Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 18:11:31

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co byscie chcieli zmienic jakie sa wasze marzenia itp?  (Przeczytany 31601 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Milon
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Maj 06, 2009, 16:57:55 »

To ucz siê ucz. M³ody padawanie. Chichot
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Maj 08, 2009, 11:48:21 »

moje marzenie?...
byæ _tutaj_, a nie w marzeniach.

pozdrawiam

sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Listopad 30, 2012, 21:37:58 »

Chcia³abym aby ludzie nie wtr±cali siê w sprawy innych ludzi. Nie znoszê gdy kto¶ komu¶ co¶ nakazuje ,zakazuje ,zmusza do czego¶ ,ka¿e siê t³umaczyæ ,zabrania kochaæ ,spotykaæ siê z kim¶ ,jest zazdrosny ,lub wie lepiej co komu do szczê¶cia jest potrzebne.
Chcia³abym aby inni przestali ¿yæ cudzym ¿yciem ,interesowaæ siê ,kto z kim ¶pi i dlaczego? Dociekaæ ,dlaczego kto¶ postêpuje tak ,a nie inaczej?
Chcia³abym ,aby przestali byæ ¿andarmami i paso¿ytami ,¿eby przestali czerpaæ korzy¶ci z innych i przestali pilnowaæ ,aby kto¶ inny nie skorzysta³.
S± tacy ludzie na ¶wiecie ,którzy paso¿ytuj± jak grzyby na cudzym organizmie  i do tego nie maj± sobie nic do zarzucenia ,uwa¿aj± siebie za m±drych ,sprawiedliwych i inteligentnych.
St±d bior± siê wielkie cierpienia ,choroby i nieszczê¶cia .
LUDZIE DAJCIE ¯YÆ INNYM LUDZIOM ,TAK JAK IM SIÊ PODOBA ,WTEDY NA ¦WIECIE ZAKWITNIE PRAWDZIWE SZCZʦCIE.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #28 : Listopad 30, 2012, 21:52:05 »

Sfinksie, to zauwa¿y³ Nauczyciel ca. 2000 lat temu. I co? W³a¶ciwie nie ma co pytaæ, bo ca³y twój tekst do ostatniego zdania mówi, ¿e teraz jest znacznie gorzej, choæ mieli¶my byæ cywilizacj± mi³o¶ci.
My¶lê, ¿e w tym duali¼mie zgodnie z zapowiedziami zwiêksza siê polaryzacja i skrajno¶ci s± bardziej widoczne, dos³ownie wszêdzie, tu na tym forum te¿.
Osobi¶cie oczekujê (nag³ej lub szybkiej) zmiany postrzegania, co pozwoli nam wyj¶æ z tego koziego rogu i mam nadziejê, ¿e ta zmiana zostanie w taki czy inny sposób "wymuszona", co nie musi wcale oznaczaæ dzia³ania wbrew czyjej¶ woli. Po prostu ka¿dy pójdzie swoj± drog±, za swoj± prawd± i nie bêdzie potrzeby interakcji miêdzy rozdzielonymi grupami.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Listopad 30, 2012, 22:52:18 »

Tutaj przysz³o takie wra¿enie, ¿e faktycznie co¶ na ¶wiecie drgnê³o, co¶ siê zmienia. Bardzo dobrym pomys³em jest rozwój na forum tematu o pozytywnych aspektach tego co siê dzieje globalnie , jak i w wymiarze czysto ludzkim , a chodzi o ten w±tek :
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8649.msg109035;topicseen#msg109035

Do¶æ ju¿ narzekania jacy to ludzie s± be, Sfinksie. Chcesz aby by³o inaczej , to patrz inaczej i wpuszczaj  wiêcej ¶wiat³a zamiast projektowania chciejstwa czego to by siê nie chcia³o ... bo samym chceniem lub narzekaniem niczego pozytywnie nie zmieniono.

Ostatnie dobre newsy s± niemedialne, ale nie liczmy na to, ¿e media o nich bêd± mówiæ. Wrêcz przeciwnie. Bêd± tylko podsycaæ gniew i frustracjê, bo z tego ¿yj±, ale koniec z tym bo to jest nowy czas, czas ¦wiat³a , wiêc niech siê ¶wieci Du¿y u¶miech

Ka¿dy niech wprowadzi wiêcej ¶wiat³a Chichot
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Grudzieñ 01, 2012, 07:24:32 »

Sfinksie, to zauwa¿y³ Nauczyciel ca. 2000 lat temu. I co? W³a¶ciwie nie ma co pytaæ, bo ca³y twój tekst do ostatniego zdania mówi, ¿e teraz jest znacznie gorzej, choæ mieli¶my byæ cywilizacj± mi³o¶ci.
My¶lê, ¿e w tym duali¼mie zgodnie z zapowiedziami zwiêksza siê polaryzacja i skrajno¶ci s± bardziej widoczne, dos³ownie wszêdzie, tu na tym forum te¿.
Osobi¶cie oczekujê (nag³ej lub szybkiej) zmiany postrzegania, co pozwoli nam wyj¶æ z tego koziego rogu i mam nadziejê, ¿e ta zmiana zostanie w taki czy inny sposób "wymuszona", co nie musi wcale oznaczaæ dzia³ania wbrew czyjej¶ woli. Po prostu ka¿dy pójdzie swoj± drog±, za swoj± prawd± i nie bêdzie potrzeby interakcji miêdzy rozdzielonymi grupami.
Zmiana musi nast±piæ ,nie ma innego wyj¶cia .Je¿eli o mnie chodzi ,nie ¿yjê cudzym ¿yciem ,ani nie wtr±cam siê do cudzych spraw .Nie grzejê siê te¿ przy cudzym ogniu ,choæby by³ nawet z powie¶ci o mi³o¶ci ,staæ mnie na w³asny ogieñ w sercu ,tylko by³o w moim ¿yciu zbyt du¿o osób ,które chcia³y  zgasiæ go ,poniewa¿ im siê co¶ wiecznie nie podoba³o .
Pytam siê -jakim prawem kto¶ chcia³ rz±dziæ moj± osob± i doprowadzi³ do mojego wielkiego osamotnienia i cierpienia?
Dlatego tak wiele we mnie jest ¿alu ,¿e inni uzurpowali sobie prawo do decydowania ,kogo wolno mi kochaæ i ¿yæ z nim ,a kogo nie wolno. Po prostu ,,szczyszcza,, mnie na samo wspomnienie ,jak bardzo by³am uci¶niona ,przez ,,m±drych,, którzy sami robili co im siê tylko podoba³o a innym nie dali nic wzi±æ ani ruszyæ bez przyzwolenia.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 07:26:32 wys³ane przez sfinks » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Grudzieñ 01, 2012, 09:58:36 »

sfinks
Pytam siê -jakim prawem kto¶ chcia³ rz±dziæ moj± osob± i doprowadzi³ do mojego wielkiego osamotnienia i cierpienia?

System. Srodowisko, ktorego jestesmy integralna czescia, wszak dominuje madrosc ludowa, ktora trzyma nas w ryzach porzadku - na kazdy zryw rewolucyjny odpowiedz jedna "co ludzie na to powiedza". No i staramy sie przypodobac tym ludziom. Mysle, ze kazdy to przerabial na swej skorze.
Wiesz sfinksie, w Twojej sytuacji to tylko jedno mogloby to odkrecic, zmien otoczenie. Nie sprzyja Tobie od dawna. Trzeba wyplynac na szersze wody, i poznawac wciaz nowych ludzi.
Nie ma sie czego bac.
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Grudzieñ 01, 2012, 21:11:48 »

sfinks

System. Srodowisko, ktorego jestesmy integralna czescia, wszak dominuje madrosc ludowa, ktora trzyma nas w ryzach porzadku - na kazdy zryw rewolucyjny odpowiedz jedna "co ludzie na to powiedza". No i staramy sie przypodobac tym ludziom. Mysle, ze kazdy to przerabial na swej skorze.
Wiesz sfinksie, w Twojej sytuacji to tylko jedno mogloby to odkrecic, zmien otoczenie. Nie sprzyja Tobie od dawna. Trzeba wyplynac na szersze wody, i poznawac wciaz nowych ludzi.
Nie ma sie czego bac.
Szczerze mówi±c na wszystko jest ju¿ za pó¼no ,jestem starsz± osob± chocia¿ fizycznie na tak± nie wygl±dam.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Grudzieñ 01, 2012, 21:48:21 »

Szczerze mówi±c na wszystko jest ju¿ za pó¼no ,jestem starsz± osob± chocia¿ fizycznie na tak± nie wygl±dam.
I takie jest Twoje marzenie ?
¯e na wszystko jest ju¿ za pó¼no Co¶
Smutne te marzenia ....
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Grudzieñ 01, 2012, 23:22:47 »

Sfinks, dopóki ¿yjesz nie jest za pó¼no.
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Grudzieñ 02, 2012, 06:26:41 »

Spieprzyli mi ludzie ¿ycie ,ale trzymam siê jako¶.
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Grudzieñ 02, 2012, 10:53:25 »

sfinks
Kiedys slyszalam, ze zemsta jest rozkosza Bogow, moze cos w tym jest.
Kodeks Hammurabiego dziala(l), moze zastosuj te regule i wyzwol sie w koncu z tej petli umartwiania.
Wszak czasy sadowania sa w modzie Mrugniêcie

A co do starosci, to za rok, za dzien, za chwile bedziesz jeszcze starsza°°

P.S. Osobiscie radzilabym Tobie zapisac sie na kurs walk lub samoobrony, zobaczysz jak sie wyzyjesz, zapomnisz o slabosci nabierzesz wiatru w zagle.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Grudzieñ 02, 2012, 11:18:12 »

Kate, wiatru w ¿agle nabiera siê nie walk±, ale dobrym ustawieniem ¿agli Mrugniêcie
pooozdrawiam
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Grudzieñ 02, 2012, 12:31:26 »

sfinks
Kiedys slyszalam, ze zemsta jest rozkosza Bogow, moze cos w tym jest.
Kodeks Hammurabiego dziala(l), moze zastosuj te regule i wyzwol sie w koncu z tej petli umartwiania.
Wszak czasy sadowania sa w modzie Mrugniêcie

A co do starosci, to za rok, za dzien, za chwile bedziesz jeszcze starsza°°

P.S. Osobiscie radzilabym Tobie zapisac sie na kurs walk lub samoobrony, zobaczysz jak sie wyzyjesz, zapomnisz o slabosci nabierzesz wiatru w zagle.

Ubawi³a¶ mnie ,dobrze ¿e jeszcze ¶miaæ siê potrafiê .Mo¿e nie jest tak ¼le?
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Grudzieñ 02, 2012, 12:47:35 »

sfinks
To na prawde dziala, tylko system tak nas omamil, ze wciaz nakazuje skruche, wybaczanie, poddanstwo, uleglosc, cierpinie, a sam zyje ponad stan - a Ty myslisz jakich metod uzywa? Fair play? Mrugniêcie

east
Kate, wiatru w ¿agle nabiera siê nie walk±, ale dobrym ustawieniem ¿agli

Zlapales mnie! Mrugniêcie wilku morski, jestem w istocie szczurem ladowym... choc znad morza, nie mial mnie kto nauczyc Mrugniêcie
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Grudzieñ 02, 2012, 12:55:31 »

sfinks
To na prawde dziala, tylko system tak nas omamil, ze wciaz nakazuje skruche, wybaczanie, poddanstwo, uleglosc, cierpinie, a sam zyje ponad stan - a Ty myslisz jakich metod uzywa? Fair play? Mrugniêcie

east
Kate, wiatru w ¿agle nabiera siê nie walk±, ale dobrym ustawieniem ¿agli

Zlapales mnie! Mrugniêcie wilku morski, jestem w istocie szczurem ladowym... choc znad morza, nie mial mnie kto nauczyc Mrugniêcie
Prawda ,¿e inni od nas wymagaj± wiele ,ale od siebie to ju¿ nie bardzo .,,Zabili by,, ciebie za byle b³±d ,natomiast na swoje b³êdy patrz± przez ,,palce,,
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Grudzieñ 02, 2012, 13:17:23 »

sfinks
.,,Zabili by,, ciebie za byle b³±d ,natomiast na swoje b³êdy patrz± przez ,,palce,,

Zabija tak czy siak na koncu, ale najpierw zabiora po troche, szyderczo, jak pajak wyssaja krew z ofiary, albo wykoncza mentalnie - wmowia ci, ze jestes najgorsza, zla, grzesznica, itp. itd. najgorsze, gdy w to uwierzysz wtedy cie maja - wiem, az nadto, bo akurat w takiej fazie jestem (w zyciu), ale dzieki wlasnie informacjom zawartym np. na forach, lub dyskusji z madrymi ludzmi wiem, ze to wampiryzm energetyczny i juz jestem spokojniejsza, kiedys tracilam prawie przytomnosc, tak sie tym przejmowalam.

A sile czerpie sie ... z miesni! kazdy trener to powie, wiec zapraszam do silowni. Mrugniêcie Jak bedziemy silni, to sie tak lekko nie damy.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Grudzieñ 02, 2012, 13:40:34 »

Je¶li jeste¶ znad morza i s³ucha³a¶ wycia wiartu i opowiadañ rybaków/¿eglarzy/marynarzy , to tak na prawdê wszystko wiesz. Miejsce urodzenia te¿ "wychowuje" cz³owieka Du¿y u¶miech

Wiele czujesz i w sumie to temu czuciu siê ufa , a w resztê mo¿na siê bawiæ Mrugniêcie

@sfinks
Prawda ,¿e inni od nas wymagaj± wiele ,ale od siebie to ju¿ nie bardzo .,,Zabili by,, ciebie za byle b³±d ,natomiast na swoje b³êdy patrz± przez ,,palce,,
Widzisz Sfinksie, masz to ca³y czas na wyci±gniêcie rêki.
Oni wymagaj± od CIebie
od siebie nie ...
Zabiliby Ciebie ...
swoich b³êdów nie widz±...

Piêkno iluzji polega na tym, ¿e non stop  siê w niej jest  nie widz±c jej.

Czy ta ci±g³a gra w JA -ONI nie mêczy Ciê ?

Spróbuj zrobiæ ma³y eksperyment. Od jutra nikogo nie oceniaj niczego nie odbieraj oobi¶cie, pozwól wszystkiemu byæ i dziaæ siê tak, jakby¶ TY by³a tylko histori± opowiadan± na kinowym ekranie. Tak± sam± , jak wszystkie inne historie. Albo jakby¶ czyta³a ksi±¿kê historyczn± bez identyfikowania siê z jak±kolwiek stron±.

Potem napisz czy co¶ siê zmieni³o .....
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Grudzieñ 02, 2012, 18:50:17 »

Spieprzyli mi ludzie ¿ycie ,ale trzymam siê jako¶.

Sfinks, powiem bezpo¶rednio jak ja to widzê - o czym ju¿ wcze¶niej wspomina³em subtelnie.

Nie znam Twojej historii i nie negujê ¿e móg³ kto¶ daæ Ci popaliæ. Jednak uwielbiasz tê rolê "mêczennicy", pielêgnujesz j± starannie - bo daje Ci poczucie bezpieczeñstwa, bo mo¿esz aktualny stan swojego ¿ycia, samopoczucia zrzuciæ na winnych z przesz³o¶ci. Mo¿esz w ten sposób t³umaczyæ np. "oj, gdyby nie tamte wydarzenia które mnie tak pod³ama³y, to dopiero mog³abym pokazaæ na co mnie staæ, dopiero rozwinê³abym skrzyd³a". Jednak ¿ycie nie stoi w miejscu, biegnie i to co aktualnie z nim robisz to ju¿ Twoja odpowiedzialno¶æ. Przekonany jestem, ¿e nie chcesz wyj¶æ poza tê skorupê, boisz siê wyj¶æ do prawdziwego ¿ycia bo... wtedy nie by³oby t³umaczenia, nie by³oby na kogo zrzuciæ odpowiedzialno¶ci za ewentualne niepowodzenia. We³ug mnie lepiej czasami siê pot³uc, naraziæ na ryzyko przykrych do¶wiadczeñ ale prawdziwie ¿yæ, prawdziwie oddychaæ ni¿ siedzieæ skulonym w k±cie. Owszem jest czas na leczenie ran ale i jest czas aby po tym zacz±æ funkcjonowaæ, braæ siê z ¿yciem za bary.
Jak ju¿ napisa³em - dopóki ¿yjemy nie jest za pó¼no...

pozdrawiam
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Grudzieñ 02, 2012, 19:33:03 »

east
Je¶li jeste¶ znad morza i s³ucha³a¶ wycia wiartu i opowiadañ rybaków/¿eglarzy/marynarzy , to tak na prawdê wszystko wiesz. Miejsce urodzenia te¿ "wychowuje" cz³owieka

Wiem wszystko. Znam opowiadania. I zycie... tych wojownikow = w kazdym porcie (czyt. portalu narzeczona)...
Mialam dobrych nauczycieli Cool

sfinksie - WALCZ!
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Grudzieñ 02, 2012, 20:24:21 »

Kate ,east arteq Macie racjê , wasze podpowiedzi s± bardzo pomocne.Chcia³am powiedzieæ ,¿e te moje ¿ale to s± ¿ale przesz³o¶ci ,które wspominam od czasu do czasu . Obecne moje ¿ycie jest mocno ugruntowane ,jestem inn± ju¿ osob± .Wasze podpowiedzi utwierdzaj± mnie w przekonaniu ,¿e idê s³uszn± drog± i nie cofam siê . Tamte wspomnienia o których tak wiele tutaj na forum  piszê ,s± ju¿ przesz³o¶ci± Czasem gdy przypomni mi siê co¶ ,zaczynam pisaæ o tym ,ale nie jest to stan obecny mojej duszy.
Mimo wszystko jestem zadowolona ,¿e spotykam siê tutaj z zainteresowaniem innych ,którzy maj± na temat moich by³ych problemów wiele m±drego do powiedzenia.Dziêkujê Wam.
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: