Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 05, 2025, 03:47:55

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Apokalipsa/Objawienie Jana  (Przeczytany 158038 razy)
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #25 : Styczeń 19, 2009, 18:10:52 »

co do kody to nie kapuje o co z nim chodzi
KapÂłan  718 chodzi ci Âże Apokalipsa jest objawieniem ; Jan stworzyÂł apokalipsĂŞ przez objawienia , przekazy od Boga tak ?

A co do jasnej gwiazdy - nie wiem co to za gwiazda myÂślaÂłem Âże Wenus ; coÂś ujawni?? A co moÂże ujawniĂŚ gwiazda ? Chyba tylko to jakÂą jest

A sfaÂłszowanej jak to mĂłwisz historii i prawdziwej nie znam ; znam tylko tÂą z Biblii

MogÂłbyÂś mi wytÂłumaczyĂŚ o co ci chodziÂło
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #26 : Styczeń 19, 2009, 19:37:07 »

JeÂśli pod pojĂŞciem BĂłg masz (w tym wypadku) Elohim, to siĂŞ zgadzam, ale StwĂłrcy bym do tego nie mieszaÂła.
CzÂłowiek przez 2000 lat nie mĂłgÂł tego odkodowaĂŚ, gdyÂż to wszystko z gĂłry byÂło ustalone, rozwĂłj czÂłowieka tak byÂł zaplanowany; wszystko siĂŞ musiaÂło staĂŚ i wypeÂłniĂŚ, teraz wibracje z Kosmosu sÂą silniejsze, czlowiek siĂŞ zmienia, czasy sÂą szczegĂłlne, dusze zeszÂły szczegĂłlne, i co siĂŞ ma wypeÂłniĂŚ, juÂż siĂŞ wypeÂłnia.

ÂŚwiĂŞte sÂłowa! trafiÂłaÂś w sedno tÂą wypowiedziÂą UÂśmiech

718'
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #27 : Styczeń 21, 2009, 12:15:56 »

UdaÂło mi siĂŞ obejrzeĂŚ caÂły filmik o Apokalipsie i takie mam spostrzeÂżenia

1. Kod Apokalipsy
Apokalipsa napewno ma swĂłj kod ; peÂłno tam symboli i nie naleÂży ich dosÂłownie tÂłumaczyĂŚ ; tutaj jest kod ktĂłry trzeba poznaĂŚ a z tym gorzej bo nie znamy go i mamy kÂłopoty z jego zÂłamaniem

2. Znaki przed SÂądem Ostatecznym
W ksiĂŞdze Biblii Jezus osobiÂście ostrzega przed nadejÂściem SÂądu Ostatecznego.
Mówi³ ¿e znakami bêd¹: wojny , g³ód i zaraza , trzêsienia Ziemi. A gdy to wszystko bêdzie wkrótce nast¹pi S.O.
Komentarz - Wojny by³y i s¹ dalej , kataklizmy naturalne , g³ód , zaraza nowe œmiertelne choroby - to wszystko ju¿ by³o i jest nadal

3. CiaÂło Niebieskie
Globalna katastrofa wywoÂłana przez ciaÂło niebieskie - rĂłwnieÂż i to jest w Apokalipsie
Komentarz -  có¿ moÂże to byĂŚ meteor asteroida czy jeszcze coÂś innego ; moÂże chodziÂło mu o Nibiru ? jeÂśli takowa istnieje

4. 4 jeÂźdÂźcy Apokalipsy
1 - biaÂły z wieĂącem i Âłukiem ktĂłry ma zwyciĂŞÂżaĂŚ - tutaj podboje ; stawiaÂłbym na kolonizacje
2 - czerwony  oznaczajÂący wojny - mieliÂśmy 2 Âświatowe + inne ktĂłre sÂą i do dziÂś
3 - czarny majÂący wagĂŞ oznaczajÂący kryzys gospodaczy i gÂłod -  mamy kryzys gospodarczy
4 - ÂśmierĂŚ

5. Antychryst
Antychryst - szatan albo jego sÂługa w ludziej postaci ; najbardziej znany czÂłowiek na Âświecie , popularny , bĂŞdzie rzÂądziÂł Âświata
Komentarz - gdyby Apokalipsa byÂła o  czasach w ktĂłrych Âżyjemy to pasowaÂłby tu Obama - sami widzicie caÂły Âświat tylko Obama i Obama on jest najbardziej popularny na Ziemii

6. Znak Bestii
W tych czasach ka¿dy ma przyj¹Ì znak bestii. Wg apokalipy ka¿dy bez wzglêdu na stan materialny wiek ma otrzymaÌ znamiê na rêke i nikt nie mo¿e kupiÌ i sprzedaÌ bez tego znaku
Komentarz  - hmmm czy to przypadkiem nie podobny jest chip ktĂłry majÂą wprowadziĂŚ bez niego nic nie kupisz sprzedaÂż jest dowodem osobistym i portfelem w jednym

7. Ostateczna bitwa
Ostateczna bitwa dobra ze zÂłem ; miejsce Megido gdzie byÂła 1-sza bitwa i ma byĂŚ ostatnia
opisy jego jak np koniec z pyskami lwa z ktĂłrymi wydobywaÂł siĂŞ ogieĂą i dym - tutaj jest opis czoÂłgu ; on opisywaÂł w swoim jĂŞzyku ; szaraĂącza Âłoskot jak wiele koni - tutaj Apache
I choĂŚ wydaje sie Âże Antychryst wygra BĂłg na koniec pokonuje szatana

8. Nowe niebo i nowa Ziemia
Ziemia doskonaÂła bez zÂła rzÂądzona prze Boga
czyli Ziemia doskonaÂła ktĂłrÂą chciaÂłby nie jeden
muszin
Gość
« Odpowiedz #28 : Styczeń 21, 2009, 12:31:21 »

nigdy tak tego sobie nie tÂłumaczyÂłem, ale jakoÂś to tak przekonuje mnie UÂśmiech
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #29 : Styczeń 21, 2009, 15:08:43 »

nigdy tak tego sobie nie tÂłumaczyÂłem, ale jakoÂś to tak przekonuje mnie UÂśmiech

Ja to dzisiaj spokojnie obejrza³em i po namysle takie wnioski wyci¹gn¹³em
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #30 : Styczeń 21, 2009, 15:21:25 »

wiĂŞkszej bzdury, niÂż ta z ObamÂą nie widziaÂłem!!! on nie jest Antychrystem ale bardziej Jezusem - zbawcÂą dla najwiĂŞkszej potegi Âświatowej czyli U.S.A., widaĂŚ niektĂłym ludziom szkodzi oglÂądanie TAKICH filmĂłw  Z politowaniem

718'
muszin
Gość
« Odpowiedz #31 : Styczeń 21, 2009, 15:37:39 »

Obama Jezusem, poetycko:D ale ciĂŞÂżko mi  w to uwierzyĂŚ:D ale Âże zamkniĂŞty nie ejstem powiedz dlaczego tak byĂŚ nei moÂże jak napisaÂł Cysio
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 15:39:36 wysłane przez muszin » Zapisane
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #32 : Styczeń 21, 2009, 15:50:00 »

on nie jest Antychrystem ale bardziej Jezusem - zbawcą dla największej potegi światowej czyli U.S.A., widać niektóym ludziom szkodzi oglądanie TAKICH filmów  Z politowaniem

Mówiąć że on jest Jezusem obraziłeś mnie i to bardzo mocno

Mówiąć o Obamie mówiłem tak że MOŻĘ POWTARZAM MOŻE gdy Apokalipsa mówi o dzisiejszych czasach to on pasuje a nie że on jest - naucz się dokładnie czytać

rozumiesz różnice między tymi zdaniami :

Obama to Apokaliptyczny AntyChrystyst
a
Gdyby apokalipsa była o czasach dzisiejsych do antychrysta pasuje Obama

widzisz róznice czy nadal nie dociera ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 15:51:59 wysłane przez Cysio91 » Zapisane
Bober
Gość
« Odpowiedz #33 : Styczeń 21, 2009, 17:27:38 »

I tak jak z wieloma ludÂźmi...Obame podciÂąga siĂŞ juÂż do wszystkiego jak moÂżna .... Âże niby "40 i 4" bo to 44 prezydent,Âże czarny papieÂż bo w przenoÂśni moÂżna powiedzieĂŚ Âże prezydent jest jak papieÂż i tak mnoÂżyĂŚ i mnoÂżyĂŚ. A i ja powiem Âże Obama to taki "Jezus" dla USA ,bo co moÂże nie? Ci ludzie pokÂładajÂą w nim wielkie nadzieje, wierzÂą Âże zmieni USA Âże ich "Âświat" bĂŞdzie znĂłw kolorowy MrugniĂŞcie
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #34 : Styczeń 22, 2009, 08:47:00 »

mia³em na my¶li DOK£ADNIE to co napisa³ Bober czyli, ¿e OBAMA to nadzieje dla Ameryki tak jak Jezus by³ 2000 lat temu dla swego ludu - a to, ¿e go zabili "swoi" to ¶wiadczy o tamtych czasach tylko i niskim poziomie jaki reprezentowa³ - teraz dwa i pó³ i miliona ludzi uczestniczy³o w zaprzysiê¿eniu go na 44 ("a imiê jego czterdzie¶ci cztery") prezydenta USA i to w dodatku CZARNOSKÓREGO, ogl±da³em pod wielkim wra¿eniem ca³± ceremoniê na ¿ywo w telewizji, rozumiem jak wa¿ne to by³o wydarzenie dla ¦WIATA, pocz±têk koñca rasizmu i uprzedzeñ rasowych!!!!!!

Cysio zanim wypiszesz znowu takie debilizmy to pomyÂśl nastĂŞpnym razem bo oczy aÂż bolÂą gdy siĂŞ to czyta! tak dla wiadomoÂści wszystkich CHRISTOS to po grecku Zbawiciel lub Zbawca (TytuÂł a nie imiĂŞ!!!), dlatego Obama jest dla USA Chrystusem...

KapÂłan 718'
Blad
Gość
« Odpowiedz #35 : Styczeń 22, 2009, 10:20:05 »

hebrajskie JESHUA oznacza dosÂłownie: ZBAWIENIE –
PeÂłna wersja tego imienia to Jehoshua – czyli: JHWH (הוהי) zbawia.Jezus to tÂłumaczenie greckiego Iesous (Ιησούς) PrzetÂłumaczone z jĂŞzyka greckiego imiĂŞ: Jezus  nie ma Âżadnego specyficznego znaczenia, jest tylko zbiorem gÂłosek.

Chrystus to tÂłumaczenie greckiego ChristĂłs (Χριστός), czyli Namaszczony, Pomazaniec - w jĂŞzyku hebrajskim HaMashia (חישם). a wiĂŞc Jezus Chrystus to Zbawiciel (z hebrajskiego), jako namaszczonego wybraĂąca BoÂżego (z greckiego).
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #36 : Styczeń 22, 2009, 11:03:01 »

nie chcia³em ju¿ tak dok³adnie pisaÌ ale dobrze, ¿e Blad ukaza³eœ etymologiê pochodzenia s³ów JEZUS i CHRYSTUS - mo¿e ktoœ teraz siê zastanowi nad tym wszystkim bo to s¹ ca³kowicie naukowe dowody oparte na jêzykach i zmienianiu zapisu dla potrzeb kolejnego jêzyka... podsumowuj¹c ani Jezus ani Chrystus nie s¹ imionami lecz nazwami stopnia rozwoju duchowego, Chrystus to tak jak Diakon na przyk³ad, nazwa pe³nionej funkcji chocia¿ tego tak siê nie powinno nazwaÌ, brak s³owa, ¿eby okreœliÌ dok³adnie jak nale¿y rozumieÌ s³owo Chrystus, najbli¿ej jednak jest do okreœlenia tego jako funkcji...

KapÂłan 718'

Blad
Gość
« Odpowiedz #37 : Styczeń 22, 2009, 11:18:19 »

Jan Mastalerz - Jan (gr. Ἰωάννης od hebr. rdzenia יחב – Âłaska) Mastalerz -  'czÂłowiek zajmujÂący siĂŞ koĂąmi, stajenny' - to teÂż nie jest imieniem i nazwiskiem? Nazwiska najczĂŞÂściej byÂły tworzone od zawodĂłw lub przywar, a wiĂŞc (chociaÂż to nie jest najwaÂżniejsze) czasami moÂżna sie pomyliĂŚ, w tamtych czasach raczej nie byÂło nazwisk, okreÂślaÂło siĂŞ ojcostwo lub np miejsce pochodzenia: Judasz Iskariota (grecka forma imienia Juda) o przydomku Iskariota (hebr. אש קרת - m¹¿ z Kariotu)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 11:21:13 wysłane przez Blad » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #38 : Styczeń 22, 2009, 11:23:28 »

w przypadku Jezusa tak nie by³o, by³ kimœ bardzo wa¿nym w tamtych czasach dla pewnej grupy ludzi i mo¿e potem sta³o siê to dla wiêkszoœÌi imieniem i nazwiskiem ale na pocz¹tku chodzi³o o stopieù i funkcjê kap³aùsk¹ i to najwy¿sz¹!

KapÂłan 718'
Blad
Gość
« Odpowiedz #39 : Styczeń 22, 2009, 11:28:03 »

Mt 1 (21) Porodzi Syna, ktĂłremu nadasz imiĂŞ Jezus, On bowiem zbawi swĂłj lud od jego grzechĂłw - Jezus = Jehoshua
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #40 : Styczeń 22, 2009, 11:30:57 »

Mt 1 (21) Porodzi Syna, ktĂłremu nadasz imiĂŞ Jezus, On bowiem zbawi swĂłj lud od jego grzechĂłw - Jezus = Jehoshua

zakÂładajÂąc sÂłusznie, Âże nie ma czegoÂś takiego jak JEZUS a IESOUS czyli Zbawiciel, teraz moÂżna to odczytaĂŚ jako:

Mt 1 (21) Porodzi Syna, ktĂłremu nadasz imiĂŞ ZBAWICIEL, On bowiem zbawi swĂłj lud od jego grzechĂłw

jest pewne s³owo starogreckie ICHTYS, znaczy to dos³ownie ryba ale wtajemniczeni widzieli w tym znacznie wiêcej a sta³o siê to potem najs³ynnijeszym akrostychem (s³owa, które mo¿na utworzyÌ z pierwszych liter wyrazów w zdaniu) i po rozszyfrowaniu otrzyma siê nastêpujace zdanie z ICHTYS - Iesous Christos Theou Yios Soter a t³umaczy siê to oficjalnie jako Jezus Chrystus Boga Syn Zbawiciel... dlatego ryba sta³a siê symbolem tej religii, by³a u¿ywana przez wtajemniczonych, którzy byli przeœladowani mocno aby mogli siê rozpoznaÌ - coœ jak wspó³czesne znaki i gesty masonów znane TYLKO masonom...

718'
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 11:42:28 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Blad
Gość
« Odpowiedz #41 : Styczeń 22, 2009, 11:33:39 »

teraz mi siĂŞ podoba, dobra i rzetelna wypowiedz, masz racjĂŞ UÂśmiech
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #42 : Styczeń 22, 2009, 12:32:25 »

Jazda z tÂą gwiazdÂą betlejemskÂą. MoÂże to jakieÂś ufo. A moÂże odÂłamki z Nibiru uderzaÂły w Ziemie juÂż 2000 lat temu i to byÂł jeden z tych xD
Bober
Gość
« Odpowiedz #43 : Styczeń 22, 2009, 13:59:31 »

linki do programu : tajemnice Bibli -Apokalipsa(National Geographic)

http://www.youtube.com/watch?v=5eBw-kiriB4

http://www.youtube.com/watch?v=g_RwY76Ze04&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=41FDWmtHqco&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EnS1aZorDZ4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=vMkpN7bgzw4&feature=related

Betti
Gość
« Odpowiedz #44 : Styczeń 31, 2009, 22:23:07 »

Moze nie do konca sw Jana ale znalazlam dzis na interi ciekawa wiadomosc o koncu swiata i nadchodzacej apokalipsie co o tym sadzicie? Ludzie sa jednak sceptyczni i nie daja wiary nadchodzacym wypadka.

[za³¹cznik starszy ni¿ 60 dni - usuniêty przez administratora]
Betti
Gość
« Odpowiedz #45 : Styczeń 31, 2009, 22:25:42 »

Ewentualnie wpisac
http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/swiat-skonczy-sie-w-2012-roku-panika-narasta,1250436
kkk2116
Gość
« Odpowiedz #46 : Luty 01, 2009, 00:00:56 »

Ja kiedyÂś ogladaÂłem to na National Geo. i naukowcy okreÂślili nawet gdzie rozegra siĂŞ bitwa Armagedon,  ale z kolei Newton porobiÂł jakieÂś obliczenia kodu Bibli i wyszlo mu Âże apokalipsa bĂŞdzie w roku 2060.
OMG!
tzn OMg

to jeszcze 2060 muszĂŞ se dopisaĂŚ do mojej "Listy dat koĂącĂłw Âświata"
bo jak nie nastÂąpi w 2012 to juÂż kolejne czekajÂą w kolejce!

Dobrze Âże mamy tyle kosmitĂłw w kosmosie, i dziĂŞki Bogu (ups, bogu) mamy zapasowe daty koĂącĂłw Âświata.
Bo one siĂŞ oczywiÂście ró¿niÂą, tak jak i treÂści tych "przekazĂłw" naszych dobrych wujkĂłw z Zeta costam, Oriona, Plejad, Marsa, Jowisza, Saturna, Uranu, Neptuna, Plutona, Charona, Titana, Ganymedesu, Kallisto, Europy,  Cas Ruchba, Bru bru, Kri Kri, Mri Mri (nie wiem ile jeszcze moÂżna przekazĂłw kosmitĂłw nawymyÂślaĂŚ)...

Kiedyœ wymyœlê sobie jakiœ przekaz kosmitów, za³o¿ê strone www, i napiszê, ¿e to my, Cas Ruchbanie napisaliœmy bibliê.
A ludzie bĂŞdÂą to czytaĂŚ z wypiekami. Mam teÂż wymyÂślonÂą datĂŞ koĂąca Âświata. 2059. Tak se wymyÂśliÂłam.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #47 : Luty 01, 2009, 07:32:44 »

NIE BÊDZIE KOÑCA ¦WIATA! ¯ADNEJ KATASTROFY! BÊDZIE KONIEC TEGO CO ZNAMY ALE KATAKLIZMU NIE BÊDZIE! dla Majów okre¶lenie ¦WIAT nie oznacza³o to co my teraz znamy - poczytajcie zamiast wypisywaæ bajty bzdur!

NastÂąpi "KONIEC ÂŚWIATA" w rozumieniu MajĂłw - to jest pewne...

KapÂłan 718'
Betti
Gość
« Odpowiedz #48 : Luty 01, 2009, 09:24:09 »

No tak ale wiekszosc rozumie to tak sa bardzo pezyzwyczajeni do tego trybu zycia i wszelka zmiane traktuja jao wielka katastrofe a nie jako poczatek nowego lepszego zycia  Z politowaniem
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #49 : Luty 01, 2009, 17:39:14 »

i to siê zmieni w³aœnie - UPADNIE ICH ŒWIAT! tyle to czym ¿yj¹, pieni¹dz stracji wartoœÌ i tak dalej - to ju¿ siê dzieje powoli i nabiera rozpêdu, u nas w Polsce rz¹d Tuska szuka 17 MLD z³, ¿eby poradziÌ sobie z KRYZYSEM, tn¹ koszty wszystkich resortów - to s¹ znaki, których tylko œlepi nie widz¹///

KRZYYS bêdzie narastaÌ i w 2012 osi¹gnie apokaliptyczne apogeum - a co siê stanie póŸniej? nast¹pi oczyszczenie...

718'
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: