Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 09:45:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: The Lost Tomb of Jesus - Zaginiony grobowiec Jezusa  (Przeczytany 37225 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« : Styczeñ 12, 2009, 15:44:52 »

Witam

Có¿, zak³adam temat, gdy¿ w³a¶nie obejrza³em film z tytu³u w±tku. Chrze¶cijanom radzê nie ogl±daæ - naprawdê mocny, mocno udokumentowany. Zapraszam do obejrzenia i dyskusji (podaje link do 1 z 10-ciu czê¶ci, dalej nale¿y ju¿ i¶æ po odno¶nikach)

http://www.youtube.com/watch?v=KHBQz6GWJAI
Robson
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 12, 2009, 19:07:24 »

Obejrza³em i powiem tyle, ciekawy. By³o ju¿ kilka podobnych filmów. Mnie osobi¶cie nie przeszkadza, ¿e Jezus móg³ mieæ dzieci, rodzeñstwo czy generalnie rodzinê w naszym rozumieniu. Z moj± wiar± siê nic nie dzieje po obejrzeniu filmu. Trzeba pamiêtaæ, ¿e Bibliê napisali ludzie. Ludzie ja t³umaczyli i ludzie decydowali, co powinno wej¶æ do kanonu a co nie. Prawda mo¿e was zadziwiæ U¶miech jak to napisa³a funadacja Nautilius na pomniku w Emilcinie.

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 12, 2009, 20:48:09 »

Szczerze, to ja siê bardziej skoncentrowa³em na tym, ¿e znaleziono Jego szcz±tki - co by³oby zaprzeczeniem fundamentalnej dla KK teorii zmartwychwstania. Choæ mnie samego te¿ to nie uderzy³o, bo od d³u¿szego czasu uwa¿am, ¿e tak na prawdê fakt zmartwychwstania (fizycznego) Jezusa jest najmniej wa¿ny w ca³ym biblijnym przekazie. niemniej jednak film mocny, a i dowody do¶æ mocno uzasadnione (wiem, ¿e by³o wiele tego typu filmów, jednak dowody w nich przedstawione by³y... no có¿, najczê¶ciej co najwy¿ej w±tpliwe, a czasem wrêcz ¶mieszne)
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 13, 2009, 17:25:45 »

no cóz - przykro mi, ¿e zdo³ujê teraz katolików - Jezus ¿y³ jako cz³owiek i umar³ jako cz³owiek... tyle, ¿e by³ to niezwykle inteligentny i udochowiony cz³owiek, by³ wtajemniczony w najbardziej tajemn± wiedzê i by³, ¿e tak powiem Crowleyem tamtych czasów - POTʯNY MAG ALE CZ£OWIEK!!!

a film faktycznie mocny, mam go na dysku i czasem ogl±dam, mocne dowody NAUKOWE na to, ¿e by³ mê¿em Marii Magdaleny i ¿e uprawiali czêsto seks (naukowcy nawet to okre¶lili po DNA tych dwojga!)

Kap³an 718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 13, 2009, 17:31:03 »

Kap³an 718 - "naukowcy nawet to okre¶lili po DNA tych dwojga" - ekhem, a gdzie to by³o w filmie? A je¶li nie by³o, to skad te dane?

Co do porównywania do Crowleya, to te¿ ¶rednio. Nie chcê nikogo ura¿aæ, ale uwa¿am, ze by³o wielu wiêkszych magów, ni¿ Crowley - Crowley wyró¿ni³ siê tym, ¿e by³ kontrowersyjny.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 13, 2009, 17:39:28 »

no widzisz Tene, ja mam pe³n± wersjê filmu, trwa jako¶ 2 godziny, na pocz±tku tego nie wy³apa³em bo nie mia³em polskich napisów, potem jak obejrza³em z napisami to jasno to zosta³o powiedziane (aha i tu wa¿ne - naukowcom nie mówiono celowo, ¿e to mog± byæ materia³y DNA Jezusa i MM - no i powiedzieli, ¿e to para i widaæ, ¿e czêsto siê kochali!) - jest taki monet w filmie, ¿e wk³adaj± prochy tych dwojga do specjalnych fiolek i tam porównuj± - OGL¡DAJ UWA¯NIE!

to siê ogl±da SEKUNDA PO SEKUNDZIE GAPI¡C SIÊ W EKRAN CA£Y CZAS - inaczej to strata czasu jest...

obejrzyj PE£N¡ WERSJÊ, a nie co¶ tam z youtube...

Kap³an 718'
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 13, 2009, 17:40:19 »

Kap³an 718 - "naukowcy nawet to okre¶lili po DNA tych dwojga" - ekhem, a gdzie to by³o w filmie? A je¶li nie by³o, to skad te dane?

Co do porównywania do Crowleya, to te¿ ¶rednio. Nie chcê nikogo ura¿aæ, ale uwa¿am, ze by³o wielu wiêkszych magów, ni¿ Crowley - Crowley wyró¿ni³ siê tym, ¿e by³ kontrowersyjny.

JEZUS TE¯ BY£ I TO TAK BARDZO, ¯E GO UKRZY¯OWALI U¶miech

Kap³an 718'
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 13, 2009, 17:47:45 »

czy w DNA ka¿dego cz³owieka jest licznik seksu?? ciekawa teoria, jeszcze o takiej nie s³ysza³em. aaa i jeszcze z DNA mo¿na wyci±gn±æ kto jest w parze z kim.. A ja ca³e ¿ycie szukam mojej po³ówki... muszê sobie zbadaæ DNA pewnie tam bêdzie zapisane jej imie i nazwisko

EDIT: to prawda, obejrza³em tylko pierwsz± czê¶æ, ale wiem ¿e z DNA jednego osobnika nie mo¿na wyczytaæ jego drugiej po³ówki, a tym bardziej ile razy siê z ni± kocha³. Dla mnie nie ma znaczenia czy zmar³ jak ka¿dego z nas to czeka, i zosta³ pochowany, czy zosta³ zabrany do "nieba" ¿ywcem, czy rozp³yn±³ siê powietrzu, czy te¿ wsiad³ do jakiego¶ pojazdu i odlecia³ na inn± planetê. Najwa¿niejsze jest to co zostawi³. ale obiecujê ¿e obejrzê w ca³o¶ci ten film http://peb.pl/filmy-dokumentalne/98387-rapidshare-lost-tomb-jesus-zaginiony-grob.html
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 18:17:39 wys³ane przez Blad » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 13, 2009, 17:53:25 »

czy w DNA ka¿dego cz³owieka jest licznik seksu?? ciekawa teoria, jeszcze o takiej nie s³ysza³em. aaa i jeszcze z DNA mo¿na wyci±gn±æ kto jest w parze z kim.. A ja ca³e ¿ycie szukam mojej po³ówki... muszê sobie zbadaæ DNA pewnie tam bêdzie zapisane jej imie i nazwisko

Co do liczniku seksu, to nie wiem, zobaczê, co tam wykombinowali Mrugniêcie A co do reszty - wybacz: obejrzyj, po czym pisz, bo mam wra¿enie, ¿e nie widzia³e¶, a komentujesz.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 13, 2009, 18:25:02 »

ogl±daæ TYLKO z napisami bo nawet jak kto¶ zna dobrze angielski to siê pogubi przy tych naukowych okre¶leniach i technicznych nazwach...

a potem podyskutujemy dopiero jak obejrzycie ca³o¶æ...

nie chodzi o licznik seksu - zobacz film Blad a potem sie wypowiedz dopiero!

Kap³an 718'
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 13, 2009, 18:35:07 »

(aha i tu wa¿ne - naukowcom nie mówiono celowo, ¿e to mog± byæ materia³y DNA Jezusa i MM - no i powiedzieli, ¿e to para i widaæ, ¿e czêsto siê kochali!) -
Kap³an 718'
Wyci±gam tylko wnioski z tego co piszesz, naukowcy dostali materia³ genetyczny 2 osób i wywnioskowali ¿e s± para i czêsto siê kochali
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 13, 2009, 18:42:27 »

widaæ ma³e masz pojêcie o genetyce i tym co jest w DNA!!!

obejrzyj film - potem pisz...

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 13, 2009, 18:46:04 »

Ja nie widzialam i skometuje ( chociz chetnie obejrze w polskiej wersji), natomiast pisze bo... no bo mam dostep do tamtych czasow.

Oczywiscie ze Jezus ( ten o ktorym myslimy wszyscy) a nie ktos kto tez nosil takie imie, mial zone MM a z nia dzieci.
Zyl jak Czlowiek w tamtych czasach, byla to niezwykla ENERGIA wcielona w materie wiec doknala niezwyklych rzeczy.Nie byl ukrzyzowany ( tak jak odaje KK) , przeszedl bardzo wielkie cierpienie , ktore zaakceptowal.Cierpienie psychiczne jest o wiele wieksze niz fizyczne jako energia. Pomoglo mu ono w transformacji swojego ciala fizycznego w cialo subatomowe  ( ZLOTE CIALO) On je posiada. Tak wiec nie umarl, i nie ma nigdzie jego fizycznych szczatek. Odszedl z przestrzeni ziemi po fizycznym odejsciu  MM.  Tu na ziemi nie ma warunkow dla zycia i rozwoju osoby o takiej wibracji jak ON. Tak wiec nie ma i nie bedzie znaleziony nigdy na ziemi grob Jezusa.Za to jest kilka mistyfikacji tamtych czasow zrobionych dla zatarcia sladow tej informacji. Jest tez kilka niezrozumien z powodu braku wiedzy.
A co z Jezusem? On wrocil na ziemie , jest w naszej przestrzeni, obnizyl swoja wibracje zeby mogl byc z nami w obecnych czasach. Zabralo mu to 2 lata, tyle czasu trwalo obnizanie wibracji i zejscie do naszego poziomu zycia.
W zwiazku z tym nie ma grobu , bo nie umarl, nie ma daty urodzin wspolczesnej , bo sie nie urodzil w naszej epoce. Powrocil i jest,ujawni sie ale nie pod imieniem Jezus. Nie chce sie idetyfikowac z tym imieniem poniewaz religje zrobily sobie szyld z Jego dawnej  postaci i Jego dawnego imienia. Przekrecily cala przekazana przez niego wiedze, zatarly meritum i wykorzystaly dla wslasnej wielkosci. Ponownie wynoszac i gloryfikujac mezczyzne. A nie to przekazal nam Jezus.

kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 19:02:21 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 13, 2009, 18:49:25 »

kap³an - s³uchaj powiem tak, .................... nie powiesz mi ¿e w DNA jest wpisana moja przesz³o¶æ i przysz³o¶æ kogo kocham a kogo nie, ile razy na kogo¶ spojrza³em czy te¿ ile razy siê z kim¶ kocha³em. Ten film nie zmieni mojej wiedzy na temat DNA. Jest to Zwi±¿ek Chemiczny, dany nam raz na ca³e ¿ycie, i niezmienny (a przynajmniej w taki w³a¶nie sposób). To nie CD R
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 18:51:55 wys³ane przez Blad » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 13, 2009, 18:52:46 »

¶wiête s³owa Kiara, nawet nie mam co komentowaæ - podpisujê siê pod tym co napisa³a¶, mo¿e za mocno wprost i dos³ownie ale juz chyba czas najwy¿szy U¶miech

Kap³an 718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 13, 2009, 18:53:53 »

Mi te¿ siê to wydaje dziwne, ¿e w DNA mieliby odkryæ czêstotliwo¶æ uprawiania seksu - niemniej jednak, widzia³em wersjê podstawow±, wersjê finaln± bêdê mieæ dopiero jutro - zobaczê i oceniê.

Tak czy owak, film wydaje mi siê mocno udokumentowany. Zawsze, oczywi¶cie, mo¿na by zadaæ kilka dodatkowych pytañ, wyraziæ takie czy inne w±tpliwo¶ci, niemniej jednak jak dla mnie jest bardzo prawdopodobne, ¿e znale¼li grób (TEGO) Jezusa.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 13, 2009, 18:56:11 »

kap³an - s³uchaj powiem tak, .................... nie powiesz mi ¿e w DNA jest wpisana moja przesz³o¶æ i przysz³o¶æ kogo kocham a kogo nie, ile razy na kogo¶ spojrza³em czy te¿ ile razy siê z kim¶ kocha³em. Ten film nie zmieni mojej wiedzy na temat DNA. Jest to Zwi±¿ek Chemiczny, dany nam raz na ca³e ¿ycie, i niezmienny (a przynajmniej w taki w³a¶nie sposób). To nie CD R

Ty chyba cz³owieku, ¿yjesz jednak w ¶redniowieczu nadal! a Ziemia te¿ jest p³aska? mówiono, ¿e jest a za spekulacje, ¿e jest okr±g³a palona na stosach!!! DNA to nie CDR ale raczej DVD-RW czyli mo¿na zapisywaæ, nadpisywaæ i kasowaæ...

EDIT: pogadamy jak ju¿ obejrzycie CA£Y FILM Z POLSKIMI NAPISAMI...

718'
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 18:58:08 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 13, 2009, 18:58:53 »

A tak swoja droga to grob i sarkofag byl przygotowany dla Jezusa przez tych co mysleli iz go zabija, uda im sie , bo nie wierzyli w Jego mozliwosc transformacji. Pochowano w nim ( z tego co ja wiem, a nie mam dowodow) Jego brata Jakuba. Dzisiaj wszyscy mysla iz byl to Jezus, niezly numer zrobil mu rowniez na koniec swojego zycia. Jezeli z genow mogli odczytac  seks byl jego domena zyciowa? To pewnie by sie zgodzilo z moja wiedza, istotnie tak bylo. A ze przez krotki czas byl mezem MM i mial z nia corke Tamar, to by tez potwierdzilo jego zwiazek z MM.
Ale jak oni to odczytali? Czy jest mozliwy taki odczyt? Czy tez jest to kolejny podstep przeszlosci dla nszej terazniejszosci?
Wyjasni sie, czas odkryje i te karty.

Kiara U¶miech U¶miech
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 13, 2009, 19:06:25 »

Ty chyba cz³owieku, ¿yjesz jednak w ¶redniowieczu nadal! a Ziemia te¿ jest p³aska? mówiono, ¿e jest a za spekulacje, ¿e jest okr±g³a palona na stosach!!! DNA to nie CDR ale raczej DVD-RW czyli mo¿na zapisywaæ, nadpisywaæ i kasowaæ...

EDIT: pogadamy jak ju¿ obejrzycie CA£Y FILM Z POLSKIMI NAPISAMI...

718'
my¶lê ¿e powiniene¶ uwa¿aæ bo kto¶ ci za du¿o wyczy¶ci³ a za ma³o nadpisa³. Nauka tak jak matematyka jest nieub³agana. Je¿eli takie bzdury s± tam to szkoda go ogl±daæ. Albo ty cos przekreci³e¶ jak wiele innych informacji.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 13, 2009, 19:10:11 »

W filmie sugeruj±, ¿e owszem, mia³ z MM dziecko, aczkolwiek by³ to ch³opiec.

Co do filmu, Blad - obejrzyj. Nie wiem, jak wersja re¿yserska, ale wersja podstawowa jest naprawdê ciekawa, ciekawe podej¶cie do sprawy, i raczej daleka od ma³o udowodnionych "teorii spiskowych". Jaka jest wersja re¿yserska - nie wiem.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 13, 2009, 19:11:07 »

ma³o mnie obchodzi nauka bo s± sto lat za murzynami! je¶li nie chcesz tego obejrzeæ dziêki mnie to fajnie - widaæ nie jest to Ci dane i tyle...

718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Styczeñ 13, 2009, 19:15:44 »

Blad - spokojnie, na pewno wersja podstawowa jest w pe³ni naukowa, o to siê nie martw. A co do re¿yserskiej, to Ci powiem, jak siê dowiem. Zreszt±, zapewne po tym, jak czyta³e¶ moje wypowiedzi wiesz, ¿e ja raczej krytycznie patrzê, i na wszystkie nieudokumentowane teorie patrzê z mocnym przymru¿eniem oka. A ten film da³ mi wiele do my¶lenia (sceptykowi), co chyba jest najlepsz± rekomendacj± Mrugniêcie

EDIT: Niestety, na YT jest dostêpna jedynie wersja podstawowa, jakby co¶. Film w Polsce na DVD niedostêpny, pozostaje tylko sprowadzenie albo torrenty.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 19:20:24 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Styczeñ 13, 2009, 19:25:18 »

dla zainteresowanych podajê oficjalny link do strony filmu - http://www.jesusfamilytomb.com/

a do Kiary ma pytanie konkretne o symbolikê, co przedstawia ten ³uk trójk±tny z okrêgiem w ¶rodku (od jakiego¶ czasu ¶mi siê to) a i je¶li uznasz, ¿e dotyczy to tego o czym rozmawiali¶my pisz na PW a nie na forum tutaj... dla mnie pierwsze skojarzenie to ³uk trójk±tny symbol mêski a okr±g ¿eñski ale to chyba co¶ znacznie wiêcej...

chodzi mi o ten symbol nad grobowcem - w filmie jest o tym cicho!

do innych, którzy by chcieli to interpetowaæ zaznaczam, ¿e chodzi mi KONKRETNIE o czasy biblijne w³a¶nie i znaczenie w tamtych czasach - st±d pytanie do Kiary jest U¶miech

Kap³an 718'
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Styczeñ 13, 2009, 19:30:01 »

W filmie sugeruj±, ¿e owszem, mia³ z MM dziecko, aczkolwiek by³ to ch³opiec.

Co do filmu, Blad - obejrzyj. Nie wiem, jak wersja re¿yserska, ale wersja podstawowa jest naprawdê ciekawa, ciekawe podej¶cie do sprawy, i raczej daleka od ma³o udowodnionych "teorii spiskowych". Jaka jest wersja re¿yserska - nie wiem.
Ja nie twierdzê ¿e nie mia³ dzieci, ¿e nie mia³ rodziny. Mia³ jak wielu z nas braci i siostry (co jest w Nowym Testamencie wyra¼nie napisane), prawdopodobnie mia³ ¿onê (Mariê Magdalenê) a skoro mia³ ¿onê to i pewnie dzieci. Ja twierdzê ¿e to co napisa³ kap³an o DNA to bzdura, co do filmu w ca³o¶ci poda³em linka wcze¶niej na rapidshare. Co do symboli nad wejsciem jest wypowiedz w filmie, tylko trzeba go uwa¿nie ogl±daæ
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 19:35:00 wys³ane przez Blad » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 13, 2009, 19:46:01 »

Blad - wersja, do której link poda³e¶, to wersja podstawowa (1:27), a jest te¿ wersja re¿yserska (nieca³e 2 h). Ja te¿ widzia³em wersjê podstawow±, re¿yserska dopiero mi siê ssie.

Co do symbolu, to mam niejasne przeczucie, ¿e jest to symbol zwi±zany z relacj± miêdzy inkarnowan± dusz± cz³owieka a jego Wy¿szym Ja (czy jakkolwiek by to zwaæ - ja piszê w terminologii Huny). Chocia¿ zastanawiam siê te¿ nad nim, bo sk±d¶ znam ten symbol... nawet powiem, ze znam go od d³uuugiego czasu, tylko nie pamiêtam ju¿ dok³adnie, sk±d.
Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: