Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 04, 2025, 14:24:49

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Korporacje, Big Brother, NWO, czipowanie...  (Przeczytany 165733 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #25 : Luty 11, 2009, 02:04:00 »

Cytat: Leszek
Dlaczego za³o¿y³eœ sobie, ¿e ja chcê budowaÌ Szczeœliw¹ rzeczywistoœÌ?

MoÂże to ulegÂłoÂśc wobec obiegowego schematu wartoÂściowania innych poprzez swĂłj pryzmat.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 02:05:02 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #26 : Luty 11, 2009, 02:16:12 »

Mam wraÂżenie Âże zakonotowaÂłeÂś sobie, Âże
sÂłowo Nowy PorzÂądek Swiata.

Ludziom nie potrzeba Âżadnych nowych porzÂądkĂłw Âświata.
Ludziom tylko potrzeba siĂŞ przebudziĂŚ, aby mogli spojrzeĂŚ sobie uczciwie  prosto w oczy i zobaczyĂŚ jacy sÂą gÂłupi i zaÂślepieni.
I to tyle, bo tyle wystarczy zrobiĂŚ.
Bo czy Âświadomi ludzie niszczyli by siĂŞ nawzajem w bratobĂłjczych wojnach, utrzymywali by armie, budowali coraz to doskonalsze rodzaje broni do zabijania.
Oczywiscie, Âże nie.
Wiêc sprawa jest banalnie prosta - na drzewo z nimi wszystkimi, bo ich œwiadomoœÌ jest gorsza od œwiadomoœci ma³py.
Wiec wylÂądujÂą wszyscy razem tam gdzie ich miejsce i bĂŞdaĂŚ wiaĂŚ gdzie pieprz roÂśnie.
OsobiÂście siĂŞ do tego przyczyniĂŞ, a jak to zobiĂŞ, a raczej jak to zrobimy to sÂłodka tajemnica.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 02:26:35 wysłane przez astro » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #27 : Luty 11, 2009, 13:14:38 »

Cytat: Astro
Wiêc sprawa jest banalnie prosta - na drzewo z nimi wszystkimi, bo ich œwiadomoœÌ jest gorsza od œwiadomoœci ma³py.
Wiec wylÂądujÂą wszyscy razem tam gdzie ich miejsce i bĂŞdaĂŚ wiaĂŚ gdzie pieprz roÂśnie.
OsobiÂście siĂŞ do tego przyczyniĂŞ, a jak to zobiĂŞ, a raczej jak to zrobimy to sÂłodka tajemnica.

Astro, i w ten prosty sposĂłb zbudujesz Nowy PorzÂądek ÂŚwiata z "maÂłpoludami" na drzewach.
A moÂże raczej przywrĂłcisz stary porzÂądek, bardzo stary?
Chyba odchodzisz w tym momencie od JEDNOŒCI, a skupiasz siê na podziale, czyli dalej polaryzujesz rzeczywistoœÌ.
Wydaje mi siĂŞ, Âże jednak ³¹czenie, nie rozdziaÂł jest drogÂą wyjÂścia z niewoli …
Przypisujesz sobie prawo zasiedlania drzew tymi, których uwa¿asz, ¿e powinni siê tam znaleŸÌ? A mo¿e jednak drzewa s¹ dla ptaków?
Jedyne, co mo¿emy zrobiÌ, to zmieniÌ siebie, to wystarczy. Ale, jak chcesz walczyÌ, to walcz i goù licznych na drzewa. W koùcu, to jakaœ wysokoœÌ, mo¿e da szersz¹ perspektywê dla przesiedleùców?
Ale bojowy siĂŞ zrobiÂłeÂś …  Chichot

Pozdrawiam  UÂśmiech
sarah54
Gość
« Odpowiedz #28 : Luty 11, 2009, 19:43:59 »

Ciekawe spojrzenie na... skanowanie DNA (korporacja google)
http://www.youtube.com/watch?v=6y--NwmcUBo&NR=1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #29 : Luty 11, 2009, 20:51:11 »

To prawda ,  prawda jest jeszcze bardziej okrutna,ale czy w takim razie powinno sie o tym pisac? Piszac jestesmy inwigilowani, nie piszac ( nie kontaktujac sie ze soba) jestesmy oslabiani przez oddzielenie. W takim razi co jest lepsze?
I po co ciagle szukaja jakiegos DNA?  CoÂś Cool CoÂś

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #30 : Luty 11, 2009, 21:24:34 »

To prawda ,  prawda jest jeszcze bardziej okrutna,ale czy w takim razie powinno sie o tym pisac? Piszac jestesmy inwigilowani, nie piszac ( nie kontaktujac sie ze soba) jestesmy oslabiani przez oddzielenie. W takim razi co jest lepsze?
I po co ciagle szukaja jakiegos DNA?  CoÂś Cool CoÂś

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ZginÂą od wÂłasnej broni. To, co stworzyli w celu inwigilacji, obrĂłci siĂŞ przeciw nim. Bo nie sÂą w stanie zapanowaĂŚ nad przepÂływem informacji. SieĂŚ umoÂżliwia w szybkim tempie budzenie siĂŞ ÂświadomoÂści u milionĂłw ludzi.  A czÂłowiek Âświadomy, nawet jeÂżeli jest  inwigilowany, to juÂż nie niewolnik. WiĂŞc nie naleÂży obawiaĂŚ siĂŞ dzielenia informacjÂą, bo pozbawia to ich wÂładzy. Jedyny problem, to nauczyĂŚ siĂŞ oddzielaĂŚ faÂłszywe informacje, wpuszczane do sieci w celu siania dezinformacji od prawdziwych. 
Po co szukajÂą jakiegoÂś DNA? Kiaro, przecieÂż wiesz …  Chichot
Kiara
Gość
« Odpowiedz #31 : Luty 11, 2009, 21:38:54 »

Tak , wiem , ale wiem tez iz przez internet nie mozna zidetyfikowac DNA. Jest to jeden z dwoch  elemetow , ktore zabrakly systemowi  bysmy sie stali niewolnikami  na wiele przyszlych tysiacleci.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 21:39:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #32 : Luty 12, 2009, 01:05:02 »

Wydaje mi siĂŞ, Âże jednak ³¹czenie, nie rozdziaÂł jest drogÂą wyjÂścia z niewoli …
Jedyne, co mo¿emy zrobiÌ, to zmieniÌ siebie, to wystarczy. Ale, jak chcesz walczyÌ, to walcz i goù licznych na drzewa. W koùcu, to jakaœ wysokoœÌ, mo¿e da szersz¹ perspektywê dla przesiedleùców?

Z pewnoÂściÂą wiele w tym racji Ptaku o czym piszesz.Nie traktuj jednak mych s³ów dosÂłownie  poniewaÂż punkty widzenia zmieniajÂą siĂŞ, a to co wczoraj byÂło dobre dziÂś wcale nie musi takie byĂŚ.
''Wêdrowcy'' tacy jak ja wci¹¿ poszukuj¹.Pytanie czego poszukuj¹?
ByĂŚ moÂże jasnoÂści, przebudzenia, zrozumienia ...... nie wiem ?
Nie ma Âłatwych rozwiÂązaĂą i skutecznych metod.
Gdyby byÂły, to juÂż by byÂły.
Ale zawsze jest jedno na co moÂżna liczyĂŚ, moÂżna polegaĂŚ , jest prawdziwe.
Jest to zaufanie do ÂświatÂła, ktĂłre ''wyÂłania'' siĂŞ z naszych serc.
ÂŚwiatÂła, ktĂłre istnieje w naszej prawej komorze serca, prawda? UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 01:07:06 wysłane przez astro » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #33 : Luty 12, 2009, 01:10:07 »

ÂŚwiatÂła, ktĂłre istnieje w naszej prawej komorze serca, prawda?

To w lewej komorze masz ciemnoœÌ?  Chichot
astro
Gość
« Odpowiedz #34 : Luty 12, 2009, 01:18:00 »

ÂŚwiatÂła, ktĂłre istnieje w naszej prawej komorze serca, prawda?

