astro
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 19, 2009, 02:32:51 » |
|
nie widziaÂłem jeszcze, Âżeby ktoÂś tak WPROST wyjawiÂł najwiĂŞksze tajemnice!!! miÂło  pozdrawiam, KapÂłan 718' A ja sobie z tej tajemnicy, a raczej ciekawostki jutro sobie zupĂŞ ugotujĂŞ. Sorry za sÂłowa, ale nie widzĂŞ w tym momencie jakiejÂś? moÂżliwoÂści praktycznie tego wykorzystaĂŚ.  oprĂłcz tego, Âże wiem. Co Ty na to KapÂłanie 718, bo mi w tym momencie jakoÂś Âżadne sÂłuszne myÂśli do gÂłowy nie przychodzÂą?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 02:36:13 wysłane przez astro »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 19, 2009, 02:44:51 » |
|
no mi przysz³y w ci¹gu sekundy bo to znam a Kiara opisa³a to w kilku s³owach, ka¿dy ma swoj¹ czêœÌ wiedzy, któr¹ pozna na ziemii nawet jak Ci napiszê czarno na bia³ym to nie zrozumiesz jeœli to do Ciebie nie nalezy i do Twojej wiedzy tutaj na ziemii, tak to dzia³a  pomyœl astro... Kap³an 718'
|
|
|
|
|
|
|
Jerzy Karma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 19, 2009, 10:17:37 » |
|
Je¿eli kabaliœci DOK£ADNIE ZNAJ¥ TEN ELEMENT ... je¿eli z premedytacj¹ blokuj¹ ludzkoœci dostêp do niej ... jest to zaprzeczenie tego co sama kaba³a g³osi, ¿e g³ównym problemem cz³owieka jest jego niezgodne funkcjonowanie z (oprogramowaniem) natur¹ wszechœwiata. Wiêc je¿eli ''oni,, wielcy i oœwieceni, maj¹cy dostêp do wszechwiedzy i w taki sposób postepuj¹ ...chyba pomyli³em planety inkarnuj¹c tutaj ... Wiêc co Wy na to moi bracia i siostry?
Wielu ludziom, ju¿ od wieku dzieciêcego, wydaje siê, ¿e coœ chc¹, jednak nie umiej¹ chcieÌ. Chcenie bowiem to nie ¿¹dania, ani roszczenia. Chcenie to dzia³anie i poszukiwanie. To praca, trud i wysi³ek, nie zaœ krzyczenie: DAWAJ. I nie pretensje, gdy nikt nie daje. S¹ rzeczy, których nie mo¿na daÌ ka¿demu. Nawet nie dlatego, ¿e zrobi³by sobie krzywdê. Jak to jest w powiedzeniu o zapa³kach w rêkach dziecka. Ale zupe³nie z innego powodu. Z takiego samego, jak dla ryby nie dasz skrzyde³, gdy¿ ryba jest w wodzie. Podobnie gdy umys³ cz³owieka jest w stanie, który mo¿na tu delikatnie przyrównaÌ do owego stanu wody, to jak mo¿na mu pomóc w sposób nag³y? Nie da siê. Tymczasem umys³y wiêkszoœci ludzi s¹ nawet w stanie... powiedzmy, ¿e w stanie ziemi. Kto ma uszy, ten s³yszy, ¿e kaba³a pomaga nawet tym bêd¹cym w stanie ziemi. A raczej TO, co i kaba³ê da³o. Na ziemi istniej¹ dzia³ania, które stopniowo "podgrzewaj¹" umys³y ludzkie, a¿ zmieni¹ swój stan. Kto ma oczy, ten widzi owe dzia³ania. Wielu na nie patrzy, spotyka siê z nimi, jest podgrzewana, a nie ma o tym œwiadomoœci. Wszyscy otrzymali. Wszyscy mog¹ czerpaÌ obficie. Nawet, jeœli Ÿróde³ trzeba poszukiwaÌ, to one istniej¹. I ka¿dy ma mo¿liwoœÌ znalezienia tego, co bêdzie zdolny przyj¹Ì - i co mu przyniesie po¿ytek. Jednak wielu nie znajduje. Bowiem przechodz¹ obok Ÿróde³ i pomijaj¹ je. Gnaj¹ ich bowiem pragnienia za rzeczami nie bêd¹cymi Ÿród³ami. Ten, kto siê zamanifestowa³ w tym pytaniu, nie jest moim bratem ani siostr¹. Jednak najg³êbszy byt, jaki istnieje poza t¹ manifestacj¹, jest moim bratem i moj¹ siostr¹. I jemu dedykujê odpowiedŸ. Odkryj Astro ten byt w sobie. Uzbrój siê w cierpliwoœÌ. Tylko wówczas uwolnisz siê od demonów pragnieù. A na samym koùcu zostanie Ci tylko jedno pragnienie, które Ciê wyprowadzi i samo zniknie. W celu lepszego zrozumienia znaczenia relacji brata i siostry polecam link http://www.boga.fora.pl/czlowiek-a-upadli-aniolowie,10/lucyfer,20.html#113 o naturze Buddy :-)
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 10:21:33 wysłane przez Jerzy Karma »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 19, 2009, 13:45:16 » |
|
Wiedza jest DLA LUDZI, nie ma ( ja tego nie bede stosowala) wiedzy sekretnej ktora nie powinnam sie dzielic i jej przekazywac. Kto jest gotowy zrozumie , nie bedzie sie platal w rozne opcje , szkol, mistrzow , czy religji.Wiedza jest w prostocie SERCA , a zarazem w jego MADROSCI, tam jest energia , ktora nas wyniesie poza zakres dostepu tych wszystkich , ktorzy swoimi logicznymi rozwiazaniami dla nas w dalszym ciagu przytrzymaja nas we wladzy lewej polkuli. Nie wierzcie w zadne cudowne rozwiazania, ni kabaly , ni geometri , ni innych obiecanek, mumi, ni zadnych dzieci chocby mienily sie brylantowym swiatlem. Wszyscy mamy ta sama jedyna mozliwosc,indywidualny rozwoj przez prawosc , godnos oraz milosc, ktora zastosujemy we wlasnym zyciu. W codziennych decyzjach, w codziennych wyborach , w myslach , slowach i czynach, by harmonijnie zgrane otworzyly nam dostep do mocy energetycznej w nas. NIC WIECEJ. Stworca dal nam wszystkie mozliwosci, KAZDEMU CZLOWIEKOWI, nie ma wybrancow,zaden mistrz , ktory sie tak tytuluje nie zna innej drogi ( gdyby znal ) juz dawno by go tu nie bylo. Droga nie prowadzi przez smierc , tylko przez ZYCIE napelnione miloscia i szczesciem.To jest energia jasnosci , ktora napelnia GRAL , ktory kazdy z WAS NOSI W SOBIE. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 14:19:34 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Lucyfer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Styczeń 19, 2009, 14:00:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Styczeń 19, 2009, 14:28:13 » |
|
Ponad miesiac temu zadalam pytanie, nie otrzymalam zadnej odpowiedzi, moze bylo zbyt kontrowersyjne? kiara 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Styczeń 19, 2009, 14:29:27 » |
|
CzÂłowiek ma serce i gÂłowĂŞ, uczucia i umysÂł, ktĂłry przejawia siĂŞ przez intelekt. Jest lewa i prawa pó³kula mĂłzgu. Czy ktĂłraÂś jest zbĂŞdna? To, w co nas wyposaÂżono, jest do naszego uÂżytku. Czerpiemy z ró¿nych ÂźrĂłdeÂł. NajwaÂżniejsze jest w nas. SÂą teÂż ÂźrĂłdÂła zewnĂŞtrzne, dorobek wszystkich istot. MoÂżemy siĂŞ nimi wspomagaĂŚ. SÂą tacy, ktĂłrzy wiedzÂą wiĂŞcej i dzielÂą siĂŞ tym. SÂą ÂźrĂłdÂłem dla chcÂących i potrafiÂących zanurzyĂŚ rĂŞce. PrawoœÌ, dobro, miÂłoœÌ, to droga do zanurzenia siĂŞ w ÂŹRĂDLE. I czerpania z niego. Na drogĂŞ tĂŞ wskazywali i wskazujÂą mistrzowie (Ci prawdziwi). Oni wiedzÂą, bo przeszli niÂą. Dlaczego tu bywajÂą? Z miÂłoÂści i altruizmu. Bo taki ich wybĂłr. Ale to my musimy zechcieĂŚ wypeÂłniĂŚ siĂŞ ÂświatÂłem, choĂŚ nosimy je w sobie. Nosimy teÂż ciemnoœÌ. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Styczeń 19, 2009, 14:52:46 » |
|
Zatem korzystajmy za MADROSCI NASZYCH SERC, bo w nich jest wiedza obydwu polkul i wiedza uczuc.Idac z promieniem swiatla z nich wychodzacych , dojdziemy do domu.... Wsluchujmy sie w SIEBIE,w glebie wlasnej madrosci, jest wpisana przez Stworce.Caly czas jest w nas, moze pora juz to odkryc. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 14:53:21 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
astro
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Styczeń 19, 2009, 17:22:13 » |
|
Ja rozumiem ,,Jerzy Karma,, co chcesz mi powiedzieÌ, lecz wybacz, ale z ksiê¿yca nie spad³em, ani siê wczoraj nie urodzi³em. W swej wypowiedzi odnios³em siê generalnie do faktu s³ów, które napisa³ Leszek, ¿e kabaliœci celowo blokuj¹ dostêp do wiedzy, abyœmy byli tacy jacy jesteœmy, a ich dzia³ania skierowane s¹ nawet przeciwko Winterowi, który chce coœ powiedzieÌ œwiatu i byÌ mo¿e wie dlaczego.
Z Twojej wypowiedzi wyci¹gna³ bym jednak wniosek, ¿e chcesz dzieliÌ ludzkoœÌ na takich i innych ( i doszuka³em siê takich s³ów mówi¹cy o podzielnoœci ) co dla mnie oznacza, lub mo¿e oznaczaÌ, ¿e czegoœ tu nie rozumiesz. Ale nic, poczekam na dalsze wypowiedzi, bo byÌ mo¿e ja tu czegoœ w tej grze nie rozumiem?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 17:24:38 wysłane przez astro »
|
|
|
|
|
Jerzy Karma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Styczeń 19, 2009, 17:43:10 » |
|
Astro, odpisa³em wy¿ej tylko na Twoje s³owa, które te¿ z ksiê¿yca nie spad³y ;-) Napisz zatem precyzyjniej, dlaczego wg Twojego pogl¹du kabaliœci coœ blokuj¹. Nie jest moj¹ intencj¹ broniÌ kabalistów, a jeœli mam intencje bronienia, to takie same s¹ one te¿ wobec Ciebie. Tak¿e wypowiedz siê precyzyjniej w kwestii tego, ¿e jak napisa³eœ, i¿ dzielê ludzkoœÌ i czegoœ nierozumiem. £¹czmy sie zatem we wspólnym nierozumieniu
|
|
|
|
|
|
|
astro
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Styczeń 19, 2009, 17:59:06 » |
|
Napisz zatem precyzyjniej, dlaczego wg Twojego poglÂądu kabaliÂści coÂś blokujÂą.
To nie ja napisaÂłem, Âże blokujÂą, prosze wiĂŞc poczytaj poprzednie wypowiedzi.Ok?
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Styczeń 19, 2009, 18:08:07 » |
|
Astro - podam Ci mocny przykÂład na moje sÂłowa, ostanio oglÂądaÂłem film PachnidÂło - niby zwyczajny horror, ale mistrz sztuki perfumiarskiej wyjaÂśniÂł swojemu uczniowi, Âże istnieje 12 skÂładnikĂłw doskonaÂłego zapachu oraz TRZYNASTY, ktĂłry jest ESENCJÂĄ tych 12 i jeszcze nikt go nie odkryÂł!
dla mnie jest to powtórzenie kosmicznej symboliki 12+1, któr¹ od zawsze u¿ywa siê do przekazywania kosmicznych tajemnic, które maj¹ ogromny wp³yw na cz³owieka, który ¿yje w tym kosmosie, legenda o Królu Arturze i 12 rycerzach okr¹g³ego sto³u o tym mówi, jednak znacznie starsze przekazy ukazuj¹ to jako to Chrystus i 12 aposto³ow i to tak¿e jest symbolem 12+1, 13 jest ZAWSZE najwa¿niejsze - ESENCJA DWUNASTU!!! ma³o kto wie ale jest trzynasty znak zodiaku - Wê¿ownik (Ophiuchus), wspó³czesna astrologia nie uzanaje go jako znak zodiaku, dok³adnie jak z 11 nie-sefir¹ Drzewa ¯ycia DA'ATH...
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
astro
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Styczeń 19, 2009, 18:21:37 » |
|
KapÂłanie 718. DziĂŞki wielkie za to co napisaÂłeÂś i wiem co chcesz mi przez to powiedzieĂŚ.
Lecz proszê wróÌmy jak w scenariuszu do ekspozycji, czyli to tego pocz¹tku co tyczy siê pewnej ,,prawdy,, która zosta³a tu wyraŸnie wczeœniej nakreœlona, któr¹ ja odbieram tak jak brzmi znaczenie tych s³ów: kabaliœci blokuj¹ dostêp ludzkoœci do wiedzy, po to, abyœmy byli tacy sami!!! Ich dzia³ania przejawiaj¹ siê nawet poprzez fizyczne ingerencje wobec Dana Wintera, który chce o czymœ wa¿nym œwiatu powiedzieÌ. Jak rozumiecie pytanie to proszê mi odpowiedzieÌ. Bo pad³o konkretne pytanie, wiêc oczekujê konkretnej odpowiedzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 18:23:42 wysłane przez astro »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Styczeń 19, 2009, 19:30:44 » |
|
KapÂłanie 718. DziĂŞki wielkie za to co napisaÂłeÂś i wiem co chcesz mi przez to powiedzieĂŚ.
Lecz proszê wróÌmy jak w scenariuszu do ekspozycji, czyli to tego pocz¹tku co tyczy siê pewnej ,,prawdy,, która zosta³a tu wyraŸnie wczeœniej nakreœlona, któr¹ ja odbieram tak jak brzmi znaczenie tych s³ów: kabaliœci blokuj¹ dostêp ludzkoœci do wiedzy, po to, abyœmy byli tacy sami!!! Ich dzia³ania przejawiaj¹ siê nawet poprzez fizyczne ingerencje wobec Dana Wintera, który chce o czymœ wa¿nym œwiatu powiedzieÌ. Jak rozumiecie pytanie to proszê mi odpowiedzieÌ. Bo pad³o konkretne pytanie, wiêc oczekujê konkretnej odpowiedzi.
a ja zrobiê WSZYSTKO ¿ebny zablokowaÌ tych kabalistów - bo nie zaliczam siê do grona takich jak oni - PRAWDA ICH ZNISZCZY, jej nie przegadaj¹ bo bêdzie uniwersalna!!! zrozumie to zarównko katolik i ateista - nad tym teraz pracuje, wiem ju¿ na czy to polega  P.S. Dan Winter usi³uje ZMODYFIKOWOWAà MATRYCE RZECZYWISTOŒCi ale siê mu to udaÌ nie mo¿e, powód? nie posiada ostatniego elementu, którego szukaj¹ chciwi ludzie aby zmieniÌ wzór - nie uda im siê to, bo nie przemawia przez nich prawda lecz chêÌ pozyskania tego dla siebie tylko aby nadal byÌ tajemnymi mistrzami ukrywaj¹cymi staro¿ytne sekrety - maj¹ pecha, nasta³ czas POZNANIA a TAJEMNIC min¹³!!! Kap³an 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 19:35:31 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Styczeń 19, 2009, 20:57:23 » |
|
Astro, aby by³o do koùca jasne. Fakty mo¿na ³¹czyÌ ze sob¹ na ró¿ne sposoby. "Obrazek" ze strony Wintera, który zamieœci³em, jak i wiele innych treœci na jego forum pozwalaj¹ wyci¹gn¹Ì wniosek, ¿e nagonka na jego osobê za to, ¿e "przyw³aszczy³ sobie" odkrycie "z³otej spirali na torusie" jako Ÿród³a alfabetu hebrajskiego i sanskrytu jest tylko pretekstem do zamkniêcia mu ust. Ca³a ta historia opisana przez stronê Dana jest tutaj: http://www.goldenmean.info/dnaring/danside.pdfPo drugie, moja wypowiedŸ odnosi³a siê bezpoœrednio do nieustannego pisania przez Kiare (od dwóch lat) o istnieniu "nowej wiedzy" i brakuj¹cych elementach, których nie posiadaj¹ "osoby wtajemniczone" czy kabaliœci. Oczywiœcie takie twierdzenia nie s¹ poparte niczym poza has³ami o tym, ¿e cz³owiek ma m¹droœÌ w sercu i powinien ni¹ ¿yÌ. Jeœli to jest ta nowa wiedza, to czym by³ architraw w Delfach z napisem "poznaj samego siebie"? Czy by³a tradycja szkó³ misteryjnych staro¿ytnego Egiptu i Grecji? Czym jest ca³a tradycja gnostyczna choÌby Ró¿okrzy¿a? W tych tradycjach mówi siê o œcie¿kach znalezienia graala czy osi¹gniêcia "oœwiecenia", "poznania", "zbawienia" itp. Ka¿da z nich podkreœla jednoczeœnie (jak wiele osób tu na forum) osobiste doœwiadczenie i wewnêtrzn¹ przemianê jako drogê do osi¹gniêcia celu. Tak siê jednak z³o¿y³o, ¿e œwiêta geometria by³a punktem odniesienia dla wielu z tych tradycji duchowych. Ju¿ sama symbolika pokazuje to odniesienie - czy to bêdzie Tao, Sri Yantra, swastyka czy jakiœ inny "œwiêty symbol". Bez ¿adnego merytorycznego odniesienia wszystko to jest krytykowane, jako "stare i nieaktualne", bo idzie "nowa wiedza"... Pytam wiêc w którym KONKRETNIE miejscu? Odkrycia nauki coraz bardziej potwierdzaj¹ wiedzê zawart¹ w œw. geometrii. Wystarczy powiedzieÌ, o super symetrii w fizyce i symetrii w œw. geometrii - to to samo. Zreszt¹ wg. Wintera œwiêta geometria i fizyka kwantowa to zgrubsza ta sama rzecz - to jego w³asne s³owa. Ten facet ma to do siebie, ¿e interesuj¹ go czyste zasady, a nie czczenie tradycji czy te¿ takich lub innych cudów lub œwiêtych osób. To doprowadzi³o go do œwiêtej geometrii i wielu odkryÌ.. Przypomina siê Leonardo da Vinci, który naszkicowa³ wiele wynalazków, a szkicowane przez niego figury pokazuj¹, ¿e zaznajomiony by³ z arkanami œwiêtej geometrii. Tak, ona nie zale¿y od czasu czy jakieœ wyimaginowanej "nowej wiedzy". Warto zerkn¹Ì na "klimat" "starej wiedzy" gnostyków i zobaczyÌ o czym ona mówi. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1296.msg14571#new
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 23:22:03 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Styczeń 19, 2009, 20:59:53 » |
|
Charakterystyczne dla tekstĂłw mistycznych czy gnostycznych jest mĂłwienie o Âświetle, miÂłoÂści i WEWNĂTRZNEJ przemianie. ÂŚwiĂŞta geometria opisuje ksztaÂłt jĂŞzyka ÂświatÂła. Po co go znaĂŚ? Ano po to, aby nie okazaÂło siĂŞ, Âże chodzisz po Âświecie i widzisz wszĂŞdzie ÂświatÂło, tylko nie zauwaÂżasz, Âże ktoÂś zapaliÂł nad tobÂą jarzeniĂłwkĂŞ... WrĂłcĂŞ wiĂŞc do sefir i kilka s³ów o jĂŞzyku ÂświatÂła.
W Wikipedii czytamy: Drzewo ÂŻycia posiada trzy rĂłwnolegÂłe kolumny: * prawÂą - mĂŞskÂą, odpowiadajÂącÂą zasadzie Chesed; * lewÂą - ÂżeĂąskÂą, odpowiadajÂącÂą zasadzie Din; * ÂśrodkowÂą, ktĂłra jest ÂścieÂżkÂą rĂłwnowagi i harmonii.
ProwadzÂą one do Malchut, ktĂłre oznacza obecnoœÌ Boga w Âświecie. Drzewo ÂŻycia jest mistycznym organizmem, ktĂłry odpowiada caÂłoÂści bytu. WedÂług kabaÂły kolejne sefiry przejmujÂą ÂświatÂło wyÂższej boskiej emanacji i przesyÂłajÂą je niÂżej za pomocÂą dwudziestu dwĂłch ÂścieÂżek spinajÂących caÂłe Drzewo. NajniÂższa z nich odbija blask i posyÂła go w gĂłrĂŞ. Czasami pojawia siĂŞ jedenasta sefira - Daat (Wiedza, hebr. דעת) - jest ona niezaleÂżnÂą emanacjÂą, mediuje miĂŞdzy ChochmÂą i BinÂą. Oznacza ona wiedzĂŞ tajemnÂą - gnozĂŞ"Dlaczego 22 ÂścieÂżki? Ano dlatego, Âże alfabet hebrajski ma 22 litery. http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfabet_hebrajskiNo i co?Ano to, Âże jest to fragment jĂŞzyka ÂświatÂła, ktĂłry wedÂług pani Marciniak w caÂłoÂści skÂłada siĂŞ ze 144 tysiĂŞcy znakĂłw... http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1296.new#newHebrajski jĂŞzykiem ÂświatÂła?Tak... MaÂły cytat z ksi¹¿ki Moc Kabbalah: http://www.empik.com/moc-kabbalah-ksiazka,302122,pJej autor Yehuda Berg jest rabinem i czoÂłowym autorytetem Kabbalah. Naucza on w centrach Kabbalah na caÂłym Âświecie. - Jest to cytat z okÂładki tej ksi¹¿ki. W rozdziale piÂątym pt. DNA Duszy, czytamy: Abraham pokazaÂł, jak ÂŚwiatÂło StwĂłrcy podzieliÂło siĂŞ na 22 odrĂŞbne siÂły po to, by stworzyĂŚ nasz wszechÂświat. (...) 22 SIÂŁY STWORZENIA DwadzieÂścia dwie podstawowe litery: StwĂłrca wyryÂł je, wywaÂżaÂł, ukÂładaÂł je w ró¿nym porzÂądku, stapiaÂł i formowaÂł przez nie istotĂŞ wszelkiego stworzenia i istotĂŞ wszelkiego przyszÂłego stworzenia. - Abraham, KsiĂŞga Stworzenia
Abraham pisa³, ¿e 22 si³y energetyczne manifestuj¹ siê w naszym œwiecie jako 22 ró¿ne wzorce czêstotliwoœci. Pojawiaj¹ siê one jako kszta³ty i wibracje, które mo¿na zarówno wizualizowaÌ jak i wymawiaÌ. Poni¿ej s¹ przedstawione litery alfabetu hebrajskiego. Czytaj je od lewej do prawej.
 MoÂżesz pomyÂśleĂŚ: to przecieÂż sÂą litery hebrajskie! Ale nie panikuj. Kabbalah naucza, Âże litery te byÂły obecne w pierwszej chwili stworzenia nie jako litery napisane na pergaminie, ale jako wielkie wspaniaÂłe siÂły pierwotnej energii. Litery hebrajskie sÂą instrumentami mocy. Hebrajskie sÂłowo „litera" ma rĂłwnieÂż znaczenie: puls lub wibracja, ze wskazaniem na przepÂływ energii. Za pomocÂą ksztaÂłtu, dÂźwiĂŞku i wibracji litera dziaÂła jak antena, ktĂłra wzbudza i kieruje energiÂą wszechÂświata. (…) _________________________________________________________________________________________________Te 22 litery moÂżna wygenerowaĂŚ przy pomocy torusa i zÂłotej spirali wedÂług osi symetrii czworoÂścianu. ÂŚwiĂŞta geometria jest wiedzÂą o budowie Stworzenia... PrzypomnĂŞ jak powstajÂą te litery: Litery alfabetĂłw powstajÂą dziĂŞki zmianie poÂłoÂżenia "zÂłotej spirali" umieszczonej na torusie, ktĂłry przechyla siĂŞ w sposĂłb wyznaczony przez osie symetrii bryÂł platoĂąskich. [Hebrajski i sanskryt wyznaczajÂą osie symetrii czworoÂścianu] Wystarczy robiĂŚ "stop-klatki" zmieniajÂącej poÂłoÂżenie spirali, aby otrzymaĂŚ kolejne litery alfabetĂłw.Torus z naniesionÂą na niego spiralÂą "zÂłotego Âśrodka" oraz poÂłoÂżenie wyjÂściowe spirali zÂłotego Âśrodka (jest to litera P 'pay', gdzie wartoÂści x,y,z=0) wg. jednej z osi symetrii czworoÂścianu:   PowyÂżej: powstawanie alfabetu hebrajskiego. Spirala na czworoÂścianie generuje takÂże sanskryt. PoniÂżej: trĂłjwymiarowe zobrazowanie zmiany poÂłoÂżenia spirali ZÂłotego ÂŚrodka, (spirala jest TA SAMA, zmienia siĂŞ tylko kÂąt, pod jakim jÂą widzimy): WiĂŞcej o powstawaniu symboli i alfa-betĂłw (w j. angielskim)http://www.goldenmean.info/dnaring/Dlatego, Âże hebrajski generowany jest (jak widaĂŚ) matematycznie, poszczegĂłlne litery moÂżna przeÂłoÂżyĂŚ na wartoÂści liczbowe. StÂąd ta "mistyka liczb", a raczej po prostu matematyka... WedÂług Dana Wintera istniejÂą dwie bardzo szczegĂłlne wÂłaÂściwoÂści alfabetu hebrajskiego
Po pierwsze.Graficzny obraz PISANEJ litery alfabetu hebrajskiego pokrywa siĂŞ z obrazem graficznym tworzonym przez spektralnÂą analizĂŞ dÂźwiĂŞku tej litery, tyle Âże WYMAWIANEJ. Po prostu wymawiajÂąc np. literĂŞ Alef, uzyskujemy na ekranie komputera graficzny OBRAZ DÂŹWIĂKU wymawianej litery Alef[/b], ktĂłry wyglÂąda tak samo, jak graficzny obraz LITERY PISANEJ. W tym kontekÂście inaczej zaczynajÂą wyglÂądaĂŚ pewne kwestie zwiÂązane z "rzucaniem klÂątw" czy rytualnymi "krzykami" wydawanymi w "dziwnym jĂŞzyku" przez ró¿nych "dziwnych ludzi". Wydawanie dÂźwiĂŞkĂłw czy generowanie ró¿nych wibracji w jĂŞzyku ÂświatÂła moÂże po prostu posiadaĂŚ moc stwarzania albowiem jest to wÂłaÂśnie jĂŞzyk ÂświatÂła, ktĂłry tworzy Âświat - takÂże ten nasz materialny... OczywiÂście, tak jak w przypadku posÂługiwania siĂŞ "normalnym" jĂŞzykiem, moÂżna nim "napisaĂŚ" ró¿ne mniej lub bardzie Âładne rzeczy. I tu usprawiedliwiaÂłbym osoby, ktĂłre ukrywajÂą tego typu "peÂłnÂą wiedzĂŞ" ró¿nymi nieodpowiedzialnymi ludÂźmi. PrzykÂład : Po drugie,wg. WIntera alfabet hebrajski, jako jĂŞzyk ÂświatÂła jest swoistym oprogramowaniem (jak oprogramowanie komputera) sÂłu¿¹cym m.in. do.... programowania DNA za pomocÂą ÂświatÂła. Zdaniem Wintera przy pomocy jĂŞzyka hebrajskiego dokonaÂła siĂŞ ingerencja w DNA czÂłowieka i stworzono Adama i EwĂŞ. Ich DNA zostaÂło zaprogramowane przy pomocy hebrajskiego... I tu pojawia siĂŞ kwestia, z powodu ktĂłrej co niektĂłrzy nie lubiÂą pana Wintera. Otó¿ twierdzi on, Âże zaprogramowanie naszego DNA (ktĂłrego budowa opiera siĂŞ na dwunastoÂścianie) tylko w oparciu o "hebrajski alfabet ÂświatÂła" tworzy z czÂłowieka BEZDUSZNEGO GOLEMA...  JeÂśli przyjmiemy to, o czym mĂłwi siĂŞ w ró¿nych miejscach, Âże nasze DNA jest moÂżna programowaĂŚ ÂświatÂłem, to okazuje siĂŞ, Âże istniejÂą ró¿ne programy (jĂŞzyki ÂświatÂła), za pomocÂą ktĂłrych moÂżna programowaĂŚ DNA ró¿nych istot.... Kilka refleksji "z biegu"1. UwaÂżaj co mĂłwisz po hebrajsku jeÂśli znasz jego prawdziwÂą, nie znieksztaÂłconÂą fonetykĂŞ.  MoÂżesz uÂżyĂŚ jĂŞzyka Âświat³¹, ktĂłry wygeneruje coÂś, czego nie chcesz (syndrom ucznia czarnoksiĂŞÂżnika...). Czy prawdziwy wyglÂąd i fonetyka alfabetu hebrajskiego sÂą powszechnie znane czy teÂż zarezerwowane zostaÂły dla nielicznych "wtajemniczonych"? Czemu Winter jest tu niewygodny? Ano dlatego, Âże pokazuje jak kÂładÂąc ZÂłotÂą SpiralĂŞ na torusie, moÂżna wygenerowaĂŚ hebrajskie litery, a potem poszukaĂŚ ich prawdziwej fonetyki. Jak? WymawiaĂŚ dÂźwiĂŞki poszczegĂłlnych liter i patrzeĂŚ czy ich obraz na spektrogramie dÂźwiĂŞkowym pokrywa siĂŞ z PISANYM obrazem wymawianej litery. W ten sposĂłb moÂżna uzyskaĂŚ FRAGMENT CZYSTEGO JĂZYKA ÂŚWIATÂŁA (22 litery). Czy to moÂże podobaĂŚ siĂŞ komuÂś, kto lubi chomikowaĂŚ coÂś dla siebie? 2. Z kim mogÂą kontaktowaĂŚ siĂŞ pewni "wtajemniczeni" i czy to tych istot otrzymali matematycznie wygenerowany alfabet, przy pomocy ktĂłrego zaprogramowano ponoĂŚ nasze DNA? 3. Czy nie jest wiĂŞc tak, Âże "wtajemniczeni" majÂą "peÂłnÂą wiedzĂŞ", ale wykorzystujÂą jÂą tylko dla siebie, bo ich "niebiaĂąskie szefostwo" tak sobie Âżyczy? WedÂług Kiary nie istnieje "peÂłna wiedza" (a dokÂładniej nie istnieje ona wg. przekazĂłw niejakich MyÂślicieli). Widzisz Astro. JeÂśli zaