Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 10, 2025, 18:11:55

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: The Lost Tomb of Jesus - Zaginiony grobowiec Jezusa  (Przeczytany 38862 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #50 : Styczeń 15, 2009, 19:24:49 »

film THE LOST TOM OF JESUS (2007), re¿yseria - JAMES CAMERON, d³ugoœÌ filmu - 1 godzina 26 minut, badanie DNA zaczyna siê od 55 minuty - OGL¥DAJ UWA¯NIE I S£UCHAJ I CZYTAJ NAPISY UWA¯NIE!!!

ObejrzaÂłem. PrzeczytaÂłem, nawet 2 razy, Âżeby siĂŞ nie pomyliĂŚ. SprawdziÂłem, czy to na pewno ten film, czy tyle samo trwa etc. Jest badanie, i owszem. Ale jedyne, co jest powiedziane, to to, Âże Yeshua i Mariamne z tego grobu na pewno nie byli spokrewnieni od strony matki - Âże w takim ukÂładzie najprawdopodobniej byli mĂŞÂżem i ÂżonÂą. Nigdzie nie byÂło odnoÂśnie seksu odczytanego na podstawie DNA.

Ale ¿e, jak pisa³em, chcê mieæ PEWNO¦Æ, wiêc teraz pro¶ba - podaj DOK£ADNY czas (i pocz±tek, i koniec) CYTATU, kiedy o tym siê wspomina (nie samo badanie DNA, a konkretnie gdzie pada stwierdzenie odno¶nie seksu). Bo albo tego tam nie ma, albo ja faktycznie jestem ¶lepy i g³uchy...
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #51 : Styczeń 15, 2009, 19:25:04 »

Mistrzu, nie naginaj moich wypowiedzi! nie pisa³em nigdzie ILE RAZY ale, ¿e CZÊSTO i przeczytaj mój dopisek powy¿ej bo edytowa³em tekst...

KapÂłan 718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #52 : Styczeń 15, 2009, 19:27:38 »

Spoko, zauwaÂżyÂłem edit. Wiesz, ja ten film widziaÂłem 3 razy, raz wersjĂŞ krĂłtszÂą po angielsku, potem dÂłuÂższÂą po angielsku, potem dÂłuÂższÂą po angielsku z napisami. I ani razu nie sÂłyszaÂłem stwierdzenia o uprawianiu seksu (nie waÂżne, czy czĂŞstym, czy nie, jakimkolwiek). StÂąd teÂż prosiÂłem o kawaÂłek, gdzie to byÂło.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2009, 19:30:49 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #53 : Styczeń 15, 2009, 19:31:00 »

Spoko, zauwaÂżyÂłem edit. Wiesz, ja ten film widziaÂłem 3 razy, raz wersjĂŞ krĂłtszÂą po angielsku, potem dÂłuÂższÂą po angielsku, potem dÂłuÂższÂą po angielsku z napisami. I ani razu nie sÂłyszaÂłem stwierdzenia o uprawianiu seksu (nie waÂżne, czy czĂŞstym, czy nie, jakimkolwiek). StÂąd teÂż prosiÂłem o kawaÂłek, gdzie to byÂło.

nie wiem co siĂŞ staÂło wiĂŞc! wiem, Âże to sÂłyszaÂłem ale moÂże to nie TEN film? a jeÂśli ten to tego juz tam nie ma Smutny pierwszy raz mam takie odczucie, Âże sÂłyszaÂłem to i znikÂło nagle...

718'
arteq
Gość
« Odpowiedz #54 : Styczeń 15, 2009, 21:01:57 »

dobre, byÂło i zniknĂŞÂło...
dowiedziono niejednokrotnie, ¿e cz³owiek usilnie wierz¹c/pragn¹ wierzyÌ w jak¹œ fikcjê sprawia, ¿e jego umys³ zaczyna w ni¹ wierzyÌ i traktowaÌ jako rzeczywistoœÌ...

Mówi¹ te¿, ¿e nienawiœÌ potrafi zaœlepiaÌ.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #55 : Styczeń 15, 2009, 21:12:05 »

a mĂłwiÂą teÂż, Âże gÂłupota boli...
arteq
Gość
« Odpowiedz #56 : Styczeń 15, 2009, 21:25:17 »

czy powy¿sza wypowiedŸ podwy¿sza Twoj¹ wiarygodnoœÌ? A mo¿e jest to próba dziecinnej obrony?
TwierdziÂłeÂś, Âże byÂło, a teraz - po analizie innych - okazuje siĂŞ, Âże... nie ma. Nagle "moÂże to nie ten film"  :]  a kilka postĂłw wyÂżej podawaÂłeÂś nawet znacznik czasowy w ktĂłrym to niby miejscu wystĂŞpuje. kierowany obsesyjnÂą nienawiÂściÂą rzucasz potwarze czy teÂż teoryjki, bez mrugniĂŞcia powieki podajÂąc argumanty ktĂłre... nie istniejÂą. Starasz naginaĂŚ siĂŞ rzeczywistoœÌ do swoich wywodĂłw.

O czym tu dalej dyskutowaĂŚ?
Blad
Gość
« Odpowiedz #57 : Styczeń 15, 2009, 21:53:41 »

a mĂłwiÂą teÂż, Âże gÂłupota boli...
JakoÂś nie sÂłyszaÂłem zeby ktoÂś siĂŞ skarÂżyÂł, a wiĂŞc ludzie kÂłamiÂą.

Co do Symboli na krypcie, wrzuciÂłem temat na forum Âżydowskie, i wysÂłaÂłem zapytanie do jedynego Âżyda jakiego znam ale to jest ktoÂś znaczny w Âświecie, wiĂŞc mam nadziejĂŞ Âże dostaniemy odpowiedz.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2009, 23:08:26 wysłane przez Blad » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #58 : Styczeń 15, 2009, 22:56:25 »

Widzisz Tene, dla ciebie kropka i kolo to te same symbole, dla mnie nie. I wierz mi iz to tylko  Twoja interpretacja iz artysta mial taka fantazje przedstawiania tych symboli. Dla mnie wlasnie takie ich narysowanie ma bardzo gleboki sens, ja to rozumiem. Wiem ze nie jest to ani blad, ani wyraz artystyczny tego samego znaku.
Prawidlowosc, tak to nazwe.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #59 : Styczeń 16, 2009, 07:47:43 »

Widzisz Tene, dla ciebie kropka i kolo to te same symbole, dla mnie nie. I wierz mi iz to tylko  Twoja interpretacja iz artysta mial taka fantazje przedstawiania tych symboli. Dla mnie wlasnie takie ich narysowanie ma bardzo gleboki sens, ja to rozumiem. Wiem ze nie jest to ani blad, ani wyraz artystyczny tego samego znaku.
Prawidlowosc, tak to nazwe.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Ekhem, nie, ja w³aœnie napisa³em, ¿e kropka i ko³o to NIE te same symbole. Masz prosty fakt - ten sam symbol widnieje na urnach aposto³ów, i na grobowcu Yeshuy. Ten sam, tylko w jednym miejscu jest on narysowany artystycznie (na grobowcu - delikatnie ³ukowato nachylone ramiona "daszku", w œrodku duuu¿y okr¹g), a w drugim schematycznie (prosty daszek i kropka w œrodku). Nie trzeba byÌ ekspertem, ¿e to te same symbole, a zapisane jeden z pieczo³owitoœci¹, drugi na szybko, schematycznie. Ale gdyby "ko³o" z symbolu na grobowcu Jezusa traktowaÌ jako okr¹g, gdyby jego symbolika jako okrêgu by³a istotna, to i na schematycznym przedstawieniu symbolu by³by tam okr¹g - mo¿e koœlawo wyryty, mo¿e nierówny, ale okr¹g. Ale tak nie jest - jest tam PUNKT. W zwi¹zku z czym jedyne rozs¹dne wyt³umaczenie jest takie, ¿e w obu przypadkach chodzi³o o punkt, tylko na grobowcu Yeshuy zosta³ on namalowany bardziej artystycznie.

Tak wiĂŞc, jak napisaÂłem wczeÂśniej, nie moÂżna wyciÂągaĂŚ pochopnych wnioskĂłw i dorabiaĂŚ teorii do faktĂłw tak, by fakty pasowaÂły do wÂłasnego ÂświatopogloÂądu - bo moÂżna siĂŞ nieÂźle zapĂŞtliĂŚ.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #60 : Styczeń 16, 2009, 11:24:51 »

Tak , jest dla Ciebie i  sa to Twoje wnioski, moje sa inne. Jak mozesz wklej 2 fotki tych symboli ja je zinterretuje.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2009, 11:27:07 wysłane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #61 : Styczeń 16, 2009, 11:37:02 »

Ano oczywiÂście, kaÂżdy ma swoje wnioski, swoje interpretacje. Natomiast fotki, o ktĂłre prosiÂłaÂś:

http://img292.imageshack.us/my.php?image=83725966rf6.jpg

Widoczny "daszek", a pod nim koÂło/punkt (foto z wejÂścia do grobu z Talpiot)

http://img57.imageshack.us/my.php?image=92390547af6.jpg

A tu dwa symbole, daszki a pod nimi ewidentnie kropki.

(nie umiem wstawiaĂŚ bezpoÂśrednio obrazkĂłw, dlatego daÂłem linki)

Kiara
Gość
« Odpowiedz #62 : Styczeń 16, 2009, 11:58:27 »

Tak to jest zupelnie inna symbolika ma inne znaczeni, nie wazne czy ktos narysowal precyzyjnie czy nie inne sa znaki.Opisze je, ale wczesniej che obejrzec film, jak sciagnac ta wersje rezyserska? mozesz mi pomoc/
Dzieki

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Blad
Gość
« Odpowiedz #63 : Styczeń 16, 2009, 19:53:48 »

Nie wydaje mi siĂŞ aby byÂła to inna symbolika. Tene ma racje. Symbolika jest dokÂładnie taka sama, moÂże to zaleÂżeĂŚ od czasu jaki posiadaÂł budowniczy, czy artysta, od zamoÂżnoÂści wÂłaÂściciela grobu, od sytuacji, ale symbolika jest ta sama.
zobaczcie tutaj Symbol wyÂłoÂżonych rÂąk z rozwiedzionymi palcami w ksztaÂłcie litery V to gest bÂłogosÂławieĂąstwa, jakiego dawniej, w czasach ÂŚwiÂątyni Jerozolimskiej udzielali kapÂłani po zÂłoÂżeniu ofiar. JeÂśli pojawiajÂą siĂŞ na nagrobku, oznacza to Âże zmarÂły mĂŞÂżczyzna pochodziÂł z rodu kapÂłaĂąskiego. Korona- ma podobne znaczenie do ksiÂąg, jest symbolem czÂłowieka poboÂżnego, znajÂącego TorĂŞ.  Ale najwaÂżniejszy w tym momencie jest ukÂład kciukĂłw. Kciuki skÂładajÂą siĂŞ w odwrĂłcona literĂŞ V. Niestety nie mam jeszcze potwierdzenia co do tego symbolu.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #64 : Styczeń 16, 2009, 21:10:59 »

Tak to jest zupelnie inna symbolika ma inne znaczeni, nie wazne czy ktos narysowal precyzyjnie czy nie inne sa znaki.Opisze je, ale wczesniej che obejrzec film, jak sciagnac ta wersje rezyserska? mozesz mi pomoc/
Dzieki

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Kiara, ja ju¿ Ci pisa³em - cie¿ko to œci¹gn¹Ì - trzeba mieÌ dobre ³¹cze ¿eby œciagaÌ z torrenta no i trwa to zazwyzczaj d³u¿ej ni¿ dobê - Ÿróde³ jest bardzo ma³o i prêdkoœÌ niska - ja œci¹ga³em z rapidshare ale mam konto p³atne i œci¹gna³em w 2 godziny jakoœ, tak jak pisa³em - bêdziesz w Polsce to Ci wyœlê to na DVD, to NIC nie kosztuje praktycznie...

pozdrawiam,
KapÂłan 718'
Kiara
Gość
« Odpowiedz #65 : Styczeń 17, 2009, 22:52:08 »

Dobrze dzieki , poczekam na ta kopie w polsce.

Blad, w tym ukladze rak nie tylko kciuki sa istotne, przekazem jest rowniez rozdzielenie palcy po dwa.
Tak wiec dwie dlonie , czyli dwie niezalezne istoty zostana ukoronowane wowczas gdy polaczy je fal , czyli V , czyli Venus , czyli milosc.Ale zeby sie to moglo stac musi nastapic absolutna harmonia w ich wnetrzu , czyli pary dwie ( para 2 to harmonia), czyli to co jest w obrebie jednej niezaleznej istoty ( kobiety czy mezczyzny musi uzyskac polaczenie harmonijne przez V czyli milosc  i to jak widac 2x2 , czyli na dwoch poziomach duchowym i fizycznym Wowczas to gdy osiagna JEDNIE ZEWNETRZNIE WEWNETRZNA, moga sie polaczyc ze soba ( oczywiscie przez V, czyli milosc reprezetowana przez Venus.Gdy sie to stanie , polacza sie odmiennosci , prawa z lewa zostanie to ukoronowane korona milosci na 3 poziomach fizycznych wymiarow ( korona ma 3 poziome paski) ale na najwyzszym poziomie uczuc ( korona ma 5 szczytow zakonczonych koleczkami). Kopula symbolizuje siegniecie nieba, czyli najwyzszy poziom uczuc, polaczenie fizycznosci z duchowoscia.
To tyle na temat symbolu ze zdjecia, jest jeszcze aspekt zastosowania go, przekaz wiedzy w konkretnej sytuacji.
PAMIETAJ IZ W SYMBOLICE NIE MA ZADNYCH PRZYPADKOW. Lwy maja symbolike, rece otoczone , obwodkami tez , jak i podloze pod nimi ale rowniez dwa kolka po bokach. Naprawde nic nie jest przypadkowa fantazja autora. to przekaz wiedzy ktory mial szanse w formie rzezby przetrwac bie zmieniony.

kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 23:26:16 wysłane przez Kiara » Zapisane
kkk2116
Gość
« Odpowiedz #66 : Styczeń 17, 2009, 23:13:00 »

Jak widzĂŞ takie posty to wydaje mi siĂŞ, Âże gdybym wymyÂśliÂła jakiÂś film, o tym Âże Jezus miaÂł 6 palcĂłw u obu rÂąk i ogon,
odpowiednio taki film dokumentalny "wyprodukowa³a", to byœcie potem zak³adali posty: Jezus mia³ 6 palcóóów!!!

Kolejna "sensacja" z cyklu "znaleziono ewangelie judasza!! pisze tam wszystko na odwrĂłt co w ewangeliach!!" I wszyscy lecÂą jak ĂŚmy do lampy...
Z tego co wiem, to w tym filmie autorzy do swoich wnioskĂłw wykorzystujÂą cytaty z pisma bardzo wybiĂłrczo, wyrywajÂą je z kontekstu jak im pasuje. Kochani, nie znamy DNA Jezusa z Nazaretu, o tym mĂłwiÂą naukowcy (tacy prawdziwi). Wiele rzeczy jednak w tym filmie zostaÂło wymyÂślonych chyba tylko po to, Âżeby poprzeĂŚ sensacyjnÂą tezĂŞ.

Czasem mi sie wydaje, Âże im bardziej coÂś jest "niezgodne z oficjalnÂą wersjÂą wydarzeĂą", tym bardziej was to ekscytuje. Jak kod leonarda, super napisane, wydane, potem film - super!! Tylko Âże to byÂła fikcja literacka.
Blad
Gość
« Odpowiedz #67 : Styczeń 17, 2009, 23:19:29 »

Kiara, dziekujĂŞ za wyjaÂśnienie nagrobka, ale myÂślĂŞ Âże hebrajczycy wiedzieli lepiej co oznacza (w koĂącu to ich) ten znak, i co chcieli przez niego przekazaĂŚ
Kiara
Gość
« Odpowiedz #68 : Styczeń 17, 2009, 23:25:06 »

Ci ktorzy go robili tak , zapewne wiedzieli i to bardzo dobrze, natomiast wspolczesni raczej malo kto. Mam znajomego ktory zawodowo zajmuje sie macewami ( nagrobki zydowskie) , i wierz mi iz on nie wie co one znacza ( znaki na nich). Szuka ludzi ktorzy moga to wytlumaczyc, nie jest latwo ich znalezc. Ludzi odczytujacych prawidlowo stare kody jesyt bardzo malo.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Blad
Gość
« Odpowiedz #69 : Styczeń 17, 2009, 23:31:52 »

przepraszam ze tak zapytam wprost,, i twierdzisz Âże TY jesteÂś jednÂą z nich?
arteq
Gość
« Odpowiedz #70 : Styczeń 17, 2009, 23:32:22 »

to oczywiste...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #71 : Styczeń 17, 2009, 23:36:33 »

przepraszam ze tak zapytam wprost,, i twierdzisz Âże TY jesteÂś jednÂą z nich?

Z tego co wiem , to odczytuje bardzo dobrze stare kody  i symbole. Czy wszystkie prawidlowo? Nie wiem , czy wszystkie, bo sa stosowane w kontekstach ustawien ( wowczas trzeba skoncentrowac sie na dodatkowych informacjach), natomiast sam symbol jako taki moge odczytac.
Ucze sie caly czas, nie wszystkie symbole sa juz dla mnie zupelnie jasne.Ogolnie tak, czytam je calkiem niezle.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 23:51:46 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #72 : Styczeń 17, 2009, 23:38:35 »

To dobrze, ¿e dopuszczasz mo¿liwoœÌ dokonania b³êdnej interpretacji.
bond
Gość
« Odpowiedz #73 : Styczeń 18, 2009, 15:09:50 »

A co z Jezusem? On wrocil na ziemie , jest w naszej przestrzeni, obnizyl swoja wibracje zeby mogl byc z nami w obecnych czasach. Zabralo mu to 2 lata, tyle czasu trwalo obnizanie wibracji i zejscie do naszego poziomu zycia. cyt z Kiary

Czy mozesz Kiaro rozwinac ten watek swojej wypowiedzi? brzmi intrygujÂąca.jesli Jezus jest 'na naszym poziomie zycia', to gdzie?
Blad
Gość
« Odpowiedz #74 : Styczeń 18, 2009, 19:55:28 »

no i proszĂŞ,, art o prawdach zawartych w tym filmie. http://www.uhl.ac/Lost_Tomb/CNN_14Mar07/
i jeszcze jeden http://www.jpost.com/servlet/Satellite?apage=1&cid=1171894551868&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 20:04:29 wysłane przez Blad » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: