Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:26:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Korporacje, Big Brother, NWO, czipowanie...  (Przeczytany 160257 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #150 : Lipiec 13, 2010, 12:46:06 »

Zapomnialem dodac jeszcze jedno, to ze zakladam sie z kimkolwiek o to ze link z PCh do forum usuneli przeze mnie. Nie wiem czy to dobra rzecz czy zla tylko musze powiedziec ze zachowanie na niskim poziomie. Nawet tu juz mi zaczynaja punkty odejmowac pod pretekstem ze pisze posty pod postami albo ze jeszcze pisze nie w odpowiednim temacie, no i oczywiscie ze wzgledu regulaminu

No nie...... bez urazy ,ale chyba sobie za bardzo pochlebiasz,jeste¶ tu dopiero zaledwie chwilkê na tym forum. Wydaje mi siê ze to nie ty siê do tego przczyni³e¶,ale wiele innych osób .Zreszt± to nie jest teraz wa¿ne.
Mam dwa pytania:
-Kto twoim zdaniem i jak,wybudowa³ wszystkie piramidy na Ziemi ? Podziel siê z nami swoj± wiedz±,skoro wiesz ,nie ukrywaj tego.
-Kto od wieków ( z naciskiem od ilu wieków )próbuje zniszczyæ chrze¶cijañstwo?

i ze szykuje sie technologiczne sredniowiecze.

Jak narazie to ty nam tu wprowadzi³e¶ ¶redniowiecze,nie wiesz ¿e wpajanie czego¶ ludziom na si³e ,powoduje odwrotny skutek ? A ty nas usilujesz nawracaæ ,tylko nie wiadomo na jak± wiarê i drogê.Zaznaczam ¿e jest to moje osobiste odczucie ,nie wiem jak my¶l± inni ,ale .......

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 14:17:18 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #151 : Lipiec 13, 2010, 13:47:00 »

Cytat: mani
Nie wiem czy to dobra rzecz czy zla tylko musze powiedziec ze zachowanie na niskim poziomie. Nawet tu juz mi zaczynaja punkty odejmowac pod pretekstem ze pisze posty pod postami albo ze jeszcze pisze nie w odpowiednim temacie, no i oczywiscie ze wzgledu regulaminu  Mrugniêcie Moge miec nawet -10, nie przeszkadza mi wcale. Wazne ze moge dalej pisac, w karty w koncu nie gram aby punkty nabijac czy pieniadze zgarniac  Du¿y u¶miech
Pozdrawiam.

No có¿, sam sobie stwarzasz problem. Wielokrotnie i nawet niektórzy osobi¶cie pisali Ci jak i co z tymi postami robiæ, a Ty w zaparte robisz po swojemu i jeszcze masz pretensje. Polemizowa³bym z tym niskim poziomem.  Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #152 : Lipiec 13, 2010, 14:49:45 »

Witam Cie Dariuszu.
Przeciez ja do nikogo nie mam zadnych pretensji. Czyzbys takze poczucie humoru wyzucil do smietnika? Dlatego uzywalem emotikonow, ze tego nie zrozumiales to mnie dziwi.
Pozdrawiam.

Witaj chanell.
Prosze bez pospiechu, na wszystko przyjdzie czas, w pospiechu mozna sie tylko zalatwic, za przeproszeniem. Niecierpliwosc jest zla na humor i powoduje stres. Nie martw sie, dowiesz sie tego wszystkiego, a czy uwierzysz to juz zalezy od Ciebie. Wiedz takze ze nikogo nie usiluje nawracac na cokolwiek. Ten ktory bedzie mial zrozumiec, zrozumie, a ze Ty jestes do mnie wrogo nastawiona nie znaczy ze kazdy tak bedzie postepowal. Dobrze ze zaznaczylas ze jest to Twoje osobiste odczucie, sadzi o tym ze jestes rozsadna.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 15:03:16 wys³ane przez mani » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #153 : Lipiec 13, 2010, 15:23:15 »

To mnie uspokoi³e¶.  Du¿y u¶miech

I wracamy do tematu.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #154 : Lipiec 13, 2010, 15:54:38 »

Spróbujmy, mani , porozmawiaæ merytorycznie

Musze Ci zadac jedno pytanie.
A zada³e¶ ich kilka Mrugniêcie, niech bêdzie ...

Czy naprawde myslisz ze oni to planowali od tysiecy lat po to aby to sie w pare lat rozpadlo?

"Oni" na pewno nie przewidzieli wszystkiego - na przyk³ad wzrostu globalnej ¶wiadomo¶ci. Mog± jednak - i dalej to robi± - próbowaæ utrzymywaæ iluzjê oddzielenia ka¿dego cz³owieka od ka¿dego innego. Nie¶wiadomi tego, ze istniejemy w Polu ¦wiadomo¶ci jak naczynia po³±czone nie bêdziemy mogli siê skutecznie przeciwstawiæ tyranii NWO. Do niedawna tak rzeczywi¶cie by³o, ale to siê b³yskawicznie zmienia. Moim zdaniem próg masy krytycznej ju¿ zosta³ przekroczony i lawina przemian jest ju¿ nie do zatrzymania. Pamiêtaj, ¿e lawina zaczyna siê od jednej ¶nie¿ki .
A Ty dalej podtrzymujesz iluzjê "ICH" starañ poprzez w³asne deklaracje typu :
Ja osobiscie w to nie wierze ani sekundy. Przeciez oni maja ta swoja "Wiedze Tajemnicza" ktora uzywaja przeciwko nam od poczatku.

Na szczê¶cie w³asnymi badaniami zaczynasz dostrzegaæ tej iluzje , bo piszesz :
Uczylem sie duzo na temat faraonow, i musze powiedziec ze to co nas uczono w szkolach bylo tylko po to aby nas zmylic i zboczyc z drogi "prawdy". A dzisiaj ta cala ich zfalszowana historia fascynuje mnostwo ludzi. Kiedy sie dowiedzialem z PCh jakim sposobem byly budowane piramidy to nie moglem swoim oczom uwierzyc ze ludzie moga innym ludziom takie kity wciskac.
Ale, ¿e co ? Wiesz w jaki sposób zbudowano Piramidy i kiedy ? Skoro tak, to dziel siê wiedz±, proszê.

Zaloze sie z Toba ze ten caly PCh jest w stu procentach zwjazany z illuminatami, czy jak im tam.
Mo¿liwe, ale nie ma co siê zak³adaæ, bo ¿aden z nas nie zna odpowiedzi na 100%. Nie wiemy te¿ kim tak na prawdê s± tzw "Iluminaci".
I zaloze sie tez z Toba ze ten caly system nie padnie tak szybko jak kazdemu sie wydaje, i ze szykuje sie technologiczne sredniowiecze.
Oczywiste, ¿e System nie padnie szybko. To ludzie szybko przejd± na kolejny poziom rozwoju - poziom chrystusowy, bym to tak okre¶li³. System  sam siebie po jakim¶ czasie wykoñczy. Nie zamierzam mu w tym pomagaæ, ani z nim walczyæ, bo po co ?

I bedzie sto razy gorzej niz w tamtym sredniowieczu. Znalazlem jeszcze dwa linki ktore uwazam za pralki do mozgow, z opcja wirowania 
Uwa¿aj na to, co przyci±gasz do siebie. Jak zabrniesz za daleko to mo¿e byæ trudno siê z tego wykaraskaæ, tzn "wywirowaæ siê " Mrugniêcie
Chodzi mi o to biadolenie i epatowanie siê tym, ¿e bêdzie gorzej.

Dlaczego Twoim zdaniem od wiekow probuja zniszczyc Chrzescijanizm? Czemu sobie z tym nie chca dac spokoju i walcza z nim? Jezeli Chrzescijanizm nie bylby dla nich przeszkoda to by sobie dawno dali z nim spokoj
Nie zastanowi³o Ciê to w jaki sposób tzw "Chrze¶cijanizm" ( mam na my¶li Ko¶ció³ rzymskokatolicki) wykoñczy³ herezjê katarsk± ? Wyciêli w pieñ ich wszystkich - w tym kobiety i dzieci. Czy to w jaki sposób ¶cigano gnostyków.
Mo¿e to byli w³a¶nie owi prawdziwi Chrze¶cijanie? Wytêpieni ju¿ dzisiaj. Mo¿liwe, ¿e ca³kowicie przejêto i przeinaczono idee chrze¶cijañskie, a co za tym idzie - zmanipulowano wierz±cych. Bo przecie¿ Rzym ca³y czas trzyma za twarz pó³ ¶wiata . O jakich wiêc Chrze¶cijanach piszesz mani ?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #155 : Lipiec 13, 2010, 20:34:19 »

Witaj chanell.
Prosze bez pospiechu, na wszystko przyjdzie czas, w pospiechu mozna sie tylko zalatwic, za przeproszeniem. Niecierpliwosc jest zla na humor i powoduje stres. Nie martw sie, dowiesz sie tego wszystkiego, a czy uwierzysz to juz zalezy od Ciebie. Wiedz takze ze nikogo nie usiluje nawracac na cokolwiek. Ten ktory bedzie mial zrozumiec, zrozumie, a ze Ty jestes do mnie wrogo nastawiona nie znaczy ze kazdy tak bedzie postepowal. Dobrze ze zaznaczylas ze jest to Twoje osobiste odczucie, sadzi o tym ze jestes rozsadna

Mani Chichot wcale nie jestem do ciebie wrogo nastawiona,przyznajê ¿e czasem mnie totalnie irytujesz ,¿le oceniasz innych ,¿le oceniasz sytuacjê,poprostu wypowiadasz siê na jaki¶ temat nie znaj±c sprawy do koñca i w dodatku nie s³uchasz rad moderatorów,którzy wcale nie byli do ciebie  wrogo nastawieni. Poza tym jestem niesamowicie cierpliwa ,choæ przyzanam ¿e z¿era mnie  ciekawo¶æ co do twojej wiedzy na temat  piramid.Przedstaw nam j± proszê.Jak siê powiedzia³o  A ,to teraz trzeba powiedzieæ B    Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

edit: Acha ! zapomnia³am ci podziêkowaæ ¿e nareszcie pos³ucha³e¶ naszych rad i napisa³e¶ odpowiedzi do dwóch osób ( do Darka i do mnie) w jednym po¶cie   Buziak Buziak  Chichot
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 20:39:23 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #156 : Sierpieñ 20, 2010, 11:19:02 »

Koniec prywatno¶ci mieszkañców miast
Pi±tek, 20 sierpnia (06:33)
Skaner, który potrafi zidentyfikowaæ 50 osób na minutê, skanuj±c siatkówki ich oczu, zarejestruje, kto porusza siê po meksykañskim mie¶cie Leon. Urz±dzenia firmy Global Rainmakers Inc. pracuj± w czasie rzeczywistym.
Za 10 lat do systemu skanowania mo¿na bêdzie pod³±czyæ ca³± populacjê Ziemi /gizmodo.pl

W Leon pojawi siê wiele urz±dzeñ. Najwiêksze skanery, EyeSwipe, identyfikuj± 50 osób na minutê, mniejsze: 15 - 30 osób. Skanery bêd± funkcjonowaæ na stacjach kolejowych, przystankach autobusowych i w innych miejscach publicznych. Prze¶l± dane do centrali. W³adze miasta i producenci sprzêtu przekonuj±, ¿e system poprawi bezpieczeñstwo i zapobiegnie przestêpstwom. Jeff Carter z Global Rainmakers nazywa skan siatkówki "szkar³atn± liter±", która np. utrudni skazanym za kradzie¿e wej¶cie do sklepu.
W³adze Leon ju¿ zaczê³y program skanowania siatkówek oka miliona mieszkañców. Na pierwszy ogieñ poszli przestêpcy. "Zwykli obywatele" mog± poddaæ siê pobraniu skanu, na razie dobrowolnie. Carter uwa¿a jednak, ¿e za 10 lat do systemu mo¿na bêdzie pod³±czyæ ca³± populacjê Ziemi.

Ten pan na pewno zarobi³by "systemie" krocie. Miejmy jednak nadziejê, ¿e niewiele osób podziela jego wizjê "bezpiecznego ¶wiata".

Anna Piwnicka
http://nt.interia.pl/gadzety/news/to-juz-koniec-prywatnosci,1520826

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #157 : Sierpieñ 22, 2010, 21:09:01 »

Oczywi¶cie, jak zwykle wszystko w imiê podniesienia bezpieczeñstwa i ogólnie dla naszego dobra... Ju¿ nie mogê s³uchaæ podobnych bredni. Przecie¿ tyle ju¿ wprowadzono "ulepszeñ" dla naszego bezpieczeñstwa i... jako¶ nie jest coraz lepiej lecz gorzej.
Ciekawe dlaczego gdy s³yszymy deklaracje rz±dz±cych w stylu "ludzie, chcemy Wam pomóc, pomóc w Waszych pieni±dzach..." to dziwnie wszyscy ³api± siê kurczowo za kieszenie...

Ostatnio s³ysza³em, ¿e symboliczna podwy¿ka o 1% VAT-u jest tak¿e dla naszego dobra i poprawy finansów... Skoro symboliczna - to po j± wprowadzaæ. No i niech kto¶ mi wyt³umaczy jakim cudem gdy zabior± mi wiêcej pieniêdzy [odejmowanie] to wynik po tej operacji bêdzie mia³ wiêksz± warto¶æ ni¿ przed ni±?

Cuda, cuda na kiju...
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2010, 21:10:26 wys³ane przez arteq » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #158 : Sierpieñ 22, 2010, 21:14:52 »

>Arteq<, to¿ to wszystko dla naszego dobra!
Chcesz mieæ drug± Grecjê w Polsce?  Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #159 : Sierpieñ 31, 2010, 11:06:32 »

W pó³roczu 2011 roku bêdziemy mieli nowe dowody osobiste.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #160 : Wrzesieñ 26, 2010, 08:22:58 »

Szwecja: koniec gotówki?- ucieczka od E³ro, czy mo¿e NWO kuchennymi drzwiami??

Byæ mo¿e Szwecja bêdzie pierwszym krajem na ¶wiecie, gdzie gotówkê ca³kowicie zast±pi p³atno¶æ kartami. Chodzi o bezpieczeñstwo.

Nie wykluczone, ¿e Szwecja stanie siê pierwszym krajem ¶wiata, gdzie w ogóle znikn± p³atno¶ci przy u¿yciu gotówki. Winne s± napady na oddzia³y banków, których ofiarami s± konwojenci oraz osoby odpowiedzialne za obs³ugê klienta.

Po serii napadów na kierowców sztokholmski zarz±d transportu miejskiego wprowadzi³ p³atno¶æ za bilety jedynie kartami. Pomys³ wycofania gotówki popar³ bank centralny.

Anonimowe wydawanie swoich pieniêdzy to jednak komfort, z którego trudno by³oby zrezygnowaæ. Ca³kowita kontrola nad wydatkami obywateli nie wró¿y nic dobrego

W ostatniej dekadzie liczba transakcji bezgotówkowych wzros³a w Szwecji piêciokrotnie, a ich warto¶æ - o¶miokrotnie. Widaæ wiêc, ¿e Szwedzi do¶æ ufnie podchodz± do plastikowych pieniêdzy. Kraj jeszcze nie przyst±pi³ do strefy euro, wiêc Szwedzki bank centralny mo¿e na w³asn± rêkê zrezygnowaæ z emisji pieniêdzy.

Przeciwnicy zniesienia p³atno¶ci gotówk± wysuwaj± argument, ¿e p³atno¶æ kart± zawsze pozostawia ¶lad i nie pozwala obywatelom na anonimowe wydawanie pieniêdzy. Pomys³ nie podoba siê tak¿e ¿ebrakom i artystom ulicznym. Ciekawe czemu.

A co Wy my¶licie o pomy¶le rezygnacji z gotówki? Gdzie woleliby¶cie p³aciæ nadal realnymi banknotami i monetami?

¬ród³o: gazetaprawna.pl

============================

USA wzmocni± kontrolê internetu
Wtorek, 28 wrze¶nia (06:30)
Wiele wskazuje na to, ¿e administracja Baracka Obamy pracuje wspólnie z agencjami takimi jak FBI i NSA (Agencja Bezpieczeñstwa Narodowego) nad projektem ustawy maj±cej zagwarantowaæ mo¿liwo¶æ pods³uchiwania internetowych rozmów telefonicznych, zaszyfrowanych e-maili i wiadomo¶ci na czatach.

Amerykañskie w³adze chc± zyskaæ nowe uprawnienia w zakresie kontroli internetu /AFP

FBI szuka cyberprzestêpcy
Wed³ug artyku³u w dzienniku "The New York Times" dostawcy us³ug pozwalaj±cych wymieniaæ zaszyfrowane wiadomo¶ci zostan± zobowi±zani do przedstawiania organom ¶cigania i s³u¿bom wywiadowczym podejrzanych komunikatów w postaci czystego tekstu. Zagraniczne firmy ¶wiadcz±ce us³ugi na terenie USA bêd± musia³y utrzymywaæ biura w Stanach Zjednoczonych, aby da³o siê prowadziæ dzia³ania zwi±zane z pods³uchem i odszyfrowywaniem wiadomo¶ci. Oprogramowanie s³u¿±ce do nawi±zywania ³±czno¶ci peer to peer (takie jak komunikatory internetowe) powinno siê projektowaæ tak, aby s³u¿by ¶ledcze mia³y wgl±d w transmitowane informacje.

Amerykañscy operatorzy klasycznych us³ug telekomunikacyjnych ju¿ od 1994 roku za spraw± ustawy CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act) s± zobligowani oddawaæ do dyspozycji organów bezpieczeñstwa punkty/przy³±cza s³u¿±ce do zak³adania pods³uchów. Za Atlantykiem od lat toczy siê - przeniesiony ju¿ na wokandê s±dow± - spór o to, czy taki obowi±zek spada tak¿e na firmy oferuj±ce us³ugi VoIP albo szerokopasmowe ³±cza internetowe.

W 2006 roku s±d apelacyjny w Waszyngtonie orzek³, ¿e nowoczesne systemy wymiany danych równie¿ podlegaj± ustawie CALEA; tego samego zdania jest Federalna Komisja £±czno¶ci (Federal Communications Commission, FCC). Z kolei firmy telekomunikacyjne i organizacje broni±ce praw obywatelskich utrzymuj±, ¿e istniej±ce regulacje wystarczaj± do sprawowania nadzoru nad wymian± informacji w sieci, a ¶ledczy i s³u¿by zajmuj±ce siê ochron± pañstwa ju¿ teraz otrzymuj± wszystkie dane niezbêdne do dzia³ania, wiêc nowe ustawy nie s± konieczne.

W obliczu rosn±cej popularno¶ci urz±dzeñ pozwalaj±cych na prowadzenie zaszyfrowanej komunikacji e-mailowej (takich jak BlackBerry) oraz sieci spo³eczno¶ciowych (wraz z funkcjami czatowania) przedstawiciele agencji bezpieczeñstwa uwa¿aj±, ¿e ich pozycja i zdolno¶ci operacyjne s± coraz mniejsze; przy okazji przypominaj±, ¿e tradycyjne metody pods³uchu trac± na znaczeniu w ¶wiecie, w którym coraz wiêksza liczba osób komunikuje siê za pomoc± kana³ów innych ni¿ telefonia analogowa, cyfrowa albo komórkowa. W zwi±zku tym chc± oni otrzymaæ gwarancjê, ¿e operatorzy w ka¿dym przypadku podporz±dkuj± siê s±dowym zgodom na pods³uch i przeka¿± organom ¶cigania wiadomo¶ci w postaci niezaszyfrowanej.

Planowana inicjatywa ustawodawcza, która powinna przybraæ kszta³t aktu prawnego w przysz³ym roku, zostanie ponoæ przedstawiona Izbie Reprezentantów i Senatowi po listopadowych wyborach do Kongresu. Je¶li projekt naprawdê trafi do parlamentu, na nowo od¿yj± zadawnione spory miêdzy orêdownikami ochrony danych, przedstawicielami biznesu internetowego i w³adzami. James Dempsey z organizacji CDT (Center for Democracy and Technology) ostrzega, ¿e wcielenie pomys³ów Obamy, FBI i NSA w ¿ycie wymaga "ca³kowitego przemodelowania zdecentralizowanej architektury internetu", który musia³by zacz±æ funkcjonowaæ tak jak konwencjonalny system telefonii.

Specjali¶ci od bezpieczeñstwa ostrzegaj± poza tym, ¿e rozbudowane legalne punkty inwigilacji mog± byæ ³atwo wykorzystywane przez przestêpców. Przedstawiciele operatorów przypominaj± z kolei, ¿e dodanie do us³ug b±d¼ aplikacji mo¿liwo¶ci pods³uchu stanie siê dla firm olbrzymim wyzwaniem technologicznym i finansowym. Niewykluczone, ¿e w zwi±zku z tym zahamowany zostanie rozwój innowacyjnych us³ug.

Valerie Caproni, g³ówna radczyni prawna FBI, uwa¿a z kolei, ¿e nie chodzi wcale o rozszerzenie uprawnieñ do inwigilacji, ale o mo¿liwo¶æ stosowania ju¿ istniej±cych narzêdzi do pods³uchu w przypadku nowoczesnych systemów ³±czno¶ci. Obecnie s³u¿by ¶ledcze potrzebuj± nierzadko miesiêcy, aby w ogóle doprowadziæ do wydania zgody na za³o¿enie pods³uchu. U¿ytkownicy szyfrowanych us³ug komunikacyjnych nie powinni w przysz³o¶ci obawiaæ siê szpiegostwa na skalê masow±, a operatorzy i producenci urz±dzeñ bêd± mogli nadal proponowaæ klientom silne szyfrowanie - zaznacza Caproni. Musz± oni jedynie znale¼æ sposób, aby w okre¶lonych prawem przypadkach przekazywaæ nam wiadomo¶ci w postaci czystego tekstu - dodaje.

jak widaæ Obama znaczy wolno¶æ Buzia na k³ódkê

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 17:53:54 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #161 : Grudzieñ 27, 2010, 20:01:40 »

Temat czipów siê rozwija:

"Inteligentne leki":      http://www.maya.net.pl/    - zak³adka "zdrowie".
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 27, 2010, 20:03:00 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #162 : Marzec 05, 2011, 21:36:31 »

Posty o zakazie dotycz±cym zió³ przenios³em tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1341.0

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #163 : Maj 19, 2011, 16:50:52 »

"Polak jest najbardziej inwigilowanym obywatelem UE"
1 godz. 6 minut temu
Polak jest najbardziej inwigilowanym obywatelem UE - uwa¿a Naczelna Rada Adwokacka. Dlatego postuluje piln± zmianê prawa dot. przechowywania danych telekomunikacyjnych, m.in. billingów. W zesz³ym roku s³u¿by pyta³y o nie 1,3 mln razy. To najwiêcej w Unii.

Jeste¶my podgl±dani i pods³uchiwani / fot. W. Wasyluk /REPORTER

- Chodzi nam o to, ¿eby osoby niewinne nie by³y nara¿one na przechowywanie najbardziej intymnych danych w sposób niekontrolowany i ¿eby siê nie okaza³o, ¿e dane osób, które nie maj± ¿adnego zwi±zku z zagro¿eniem terrorystycznym czy pope³nianiem przestêpstw s± wykorzystywane przez struktury publiczne dla rozmaitych politycznych celów - powiedzia³ na konferencji prasowej prezes NRA Andrzej Zwara.

NRA przygotowa³a raport nt. skali inwigilacji i retencji (przechowywania) danych telekomunikacyjnych. Zdaniem Rady s³u¿by, które nie s± w tym wypadku w kontrolowane przez s±dy czy prokuraturê, nadu¿ywaj± prawa i nie licz± siê z ochron± prywatno¶ci obywateli.

Wed³ug raportu Polska wdro¿y³a unijn± dyrektywê retencyjn± w sposób bardzo restrykcyjny. Wybrali¶my najd³u¿szy mo¿liwy okres przechowywania danych; w naszym kraju s± to dwa lata, w wiêkszo¶ci krajów UE - pó³ roku.

Niepokój NRA budzi fakt, ¿e gromadzenie danych dotyczy wszystkich, nawet zobowi±zanych do przestrzegania tajemnicy zawodowej: lekarzy, adwokatów, radców prawnych, notariuszy czy dziennikarzy.

Ponadto w Polsce katalog spraw, w których mo¿na siêgaæ po dane, jest otwarty. NRA zwraca uwagê, ¿e nie jest to praktykowane w innych krajach, a celem dyrektywy by³o ¶ciganie najpowa¿niejszych przestêpstw; wprowadzono j± w 2006 r. po zamachach terrorystycznych w Madrycie w 2004 r. i Londynie w 2005 r.

Polska zajmuje pierwsze miejsce w Europie pod wzglêdem liczby wniosków sk³adanych do firm telekomunikacyjnych o dane klientów. Wed³ug KE w 2010 r. zanotowano 1,3 mln zapytañ dot. danych abonentów, wykazów po³±czeñ (bilingów) oraz informacji o lokalizacji telefonów komórkowych, czyli równie¿ ich u¿ytkowników.

Dane te nie dotycz± kontroli operacyjnej (pods³uchów, podgl±du i kontroli korespondencji). O ujawnienie statystyk dot. tych rodzajów inwigilacji prowadzonej przez ABW w latach 2002-2009 od kwietnia 2009 r. walczy Helsiñska Fundacja Praw Cz³owieka. We wtorek Naczelny S±d Administracyjny orzek³, ¿e ABW musi rozpatrzyæ wniosek Fundacji. Wcze¶niej Agencja odmawia³a, uwa¿aj±c, ¿e to nie jest informacja publiczna.

NRA postuluje piln± reformê przepisów krajowych, bo uwa¿a je za niezgodne z konstytucj± i europejskimi standardami ochrony praw cz³owieka. Adwokaci chc± skrócenia czasu przechowywania danych do sze¶ciu miesiêcy, ograniczenia krêgu s³u¿b uprawnionych do dostêpu do danych, zmniejszenia katalogu przypadków, w których mog± byæ wykorzystywane dane retencyjne, do najpowa¿niejszych przestêpstw. Jak mówi³ mecenas Miko³aj Pietrzak z NRA, katalog ten móg³by obejmowaæ terroryzm, zabójstwa, zorganizowan± przestêpczo¶æ czy handel narkotykami na du¿± skalê.

Ponadto adwokaci chc± ograniczenia kategorii danych, jakie mog± byæ przechowywane, zmniejszenia mo¿liwo¶ci siêgania po dane dotycz±ce zawodów zaufania publicznego, a tak¿e informowania inwigilowanych o czynno¶ciach kontrolnych po ich zakoñczeniu.

NRA chce te¿ publikowania co roku pe³nych danych statystycznych przez policjê i s³u¿by specjalne co do ilo¶ci informacji telekomunikacyjnych uzyskanych przez dan± s³u¿bê i celów, dla których by³y zbierane. Obowi±zek przedstawiania takich jawnych statystyk Sejmowi i Senatowi na³o¿y³a na Prokuratora Generalnego nowelizacja Kodeksu postêpowania karnego uchwalana w styczniu. Adwokaci uwa¿aj± j± jednak za rozwi±zanie po³owiczne.

Ponadto zdaniem NRA zbli¿aj±ca siê polska prezydencja bêdzie dobrym momentem do przyspieszenia prac nad zmian± dyrektywy retencyjnej. W po³owie kwietnia Komisja Europejska poinformowa³a bowiem, ¿e dokument ten niewystarczaj±co gwarantuje prawo do prywatno¶ci i nale¿y go zmieniæ.

Od pocz±tku dyrektywa wywo³ywa³a wiele kontrowersji i krytyki w¶ród obroñców prywatno¶ci i praw podstawowych. Austria i Szwecja w ogóle jej nie wdro¿y³y. W 2008 r. krajowe przepisy dot. retencji zakwestionowa³ naczelny s±d administracyjny w Bu³garii. Przepisy retencyjne zakwestionowa³y te¿ trybuna³y konstytucyjne w Rumunii (2009 r.), Niemczech (2010 r.) oraz na Cyprze i w Czechach (oba w 2011 r.). Sprawy przed s±dami konstytucyjnymi tocz± siê na Wêgrzech i w Polsce. W naszym kraju skargê do TK z³o¿y³ klub SLD. Za niekonstytucyjne uwa¿a on przepisy, które pozwalaj± prowadziæ dzia³ania operacyjne wobec dziennikarzy.

W sobotê NRA organizuje konferencjê pod has³em "Retencja danych: troska o bezpieczeñstwo czy inwigilacja obywateli".

NRA nie jest pierwsz± instytucj± w Polsce, która krytykuje przepisy retencyjne. Podobne zdanie wyra¿a³ Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, a tak¿e Rzecznik Praw Obywatelskich Irena Lipowicz. Ta ostatnia w styczniu wyst±pi³a do premiera o podjêcie dzia³añ w celu zmiany zasad dostêpu do bilingów obywateli przez s³u¿by specjalne i "dostosowanie go standardów konstytucyjnych". W odpowiedzi, jakiej w imieniu szefa rz±du udzieli³ sekretarz Kolegium ds. S³u¿b Specjalnych Jacek Cichocki, czê¶ciowo uwzglêdniono uwagi RPO. Premier powo³a³ te¿ w ramach Kolegium zespó³ roboczy. W marcu Cichocki informowa³, ¿e zapewne po wakacjach zespó³ przedstawi propozycje zmian prawa.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #164 : Maj 25, 2011, 09:27:15 »

"Facebook zosta³ za³o¿ony przez CIA"
¦roda, 25 maja (08:17)

"Program Facebook" to jeden z najskuteczniejszych wynalazków CIA, bo oszczêdza agencji mnóstwo czasu, a kosztuje bardzo niewiele. Tak ¿artuje The Onion, bodaj najlepszy serwis satyryczny ¶wiata.

"Projekt Facebook" - najlepsze przedsiêwziêcie CIA od czasów wybuchaj±cych d³ugopisów /vbeta

Co bêdzie nastêpc± Facebooka

Nowe portale spo³eczno¶ciowe pozwalaj± u¿ytkownikom zawê¿aæ grono znajomych, przy okazji podkradaj±c Facebookowi jego u¿ytkowników. wiêcej »
Je¶li kiedykolwiek pomy¶la³e¶, ¿e Mark Zuckerberg jest agentem CIA i kiedy¶ nas wszystkich wrobi, nie jeste¶ sam. Satyrycy z The Onion wymy¶lili ca³y fa³szywy fragment programu informacyjnego na ten temat.

Facebook zosta³ za³o¿ony przez CIA w ramach dzia³añ na podstawie Patriot Act, a Mark Zuckerberg jest bardzo skutecznym agentem - dowiadujemy siê z programu. Uzasadnienia, które padaj±, czyni± tego "newsa" ca³kiem wiarygodnym.

Jak mówi± satyrycy, Facebook to najsilniejsze narzêdzie do kontrolowania mas, jakie mo¿na sobie wyobraziæ. Dziêki jego powstaniu spad³y koszta operacji CIA, bo ludzie sami podaj± agentom wszystko na tacy.

Wpisuj± z w³asnej woli, jakie maj± pogl±dy polityczne i religijne, dziel± siê najbardziej skrywanymi tajemnicami. Wrzucaj± swoje zdjêcia, numery telefonów, adresy e-mail. Pisz± nawet, gdzie zamierzaj± za chwilê przebywaæ. To nieprawdopodobne narzêdzie do szpiegowania.

Za¿artowano te¿ okrutnie z przywi±zania Amerykanów do FarmVille, w które gra 85 milionów osób w kraju, podczas gdy bezrobocie ro¶nie. Dosta³o siê równie¿ Twitterowi, którego trzeba zamkn±æ, bo po 400 miliardach twittów widaæ, ¿e do niczego siê nie przydaje, oraz serwisowi Foursquare, który pokazuje Al Kaidzie, gdzie umie¶ciæ bombê.

Ca³a prawda o Facebooku:
<a href="http://www.youtube.com/v/juQcZO_WnsI?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/juQcZO_WnsI?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL</a>

Mark Zuckerberg otrzyma³ od The Onion przydomek "The Overlord". Pokazano, jak "dostaje" medal za zas³ugi dla CIA. Wideo mo¿ecie obejrzeæ tutaj lub w trochê gorszej jako¶ci na YouTube.

Podobne rzeczy mówiono zreszt± o Facebooku ju¿ ca³kiem na powa¿nie. Twórca WikiLeaks Julian Assange uwa¿a Facebooka za najbardziej przera¿aj±c± machinê szpiegowsk±, jak± kiedykolwiek wymy¶lono.

Micha³ Wilmowski

-------------------------------------------
..a wiêc do czego s³u¿± i komu tzw. portale spo³.?
jak widaæ- je¶li nie chcesz siê spisaæ w spisach powsz.- to spiszesz siê sam z w³asnej woli Du¿y u¶miech

PS. gdzie¶ czyta³em jaki¶ czas do ty³u- o parti w Palestynie któr± za³o¿y³ Mosad- aby dostaæ spis prawdziwych bojowników Allaha,-
i uda³o im siê. Ludzie nadal s± naiwni, choæ machina traci swoje zêby i co raz szybciej prawda wychodzia na jaw.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #165 : Maj 25, 2011, 19:25:28 »

Od dawna mam zastrze¿enia do takich portali:  http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2685.msg31941#msg31941 lub tu:  http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1918.0

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #166 : Czerwiec 06, 2011, 11:35:15 »

Orwell przewraca siê w grobie

25/02/2009, 11:26. Kategorie: europa, oblicza postêpu
Wielki Brat: Helikoptery bêd± ¶ledziæ Brytyjczyków
admin »

Sprawdzaj± siê w walce z talibami, byæ mo¿e pomog± równie¿ tropiæ dilerów narkotyków i z³odziejów samochodowych – przynajmniej w teorii. Wkrótce niebo nad brytyjskimi miastami mog± zacz±æ patrolowaæ miniaturowe bezza³ogowe helikoptery, u¿ywane przez brytyjsk± armiê w Afganistanie.

Wed³ug ministerialnej komisji do spraw strategicznych, miniaturowe helikoptery bêd± skuteczn± broni± w walce z przestêpczo¶ci±. Ka¿de takie urz±dzenie wyposa¿one jest w kamery wideo i noktowizory.

Tradycyjnie na propozycjê komisji zareagowali obroñcy swobód osobistych na Wyspach. Ich zdaniem, u¿ywanie szpiegowskich helikopterów by³oby kolejnym wcieleniem Wielkiego Brata. Przeciwnicy pomys³u zauwa¿aj± tak¿e, ¿e kosztuj±ce 30 tysiêcy funtów bezza³ogowe maszyny maj± problemy z zasilaniem i czêsto z tego powodu spadaj± na ziemiê. Na razie tylko w Afganistanie.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #167 : Czerwiec 06, 2011, 14:14:16 »

Na pewno lepsze helikoptery ni¿ te amerykañskie robi± nasi. Jest to sprzêt,który ma pracowaæ na Marsie wiêc problemów z nim byæ nie mo¿e.
:
Tajn± broni± studentów z Bia³egostoku okaza³ siê heksakopter – urz±dzenie, które pozwoli³o na obserwowanie terenu z powietrza. - Kiedy go u¿ywali¶my, sêdziowie tylko zadzierali g³owy i byli zachwyceni - mówi jeden z konstruktorów.

http://www.tvn24.pl/12691,1705760,0,1,nasz-lazik-zawsze-ruszal-spokojnie-punktowalismy,wiadomosc.html

Smutne jest to, ¿e zapewne pierwsze zamówienie na ich wynalazki bêdzie rz±dowe albo z armii.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #168 : Czerwiec 06, 2011, 14:19:27 »

"Wolne Media" te¿ w temacie;

10 sposobów na manipulacjê spo³eczeñstwem
Opublikowano: 06.06.2011 | Kategorie: Polityka, Spo³eczeñstwo

Oto, oparta o prace amerykañskiego lingwisty Noama Chomskiego, lista „10 strategii manipulacji” przez establishment.

1 – ODWRÓÆ UWAGÊ

Kluczowym elementem kontroli spo³eczeñstwa jest strategia polegaj±ca na odwróceniu uwagi publicznej od istotnych spraw i zmian dokonywanych przez polityczne i ekonomiczne elity, poprzez technikê ci±g³ego rozpraszania uwagi i nagromadzenia nieistotnych informacji. Strategia odwrócenia uwagi jest równie¿ niezbêdna aby zapobiec zainteresowaniu spo³eczeñstwa podstawow± wiedz± z zakresu nauki, ekonomii, psychologii, neurobiologii i cybernetyki. „Opinia publiczna odwrócona od realnych problemów spo³ecznych, zniewolona przez niewa¿ne sprawy. Spraw, by spo³eczeñstwo by³o zajête, zajête, zajête, bez czasu na my¶lenie, wci±¿ na roli ze zwierzêtami (cyt. t³um. za „Silent Weapons for Quiet Wars”).

2 – STWÓRZ PROBLEMY, PO CZYM ZAPROPONUJ ROZWI¡ZANIE

Ta metoda jest równie¿ nazywana „problem – reakcja – rozwi±zanie”. Tworzy problem, „sytuacjê”, maj±c± na celu wywo³anie reakcji u odbiorców, którzy bêd± siê domagali podjêcia pewnych kroków zapobiegawczych. Na przyk³ad: pozwól na rozprzestrzenienie siê przemocy, lub zaaran¿uj krwawe ataki tak, aby spo³eczeñstwo przyjê³o zaostrzenie norm prawnych i przepisów za cenê w³asnej wolno¶ci. Lub: wykreuj kryzys ekonomiczny aby usprawiedliwiæ radykalne ciêcia praw spo³eczeñstwa i demonta¿ ¶wiadczeñ spo³ecznych.

3 – STOPNIUJ ZMIANY

Akceptacja a¿ do nieakceptowalnego poziomu. Przesuwaj granicê stopniowo, krok po kroku, przez kolejne lata. W ten sposób przeforsowano radykalnie nowe warunki spo³eczno-ekonomiczne (neoliberalizm) w latach 1980. i 1990.: minimum ¶wiadczeñ, prywatyzacja, niepewno¶æ jutra, elastyczno¶æ, masowe bezrobocie, poziom p³ac, brak gwarancji godnego zarobku – zmiany, które wprowadzone naraz wywo³a³yby rewolucjê.

4 – ODWLEKAJ ZMIANY

Kolejny sposób na wywo³anie akceptacji niemile widzianej zmiany to przedstawienie jej jako „bolesnej konieczno¶ci” i otrzymanie przyzwolenia spo³eczeñstwa na wprowadzenie jej w ¿ycie w przysz³o¶ci. £atwiej zaakceptowaæ przysz³e po¶wiêcenie, ni¿ poddaæ siê mu z miejsca. Do tego spo³eczeñstwo, masy, maj± zawsze naiwn± tendencjê do zak³adania, ¿e „wszystko bêdzie dobrze” i ¿e byæ mo¿e uda siê unikn±æ po¶wiêcenia. Taka strategia daje spo³eczeñstwu wiêcej czasu na oswojenie siê ze ¶wiadomo¶ci± zmiany, a tak¿e na akceptacjê tej zmiany w atmosferze rezygnacji, kiedy przyjdzie czas.

5 – MÓW DO SPO£ECZEÑSTWA JAK DO MA£EGO DZIECKA

Wiêkszo¶æ tre¶ci skierowanych do opinii publicznej wykorzystuje sposób wys³awiania siê, argumentowania czy wrêcz tonu protekcjonalnego, jakiego u¿ywa siê przemawiaj±c do dzieci lub umys³owo chorych. Im bardziej usi³uje siê zamgliæ obraz swojemu rozmówcy, tym chêtniej siêga siê po taki ton. Dlaczego? „Je¶li bêdziesz mówiæ do osoby tak, jakby mia³a ona 12 lat, to wtedy, z powodu sugestii, osoba ta prawdopodobnie odpowie lub zareaguje bezkrytycznie, tak jakby rzeczywi¶cie mia³a 12 lub mniej lat” (zob. Silent Weapons for Quiet War).

6 – SKUP SIÊ NA EMOCJACH, NIE NA REFLEKSJI

Wykorzystywanie aspektu emocjonalnego to klasyczna technika maj±ca na celu obej¶cie racjonalnej analizy i zdrowego rozs±dku jednostki. Co wiêcej, u¿ycie mowy nacechowanej emocjonalnie otwiera drzwi do pod¶wiadomego zaszczepienia danych idei, pragnieñ, lêków i niepokojów, impulsów i wywo³ania okre¶lonych zachowañ.

7 – UTRZYMAJ SPO£ECZEÑSTWO W IGNORANCJI I PRZECIÊTNO¦CI

Spraw, aby spo³eczeñstwo by³o niezdolne do zrozumienia technik oraz metod kontroli i zniewolenia. „Edukacja oferowana ni¿szym klasom musi byæ na tyle uboga i przeciêtna na ile to mo¿liwe, aby przepa¶æ ignorancji pomiêdzy ni¿szymi a wy¿szymi klasami by³a dla ni¿szych klas niezrozumia³a (zob. Silent Weapons for Quiet War).

8 – UTWIERD¬ SPO£ECZEÑSTWO W PRZEKONANIU, ¯E DOBRZE JEST BYÆ PRZECIÊTNYM

Spraw, aby spo³eczeñstwo uwierzy³o, ¿e to „cool” byæ g³upim, wulgarnym i niewykszta³conym.

9 – ZAMIEÑ BUNT NA POCZUCIE WINY

Pozwól, aby jednostki uwierzy³y, ¿e s± jedynymi winnymi swoich niepowodzeñ, a to przez niedostatek inteligencji, zdolno¶ci, starañ. Tak wiêc, zamiast buntowaæ siê przeciwko systemowi ekonomicznemu, jednostka bêdzie ¿y³a w poczuciu dewaluacji w³asnej warto¶ci, winy, co prowadzi do depresji, a ta do zahamowania dzia³añ. A bez dzia³añ nie ma rewolucji!

10 – POZNAJ LUDZI LEPIEJ NI¯ ONI SAMYCH SIEBIE

Przez ostatnich 50 lat szybki postêp w nauce wygenerowa³ rosn±c± przepa¶æ pomiêdzy wiedz± dostêpn± szerokim masom a t± zarezerwowan± dla w±skich elit. Dziêki biologii, neurobiologii i psychologii stosowanej „system” osi±gn±³ zaawansowan± wiedzê na temat istnieñ ludzkich, zarówno fizyczn± jak i psychologiczn±. Obecnie system zna lepiej jednostkê ni¿ ona sama siebie. Oznacza to, ¿e w wiêkszo¶ci przypadków ma on wiêksz± kontrolê nad jednostkami, ni¿ jednostki nad sob±.

Autor: Noam Chomsky
¬ród³o oryginalne: Découvrez l’Alchimiste en Vous
T³umaczenie i ¼ród³o polskie: Autonom

east
Go¶æ
« Odpowiedz #169 : Czerwiec 06, 2011, 15:18:36 »

Tak , to wszystko prawda. Teraz jest istotne co my z t± wiedz± zrobimy  ?
Cz³owiek ¶wiadomy ,który  mocno przejmie siê  powy¿szym  mo¿e zareagowaæ tylko w jeden sposób - sprzeciwem. W zale¿no¶ci od stopnia poczucia zagro¿enia oraz stopnia rozwoju osobistego ró¿norako wyrazi ten sprzeciw.
Pocz±wszy od  organizacji  demonstracji antysystemowych czy te¿ tzw bierny opór  po akty terroru. Wedlug mnie ka¿da wypowied¼ taka jak powy¿ej powinna zawieraæ równie¿ argumentacjê  pozytywn± ,jakie¶ podpowiedzi, propozycje, sugestie rozwi±zania problemu.
W przeciwnym razie wzmaga tylko frustracjê i wzbudza agresjê.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #170 : Czerwiec 06, 2011, 15:29:31 »

7 – UTRZYMAJ SPO£ECZEÑSTWO W IGNORANCJI I PRZECIÊTNO¦CI

problem polega na tym ¿e du¿ej czê¶ci spo³. przecietno¶æ w zupe³no¶ci wystarcza, i wynika to z pewnej psych. konstrukcji cz³owieka jako takiego,-
a system to skwapliwie wykorzystuje. Ostatnio przeczyta³em art. http://www.rp.pl/artykul/2,667356_Towarzysz_Lenin_byl_Zydem_.html
no i okazuje siê, ¿e nawet najbardziej fantastyczne teorie spiskowe mog± byæ prawd±...?
Tak wiêc nawet rewolucje mo¿e inicjowaæ tzw. system dla swego przetrwania w nowych zaplanowanych przez siebie warunkach.  Z³y
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2011, 15:30:10 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #171 : Czerwiec 06, 2011, 18:17:49 »

songo 1970,
problem polega na tym ¿e du¿ej czê¶ci spo³. przecietno¶æ w zupe³no¶ci wystarcza, i wynika to z pewnej psych. konstrukcji cz³owieka jako takiego,-
problem na pewno na tym nie polega o czym ten Chomsky musi doskonale wiedzieæ, a je¶li nic nie mówi, to znaczy , ¿e sam bierze udzial w manipulacjach. Pod ka¿d± szerokosci± geograficzn± i w ka¿dym systemie, grupa rz±dz±ca ma przeciwników co najmniej tak samo m±drych i wszystkie takie
szkolne manipulacje s± w lot wychwytywane. Ale dlaczego jednak niby funkcjonuj±? One nie funkcjonuj± nigdy samodzielnie, to co rzeczywi¶cie dzia³a to system "rzeczywista w³adza-policja-finanse". I pod ten system podciaga siê ró¿ne "cudy" i wciska na si³ê ludziom, czyli "papierowe" programy i medialn± sieczkê, bez jakiegokolwiek sensu. Je¶li naród nie ma rzeczywistej reprezentacji a tylko wyobcowany mot³och w postaci partii o kilkunastoprocentowym gronie wyborców, to i otrzyma "dary" na jakie ten mot³och staæ. Ludzie nie zadawalajê siê przeciêtno¶ci±, tylko bojê siê, ¿e znowu
trzeba walczyæ a wynik walki niepewny.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2011, 18:18:03 wys³ane przez acentaur » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #172 : Czerwiec 06, 2011, 18:24:22 »

Ludzie w swej masie zawsze chc± „chleba i igrzysk”, a czasami krwi,-
i w du¿ej mierze „system” wychodzi im naprzeciw, niestety nie widz± ¿e to o ich krew chodzi.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2011, 18:35:45 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #173 : Czerwiec 06, 2011, 19:07:11 »

songo 1970,
i w du¿ej mierze „system” wychodzi im naprzeciw, niestety nie widz± ¿e to o ich krew chodzi.
d³ugi czas my¶la³em podobnie, ale teraz s±dzê, ¿e i to jest systemowy schemat my¶leniowy wpajany
od szko³y podstawowej. Bo przecie¿ w ¿yciu, i ja i Ty znajdujemy masy ludzi, którzy wcale tak nie my¶l±, chocia¿ od czasu do czasu powtarzaj± z nawyku
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #174 : Czerwiec 06, 2011, 19:50:43 »

songo 1970,
d³ugi czas my¶la³em podobnie, ale teraz s±dzê, ¿e i to jest systemowy schemat my¶leniowy wpajany
od szko³y podstawowej. Bo przecie¿ w ¿yciu, i ja i Ty znajdujemy masy ludzi, którzy wcale tak nie my¶l±, chocia¿ od czasu do czasu powtarzaj± z nawyku

to prawda- to stereotyp,-
jednak nie zmy¶lony.

pozdr.

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: