Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:41:27

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Orêdzie Noworoczne EN-KI  (Przeczytany 46746 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Styczeñ 08, 2009, 01:51:22 »

@marchello - no tak nie by³o by bo by¶my to zrobili dawno temu SAMI ale pewna organizacja przestêpcza zwana równie¿ Ko¶cio³em KATolickim, która nie wie co to MI£O¦Æ zatrzyma³a NAS LUDZKO¦Æ 2000 lat temu!!! i od tamtego czasu ludzie s± nie tyle zacofani co nast±pi³o na skalê g³obalnê zaciemnienie i zatrzyma³ siê rozwój duchowy ludzko¶ci...

pasuje tutaj pewien dowcip - w niebie pytaj± siê ¦w Piotra, a wiesz, ¿e na ziemii teraz jest Chrze¶cijañstwo? na co ¦w. Piotr odpowiada - mówicie o tym kó³ku rybackim, które za³o¿y³em 2 tysi±ce lat temu? to oni w to ciagle wierz±?!

i to by by³o na tyle...

Kap³an 718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Styczeñ 08, 2009, 11:18:50 »

To siê wtr±cê, rozumiem, ¿e zgodnie z definicj± i pojêciem 718 tak¿e katem i oszustem by³ np. ojciec Kolbe [duchowny KK] który to w O¶wiêcimiu odda³ ¿ycie za wspó³wiê¼nia... nom, alez go "skatowa³"... Tak samo sostra zakonna znana pod imieniem "matka Teresa" - oczywi¶cie tak¿e wykorzystywa³a osoby którymi siê opiekowa³a...

Jezeli powiecie, ¿e to wyj±tek, to przytoczê Wam ca³ego tira takich "wyj±tków"...
Gniew Bozy
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Styczeñ 08, 2009, 11:53:26 »

Cytat: Kap³an 718
pasuje tutaj pewien dowcip - w niebie pytaj± siê ¦w Piotra, a wiesz, ¿e na ziemii teraz jest Chrze¶cijañstwo? na co ¦w. Piotr odpowiada - mówicie o tym kó³ku rybackim, które za³o¿y³em 2 tysi±ce lat temu? to oni w to ciagle wierz±?!
A ma³o tego - kó³ko powsta³o z inicjatywy cz³owieka, który nie zna³ siê na ³owieniu ryb - by³ synem pewnego cie¶li. I szczerze powiem, ¿e i ja nale¿ê do tego kó³ka, a wzorem do na¶ladowania dla mnie sta³ siê w³a¶nie ów syn cie¶li i pewnej ¯ydówki z Jerozolimy U¶miech
W oczekiwaniu na Zbawienie - pozdrawiam!
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Styczeñ 08, 2009, 12:01:21 »

Nic sie nie zmienilo. Straszenie, elity i tajemnice.....
Kiaro, o ile jeszcze pamiêtam, to Ty lubujesz siê we wszelkiego rodzaju teoriach spiskowych "wtajemniczenia i ukrywania wiedzy przed mot³ochem". Sk±d nagle taka wzgarda dla siostrzanych, b±d¼ co b±d¼, pogl±dów?

sarah54 - dos³ownie przed sekund± przegl±da³em stronê wolnomularstwa i zdaje siê widzia³em ten sam nick; to Ty? U¶miech

Ko¶cio³em KATolickim, która nie wie co to MI£O¦Æ zatrzyma³a NAS LUDZKO¦Æ 2000 lat temu
Klisze, klisze, klisze... nie mo¿ecie wyprodukowaæ czego¶ nowego? Tak¿e - popracujcie nad informacjami z zakresu historii ko¶cio³a; braki odbieraj± wiarygodno¶æ... (czy ja powiedzia³em "wiarygodno¶æ"?).
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2009, 12:03:35 wys³ane przez Loukas » Zapisane
Gniew Bozy
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Styczeñ 08, 2009, 12:03:51 »

Zastanow sie o co my mamy wysylac nasza energie milosci w kosmos? Jak tam jest jej moc, ful, a tu na ziemi jej nam brakuje? to po co wysylac tam gdzie jest duzo i powiekszac deficyt gdzie jest malo?
A mo¿e w³a¶nie tej "energii mi³o¶ci" mamy za du¿o? Mo¿e Jan Pawe³ II umieraj±c wyzwoli³ jej wielkie pok³ady w ludziach? A teraz komu¶ ta energia przeszkadza i ka¿e nam siê jej pozbyæ wys³aj±c w kosmos! Ja bêdê mi³o¶ci± siê dzieli³, ale tutaj - na Ziemi!
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Styczeñ 08, 2009, 12:17:29 »

@Loukas - nie powinienne¶ pytaæ o to sarah54 a ona nie powinna Ci odpowiedzieæ na to pytanie...

Kap³an 718'
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Styczeñ 08, 2009, 12:49:53 »

Mo¿e Jan Pawe³ II umieraj±c wyzwoli³ jej wielkie pok³ady w ludziach?
Nie mówi mi prosze nic o "JP II", dostaje niestrawno¶ci.

@Loukas - nie powinienne¶ pytaæ o to sarah54 a ona nie powinna Ci odpowiedzieæ na to pytanie...
A to niby dlaczego, ciekawa koincydencja... Masonem i tak raczej nie jest, bo w Polsce chyba jeszcze nie ma jakiej¶ szczególnie ezoterycznie ukierunkowanej lo¿y...
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Styczeñ 08, 2009, 12:52:55 »

a dlatego Loukas, ¿e jest to prywatna sprawa czy kto¶ jest czy nie - nie pyta siê i tyle, ja te¿ Ci nie powiem czy jestem...

718'
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Styczeñ 08, 2009, 12:55:24 »

Oczywi¶cie, ¿e nie jeste¶. Wielki Wschód nie jest jeszcze tak lekkomy¶lny. Tylko nie roumiem jednego - gdzie ja zapyta³em j± o to, czy jest masonem? To, ¿e kto¶ pisze na dostêpnej dla ka¿dego stronie wolnomularskiej komentarz, nie znaczy jeszcze wcale, ¿e musi nale¿eæ do lo¿y, prawda?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2009, 12:55:53 wys³ane przez Loukas » Zapisane
Gniew Bozy
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Styczeñ 08, 2009, 12:57:07 »

Cytat: Loukas
Niestrawno¶æ nie umniejszy jednak zas³ug JPII.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 08, 2009, 13:17:41 »

Cytat: Loukas
Niestrawno¶æ nie umniejszy jednak zas³ug JPII.

JPII jest postaci± kontrowersyjn±. Oczywi¶cie nie w¶ród Polaków, wiadomo, z jakich powodów. Nie umniejszam bynajmniej jego zas³ug, jego jako cz³owieka. Aczkolwiek mimo wielu zmian, w sporej ilo¶ci spraw pozosta³ konserwatywny, niejako zamykaj±c ko¶ció³ w dawnych postawach (np bêd±c przeciw jakiejkowliek sztucznej antykoncepcji). St±d nie nale¿y go odbieraæ jedynie przez ducha patriotycznego.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Styczeñ 08, 2009, 13:21:38 »

Oczywi¶cie, ¿e nie jeste¶. Wielki Wschód nie jest jeszcze tak lekkomy¶lny. Tylko nie roumiem jednego - gdzie ja zapyta³em j± o to, czy jest masonem? To, ¿e kto¶ pisze na dostêpnej dla ka¿dego stronie wolnomularskiej komentarz, nie znaczy jeszcze wcale, ¿e musi nale¿eæ do lo¿y, prawda?

skoñczmy temat, my¶la³em, ¿e pytasz j± czy jest, a skoro nie to ¼le zrozumia³em...

718'
Gniew Bozy
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Styczeñ 08, 2009, 13:44:48 »

Cytat: Tenebrael
JPII jest postaci± kontrowersyjn±. Oczywi¶cie nie w¶ród Polaków, wiadomo, z jakich powodów. Nie umniejszam bynajmniej jego zas³ug, jego jako cz³owieka. Aczkolwiek mimo wielu zmian, w sporej ilo¶ci spraw pozosta³ konserwatywny, niejako zamykaj±c ko¶ció³ w dawnych postawach (np bêd±c przeciw jakiejkowliek sztucznej antykoncepcji). St±d nie nale¿y go odbieraæ jedynie przez ducha patriotycznego.
Ceniê Jana Paw³a II nie za patriotyzm (patriotyzm papie¿a mnie nie obchodzi). Zaimponowa³ mi swoj± otwarto¶ci± na ludzi, konserwatyzmem, którego nie wszyscy s± zwolennikami i si³± ducha. My¶lê, ¿e zmian w Ko¶ciele powinno byæ jak najmniej. Powinni¶my wróciæ do pocz±tków Chrze¶cijañstwa, czyli do eucharystycznego wymiaru pojmowania Boga.
Natomiast co do antykoncepcji - to jest ona nie tyle ingerowaniem w Bo¿y zamys³ stworzenia nowego ¿ycia, co wyrazem braku szacunku do partnera. Antykoncepcja otwiera cz³owiekowi drogê do egoistycznego realizowania swoich ¿±dzy, do "gzienia siê" w psychicznym komforcie nieponoszenia konsekwencji za swoje czyny i nie brania odpowiedzialno¶ci za potomstwo, które mog³oby zostaæ poczête. Antykoncepcja jest jednym z czynników mówi±cych o braku mi³o¶ci do drugiego cz³owieka. Stosowaæ antykoncepcjê, to tak jakby mówiæ partnerowi: jestem z tob± dla seksu. Chcê ci daæ trochê przyjemno¶ci ale te¿ i sobie chcê dogodziæ twoim kosztem i bez stresu.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Styczeñ 08, 2009, 13:58:02 »

Nic sie nie zmienilo. Straszenie, elity i tajemnice.....
Kiaro, o ile jeszcze pamiêtam, to Ty lubujesz siê we wszelkiego rodzaju teoriach spiskowych "wtajemniczenia i ukrywania wiedzy przed mot³ochem". Sk±d nagle taka wzgarda dla siostrzanych, b±d¼ co b±d¼, pogl±dów?

Jestem zwolennikiem mowienia prawdy, co nie zmiejia faktu iz istnieja tajemnice i sekrety , ktore nalezy odkrywac. A szczegolnie te , ktore wprowadzaja nas w bledne myslenie. Manipuluja nasza swiadomoscia.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2009 Loukas.

Kiara U¶miech U¶miech
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Styczeñ 08, 2009, 14:03:21 »

To oredzie skierowane jest do Kaplana718 i chomikow.Po raz kolejny Samcio
powoluje sie na”stek bzdur”i kaze nam czytac NT.Po “ zawlaszczeniu” Jezusa,
przywlaszczyl sobie rowniez Boga Ojca i przemawia w jego imieniu.Rowniez
Boga umiescil w jakiejs blizej niesprecyzowanej kosmicznej otchlani a przeciez
wiadomo,ze Bog jest wszedzie i w kazdym z nas z osobna.Nie ma juz ani jednego
slowa o Nibiru(nie ma wiec sie czego bac!) oprocz tego,ze bedzie PRECESJA,ktora
jest nieuniknionym procesem powtarzjacym sie co 25 tys.lat.Zaraz,zaraz…Atlantyda
zginela w wyniku precesji,czy przejscia Nibiru!!??A jesli tak,to co z tymi 25tys.lat?
A co z potopem sprzed ponad 7000 lat!!??Kto “maczal”w tym palce??…A skutki
precesji beda takie same – jak wnioskujemy z “Oredzia”- jak przy przelocie Nibiru.
Pogubilem sie juz w tym wszystkim tak samo jak pogubilem sie przy czytaniu sesji
z p.Lucynka.Nooooo….to jest dopiero belkot i STEK BZDUR!!!Widocznie Samcio
wypil przed “oredziem”za duzo ziemskiego szampana i mu zaszkodzil i przeszkodzil
w jasnym formulowaniu mysli.A i bez szampana mial z tym rowniez zawsze problemy.
Znalazl sobie rowniez sprzymierzenca w strefie ezoterycznej i obiecuje,ze pieniadze
na odkopanie Cheopsow znajda sie i przawdopodobnie misja dojdzie do skutku nawet
bez naszej pomocy.Bardzo sie ciesze!!!
Pozdrawiam.
Gniew Bozy
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Styczeñ 08, 2009, 14:35:06 »

Przychodzi ateista po ¶mierci do piek³a, patrzy, rozgl±da siê, a tam co krok impreza, wóda i klimacik weso³y... Pyta wiêc naczelnego diab³a: - a gdzie smo³a wid³y i przypalanie piekielnym ogniem? Diabe³ na to: - smo³a jest w piekle katolików. Ka¿dy ma takie piek³o jakie sobie wymy¶li³.  Du¿y u¶miech Cool
Zatem ja bêdê mia³ swoje piekie³ko ze smó³k± gor±c±, a Kap³an 718 z wielkimi katastrofami z Nibru i Samuelem (Abaddonem) w tle  Z³y Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2009, 14:39:19 wys³ane przez Gniew Bozy » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Styczeñ 08, 2009, 14:42:05 »

Gniew Bo¿y..,

Je¶li pozwoli³by¶ na wolno¶æ seksualn± ka¿demu cz³owiekowi, to zorientowa³by¶ siê bardzo prêdko, ¿e nikt, ale to nikt nie zechcia³by pozostaæ na tym poziomie. Ka¿demu potrzebna jest mi³o¶æ, czu³o¶æ, zrozumienie...
Têpe, wyuzdane, seksualne wynaturzenia s± wynikiem braku mi³o¶ci i patologi± rodziny, wywodz±c± siê z tych samych pobudek.
Zakazy oraz uprawomocnienia zwi±zków s³u¿± utracie wolno¶ci i manipulacji przez jednego z partnerów. Ten silniejszy psychicznie wykorzysta prawodawstwo dla w³asnych celów. Przez wiele wieków panowie byli gór±, wciskaj±c swoje ¿ony w kuchenne naro¿niki traktuj±c je jak gumowe lalki. Teraz widzê wiele "nowoczesnych" kobiet traktuj±cych swoich mê¿ów jak maszynki do realizowania zachcianek. Wzajemnego wykorzystywania nie widaæ koñca...

A teraz odwróæ ca³± sytuacjê, naucz ma³e dzieci, ¿e najwa¿niesza w ¿yciu jest mi³o¶æ, naucz je praktycznego jej wdra¿ania we w³asne ¿ycie, a gwarantujê Ci, ¿e ¿adne sakramenty ma³¿eñstwa nie bêd± im potrzebne. Najwiêkszym sakramentem (¶wiêto¶ci±) bêdzie wzajemna mi³o¶æ, pe³na szacunku i wyrozumia³o¶æi.

Kontrola urodzin, pozostaje tylko kontrol±, manipulacja, poczucie winy, grzechu, jest pozbawieniem wolno¶ci...
Niewolnik zawsze chce mieæ obok siebie drugiego niewolnika, bo w niewoli tworzy siê hierarchia. I tak doszli¶my do sedna sprawy, dopóki cz³owiek wolny nie zrozumie si³y mi³o¶ci, doputy tworzy³ bêdzie prawa zniewalaj±ce wszystkich dooko³a i samego siebie. Religia to w³a¶nie zbiór takich praw.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Gniew Bozy
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Styczeñ 08, 2009, 14:50:06 »

Cytat: Thotal
I tak doszli¶my do sedna sprawy, dopóki cz³owiek wolny nie zrozumie si³y mi³o¶ci, doputy tworzy³ bêdzie prawa zniewalaj±ce wszystkich dooko³a i samego siebie. Religia to w³a¶nie zbiór takich praw.
A wolno¶æ wyboru? Nikt mi przecie¿ nie nakazuje jak mam postêpowaæ. Sam decydujê, czy wybraæ dobro, czy z³o. Czy posiadanie sumienia jest ograniczeniem wolno¶ci??? Czy wed³ug Ciebie wolni ludzie to tylko i wy³±cznie atei¶ci???
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2009, 14:51:25 wys³ane przez Gniew Bozy » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Styczeñ 08, 2009, 15:02:21 »

Po gwa³townej sprzeczce z ¿on±,
mê¿czyzna spyta³
Dlaczego nie mo¿emy ¿yæ w zgodzie,
tak jak nasze dwa psy ?

One nigdy nie walcz± !

To prawda zgodzi³a siê ¿ona
ale zwi±¿ je zrazem,
a zobaczysz co siê stanie.

Pozdrawiam - Thotal Du¿y u¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Styczeñ 08, 2009, 15:06:02 »

Ceniê Jana Paw³a II nie za patriotyzm (patriotyzm papie¿a mnie nie obchodzi). Zaimponowa³ mi swoj± otwarto¶ci± na ludzi, konserwatyzmem, którego nie wszyscy s± zwolennikami i si³± ducha. My¶lê, ¿e zmian w Ko¶ciele powinno byæ jak najmniej. Powinni¶my wróciæ do pocz±tków Chrze¶cijañstwa, czyli do eucharystycznego wymiaru pojmowania Boga.
Natomiast co do antykoncepcji - to jest ona nie tyle ingerowaniem w Bo¿y zamys³ stworzenia nowego ¿ycia, co wyrazem braku szacunku do partnera. Antykoncepcja otwiera cz³owiekowi drogê do egoistycznego realizowania swoich ¿±dzy, do "gzienia siê" w psychicznym komforcie nieponoszenia konsekwencji za swoje czyny i nie brania odpowiedzialno¶ci za potomstwo, które mog³oby zostaæ poczête. Antykoncepcja jest jednym z czynników mówi±cych o braku mi³o¶ci do drugiego cz³owieka. Stosowaæ antykoncepcjê, to tak jakby mówiæ partnerowi: jestem z tob± dla seksu. Chcê ci daæ trochê przyjemno¶ci ale te¿ i sobie chcê dogodziæ twoim kosztem i bez stresu.

Szczerze, chcia³em rozwin±æ wypowied¼, ale podsumujê do¶æ krotko, bo d³ugo by by³o pisaæ - to, co piszesz, jest wynikiem tego, jak ko¶ció³ postrzega seks. A mianowicie jako co¶ wstydliwego, czego robiæ nie nale¿y, albo robiæ tylko kilka razy w ¿yciu, kiedy chce siê mieæ dziecko. Antykoncepcja pozwala parom cieszyæ siê w pe³ni sob± (bo nie ukrywajmy - seks mimo wszystko jest czê¶ci± obcowania ze sob± dwojga kochaj±cych siê ludzi. Nie zawsze, nie od razu, ale jednak jest), nie planuj±c jeszcze dziecka. Czy to znaczy, ze nie bior± odpowiedzialno¶ci? Oczywi¶cie, ze bior±. Tylko antykoncepcja sprawia, ¿e mo¿na mieæ dziecko wtedy, kiedy siê chce, a nie wtedy, kiedy kalendarzyk zawiedzie. Sprawia, ze rodzice mog± siê wcze¶niej przygotowaæ (emocjonalnie, duchowo, czy choæby finansowo) do przysz³ej pe³nionej funkcji. Zastanów siê, ile jest dzieci w domach dziecka, porzuconych, dlatego, ze rodzice "wpadli" i nie chcieli dziecka? Albo nie mieli mo¿liwo¶ci go utrzymaæ? A antykoncepcja pozwala na (oczywi¶cie nie pe³ne) wyeliminowanie takich przypadków, ograniczenie ich. Wbrew temu, co postuluje ko¶ció³, pozwala LEPIEJ planowaæ rodzinê, której KK rzekomo tak strze¿e.
Gniew Bozy
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Styczeñ 08, 2009, 15:09:15 »

Cytat: Thotal
To prawda zgodzi³a siê ¿ona
ale zwi±¿ je zrazem,
a zobaczysz co siê stanie.
Jeden nie bêdzie chcia³ oddaæ swoich pche³ drugiemu ?
Gniew Bozy
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Styczeñ 08, 2009, 15:19:51 »

Szczerze, chcia³em rozwin±æ wypowied¼, ale podsumujê do¶æ krotko, bo d³ugo by by³o pisaæ - to, co piszesz, jest wynikiem tego, jak ko¶ció³ postrzega seks. A mianowicie jako co¶ wstydliwego, czego robiæ nie nale¿y, albo robiæ tylko kilka razy w ¿yciu, kiedy chce siê mieæ dziecko. Antykoncepcja pozwala parom cieszyæ siê w pe³ni sob± (bo nie ukrywajmy - seks mimo wszystko jest czê¶ci± obcowania ze sob± dwojga kochaj±cych siê ludzi. Nie zawsze, nie od razu, ale jednak jest), nie planuj±c jeszcze dziecka. Czy to znaczy, ze nie bior± odpowiedzialno¶ci? Oczywi¶cie, ze bior±. Tylko antykoncepcja sprawia, ¿e mo¿na mieæ dziecko wtedy, kiedy siê chce, a nie wtedy, kiedy kalendarzyk zawiedzie. Sprawia, ze rodzice mog± siê wcze¶niej przygotowaæ (emocjonalnie, duchowo, czy choæby finansowo) do przysz³ej pe³nionej funkcji. Zastanów siê, ile jest dzieci w domach dziecka, porzuconych, dlatego, ze rodzice "wpadli" i nie chcieli dziecka? Albo nie mieli mo¿liwo¶ci go utrzymaæ? A antykoncepcja pozwala na (oczywi¶cie nie pe³ne) wyeliminowanie takich przypadków, ograniczenie ich. Wbrew temu, co postuluje ko¶ció³, pozwala LEPIEJ planowaæ rodzinê, której KK rzekomo tak strze¿e.
1. Je¿eli ludzie nie s± emocjonalnie przygotowani do pe³nienia roli rodziców, to nie oznacza, ¿e powinni stosowaæ antykoncepcjê. W takim przypadku w ogóle nie powinni podejmowaæ wspó³¿ycia.
2. Seks jest nagrod± dla ma³¿onków za mi³o¶æ, któr± siebie darz± oraz za trudy bycia razem (dwóch jak¿e bardzo odmiennych istot).
3. Dzieci w domach dziecka to przede wszystkim efekt braku mi³o¶ci ze strony rodziców, ich niedojrza³o¶ci a takze zdarzeñ losowych.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Styczeñ 08, 2009, 15:40:40 »

1. Je¿eli ludzie nie s± emocjonalnie przygotowani do pe³nienia roli rodziców, to nie oznacza, ¿e powinni stosowaæ antykoncepcjê. W takim przypadku w ogóle nie powinni podejmowaæ wspó³¿ycia.
2. Seks jest nagrod± dla ma³¿onków za mi³o¶æ, któr± siebie darz± oraz za trudy bycia razem (dwóch jak¿e bardzo odmiennych istot).
3. Dzieci w domach dziecka to przede wszystkim efekt braku mi³o¶ci ze strony rodziców, ich niedojrza³o¶ci a takze zdarzeñ losowych.

1 i 2 - Hmmm. W takim uk³adzie, przy tym tempie ¿ycia, i pó¼nym zak³adaniu rodziny, cz³owiek musia³by do wieku 25-30 lat ca³kowicie zrezygnowaæ z seksu. A ka¿dy cz³owiek potrzeby seksualne posiada. Zapytaj siê psychologów, do czego prowadzi nie spe³nienie tych potrzeb. Mo¿e zmienisz danie na temat seksu Mrugniêcie

Seks jako NAGRODA? Nie chcê nic mówiæ, ale mi to przypomina handel wymienny. A konkretniej prostytucjê.

A co do niepodejmowania wspó³¿ycia - a co powiesz na to, gdy rodzice s± emocjonalnie przygotowani, a nie przygotowani materialnie?

3. Mam kumpla, który wychowa³ siê w domu dziecka. I nie chcê Ci nic mówiæ, ale po³owa tych dzieci pochodzi z niechcianych ci±¿.

Podsumowuj±c, uwa¿am, ze Twoja ideologia ³adnie brzmi na "papierze", natomiast w ¿yciu nie sprawdza siê wcale. I neistety, tak jest z wiêkszo¶æi± ko¶cielnych twierdzeñ. ³adne przy mówieniu, w praktyce kompletnie niestosowalne.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Styczeñ 08, 2009, 15:45:38 »

A to wszystko co napisales to wzorcowe uproszczenie tematu. wiesz co? jak ktos ma problemy trawienne , to powinien zaprzestac jesc. Szczegolnie dla przyjemnosci, delektowania sie jakims smakiem.No bo przeciez nie dorosl do tego.... Prawda?

Sam seks dla sportu to odroch jeszcze zwierzecych zachowan w czlowieku. Ale seks z miloscia to nastepny etap rozwoju Ludzkosci. Pozniej bedzie MILOSC z seksem.

Kiara U¶miech U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Styczeñ 08, 2009, 17:03:54 »

Ekhem, Kiara...to by³o do mnie? Bo je¶li tak, to ja siê z zgadzam zdecydowanie z Tob±. Po prostu w odpowiedzi na s³owa Gniewu Bozego, mam wra¿enie, ¿e i on, i ludzie podobnie my¶l±cy nieco ¼le rozumiej± seks jako taki. Zapominaj± o kontek¶cie czysto biologicznym (który niestety w nas pozosta³ ze zwierz±t), a samemu zjawisku nadaj± jakie¶ hmmm...nie wiem, jak to okre¶liæ, ale wyjatkowe znaczenie.
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: