Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 22:12:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: TAROT  (Przeczytany 30791 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
kabaretka28
Go¶æ
« : Styczeñ 02, 2009, 18:08:10 »

Co myslicie o tarocie? czy to faktycznie odbicie własnej energii, rozmowa z istotami duchowymi czy może rozmowa ze sobą właśnie za pomocą symboli? Co¶ U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 18:31:35 wys³ane przez kabaretka28 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 02, 2009, 18:17:26 »

Nie mam du¿o do powiedzenia w temacie Tarota, stawia³am Tarota dawno temu, jak by³am nastolatk±. Przygoda trwa³a jednak do czasu, gdy zreflektowa³am siê, ¿e pewne niemi³e wydarzenia wywró¿y³am kartami.
Przestraszy³am siê i nigdy wiêcej kart nie dotknê³am i chyba ju¿ nie dotknê.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 02, 2009, 18:35:33 »

Tarot przepowiada zarówno dobre wydarzenia jak i z³e jak ¶mieræ - jest TYLKO DLA BARDZO SILNYCH LUDZI!!! to niebezpieczna rzecz w rêkach osoby rozchwianej psychiczne a kabaretka odpowied¼ brzmi jest tymi dwiema rzeczami na raz o których tutaj piszesz - jest odpowiedzi±, której czêsto nie chcemy otrzymaæ...

Kap³an 718'
Robson
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 02, 2009, 18:40:28 »

Tarot to fajne ale w rêkach osób niedo¶wiadczonych niebezpieczne narzêdzie. Pierwszy mój kontakt z tarotem by³ 1999roku na targach medycyny niekonwencjonalnej. Zosta³em namówiony na wró¿bê i postanowi³em sprawdziæ. Pani tarocistka szybko zorientowa³a siê, ¿e chcê j± sprawdziæ i oczekujê faktów z mojego ¿ycia. Zaczê³a od informacji, która mn± telepnê³a. Opowiedzia³a mi prawie w szczegó³ach o moim kontakcie z pewn± osob±, poda³a lokalizacjê i wiele innych rzeczy, których nie mia³a prawa wiedzieæ. Generalnie, wyszed³em bardzo podbudowany, ale i czujny. Za jaki¶ czas, poszed³em do innej tarocistki. Trzeba uwa¿aæ, bo to wci±ga. Czê¶æ informacji siê sprawdzi³± ale do znaczej czê¶ci mia³em zastrze¿enia. Jeszcze kolejna wró¿ka i nagle posypa³y siê ostrze¿enia o chorobach w rodzinie i problemach. Do dzisiaj, wszyscy ciesz± siê dobrym zdrowiem.  Zrozumia³em pewn± zasadê. Je¶li korzystasz z tego bez przegiêæ, tylko kiedy faktycznie potrzebujesz porady, to byæ mo¿e otrzymasz potrzebne Ci informacje. Jesli zaczniesz siê tym bawiæ i swój los uzale¿niasz od tarota, mog± byæ problemy. Bardzo wa¿na jest osoba, która stawia tarota.Wiemy o co chodzi (czyste intencje, brak obci±¿eñ moralnych, po³±czenie z wy¿szym Ja, itd, itp.
Rozmawia³em na ten temat z pierwsz± wró¿k± u której by³em na tragach. Powiedzia³a, ¿e czasem lepiej jest jak ona wró¿y przez telefon bo koncentruje siê w imieniu tego, któremu wró¿y. Kiedy¶ jak by³em rozkojarzony, to we wró¿bie wychodzi³y g³upoty.
Pewien ksi±dz ostrzega³ przed tarotem. Dwóch braci staiwa³o sobie wró¿bê i na pocz±tku otrzymywali bardzo trafne informacje. Kiedy zaufali tarotowi, nagle pojawi³y siê informacje, które prawie doprowadzi³y do straszliwej k³ótni miêdzy nimi. Jeden z nich by³, na tyle przytomny, ¿e szybko zrozumia³, ¿e jego brat nie móg³ zrobiæ rzeczy, o których zostali poinformowani.

Ja uwa¿am, ¿e wszystko jest dla ludzi ale we wszystkim, potrzebny jest umiar, rozs±dek i czyste intencje.   
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 02, 2009, 19:43:44 »

Kap³an, zgadzam siê, ¿e jest dla ludzi silnych psychicznie. Na pocz±tku traktowa³am to do¶æ pobie¿nie, nie przyk³ada³am wielkiej wagi do tego, co mówi± karty. Owszem, przyswaja³am te informacje, ale nie traktowa³am ich na tyle powa¿nie, ¿eby wierzyæ, ¿e co¶ takiego naprawdê mo¿e siê staæ. Punkt zwrotny by³ kiedy powoli zaczê³o siê wszystko sprawdzaæ.
Teraz wychodzê z za³o¿enia, ¿e co ma byæ, to bêdzie, a ja nie chcê o tym wcze¶niej wiedzieæ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 02, 2009, 20:09:37 »

Tarot to karty, które mówi± i trzeba UMIEÆ S£UCHAÆ - s± oparte na wiedzy staro¿ytnych egipcjan, dlatego tak dobrze dzia³aj±, to tzw. Ksiêga Thotha, mam tarota ale nie u¿ywam go do wró¿enia lecz uzyskania odpowiedzi - PAMIÊTAJCIE WSZYSCY - tarot nie powie wam tego co chcecie us³yszeæ ale to czego siê boicie, dlatego jest niebezpieczny w³a¶nie! to pote¿ne narzêdzie ale tylko w rêkach pote¿nych ludzi...

Kap³an 718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 02, 2009, 20:53:17 »

Nie , to nie tak. Tarot wymyslila MM i jest opowiescia jej historji, ale nie tylko, opowiada jak dojsc do doskonalosci. Przekazala karty Cyganom , bo byla Cygankom , przkazala wiec ta wiedze swojemu rodowi Trzeba nam tylko wiedziec iz Cyganie 2000 lat temu to nie tacy sami jak wspolczesnie nam znani. Cyganie to rod krolewski bardzo stary pielegnujacy prawdziwa wiedze.
Natomiast rozne wrozki i wroze poprzez swoich opiekunow uzywajac tych kart przepowiadaja ludziom ich losy. W zaleznosci od ich osobistego rozwoju siegaja do pewnych przestrzeni energetycznych, gdzie los czlowieka jest w zarysie , lub juz wykrystalizowany. I tym uzalezniona jest trafnosc odczytu.Oczywiscie dochodzi jeszcze elemet woli, wszak przeznaczenie mozemy zmieniac. Ale ... , wiekszosc ludzi jest slabszych od wrozek i one wgrywaja im swoja moca energetyczna plan , ktory oni realizuja. Mozna to przyrownac tez do chpnotycznego przekazu. Wszystko zalezy od mocy wrozki i mocy tego kto przyszedl po wrozbe. Malo jest takich wrozek powiedzmy prawdziwych , ktorych rola  jest przekaz  z wyzszych przestrzeni, ale sa i takie.
Natomiast mit o tarotowym demonizmie jest rozprzestrzeniany przez tych , ktorzy znaja prawde o tych kartach i nie chca by prawda zostala ujawniona.
Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 20:57:00 wys³ane przez Kiara » Zapisane
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 02, 2009, 21:08:39 »

Czy sądzicie, że tarocista powinien mieć przypisane własne znaczenie kartom (odbiór energii, skojarzenia, symbolika) czy może powinien zostać przy archetypach i znaczeniach "przypisanych"? Co jakiś czas odwiedzam pewną wróżkę i na ogół jej interpretacje są trafne jednakże nie zawsze zgadzam się co do poszczególnych kart. Czy mozna samemu zinterpretować własny układ(wróżyć sobie)? Moja interpretacja niekiedy różni się od interpretacji wróżki, czyli może jest to więc punkt widzenia danej osoby..
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 21:08:54 wys³ane przez kabaretka28 » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 02, 2009, 21:25:21 »

Natomiast mit o tarotowym demonizmie jest rozprzestrzeniany przez tych , ktorzy znaja prawde o tych kartach i nie chca by prawda zostala ujawniona.
Kiara 

Co¶ w tym jest swego czasu "bawi³am" siê tarotem, cos siê sprawdza³o, co¶ nie, innym razem pokazywa³y moje pragnie innym lêki. Tyle ,¿e ja ich powa¿nie na 100% nie trakrowa³am. Nie czu³am siê wtedy ani gorzej ani lepiej. Czasem sie tylko zastanawia³am jak kawa³ek kartonu mo¿e robic komu¶ krzywdê i przysz³o mi do g³owy, ¿e albo kto¶ w to uwierzy³ i tym samym  sci±gn±³ na siebie taki los, lub nie chc±cy ( czasem w ksi±¿kach o tarocie jest zalecana medytacja z kartami) poprez "niew³a¶ci±" medytacjê zaprosi³ do siebie niechcianego go¶cia. 
Osobi¶nie nie wiem czy te karty moga zrobic krzywdê, mnie nic przykrego tylko dlatego, ¿e sobie wró¿y³am nie spotka³o.

Czy s±dzicie, ¿e tarocista powinien mieæ przypisane w³asne znaczenie kartom (odbiór energii, skojarzenia, symbolika) czy mo¿e powinien zostaæ przy archetypach i znaczeniach "przypisanych"? Co jaki¶ czas odwiedzam pewn± wró¿kê i na ogó³ jej interpretacje s± trafne jednak¿e nie zawsze zgadzam siê co do poszczególnych kart.
Spotka³am sie z tym ¿e znaczenie kart jest u ró¿nych tarocistów "p³ynne", wydaje mi siê ¿e to co mówi± karty to jedno, a to co podpowiada taroci¶cie intuicja drugie. Razem mo¿e tworzyæ to niezwykle trafn± prognozê. Podobno nawet dobór talii ma znaczenie dla wró¿bity, z jednymi sie intuicyjnie rozumie  drugimi nie.

A co do trafno¶ci wró¿b bywa³o ró¿nie, nawet u tych znanych " profesjonalnych" wró¿y.
Podobno z kart tarota nie da sie wyczytac dok³adnie czasu.

Pozdrawiam  U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 02, 2009, 21:52:30 »

A co do trafno¶ci wró¿b bywa³o ró¿nie, nawet u tych znanych " profesjonalnych" wró¿y.
Podobno z kart tarota nie da sie wyczytac dok³adnie czasu.

Pozdrawiam  U¶miech

Mamy XXI wiek, czy nie czas utworzyæ nastêpn± figurê lecz ju¿ z zegerkirm na rêku? Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 21:54:54 wys³ane przez janneth » Zapisane
kkk2116
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 04, 2009, 00:51:03 »

Co myslicie o tarocie? czy to faktycznie odbicie w³asnej energii, rozmowa z istotami duchowymi czy mo¿e rozmowa ze sob± w³a¶nie za pomoc± symboli? Co¶ U¶miech
ani to ani to

my¶lê ¿e to narzêdzie okultystyczne - jedno z wielu z reszt±
egzorcysci zaliczaj± je z reszt± do tych bardziej niebezpiecznych

--
z.o.m
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 04, 2009, 16:37:36 »

Co myslicie o tarocie? czy to faktycznie odbicie w³asnej energii, rozmowa z istotami duchowymi czy mo¿e rozmowa ze sob± w³a¶nie za pomoc± symboli? Co¶ U¶miech
ani to ani to

my¶lê ¿e to narzêdzie okultystyczne - jedno z wielu z reszt±
egzorcysci zaliczaj± je z reszt± do tych bardziej niebezpiecznych

--
z.o.m

zaliczamy (okulty¶ci) nawet do NAJBARDZIEJ niebezpiecznych - nieostro¿ny tarocista ³atwo mo¿e sobie wywró¿yæ ¶mieræ, a bior±c j± za fizyczn± (zazwyczaj b³êdnie) tworzy wtedy warunki, ¿e ta ¶mieræ mo¿e siê pojawiæ staj±c siê tak ostro¿ny, ¿e popada w ob³êd a wtedy ³atwo o wypadek jaki¶ typu wpadniêcie pod samochód - by³y takie przypadki, ¿e kto¶ odkskoczy³ od spadaj±cej dachówki z dachu prosto pod rozpêdzony tir...

niechcesz poznaæ najgoszej prawdy o sobie, boisz siê tego czym naprawdê jeste¶ - NIE ZAJMUJ SIÊ TAROTEM!!!

wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 04, 2009, 20:20:52 »

¦mieræ to jadna  najlepszych kart, wró¿y zmianê zwykle je¿eli nie jet odwrócona na lepsze.
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 05, 2009, 19:27:13 »

Tak naprawdê wszystkie karty s± pozytywne U¶miech karta ¶mieræ mówi o wielkiej przemianie wewnêtrznej, na ogó³ jest bolesna ale wychodzi na dobre. To samo mo¿na powiedzieæ o wierzy boga. To nag³e, wstrz±saj±ce wydarzenia, które pomimo wyd¼wiêku negatywnego mówi± o burzeniu skostnia³ych, sztywnych struktur, co te¿ w sumie wychodzi na dobre Chichot je¿eli zobaczymy tê stronê kart nie bêdziemy siê ich baæ a jedynie wyci±gaæ wnioski.
patch
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 05, 2009, 20:28:45 »

No wiêc (zaczne od tego nagannego zwrotu)
tarot jest OK.
Jest kilka ZASAD, którymi nalezy sie kierowaæ.
Uogólniaj±c tarot pokazuje nam przysz³o¶æ. Przysz³o¶æ, która jest zmienialna i modyfikowalna. Pokazuje przysz³o¶æ na dzieñ dzisiejszy.
Maj±c wgl±d w tê przysz³o¶æ mo¿emy wyciagn±æ wnioski i (nawet za pomoca tarota) dokonaæ wyboru czy chcemy takiej przysz³o¶ci, czy trzeba ja zmieniæ. Gdy chcemy zmieniæ wtedy musimy zmodyfikowaæ, udoskonaliæ nasze tera¼niejsze postepowanie.
Najwa¿niejszym w tarocie jest wró¿, wró¿ka. Konia z rzêdem temu, kto trafi³ na osobe nie maj±ca przed oczami $ tylko rzeczywista pomoc cz³owiekowi.
Reasumuj±c, moim zdaniem, tarot to swietna wskazówka czy wk³adamy do¶æ siebie w spe³nienie swoich marzeñ.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 06, 2009, 09:00:31 »

Najwa¿niejszym w tarocie jest wró¿, wró¿ka. Konia z rzêdem temu, kto trafi³ na osobe nie maj±ca przed oczami $ tylko rzeczywista pomoc cz³owiekowi.

Masz racjê, 2 razy w ¿yciu uda³o mi siê sko¿ystaæ z porady takich osób, jedna juz nie ¿yje( bra³a co ³aska) wyj±tkowo trafne prognozy.
Druga niestety, ju¿ jest nastawiona na zysk. Pierwsze wró¿by porostu mia³y na celu pomoæ ludzim. Pamietam jak ta osoba mia³a tak± piekn± maksymê " je¶te¶my po to by pomagaæ", zajmowa³a siê wtedy czym¶ innym ni¿ wró¿biartwo.Wtedy jej wró¿by by³y 100%, moje zaskocznie bylo ogromne po wizycie u tej osoby. W tej chwili wró¿biartwo to jej profesja. Niestety zniama w prognozach diametralna, bardzo du¿o b³êdów, mglisto i sprecznie.

Pozdrawiam U¶miech
Weles
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 10, 2011, 18:47:49 »

Ciekawa rozmowa, co prawda od zawsze wró¿y³em z run i z nich uzyskiwa³em informacje ole od paru miesiêcy zacz±³em interesowaæ siê tarotem. Prze¿y³em zjawisko zwane wyborem tarota. To by³o niesamowite i niezwyk³a szybko¶æ z jak± pozna³em wszystkie karty. Tarot to wspania³e narzêdzie.

Nigdy nie wró¿ê za pieni±dze i nie zamierzam tego robiæ tak¿e w przysz³o¶ci. Zap³ata jak± jest zwrotna informacja "Bartek, wszystko siê u³o¿y³o jak mówi³e¶" jest najcudowniejsz± z zap³at.

Na temat tego jak dzia³a tarot jest wiele teorii. S³ysza³em, ¿e istniej± po³±czenia karciane z ni¿szymi istotami, które podczas wró¿b opowiadaj± nam w zamian ¿ywi±c siê nasz± energi±, ale ja czego¶ takiego nie do¶wiadczy³em. Zostajê przy teorii, ¿e to moja nie¶wiadomo¶æ odpowiada na moje pytania za pomoc± kart.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 11, 2011, 15:16:16 »

Nigdy nie wró¿ê za pieni±dze i nie zamierzam tego robiæ tak¿e w przysz³o¶ci. Zap³ata jak± jest zwrotna informacja "Bartek, wszystko siê u³o¿y³o jak mówi³e¶" jest najcudowniejsz± z zap³at.

Witaj na forum:)

zaserwowa³am, ¿e tylko te wró¿by za przys³owiowy grosz czy za co ³aska siê sprawdzaj±.

Samemu trudno byæ wró¿k± dla siebie:) ja zawsze naci±ga³am w lepsz± stronê lub karty pokazywa³y to co wizualizowa³am, marzy³am chwia³am aby tak by³o... a ¿ycie swoje U¶miech

Pisa³am ju¿ gdzie¶ kiedy¶ dawno.... ¿e tylko raz jedyny by³am u wró¿ki, która wiedzia³a co mówi i wszystko siê sprawdzi³o, ( jeszcze tylko jedno nie, ale czas na to jeszcze 6 lat) ona bra³a co ³aska symbolicznie, nie mia³a gabinetu, wró¿y³a na kuchennym stole. Jak  przychodzi³ klient przerywa³a pracê w ogródku czy w domu, wyci±ga³a karty i wró¿y³a U¶miech tak zwyczajnie a tak trafnie:) bez czarnych kotów, kryszta³owych kul.....

Mój znajomy swego czasu tez nie¼le wró¿y³, ale jak zacz±³ zajmowaæ siê tym profesjonalnie stawka w cenniku do¶æ wysoka  nawet jak na klientele warszawsk±... co¶ siê mieni³o przesta³o siê sprawdzaæ Smutny

Pozdrawiam:)
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 11, 2011, 16:45:02 »

Ja te¿ jako k³upi dzieciak kupi³am sobie Tarota. Bo w "Przyjació³ce" by³. Super moce tajemne do dzie³a. I co siê okaza³o, za ka¿dym razem losowa³am kartê "¦mieræ". Stwierdzi³am ¿e nie mam ochoty umrzeæ w najbli¿szej przysz³o¶ci i przesta³am w to graæ. Swoj± drog± to kto takie karty sprzedaje w "Przyjació³ce" czy tego typu pismach?Co¶ Co za g³upota.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 11, 2011, 16:52:24 »

Ja te¿ jako k³upi dzieciak kupi³am sobie Tarota. Bo w "Przyjació³ce" by³. Super moce tajemne do dzie³a. I co siê okaza³o, za ka¿dym razem losowa³am kartê "¦mieræ". Stwierdzi³am ¿e nie mam ochoty umrzeæ w najbli¿szej przysz³o¶ci i przesta³am w to graæ. Swoj± drog± to kto takie karty sprzedaje w "Przyjació³ce" czy tego typu pismach?Co¶ Co za g³upota.

no to faktycznie g³upota stawiaæ sobie karty i nie znaæ ich znaczenia hihi U¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Kwiecieñ 11, 2011, 19:40:30 »

która wiedzia³a co mówi i wszystko siê sprawdzi³o, ( jeszcze tylko jedno nie, ale czas na to jeszcze 6 lat)
Wiki, ale wiesz, ¿e to co powiedzia³a¶ jest niemile widziane na tym forum. Przecie¿ ju¿ w przysz³ym roku zeruje siê czas i takie tam. Mo¿e przerób chocia¿ te 6 lat na 6 miesiêcy, coby¶ wyrobi³a siê do grudnia 2012...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #21 : Kwiecieñ 11, 2011, 21:14:14 »

Kiedys w bezsenn± noc oglda³am w TV wró¿ki i z tego co pamiêtam to ,karta tarota " ¶mieræ" ,nie oznacza ¶mierci .Nie pamiêtam co oznacza ,ale na pewno nie twoj± ¶mieræ.

Wiki, ale wiesz, ¿e to co powiedzia³a¶ jest niemile widziane na tym forum.
a dlaczego niemile ? Ja tam siê cieszê ¿e jeszcze ma 6 lat przed sob±,no chyba ¿e to z³a wró¿ba  Z politowaniem

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2011, 21:16:39 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Kwiecieñ 12, 2011, 06:48:26 »

Jest to bardzo dobra wró¿ba:) a 6 lat to moja interpretacja:) po prostu jeszcze przez tyle bêdê mia³a 3 z przodu U¶miech byæ mo¿e bêdzie to za miesi±c...... Chichot Chichot Chichot

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Kwiecieñ 12, 2011, 07:55:41 »

3 z przodu dobra rzecz... ;]
Weles
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Kwiecieñ 12, 2011, 09:20:18 »

xD Telewizyjne wró¿ki... Niektóre wró¿ki, a w szczególno¶ci wró¿bici s± rozbrajaj±cy

A Karta ¶mierci to karta zmian. My¶lê, ¿e gdyby obok ¶mierci pojawi³a siê karta 10 mieczy i 9 mieczy - wtedy mog³oby to wskazywaæ na ¶mieræ fizyczn±.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: