Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 07:47:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jan od Boga  (Przeczytany 19557 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kabaretka28
Gość
« : Styczeń 05, 2009, 20:17:27 »

Zakłądam wątek aby uzyskać pomoc od ludzi, którzy wiedzą cos więcej na ten temat. Ktoś z bliskich mi osób chce tam pojechać z malutkim dzieckiem ale z uwagi na to, że to nie lada wyprawa dobrze byłoby znaleźć jakiś kontakt do "Joao de Deus" wiedzieć więcej jak tam dojechać, co zabrać ze sobą, itp. A najważniejsza sprawa to ten kontakt, żeby nie jechać w ciemno jesli to możliwe. Więc proszę osoby, które posiadają jakieś informacje na ten temat o pomoc. UÂśmiech
Być może jest osoba, która tam była lub zna taką osobę i mogłaby podzielić się swoimi doświadczeniami.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 20:22:44 wysłane przez kabaretka28 » Zapisane
patch
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 05, 2009, 21:02:46 »

Jesli szukasz zapewnieĂą co do podjetej decyzji o wyjeÂździe to troche smieszne.
Jan od Boga to tylko emitent 4 gĂŞstoÂści. Pomaga, leczy. Lecz nie on a poprzez niego.
I nie ma, Âże za nic. Oczywiscie zrzutka jest co Âłaska. Ale co tam pieniÂądze.
Koszt jest na poziomie duchowoÂści.
Jan od Boga gdy wyleczy (nie on lecz poprzez niego) to tylko wtedy gdy mu "zapÂłacisz".
CenÂą jest poddanie siĂŞ i zniewolenie. To zniewolenie to po prostu bycie przecietniakiem.
Nigdy nie wpÂłyniesz na postep i rozwĂłj, nigdy nie bedziesz ponad to co daja ci inni, gdy Âświadomie i z wÂłasnej woli skorzystasz z tej oferty.
Mozna sobie tÂłumaczyĂŚ, Âże lepsze jakiekolwiek zycie niÂż ÂśmierĂŚ.
Mam nadziejĂŞ, Âże przynajmniej Ty gdy bĂŞdziesz chciaÂł skorzystaĂŚ z "jego" mocy uzdrawiania, poszukasz wiecej informacji na temat tego co ja tu Ci piszĂŞ.
Pozdrawiam.
kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 05, 2009, 21:21:40 »

patch informacje, ktĂłre tu przedstawiasz juz posiadam. Ale mimo wszystko dziĂŞkujĂŞ. Z jakiegoÂś powodu piszesz tu o zniewoleniu. MyÂślisz, Âże poprzez uzdrowienie inne cywilizacje zniewolÂą nas??  CoÂś
Z pewnoÂścia nie on leczy. Jest medium. Tak z resztÂą o sobie mĂłwi.
MyÂślĂŞ, Âże Âłatwo jest przedstawiaĂŚ swoje opinie "...lepsze jakiekolwiek zycie niÂż ÂśmierĂŚ' kiedy nie ma siĂŞ chorego dziecka i nie trzeba codziennie patrzeĂŚ na jego potworne cierpienie. MyÂślĂŞ, Âże jeÂśli ma sie czyste intencje, chce sie pomĂłc drugiemu czÂłowiekowi to naleÂży to zrobiĂŚ. Nie szukam tu zapewnieĂą co do podjĂŞtej decyzji bo nie mnie to dotyczy. ProszĂŞ o konkretne informacje.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 05, 2009, 22:34:45 »

I po co to >patch<,
kaÂżdy zrobi, co uwaÂża za sÂłuszne. Ja osobiÂście jeszcze dwa lata temu gdybym byÂł w podobnej sytuacji pojechaÂłbym vez namysÂłu, bez wzglĂŞdu na jakieÂś "nawiedzone" ostrzeÂżenia.
Ale to ja, dziÂś pewnie postÂąpiÂłbym ... nie wiem jak bym postÂąpiÂł i nie chcĂŞ wiedzieĂŚ.
kiajemi
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 05, 2009, 23:47:11 »

Informacje znajdziesz na www.DzikiMietek.com
Poszukaj w spisie " Jan od Boga".
Pozdrawiam
kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 06, 2009, 18:39:56 »

Jesli szukasz zapewnieĂą co do podjetej decyzji o wyjeÂździe to troche smieszne.
Jan od Boga to tylko emitent 4 gĂŞstoÂści. Pomaga, leczy. Lecz nie on a poprzez niego.
I nie ma, Âże za nic. Oczywiscie zrzutka jest co Âłaska. Ale co tam pieniÂądze.
Koszt jest na poziomie duchowoÂści.
Jan od Boga gdy wyleczy (nie on lecz poprzez niego) to tylko wtedy gdy mu "zapÂłacisz".
CenÂą jest poddanie siĂŞ i zniewolenie. To zniewolenie to po prostu bycie przecietniakiem.
Nigdy nie wpÂłyniesz na postep i rozwĂłj, nigdy nie bedziesz ponad to co daja ci inni, gdy Âświadomie i z wÂłasnej woli skorzystasz z tej oferty.
Mozna sobie tÂłumaczyĂŚ, Âże lepsze jakiekolwiek zycie niÂż ÂśmierĂŚ.
Mam nadziejĂŞ, Âże przynajmniej Ty gdy bĂŞdziesz chciaÂł skorzystaĂŚ z "jego" mocy uzdrawiania, poszukasz wiecej informacji na temat tego co ja tu Ci piszĂŞ.
Pozdrawiam.
JeÂżeli boisz siĂŞ patch, Âże ktoÂś lub coÂś moÂże zawÂładn¹Ì duszÂą bÂądÂź zrobiĂŚ z niÂą coÂś zÂłego to zupeÂłnie nie ufasz Bogu. MoÂżemy pogubic siĂŞ w swoich uczuciach ale nasza dusza zawsze naleÂżeĂŚ bĂŞdzie do Boga. Nie powinniÂśmy baĂŚ siĂŞ nowych doÂświadczeĂą. Tym bardziej, jeÂśli kierujemy siĂŞ dobrem swoim i  innego czÂłowieka. W Twoich odpowiedziach widzĂŞ ironiĂŞ a ta na pewno nie jest oznakÂą miÂłoÂści.
gregtech
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 06, 2009, 23:10:07 »

Sam jestem ciekaw tego Jana , kabaretka jak bĂŞdziesz wiedzieĂŚ coÂś wiĂŞcej i jak wyjedziesz to napisz, i opisz jak byÂło co i jak UÂśmiech pozdrawiam gorÂąco i Âżycze powodzenia !
kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 09, 2009, 19:53:55 »

gregtech, nie ja tam jadĂŞ. Ale jeÂśli osoba,ktĂłra tam pojedzie bĂŞdzie chciaÂła podzieliĂŚ siĂŞ doÂświadczeniami to napiszĂŞ. UÂśmiech
patch
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 12, 2009, 18:57:18 »

JeÂżeli boisz siĂŞ patch, Âże ktoÂś lub coÂś moÂże zawÂładn¹Ì duszÂą bÂądÂź zrobiĂŚ z niÂą coÂś zÂłego to zupeÂłnie nie ufasz Bogu. MoÂżemy pogubic siĂŞ w swoich uczuciach ale nasza dusza zawsze naleÂżeĂŚ bĂŞdzie do Boga. Nie powinniÂśmy baĂŚ siĂŞ nowych doÂświadczeĂą. Tym bardziej, jeÂśli kierujemy siĂŞ dobrem swoim i  innego czÂłowieka. W Twoich odpowiedziach widzĂŞ ironiĂŞ a ta na pewno nie jest oznakÂą miÂłoÂści.
Kochana, nie nadinterpretuj UÂśmiech
Zaw³adniêcie dusz¹ i zaufanie bogu nie ma ze soba nic wspólnego. Podobno wróg boga mo¿e zaw³adn¹Ì dusz¹ kazdym podstepem. Moim zdaniem to Ty negujesz istnienie antagonizmu dobra (bo bóg to dobro, tak zrozumia³em Twój post).
Zamkniecie oczu aby nie dostrzec "rzeczywistoÂści" to nie jest sposĂłb na bycie Âświadomym.
ÂŻeby nie byÂło, Âże jestem jakis nawiedzony, chciaÂłem dodac, Âże wÂłasnie jem kolacjĂŞ i jest normalna UÂśmiech
Motywem napisania mojego postu jest to, ¿e jesli ktoœ chce czegoœ to to dostanie. Ale gdy ktos chce dotkn¹Ì go³ymi d³oùmi ognia tylko dlatego, ¿e inni mówi¹, ¿e jest ³adny, ciep³y i grzeje, to ja wyrazam swoje zdanie, które brzmi "najpierw dowiedz sie czym jest ogieù".
Pozdrawiam ciepÂło blondyna UÂśmiech
gregtech
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 13, 2009, 14:35:44 »

Nigdy nie wpÂłyniesz na postep i rozwĂłj, nigdy nie bedziesz ponad to co daja ci inni, gdy Âświadomie i z wÂłasnej woli skorzystasz z tej oferty..

