magedon Wiadomo to czubek gÂłowy czyli korona albo wzgĂłrze najwyÂższe, szczyt , ukoronowanie... ÂświĂŞtoœÌ , zÂłota aureola wokó³ gÂłowy. czyli peÂłnia dopÂływu ÂświatÂła do szyszynki i odsÂłoniĂŞcie dopÂływu ÂświatÂła by poznaĂŚ wiedzĂŞ , ktĂłra jest w nas caÂły czas , to my sami sobie zamykamy do niej dostĂŞp obniÂżajÂąc wÂłasnÂą wibracjĂŞ niegodnoÂściÂą Âżycia. Nikt nam tego nie robi, siejesz zbierasz, takÂą masz wiedzĂŞ jaki plon Âżycia , ÂświatÂło pozwala ci tylko zobaczyĂŚ ten zbiĂłr i odczytaĂŚ zawartÂą w nim wiedzĂŞ. Har - hebrajska nazwa szczytu gĂłry Mag - http://pl.wikipedia.org/wiki/Mag_%28kap%C5%82an_perski%29Edom - http://pl.wikipedia.org/wiki/Edom_%28kraj%29Co to jest Har MAG EDON albo przy niemym H Ar MA GEDON?NajwyÂższy przekaz wiedzy - szczyt osiÂągniĂŞtej wiedzy kapÂłaĂąskiej MAGA.cd.... Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 11:45:24 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #238 : Listopad 08, 2012, 10:40:16 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #239 : Listopad 08, 2012, 13:02:58 » |
|
SÂłowo „apokalipsa” bierze swoje ÂźrĂłdÂło w greckim apokalypsis („apo” – z dala od czegoÂś; „kalypto” – zakrywaĂŚ, zasÂłaniaĂŚ), co znaczy objawienie, usuniĂŞcie tego, co zakryte. TytuÂł sugeruje wiĂŞc, Âże mamy do czynienia z wizjami danymi od Boga, ktĂłre tyczÂą siĂŞ przyszÂłoÂści. Nie, tytuÂł tego nie sugeruje, ani tego nie znaczy. Wniosek, Âże coÂś sugeruje lub znaczy to interpretacja autorki , czyli autoprezentacja okreÂślonej postawy JA. ZasÂłona jest rozdzieleniem, jest iluzjÂą tak jak tÂłumaczy etymologia sÂłowa (j/w) . Chodzi tu o tĂŞ zasÂłonĂŞ. W tym sensie rozpoznanie tego czym jest zasÂłona prowadzi do jej demontaÂżu. Apokalipsa to rozwianie iluzji . To ta konkretna czynnoœÌ. Nie znamy tego ,co poza zasÂłonÂą wiĂŞc nie interpretujmy tego umysÂłami ,ktĂłre poruszajÂą siĂŞ w kategoriach znanych po tej stronie zasÂłony, albo na postawie czyichÂś konstrukcji myÂślowych czy widzimisiĂŞ. Klasyczne odwracanie od rozpoznania samej iluzji prezentuje taka postawa : @ KiaraJuÂż wiemy Apokalipsa to odsÂłona , odsÂłoniĂŞcie czegoÂś, skoro jest odsÂłoniĂŞcie byÂło rĂłwnieÂż zasÂłoniĂŞcie, czego przed czym? I co byÂło zasÂłoniĂŞte oraz co bĂŞdzie odsÂłoniĂŞte i kiedy nastĂŞpuje zasÂłoniĂŞcie ,a kiedy nastĂŞpuje odsÂłoniĂŞcie?
To klasyczny umysÂłowy szum. UmysÂł-JA skupia siĂŞ na tym co byÂło i co bĂŞdzie i kiedy bĂŞdzie zupeÂłnie ignorujac TERAZ. W pytaniach zasÂłona jest zupeÂłnie pomijana, niewaÂżna, a przecieÂż to ona dziaÂła w kaÂżdej chwili , to ona filtruje prawdĂŞ TERAZ. To zasÂłonĂŞ trzeba rozpoznaĂŚ, a nie skupiaĂŚ siĂŞ na efektach specjalnych terminach i gdybaniu - wyniku dziaÂłania filtra. Czym jest zasÂłona ? Zabierz siĂŞ ,czÂłowieku za "wÂłasnÂą" apokalipsĂŞ Potem sam zobaczysz czy potrzebne Ci bĂŞdÂą konstrukcje ezoteryczne ,tajemna wiedza czy inny beÂłkot.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #240 : Listopad 08, 2012, 13:03:12 » |
|
Tak przygladam sie temu "bugsowi" i widze piramide, oraz oko, ale tylko jedno. A tak na rozsadek biorac, to istota inteligentna wg mnie ma dwoje oczu, wiec, gdyby spojrzec na przeciw oka (w dol) moznaby zalozyc, ze i tam jest oko, tylko ukryte - jakby dzialalo w podziemiu (underground) Ciekawe, czy to dobrze, czy zle...
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #241 : Listopad 08, 2012, 13:04:51 » |
|
..pewnie to trzecie oko na 2012 Âżeby spojrzeĂŚ za zasÂłonĂŞ! hej
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 13:07:14 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #242 : Listopad 08, 2012, 13:08:48 » |
|
Albo taka wersja -
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduÂła ;)
Email
|
|
« Odpowiedz #243 : Listopad 08, 2012, 13:55:18 » |
|
Witam pewnych procesow czy fenomenow nie da sie inaczej opisac jak przy pomocy metafor. W ludzkich jezykach brak odpowiednich slow i dotyczy to bardzo wielu pojec, jak te trzecie oko, czakry, kundalini z jednej strony , zas wymiary, przestrzen, czas...itd z drugiej.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #244 : Listopad 08, 2012, 16:14:43 » |
|
Witam pewnych procesow czy fenomenow nie da sie inaczej opisac jak przy pomocy metafor. W ludzkich jezykach brak odpowiednich slow i dotyczy to bardzo wielu pojec, jak te trzecie oko, czakry, kundalini z jednej strony , zas wymiary, przestrzen, czas...itd z drugiej.
i tak mimowolnie siĂŞ zwodzimy tu dyskutujÂąc,- ale co zrobiĂŚ, jĂŞzyk niby jeden, ale jaki bogaty w synonimy.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #245 : Listopad 08, 2012, 16:50:49 » |
|
Zgadzaj¹c siê z szacownym poprzednikiem dodam, ¿e bardzo lubiê stare wyrazy i ws³uchujê siê w star¹ mowê Bo im jêzyk by³ hm m³odszy tym bli¿ej by³ energii i praw ,,jesteœ praw" ,,wróÌmy do materii" mo¿na by wiele wymieniaÌ przyk³adów to pa
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #246 : Listopad 09, 2012, 12:31:24 » |
|
Wracaj¹c do tematu.... treœÌ Apokalipsy jest istotna warto sobie j¹ przypomnieÌ. Tysi¹cletnie królestwo
1 Potem ujrza³em anio³a, zstêpuj¹cego z nieba, który mia³ klucz od Czeluœci i wielki ³aùcuch w rêce. 2 I pochwyci³ Smoka, Wê¿a starodawnego, którym jest diabe³ i szatan, i zwi¹za³ go na tysi¹c lat. 3 I wtr¹ci³ go do Czeluœci, i zamkn¹³, i pieczêÌ nad nim po³o¿y³, by ju¿ nie zwodzi³ narodów, a¿ tysi¹c lat siê dope³ni. A potem ma byÌ na krótki czas uwolniony. 4 I ujrza³em trony - a na nich zasiedli [sêdziowie], i dano im w³adzê s¹dzenia - i ujrza³em dusze œciêtych dla œwiadectwa Jezusa i dla S³owa Bo¿ego, i tych, którzy pok³onu nie oddali Bestii ani jej obrazowi i nie wziêli sobie znamienia na czo³o ani na rêkê. O¿yli oni i tysi¹c lat królowali z Chrystusem. 5 A nie o¿yli inni ze zmar³ych, a¿ tysi¹c lat siê skoùczy³o. To jest pierwsze zmartwychwstanie. 6 B³ogos³awiony i œwiêty, kto ma udzia³ w pierwszym zmartwychwstaniu: nad tymi nie ma w³adzy œmierÌ druga, lecz bêd¹ kap³anami Boga i Chrystusa i bêd¹ z Nim królowaÌ tysi¹c lat.
Walka ostateczna i potĂŞpienie wrogĂłw Boga
Walka ostateczna i potêpienie wrogów Boga 7 A gdy siê skoùczy tysi¹c lat, z wiêzienia swego szatan zostanie zwolniony. 8 I wyjdzie, by omamiÌ narody z czterech naro¿ników ziemi, Goga i Magoga, by ich zgromadziÌ na bój, a liczba ich jak piasek morski. 9 Wyszli oni na powierzchniê ziemi i otoczyli obóz œwiêtych i miasto umi³owane; a zst¹pi³ ogieù od Boga z nieba i poch³on¹³ ich. 10 A diab³a, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie s¹ Bestia i Fa³szywy Prorok. I bêd¹ cierpieÌ katusze we dnie i w nocy na wieki wieków.
SÂąd nad narodami
SÂąd nad narodami 11 Potem ujrzaÂłem wielki biaÂły tron i na nim ZasiadajÂącego, od ktĂłrego oblicza uciekÂła ziemia i niebo, a miejsca dla nich nie znaleziono. 12 I ujrzaÂłem umarÂłych - wielkich i maÂłych - stojÂących przed tronem, a otwarto ksiĂŞgi. I innÂą ksiĂŞgĂŞ otwarto, ktĂłra jest ksiĂŞgÂą Âżycia. I osÂądzono zmarÂłych z tego, co w ksiĂŞgach zapisano, wedÂług ich czynĂłw. 13 I morze wydaÂło zmarÂłych, co w nim byli, i ÂŚmierĂŚ, i OtchÂłaĂą wydaÂły zmarÂłych, co w nich byli, i kaÂżdy zostaÂł osÂądzony wedÂług swoich czynĂłw. 14 A ÂŚmierĂŚ i OtchÂłaĂą wrzucono do jeziora ognia. To jest ÂśmierĂŚ druga - jezioro ognia. 15 JeÂśli siĂŞ ktoÂś nie znalazÂł zapisany w ksiĂŞdze Âżycia, zostaÂł wrzucony do jeziora ognia.
NOWE JERUZALEM
Nowe stworzenie - Jeruzalem niebiaĂąskie
Nowe stworzenie - Jeruzalem niebiaĂąskie 1 I ujrzaÂłem niebo nowe i ziemiĂŞ nowÂą, bo pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminĂŞÂły, i morza juÂż nie ma. 2 I Miasto ÂŚwiĂŞte - Jeruzalem Nowe ujrzaÂłem zstĂŞpujÂące z nieba od Boga, przystrojone jak oblubienica zdobna w klejnoty dla swego mĂŞÂża. 3 I usÂłyszaÂłem donoÂśny gÂłos mĂłwiÂący od tronu: "Oto przybytek Boga z ludÂźmi: i zamieszka wraz z nimi, i bĂŞdÂą oni Jego ludem, a On bĂŞdzie "BOGIEM Z NIMI". 4 I otrze z ich oczu wszelkÂą ÂłzĂŞ, a Âśmierci juÂż odtÂąd nie bĂŞdzie. Ani ÂżaÂłoby, ni krzyku, ni trudu juÂż [odtÂąd] nie bĂŞdzie, bo pierwsze rzeczy przeminĂŞÂły". 5 I rzekÂł ZasiadajÂący na tronie: "Oto czyniĂŞ wszystko nowe". I mĂłwi: "Napisz: SÂłowa te wiarygodne sÂą i prawdziwe". 6 I rzekÂł mi: "StaÂło siĂŞ. Jam Alfa i Omega, PoczÂątek i Koniec. Ja pragnÂącemu dam darmo piĂŚ ze ÂźrĂłdÂła wody Âżycia. 7 ZwyciĂŞzca to odziedziczy i bĂŞdĂŞ Bogiem dla niego, a on dla mnie bĂŞdzie synem. 8 A dla tchĂłrzĂłw, niewiernych, obmierzÂłych, zabĂłjcĂłw, rozpustnikĂłw, guÂślarzy, baÂłwochwalcĂłw i wszelkich kÂłamcĂłw: udziaÂł w jeziorze gorejÂącym ogniem i siarkÂą. To jest ÂśmierĂŚ druga".
Jeruzalem czasĂłw mesjaĂąskich
Jeruzalem czasów mesjaùskich 9 I przyszed³ jeden z siedmiu anio³ów, co trzymaj¹ siedem czasz pe³nych siedmiu plag ostatecznych, i tak siê do mnie odezwa³: "ChodŸ, uka¿ê ci Oblubienicê, Ma³¿onkê Baranka". 10 I uniós³ mnie w zachwyceniu na górê wielk¹ i wynios³¹, i ukaza³ mi Miasto Œwiête - Jeruzalem, zstêpuj¹ce z nieba od Boga, 11 maj¹ce chwa³ê Boga. ród³o jego œwiat³a podobne do kamienia drogocennego, jakby do jaspisu o przejrzystoœci kryszta³u: 12 Mia³o ono mur wielki a wysoki, mia³o dwanaœcie bram, a na bramach - dwunastu anio³ów i wypisane imiona, które s¹ imionami dwunastu pokoleù synów Izraela. 13 Od wschodu trzy bramy i od pó³nocy trzy bramy, i od po³udnia trzy bramy, i od zachodu trzy bramy. 14 A mur Miasta ma dwanaœcie warstw fundamentu, a na nich dwanaœcie imion dwunastu Aposto³ów Baranka. 15 A ten, który mówi³ ze mn¹, mia³ z³ot¹ trzcinê jako miarê, by zmierzyÌ Miasto i jego bramy, i jego mur. 16 A Miasto uk³ada siê w czworobok i d³ugoœÌ jego tak wielka jest, jak i szerokoœÌ. I zmierzy³ Miasto trzcin¹ poprzez dwanaœcie tysiêcy stadiów: d³ugoœÌ, szerokoœÌ i wysokoœÌ jego s¹ równe. 17 I zmierzy³ jego mur - sto czterdzieœci cztery ³okcie: miara, któr¹ ma anio³, jest miar¹ cz³owieka. 18 A mur jego jest zbudowany z jaspisu, a Miasto - to czyste z³oto do szk³a czystego podobne. 19 A warstwy fundamentu pod murem Miasta zdobne s¹ wszelakim drogim kamieniem. Warstwa pierwsza - jaspis, druga - szafir, trzecia - chalcedon, czwarta - szmaragd, 20 pi¹ta - sardoniks, szósta - krwawnik, siódma - chryzolit, ósma - beryl, dziewi¹ta - topaz, dziesi¹ta - chryzopraz, jedenasta - hiacynt, dwunasta - ametyst. 21 A dwanaœcie bram to dwanaœcie pere³: ka¿da z bram by³a z jednej per³y. I rynek Miasta to czyste z³oto jak szk³o przeŸroczyste. 22 A œwi¹tyni w nim nie dojrza³em: bo jego œwi¹tyni¹ jest Pan Bóg wszechmog¹cy oraz Baranek. 23 I Miastu nie trzeba s³oùca ni ksiê¿yca, by mu œwieci³y, bo chwa³a Boga je oœwietli³a, a jego lamp¹ - Baranek. 24 I w jego œwietle bêd¹ chodzi³y narody, i wnios¹ do niego królowie ziemi swój przepych. 25 I za dnia bramy jego nie bêd¹ zamkniête: bo ju¿ nie bêdzie tam nocy. 26 I wnios¹ do niego przepych i skarby narodów. 27 A nic nieczystego do niego nie wejdzie ani ten, co pope³nia ohydê i k³amstwo, lecz tylko zapisani w ksiêdze ¿ycia Baranka. http://www.nonpossumus.pl/ps/Ap/20.phpKiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 12:50:14 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #247 : Listopad 09, 2012, 16:26:25 » |
|
Fajne ,ale ponoĂŚ sama piszesz, Âże stare wizje sie zdezaktualizowaÂły, Kiaro ... to po co je przytaczaĂŚ ?
|
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #249 : Listopad 14, 2012, 21:20:41 » |
|
co to jest do rozumienia wszystko jest elektromagnetyczne, jasne bedzie lgnelo do jasnego, ciemne do ciemnego i koniec pozniej ma to byc rozdzielone..
|
|
|
|
|
|
|
|