To w lewej komorze masz ciemnoœÌ?  Chichot

Ptaku drogi - nie ma ciemnoœci, ciemnoœÌ nie istnieje.
CiemnoœÌ to poprostu brak œwiat³a, a nie ciemnoœÌ.
(hehe), a skÂąd wiesz co mam w lewej komorze?
Bo ja nie wiem co Ty masz w lewej komorze?
ptak
Gość
« Odpowiedz #35 : Luty 12, 2009, 01:31:45 »

Astro, czym dla Ciebie jest ÂświatÂło?  UÂśmiech
astro
Gość
« Odpowiedz #36 : Luty 12, 2009, 20:21:58 »

Astro, czym dla Ciebie jest ÂświatÂło?  UÂśmiech

Nie mogĂŞ Ci Ptaku powiedzieĂŚ czym jest ÂŚWIATÂŁO.
WiĂŞc powiem, Âże NIE WIEM.
 NIE WIEM otwiera bramy poznania, Wiem je zpowrotem zamyka, bo juÂż wiesz.
Ale choĂŚbym nawet wiedziaÂł czym jest ÂŚwiatÂło i tak Ci nie powiem, bo to moje doÂświadczenie ÂŚwiatÂła , a Ty poszukaj swojego.

UczeĂą zapytaÂł Buddy: mistrzu, czym jest Âżycie?
Budda rzekÂł: nie powiem Ci czym jest Âżycie, bo bym Ci uczyniÂł wielkÂą krzywdĂŞ.Bo wÂłaÂśnie jesteÂś tu po to, abyÂś doÂświadczyÂł
tego o co pytasz, doÂświadczyÂł swego bytu.

I tak jest ze wszystkim choĂŚ ten przykÂład mĂłwi o jednym.

WiĂŞc sÂłowo NIE WIEM jest najlepszÂą odpowiedziÂą jakÂą mogĂŞ Ci daĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 20:22:57 wysłane przez astro » Zapisane
Neo Killuminati
Gość
« Odpowiedz #37 : Luty 14, 2009, 16:42:41 »

witam
ja myœle ze prawdy w g³êbokim rozumieniu narazie reczej nie poznamy , mo¿e do nas bardziej dotrzeÌ PO CO TU JESTEŒMY . (by czegoœ szukaÌ..)
Ale miĂŞdzy poznaniem samego celu ,po co jesteÂśmy a znalezieniem "zÂłotego skarbu" droga daleka .

Albo mi sie wydaje i "z³otym skarbem" jest w³aœnie odnalezienie odpowiedzi po co tu jesteœmy . A "skarbem" jest poprostu nieustaj¹ca mi³oœÌ do wszechœwiata ... hmm a moze sie zgubi³em i sam nie wiem .
Jedno jest pewne rodzimy sie po to by szukaĂŚ .. caÂły czas nieustannie szukaĂŚ prawdy .
Jak patrze na rocznego chrzeÂśniaka szczegĂłlnie to widze .
WiĂŞc jak moÂżna w ogĂłle sie zastanawiac czy wÂłaÂściwe jest wymienianie poglÂądĂłw przez wzglÂąd na inwigilacje ... poddaĂŚ sie systemowi to gorzej niÂż popeÂłniĂŚ samobĂłjstwo UÂśmiech
ChoÌ nie wiem czy lepiej zejœÌ z boiska czy staÌ jak ten pos¹g .. hmm chyba zejœÌ.. bo wróg moze wykorzystaÌ moj¹ postawe do swoich celów Uœmiech

WiĂŞc jako czÂłowiek musimy walczyĂŚ nawet bez broni chyba , byle do przodu ku prawdzie ( nawet zgubnej ? ) 0_o hm
ps . gdy mowimy o Nowym PorzÂądku swiata to raczej wiadomo ktĂłrym Chichot
bo gdy mĂłimy o "normalnym Âświecie" to tez raczej na myÂśl przychodzi ten .. Âżycia w miÂłoÂści i prawdzie . Kwestia definicji ;/
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #38 : Luty 15, 2009, 17:47:19 »

Wklejone za zgodÂą Thotala:

..."Coraz g³oœniej o Codex Alimentarius i jego za³o¿eniach, mo¿emy ju¿ odnaleŸÌ w mediach np. w Nieznanym Œwiecie, Kurierze Szczeciùskim, Zielonym Rynku, Radiu Park, Szamanie. Faktem, ¿e nie s¹ to media g³ównego nurtu, ale informacja dociera ju¿ do szerszego grona spo³eczeùstwa.
Na Forum Wsparcia mo¿na przeczytaÌ list, który zosta³ wys³any do Premiera Donalda Tuska przez naszego wspó³pracownika, jak i odpowiedŸ na ten list przygotowany przez G³ówny Inspektorat Sanitarny. Wkrótce upublicznimy oba listy.
Otrzymaliœmy równie¿ odpowiedŸ z biura z jednego Europos³ów, który zanalizowa³ dla nas dyrektywy unijne pod k¹tem spodziewanych zagro¿eù ze strony Codex Alimentarius.
Czekamy na rozwiniĂŞcie odpowiedzi. WkrĂłtce rĂłwnieÂż upublicznimy ten list.
Musimy z przykroÂściÂą stwierdziĂŚ, Âże firmy produkcyjne, sklepy z eko ÂżywnoÂściÂą, stowarzyszenia rolnikĂłw ekologicznych, czy producenci zió³, traktujÂą temat jeszcze po „macoszemu”.
Panuje ogĂłlne niedowierzanie, chociaÂż fakty ÂświadczÂą o czym innym.
ProszĂŞ spojrzeĂŚ tylko na przytoczone linki poniÂżej do wiadomoÂści, ktĂłre pojawiÂły siĂŞ w mediach takich jak. np. DZIENNIK.

Mi³o jest nam zakomunikowaæ, ¿e trwaj± rozmowy pod k±tem wspó³pracy z siln± organizacj± MIÊDZYNARODOWA KOALICJA DLA OCHRONY POLSKIEJ WSI
http://www.icppc.pl/ z jej charyzmatycznÂą Prezes PaniÂą JadwigÂą ÂŁopatÂą, ktĂłra ma wiele doÂświadczenia i sukcesĂłw w ochronie polskiej wsi min. przed GMO.
ProszĂŞ przeczytaĂŚ najÂświeÂższy NewsLeterr tej organizacji.
http://polska-wolna-od-gmo.org/doc/Gazeta_Koalicji_POLSKA_WOLNA_OD_GMO_NR_2_2009.pdf
Przyznajemy siĂŞ, Âże sami juÂż nie dajemy rady z tÂłumaczniami, a mamy w klojece okoÂło 10 filmĂłw dokumentalnych i kilkanaÂście dokumentĂłw w tym kilka streszczeĂą ustaw/dyrektyw.
PostanowiliÂśmy zrobiĂŚ opcjĂŞ wsparcia dla kaÂżdego, kto chce wesprzeĂŚ nasze dziaÂłania choĂŚby przelewajÂąc 1 zÂł.

Dla prowadz¹cych dzia³alnoœÌ gospodarcz¹, którzy chc¹ nas wesprzeÌ zrobimy w zak³adce PARTNERZY p³atna reklamê.
WkrĂłtce ogÂłosimy koszt reklamy i jej parametry techniczne.

Mamy zamiar oddaĂŚ tÂłumaczenia osobom, ktĂłre to robiÂą za wynagrodzenie.
Mamy tak pewnoœÌ odnoœnie jakoœci i terminów.
PrzykÂładem takiej pracy moÂże byĂŚ tÂłumaczenie do filmu „ÂŚwiĂąski Patent”.
Potrzebujemy rĂłwnieÂż ÂśrodkĂłw na utrzymanie strony, jak dziaÂłania marketingowe poprzez wykorzystanie takich narzĂŞdzi, jak mailing, fax i telefony.
Mamy zamiar rĂłwnieÂż zatrudniĂŚ (na ¼ etatu) zawodowego redaktora.
Czas ucieka, a trzeba zawiadamiaĂŚ spoÂłeczeĂąstwo.
ZostaÂło nam 10 miesiĂŞcy!!
Ogl¹dalnoœÌ siê naszej strony znacznie siê zwiêkszy³a. W styczniu by³o to 9500 odwiedzaj¹cych co wraz z naszymi serwisami na Youtube daje ponad kilkanaœcie tysiêcy wejœÌ miesiêcznie. W lutym ju¿ 6500 (14.02) na samej stronie STOPCODEX.
Zdecydowanych, ale pewnych do dziaÂłania spoÂłecznikĂłw zapraszamy.
Brakuje nam pomocy jeszcze przy tÂłumaczeniach.
KaÂżdego zachĂŞcamy do rozsyÂłania informacji zawartych na naszych stronach i dzielenia siĂŞ z innymi! SzczegĂłlnie ulotka: CODEX ALIMENTARIUS
http://www.stopcodex.pl/wp-content/uploads/2009/01/ulotka_anh_jednostronicowa_20090121_nnn_pl.pdf
Prosimy rĂłwnieÂż o nadsyÂłanie  ciekawych tekstĂłw czy znalezionych informacji.
Pozdrawiamy serdecznie
ZESPÓ£ STOPCODEX

NOWOÂŚCI
Wydarzenia na naszych stronach:
Jemy zmutowan¹ ¿ywnoœÌ. Rz¹d to akceptuje
Polska staje siĂŞ europejskÂą potĂŞgÂą w uprawach roÂślin genetycznie zmodyfikowanych (GMO)
UE wnosi o naÂłoÂżenie kary dla Polski za zakaz GMO
Bardzo waÂżna informacja:
http://www.stopcodex.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=42&start=0&sid=57db42863e72141293fab46b0ff93718

ZaprzyjaÂżniona strona kampanii NNN:
http://www.naturalnenielegalne.pl/
WzĂłr listu do pobrania, skierowany do Parlamentu:
http://www.naturalnenielegalne.pl/Petycja_PARLAMENT.html

Czy ktoÂś pomĂłgÂłby w tÂłumaczeniu?

Potrzebna pomoc w tÂłumaczeniu ponad 100 slajdĂłw w Power Point dotyczÂących zagroÂżeĂą ze strony GMO.
RĂłwnieÂż:
Bardzo waÂżne informacje jeszcze maÂło nagÂłoÂśnione w Polsce - Nanowirusy w ÂżywnoÂści.
Contents
1.   FDA Approves First Use Of Viruses As A 'Food Additive'
2.   Nanotech Food Ten TimesScarier Than GM Food
3.   FDA Told To Watch Nanotech Products For Risks
4.   First Nano-Based Food Industry Products Quietly Enters Market
5.   Open Letter To FDA: Stop Putting Nanoparticles In Food
6.   FDA Is Non 'Nano-Ready'
7.   Nanotechnology Risks Unknown

Chyba czas ajwy¿szy zakasaÌ rêkawy i wzi¹Ì siê do roboty.
Leszek
Gość
« Odpowiedz #39 : Luty 16, 2009, 00:08:42 »

RÓ¯NE INICJATYWY

Gazety, ktĂłrych nigdy nie zobaczymy

A poza tym:
Nie musimy siĂŞ ograniczaĂŚ do gazet. MoÂżliwoÂści aktywnego dziaÂłania i uÂświadamiania spoÂłeczeĂąstwa jest wiele.
Kwestia GMO - drukujemy masĂŞ kilkunastocentymetrowych naklejek, jak w poniÂższym przykÂładzie. NastĂŞpnie podczas zakupĂłw w supermarkecie ozdabiamy nimi stoiska z owocami i warzywami. Odstraszy i pobudzi do myÂślenia.

ÂŹrĂłdÂło:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=5189&postdays=0&postorder=asc&start=0

KtoÂś chce dziaÂłaĂŚ? Jest wiele inicjatyw, np. ten stopcodex, ktĂłrÂą rozkrĂŞca znajomy:

ÂźrĂłdÂło: Nieznany ÂŚwiat nr2/2009

http://www.stopcodex.pl/
i zaprzyjaÂźniona strona kampanii NNN:

http://www.naturalnenielegalne.pl/

Na prawda2.info ludzie robi¹ ró¿ne akcje:

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=5643

pÂłyty prawdy:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=4042

Stowarzyszenie/fundacja antyNWO:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=4994

nowe technologie:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=5069&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

astro
Gość
« Odpowiedz #40 : Luty 16, 2009, 00:39:56 »

O tych wszystkich ciemnych stronach dziaÂłania to Ci, ktĂłrzy chcieli siĂŞ dowiedzieĂŚ to pewnie juÂż dawno wiedzÂą.
Temat jest waÂłkowany nie od dziÂś tylko, Âże dziÂś wychodzÂą na ÂświatÂło dzienne tylko kolejne rzeczy.

Ale moim zdaniem, to rozwiÂąznie tego globalnego problemu jest bardzo proste.

NaleÂży stworzyĂŚ  WIELKÂĄ ÂŚWIATOWÂĄ ORGANIZACJE LUDZI, ktĂłra zaprosi do okrÂągÂłego stoÂłu te kilknaÂście Âświatowych elit i albo w prawo, albo w lewo jaÂśnie panowie.
Bo z samych tylko s³ów i pokazywania co siê to dzieje to DUPA BLADA.
Ilu ja ju¿ ludziom o tym mówi³em, ile materia³ów powysy³a³em i co z tego?
Ano to z tego, Âże nic z tego, bo dzisiaj nawet nie  chcÂą o tym gadaĂŚ. Nie chcÂą bo ÂświadomoœÌ pewnych rzeczy, wyzwala lĂŞk, ktĂłry poprostu przerasta ich samych.
WiĂŞc straciÂłem tylko czas!

LiczÂą siĂŞ tylko konkrety i to im wiĂŞksze i na wiekszÂą ÂświatowÂą skalĂŞ tym lepiej.
 JakieÂś tam  lokalne inicjatywy skupiajÂące kilkanaÂście, czy nawet kilkaset osĂłb, to
wogĂłle siĂŞ nie liczy, wobec ogromu sytuacji jaka siĂŞ globalnie  dzieje.

P.S. LAGUNO mam  do Ciebie wiele pytaĂą.
Czy odpowiadasz na PW?
Przepraszam, Âże nie na temat wÂątku o to tutaj pytam.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 03:00:46 wysłane przez astro » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #41 : Luty 16, 2009, 01:02:19 »

astro olÂśniÂło.
To siĂŞ juÂż staÂło.
ehhh
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #42 : Luty 16, 2009, 11:55:29 »

Ten pomysÂł z nalepianiem takich nalepek GMO brzmi fajnie, ale juÂż widzĂŞ, jak ochrona sklepu interweniuje :-)
Leszek
Gość
« Odpowiedz #43 : Luty 20, 2009, 02:27:31 »

Niemcy nacjonalizujÂą banki...

Rz¹d Niemiec przyj¹³ w œrodê projekt ustawy, która umo¿liwia nacjonalizacjê banków, które znajd¹ siê w powa¿nych trudnoœciach w zwi¹zku z kryzysem finansowym....
Centralizacja, centralizacja....

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=5983
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 02:28:21 wysłane przez Leszek » Zapisane
Aiedail
Gość
« Odpowiedz #44 : Luty 22, 2009, 16:59:47 »

G20 stworzy nowy "globalny porzÂądek" Âświata

http://wiadomosci.onet.pl/1921365,12,item.html
Leszek
Gość
« Odpowiedz #45 : Marzec 02, 2009, 16:06:14 »

Mel Gibson o blokowaniu dostĂŞpu do witamin

http://www.youtube.com/watch?v=98yk0N5BZoQ
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2009, 16:09:32 wysłane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #46 : Marzec 02, 2009, 16:14:03 »

Walczmy z bankowymi talibami

"MoÂże zamiast walczyĂŚ z talibami i terroryzmem, naleÂży walczyĂŚ rĂłwnie brutalnie, ale z terrorystami finansowymi? - pyta Dorota Gawryluk, publicystka Polsatu. "Ostatnie wydarzenia pokazujÂą, Âże wystarczy mieĂŚ duÂżo pieniĂŞdzy, by doprowadziĂŚ na skraj bankructwa poszczegĂłlne paĂąstwa."

NadszedÂł waÂżny, a moÂże nawet pewien punkt zwrotny, by zachĂŞciĂŚ przywĂłdcĂłw najwaÂżniejszych paĂąstw Âświata, ekonomistĂłw, filozofĂłw, a nawet etykĂłw do refleksji nad przyczynami tego, co siĂŞ dzieje w Âświatowej gospodarce. Bo wÂłaÂśnie przyczyny do dziÂś nie zostaÂły przez nikogo wyjaÂśnione. To, Âże w pewnym momencie kryzys siĂŞ zakoĂączy, wcale nie oznacza, Âże za chwilĂŞ znĂłw do nas nie wrĂłci.

Wiadomo, ¿e problemy w gospodarce i na rynkach finansowych w wielu krajach wywo³a³y spekulacje finansowe czy handel papierami d³u¿nymi, na które nie ma pokrycia. To, co jest pewne, to fakt, ¿e ca³y sektor finansowy, bankowy jest chory i podatny na ró¿ne kryzysy i t¹pniêcia. Nale¿y wiêc wskazaÌ na przyczynê tej choroby, punkt zapalny. ByÌ mo¿e jedn¹ z przyczyn tego stanu rzeczy jest kryzys wartoœci?

Problem z bankiem Goldman Sachs, ktĂłry przyznaÂł siĂŞ, Âże graÂł polskÂą walutÂą, nie jest wyjÂątkiem, bo wiadomo, Âże jest on tylko jednÂą z wielu instytucji, ktĂłre spekulowaÂły zÂłotĂłwkÂą. Dlatego zamiast bojkotowaĂŚ spotkania z prezesem tej instytucji, szukaÂłabym dowodĂłw na spekulacje tych bankĂłw, ktĂłre jeszcze siĂŞ do tego nie przyznaÂły.

Co moÂże zrobiĂŚ w tej sprawie ABW? W Âświetle prawa - nic. DopĂłki nie ma mowy o przestĂŞpstwie, sÂłuÂżby specjalne nie sÂą w stanie skutecznie dziaÂłaĂŚ. Dzisiaj w Âświecie globalnej gospodarki, ktĂłrej waÂżnym elementem jest chory system finansowy poszczegĂłlne paĂąstwa sÂą niestety bezbronne. Ostatnie wydarzenia pokazujÂą, Âże wystarczy mieĂŚ duÂżo pieniĂŞdzy, by jakiÂś kraj doprowadziĂŚ na skraj bankructwa. Dlatego sam bojkot takich bankĂłw niewiele pomoÂże i do niczego nie doprowadzi. DziÂś taki bank moÂże zaprzestanie spekulacji, gdyÂż przestaÂło mu siĂŞ to opÂłacaĂŚ, ale kiedy nadarzy siĂŞ kolejna okazja i znĂłw zacznie siĂŞ opÂłacaĂŚ, to prĂŞdko powrĂłci do takiej gry. I nic go przed tym nie powstrzyma, bo spekulacja nie jest zabroniona, a banki czy inne instytucje finansowe majÂą do tego prawo.

Pytaniem zasadniczym jest wiĂŞc, w jaki sposĂłb obroniĂŚ siĂŞ przed spekulantami, przed toksycznymi papierami? NaleÂży odpowiedzieĂŚ sobie na pytanie, kto rzÂądzi Âświatowymi finansami? Bo to, Âże paĂąstwo powinno nas broniĂŚ przed spekulantami, nie ulega wÂątpliwoÂści. Tylko, Âże nie posiada odpowiednich instrumentĂłw do takiej walki. MoÂże zamiast walczyĂŚ z talibami i terroryzmem, naleÂży naprawdĂŞ brutalnie walczyĂŚ z terrorystami finansowymi, ktĂłrzy udowadniajÂą, Âże sÂą w stanie wywrĂłciĂŚ ÂświatowÂą gospodarkĂŞ?

http://www.dziennik.pl/opinie/article329049/Gawryluk_walczmy_z_bankowymi_talibami.html
Leszek
Gość
« Odpowiedz #47 : Marzec 02, 2009, 16:31:52 »

"ÂŚwiat dorosÂłych":
http://s.buzzfeed.com/raw/bush-shoe-throw/bush-shoe-throw-18b.gif

i....

Dziewczynka, ktĂłra na piĂŞĂŚ minut zatrzymaÂła ten Âświat.

Severn Suzuki na sesji plenarnej w 1992 r. na Earth Summit w Rio Centro Brazylia.

http://www.youtube.com/watch?v=6oUI7yaoZnE

« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 01:32:57 wysłane przez Leszek » Zapisane
muszin
Gość
« Odpowiedz #48 : Marzec 02, 2009, 16:32:52 »

dobry cytat ze strony podaje przez leszka

Jak powiedzia³ Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie.Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami. Lekarze niszcz¹ zdrowie, prawnicy niszcz¹ sprawiedliwoœÌ. Uniwersytety niszcz¹ wiedzê, rz¹dy niszcz¹ wolnoœÌ. G³ówne media niszcz¹ informacje a religie niszcz¹ duchowoœÌ."
Leszek
Gość
« Odpowiedz #49 : Marzec 02, 2009, 19:09:24 »

BÂądÂźmy ometkowani!    (NIC Z TEGO!!! - Leszek)
2009-02-12
ÂŹrĂłdÂło: http://bezpieczenstwo.onet.pl/1531941,item,2,1,3,Badzmy_ometkowani_,artykuly.html

Mo¿liwoœci bezprzewodowych metek mo¿na rozszerzaÌ. Studenci Uniwersytetu Waszyngtona pisz¹ w³asne aplikacje wspó³pracuj¹ce z systemem. Do najciekawszych nale¿y RFIDer. To coœ w rodzaju sieci spo³ecznoœciowej. RFIDer wysy³a powiadomienia o tym, co robi¹ nasi znajomi. Mo¿na ustawiÌ powiadomienie o tym, ¿e któraœ z osób znajduj¹cych siê na liœcie znajomych zbli¿a siê do nas. (...)

Aplikacja stworzona w ramach projektu "Ekosystem RFID" pokazuje na planie pomieszczeĂą, gdzie znajdujÂą siĂŞ dane przedmioty bÂądÂź osoby. DziĂŞki temu w systemie poÂłapie siĂŞ nawet laik.

W firmie Wielkiego Brata

Niektóre pomys³y na zastosowanie nowej technologii rodz¹ w¹tpliwoœci. Najwiêcej kontrowersji wzbudza pomys³ metkowania ludzi. Teoretycznie jest to wspania³e rozwi¹zanie dla wielkich korporacji i fabryk. Dziêki mo¿liwoœci sprawdzenia w dowolnej chwili, co robi¹ pracownicy, mo¿na lepiej zaplanowaÌ ich obowi¹zki albo przesun¹Ì ich do innych zadaù. Szef, widz¹c na przyk³ad, ¿e pracownicy jednej linii produkcyjnej co chwila robi¹ sobie przerwê na papierosa, a inni non stop pracuj¹, móg³by lepiej dobraÌ cz³onków poszczególnych ekip. Sami pracownicy zyskaliby te¿ u¿yteczne narzêdzie u³atwiaj¹ce im wspó³pracê z kolegami: szukaj¹c wspó³pracownika, mogliby b³yskawicznie ustaliÌ, na którym piêtrze i w którym pokoju siê znajduje.

ByÂłoby to jednak rĂłwnoczeÂśnie ograniczenie prywatnoÂści – w porĂłwnaniu z tym obowiÂązek noszenia sÂłuÂżbowej komĂłrki albo sÂłuÂżbowy samochĂłd z nadajnikiem GPS wydajÂą siĂŞ bÂłahostkÂą. Z drugiej strony pewnie wiele osĂłb dobrowolnie zdecydowaÂłoby siĂŞ na takÂą elektronicznÂą smycz, by ich bliscy mieli moÂżliwoœÌ sprawdzenia, co aktualnie robiÂą.

Naukowcy odpieraj¹ jednak zarzuty o tworzenie narzêdzi, których nie powstydzi³by siê orwellowski Wielki Brat. Intensywnie pracuj¹ bowiem tak¿e nad zapewnieniem prywatnoœci. Na przyk³ad firmy mog³yby instalowaÌ systemy, które zbiera³yby informacje o pracownikach (co robi¹ w ci¹gu dnia i jak wykonuj¹ swoje obowi¹zki), lecz te dane nie dotyczy³yby pojedynczych osób, a ca³ej zbiorowoœci. Naukowcy wspó³pracuj¹ tak¿e z legislatorami, przygotowuj¹c rozwi¹zania prawne, które zapewni¹ prywatnoœÌ ometkowanym pracownikom.

Biblioteka Wielkiego Brata
Uczeni postanowili przetestowaÌ technologiê w warunkach bojowych. Dlatego rozpoczêli eksperyment w zajmuj¹cym 5 tys. m2 budynku biblioteki Uniwersytetu Waszyngtona. Ka¿dego, kto bierze udzia³ w eksperymencie, wyposa¿ono w specjaln¹ metkê RFID. Oznaczono nimi tak¿e kilka tysiêcy przedmiotów. Dziêki temu studenci i wyk³adowcy nie maj¹ problemu z odnalezieniem siebie nawzajem. Znikn¹³ te¿ problem gubienia kluczy.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: