tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« : Wrzesień 16, 2008, 07:58:19 » |
|
Z powodu licznych b³êdów generowanych przez serwer fora.pl - forum zosta³o przeniesione na serwer darmowefora.pl ZawartoœÌ starego forum mo¿na przegl¹daÌ, nied³ugo bêdzie umieszczona na zewnêtrznym serwerze wraz z wyszukiwark¹. Najczêstsze b³êdy na starym forum to: -"500 internal server error" -"Zosta³eœ wyrzucony z forum..." -niesprawna wyszykiwarka -znikaj¹ce PW -i wiele, wiele innych... Na tym forum ju¿ nie powinno byÌ ¿adnych problemów, poza tym jest szybsze i bez reklam.  pozdro
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2008, 22:34:03 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 16, 2008, 10:57:55 » |
|
ÂŻeby nie spamowaĂŚ, pytam tu, bo nie znam siĂŞ specjalnie na nowinkach. Gdzie jest ten "edytuj"? Jak siĂŞ nim poslugiwaĂŚ?
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 16, 2008, 11:12:38 » |
|
nad swoj¹ wiadomoœci¹ masz opcje "Modyfikuj wiadomoœÌ" ale dzia³a przez 60 minut, póŸniej znika  stolo 
|
|
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro" 
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 16, 2008, 11:42:47 » |
|
DziĂŞki. A jeÂśli w kwadraciku postawi siĂŞ haszka, to nie zostanie dÂłoÂżej?
|
|
|
|
|
|
|
Windir
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 16, 2008, 11:42:59 » |
|
dziwne to forum.. trzeba sie przyzwyczaiĂŚ
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 16, 2008, 12:37:06 » |
|
nie powinno   stolo 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 12:37:54 wysłane przez stolo »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 16, 2008, 12:49:59 » |
|
nie powinno   stolo  ehemm... chyba powinoo, z tego co pamiĂŞtam to tak ustawiÂłem, nie chcĂŞ Âżeby ta opcja znikaÂła - dla mnie tak jest o wiele lepiej //edytowanosprawdziÂłem, jest ustawione jak na starym forum, chyba tym ktĂłrzy mĂłwili o 60 min. chodziÂło jednak o to, Âże ich wylogowuje po tym czasie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 12:52:36 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 16, 2008, 12:52:56 » |
|
he, he, he....siĂŞ pomyliÂło (mi) masz racjĂŞ powinno byĂŚ "powinno" - teÂż pamiĂŞtam tÂą opcjĂŞ  sorki za pomyÂłkĂŞ ;P  stolo 
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 16, 2008, 13:03:16 » |
|
A czy da sie tak ustawiĂŚ poprawki, zeby np do 2 minut po wysÂłaniu nie bylo adnotacji ze 'post byÂł zmieniany'? Czesto sie zdarza ze znajde jakiegoÂś orta i Âżeby nie byÂło ze zmieniÂłam coÂś w treÂści, musze skasowaĂŚ posta i wysÂłac nowego ponownie 
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 16, 2008, 13:10:03 » |
|
A czy da sie tak ustawiĂŚ poprawki, zeby np do 2 minut po wysÂłaniu nie bylo adnotacji ze 'post byÂł zmieniany'? Czesto sie zdarza ze znajde jakiegoÂś orta i Âżeby nie byÂło ze zmieniÂłam coÂś w treÂści, musze skasowaĂŚ posta i wysÂłac nowego ponownie  da siĂŞ, jakby wiĂŞcej osĂłb tego chciaÂło - ustawimy ale ja np. nie widzĂŞ wiĂŞkszych problemĂłw - czy pod wiadomoÂściÂą pisze, Âże byÂła zmieniana, czy nie, niewaÂżne. uÂżytkownik sam jeden tylko zna powody edycji i OK (zresztÂą dokÂładna godzina edycji jest teÂż podana, wiĂŞc jak to byÂło np. 3-5 min. po dacie napisania posta [teÂż podana], to chyba kaÂżdy siĂŞ domyÂśli, Âże chodziÂło o drobnÂą korektĂŞ ortografii lub czytelnoÂści posta) pozdro
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 16, 2008, 13:11:26 » |
|
No siema xD nowe forum fajne ;]
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 16, 2008, 13:13:51 » |
|
o witamy, widzĂŞ, Âże paczka ze starego forum coraz bardziej w komplecie
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 16, 2008, 13:15:59 » |
|
Jest jeszcze jedna rzecz która zosta³a zmieniona - mianowicie nawigacja. Na starym skrypcie nazwy tematów/w¹tków by³y aktywnymi linkami. Teraz trzeba wróciÌ na stronê g³ówn¹ i ponownie wchodziÌ do danej grupy tematycznej. Jak dla mnie to nieco mniej wygodne bo wolniejsze. Plusem w poprzedniej skórce by³o to, ze nowe wiadomoœci by³y bardziej czytelnie zaznaczone [nic nie daje tytaj zmiana barwy]. Plus - jaki tutaj [jeszcze :p ] porz¹dek.
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 16, 2008, 13:20:15 » |
|
Jest jeszcze jedna rzecz która zosta³a zmieniona - mianowicie nawigacja. Na starym skrypcie nazwy tematów/w¹tków by³y aktywnymi linkami. Teraz trzeba wróciÌ na stronê g³ówn¹ i ponownie wchodziÌ do danej grupy tematycznej. Jak dla mnie to nieco mniej wygodne bo wolniejsze. Plusem w poprzedniej skórce by³o to, ze nowe wiadomoœci by³y bardziej czytelnie zaznaczone [nic nie daje tytaj zmiana barwy]. Plus - jaki tutaj [jeszcze :p ] porz¹dek.
ten problem nie jest juÂż problemem  w ustawieniach profilu moÂżna wybraĂŚ "opcje wyglÂądu forum" - ustawiasz sobie styl i design jaki chcesz 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 16, 2008, 13:33:00 » |
|
Enigma, naprawdê przejmujesz siê jakimiœ ma³ymi "ortami". Myœlê ¿e jest to mniejszy powód do wstydu, jeœli w ogóle takim jest, ni¿ pisanie bez u¿ywania polskich znaków i mimo to robienie b³êdów.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 16, 2008, 13:40:57 » |
|
arteq - pod ostatnim postem masz okienko SKOCZ DO: tam wybierasz gdzie chcesz siê udaÌ - znaczy do jakiego forum. Jak chcesz wróciÌ do forum w którym aktualnie siê znajdujesz to wystarczy klikn¹Ì "ID" bo domyœlnie w³aœnie ono jest ustawione 
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 16, 2008, 13:42:29 » |
|
arteq - pod ostatnim postem masz okienko SKOCZ DO: tam wybierasz gdzie chcesz się udać - znaczy do jakiego forum. Jak chcesz wrócić do forum w którym aktualnie się znajdujesz to wystarczy kliknąć "IDŹ" bo domyślnie właśnie ono jest ustawione  masakra  masz całkowitą rację czemu wcześniej tego nie widziałem?? ehhh... roztargnienie
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 13:43:02 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 16, 2008, 13:44:27 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 13:46:14 wysłane przez stolo »
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 16, 2008, 13:51:45 » |
|
dlaczego po zmianie wyglÂądu profilu, nie pokazujÂą siĂŞ avatary?? zawsze tak jest?
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 16, 2008, 13:55:15 » |
|
nie wiem - ja zmieniajÂąc nie zauwaÂżyÂłem tego (?)  stolo 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 13:55:56 wysłane przez stolo »
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 16, 2008, 13:57:58 » |
|
No ma racje nie widaĂŚ avatarĂłw ;/
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 16, 2008, 13:58:27 » |
|
no... u mnie nie ma a zauwa¿y³em ¿e proponowane style bardziej mi odpowiadaj¹ ni¿ ten... lecz skoro nie ma avatarów, muszê pozostaÌ przy tym - bo ³atwiej odró¿niÌ wypowiedzi u¿ytkowników.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 16, 2008, 14:00:27 » |
|
...moÂże sprĂłbuj wylogowaĂŚ siĂŞ i zalogowaĂŚ jeszcze raz (znaczy po zmianie wyglÂądu)  stolo
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 16, 2008, 14:01:16 » |
|
sie robi :-D
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 16, 2008, 14:03:13 » |
|
no i ni ma :-( trudno, przeÂżyje :-) bĂŞdĂŞ siĂŞ chyba musiaÂł przyzwyczaiĂŚ do tego rozlazÂłego :-P
|
|
|
|
|
|
|
|