Tenebrael
Gość
|
 |
« : Styczeń 12, 2009, 15:44:52 » |
|
Witam Có¿, zak³adam temat, gdy¿ w³aœnie obejrza³em film z tytu³u w¹tku. Chrzeœcijanom radzê nie ogl¹daÌ - naprawdê mocny, mocno udokumentowany. Zapraszam do obejrzenia i dyskusji (podaje link do 1 z 10-ciu czêœci, dalej nale¿y ju¿ iœÌ po odnoœnikach) http://www.youtube.com/watch?v=KHBQz6GWJAI
|
|
|
|
|
|
|
Robson
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 12, 2009, 19:07:24 » |
|
Obejrza³em i powiem tyle, ciekawy. By³o ju¿ kilka podobnych filmów. Mnie osobiœcie nie przeszkadza, ¿e Jezus móg³ mieÌ dzieci, rodzeùstwo czy generalnie rodzinê w naszym rozumieniu. Z moj¹ wiar¹ siê nic nie dzieje po obejrzeniu filmu. Trzeba pamiêtaÌ, ¿e Bibliê napisali ludzie. Ludzie ja t³umaczyli i ludzie decydowali, co powinno wejœÌ do kanonu a co nie. Prawda mo¿e was zadziwiÌ  jak to napisa³a funadacja Nautilius na pomniku w Emilcinie.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 12, 2009, 20:48:09 » |
|
Szczerze, to ja siê bardziej skoncentrowa³em na tym, ¿e znaleziono Jego szcz¹tki - co by³oby zaprzeczeniem fundamentalnej dla KK teorii zmartwychwstania. ChoÌ mnie samego te¿ to nie uderzy³o, bo od d³u¿szego czasu uwa¿am, ¿e tak na prawdê fakt zmartwychwstania (fizycznego) Jezusa jest najmniej wa¿ny w ca³ym biblijnym przekazie. niemniej jednak film mocny, a i dowody doœÌ mocno uzasadnione (wiem, ¿e by³o wiele tego typu filmów, jednak dowody w nich przedstawione by³y... no có¿, najczêœciej co najwy¿ej w¹tpliwe, a czasem wrêcz œmieszne)
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2009, 17:25:45 » |
|
no cĂłz - przykro mi, Âże zdoÂłujĂŞ teraz katolikĂłw - Jezus ÂżyÂł jako czÂłowiek i umarÂł jako czÂłowiek... tyle, Âże byÂł to niezwykle inteligentny i udochowiony czÂłowiek, byÂł wtajemniczony w najbardziej tajemnÂą wiedzĂŞ i byÂł, Âże tak powiem Crowleyem tamtych czasĂłw - POTĂÂŻNY MAG ALE CZÂŁOWIEK!!!
a film faktycznie mocny, mam go na dysku i czasem oglÂądam, mocne dowody NAUKOWE na to, Âże byÂł mĂŞÂżem Marii Magdaleny i Âże uprawiali czĂŞsto seks (naukowcy nawet to okreÂślili po DNA tych dwojga!)
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 13, 2009, 17:31:03 » |
|
KapÂłan 718 - "naukowcy nawet to okreÂślili po DNA tych dwojga" - ekhem, a gdzie to byÂło w filmie? A jeÂśli nie byÂło, to skad te dane?
Co do porównywania do Crowleya, to te¿ œrednio. Nie chcê nikogo ura¿aÌ, ale uwa¿am, ze by³o wielu wiêkszych magów, ni¿ Crowley - Crowley wyró¿ni³ siê tym, ¿e by³ kontrowersyjny.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 13, 2009, 17:39:28 » |
|
no widzisz Tene, ja mam peÂłnÂą wersjĂŞ filmu, trwa jakoÂś 2 godziny, na poczÂątku tego nie wyÂłapaÂłem bo nie miaÂłem polskich napisĂłw, potem jak obejrzaÂłem z napisami to jasno to zostaÂło powiedziane (aha i tu waÂżne - naukowcom nie mĂłwiono celowo, Âże to mogÂą byĂŚ materiaÂły DNA Jezusa i MM - no i powiedzieli, Âże to para i widaĂŚ, Âże czĂŞsto siĂŞ kochali!) - jest taki monet w filmie, Âże wkÂładajÂą prochy tych dwojga do specjalnych fiolek i tam porĂłwnujÂą - OGLÂĄDAJ UWAÂŻNIE!
to siĂŞ oglÂąda SEKUNDA PO SEKUNDZIE GAPIÂĄC SIĂ W EKRAN CAÂŁY CZAS - inaczej to strata czasu jest...
obejrzyj PEÂŁNÂĄ WERSJĂ, a nie coÂś tam z youtube...
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 13, 2009, 17:40:19 » |
|
KapÂłan 718 - "naukowcy nawet to okreÂślili po DNA tych dwojga" - ekhem, a gdzie to byÂło w filmie? A jeÂśli nie byÂło, to skad te dane?
Co do porównywania do Crowleya, to te¿ œrednio. Nie chcê nikogo ura¿aÌ, ale uwa¿am, ze by³o wielu wiêkszych magów, ni¿ Crowley - Crowley wyró¿ni³ siê tym, ¿e by³ kontrowersyjny.
JEZUS TEÂŻ BYÂŁ I TO TAK BARDZO, ÂŻE GO UKRZYÂŻOWALI  KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 13, 2009, 17:47:45 » |
|
czy w DNA ka¿dego cz³owieka jest licznik seksu?? ciekawa teoria, jeszcze o takiej nie s³ysza³em. aaa i jeszcze z DNA mo¿na wyci¹gn¹Ì kto jest w parze z kim.. A ja ca³e ¿ycie szukam mojej po³ówki... muszê sobie zbadaÌ DNA pewnie tam bêdzie zapisane jej imie i nazwisko EDIT: to prawda, obejrza³em tylko pierwsz¹ czêœÌ, ale wiem ¿e z DNA jednego osobnika nie mo¿na wyczytaÌ jego drugiej po³ówki, a tym bardziej ile razy siê z ni¹ kocha³. Dla mnie nie ma znaczenia czy zmar³ jak ka¿dego z nas to czeka, i zosta³ pochowany, czy zosta³ zabrany do "nieba" ¿ywcem, czy rozp³yn¹³ siê powietrzu, czy te¿ wsiad³ do jakiegoœ pojazdu i odlecia³ na inn¹ planetê. Najwa¿niejsze jest to co zostawi³. ale obiecujê ¿e obejrzê w ca³oœci ten film http://peb.pl/filmy-dokumentalne/98387-rapidshare-lost-tomb-jesus-zaginiony-grob.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 18:17:39 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 13, 2009, 17:53:25 » |
|
czy w DNA ka¿dego cz³owieka jest licznik seksu?? ciekawa teoria, jeszcze o takiej nie s³ysza³em. aaa i jeszcze z DNA mo¿na wyci¹gn¹Ì kto jest w parze z kim.. A ja ca³e ¿ycie szukam mojej po³ówki... muszê sobie zbadaÌ DNA pewnie tam bêdzie zapisane jej imie i nazwisko
Co do liczniku seksu, to nie wiem, zobaczĂŞ, co tam wykombinowali  A co do reszty - wybacz: obejrzyj, po czym pisz, bo mam wraÂżenie, Âże nie widziaÂłeÂś, a komentujesz.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 13, 2009, 18:25:02 » |
|
oglÂądaĂŚ TYLKO z napisami bo nawet jak ktoÂś zna dobrze angielski to siĂŞ pogubi przy tych naukowych okreÂśleniach i technicznych nazwach...
a potem podyskutujemy dopiero jak obejrzycie ca³oœÌ...
nie chodzi o licznik seksu - zobacz film Blad a potem sie wypowiedz dopiero!
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 13, 2009, 18:35:07 » |
|
(aha i tu waÂżne - naukowcom nie mĂłwiono celowo, Âże to mogÂą byĂŚ materiaÂły DNA Jezusa i MM - no i powiedzieli, Âże to para i widaĂŚ, Âże czĂŞsto siĂŞ kochali!) - KapÂłan 718'
WyciÂągam tylko wnioski z tego co piszesz, naukowcy dostali materiaÂł genetyczny 2 osĂłb i wywnioskowali Âże sÂą para i czĂŞsto siĂŞ kochali
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 13, 2009, 18:42:27 » |
|
widaĂŚ maÂłe masz pojĂŞcie o genetyce i tym co jest w DNA!!!
obejrzyj film - potem pisz...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 13, 2009, 18:46:04 » |
|
Ja nie widzialam i skometuje ( chociz chetnie obejrze w polskiej wersji), natomiast pisze bo... no bo mam dostep do tamtych czasow. Oczywiscie ze Jezus ( ten o ktorym myslimy wszyscy) a nie ktos kto tez nosil takie imie, mial zone MM a z nia dzieci. Zyl jak Czlowiek w tamtych czasach, byla to niezwykla ENERGIA wcielona w materie wiec doknala niezwyklych rzeczy.Nie byl ukrzyzowany ( tak jak odaje KK) , przeszedl bardzo wielkie cierpienie , ktore zaakceptowal.Cierpienie psychiczne jest o wiele wieksze niz fizyczne jako energia. Pomoglo mu ono w transformacji swojego ciala fizycznego w cialo subatomowe ( ZLOTE CIALO) On je posiada. Tak wiec nie umarl, i nie ma nigdzie jego fizycznych szczatek. Odszedl z przestrzeni ziemi po fizycznym odejsciu MM. Tu na ziemi nie ma warunkow dla zycia i rozwoju osoby o takiej wibracji jak ON. Tak wiec nie ma i nie bedzie znaleziony nigdy na ziemi grob Jezusa.Za to jest kilka mistyfikacji tamtych czasow zrobionych dla zatarcia sladow tej informacji. Jest tez kilka niezrozumien z powodu braku wiedzy. A co z Jezusem? On wrocil na ziemie , jest w naszej przestrzeni, obnizyl swoja wibracje zeby mogl byc z nami w obecnych czasach. Zabralo mu to 2 lata, tyle czasu trwalo obnizanie wibracji i zejscie do naszego poziomu zycia. W zwiazku z tym nie ma grobu , bo nie umarl, nie ma daty urodzin wspolczesnej , bo sie nie urodzil w naszej epoce. Powrocil i jest,ujawni sie ale nie pod imieniem Jezus. Nie chce sie idetyfikowac z tym imieniem poniewaz religje zrobily sobie szyld z Jego dawnej postaci i Jego dawnego imienia. Przekrecily cala przekazana przez niego wiedze, zatarly meritum i wykorzystaly dla wslasnej wielkosci. Ponownie wynoszac i gloryfikujac mezczyzne. A nie to przekazal nam Jezus. kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 19:02:21 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 13, 2009, 18:49:25 » |
|
kap³an - s³uchaj powiem tak, .................... nie powiesz mi ¿e w DNA jest wpisana moja przesz³oœÌ i przysz³oœÌ kogo kocham a kogo nie, ile razy na kogoœ spojrza³em czy te¿ ile razy siê z kimœ kocha³em. Ten film nie zmieni mojej wiedzy na temat DNA. Jest to Zwi¹¿ek Chemiczny, dany nam raz na ca³e ¿ycie, i niezmienny (a przynajmniej w taki w³aœnie sposób). To nie CD R
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 18:51:55 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 13, 2009, 18:52:46 » |
|
ÂświĂŞte sÂłowa Kiara, nawet nie mam co komentowaĂŚ - podpisujĂŞ siĂŞ pod tym co napisaÂłaÂś, moÂże za mocno wprost i dosÂłownie ale juz chyba czas najwyÂższy  KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 13, 2009, 18:53:53 » |
|
Mi te¿ siê to wydaje dziwne, ¿e w DNA mieliby odkryÌ czêstotliwoœÌ uprawiania seksu - niemniej jednak, widzia³em wersjê podstawow¹, wersjê finaln¹ bêdê mieÌ dopiero jutro - zobaczê i oceniê.
Tak czy owak, film wydaje mi siĂŞ mocno udokumentowany. Zawsze, oczywiÂście, moÂżna by zadaĂŚ kilka dodatkowych pytaĂą, wyraziĂŚ takie czy inne wÂątpliwoÂści, niemniej jednak jak dla mnie jest bardzo prawdopodobne, Âże znaleÂźli grĂłb (TEGO) Jezusa.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 13, 2009, 18:56:11 » |
|
kap³an - s³uchaj powiem tak, .................... nie powiesz mi ¿e w DNA jest wpisana moja przesz³oœÌ i przysz³oœÌ kogo kocham a kogo nie, ile razy na kogoœ spojrza³em czy te¿ ile razy siê z kimœ kocha³em. Ten film nie zmieni mojej wiedzy na temat DNA. Jest to Zwi¹¿ek Chemiczny, dany nam raz na ca³e ¿ycie, i niezmienny (a przynajmniej w taki w³aœnie sposób). To nie CD R
Ty chyba czÂłowieku, Âżyjesz jednak w Âśredniowieczu nadal! a Ziemia teÂż jest pÂłaska? mĂłwiono, Âże jest a za spekulacje, Âże jest okrÂągÂła palona na stosach!!! DNA to nie CDR ale raczej DVD-RW czyli moÂżna zapisywaĂŚ, nadpisywaĂŚ i kasowaĂŚ... EDIT: pogadamy jak juÂż obejrzycie CAÂŁY FILM Z POLSKIMI NAPISAMI... 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 18:58:08 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 13, 2009, 18:58:53 » |
|
A tak swoja droga to grob i sarkofag byl przygotowany dla Jezusa przez tych co mysleli iz go zabija, uda im sie , bo nie wierzyli w Jego mozliwosc transformacji. Pochowano w nim ( z tego co ja wiem, a nie mam dowodow) Jego brata Jakuba. Dzisiaj wszyscy mysla iz byl to Jezus, niezly numer zrobil mu rowniez na koniec swojego zycia. Jezeli z genow mogli odczytac seks byl jego domena zyciowa? To pewnie by sie zgodzilo z moja wiedza, istotnie tak bylo. A ze przez krotki czas byl mezem MM i mial z nia corke Tamar, to by tez potwierdzilo jego zwiazek z MM. Ale jak oni to odczytali? Czy jest mozliwy taki odczyt? Czy tez jest to kolejny podstep przeszlosci dla nszej terazniejszosci? Wyjasni sie, czas odkryje i te karty. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 13, 2009, 19:06:25 » |
|
Ty chyba czÂłowieku, Âżyjesz jednak w Âśredniowieczu nadal! a Ziemia teÂż jest pÂłaska? mĂłwiono, Âże jest a za spekulacje, Âże jest okrÂągÂła palona na stosach!!! DNA to nie CDR ale raczej DVD-RW czyli moÂżna zapisywaĂŚ, nadpisywaĂŚ i kasowaĂŚ... EDIT: pogadamy jak juÂż obejrzycie CAÂŁY FILM Z POLSKIMI NAPISAMI... 718' myÂślĂŞ Âże powinieneÂś uwaÂżaĂŚ bo ktoÂś ci za duÂżo wyczyÂściÂł a za maÂło nadpisaÂł. Nauka tak jak matematyka jest nieubÂłagana. JeÂżeli takie bzdury sÂą tam to szkoda go oglÂądaĂŚ. Albo ty cos przekreciÂłeÂś jak wiele innych informacji.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 13, 2009, 19:10:11 » |
|
W filmie sugerujÂą, Âże owszem, miaÂł z MM dziecko, aczkolwiek byÂł to chÂłopiec.
Co do filmu, Blad - obejrzyj. Nie wiem, jak wersja reÂżyserska, ale wersja podstawowa jest naprawdĂŞ ciekawa, ciekawe podejÂście do sprawy, i raczej daleka od maÂło udowodnionych "teorii spiskowych". Jaka jest wersja reÂżyserska - nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 13, 2009, 19:11:07 » |
|
maÂło mnie obchodzi nauka bo sÂą sto lat za murzynami! jeÂśli nie chcesz tego obejrzeĂŚ dziĂŞki mnie to fajnie - widaĂŚ nie jest to Ci dane i tyle...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 13, 2009, 19:15:44 » |
|
Blad - spokojnie, na pewno wersja podstawowa jest w peÂłni naukowa, o to siĂŞ nie martw. A co do reÂżyserskiej, to Ci powiem, jak siĂŞ dowiem. ZresztÂą, zapewne po tym, jak czytaÂłeÂś moje wypowiedzi wiesz, Âże ja raczej krytycznie patrzĂŞ, i na wszystkie nieudokumentowane teorie patrzĂŞ z mocnym przymruÂżeniem oka. A ten film daÂł mi wiele do myÂślenia (sceptykowi), co chyba jest najlepszÂą rekomendacjÂą  EDIT: Niestety, na YT jest dostĂŞpna jedynie wersja podstawowa, jakby coÂś. Film w Polsce na DVD niedostĂŞpny, pozostaje tylko sprowadzenie albo torrenty.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 19:20:24 wysłane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 13, 2009, 19:25:18 » |
|
dla zainteresowanych podajĂŞ oficjalny link do strony filmu - http://www.jesusfamilytomb.com/a do Kiary ma pytanie konkretne o symbolikĂŞ, co przedstawia ten Âłuk trĂłjkÂątny z okrĂŞgiem w Âśrodku (od jakiegoÂś czasu Âśmi siĂŞ to) a i jeÂśli uznasz, Âże dotyczy to tego o czym rozmawialiÂśmy pisz na PW a nie na forum tutaj... dla mnie pierwsze skojarzenie to Âłuk trĂłjkÂątny symbol mĂŞski a okrÂąg ÂżeĂąski ale to chyba coÂś znacznie wiĂŞcej...  chodzi mi o ten symbol nad grobowcem - w filmie jest o tym cicho! do innych, ktĂłrzy by chcieli to interpetowaĂŚ zaznaczam, Âże chodzi mi KONKRETNIE o czasy biblijne wÂłaÂśnie i znaczenie w tamtych czasach - stÂąd pytanie do Kiary jest KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 13, 2009, 19:30:01 » |
|
W filmie sugerujÂą, Âże owszem, miaÂł z MM dziecko, aczkolwiek byÂł to chÂłopiec.
Co do filmu, Blad - obejrzyj. Nie wiem, jak wersja reÂżyserska, ale wersja podstawowa jest naprawdĂŞ ciekawa, ciekawe podejÂście do sprawy, i raczej daleka od maÂło udowodnionych "teorii spiskowych". Jaka jest wersja reÂżyserska - nie wiem.
Ja nie twierdzĂŞ Âże nie miaÂł dzieci, Âże nie miaÂł rodziny. MiaÂł jak wielu z nas braci i siostry (co jest w Nowym Testamencie wyraÂźnie napisane), prawdopodobnie miaÂł ÂżonĂŞ (MariĂŞ MagdalenĂŞ) a skoro miaÂł ÂżonĂŞ to i pewnie dzieci. Ja twierdzĂŞ Âże to co napisaÂł kapÂłan o DNA to bzdura, co do filmu w caÂłoÂści podaÂłem linka wczeÂśniej na rapidshare. Co do symboli nad wejsciem jest wypowiedz w filmie, tylko trzeba go uwaÂżnie oglÂądaĂŚ
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 19:35:00 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 13, 2009, 19:46:01 » |
|
Blad - wersja, do ktĂłrej link podaÂłeÂś, to wersja podstawowa (1:27), a jest teÂż wersja reÂżyserska (niecaÂłe 2 h). Ja teÂż widziaÂłem wersjĂŞ podstawowÂą, reÂżyserska dopiero mi siĂŞ ssie.
Co do symbolu, to mam niejasne przeczucie, Âże jest to symbol zwiÂązany z relacjÂą miĂŞdzy inkarnowanÂą duszÂą czÂłowieka a jego WyÂższym Ja (czy jakkolwiek by to zwaĂŚ - ja piszĂŞ w terminologii Huny). ChociaÂż zastanawiam siĂŞ teÂż nad nim, bo skÂądÂś znam ten symbol... nawet powiem, ze znam go od dÂłuuugiego czasu, tylko nie pamiĂŞtam juÂż dokÂładnie, skÂąd.
|
|
|
|
|
|
|
|