Sorry Patch ale wydaje mi siê ¿e to co piszesz to s± jakie¶ TOTALNE BREDNIE !!!! "TO ZNIEWOLENIE TO POPROSTU BYCIE PRZECIÊTNIAKIEM" - normalnie masakra jak to przeczyta³em Jêzyk niez³a bajucha, sk±d to masz Jêzyk bajeczek siê naogl±da³a¶ czy jak ?? To co bêdziesz zamiast niebieskim smerfem to szarym ? Albo niestety nie zostaniesz prezydentem Polski tylko bêdziesz przeciêtnym Polakiem z dwójka dzieci ?? A mo¿e w czwartej gêsto¶ci bêdziesz przeciêtniakiem Co¶ Mo¿e rozszerz swoj± wypowied¼ co do owej przeciêtno¶ci Jêzyk
Kiara
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 13, 2009, 16:08:35 »

Ojoj , a co to jest ufac Bogu? Idziesz do kogos , chcesz zeby ci w czyms pomogl, i tylko tego chcesz, wiec godzisz sie na jego metody.O ktorych mozesz nic ale to nic nie wiedziec. On bedac nie uczciwy, lub nie swiadomy jak to dziala , wlancza cie w jakis system, ktory pomaga doraznie ( leczy) , bys na dluzsza mete stala sie osoba zasilajaca energetycznie ten system. I tak bardzo czesto sie dzieje. Kazdy ma wolna wole i na gorze i na dole ( ale nie kazdy jest uczciwy i na gorze i na dole) woiec korzysta z tej swojej wolnej woli jak uwaza ze jest dla niego dobrze. A jego zdaniem dobrze jest za cene wyleczenia , czerpac do konca twojego zycia z ciebie energie. i Ok, dalas na to zgode jadac , pokonujac tysiace kilometrow i placac rowniez fizycznie. A Ufac Bogu? mozesz , ze jest dobry i nas chroni. Ale co to jest Boska ochrona? To taka ze chroni rowniez twoja wole poddania sie Janowi od Boga, bo jest to twoja i tylko twoja ecyzja do mometu jej zmiany. jedni chca zebys nie zmieniala, a inni pokazuja ci tylko jak to wyglada.
 a ja uwielbiam truskawki i delektuje sie ich smakiem codziennie ( czasami mam przerwy). Nadal ufam Bogu iz jest dobrem zawsze  chroniacym akt mojej woli. Jaki? a to juz zalezy odemnie.

kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Czy  jedzac lekarstwo , ktore na jedno dziala pozytywnie a drugie zatruwa , przestalas ufac Bogu? Pewnie nie, a lekarstwo oddzialywuje rowniez negatywnie tworzac zaburzenia w organizmie.Dlaczego? , Dlaczego Bog nie zrobil zeby tak nie bylo? Bo to twoja decyzja, akt twojej woli zeby je zjesc, wiec doswiadczysz rowniez konsekfecji , ktore ciebie naucza lub nie co jest twoim dobrem. az do skutku.wiedze musisz posiasc osobiscie, i to w 100% chroni Bog. Dlatego jedni pojada do Jana od Boga, a inni juz tego doswiadczenia nie potrzebuje.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 16:16:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
Jolalucyna
Gość
« Odpowiedz #11 : Październik 08, 2012, 10:23:15 »

Witam
  Mam ogromnÂą proÂśbĂŞ do osĂłb, ktĂłre wybierajÂą siĂŞ do Jana od Boga, albo do osĂłb, ktĂłre znajÂą kogoÂś kto siĂŞ tam wybiera o kontakt z nimi, moÂże bym mogÂła siĂŞ zabraĂŚ z kimÂś, bo sama siĂŞ bojĂŞ jechaĂŚ tam. Z gĂłry bardzo dziĂŞkujĂŞ.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: