Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 11:26:35

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Piramida na dnie morza - pozosaÂłoœÌ AtlantĂłw  (Przeczytany 38451 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Krons
Gość
« : Wrzesień 24, 2008, 11:49:38 »

Na ten temat natkn¹³em siê ok.rok temu,ale nie zauwa¿y³em tutaj tego tematu.

Na dnie morza, miĂŞdzy wyspami Bimini na zachodnim wybrzeÂżu USA, znaleziono potĂŞÂżne, wypolerowane kamienne pÂłyty, a takÂże marmurowe kolumny. Obok znajdujÂą siĂŞ, wspaniale zachowane, zatopione drzewa, ktĂłrych wiek szacuje siĂŞ na 12.000 lat. Jednak najwiĂŞkszym odkryciem okazaÂła siĂŞ piramida o wysokoÂści 240 metrĂłw, ktĂłrÂą odnalazÂł dr Ray Brown.

W 1975 roku dr. Ray Brown uda³ siê wraz z przyjació³mi w pobli¿e wyspy Bari na Bahama, w obszar powszechnie znany jako jêzyk oceanu. Podczas jednego z nurkowaù, Brown odp³yn¹³ od przyjació³ i kiedy ich szuka³ zobaczy³ sylwetkê piramidy. Podczas póŸniejszych poszukiwaù odnalaz³ g³adkie i lustrzane bloki z³¹czone spoin¹ prawie niezauwa¿aln¹. P³ywaj¹c wokó³ szczytu piramidy, Brown odnalaz³ wejœcie i zdecydowa³ siê je zbadaÌ. Posuwaj¹c siê wzd³u¿ korytarza dotar³ wreszcie do ma³ego, prostok¹tnego pokoju z sufitem w kszta³cie piramidy. By³ kompletnie zaskoczony, kiedy zorientowa³ siê, ¿e œciany nie s¹ pokryte ani algami ani koralowcami. Dodatkowo nie mia³ ze sob¹ ¿adnego oœwietlenia, a mimo to widzia³ wszystko tak jakby Ÿród³o œwiat³a znajdowa³o siê gdzieœ w pomieszczeniu. Uwagê Browna przyku³y mosiê¿ne prêty zwisaj¹ce ze œrodka sufitu, które na swoich koùcach mia³y przymocowane czerwone kamienie szlachetne zwê¿aj¹ce siê w punkt. Poni¿ej sta³ okr¹g³y kamieù dodatkowo zaopatrzony w spiralne kr¹¿ki. Na kr¹¿kach wyrzeŸbione by³y w br¹zie rêce, które wydawa³y siê p³on¹Ì i przygasaÌ. W d³oniach znajdowa³a siê kryszta³owa kula, któr¹ da³o siê wyj¹Ì. T¹ w³aœnie kulê Brown zabra³ ze sob¹. Kiedy opuszcza³ piramidê wyczu³ ostrze¿enie, aby ju¿ tu nie wracaÌ.

Obawiaj¹c siê konfiskaty swojej pami¹tki dr Brown nie ujawnia³ jej istnienia, a¿ do 1980 roku, kiedy po raz pierwszy pokaza³ kryszta³ow¹ kulê na seminarium w Phoenix. Od tego czasu kryszta³owa kula sta³a siê Ÿród³em wielu publikacji dotycz¹cych dziwnych zjawisk z ni¹ zwi¹zanych. Wewn¹trz tej kryszta³owej kuli widnieje wizerunek trzech coraz wiêkszych piramid, ustawionych jedna za drug¹. Niektórym osobom, które osi¹gnê³y stan g³êbokiej medytacji uda³o siê dostrzec czwart¹ piramidê, w tle trzech pozosta³ych. Patrz¹c na kryszta³ow¹ kulê z boku, rysunek piramid rozp³ywa siê w cienkie linie. Patrz¹c pod innym k¹tem i w odpowiednich warunkach mo¿na zobaczyÌ pojedyncze, spokojnie patrz¹ce ludzkie oko. Kryszta³owa kula jest równie¿ Ÿród³em paranormalnych zjawisk. W jej pobli¿u mo¿na wyczuÌ lekki powiew powietrza. Obserwowane s¹ równie¿ zjawiska œwietlne, g³osy i obecnoœÌ czegoœ dziwnego. Wskazówka kompasu, w pobli¿u kuli pod¹¿a za ni¹. Równie¿ metale magnetyzuj¹ siê podczas kontaktu z ni¹.

W  roku Towarzystwo Egiptologiczne ogÂłosiÂło, Âże piramida odkryta przez dr Browna jest starsza od piramidy w Gizie.

Na dnie Atlantyku, równie¿ w pobli¿u wysp Bimini, odnaleziono mapy nieba, rysunki orbit planet - g³ównie Saturna i Jowisza. Jednak najwiêksz¹ sensacj¹ jest odkrycie hermetycznie zamkniêtych pojemników z nieznan¹ materi¹ organiczn¹. Miejsce znaleziska nie zosta³o jak na razie podane do publicznej wiadomoœci. Naukowcy ci¹gle badaj¹ tajemnicze znaleziska sprzed 12.000 lat (co najmniej, gdy¿ mog¹ byÌ o wiele starsze, po prostu wtedy zosta³y zatopione). Czy te wszystkie znaleziska s¹ dowodami rzeczywistego istnienia Atlantydy? Prasa, szczególnie amerykaùska, by³a o tym œwiêcie przekonana.

Ciekawi mnie taka sprawa,czy ta piramida bĂŞdzie mieĂŚ wpÂływ na dziaÂłanie tych piramid w Gizie,kiedy ta Cheopsa zostanie uaktywniona skoro zabrano z niej tÂą "dziwnÂą" kulĂŞ.Co Wy o tym sÂądzicie?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 12:08:17 wysłane przez Krons » Zapisane
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 24, 2008, 12:26:10 »

1#

Bardzo interesujÂące. szkoda tylko, Âże nie ma Âżadnych zdjĂŞĂŚ.. Poszperam chyba na ten temat w internecie - moÂże siĂŞ gdzieÂś znajdzie foto tej k.kuli

2#

szukajÂąc coÂś na ten temat trafiÂłem na interesujÂący text o tworzeniu Astralnej Atlantydy przez kastĂŞ kapÂłanĂłw z tejÂże wysyp.

oto link: http://www.atmajoga.pl/index.php?page=art110

3#

http://www.cloakanddagger.de/_Grossmann/GROSSMANN/CURSE/Curse_of_the_Evil_Stepmother-Dateien/image005.jpg

a to link gdzie jest czarno-biaÂłe zdjĂŞcie tej kuli

EDIT: Scalilem 3 posty, ktore byly napisane pod rzad - mysle, ze bedzie teraz to bardziej przejrzyscie wygladalo, - Joel, Pozdrawiam

wybaczam   MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 14:41:09 wysłane przez Joel » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 24, 2008, 16:01:23 »

Moim zdaniem wszystkie te piramidy maj¹ swoje orzeznaczenie i razem z pozosta³ymi czakramami i miejscami mocy (jak siê okazuje jedno ró¿ni siê od drugiego, choÌ obu mo¿na przypisaÌ miano "miejce mocy").
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 25, 2008, 08:19:25 »

MichaÂł UÂśmiech
To bardzo ciekawe.Wydaje mi siĂŞ Âże TrĂłjkÂąt Bermudzki moÂże byĂŚ miejscem w ktĂłrym byÂła kiedyÂś Atlantyda !!
Teoria Âże to krysztaly powodujÂą znikanie samolotĂłw i statkĂłw wydaje siĂŞ byc realna.JeÂżleli weÂźmiemy pod uwagĂŞ wypowiedzi ludzi z poprzednich swoich wcieleĂą,to wniosek nasuwa siĂŞ sam.Jest to piramida astralna i kiedy znajdziesz siĂŞ w jej zasiĂŞgu,przechodzisz w inny wymiar(astralny?)
Takie sÂą moje odczucia po przeczytaniu tego artykuÂłu.Ciekawa jestem opinii innych  :
chanell

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Krons
Gość
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 25, 2008, 09:48:20 »

Nie ma bardziej dŸiwacznego miejsca na œwiecie ni¿ Trójk¹d Bermudzki(Chocia¿ nie...Po przeciwnej stronie Ziemi, u wybrze¿y Japonii, znajduje siê rejon zwany Diabelskim Morzem.Tam te¿ s¹ takie "cyrki" ze znikajacymi statkami) CzêstotliwoœÌ wystêpowania niezwyk³ych wypadków w obu tych miejscach jest mniej wiêcej taka sama. Na Diabelskim Morzu zaobserwowano równie¿ ogromne kopu³y wodne, podobne do tych, które wystêpuj¹ na terenie Trójk¹ta Bermudzkiego.
Czesto muwi siĂŞ,Âże samoloty bÂądÂź statki bĂŞdÂące pod jego wpÂływem ulegajÂą przemianie w czyta formĂŞ energi.Nauka stara siĂŞ wyjaÂśniĂŚ niektĂłre z zaistniaÂłych zjawisk. Wyniki badaĂą najdÂłuÂższych fal radiowych (za pomocÂą satelitĂłw) wykazaÂły pojawianie siĂŞ tzw. superpiorunĂłw. ZwykÂłe wyÂładowanie, jakie moÂżemy zaobserwowaĂŚ w atmosferze, osiÂąga maksymalnie ok. 100 mld W. Superpiorun to energia rzĂŞdu 10 trylionĂłw watĂłw (wystĂŞpowanie tych zjawisk jest niezmiernie rzadkie, badania przeprowadzone w okresie 40 miesiĂŞcy wykazaÂły tylko 17 przypadkĂłw takich wyÂładowaĂą). Taka energia, trafiajÂąc w wodĂŞ obok statku, mogÂłaby z ÂłatwoÂściÂą jÂą zagotowaĂŚ, przyczyniajÂąc siĂŞ do powstania gwaÂłtownej mgÂły lub wÂłaÂśnie zjawiska "biaÂłej wody". Uderzenie pioruna w statek bÂłyskawicznie posÂłaÂłoby go na dno.
  Rzecz w tym,Âże kiedy przeszukiwane jest miejsce katastrofy tych statkow (wrakĂłw)to tam juÂż ich nie ma Szok
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2008, 10:04:01 wysłane przez Krons » Zapisane
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 25, 2008, 11:53:39 »

MichaÂł UÂśmiech
To bardzo ciekawe.Wydaje mi siĂŞ Âże TrĂłjkÂąt Bermudzki moÂże byĂŚ miejscem w ktĂłrym byÂła kiedyÂś Atlantyda !!
Teoria Âże to krysztaly powodujÂą znikanie samolotĂłw i statkĂłw wydaje siĂŞ byc realna.JeÂżleli weÂźmiemy pod uwagĂŞ wypowiedzi ludzi z poprzednich swoich wcieleĂą,to wniosek nasuwa siĂŞ sam.Jest to piramida astralna i kiedy znajdziesz siĂŞ w jej zasiĂŞgu,przechodzisz w inny wymiar(astralny?)
Takie sÂą moje odczucia po przeczytaniu tego artykuÂłu.Ciekawa jestem opinii innych  :
chanell

Moja opinia jest identyczna. Wszystko to wyglÂąda na wielce prawdopodobne.. Edgar Cacey teÂż twierdziÂł, Âże w wodach TB tkwiÂą szczÂątki Atlantydy a wiĂŞc zatopione krysztaÂły - ktĂłre powodujÂą te wszystkie niewyjaÂśnione zjawiska.

wczoraj natkn¹³em siê na ten artyku³ o Astralnej Atlantydzie i wszystko siê ³adnie zazêbi³o

Chichot Chichot Chichot
Enigma
Gość
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 26, 2008, 20:14:38 »

Ja myÂśle ze bez tej kulki, piramida nie zadziaÂła  Cool
A moze te rece byÂły specjalnie tak ustawione, jakby chciaÂły podac znalazcy skarb? Szkoda ze nie chcÂą ujawnic poÂłoÂżenia budowli. Ten linek do opisu atlantydy jest dosc ciekawy, ja znalazÂłam kiedyÂś o podwodnych budowlach niedaleko Japonii

http://www.xpeditionsmagazine.com/magazine/articles/japan/japan.html
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 26, 2008, 20:57:14 »

Enigma napisaÂła:

"A moze te rece byÂły specjalnie tak ustawione, jakby chciaÂły podac znalazcy skarb?"

MyÂślĂŞ Âże gdyby tak byÂło, to nie zabronili mu zjawiaĂŚ siĂŞ tam ponownie a o czymÂś takim wspomina autor.
Krons
Gość
« Odpowiedz #8 : Październik 02, 2008, 07:34:45 »

Ja myÂśle ze bez tej kulki, piramida nie zadziaÂła  Cool
A moÂże te rece byÂły specjalnie tak ustawione, jakby chciaÂły podac znalazcy skarb? Szkoda Âże nie chcÂą ujawnic poÂłoÂżenia budowli.

Ja Enigma chyba wiem,a przynajmniej domyÂślam siĂŞ,Âże kiedy by to ujawniono wĂłwczas pewne instyucje mgÂły by jÂą prawdopodobnie zniszczyĂŚ zacierajÂąc po niej Âślad.To jest stanardowa procedura takiego dziaÂłania.ZauwaÂż,Âże duÂżo mamy dzisiaj sprzecznoÂści w "realu" jeÂśli chodzi o tego typu legĂŞdy oraz odkrycia temu dotyczÂące.KomuÂś najwyraÂżniej zaleÂży na jej anonimowoÂści aby siĂŞ chociaÂż to zachowaÂło w caÂłoÂści.

Swoja drog¹... za czasów gdy istnia³a Atlantyda czêsto stosowano coœ takiego jak "orichalcum". Jest to legendarny metal wymieniony w wielu staro¿ytnych pismach, przede wszystkim w historycznm w dialogu Critias, zrejestrowanego przez Platona. Wed³ug Critias, orichalcum uznawno za jedyni¹ wartoœÌ z³ota, a znajdowano i wydobywano go w wielu czêœciach Atlantydy w czasach staro¿ytnych. Do czasu opisanego w Critias, jednak by³ on znany tylko z nazwy

Czym jest orichalcum?
Termin wywodzi siĂŞ od greckiego ορείχαλκος, oreichalkos (z όρος, Oros, gĂłrskich i χαλκός, chalkos, miedzi lub brÂązu), czyli "gĂłra miedzi" lub "gĂłra metal". Rzymianie najczĂŞÂściej tÂłumaczyli "orichalcum" jako "aurichalcum", ktĂłry byÂł uwaÂżany dosÂłownie oznacza "zÂłota miedÂź". ZostaÂł on alternatywnie uznany za zÂłoty / stop miedzi, miedzi - cyny lub miedzi - cynku, mosiÂądzu, lub metalĂłw juÂż znanch czÂłowiekowi. Andyjskie stopy tumbaga pasujÂą do tego samego opisu,jakim jest zÂłoto,stop miedzi. JednakÂże, w Vergil's Aeneid byÂło wspomniane, Âże pancerz z Turnus byÂł "sztywny z biaÂłego zÂłota i orachalc" i zostaÂł on theorised, Âże jest to po³¹czenie zÂłota i srebra. WÂłaÂściwie to nie wiadomo, czym dla niektĂłrych byÂło wĂłwczas orichalcum.W póŸniejszych latach, "orichalcum" zostaÂło uÂżyte do opisania siarkowodoru mineralnych chalcopyrite lub mosiÂądzu.JednakÂże,te sÂą trudne do pogodzenia z tekstem w Critiasie, bo stwierdza siĂŞ, Âże metal byÂł "tylko nazwany" przez jego istnenie w epoce brÂązu i nadal jest bardzo waÂżne w czasie Platona do dnia dzisiejszego.Z tego powodu inni autorzy na temat orichalcum stwierdzajÂą, Âże jest to albo stop- zÂłota z miedziÂą tumbaga, lub ewentualnie bursztynu. (przepraszam,Âże to jest trochĂŞ dziwnie momentami przetÂłumaczone,ale na polskch stronach tego nie byÂło Smutny )

Jestem pewien ,Âże te dÂłonie,o ktĂłrych Enigma wspomniaÂłaÂś sÂą wykonane wÂłasnie z tego stopu.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #9 : Październik 02, 2008, 07:41:54 »

Kronos UÂśmiech nie jestem fachowcem ,ale mam jakieÂś przeczucie Âże to stop zÂłota z bursztynem,bo stop zÂłota z miedziÂą to byÂłoby zbyt proste.ChociaÂż................podobno to co skomplikowane i istocie jest bardzo proste UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 07:43:36 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Krons
Gość
« Odpowiedz #10 : Październik 02, 2008, 07:52:18 »

Mo¿e masz racjê.Trchê zastanawia³ mnie fakt,¿e te d³nie(jak to opisa³ autor) wydawa³y siê p³on¹Ì,a potem przygasaÌ
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #11 : Październik 02, 2008, 08:16:43 »

W³aœnie !! Bursztyn przecie¿ pieknie odbija œwiat³o,a w po³¹czaniu ze z³otem !? To musia³ byc piêkny widok! Nie wiesz co siê teraz dzieje z t¹ kul¹? albo z jej odkrywc¹?
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 08:18:51 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #12 : Październik 02, 2008, 17:31:04 »

GdzieÂś (nie pamiĂŞtam juÂż gdzie ) znalazÂłem mapkĂŞ na ktĂłrej wynikaÂło Âże Atlantyda jest miĂŞdzy EuropÂą a AmerkÂą
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #13 : Październik 02, 2008, 21:36:49 »

W Radzie DziewiĂŞciu wspomiajÂą, Âże rozciÂągaÂła siĂŞ od dzisiejszej Grecjii po AmerykĂŞ PÂłn.
Krons
Gość
« Odpowiedz #14 : Październik 03, 2008, 09:20:02 »

Nie wiesz co siĂŞ teraz dzieje z tÂą kulÂą? albo z jej odkrywcÂą?

Oj chanell...bêdzie ciê¿ko.Mówi¹,¿e o tej kuli sporo ksi¹¿ek napisano,ale do tej pory z ¿adn¹ siê nie spodka³em w dodatku wszystkie zdjecia tej kuli jakie zrobiono do tej pory w "kolorze" zosta³y zabrane!

Taka maÂła ciekawstka
 Pani Elizabeth Bacon z Nowego Jorku (psychiatra), podczas gdy w popadÂła trance przy obecnosci owej kuli twierdziÂła, Âże miaÂła kulĂŞ krysztaÂłu nale¿¹cÂą do Thota, egipskiego Boga, ktĂłry byÂł odpowiedzialny za pogrzeb tajnego skarbca wiedzy w kompleksie Gizia, w pobliÂżu trzech piramid(ciekawe...czyÂżby tutaj chodziÂło o sprawy zwiÂązane z PCheops?).

ÂżrĂłdÂło: www.crystalinks.com/crystalpyr.html (niestety...stronka jest po angielsku)

A teraz coÂś o tych krysztaÂłach energetycznych bo jak wiadomo chdzÂą sÂłuchy,Âże Atlantdzi czesto korzystali z tego typu energi.

Niejaki Marcus Reid skonstruowaÂł urzÂądzenie w stylu baterii ktĂłre w sposĂłb ciÂągÂły dostarcza energii bez jakiegokolwiek (wykrytego dostĂŞpnymi metodami pomiarowymi) zasilania z zewnÂątrz.
WielomiesiĂŞczne badania nad urzÂądzeniem prowadziÂł Eckhard Kantz, wyniki badaĂą sÂą dostĂŞpne na jego stronie internetowej: [http://www.wegalink.net/energy/] - chyba jÂą juÂż zablokowali

Badania przy pomocy spektrometru gamma, badania termoenergetycznej wymiany, reakcji magnetycznej, testĂłw Âładowania, szumĂłw wysokiej czĂŞstotliwoÂści czy nawet zwiÂązkĂłw z wybuchami na SÂłoĂącu niestety nie daÂły odpowiedzi na pytanie jak to urzÂądzenie jest Âładowane i skÂąd pochodzi energia ktĂłrÂą w sposĂłb ciÂągÂły oddaje.
UrzÂądzenie to wykorzystuje skrystalizowany metakrzemian sodu.

Kiedy ja o tym przeczytaÂłem wĂłwczas przypomniaÂł mi siĂŞ fragment 3-go listu od jednego z norweskich politykĂłw mĂłwiÂący o przygotowaniach do nadchodzÂącego kataklizmu, ktĂłry ma zdarzyĂŚ siĂŞ w ciÂągu najbliÂższych kilku lat.( przepraszam,Âże trochĂŞ offu tutaj wrzuciÂłem)

...PrzeszliÂśmy przez wielkie drzwi. Nie wiedziaÂłem wĂłwczas, co to i trochĂŞ siĂŞ baÂłem. ByÂło to coÂś rodem z filmĂłw science-fiction. Tak zaczĂŞÂła siĂŞ moja pierwsza wizyta w tego typu bazie.

Kiedy pokonaliÂśmy dÂługi na 500 m. tunel, czekali na nas uzbrojeni ÂżoÂłnierze, ktĂłrzy mieli nas transportowaĂŚ. Podzielono nas na grupy. Jedna poszÂła w swojÂą stronĂŞ, zaÂś mnie poproszono, aby udaĂŚ siĂŞ razem z ÂżoÂłnierzami w czarnych mundurach, ktĂłrzy mieli nas gdzieÂś zaprowadziĂŚ. Kiedy dotarliÂśmy do miejsca powiedziano nam, aby „dla wÂłasnego bezpieczeĂąstwa” zaÂłoÂżyĂŚ maski.

ZastanawiaÂłem siĂŞ nad tym, czy bĂŞdÂąc w Âśrodku podziemnego kompleksu nie jesteÂśmy dostatecznie chronieni?

Poproszono nas potem, abyÂśmy weszli do wagonu. Wiem o nich, Âże napĂŞdzane sÂą specjalnym rodzajem energii pochodzÂącej z krysztaÂłu, a przynajmniej tak siĂŞ wydawaÂło. Kiedy siedzieliÂśmy w wagonach zapytaÂłem jednego ze straÂżnikĂłw:

- Co to jest?

- Nie musi pan wiedzieĂŚ, co to – odparÂł.

* Z przodu, gdzie znajdowa³ siê operator by³ boks z oknem. Przed ruszeniem widaÌ by³o wielkie fioletowo-niebieskie kryszta³y emituj¹ce œwiat³o w tym samym kolorze. Nie by³o ono zbyt jaskrawe, ale mi³o siê je obserwowa³o. Nie widzia³em nigdy podobnego œwiat³a ani kryszta³ów. Uzna³em to wówczas za Ÿród³o energii.

* NastĂŞpnie w bazie ujrzaÂłem ludzi pracujÂących z tymi krysztaÂłami. ByÂły wiĂŞksze niÂż te w pojazdach szynowych. MiaÂły ok. Metra dÂługoÂści i byÂły ze sobÂą po³¹czone. ByÂły one niebiesko-purpurowe, w czasie gdy ÂświatÂło, ktĂłre emitowaÂły byÂło w rzeczywistoÂści bardziej niebieskie i miaÂło mocniejszy kolor. Ludzie pracujÂący z nimi mieli na sobie biaÂłe maski i gogle. Kiedy pojawiaÂło siĂŞ w nich ÂświatÂło, odsuwali siĂŞ. ZnaleÂźliÂśmy siĂŞ w odlegÂłoÂści ok. 20 m. od nich, ale na sÂłowa „ruszaĂŚ siĂŞ”, oddaliliÂśmy siĂŞ szybko.

* UwaÂżam, Âże owa energetyczna kontrola przy wejÂściu do baz rĂłwnieÂż oparta jest na krysztaÂłach, poniewaÂż widaĂŚ tam ten sam rodzaj ÂświatÂła – tak przynajmniej mi siĂŞ wydaje. JeÂśli przypomnĂŞ sobie wiĂŞcej, powiem wam o tym
.

ÂźrĂłdÂło: http://projectcamelot.org/

Teraz nie mam wÂątpliwoÂści dlaczego tego typu informacje znikajÂą nam sprzed nosa Smutny.
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 09:24:38 wysłane przez Krons » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #15 : Październik 03, 2008, 09:44:45 »

Kronos
dzieki za odp UÂśmiech
Wszysto to jest bardzo fascynujÂące !! Napewno coÂś w tym jest. Gdybym ja byÂła w posiadaniu takiej energii oddaÂłabym jÂą dla wszystich ludzi,dla dobra Ziemi,ludzkoÂści i wszelkiego Âżycia na naszej planecie.Dletego nie rozumiem postĂŞpowania rzÂądĂłw,tajnych organizacji i tym podobnych bezdusznych instytucji Smutny Bardzo to smutne
Z drugiej jednak strony to fascynujÂące Âże moÂżemy to teraz odkrywaĂŚ i zdobywaĂŚ wiedze,bo inaczej Âżycie byÂłoby nudne MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 09:46:38 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #16 : Październik 03, 2008, 10:45:16 »

Tak, Ty odda³abyœ. Ale trzeba by³oby j¹ jakoœ przesy³aÌ czy te¿ wytwarzaÌ pojazdy napêdzane t¹ energi¹. NAwet gdybyœ otrzyma³a na to patent i pozwoli³a nieodp³atnie z niego korzystaÌ, to zaraz pojawi³yby siê koncesje, a sam¹ energiê opodatkowanoby. Zaraz firmy-monopoliœci zajêliby siê jej przesy³aniem naliczaj¹c stosowne op³aty "przesy³owe" czy te¿ za utrzymanie urz¹dzeù, ale oczywiœcie sama energia by³aby darmowa... Uwa¿acie, ¿e siê mylê? A jak jest aktualnie? Obejrzyjcie rachunek za gaz czy energiê elektryczn¹ - sama wartoœÌ energi to jeden ze sk³adników i to nie najwiêkszy, za to a¿ roi siê od dop³at przesy³owych, utrzymania linii, etc. Powietrze te¿ jest niby darmowe, a s¹ op³aty klimatyczne... Aktualnie tez jest mo¿liwoœÌ pozyskiwania energii odnawialnej ale zaraz pozwolenia, projekty, koncesje - same op³aty i ju¿ ta energia nie jest wcale darmowa. Czy nawet paliwa kopalne - zwyk³a benzyna - ile w wyjœciowej cenie stanowi¹ podatki - 40-50%.

TakÂże dochodze do smutnych wnioskĂłw, Âże nawet "darmowa" energia nie bĂŞdzie darmowa do czasu zmiany mentalnoÂści ludzi. Pionierem byÂł Tesla i co siĂŞ staÂło...

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #17 : Październik 03, 2008, 10:58:15 »

czesc arteq UÂśmiech
Âżadko siĂŞ z tobÂą zgadzam,ale czasem to siĂŞ zdarza  DuÂży uÂśmiech niestety masz racjĂŞ.Gdybym zainstalowaÂła w moim ogrodzie wiatrak i sam wytwarzaÂła energie to pewnie zapÂłaciÂłabym podatek od korzystania z wiatru  Z politowaniem

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #18 : Październik 03, 2008, 12:06:53 »

Hehe, Chanell, w innych kwestiach teÂż siĂŞ ze mnÂą zgadzasz, chociaÂż moÂże tego jeszcze nie wiesz...  ;]
Krons
Gość
« Odpowiedz #19 : Październik 03, 2008, 14:49:35 »

Taka wiedza to przynajmniej podbudowuje cz³owieka na duchu po to, aby nie ¿yÌ ci¹gle ze œwiadomosci¹,¿e oprócz paliw p³ynnych i kopalnych nie ma ¿adneo lepszego,a co za tym idzie ekologicznego ¿ródla.Warto siê dobrze przyj¿eÌ obecnie dostêpnym,alternatywnym Ÿród³om energi jakie wczeœniej zostaly wymienione (ekektrownie wiatrowe,ew. wodne)Ich efektywnoœÌ mieœci siê w granicach 87-94% co wcale nie dziwi,¿e pobierane s¹ kolosalne op³aty za przesy³ energi po drutach itd.(dolicha... jakie to prymitywne,od ok. 1759r. przecie¿ jest wykorzystywany ten sposób).Natomiast efektywnoœÌ kryszta³ów z ca³¹ pewnoœci¹ przekracza t¹ magicz¹ barierê 100% gdyby tak nie by³o to napewno by³oby wiecej danych na ten temat,a tak jest jak jest...cicho sza.

Arteg masz racjê z tym N.Tesla .1200 patentów do dziœ kisz¹ siê jak ogury w Nowym Yorku skonfiskowane przez...CIA oczywiœcie bo któ¿ by inny by siê przyczepi³ do tego jak nie ONI.Ten wynalazca równie¿ pracowa³ przy uzyskaniu energi z kryszta³u tyle,¿e za pomoc¹ energi s³onecznej co oczywiœcie te¿ mu siê uda³o.Niektóre z jego wynalazków by³y nawet z pogranicza wiary!!

Mnie chanell ucieszyÂło by to jak wkoĂącu upadnie ten caÂły ambaras zwany "rzÂądem" co prawdopodobnie wkrĂłdce nastÂąpi,to kwestia czasu.A wtedy nie bĂŞdzie innego wyjÂścia jak zastosowaĂŚ wÂłaÂśnie coÂś takiego...jak fajnie.JuÂż myÂślĂŞ o samochodzie na prÂąd hehe.. DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 14:56:19 wysłane przez Krons » Zapisane
Aryjski_Tradycjonalista
Gość
« Odpowiedz #20 : Październik 03, 2008, 15:39:32 »

Nie wierze w to co Brown opowiada³. Jeœliby, taka piramida istnia³a naprawdê by³a by ogromn¹ sensacj¹. ¯adnego zdjêcia, ¿adnych materia³ów nie ma na ten temat chyba nic.

Dobrze wiem jak wyglÂądaÂła ziemia przed rozpadem kontynentĂłw, nie byÂło miejsca tam dla atlantydy, co za tym idzie najbardziej prawdopodobnÂą wersjÂą w ktĂłrej znajduje siĂŞ atlandyda jest biegun poÂłudniowy. IstniejÂą przekazy jakoby ChiĂączycy handlowali z atlantami,  12 tys lat temu w chinach byÂło to co jest teraz w afrykaĂąskim buszu czyli nic, nie wspominajÂąc juÂż o dalekich zaoceanicznych wyprawach na Atlantyk. Do tego dochodzi mapa admiraÂła Piriego Reisa... ZresztÂą wystarczy wzi¹ŸÌ na logikĂŞ to wszystko, atlantyda nie zapadÂła siĂŞ w dno oceanu bo jest to fizycznie nie moÂżliwe, ponadto nawet gdyby byÂło to moÂżliwe juÂż by o tym wiedziano - uÂżyto by satelitarnego 'georadar' ktĂłry by pokazaÂł Âże w tym miejscu coÂś nie gra...
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 15:43:04 wysłane przez Aryjski_Tradycjonalista » Zapisane
Blad
Gość
« Odpowiedz #21 : Październik 27, 2008, 13:15:39 »

Dobrze wiem jak wygl¹da³a ziemia przed rozpadem kontynentów, nie by³o miejsca tam dla atlantydy, co za tym idzie najbardziej prawdopodobn¹ wersj¹ w której znajduje siê atlandyda jest biegun po³udniowy. ....... Do tego dochodzi mapa admira³a Piriego Reisa... Zreszt¹ wystarczy wzi¹ŸÌ na logikê to wszystko, atlantyda nie zapad³a siê w dno oceanu bo jest to fizycznie nie mo¿liwe, ponadto nawet gdyby by³o to mo¿liwe ju¿ by o tym wiedziano - u¿yto by satelitarnego 'georadar' który by pokaza³ ¿e w tym miejscu coœ nie gra...
Istnienie Atlantydy jest fizycznie niemo¿liwe czy to ¿e "zapad³a siê na dno oceanów"? co do drugiego, naukowcy ju¿ dawno udowodnili ¿e poziom wód oceanicznych siê zmienia³ i to znacznie. Po za tym wszystkim ruchy p³yt tektonicznych w wstrz¹sy ziemi s¹ w stanie wypiêtrzyÌ jeden region i obni¿yÌ drugi, to jest w³aœnie fizyka. Skoro jedno idzie do góry, coœ innego musi iœÌ na dó³. Wiele zapisków zginê³o w kataklizmach, Wiele zniszczyliœmy my sami poprzez wojny i kradzie¿e. Ludzie którzy s¹ u w³adzy nie pozwol¹ na rozpowszechnienie wa¿nych informacji.
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 13:18:10 wysłane przez Blad » Zapisane
zuza
Gość
« Odpowiedz #22 : Październik 27, 2008, 14:15:44 »

http://www.cloakanddagger.de/_Grossmann/GROSSMANN/CURSE/Curse_of_the_Evil_Stepmother-Dateien/image005.jpg                   
ten link u mnie nie dziala Smutny  i nie mogĂŞ zobaczyĂŚ kuli
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 14:16:44 wysłane przez zuza » Zapisane
Zuber
Gość
« Odpowiedz #23 : Październik 27, 2008, 21:37:51 »

JeÂśli chodzi o dr ray-a brown-a i tÂą kulĂŞ to mogĂŞ zapodaĂŚ jednym linkiem:

http://www.youtube.com/watch?v=O3ihfpHuBa0

Pozdrawiam
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #24 : Październik 27, 2008, 22:35:54 »

Witaj >Zuber<.
Jakoœ dziwnie twój nick skojarzy³ mi siê z tym Zuberem od finansów, który doœÌ czêsto pojawia siê w tv Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 22:36:36 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: