Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 11:13:12

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co byscie chcieli zmienic jakie sa wasze marzenia itp?  (Przeczytany 32650 razy)
Milon
Gość
« Odpowiedz #25 : Maj 06, 2009, 16:57:55 »

To ucz siĂŞ ucz. MÂłody padawanie. Chichot
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #26 : Maj 08, 2009, 11:48:21 »

moje marzenie?...
byĂŚ _tutaj_, a nie w marzeniach.

pozdrawiam

sfinks
Gość
« Odpowiedz #27 : Listopad 30, 2012, 21:37:58 »

ChciaÂłabym aby ludzie nie wtrÂącali siĂŞ w sprawy innych ludzi. Nie znoszĂŞ gdy ktoÂś komuÂś coÂś nakazuje ,zakazuje ,zmusza do czegoÂś ,kaÂże siĂŞ tÂłumaczyĂŚ ,zabrania kochaĂŚ ,spotykaĂŚ siĂŞ z kimÂś ,jest zazdrosny ,lub wie lepiej co komu do szczĂŞÂścia jest potrzebne.
ChciaÂłabym aby inni przestali ÂżyĂŚ cudzym Âżyciem ,interesowaĂŚ siĂŞ ,kto z kim Âśpi i dlaczego? DociekaĂŚ ,dlaczego ktoÂś postĂŞpuje tak ,a nie inaczej?
ChciaÂłabym ,aby przestali byĂŚ Âżandarmami i pasoÂżytami ,Âżeby przestali czerpaĂŚ korzyÂści z innych i przestali pilnowaĂŚ ,aby ktoÂś inny nie skorzystaÂł.
SÂą tacy ludzie na Âświecie ,ktĂłrzy pasoÂżytujÂą jak grzyby na cudzym organizmie  i do tego nie majÂą sobie nic do zarzucenia ,uwaÂżajÂą siebie za mÂądrych ,sprawiedliwych i inteligentnych.
StÂąd biorÂą siĂŞ wielkie cierpienia ,choroby i nieszczĂŞÂścia .
LUDZIE DAJCIE ¯YÆ INNYM LUDZIOM ,TAK JAK IM SIÊ PODOBA ,WTEDY NA ¦WIECIE ZAKWITNIE PRAWDZIWE SZCZʦCIE.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #28 : Listopad 30, 2012, 21:52:05 »

Sfinksie, to zauwaÂżyÂł Nauczyciel ca. 2000 lat temu. I co? WÂłaÂściwie nie ma co pytaĂŚ, bo caÂły twĂłj tekst do ostatniego zdania mĂłwi, Âże teraz jest znacznie gorzej, choĂŚ mieliÂśmy byĂŚ cywilizacjÂą miÂłoÂści.
MyÂślĂŞ, Âże w tym dualiÂźmie zgodnie z zapowiedziami zwiĂŞksza siĂŞ polaryzacja i skrajnoÂści sÂą bardziej widoczne, dosÂłownie wszĂŞdzie, tu na tym forum teÂż.
Osobiœcie oczekujê (nag³ej lub szybkiej) zmiany postrzegania, co pozwoli nam wyjœÌ z tego koziego rogu i mam nadziejê, ¿e ta zmiana zostanie w taki czy inny sposób "wymuszona", co nie musi wcale oznaczaÌ dzia³ania wbrew czyjejœ woli. Po prostu ka¿dy pójdzie swoj¹ drog¹, za swoj¹ prawd¹ i nie bêdzie potrzeby interakcji miêdzy rozdzielonymi grupami.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
east
Gość
« Odpowiedz #29 : Listopad 30, 2012, 22:52:18 »

Tutaj przyszÂło takie wraÂżenie, Âże faktycznie coÂś na Âświecie drgnĂŞÂło, coÂś siĂŞ zmienia. Bardzo dobrym pomysÂłem jest rozwĂłj na forum tematu o pozytywnych aspektach tego co siĂŞ dzieje globalnie , jak i w wymiarze czysto ludzkim , a chodzi o ten wÂątek :
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8649.msg109035;topicseen#msg109035

DoœÌ juÂż narzekania jacy to ludzie sÂą be, Sfinksie. Chcesz aby byÂło inaczej , to patrz inaczej i wpuszczaj  wiĂŞcej ÂświatÂła zamiast projektowania chciejstwa czego to by siĂŞ nie chciaÂło ... bo samym chceniem lub narzekaniem niczego pozytywnie nie zmieniono.

Ostatnie dobre newsy sÂą niemedialne, ale nie liczmy na to, Âże media o nich bĂŞdÂą mĂłwiĂŚ. WrĂŞcz przeciwnie. BĂŞdÂą tylko podsycaĂŚ gniew i frustracjĂŞ, bo z tego ÂżyjÂą, ale koniec z tym bo to jest nowy czas, czas ÂŚwiatÂła , wiĂŞc niech siĂŞ Âświeci DuÂży uÂśmiech

KaÂżdy niech wprowadzi wiĂŞcej ÂświatÂła Chichot
sfinks
Gość
« Odpowiedz #30 : Grudzień 01, 2012, 07:24:32 »

Sfinksie, to zauwaÂżyÂł Nauczyciel ca. 2000 lat temu. I co? WÂłaÂściwie nie ma co pytaĂŚ, bo caÂły twĂłj tekst do ostatniego zdania mĂłwi, Âże teraz jest znacznie gorzej, choĂŚ mieliÂśmy byĂŚ cywilizacjÂą miÂłoÂści.
MyÂślĂŞ, Âże w tym dualiÂźmie zgodnie z zapowiedziami zwiĂŞksza siĂŞ polaryzacja i skrajnoÂści sÂą bardziej widoczne, dosÂłownie wszĂŞdzie, tu na tym forum teÂż.
Osobiœcie oczekujê (nag³ej lub szybkiej) zmiany postrzegania, co pozwoli nam wyjœÌ z tego koziego rogu i mam nadziejê, ¿e ta zmiana zostanie w taki czy inny sposób "wymuszona", co nie musi wcale oznaczaÌ dzia³ania wbrew czyjejœ woli. Po prostu ka¿dy pójdzie swoj¹ drog¹, za swoj¹ prawd¹ i nie bêdzie potrzeby interakcji miêdzy rozdzielonymi grupami.
Zmiana musi nastÂąpiĂŚ ,nie ma innego wyjÂścia .JeÂżeli o mnie chodzi ,nie ÂżyjĂŞ cudzym Âżyciem ,ani nie wtrÂącam siĂŞ do cudzych spraw .Nie grzejĂŞ siĂŞ teÂż przy cudzym ogniu ,choĂŚby byÂł nawet z powieÂści o miÂłoÂści ,staĂŚ mnie na wÂłasny ogieĂą w sercu ,tylko byÂło w moim Âżyciu zbyt duÂżo osĂłb ,ktĂłre chciaÂły  zgasiĂŚ go ,poniewaÂż im siĂŞ coÂś wiecznie nie podobaÂło .
Pytam siĂŞ -jakim prawem ktoÂś chciaÂł rzÂądziĂŚ mojÂą osobÂą i doprowadziÂł do mojego wielkiego osamotnienia i cierpienia?
Dlatego tak wiele we mnie jest ¿alu ,¿e inni uzurpowali sobie prawo do decydowania ,kogo wolno mi kochaÌ i ¿yÌ z nim ,a kogo nie wolno. Po prostu ,,szczyszcza,, mnie na samo wspomnienie ,jak bardzo by³am uciœniona ,przez ,,m¹drych,, którzy sami robili co im siê tylko podoba³o a innym nie dali nic wzi¹Ì ani ruszyÌ bez przyzwolenia.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2012, 07:26:32 wysłane przez sfinks » Zapisane
Kate
Gość
« Odpowiedz #31 : Grudzień 01, 2012, 09:58:36 »

sfinks
Pytam siĂŞ -jakim prawem ktoÂś chciaÂł rzÂądziĂŚ mojÂą osobÂą i doprowadziÂł do mojego wielkiego osamotnienia i cierpienia?

System. Srodowisko, ktorego jestesmy integralna czescia, wszak dominuje madrosc ludowa, ktora trzyma nas w ryzach porzadku - na kazdy zryw rewolucyjny odpowiedz jedna "co ludzie na to powiedza". No i staramy sie przypodobac tym ludziom. Mysle, ze kazdy to przerabial na swej skorze.
Wiesz sfinksie, w Twojej sytuacji to tylko jedno mogloby to odkrecic, zmien otoczenie. Nie sprzyja Tobie od dawna. Trzeba wyplynac na szersze wody, i poznawac wciaz nowych ludzi.
Nie ma sie czego bac.
sfinks
Gość
« Odpowiedz #32 : Grudzień 01, 2012, 21:11:48 »

sfinks

System. Srodowisko, ktorego jestesmy integralna czescia, wszak dominuje madrosc ludowa, ktora trzyma nas w ryzach porzadku - na kazdy zryw rewolucyjny odpowiedz jedna "co ludzie na to powiedza". No i staramy sie przypodobac tym ludziom. Mysle, ze kazdy to przerabial na swej skorze.
Wiesz sfinksie, w Twojej sytuacji to tylko jedno mogloby to odkrecic, zmien otoczenie. Nie sprzyja Tobie od dawna. Trzeba wyplynac na szersze wody, i poznawac wciaz nowych ludzi.
Nie ma sie czego bac.
Szczerze mówi¹c na wszystko jest ju¿ za póŸno ,jestem starsz¹ osob¹ chocia¿ fizycznie na tak¹ nie wygl¹dam.
east
Gość
« Odpowiedz #33 : Grudzień 01, 2012, 21:48:21 »

Szczerze mówi¹c na wszystko jest ju¿ za póŸno ,jestem starsz¹ osob¹ chocia¿ fizycznie na tak¹ nie wygl¹dam.
I takie jest Twoje marzenie ?
¯e na wszystko jest ju¿ za póŸno Coœ
Smutne te marzenia ....
arteq
Gość
« Odpowiedz #34 : Grudzień 01, 2012, 23:22:47 »

Sfinks, dopóki ¿yjesz nie jest za póŸno.
sfinks
Gość
« Odpowiedz #35 : Grudzień 02, 2012, 06:26:41 »

Spieprzyli mi ludzie Âżycie ,ale trzymam siĂŞ jakoÂś.
Kate
Gość
« Odpowiedz #36 : Grudzień 02, 2012, 10:53:25 »

sfinks
Kiedys slyszalam, ze zemsta jest rozkosza Bogow, moze cos w tym jest.
Kodeks Hammurabiego dziala(l), moze zastosuj te regule i wyzwol sie w koncu z tej petli umartwiania.
Wszak czasy sadowania sa w modzie MrugniĂŞcie

A co do starosci, to za rok, za dzien, za chwile bedziesz jeszcze starsza°°

P.S. Osobiscie radzilabym Tobie zapisac sie na kurs walk lub samoobrony, zobaczysz jak sie wyzyjesz, zapomnisz o slabosci nabierzesz wiatru w zagle.
east
Gość
« Odpowiedz #37 : Grudzień 02, 2012, 11:18:12 »

Kate, wiatru w Âżagle nabiera siĂŞ nie walkÂą, ale dobrym ustawieniem Âżagli MrugniĂŞcie
pooozdrawiam
sfinks
Gość
« Odpowiedz #38 : Grudzień 02, 2012, 12:31:26 »

sfinks
Kiedys slyszalam, ze zemsta jest rozkosza Bogow, moze cos w tym jest.
Kodeks Hammurabiego dziala(l), moze zastosuj te regule i wyzwol sie w koncu z tej petli umartwiania.
Wszak czasy sadowania sa w modzie MrugniĂŞcie

A co do starosci, to za rok, za dzien, za chwile bedziesz jeszcze starsza°°

P.S. Osobiscie radzilabym Tobie zapisac sie na kurs walk lub samoobrony, zobaczysz jak sie wyzyjesz, zapomnisz o slabosci nabierzesz wiatru w zagle.

UbawiÂłaÂś mnie ,dobrze Âże jeszcze ÂśmiaĂŚ siĂŞ potrafiĂŞ .MoÂże nie jest tak Âźle?
Kate
Gość
« Odpowiedz #39 : Grudzień 02, 2012, 12:47:35 »

sfinks
To na prawde dziala, tylko system tak nas omamil, ze wciaz nakazuje skruche, wybaczanie, poddanstwo, uleglosc, cierpinie, a sam zyje ponad stan - a Ty myslisz jakich metod uzywa? Fair play? MrugniĂŞcie

east
Kate, wiatru w Âżagle nabiera siĂŞ nie walkÂą, ale dobrym ustawieniem Âżagli

Zlapales mnie! MrugniĂŞcie wilku morski, jestem w istocie szczurem ladowym... choc znad morza, nie mial mnie kto nauczyc MrugniĂŞcie
sfinks
Gość
« Odpowiedz #40 : Grudzień 02, 2012, 12:55:31 »

sfinks
To na prawde dziala, tylko system tak nas omamil, ze wciaz nakazuje skruche, wybaczanie, poddanstwo, uleglosc, cierpinie, a sam zyje ponad stan - a Ty myslisz jakich metod uzywa? Fair play? MrugniĂŞcie

east
Kate, wiatru w Âżagle nabiera siĂŞ nie walkÂą, ale dobrym ustawieniem Âżagli

Zlapales mnie! MrugniĂŞcie wilku morski, jestem w istocie szczurem ladowym... choc znad morza, nie mial mnie kto nauczyc MrugniĂŞcie
Prawda ,¿e inni od nas wymagaj¹ wiele ,ale od siebie to ju¿ nie bardzo .,,Zabili by,, ciebie za byle b³¹d ,natomiast na swoje b³êdy patrz¹ przez ,,palce,,
Kate
Gość
« Odpowiedz #41 : Grudzień 02, 2012, 13:17:23 »

sfinks
.,,Zabili by,, ciebie za byle b³¹d ,natomiast na swoje b³êdy patrz¹ przez ,,palce,,

Zabija tak czy siak na koncu, ale najpierw zabiora po troche, szyderczo, jak pajak wyssaja krew z ofiary, albo wykoncza mentalnie - wmowia ci, ze jestes najgorsza, zla, grzesznica, itp. itd. najgorsze, gdy w to uwierzysz wtedy cie maja - wiem, az nadto, bo akurat w takiej fazie jestem (w zyciu), ale dzieki wlasnie informacjom zawartym np. na forach, lub dyskusji z madrymi ludzmi wiem, ze to wampiryzm energetyczny i juz jestem spokojniejsza, kiedys tracilam prawie przytomnosc, tak sie tym przejmowalam.

A sile czerpie sie ... z miesni! kazdy trener to powie, wiec zapraszam do silowni. MrugniĂŞcie Jak bedziemy silni, to sie tak lekko nie damy.
east
Gość
« Odpowiedz #42 : Grudzień 02, 2012, 13:40:34 »

JeÂśli jesteÂś znad morza i sÂłuchaÂłaÂś wycia wiartu i opowiadaĂą rybakĂłw/Âżeglarzy/marynarzy , to tak na prawdĂŞ wszystko wiesz. Miejsce urodzenia teÂż "wychowuje" czÂłowieka DuÂży uÂśmiech

Wiele czujesz i w sumie to temu czuciu siĂŞ ufa , a w resztĂŞ moÂżna siĂŞ bawiĂŚ MrugniĂŞcie

@sfinks
Prawda ,¿e inni od nas wymagaj¹ wiele ,ale od siebie to ju¿ nie bardzo .,,Zabili by,, ciebie za byle b³¹d ,natomiast na swoje b³êdy patrz¹ przez ,,palce,,
Widzisz Sfinksie, masz to caÂły czas na wyciÂągniĂŞcie rĂŞki.
Oni wymagajÂą od CIebie
od siebie nie ...
Zabiliby Ciebie ...
swoich b³êdów nie widz¹...

PiĂŞkno iluzji polega na tym, Âże non stop  siĂŞ w niej jest  nie widzÂąc jej.

Czy ta ciÂągÂła gra w JA -ONI nie mĂŞczy CiĂŞ ?

Spróbuj zrobiÌ ma³y eksperyment. Od jutra nikogo nie oceniaj niczego nie odbieraj oobiœcie, pozwól wszystkiemu byÌ i dziaÌ siê tak, jakbyœ TY by³a tylko histori¹ opowiadan¹ na kinowym ekranie. Tak¹ sam¹ , jak wszystkie inne historie. Albo jakbyœ czyta³a ksi¹¿kê historyczn¹ bez identyfikowania siê z jak¹kolwiek stron¹.

Potem napisz czy coÂś siĂŞ zmieniÂło .....
arteq
Gość
« Odpowiedz #43 : Grudzień 02, 2012, 18:50:17 »

Spieprzyli mi ludzie Âżycie ,ale trzymam siĂŞ jakoÂś.

Sfinks, powiem bezpoÂśrednio jak ja to widzĂŞ - o czym juÂż wczeÂśniej wspominaÂłem subtelnie.

Nie znam Twojej historii i nie negujê ¿e móg³ ktoœ daÌ Ci popaliÌ. Jednak uwielbiasz tê rolê "mêczennicy", pielêgnujesz j¹ starannie - bo daje Ci poczucie bezpieczeùstwa, bo mo¿esz aktualny stan swojego ¿ycia, samopoczucia zrzuciÌ na winnych z przesz³oœci. Mo¿esz w ten sposób t³umaczyÌ np. "oj, gdyby nie tamte wydarzenia które mnie tak pod³ama³y, to dopiero mog³abym pokazaÌ na co mnie staÌ, dopiero rozwinê³abym skrzyd³a". Jednak ¿ycie nie stoi w miejscu, biegnie i to co aktualnie z nim robisz to ju¿ Twoja odpowiedzialnoœÌ. Przekonany jestem, ¿e nie chcesz wyjœÌ poza tê skorupê, boisz siê wyjœÌ do prawdziwego ¿ycia bo... wtedy nie by³oby t³umaczenia, nie by³oby na kogo zrzuciÌ odpowiedzialnoœci za ewentualne niepowodzenia. We³ug mnie lepiej czasami siê pot³uc, naraziÌ na ryzyko przykrych doœwiadczeù ale prawdziwie ¿yÌ, prawdziwie oddychaÌ ni¿ siedzieÌ skulonym w k¹cie. Owszem jest czas na leczenie ran ale i jest czas aby po tym zacz¹Ì funkcjonowaÌ, braÌ siê z ¿yciem za bary.
Jak ju¿ napisa³em - dopóki ¿yjemy nie jest za póŸno...

pozdrawiam
Kate
Gość
« Odpowiedz #44 : Grudzień 02, 2012, 19:33:03 »

east
JeÂśli jesteÂś znad morza i sÂłuchaÂłaÂś wycia wiartu i opowiadaĂą rybakĂłw/Âżeglarzy/marynarzy , to tak na prawdĂŞ wszystko wiesz. Miejsce urodzenia teÂż "wychowuje" czÂłowieka

Wiem wszystko. Znam opowiadania. I zycie... tych wojownikow = w kazdym porcie (czyt. portalu narzeczona)...
Mialam dobrych nauczycieli Cool

sfinksie - WALCZ!
sfinks
Gość
« Odpowiedz #45 : Grudzień 02, 2012, 20:24:21 »

Kate ,east arteq Macie racjĂŞ , wasze podpowiedzi sÂą bardzo pomocne.ChciaÂłam powiedzieĂŚ ,Âże te moje Âżale to sÂą Âżale przeszÂłoÂści ,ktĂłre wspominam od czasu do czasu . Obecne moje Âżycie jest mocno ugruntowane ,jestem innÂą juÂż osobÂą .Wasze podpowiedzi utwierdzajÂą mnie w przekonaniu ,Âże idĂŞ sÂłusznÂą drogÂą i nie cofam siĂŞ . Tamte wspomnienia o ktĂłrych tak wiele tutaj na forum  piszĂŞ ,sÂą juÂż przeszÂłoÂściÂą Czasem gdy przypomni mi siĂŞ coÂś ,zaczynam pisaĂŚ o tym ,ale nie jest to stan obecny mojej duszy.
Mimo wszystko jestem zadowolona ,Âże spotykam siĂŞ tutaj z zainteresowaniem innych ,ktĂłrzy majÂą na temat moich byÂłych problemĂłw wiele mÂądrego do powiedzenia.DziĂŞkujĂŞ Wam.
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: