Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 10:04:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: The Lost Tomb of Jesus - Zaginiony grobowiec Jezusa  (Przeczytany 37246 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Styczeñ 13, 2009, 19:52:15 »

Kiaro- my¶lê, ¿e doskona³a istota duchowa nie pojawi siê w materii na ziemi.
Rola tego Wzniesionego Mistrza jest inna.
Nie wykluczone ¿e pojawi siê kto¶ inny.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Styczeñ 13, 2009, 20:16:47 »

Oczywiscie ze Jezus ( ten o ktorym myslimy wszyscy) a nie ktos kto tez nosil takie imie, mial zone MM a z nia dzieci. Zyl jak Czlowiek w tamtych czasach, byla to niezwykla ENERGIA wcielona w materie wiec doknala niezwyklych rzeczy.Nie byl ukrzyzowany ( tak jak odaje KK) , przeszedl bardzo wielkie cierpienie , ktore zaakceptowal. Cierpienie psychiczne jest o wiele wieksze niz fizyczne jako energia.

No tak, a pierwszych chrze¶cijan ukrzy¿owywali dla zabawy. Oczywi¶cie ju¿ wtedy KRK manipulowa³, dlatego tak wielu wtedy da³o siê oszukaæ i zabiæ straszliw± ¶mierci± z Jego imieniem na ustach... jasne.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Styczeñ 13, 2009, 20:58:20 »

Z tego co ja wiem , to jest to przeslanie  ( kaplan jest bliski prawdy). mowi iz to co zewnetrzne gora ( bio trojkat rowniez reprezetuje gore) , jest czescia wieczy. Prawdziwa wiedza zawarta jest w jej wnetrzu  ( w jej srodku)w jaskini. Ta wiedze reprezetuje jak zawsze PELNIA , a klo jest jej graficznym obrazem. Wejsc do grobowca , to poznac wiedze, umrzec dla tego co juz wiemy ( wiedzy zewnetrznej)a zmartwychwstac dla tego co jest w nas wiedzy wewnetrznej. Istotnie rtojkat reprezetuje mezczyzne, a kolo kobiete. wiec trzeba wiedze poznajac odwrocic wszystko o 180 stopni  na ziemi. wowczas okaze sie ze to co jest zewnetrzne to tylko przyjrywka tego co jest wewnetrzne , czyli prawdziwej wiedzy, wyszlo z wewnetrznosci.

A jezeli chodzi o dzieci to z tego  ( co jest moja wiedza) Jezus i MM mieli troje;
1. Sarena ( dziwczynka) i dwoch chlopcow.
Jezeli zdecydowanie mozna stwierdzic iz facet w sarkofagu  mial syna to nie jest ani Jezus , ani jego brat Jakub. Moze jeden z jego synow? nie wiem nie widzialam filmu. Moze tez byc calkowita mistyfikacja.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. wcale chrzescijan nie musieli krzyzowac dla zabawy, mogla to byc prawda, dzisiaj pewnie w imie Jezusa ukrzyzowali by tez wiele osob. Tylko jaki to mialo by zwiazek z prawdziwa wiedza , ktora On przekazywal ?
A moze i mialo bo wiedzieli ze to co zaczyna glosic opcja Rzymska to bujda modyfikowana "genetycznie"? Nie  wiem?
Dla mnie mozesz wierzyc w co tylko chcesz to Twoja i tylko Twoja sprawa.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 21:02:54 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Styczeñ 13, 2009, 21:21:12 »

@Kiaro ja to w³a¶nie tak widzê - i mo¿e to symbolizowaæ pochówek DWOJGA (pary) WA¯NYCH LUDZI, którzy w³a¶nie w jaki¶ sposób s± symbolizowanio poprzez po³±czenie mêskiego z ¿eñskim i to ten aspekt jest taki wa¿ny w³a¶nie! kto¶ robi±c ten znak nad grobowcem (nie musieli go oznaczaæ wcale przecie¿!) chcia³ przekazaæ co¶ przysz³ym pokoleniom, dopiero zaczynam, rozumowaæ w sposób symboliczny tak jak mia³o to miejsce w czasach Jezusa i rozumiem to mniej wiêcej tak "patrzcie wszyscy tutaj, bo w tym miejscu s± pochowani oni", jest to zwrócenie na jednak aspekt seksualny, trójk±t zawsze aspekt mêski a ko³o zawsze ¿eñski, znamienne jest to, ¿e okrêg jest jakby w trójk±cie, co wskazuje na po³±czenie tego.... zaznaczam, ¿e pisa³em to do Kiary...

@Tene - zapraszam na GG, ja te¿ znam ten symbol i to od dawna bardzo a po obejrzeniu mi siê ¶ni nawet, moje skojarzenia to co¶ z masonami i w t± stronê - silnie na mnie on oddzia³ywuje od obejrzenia filmu, wiem, ¿e siê nie bêdziesz ¶mia³ - ten symbol mnie wo³a...

Kap³an 718'
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Styczeñ 13, 2009, 21:42:15 »

jest to zwrócenie na jednak aspekt seksualny, trójk±t zawsze aspekt mêski a ko³o zawsze ¿eñski,
Kap³an 718'
Trójk±t nie zawsze oznacza³ tylko aspekt mêski, co najlepiej widaæ w heksagramie gdzie s± 2 trójk±ty, 
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Styczeñ 13, 2009, 21:51:58 »

Blad juz odpowiadam - trójk±t skierowany ku górze to symbol mêski a ku do³owi to ¿eñski - widaæ to w prawdziwej symbolice masonów gdzie cyrkiel jest mêski a wêgielnica jest ¿eñska, jest to w³a¶nie takie po³±czenie, co do heksagramu, to symbolizuje on po³±czenie mêskiego z ¿eñskim - PE£NIÊ I RÓWNOWAGÊ!

mnie nie zagniesz Blad bo siedzê w tym wszystkim od dziecka a mam 25 lat teraz, jak co¶ pisze to wiem co piszê i nie wmawiaj mi, ¿e myle fakty - Ty ¼le rozumiesz co ja piszê i tak to wygl±da w³a¶nie - jak piszê Jezus nie my¶le o tym co Ty! rozumiesz? nazywamy tak samo ale nie my¶limy o tym samym...

Kap³an 718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Styczeñ 13, 2009, 22:07:25 »

Kiara, Kap³an - szczerze, to tak bym tego nie interpretowa³. Nie tyle, ¿e mam co¶ przeciw takiej interpretacji, ale... jakby to uj±æ... co¶ mi w niej nie gra. Czujê, ¿e ma to nieco inne znaczenie, niezale¿ne od symboliki mê¿czyzny, kobiety i Pe³ni. ¯e jest to symbol bardziej ogólny, reprezentuj±cy pewn± ZASADÊ, zawieraj±cy jednocze¶nie tre¶æ wszystkiego, co przekazywa³ i uosabia³ Jezus. Nie wiem jeszcze, co - mam nadziejê siê tego dowiedzieæ z apokryfów, które s± ju¿ w drodze do mnie.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Styczeñ 13, 2009, 22:26:14 »

Zacytujê jeszcze raz
trójk±t zawsze aspekt mêski a ko³o zawsze ¿eñski, znamienne jest to, ¿e okrêg jest jakby w trójk±cie, co wskazuje na po³±czenie tego....
Kap³an 718'
Ja twierdzê ¿e NIE ZAWSZE
Blad juz odpowiadam - trójk±t skierowany ku górze to symbol mêski a ku do³owi to ¿eñski - widaæ to w prawdziwej symbolice masonów gdzie cyrkiel jest mêski a wêgielnica jest ¿eñska, jest to w³a¶nie takie po³±czenie, co do heksagramu, to symbolizuje on po³±czenie mêskiego z ¿eñskim - PE£NIÊ I RÓWNOWAGÊ!

mnie nie zagniesz Blad bo siedzê w tym wszystkim od dziecka a mam 25 lat teraz, jak co¶ pisze to wiem co piszê i nie wmawiaj mi, ¿e myle fakty - Ty ¼le rozumiesz co ja piszê i tak to wygl±da w³a¶nie - jak piszê Jezus nie my¶le o tym co Ty! rozumiesz? nazywamy tak samo ale nie my¶limy o tym samym...

Kap³an 718'

Ja twierdzê ¿e nie zawsze wiesz co piszesz, a piszesz co wiesz.
Co do znaku, na pocz±tku filmu jest o nim mowa, oraz to ¿e znajdowa³ siê na podobnych kryptach
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Styczeñ 13, 2009, 22:37:09 »

ja grochem o ¶cianê rzucaæ nie mam zamiaru ju¿!!! jak zrozumiem o co w tym chodzi to nie napiszê tego tutaj - skoro tak nie chêtnie to czytacie!

po za tym to wiedza dla mnie a nie dla wszystkich, Blad ostatnie s³owo NIE CHODZI MI O SENS Z FILMU ALE TEN PIEROWTNY I ARCHETYPOWY

Kap³an 718'
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Styczeñ 13, 2009, 22:58:53 »

Ju¿ wiem gdzie widzia³em podobny symbol - film SG-1 - symbol na wrotach oznaczaj±cy miejsce pochodzenia czyli ziemiê. Ró¿nica jest taka ¿e ko³o znajduje siê nad ostrzem a nie w nim.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 13, 2009, 23:15:18 »

sarach54, z tego co wiem i co jest logiczne , to tylko On moze przeprowadzic ziemie i ludzkosc w nowa ere. On to robil za kazdym razem i za kazdym razem z kobieta jako pelnia duchowo energetyczna. Takie przejscie jest zarazem wpisem nowej wiedzy w jadro ziemi oraz w siatke morfogenetyczna. Na jej podstawie ludzkosc czerpie wzorce rozwojowe. Nigdy nie robi tego nikt inny, tylko Energia o takiej mocy , ktora posiada wylacznie On moze dokonac takiego wpisu.
Co to dla Ciebie znaczy mistrz wzniesiony? Takich jest wielu, ale to nie koniec ich ewolucji, to koniec kolejnego etapu rozwojowego. Przed nimi sa nastepne i nastepne.
Ten , ktory byl Jezusem na ziemi , nie dokonczyl wowczas pelnego wpisu ( mysle ze, ludzie byli nie gotowi), minelo 2000 lat ziemskich, sa gotowi. A On dal slowo iz wroci, dokonczy to co wowczas nie bylo mozliwe. Ja wiem iz slowa dotrzyma.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Blad to jest zupelnie inny symbol o innym znaczeniu.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 23:17:46 wys³ane przez Kiara » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Styczeñ 13, 2009, 23:26:27 »

Kiaro-Dotrzyma³.
Dla zainteresowanych:http://wolnomularstwo.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
P.s. Trzeba umieæ oddzielaæ ziarno od plew.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Styczeñ 13, 2009, 23:35:08 »

Sarach 54  ty wiesz swoje , ja wiem swoje. nie wchodzi ten link , moze podaj jeszcze raz?
Dotrzymal czsciowo, wpisam mozliwosc przemiany ciala fizycznego w subatomowe zlote. Jednak cala wiedza Stworcy Czlowiekowi nie zostala przekazana. teraz to zrobi.

Kiara U¶miech U¶miech
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Styczeñ 13, 2009, 23:38:53 »

Powiem tak, zawsze mnie bawi³o dorabianie teori do faktów, a wszkole najzabawniejsze pytanie to by³o takie : Co autor chcia³ powiedzieæ przez .................
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Styczeñ 13, 2009, 23:48:24 »

http://wolnomularstwo.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Styczeñ 14, 2009, 00:08:04 »

Dzieki sarach 54 jak chcesz mi cos przekazac to powiedz na pw.
ja nie jestem polaczona z zadna organizacja ni kosciolem , ni ruchem rozwoju duchowego. Nie mialam i nie mam nauczycieli, oprucz duchowych przewodnikow, bo tak wybralam.
Nie korzystam z zadnych filozofi, bo uwazam ze wymuszaja sposob myslenia. Chce byc wolna z wyboru. Wowczas nie patrzy sie przez pryzmat czyjejs wiedzy.

Kiara U¶miech U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Styczeñ 14, 2009, 00:35:05 »

Ju¿ wiem gdzie widzia³em podobny symbol - film SG-1 - symbol na wrotach oznaczaj±cy miejsce pochodzenia czyli ziemiê. Ró¿nica jest taka ¿e ko³o znajduje siê nad ostrzem a nie w nim.

to jest A z kóleczkiem - symbol Atlantis - nie tylko Ty ogl±dasz SG-1, ja to lubiê bo jest po³±czeniem magii i technologii a to mnie interesuje bardzo...

Kap³an 718'
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Styczeñ 14, 2009, 00:47:55 »

Byæ mo¿e masz racje , ale to na pewno nie jest A. Tak mi sie po prostu przypomnia³o ¿e co¶ podobnego widzia³em http://pl.wikipedia.org/wiki/Gwiezdne_wrota_(urz%C4%85dzenie) i nigdzie nie twierdzi³em ¿e TYLKO JA ogl±dam
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 14, 2009, 00:51:54 wys³ane przez Blad » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Styczeñ 14, 2009, 00:57:48 »

mia³em na my¶li greck± Alfa, a nad ni± jest kó³eczko ale jak pisa³a Kiara - to nie ten symbol, podobny ale tam jest wa¿ne to, ¿e okr±g jest pod tym trójk±tnym ³ukiem...

Kap³an 718'
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Styczeñ 14, 2009, 01:03:54 »

Alfa i omega- to obiekt moich ostatnich poszukiwañ.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 14, 2009, 01:04:23 wys³ane przez sarah54 » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Styczeñ 14, 2009, 02:39:01 »

Alfa i omega- to obiekt moich ostatnich poszukiwañ.

ciekawe, a kto powiedzia³ "Jam jest ALF¡ I OMEG¡", ten trop te¿ mo¿e okazaæ siê ciekawy U¶miech

dziêkuje Ewo za Abifa - dobrze, ¿e ludzie otwieraj± oczy i to nawet masoni!

Kap³an 718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Styczeñ 15, 2009, 15:08:28 »

Kiara:

Ta wiedze reprezetuje jak zawsze PELNIA , a ko³o jest jej graficznym obrazem. Wejsc do grobowca , to poznac wiedze, umrzec dla tego co juz wiemy ( wiedzy zewnetrznej)a zmartwychwstac dla tego co jest w nas wiedzy wewnetrznej. Istotnie rtojkat reprezetuje mezczyzne, a kolo kobiete.

Z sam± symbolik± siê zgadzam, ale problem le¿y w czym innym. W filmie pokazane s± te¿ inne kopie tego symbolu, na urnach. Tam z kolei owszem, jest "daszek" na górze, ale nie ma KO£A, a jest KROPKA (punkt). Co sugeruje, ¿e "ko³o" na grobowcu nie mia³o byæ ko³em jako takim, a po prostu bardziej artystycznie przedstawionym punktem (gdyby mia³o byæ ko³em, gdyby istotna by³a symbolika ko³a tutaj, to i na urnach by³oby ko³o - a skoro jest kropka, znaczy to tyle, ¿e nale¿y ten symbol rozpatrywaæ nie jako ko³o, a jako punkt). Co niweluje sens dalszych rozwa¿añ o tym jako o symbolu dualistycznym (mêsko-kobiecym)

EDIT:

PS. Dlatego te¿ tak mocno zawsze uczulam wszystkich, którzy chc± cokolwiek analizowaæ, tak jak i tych, którzy czytaj± ksi±¿ki/inne materia³y, w których s± ró¿ne teorie, aby zawsze dobrze przypatrzyli siê, na czym BAZUJE dana teoria (czy czyja¶ inna, czy ich w³asna) -  czy faktycznie dane, na jakich je buduj±, s± spójne, jednoznaczne, pewne. Bo zdarza siê, ¿e ludzie maj± bardzo dobrze skonstruowane, spójne teorie, które wydaj± siê prawdopodobne, ale po przyjrzeniu siê przes³ankom, na których bazowali, okazuje siê, ¿e albo przes³anki te s± ma³o wiarygodne, albo na si³ê dopasowywane do teorii, albo po prostu kiepsko zanalizowane. St±d do bólu zawsze pytam: "Na czym to bazujesz?", "Sk±d to wiesz?" etc. (to nie jest konkretnie do Kiary skierowane, a ogólnie, jakby co¶)
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 15, 2009, 15:22:42 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Styczeñ 15, 2009, 17:39:58 »

(Nowy post, bo i wiadomo¶æ kompletnie ró¿na tre¶ciowo od poprzedniej)

Kap³an 718 - w³a¶nie obejrza³em wersjê re¿ysersk± filmu. Nigdzie nie znalaz³em informacji, w której genetycy z DNA wyczytywaliby, ile razy Yeshua i Mariamne uprawiali seks. Mo¿esz podaæ konkretny fragment (od... do...) ?
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Styczeñ 15, 2009, 19:05:56 »

ogl±daj uwa¿niej wiêc - ja dobrze pamiêtam ten fragment- utktwi³ mi mocno w pamiêci!!!

ok, proszê BARDZO...

film THE LOST TOMB OF JESUS (2007), re¿yseria - JAMES CAMERON, d³ugo¶æ filmu - 1 godzina 26 minut, badanie DNA zaczyna siê od 55 minuty - OGL¡DAJ UWA¯NIE I S£UCHAJ I CZYTAJ NAPISY UWA¯NIE!!!

a potem dopiero napisz, ¿e siê mylê...

EDIT: w angielskim to s³ysza³em a teraz mam wersjê z napisami i jest jako¶æ dziwnie przet³umaczone, pamiêtajmy, ¿e angielskie SEX to zarówno P£EÆ jak i SEKS, naukowcy udowodnili, ¿e tych dwoje by³o ma³¿eñstwem a ¿e DNA pobrano z grobu rodzinnego i ¿e wykluczono pokreweiñstwo tych dwojga to ju¿ chyba jasne - a, ¿e tamci naukowcy to nejwiêksi na ¶wiecie specjali¶ci  - bo takich poproszono o analizê to raczej nie nale¿y mówiæ, ¿e nie maj± racji....

nie rozumiem jak TEN WA¯NY fragment znik³ gdzie¶ nagle :/

718'
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 15, 2009, 19:23:17 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Styczeñ 15, 2009, 19:12:16 »

Ja nie napisa³em, ¿e siê mylisz, tylko ¿e nie wy³apa³em nigdzie tego fragmentu. St±d poprosi³em o konkretny namiar U¶miech Wiesz zreszt±, ¿e ja piszê ¿e siê kto¶ MYLI dopiero gdy wiem, ¿e faktycznie siê MYLI. A tak to sobie za chwilkê puszczê, zobaczê i przeczytam U¶miech
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: