Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 09:48:03

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: The Lost Tomb of Jesus - Zaginiony grobowiec Jezusa  (Przeczytany 37229 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Styczeñ 15, 2009, 19:24:49 »

film THE LOST TOM OF JESUS (2007), re¿yseria - JAMES CAMERON, d³ugo¶æ filmu - 1 godzina 26 minut, badanie DNA zaczyna siê od 55 minuty - OGL¡DAJ UWA¯NIE I S£UCHAJ I CZYTAJ NAPISY UWA¯NIE!!!

Obejrza³em. Przeczyta³em, nawet 2 razy, ¿eby siê nie pomyliæ. Sprawdzi³em, czy to na pewno ten film, czy tyle samo trwa etc. Jest badanie, i owszem. Ale jedyne, co jest powiedziane, to to, ¿e Yeshua i Mariamne z tego grobu na pewno nie byli spokrewnieni od strony matki - ¿e w takim uk³adzie najprawdopodobniej byli mê¿em i ¿on±. Nigdzie nie by³o odno¶nie seksu odczytanego na podstawie DNA.

Ale ¿e, jak pisa³em, chcê mieæ PEWNO¦Æ, wiêc teraz pro¶ba - podaj DOK£ADNY czas (i pocz±tek, i koniec) CYTATU, kiedy o tym siê wspomina (nie samo badanie DNA, a konkretnie gdzie pada stwierdzenie odno¶nie seksu). Bo albo tego tam nie ma, albo ja faktycznie jestem ¶lepy i g³uchy...
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Styczeñ 15, 2009, 19:25:04 »

Mistrzu, nie naginaj moich wypowiedzi! nie pisa³em nigdzie ILE RAZY ale, ¿e CZÊSTO i przeczytaj mój dopisek powy¿ej bo edytowa³em tekst...

Kap³an 718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Styczeñ 15, 2009, 19:27:38 »

Spoko, zauwa¿y³em edit. Wiesz, ja ten film widzia³em 3 razy, raz wersjê krótsz± po angielsku, potem d³u¿sz± po angielsku, potem d³u¿sz± po angielsku z napisami. I ani razu nie s³ysza³em stwierdzenia o uprawianiu seksu (nie wa¿ne, czy czêstym, czy nie, jakimkolwiek). St±d te¿ prosi³em o kawa³ek, gdzie to by³o.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 15, 2009, 19:30:49 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Styczeñ 15, 2009, 19:31:00 »

Spoko, zauwa¿y³em edit. Wiesz, ja ten film widzia³em 3 razy, raz wersjê krótsz± po angielsku, potem d³u¿sz± po angielsku, potem d³u¿sz± po angielsku z napisami. I ani razu nie s³ysza³em stwierdzenia o uprawianiu seksu (nie wa¿ne, czy czêstym, czy nie, jakimkolwiek). St±d te¿ prosi³em o kawa³ek, gdzie to by³o.

nie wiem co siê sta³o wiêc! wiem, ¿e to s³ysza³em ale mo¿e to nie TEN film? a je¶li ten to tego juz tam nie ma Smutny pierwszy raz mam takie odczucie, ¿e s³ysza³em to i znik³o nagle...

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Styczeñ 15, 2009, 21:01:57 »

dobre, by³o i zniknê³o...
dowiedziono niejednokrotnie, ¿e cz³owiek usilnie wierz±c/pragn± wierzyæ w jak±¶ fikcjê sprawia, ¿e jego umys³ zaczyna w ni± wierzyæ i traktowaæ jako rzeczywisto¶æ...

Mówi± te¿, ¿e nienawi¶æ potrafi za¶lepiaæ.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Styczeñ 15, 2009, 21:12:05 »

a mówi± te¿, ¿e g³upota boli...
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Styczeñ 15, 2009, 21:25:17 »

czy powy¿sza wypowied¼ podwy¿sza Twoj± wiarygodno¶æ? A mo¿e jest to próba dziecinnej obrony?
Twierdzi³e¶, ¿e by³o, a teraz - po analizie innych - okazuje siê, ¿e... nie ma. Nagle "mo¿e to nie ten film"  :]  a kilka postów wy¿ej podawa³e¶ nawet znacznik czasowy w którym to niby miejscu wystêpuje. kierowany obsesyjn± nienawi¶ci± rzucasz potwarze czy te¿ teoryjki, bez mrugniêcia powieki podaj±c argumanty które... nie istniej±. Starasz naginaæ siê rzeczywisto¶æ do swoich wywodów.

O czym tu dalej dyskutowaæ?
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Styczeñ 15, 2009, 21:53:41 »

a mówi± te¿, ¿e g³upota boli...
Jako¶ nie s³ysza³em zeby kto¶ siê skar¿y³, a wiêc ludzie k³ami±.

Co do Symboli na krypcie, wrzuci³em temat na forum ¿ydowskie, i wys³a³em zapytanie do jedynego ¿yda jakiego znam ale to jest kto¶ znaczny w ¶wiecie, wiêc mam nadziejê ¿e dostaniemy odpowiedz.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 15, 2009, 23:08:26 wys³ane przez Blad » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Styczeñ 15, 2009, 22:56:25 »

Widzisz Tene, dla ciebie kropka i kolo to te same symbole, dla mnie nie. I wierz mi iz to tylko  Twoja interpretacja iz artysta mial taka fantazje przedstawiania tych symboli. Dla mnie wlasnie takie ich narysowanie ma bardzo gleboki sens, ja to rozumiem. Wiem ze nie jest to ani blad, ani wyraz artystyczny tego samego znaku.
Prawidlowosc, tak to nazwe.

Kiara U¶miech U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Styczeñ 16, 2009, 07:47:43 »

Widzisz Tene, dla ciebie kropka i kolo to te same symbole, dla mnie nie. I wierz mi iz to tylko  Twoja interpretacja iz artysta mial taka fantazje przedstawiania tych symboli. Dla mnie wlasnie takie ich narysowanie ma bardzo gleboki sens, ja to rozumiem. Wiem ze nie jest to ani blad, ani wyraz artystyczny tego samego znaku.
Prawidlowosc, tak to nazwe.

Kiara U¶miech U¶miech

Ekhem, nie, ja w³a¶nie napisa³em, ¿e kropka i ko³o to NIE te same symbole. Masz prosty fakt - ten sam symbol widnieje na urnach aposto³ów, i na grobowcu Yeshuy. Ten sam, tylko w jednym miejscu jest on narysowany artystycznie (na grobowcu - delikatnie ³ukowato nachylone ramiona "daszku", w ¶rodku duuu¿y okr±g), a w drugim schematycznie (prosty daszek i kropka w ¶rodku). Nie trzeba byæ ekspertem, ¿e to te same symbole, a zapisane jeden z pieczo³owito¶ci±, drugi na szybko, schematycznie. Ale gdyby "ko³o" z symbolu na grobowcu Jezusa traktowaæ jako okr±g, gdyby jego symbolika jako okrêgu by³a istotna, to i na schematycznym przedstawieniu symbolu by³by tam okr±g - mo¿e ko¶lawo wyryty, mo¿e nierówny, ale okr±g. Ale tak nie jest - jest tam PUNKT. W zwi±zku z czym jedyne rozs±dne wyt³umaczenie jest takie, ¿e w obu przypadkach chodzi³o o punkt, tylko na grobowcu Yeshuy zosta³ on namalowany bardziej artystycznie.

Tak wiêc, jak napisa³em wcze¶niej, nie mo¿na wyci±gaæ pochopnych wniosków i dorabiaæ teorii do faktów tak, by fakty pasowa³y do w³asnego ¶wiatopoglo±du - bo mo¿na siê nie¼le zapêtliæ.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Styczeñ 16, 2009, 11:24:51 »

Tak , jest dla Ciebie i  sa to Twoje wnioski, moje sa inne. Jak mozesz wklej 2 fotki tych symboli ja je zinterretuje.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 16, 2009, 11:27:07 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Styczeñ 16, 2009, 11:37:02 »

Ano oczywi¶cie, ka¿dy ma swoje wnioski, swoje interpretacje. Natomiast fotki, o które prosi³a¶:

http://img292.imageshack.us/my.php?image=83725966rf6.jpg

Widoczny "daszek", a pod nim ko³o/punkt (foto z wej¶cia do grobu z Talpiot)

http://img57.imageshack.us/my.php?image=92390547af6.jpg

A tu dwa symbole, daszki a pod nimi ewidentnie kropki.

(nie umiem wstawiaæ bezpo¶rednio obrazków, dlatego da³em linki)

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Styczeñ 16, 2009, 11:58:27 »

Tak to jest zupelnie inna symbolika ma inne znaczeni, nie wazne czy ktos narysowal precyzyjnie czy nie inne sa znaki.Opisze je, ale wczesniej che obejrzec film, jak sciagnac ta wersje rezyserska? mozesz mi pomoc/
Dzieki

Kiara U¶miech U¶miech
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Styczeñ 16, 2009, 19:53:48 »

Nie wydaje mi siê aby by³a to inna symbolika. Tene ma racje. Symbolika jest dok³adnie taka sama, mo¿e to zale¿eæ od czasu jaki posiada³ budowniczy, czy artysta, od zamo¿no¶ci w³a¶ciciela grobu, od sytuacji, ale symbolika jest ta sama.
zobaczcie tutaj Symbol wy³o¿onych r±k z rozwiedzionymi palcami w kszta³cie litery V to gest b³ogos³awieñstwa, jakiego dawniej, w czasach ¦wi±tyni Jerozolimskiej udzielali kap³ani po z³o¿eniu ofiar. Je¶li pojawiaj± siê na nagrobku, oznacza to ¿e zmar³y mê¿czyzna pochodzi³ z rodu kap³añskiego. Korona- ma podobne znaczenie do ksi±g, jest symbolem cz³owieka pobo¿nego, znaj±cego Torê.  Ale najwa¿niejszy w tym momencie jest uk³ad kciuków. Kciuki sk³adaj± siê w odwrócona literê V. Niestety nie mam jeszcze potwierdzenia co do tego symbolu.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Styczeñ 16, 2009, 21:10:59 »

Tak to jest zupelnie inna symbolika ma inne znaczeni, nie wazne czy ktos narysowal precyzyjnie czy nie inne sa znaki.Opisze je, ale wczesniej che obejrzec film, jak sciagnac ta wersje rezyserska? mozesz mi pomoc/
Dzieki

Kiara U¶miech U¶miech

Kiara, ja ju¿ Ci pisa³em - cie¿ko to ¶ci±gn±æ - trzeba mieæ dobre ³±cze ¿eby ¶ciagaæ z torrenta no i trwa to zazwyzczaj d³u¿ej ni¿ dobê - ¼róde³ jest bardzo ma³o i prêdko¶æ niska - ja ¶ci±ga³em z rapidshare ale mam konto p³atne i ¶ci±gna³em w 2 godziny jako¶, tak jak pisa³em - bêdziesz w Polsce to Ci wy¶lê to na DVD, to NIC nie kosztuje praktycznie...

pozdrawiam,
Kap³an 718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Styczeñ 17, 2009, 22:52:08 »

Dobrze dzieki , poczekam na ta kopie w polsce.

Blad, w tym ukladze rak nie tylko kciuki sa istotne, przekazem jest rowniez rozdzielenie palcy po dwa.
Tak wiec dwie dlonie , czyli dwie niezalezne istoty zostana ukoronowane wowczas gdy polaczy je fal , czyli V , czyli Venus , czyli milosc.Ale zeby sie to moglo stac musi nastapic absolutna harmonia w ich wnetrzu , czyli pary dwie ( para 2 to harmonia), czyli to co jest w obrebie jednej niezaleznej istoty ( kobiety czy mezczyzny musi uzyskac polaczenie harmonijne przez V czyli milosc  i to jak widac 2x2 , czyli na dwoch poziomach duchowym i fizycznym Wowczas to gdy osiagna JEDNIE ZEWNETRZNIE WEWNETRZNA, moga sie polaczyc ze soba ( oczywiscie przez V, czyli milosc reprezetowana przez Venus.Gdy sie to stanie , polacza sie odmiennosci , prawa z lewa zostanie to ukoronowane korona milosci na 3 poziomach fizycznych wymiarow ( korona ma 3 poziome paski) ale na najwyzszym poziomie uczuc ( korona ma 5 szczytow zakonczonych koleczkami). Kopula symbolizuje siegniecie nieba, czyli najwyzszy poziom uczuc, polaczenie fizycznosci z duchowoscia.
To tyle na temat symbolu ze zdjecia, jest jeszcze aspekt zastosowania go, przekaz wiedzy w konkretnej sytuacji.
PAMIETAJ IZ W SYMBOLICE NIE MA ZADNYCH PRZYPADKOW. Lwy maja symbolike, rece otoczone , obwodkami tez , jak i podloze pod nimi ale rowniez dwa kolka po bokach. Naprawde nic nie jest przypadkowa fantazja autora. to przekaz wiedzy ktory mial szanse w formie rzezby przetrwac bie zmieniony.

kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 17, 2009, 23:26:16 wys³ane przez Kiara » Zapisane
kkk2116
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Styczeñ 17, 2009, 23:13:00 »

Jak widzê takie posty to wydaje mi siê, ¿e gdybym wymy¶li³a jaki¶ film, o tym ¿e Jezus mia³ 6 palców u obu r±k i ogon,
odpowiednio taki film dokumentalny "wyprodukowa³a", to by¶cie potem zak³adali posty: Jezus mia³ 6 palcóóów!!!

Kolejna "sensacja" z cyklu "znaleziono ewangelie judasza!! pisze tam wszystko na odwrót co w ewangeliach!!" I wszyscy lec± jak æmy do lampy...
Z tego co wiem, to w tym filmie autorzy do swoich wniosków wykorzystuj± cytaty z pisma bardzo wybiórczo, wyrywaj± je z kontekstu jak im pasuje. Kochani, nie znamy DNA Jezusa z Nazaretu, o tym mówi± naukowcy (tacy prawdziwi). Wiele rzeczy jednak w tym filmie zosta³o wymy¶lonych chyba tylko po to, ¿eby poprzeæ sensacyjn± tezê.

Czasem mi sie wydaje, ¿e im bardziej co¶ jest "niezgodne z oficjaln± wersj± wydarzeñ", tym bardziej was to ekscytuje. Jak kod leonarda, super napisane, wydane, potem film - super!! Tylko ¿e to by³a fikcja literacka.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Styczeñ 17, 2009, 23:19:29 »

Kiara, dziekujê za wyja¶nienie nagrobka, ale my¶lê ¿e hebrajczycy wiedzieli lepiej co oznacza (w koñcu to ich) ten znak, i co chcieli przez niego przekazaæ
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 17, 2009, 23:25:06 »

Ci ktorzy go robili tak , zapewne wiedzieli i to bardzo dobrze, natomiast wspolczesni raczej malo kto. Mam znajomego ktory zawodowo zajmuje sie macewami ( nagrobki zydowskie) , i wierz mi iz on nie wie co one znacza ( znaki na nich). Szuka ludzi ktorzy moga to wytlumaczyc, nie jest latwo ich znalezc. Ludzi odczytujacych prawidlowo stare kody jesyt bardzo malo.
Kiara U¶miech U¶miech
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Styczeñ 17, 2009, 23:31:52 »

przepraszam ze tak zapytam wprost,, i twierdzisz ¿e TY jeste¶ jedn± z nich?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Styczeñ 17, 2009, 23:32:22 »

to oczywiste...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Styczeñ 17, 2009, 23:36:33 »

przepraszam ze tak zapytam wprost,, i twierdzisz ¿e TY jeste¶ jedn± z nich?

Z tego co wiem , to odczytuje bardzo dobrze stare kody  i symbole. Czy wszystkie prawidlowo? Nie wiem , czy wszystkie, bo sa stosowane w kontekstach ustawien ( wowczas trzeba skoncentrowac sie na dodatkowych informacjach), natomiast sam symbol jako taki moge odczytac.
Ucze sie caly czas, nie wszystkie symbole sa juz dla mnie zupelnie jasne.Ogolnie tak, czytam je calkiem niezle.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 17, 2009, 23:51:46 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Styczeñ 17, 2009, 23:38:35 »

To dobrze, ¿e dopuszczasz mo¿liwo¶æ dokonania b³êdnej interpretacji.
bond
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Styczeñ 18, 2009, 15:09:50 »

A co z Jezusem? On wrocil na ziemie , jest w naszej przestrzeni, obnizyl swoja wibracje zeby mogl byc z nami w obecnych czasach. Zabralo mu to 2 lata, tyle czasu trwalo obnizanie wibracji i zejscie do naszego poziomu zycia. cyt z Kiary

Czy mozesz Kiaro rozwinac ten watek swojej wypowiedzi? brzmi intryguj±ca.jesli Jezus jest 'na naszym poziomie zycia', to gdzie?
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Styczeñ 18, 2009, 19:55:28 »

no i proszê,, art o prawdach zawartych w tym filmie. http://www.uhl.ac/Lost_Tomb/CNN_14Mar07/
i jeszcze jeden http://www.jpost.com/servlet/Satellite?apage=1&cid=1171894551868&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2009, 20:04:29 wys³ane przez Blad » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: