Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 11:57:39

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Apokalipsa/Objawienie Jana  (Przeczytany 158164 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #50 : Luty 01, 2009, 18:36:52 »

i to się zmieni właśnie - UPADNIE ICH ŚWIAT! tyle to czym żyją, pieniądz stracji wartość i tak dalej - to już się dzieje powoli i nabiera rozpędu, u nas w Polsce rząd Tuska szuka 17 MLD zł, żeby poradzić sobie z KRYZYSEM, tną koszty wszystkich resortów - to są znaki, których tylko ślepi nie widzą///

KRZYYS będzie narastać i w 2012 osiągnie apokaliptyczne apogeum - a co się stanie później? nastąpi oczyszczenie...

718'

Chyba oczyszczenie waszych muzgow od tych zaszczanych pogladow. Nie zdziwie sie, jesli uwierzycie, ze ziemia jest centrum swiata i jest plaska, bo nauka jest oszukana, bo tak powiedzial enki i koniec.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 18:38:18 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #51 : Luty 01, 2009, 19:41:22 »

NIE S£UCHAM ENKIEGO ALE W£ASNEGO ROZUMU, FAKTÓW, KTÓRE ANALIZUJÊ I MOJEGO OPIEKUNA - NIE JEST NIM SAMUEL! i KONIEC!!!

wszyscy teraz widzÂą? jak piszĂŞ maÂłymi to chyba nie!

KapÂłan 718'
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #52 : Luty 01, 2009, 19:56:28 »

Chyba oczyszczenie waszych muzgow od tych zaszczanych pogladow. Nie zdziwie sie, jesli uwierzycie, ze ziemia jest centrum swiata i jest plaska, bo nauka jest oszukana, bo tak powiedzial enki i koniec.

KaÂżdy ma prawo do swych poglÂądĂłw, choĂŚby w oczach obserwatora byÂły one "dzowne". WiĂŞc mogÂą byĂŚ dziwne, ale na pewno nie zaszczane. Co CiĂŞ ugryzÂło?

A tak dla rozluÂźnienia, mam pytanko (oftopowe):

Czym siê ró¿ni wêgiel kamienny od kamienia wêgielnego?
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #53 : Luty 01, 2009, 20:55:41 »

odpowiem jak na mnie przystaÂło - KamieĂą WĂŞgielny to symboliczny KamieĂą jaki Chrystus uzyÂł do zbudowania PIERWSZEJ ÂŚWIÂĄTYNI!

a, Âże czÂłowiek skÂłada siĂŞ z wĂŞgla w duÂżej mierze - myÂślcie UÂśmiech

718'
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #54 : Luty 01, 2009, 21:45:14 »

Ech KapÂłanie, dziĂŞki za pomoc w rozwikÂłaniu tego, ale zbyt powaÂżnie podszedÂłeÂś do zagadnienia, wszak napisaÂłem "dla rozluÂźnienia" MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech.

PomyÂślimy jeszcze, czy juÂż wyjaÂśniĂŚ? Afro
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #55 : Luty 01, 2009, 22:51:46 »

ja nie myÂślĂŞ nad pÂłytkimi rozwiÂązaniami, siĂŞgam tam gdzie wzrok nie siĂŞga UÂśmiech

718'
Thotal
Gość
« Odpowiedz #56 : Luty 02, 2009, 00:39:33 »

KamieĂą wĂŞgielny, to kamieĂą naroÂżnikowy, fundamentalny...
KamieĂą uÂłoÂżony w wĂŞgÂłach (naroÂżnikach) budowli nie ma nic wspĂłlnego z wĂŞglem, chyba Âże majster na budowie ma rzadkÂą chorobĂŞ i dowieÂźli mu z innymi materiaÂłami coÂś na rozwolnienie DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #57 : Luty 02, 2009, 00:44:02 »

ja mówiê o tym pierwszym thotal w³a¶nie, KAMIEÑ WÊGIELNY tyle, ¿e symboliczny bardziej - konkretny symbol odnosz±cy siê do czego¶ konkretnego

718'
Blad
Gość
« Odpowiedz #58 : Luty 02, 2009, 10:12:20 »

odpowiem jak na mnie przystaÂło - KamieĂą WĂŞgielny to symboliczny KamieĂą jaki Chrystus uzyÂł do zbudowania PIERWSZEJ ÂŚWIÂĄTYNI!

a, Âże czÂłowiek skÂłada siĂŞ z wĂŞgla w duÂżej mierze - myÂślcie UÂśmiech

718'

czÂłowiek to 90 pare procent wody UÂśmiech no moÂże trochĂŞ mniej
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #59 : Luty 02, 2009, 17:48:41 »

a ja Ci mĂłwiĂŞ, Âże mamy w sobie duÂżo "wĂŞgla" - poszukaj o tym informacji to zrozumiesz... oczywiÂście NIE DOSÂŁOWNIE!

718'
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #60 : Luty 02, 2009, 18:43:59 »

Panowie, byÌ mo¿e niechc¹cy poruszy³em g³êbsz¹ myœl. Jednak nie to mia³em w zamiarze. Chcia³em trochê rozluŸniÌ atmosferê, st¹d moje pytanie.

Czym ró¿ni siê wêgiel kamienny od kamienia wêgielnego?
Tym czym picie w Szczawnicy od szczania w piwnicy. DuÂży uÂśmiech JĂŞzyk
Mora
Gość
« Odpowiedz #61 : Luty 02, 2009, 18:46:11 »

A ja myÂślaÂłem ze dosÂłownie Chichot
hehehe MrugniĂŞcie

A moÂże wĂŞgiel kamienny to ta iskra o ktĂłra znajduje siĂŞ w czÂłowieku to coÂś co daje nam czÂłowieczeĂąstwo. MoÂże to, to?

Pozdro
Mora UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #62 : Luty 02, 2009, 20:26:15 »

hehehe MrugniĂŞcie

A moÂże wĂŞgiel kamienny to ta iskra o ktĂłra znajduje siĂŞ w czÂłowieku to coÂś co daje nam czÂłowieczeĂąstwo. MoÂże to, to?

Pozdro
Mora UÂśmiech

Kamieù Wêgielny to symboliczny wk³ad Chrystusa (nie jezusa!) w budowê PIERWSZEGO KOŒCIO£A (dok³adniej Œwi¹tyni) - wiêc jest to mniej wiêcej to co napisa³ Mora ale nie do koùca - jest to cz¹stka boskoœci, która jest wa¿niejsza ni¿ budynek - to by³y nauki Chrystusa przez Koœció³ CELOWO "zapomniane" Z politowaniem

718'
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 20:30:40 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #63 : Luty 02, 2009, 21:40:11 »

hehehe MrugniĂŞcie

Dwukrotnie wspominaÂłem, Âże to dla rozluÂźnienia, czyli humorystyczne.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #64 : Marzec 24, 2011, 22:29:54 »

...PoniewaÂż zera sÂą w kabale bez znaczenia, dodajemy jedynie liczby zasadnicze: 1+3+8=12. Co zaÂś oznacza dwunastka? DwanaÂście jest Imion Boga, dwanaÂście znakĂłw Zodiaku, dwanaÂście byÂło pokoleĂą Izraela, dwanaÂście mamy miesiĂŞcy w roku i dwunastoma kamieniami wysadzany byÂł napierÂśnik arcykapÂłana Aarona...

Lub 12 gnostycznych ArchontĂłw, btw nabyÂłam niedawno film o gwiazdach i z dokÂładnej obserwacji ekliptyki wynika niezbicie Âże znakĂłw zodiakĂłw powinno byc 13 (dodatkowy to wĂŞÂżownik, a dokÂładnie jego stopy). Poza tym piszÂąc o dwunastu imionach Boga, wartaÂłoby je wymienic. Tak jak i ÂźrĂłdÂło z ktĂłrego zaczerpniĂŞty jest Ăłw tekst, no chyba Âże to wÂłasne przemyÂślenia  MrugniĂŞcie
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #65 : Marzec 27, 2011, 16:11:36 »

z tym bym sie nie zgodzil 666 to ogolnie liczba czlowieka..- poprostu ludzi

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRReH6dvkgkYBX8WLMV4QJVKfQi2uGQztSYconR8zZ0HhuBzzjW

cern juz o tym troche pisalem..czarna dziura itd..UÂśmiech

pozatym podobno wlasciwa interpretacja powinno byc 616 a nie 666...

616 oznacza scisle przestrzeganie TORY , no chodzi o stary i nowy testament itd..

heksagram to podobno symbol molocha... choc te interpretacje sa  rozne...

http://www.zbawienie.com/bestia_znak.htm

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.biblewheel.com/gr/gr_616.asp&ei=QSmPTfW6EoLDswbW3pm2Ag&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=9&ved=0CGEQ7gEwCA&prev=/search%3Fq%3Dtora%2B616%2B%2Bgematria%26hl%3Dpl%26biw%3D1260%26bih%3D639%26prmd%3Divns

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=en&u=http://www.biblewheel.com/GR/GR_666.asp&prev=/search%3Fq%3D666%2Bbible%2Bwheel%26hl%3Dpl%26sa%3DX%26biw%3D1260%26bih%3D645%26nfpr%3D1%26prmd%3Divnsfd&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhjuuhvyXybQU7JP6BMb8RhzlXSE7Q
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2011, 16:15:26 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #66 : Marzec 27, 2011, 19:16:50 »

tam bylo o menorze wiec bede kontynuowal tutaj..UÂśmiech menora to najwazniejszy symbol judaizmu

szamasz to opiekun swiatla, zydzi mieli bys swiatlem dla swiata...

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8RtXgvKADwMtI7YmOpgccw5S39d0XNaYiu10fA5wfiaR4gnEr5Q

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.chabad.org/library/howto/wizard_cdo/aid/597119/jewish/The-Shamash.htm&ei=6HWPTYTwOdjfsAaEivmkAg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CDUQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dmenorah%2Bshamash%26hl%3Dpl%26biw%3D1260%26bih%3D630%26prmd%3Divns

http://pl.wikipedia.org/wiki/Chanukija

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQXkkA9mROHGKmA90lFxLJZ4nqM3FEIZc-EXZGagyfzTY_TzuEZaQ

to jest szamasz z symbolem arki - inanny, arka to symbol bogini

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDfkagfcCXF5upG5t4BQ2gkpwxNzyM5VgSrGoy0EJwLYSBglpl

to innana tez z menora UÂśmiech

http://img819.imageshack.us/i/indeksinanana.jpg/

ogolnie JHVH to tez miala byc ieue.. UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Marzec 27, 2011, 19:58:30 »

Cytat: quetz
616 oznacza scisle przestrzeganie TORY , no chodzi o stary i nowy testament itd..

No, nie zupeÂłnie S.T. i N.T..
Tora to zbiĂłr praw talmudycznych ,w skÂład ktĂłrego wchodzi rĂłwnieÂż dekalog (10 przykazaĂą - to wyjaÂśnienie dla nieobeznanych z tematem  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech), a to jest pochodnÂą tylko Starego Testamentu.
Tyle tytuÂłem ofa.

I jeszcze jedna sprawa,
>quetz<, równie¿ Ciebie muszê prosiÌ o to byœ zaoszczêdzi³ mi deczko roboty i miast pisaÌ post pod postem u¿ywa³ czêœciej opcji "modyfikuj wiadomoœÌ".

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #68 : Marzec 27, 2011, 21:04:27 »

A ja kiedyœ czyta³em u jakiegoœ bardzo znanego, nie pamiêtam dziœ którego, komentatora tych spraw, ¿e wbrew pozorom "szeœÌset szeœÌdziesi¹t szeœÌ" wcale nie jest liczb¹, tylko zestawem nieprzypadkowych s³ów, szyfrem. Gdyby by³o inaczej, œw Jan napisa³by po prostu "666".
W b³¹d wprowadza fraza: "...a jego liczba to...". ByÌ mo¿e i w tym przypadku mamy do czynienia z b³êdnym t³umaczeniem, albo niew³aœciwym zrozumieniem tego fragmentu.

Postaram siê znaleŸÌ w moim ksiêgozbiorze to polemiczne stanowisko i wtedy rozwinê za jego autorem tê myœl.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #69 : Marzec 27, 2011, 22:16:18 »

ok Darek, tz chodzilo o scisle trzymanie sie litery prawa, pozbawione ludzkich zachowan...to o czym mowil Jezus, ewangelie.. 

odnosnie apokalipsy maja racje...

http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/mnisi-w-dowodach-ukryta-jest-szatanska-liczba,1,4223720,wiadomosc.html

jezeli w tym roku nie zacznie sie nic dziac ku lepszemu to juz chyba nigdy nie zacznie...do 2012 ludzka swiadomosc powinna zaczac przewazac w kierunku dobrej strony ,bo inaczej bedzie ciezko...o ile tez wczesniej nie wyjdzie im w jakis sposob nr z czarna dziura...w kazdym razie to sluzy do obnizenia wibracji Ziemi..
JegomoœÌ A
Gość
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 14, 2011, 16:44:35 »

Dlaczego En-Ki caÂły czas odwoÂłuje siĂŞ do biblii, zna jÂą praktycznie na pamiĂŞĂŚ? Czy ktoÂś umie sensownie to wyjaÂśniĂŚ?

cytat z jednej z sesji - "RAFAÂŁ:
Ale, osiÂągniecie tego stanu przez najwyÂżej rozwiniĂŞte duchy, to jest powrĂłt do “jednoÂści”, czy powrotem do “jednoÂści” to jest to, kiedy duch... „stacza siĂŞ” na samo dno?

EN-KI:
PowrĂłt do “jednoÂści” to nie jest – „staczanie siĂŞ na samo dno”. O czym ty mĂłwisz? PowrĂłt do “jednoÂści” to jest powrĂłt do Boga. A “stoczenie siĂŞ” ducha, to jest “stoczenie siĂŞ” ducha, ktĂłry zignorowaÂł tĂŞ jednoœÌ BoskÂą i samego Boga.

RAFAÂŁ:
Czyli - ty powrĂłciÂłeÂś do “jednoÂści” i teraz jesteÂś...

EN-KI:
ProszĂŞ nastĂŞpne pytanie! PowiedziaÂłem wyraÂźnie RafaÂł, Âże przebiegÂły jesteÂś, ale ja posiadam pewne granice, ktĂłre mogĂŞ przed tobÂą odsÂłoniĂŚ. NastĂŞpne pytanie proszĂŞ."

Ewidentnie gubi siĂŞ w zeznaniach - jest to potĂŞÂżny duch.

RĂłwnieÂż co do narodu wybranego... caÂły czas neguje Israel jako narĂłd wybrany, a przecieÂż caÂła Biblia mĂłwi o tym na kaÂżdym kroku.

cytat z jednej z sesji
"PYTANIE: Co ³¹czy Polskê z Piramidami?

EN-KI: To samo, co mogÂłoby ³¹czyĂŚ i moÂże ³¹czyĂŚ z kaÂżdym innym krajem. Tak jak nie ma narodu wybranego, tak nie ma kraju wybranego. Powiedzmy – przypadek zrzÂądziÂł, Âże na kanaÂł wybraliÂśmy wÂłaÂśnie medium LucynĂŞ. Wszyscy jednakowo moÂżecie byĂŚ odpowiedzialni i wybrani i po³¹czyĂŚ siĂŞ z PiramidÂą. SÂłucham. "

Jeœli En-Ki i duchy które podaj¹ siê za Samuela i przemawiaj¹ce przez medium istoty duchowe dowodzone przez Samuela - En-Ki, znaj¹ tak doskonale Bibliê... doskonale wiedz¹ o tym, ¿e Jezus wróci nied³ugo po swój koœció³ (znikanie ludzi t³umaczone bêdzie jako masowe pochwycenia ludzi przez UFO) oraz, ¿e zaraz po tym nadejdzie wielki ucisk (Objawienie œw. Jana (Apokalipsa)), a ca³e to uruchomienie p³aszcza ochronnego je¿eli nie jest œciem¹, to uwiarygodni dobre intencje duchów które bêd¹ panowa³y na Ziemi zaraz po porwaniu prawdziwych chrzeœcijan na ob³oki. Na œwiecie nie bêdzie ju¿ Ducha Œwiêtego. Nast¹pi jeden rz¹d na Ziemie na czele którego zasi¹dzie Antychryst.
Wszystko pisze w Biblii. PóŸniej 1000-letnie królestwo Baranka na Ziemi, 2 obozy... no i Armageddon.

Kto ma uszy niechaj sÂłucha...
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 14, 2011, 22:00:52 »

Latwo zauwaÂżyĂŚ dwie rzeczy. Jedna to, Âże w symbolicznej formie ujĂŞte sÂą wszystkie , ale to wszystkie ÂświĂŞte ksiĂŞgi z dodatkami, a druga, Âże wszystko ale to wszystko postrzegamy przez pryzmat wÂłasnych dogmatĂłw. StÂąd, jeÂśli nawet gdzieÂś pojawi siĂŞ wyjaÂśnienie np. Apokalipsy, to nie w formie scenariusza tylko w formie , ktĂłra bĂŞdzie przez kaÂżdego inaczej rozumiana. Jak to moÂżliwe? CaÂłkiem prosto, jeÂśli zrozumiemy, Âże symbole odwoÂłujÂą siĂŞ do ÂświadomoÂści, a wiĂŞc
i apokalipsa jej dotyczy. PrzecieÂż to wszystko jedno, czy nastÂąpi fizyczne unicestwienie czy psychiczny rozpad Âświadomosci. WiĂŞc dlaczego ma cierpieĂŚ ziemia - doskonaly twĂłr boski, jeÂśli moÂżna duÂżo proÂściej.
WiĂŞc wystarczy spojrzeĂŚ na tekst Apokalipsy i zastanowiĂŚ siĂŞ co spowodowaĂŚ moÂże takie dysfunkcje dla naszej psychiki czyli Ega, bo temu Egu jest wszystko na tej ziemi poÂświĂŞcone, ono sie rozwija, stacza i resetuje.
sza
Gość
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 14, 2011, 22:03:17 »

To nie jest wszystko takie proste....
Wiele rzeczy napisano i wiele powiedziano...
Ale co "autor miaÂł na myÂśli"? I w co wierzyĂŚ?
Serce Ci podpowie...?
...
CzĂŞsto rzeczy nie sÂą takie, jakimi wydajÂą siĂŞ byĂŚ...
I czy cz³owiek swoim ma³ym rozumkiem jest w stanie to wszystko ogarn¹Ì?
...
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 14, 2011, 22:26:36 »

sza,
I czy cz³owiek swoim ma³ym rozumkiem jest w stanie to wszystko ogarn¹Ì?
aleÂż to takie proste, jeÂśli tak myÂślisz, rozumek niczego nie ogarnie  UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 14, 2011, 23:02:33 »

Ale przecie¿ Apokalipsa dzieje siê tu i teraz poprzez dzia³anie poszczególnych ¿ywio³ów które dochodz¹ do g³osu.

Chyba nikt przy zdrowych zmysÂłach nie bĂŞdzie wypatrywaÂł teatralnego spektaklu na niebie?

Egipt jest od dÂłuÂższego czasu scenÂą pewnych zdarzeĂą , kto potrafi je zrozumieĂŚ odczyta ich symboliczny sens , ktĂłry ma wpÂływ na zmianĂŞ naszej rzeczywistoÂści ten zrozumie doskonale istnienie Apokalipsy w obecnym czasie.
Za kaÂżdym wydarzeniem bowiem kryjÂą siĂŞ reprezentanci jakichÂś sil , jakichÂś opcji zaÂświatowych. To wszystko zwyczajnie dzieje siĂŞ na naszych oczach.

Odczyt dosÂłowny i oczekiwania na dosÂłownÂą realizacjĂŞ symbolicznego zapisu? No nie.......
Trzeba wróciÌ do symboliki z przed 2000 lat i przenieœÌ j¹ na realia naszych czasów , ale komu by siê chcia³o?

Lepiej pisaĂŚ bez sensu i czekaĂŚ na cuda.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2011, 08:31:11 wysłane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: