Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:27:30

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Piramida na dnie morza - pozosa³o¶æ Atlantów  (Przeczytany 37209 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Krons
Go¶æ
« : Wrzesieñ 24, 2008, 11:49:38 »

Na ten temat natkn±³em siê ok.rok temu,ale nie zauwa¿y³em tutaj tego tematu.

Na dnie morza, miêdzy wyspami Bimini na zachodnim wybrze¿u USA, znaleziono potê¿ne, wypolerowane kamienne p³yty, a tak¿e marmurowe kolumny. Obok znajduj± siê, wspaniale zachowane, zatopione drzewa, których wiek szacuje siê na 12.000 lat. Jednak najwiêkszym odkryciem okaza³a siê piramida o wysoko¶ci 240 metrów, któr± odnalaz³ dr Ray Brown.

W 1975 roku dr. Ray Brown uda³ siê wraz z przyjació³mi w pobli¿e wyspy Bari na Bahama, w obszar powszechnie znany jako jêzyk oceanu. Podczas jednego z nurkowañ, Brown odp³yn±³ od przyjació³ i kiedy ich szuka³ zobaczy³ sylwetkê piramidy. Podczas pó¼niejszych poszukiwañ odnalaz³ g³adkie i lustrzane bloki z³±czone spoin± prawie niezauwa¿aln±. P³ywaj±c wokó³ szczytu piramidy, Brown odnalaz³ wej¶cie i zdecydowa³ siê je zbadaæ. Posuwaj±c siê wzd³u¿ korytarza dotar³ wreszcie do ma³ego, prostok±tnego pokoju z sufitem w kszta³cie piramidy. By³ kompletnie zaskoczony, kiedy zorientowa³ siê, ¿e ¶ciany nie s± pokryte ani algami ani koralowcami. Dodatkowo nie mia³ ze sob± ¿adnego o¶wietlenia, a mimo to widzia³ wszystko tak jakby ¼ród³o ¶wiat³a znajdowa³o siê gdzie¶ w pomieszczeniu. Uwagê Browna przyku³y mosiê¿ne prêty zwisaj±ce ze ¶rodka sufitu, które na swoich koñcach mia³y przymocowane czerwone kamienie szlachetne zwê¿aj±ce siê w punkt. Poni¿ej sta³ okr±g³y kamieñ dodatkowo zaopatrzony w spiralne kr±¿ki. Na kr±¿kach wyrze¼bione by³y w br±zie rêce, które wydawa³y siê p³on±æ i przygasaæ. W d³oniach znajdowa³a siê kryszta³owa kula, któr± da³o siê wyj±æ. T± w³a¶nie kulê Brown zabra³ ze sob±. Kiedy opuszcza³ piramidê wyczu³ ostrze¿enie, aby ju¿ tu nie wracaæ.

Obawiaj±c siê konfiskaty swojej pami±tki dr Brown nie ujawnia³ jej istnienia, a¿ do 1980 roku, kiedy po raz pierwszy pokaza³ kryszta³ow± kulê na seminarium w Phoenix. Od tego czasu kryszta³owa kula sta³a siê ¼ród³em wielu publikacji dotycz±cych dziwnych zjawisk z ni± zwi±zanych. Wewn±trz tej kryszta³owej kuli widnieje wizerunek trzech coraz wiêkszych piramid, ustawionych jedna za drug±. Niektórym osobom, które osi±gnê³y stan g³êbokiej medytacji uda³o siê dostrzec czwart± piramidê, w tle trzech pozosta³ych. Patrz±c na kryszta³ow± kulê z boku, rysunek piramid rozp³ywa siê w cienkie linie. Patrz±c pod innym k±tem i w odpowiednich warunkach mo¿na zobaczyæ pojedyncze, spokojnie patrz±ce ludzkie oko. Kryszta³owa kula jest równie¿ ¼ród³em paranormalnych zjawisk. W jej pobli¿u mo¿na wyczuæ lekki powiew powietrza. Obserwowane s± równie¿ zjawiska ¶wietlne, g³osy i obecno¶æ czego¶ dziwnego. Wskazówka kompasu, w pobli¿u kuli pod±¿a za ni±. Równie¿ metale magnetyzuj± siê podczas kontaktu z ni±.

W  roku Towarzystwo Egiptologiczne og³osi³o, ¿e piramida odkryta przez dr Browna jest starsza od piramidy w Gizie.

Na dnie Atlantyku, równie¿ w pobli¿u wysp Bimini, odnaleziono mapy nieba, rysunki orbit planet - g³ównie Saturna i Jowisza. Jednak najwiêksz± sensacj± jest odkrycie hermetycznie zamkniêtych pojemników z nieznan± materi± organiczn±. Miejsce znaleziska nie zosta³o jak na razie podane do publicznej wiadomo¶ci. Naukowcy ci±gle badaj± tajemnicze znaleziska sprzed 12.000 lat (co najmniej, gdy¿ mog± byæ o wiele starsze, po prostu wtedy zosta³y zatopione). Czy te wszystkie znaleziska s± dowodami rzeczywistego istnienia Atlantydy? Prasa, szczególnie amerykañska, by³a o tym ¶wiêcie przekonana.

Ciekawi mnie taka sprawa,czy ta piramida bêdzie mieæ wp³yw na dzia³anie tych piramid w Gizie,kiedy ta Cheopsa zostanie uaktywniona skoro zabrano z niej t± "dziwn±" kulê.Co Wy o tym s±dzicie?
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2008, 12:08:17 wys³ane przez Krons » Zapisane
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 24, 2008, 12:26:10 »

1#

Bardzo interesuj±ce. szkoda tylko, ¿e nie ma ¿adnych zdjêæ.. Poszperam chyba na ten temat w internecie - mo¿e siê gdzie¶ znajdzie foto tej k.kuli

2#

szukaj±c co¶ na ten temat trafi³em na interesuj±cy text o tworzeniu Astralnej Atlantydy przez kastê kap³anów z tej¿e wysyp.

oto link: http://www.atmajoga.pl/index.php?page=art110

3#

http://www.cloakanddagger.de/_Grossmann/GROSSMANN/CURSE/Curse_of_the_Evil_Stepmother-Dateien/image005.jpg

a to link gdzie jest czarno-bia³e zdjêcie tej kuli

EDIT: Scalilem 3 posty, ktore byly napisane pod rzad - mysle, ze bedzie teraz to bardziej przejrzyscie wygladalo, - Joel, Pozdrawiam

wybaczam   Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2008, 14:41:09 wys³ane przez Joel » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 24, 2008, 16:01:23 »

Moim zdaniem wszystkie te piramidy maj± swoje orzeznaczenie i razem z pozosta³ymi czakramami i miejscami mocy (jak siê okazuje jedno ró¿ni siê od drugiego, choæ obu mo¿na przypisaæ miano "miejce mocy").
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 25, 2008, 08:19:25 »

Micha³ U¶miech
To bardzo ciekawe.Wydaje mi siê ¿e Trójk±t Bermudzki mo¿e byæ miejscem w którym by³a kiedy¶ Atlantyda !!
Teoria ¿e to krysztaly powoduj± znikanie samolotów i statków wydaje siê byc realna.Je¿leli we¼miemy pod uwagê wypowiedzi ludzi z poprzednich swoich wcieleñ,to wniosek nasuwa siê sam.Jest to piramida astralna i kiedy znajdziesz siê w jej zasiêgu,przechodzisz w inny wymiar(astralny?)
Takie s± moje odczucia po przeczytaniu tego artyku³u.Ciekawa jestem opinii innych  :
chanell

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 25, 2008, 09:48:20 »

Nie ma bardziej d¼iwacznego miejsca na ¶wiecie ni¿ Trójk±d Bermudzki(Chocia¿ nie...Po przeciwnej stronie Ziemi, u wybrze¿y Japonii, znajduje siê rejon zwany Diabelskim Morzem.Tam te¿ s± takie "cyrki" ze znikajacymi statkami) Czêstotliwo¶æ wystêpowania niezwyk³ych wypadków w obu tych miejscach jest mniej wiêcej taka sama. Na Diabelskim Morzu zaobserwowano równie¿ ogromne kopu³y wodne, podobne do tych, które wystêpuj± na terenie Trójk±ta Bermudzkiego.
Czesto muwi siê,¿e samoloty b±d¼ statki bêd±ce pod jego wp³ywem ulegaj± przemianie w czyta formê energi.Nauka stara siê wyja¶niæ niektóre z zaistnia³ych zjawisk. Wyniki badañ najd³u¿szych fal radiowych (za pomoc± satelitów) wykaza³y pojawianie siê tzw. superpiorunów. Zwyk³e wy³adowanie, jakie mo¿emy zaobserwowaæ w atmosferze, osi±ga maksymalnie ok. 100 mld W. Superpiorun to energia rzêdu 10 trylionów watów (wystêpowanie tych zjawisk jest niezmiernie rzadkie, badania przeprowadzone w okresie 40 miesiêcy wykaza³y tylko 17 przypadków takich wy³adowañ). Taka energia, trafiaj±c w wodê obok statku, mog³aby z ³atwo¶ci± j± zagotowaæ, przyczyniaj±c siê do powstania gwa³townej mg³y lub w³a¶nie zjawiska "bia³ej wody". Uderzenie pioruna w statek b³yskawicznie pos³a³oby go na dno.
  Rzecz w tym,¿e kiedy przeszukiwane jest miejsce katastrofy tych statkow (wraków)to tam ju¿ ich nie ma Szok
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 25, 2008, 10:04:01 wys³ane przez Krons » Zapisane
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 25, 2008, 11:53:39 »

Micha³ U¶miech
To bardzo ciekawe.Wydaje mi siê ¿e Trójk±t Bermudzki mo¿e byæ miejscem w którym by³a kiedy¶ Atlantyda !!
Teoria ¿e to krysztaly powoduj± znikanie samolotów i statków wydaje siê byc realna.Je¿leli we¼miemy pod uwagê wypowiedzi ludzi z poprzednich swoich wcieleñ,to wniosek nasuwa siê sam.Jest to piramida astralna i kiedy znajdziesz siê w jej zasiêgu,przechodzisz w inny wymiar(astralny?)
Takie s± moje odczucia po przeczytaniu tego artyku³u.Ciekawa jestem opinii innych  :
chanell

Moja opinia jest identyczna. Wszystko to wygl±da na wielce prawdopodobne.. Edgar Cacey te¿ twierdzi³, ¿e w wodach TB tkwi± szcz±tki Atlantydy a wiêc zatopione kryszta³y - które powoduj± te wszystkie niewyja¶nione zjawiska.

wczoraj natkn±³em siê na ten artyku³ o Astralnej Atlantydzie i wszystko siê ³adnie zazêbi³o

Chichot Chichot Chichot
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 26, 2008, 20:14:38 »

Ja my¶le ze bez tej kulki, piramida nie zadzia³a  Cool
A moze te rece by³y specjalnie tak ustawione, jakby chcia³y podac znalazcy skarb? Szkoda ze nie chc± ujawnic po³o¿enia budowli. Ten linek do opisu atlantydy jest dosc ciekawy, ja znalaz³am kiedy¶ o podwodnych budowlach niedaleko Japonii

http://www.xpeditionsmagazine.com/magazine/articles/japan/japan.html
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 26, 2008, 20:57:14 »

Enigma napisa³a:

"A moze te rece by³y specjalnie tak ustawione, jakby chcia³y podac znalazcy skarb?"

My¶lê ¿e gdyby tak by³o, to nie zabronili mu zjawiaæ siê tam ponownie a o czym¶ takim wspomina autor.
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 02, 2008, 07:34:45 »

Ja my¶le ze bez tej kulki, piramida nie zadzia³a  Cool
A mo¿e te rece by³y specjalnie tak ustawione, jakby chcia³y podac znalazcy skarb? Szkoda ¿e nie chc± ujawnic po³o¿enia budowli.

Ja Enigma chyba wiem,a przynajmniej domy¶lam siê,¿e kiedy by to ujawniono wówczas pewne instyucje mg³y by j± prawdopodobnie zniszczyæ zacieraj±c po niej ¶lad.To jest stanardowa procedura takiego dzia³ania.Zauwa¿,¿e du¿o mamy dzisiaj sprzeczno¶ci w "realu" je¶li chodzi o tego typu legêdy oraz odkrycia temu dotycz±ce.Komu¶ najwyra¿niej zale¿y na jej anonimowo¶ci aby siê chocia¿ to zachowa³o w ca³o¶ci.

Swoja drog±... za czasów gdy istnia³a Atlantyda czêsto stosowano co¶ takiego jak "orichalcum". Jest to legendarny metal wymieniony w wielu staro¿ytnych pismach, przede wszystkim w historycznm w dialogu Critias, zrejestrowanego przez Platona. Wed³ug Critias, orichalcum uznawno za jedyni± warto¶æ z³ota, a znajdowano i wydobywano go w wielu czê¶ciach Atlantydy w czasach staro¿ytnych. Do czasu opisanego w Critias, jednak by³ on znany tylko z nazwy

Czym jest orichalcum?
Termin wywodzi siê od greckiego ορείχαλκος, oreichalkos (z όρος, Oros, górskich i χαλκός, chalkos, miedzi lub br±zu), czyli "góra miedzi" lub "góra metal". Rzymianie najczê¶ciej t³umaczyli "orichalcum" jako "aurichalcum", który by³ uwa¿any dos³ownie oznacza "z³ota mied¼". Zosta³ on alternatywnie uznany za z³oty / stop miedzi, miedzi - cyny lub miedzi - cynku, mosi±dzu, lub metalów ju¿ znanch cz³owiekowi. Andyjskie stopy tumbaga pasuj± do tego samego opisu,jakim jest z³oto,stop miedzi. Jednak¿e, w Vergil's Aeneid by³o wspomniane, ¿e pancerz z Turnus by³ "sztywny z bia³ego z³ota i orachalc" i zosta³ on theorised, ¿e jest to po³±czenie z³ota i srebra. W³a¶ciwie to nie wiadomo, czym dla niektórych by³o wówczas orichalcum.W pó¼niejszych latach, "orichalcum" zosta³o u¿yte do opisania siarkowodoru mineralnych chalcopyrite lub mosi±dzu.Jednak¿e,te s± trudne do pogodzenia z tekstem w Critiasie, bo stwierdza siê, ¿e metal by³ "tylko nazwany" przez jego istnenie w epoce br±zu i nadal jest bardzo wa¿ne w czasie Platona do dnia dzisiejszego.Z tego powodu inni autorzy na temat orichalcum stwierdzaj±, ¿e jest to albo stop- z³ota z miedzi± tumbaga, lub ewentualnie bursztynu. (przepraszam,¿e to jest trochê dziwnie momentami przet³umaczone,ale na polskch stronach tego nie by³o Smutny )

Jestem pewien ,¿e te d³onie,o których Enigma wspomnia³a¶ s± wykonane w³asnie z tego stopu.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 02, 2008, 07:41:54 »

Kronos U¶miech nie jestem fachowcem ,ale mam jakie¶ przeczucie ¿e to stop z³ota z bursztynem,bo stop z³ota z miedzi± to by³oby zbyt proste.Chocia¿................podobno to co skomplikowane i istocie jest bardzo proste U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2008, 07:43:36 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 02, 2008, 07:52:18 »

Mo¿e masz racjê.Trchê zastanawia³ mnie fakt,¿e te d³nie(jak to opisa³ autor) wydawa³y siê p³on±æ,a potem przygasaæ
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 02, 2008, 08:16:43 »

W³a¶nie !! Bursztyn przecie¿ pieknie odbija ¶wiat³o,a w po³±czaniu ze z³otem !? To musia³ byc piêkny widok! Nie wiesz co siê teraz dzieje z t± kul±? albo z jej odkrywc±?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2008, 08:18:51 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 02, 2008, 17:31:04 »

Gdzie¶ (nie pamiêtam ju¿ gdzie ) znalaz³em mapkê na której wynika³o ¿e Atlantyda jest miêdzy Europ± a Amerk±
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 02, 2008, 21:36:49 »

W Radzie Dziewiêciu wspomiaj±, ¿e rozci±ga³a siê od dzisiejszej Grecjii po Amerykê P³n.
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 03, 2008, 09:20:02 »

Nie wiesz co siê teraz dzieje z t± kul±? albo z jej odkrywc±?

Oj chanell...bêdzie ciê¿ko.Mówi±,¿e o tej kuli sporo ksi±¿ek napisano,ale do tej pory z ¿adn± siê nie spodka³em w dodatku wszystkie zdjecia tej kuli jakie zrobiono do tej pory w "kolorze" zosta³y zabrane!

Taka ma³a ciekawstka
 Pani Elizabeth Bacon z Nowego Jorku (psychiatra), podczas gdy w popad³a trance przy obecnosci owej kuli twierdzi³a, ¿e mia³a kulê kryszta³u nale¿±c± do Thota, egipskiego Boga, który by³ odpowiedzialny za pogrzeb tajnego skarbca wiedzy w kompleksie Gizia, w pobli¿u trzech piramid(ciekawe...czy¿by tutaj chodzi³o o sprawy zwi±zane z PCheops?).

¿ród³o: www.crystalinks.com/crystalpyr.html (niestety...stronka jest po angielsku)

A teraz co¶ o tych kryszta³ach energetycznych bo jak wiadomo chdz± s³uchy,¿e Atlantdzi czesto korzystali z tego typu energi.

Niejaki Marcus Reid skonstruowa³ urz±dzenie w stylu baterii które w sposób ci±g³y dostarcza energii bez jakiegokolwiek (wykrytego dostêpnymi metodami pomiarowymi) zasilania z zewn±trz.
Wielomiesiêczne badania nad urz±dzeniem prowadzi³ Eckhard Kantz, wyniki badañ s± dostêpne na jego stronie internetowej: [http://www.wegalink.net/energy/] - chyba j± ju¿ zablokowali

Badania przy pomocy spektrometru gamma, badania termoenergetycznej wymiany, reakcji magnetycznej, testów ³adowania, szumów wysokiej czêstotliwo¶ci czy nawet zwi±zków z wybuchami na S³oñcu niestety nie da³y odpowiedzi na pytanie jak to urz±dzenie jest ³adowane i sk±d pochodzi energia któr± w sposób ci±g³y oddaje.
Urz±dzenie to wykorzystuje skrystalizowany metakrzemian sodu.

Kiedy ja o tym przeczyta³em wówczas przypomnia³ mi siê fragment 3-go listu od jednego z norweskich polityków mówi±cy o przygotowaniach do nadchodz±cego kataklizmu, który ma zdarzyæ siê w ci±gu najbli¿szych kilku lat.( przepraszam,¿e trochê offu tutaj wrzuci³em)

...Przeszli¶my przez wielkie drzwi. Nie wiedzia³em wówczas, co to i trochê siê ba³em. By³o to co¶ rodem z filmów science-fiction. Tak zaczê³a siê moja pierwsza wizyta w tego typu bazie.

Kiedy pokonali¶my d³ugi na 500 m. tunel, czekali na nas uzbrojeni ¿o³nierze, którzy mieli nas transportowaæ. Podzielono nas na grupy. Jedna posz³a w swoj± stronê, za¶ mnie poproszono, aby udaæ siê razem z ¿o³nierzami w czarnych mundurach, którzy mieli nas gdzie¶ zaprowadziæ. Kiedy dotarli¶my do miejsca powiedziano nam, aby „dla w³asnego bezpieczeñstwa” za³o¿yæ maski.

Zastanawia³em siê nad tym, czy bêd±c w ¶rodku podziemnego kompleksu nie jeste¶my dostatecznie chronieni?

Poproszono nas potem, aby¶my weszli do wagonu. Wiem o nich, ¿e napêdzane s± specjalnym rodzajem energii pochodz±cej z kryszta³u, a przynajmniej tak siê wydawa³o. Kiedy siedzieli¶my w wagonach zapyta³em jednego ze stra¿ników:

- Co to jest?

- Nie musi pan wiedzieæ, co to – odpar³.

* Z przodu, gdzie znajdowa³ siê operator by³ boks z oknem. Przed ruszeniem widaæ by³o wielkie fioletowo-niebieskie kryszta³y emituj±ce ¶wiat³o w tym samym kolorze. Nie by³o ono zbyt jaskrawe, ale mi³o siê je obserwowa³o. Nie widzia³em nigdy podobnego ¶wiat³a ani kryszta³ów. Uzna³em to wówczas za ¼ród³o energii.

* Nastêpnie w bazie ujrza³em ludzi pracuj±cych z tymi kryszta³ami. By³y wiêksze ni¿ te w pojazdach szynowych. Mia³y ok. Metra d³ugo¶ci i by³y ze sob± po³±czone. By³y one niebiesko-purpurowe, w czasie gdy ¶wiat³o, które emitowa³y by³o w rzeczywisto¶ci bardziej niebieskie i mia³o mocniejszy kolor. Ludzie pracuj±cy z nimi mieli na sobie bia³e maski i gogle. Kiedy pojawia³o siê w nich ¶wiat³o, odsuwali siê. Znale¼li¶my siê w odleg³o¶ci ok. 20 m. od nich, ale na s³owa „ruszaæ siê”, oddalili¶my siê szybko.

* Uwa¿am, ¿e owa energetyczna kontrola przy wej¶ciu do baz równie¿ oparta jest na kryszta³ach, poniewa¿ widaæ tam ten sam rodzaj ¶wiat³a – tak przynajmniej mi siê wydaje. Je¶li przypomnê sobie wiêcej, powiem wam o tym
.

¼ród³o: http://projectcamelot.org/

Teraz nie mam w±tpliwo¶ci dlaczego tego typu informacje znikaj± nam sprzed nosa Smutny.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 03, 2008, 09:24:38 wys³ane przez Krons » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 03, 2008, 09:44:45 »

Kronos
dzieki za odp U¶miech
Wszysto to jest bardzo fascynuj±ce !! Napewno co¶ w tym jest. Gdybym ja by³a w posiadaniu takiej energii odda³abym j± dla wszystich ludzi,dla dobra Ziemi,ludzko¶ci i wszelkiego ¿ycia na naszej planecie.Dletego nie rozumiem postêpowania rz±dów,tajnych organizacji i tym podobnych bezdusznych instytucji Smutny Bardzo to smutne
Z drugiej jednak strony to fascynuj±ce ¿e mo¿emy to teraz odkrywaæ i zdobywaæ wiedze,bo inaczej ¿ycie by³oby nudne Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 03, 2008, 09:46:38 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 03, 2008, 10:45:16 »

Tak, Ty odda³aby¶. Ale trzeba by³oby j± jako¶ przesy³aæ czy te¿ wytwarzaæ pojazdy napêdzane t± energi±. NAwet gdyby¶ otrzyma³a na to patent i pozwoli³a nieodp³atnie z niego korzystaæ, to zaraz pojawi³yby siê koncesje, a sam± energiê opodatkowanoby. Zaraz firmy-monopoli¶ci zajêliby siê jej przesy³aniem naliczaj±c stosowne op³aty "przesy³owe" czy te¿ za utrzymanie urz±dzeñ, ale oczywi¶cie sama energia by³aby darmowa... Uwa¿acie, ¿e siê mylê? A jak jest aktualnie? Obejrzyjcie rachunek za gaz czy energiê elektryczn± - sama warto¶æ energi to jeden ze sk³adników i to nie najwiêkszy, za to a¿ roi siê od dop³at przesy³owych, utrzymania linii, etc. Powietrze te¿ jest niby darmowe, a s± op³aty klimatyczne... Aktualnie tez jest mo¿liwo¶æ pozyskiwania energii odnawialnej ale zaraz pozwolenia, projekty, koncesje - same op³aty i ju¿ ta energia nie jest wcale darmowa. Czy nawet paliwa kopalne - zwyk³a benzyna - ile w wyj¶ciowej cenie stanowi± podatki - 40-50%.

Tak¿e dochodze do smutnych wniosków, ¿e nawet "darmowa" energia nie bêdzie darmowa do czasu zmiany mentalno¶ci ludzi. Pionierem by³ Tesla i co siê sta³o...

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 03, 2008, 10:58:15 »

czesc arteq U¶miech
¿adko siê z tob± zgadzam,ale czasem to siê zdarza  Du¿y u¶miech niestety masz racjê.Gdybym zainstalowa³a w moim ogrodzie wiatrak i sam wytwarza³a energie to pewnie zap³aci³abym podatek od korzystania z wiatru  Z politowaniem

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 03, 2008, 12:06:53 »

Hehe, Chanell, w innych kwestiach te¿ siê ze mn± zgadzasz, chocia¿ mo¿e tego jeszcze nie wiesz...  ;]
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 03, 2008, 14:49:35 »

Taka wiedza to przynajmniej podbudowuje cz³owieka na duchu po to, aby nie ¿yæ ci±gle ze ¶wiadomosci±,¿e oprócz paliw p³ynnych i kopalnych nie ma ¿adneo lepszego,a co za tym idzie ekologicznego ¿ródla.Warto siê dobrze przyj¿eæ obecnie dostêpnym,alternatywnym ¼ród³om energi jakie wcze¶niej zostaly wymienione (ekektrownie wiatrowe,ew. wodne)Ich efektywno¶æ mie¶ci siê w granicach 87-94% co wcale nie dziwi,¿e pobierane s± kolosalne op³aty za przesy³ energi po drutach itd.(dolicha... jakie to prymitywne,od ok. 1759r. przecie¿ jest wykorzystywany ten sposób).Natomiast efektywno¶æ kryszta³ów z ca³± pewno¶ci± przekracza t± magicz± barierê 100% gdyby tak nie by³o to napewno by³oby wiecej danych na ten temat,a tak jest jak jest...cicho sza.

Arteg masz racjê z tym N.Tesla .1200 patentów do dzi¶ kisz± siê jak ogury w Nowym Yorku skonfiskowane przez...CIA oczywi¶cie bo któ¿ by inny by siê przyczepi³ do tego jak nie ONI.Ten wynalazca równie¿ pracowa³ przy uzyskaniu energi z kryszta³u tyle,¿e za pomoc± energi s³onecznej co oczywi¶cie te¿ mu siê uda³o.Niektóre z jego wynalazków by³y nawet z pogranicza wiary!!

Mnie chanell ucieszy³o by to jak wkoñcu upadnie ten ca³y ambaras zwany "rz±dem" co prawdopodobnie wkródce nast±pi,to kwestia czasu.A wtedy nie bêdzie innego wyj¶cia jak zastosowaæ w³a¶nie co¶ takiego...jak fajnie.Ju¿ my¶lê o samochodzie na pr±d hehe.. Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 03, 2008, 14:56:19 wys³ane przez Krons » Zapisane
Aryjski_Tradycjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 03, 2008, 15:39:32 »

Nie wierze w to co Brown opowiada³. Je¶liby, taka piramida istnia³a naprawdê by³a by ogromn± sensacj±. ¯adnego zdjêcia, ¿adnych materia³ów nie ma na ten temat chyba nic.

Dobrze wiem jak wygl±da³a ziemia przed rozpadem kontynentów, nie by³o miejsca tam dla atlantydy, co za tym idzie najbardziej prawdopodobn± wersj± w której znajduje siê atlandyda jest biegun po³udniowy. Istniej± przekazy jakoby Chiñczycy handlowali z atlantami,  12 tys lat temu w chinach by³o to co jest teraz w afrykañskim buszu czyli nic, nie wspominaj±c ju¿ o dalekich zaoceanicznych wyprawach na Atlantyk. Do tego dochodzi mapa admira³a Piriego Reisa... Zreszt± wystarczy wzi±¼æ na logikê to wszystko, atlantyda nie zapad³a siê w dno oceanu bo jest to fizycznie nie mo¿liwe, ponadto nawet gdyby by³o to mo¿liwe ju¿ by o tym wiedziano - u¿yto by satelitarnego 'georadar' który by pokaza³ ¿e w tym miejscu co¶ nie gra...
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 03, 2008, 15:43:04 wys³ane przez Aryjski_Tradycjonalista » Zapisane
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 27, 2008, 13:15:39 »

Dobrze wiem jak wygl±da³a ziemia przed rozpadem kontynentów, nie by³o miejsca tam dla atlantydy, co za tym idzie najbardziej prawdopodobn± wersj± w której znajduje siê atlandyda jest biegun po³udniowy. ....... Do tego dochodzi mapa admira³a Piriego Reisa... Zreszt± wystarczy wzi±¼æ na logikê to wszystko, atlantyda nie zapad³a siê w dno oceanu bo jest to fizycznie nie mo¿liwe, ponadto nawet gdyby by³o to mo¿liwe ju¿ by o tym wiedziano - u¿yto by satelitarnego 'georadar' który by pokaza³ ¿e w tym miejscu co¶ nie gra...
Istnienie Atlantydy jest fizycznie niemo¿liwe czy to ¿e "zapad³a siê na dno oceanów"? co do drugiego, naukowcy ju¿ dawno udowodnili ¿e poziom wód oceanicznych siê zmienia³ i to znacznie. Po za tym wszystkim ruchy p³yt tektonicznych w wstrz±sy ziemi s± w stanie wypiêtrzyæ jeden region i obni¿yæ drugi, to jest w³a¶nie fizyka. Skoro jedno idzie do góry, co¶ innego musi i¶æ na dó³. Wiele zapisków zginê³o w kataklizmach, Wiele zniszczyli¶my my sami poprzez wojny i kradzie¿e. Ludzie którzy s± u w³adzy nie pozwol± na rozpowszechnienie wa¿nych informacji.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2008, 13:18:10 wys³ane przez Blad » Zapisane
zuza
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 27, 2008, 14:15:44 »

http://www.cloakanddagger.de/_Grossmann/GROSSMANN/CURSE/Curse_of_the_Evil_Stepmother-Dateien/image005.jpg                   
ten link u mnie nie dziala Smutny  i nie mogê zobaczyæ kuli
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2008, 14:16:44 wys³ane przez zuza » Zapisane
Zuber
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 27, 2008, 21:37:51 »

Je¶li chodzi o dr ray-a brown-a i t± kulê to mogê zapodaæ jednym linkiem:

http://www.youtube.com/watch?v=O3ihfpHuBa0

Pozdrawiam
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 27, 2008, 22:35:54 »

Witaj >Zuber<.
Jako¶ dziwnie twój nick skojarzy³ mi siê z tym Zuberem od finansów, który do¶æ czêsto pojawia siê w tv Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2008, 22:36:36 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: