zuza
Gość
|
 |
« : Styczeń 13, 2009, 20:16:42 » |
|
Palden Dorje, ch³opiec, który rozpocz¹³ 15 maja 2005 medytacjê, trwaj¹c¹ do teraz. Pisano o nim równie¿ u nas, w kategorii sensacji. Warto przeczytaÌ, ogl¹dn¹Ì filmy i poczytaÌ te¿ komentarze i próbowaÌ zrozumieÌ powagê i g³êbiê tego dziej¹cego sie ci¹gle wydarzenia... http://www.przebudzenie.pl/index.php?showtopic=7616
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 14, 2009, 13:12:07 » |
|
Wstał i powiedział, że znów wstanie w 2012 ... wygląda sympatycznie (mimo, że kąpie się w ogniu itp...) Teraz czas na najnowsze informacje o Palden Dorje. W dniach 10-18 listopada rozpoczyna wielką medytację dla świata. W tym czasie będzie także udzielał błogosławieństwa. Podobno data rozpoczęcia tej medytacji nie jest przypadkowa. No ba. Moje urodziny. Hehe:)
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 13:16:14 wysłane przez Septerra »
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 14, 2009, 15:18:18 » |
|
i znowu magiczna data 2012
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 14, 2009, 16:27:21 » |
|
W istocie magiczna.
|
|
|
|
|
|
|
zuza
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 14, 2009, 20:06:46 » |
|
No toÂśmy sobie podowcipkowali. Bez komentarza...
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 15, 2009, 10:08:26 » |
|
No comment is a comment.
Jak myślicie, jaka będzie rola tego człowieka po 2012?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2009, 10:08:36 wysłane przez Septerra »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 27, 2009, 16:47:47 » |
|
No comment is a comment.
Jak myÂślicie, jaka bĂŞdzie rola tego czÂłowieka po 2012?
Nauczanie, jak ÂżyĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 27, 2009, 22:07:23 » |
|
Przepraszam , a czego moze nauczyc ludzi ktos , kto swoje zycie przesiedzial pod drzewem? stracony czas, to jego trzeba bedzie uczyc tego co przeplynelo mu w zapomnieniu o zyciu. Czlowiekowi dane jest zycie zmysly i mozliwosci by z nich korzystal, w innym razie byl by jajkiem lezacym pod drzewem w piasku i medytowal. Ale chyba nie o to chodzi?  Kiara  ps. A co swiat ma z medytacji? Chociaz by zrobili akcje na skale swiata posprzatanie swojego podworka, lub lasu, lub bliskiej rzeki. To rozumiem, a tak , to stracony czas.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 22:09:34 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 27, 2009, 22:33:17 » |
|
No jak to czego moÂże nauczyĂŚ - zdobytej wiedzy, ktĂłra byÂła zapewne ukryta przed wiĂŞkszoÂściÂą, ale dziĂŞki wytrwaÂłoÂści i skupieniu doszedÂł do niej lub zostaÂła mu przekazana w autoregresji lub autohipnozi, wszak sama twierdzisz, Âże umysÂł/myÂśli i serce/uczucia czÂłowieka majÂą ogromne moÂżliwoÂści - no chyba, Âże coÂś ostatnio siĂŞ zmieniÂło... No i co z tÂą wolnÂą wolÂą - ktĂłrÂą starasz siĂŞ obdarzaĂŚ innych w nadmiarze, a jemu tak niechĂŞtnie, zaraz jakieÂś medytujÂące jajko. Wszak twierdzisz teÂż, Âże kaÂżdy za zadanie ma siĂŞ doskonaliĂŚ, dlaczego ta osoba dziĂŞki przemyÂśleniom i wyciszeniu miaÂłaby siĂŞ niedoskonaliĂŚ lub nie rozwijaĂŚ duchowo? Dlaczego wobec tego mĂłwisz, Âże straciÂł ten czas.
Czy byÂłby bardziej poÂżyteczny tutaj na forum, wygÂłaszajÂąc despotyczne monologii swojej "wiedzy"?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 27, 2009, 23:11:53 » |
|
Nie odbieram nikomu woli medytacji, niech medytuje ile chce, jednak wiedze osiaga sie doswiadczalnie, przezywajac informacje. Zapewne bedzie mial duza na temat siedzenia pod drzewem. Jezeli taka ma przekazac swiatu i ludziom , jest to istotne dla niektorych? To czemu nie? Jednak moim zdaniem po to mamy wszystkie zmysly by dzieki nim doswiadczac zdarzen zyjac aktywnie nie w jednej pozycji w jednym miejscu. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 23:12:49 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 27, 2009, 23:48:12 » |
|
Masz racjĂŞ, KiaruÂś, ale myÂślĂŞ, Âże duÂżo zaleÂży od tego, "co to za dusza" wstÂąpiÂła w tego medytujÂącego chÂłopca. ByĂŚ moÂże w materii siĂŞ juÂż nadoÂświadczaÂł i teraz potrzebowaÂł medytowaĂŚ. Tak naprawdĂŞ nic o nim nie wiemy.
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 07, 2009, 09:13:13 » |
|
BÂłogosÂławieĂąstwo Palden Dorje
|
|
|
|
|
|
|
Bober
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 17, 2009, 11:30:16 » |
|
Polecam artykul na Nautilusie, jest tam film ktĂłry naprawde warto zobaczyĂŚ. Trzy czĂŞÂści ,kaÂżda po okoÂło 9,30min.OczywiÂście film jest poÂściĂŞcony postaci Palden Dorje  Zapraszam : http://www.nautilus.org.pl/?i=1613
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 17, 2009, 17:00:48 » |
|
zamiast tak medytowaĂŚ mĂłgÂłby zrobiĂŚ coÂś poÂżytecznego...
|
|
|
|
|
|
|
zuza
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 17, 2009, 17:36:23 » |
|
A co to znaczy " coÂś poÂżytecznego"? CaÂły czas robimy "coÂś poÂżytecznego" w swoim Âżyciu i Âświecie i nic, albo niewiele, dla Âświata/ naszego Âżycia z tego nie wynika. RozwĂłj ducha i zwrĂłcenie na to uwagi ludziom jest dla mnie sprawÂą pierwszorzĂŞdnÂą. Bez tego nic "pozytecznego" nie zrobimy w naszym Âżyciu...
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 17, 2009, 17:43:12 » |
|
nie wiem czy akurat wpÂłynie to na "rozwĂłj ducha" (chyba w nie wiekszym stopniu niÂż film wysokometraÂżowy w ktĂłrym ktoÂś medytuje)
przypomina mi to Âśredniowiecznych sÂłupnikĂłw czy ascetĂłw - w zasadzie nic do nich nie mam ale mogliby siĂŞ zajaĂŚ "czymÂś"
poza tym nie wyobraÂżam sobie co by byÂło gdyby WSZYSCY tak se siedli i siedzieli ;P
|
|
|
|
|
|
|
Bober
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 17, 2009, 18:48:46 » |
|
No w³asnie bo wystarczy ¿e znajdzie siê ktos,kto jest "inny" ni¿ ja czy Ty .Ktoœ kto potrafi robiÌ rzeczy na które nasze umys³y s¹ jeszcze 'zaciasne',,,Sfera uduchowienia cz³owieka zawsze bêdzie ,niezbadana i niezrozumiana dla wielu ,dla mnie równie¿ bo ka¿dego dnia i nocy mo¿na wspi¹Ì siê na wy¿szy szczebel ,mo¿na te¿ spaÌ. Jednak jedno jest pewne poki bêd¹ tacy ludzie pojawiali siê na Ziemi jak Palden Dorje póty bêd¹ stawiane pytania : po co on/ona to robi? czemu ma to s³u¿yÌ? PD medytuje dla Ciebie i dla mnie ,Ty i ja jesteœmy czêœci¹ Ziemi 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 17, 2009, 19:09:16 » |
|
jeÂśli chodzi o mnie to moÂże sobie darowaĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 17, 2009, 19:38:37 » |
|
nie moÂże sobie darowaĂŚ bo JA jestem czĂŞÂściÂą CIEBIE a TY MNIE  wiĂŞc jakby darowaÂła za ciebie to tak jakby darowala sobie
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 17, 2009, 20:17:29 » |
|
hmmm... interesujÂąca teoria
czyli co? nie ma indywidualnych osobowoÂści? jesteÂśmy wyimaginowanym duchem zbiorowym?
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 17, 2009, 20:33:19 » |
|
hmm moze nie tyle wyimaginowanem duchem zbiorowym co czesciÂą caÂłoÂści  oddziaÂłowajÂąc na siebie oddziaÂłwujesz na innych 
|
|
|
|
|
|
|
|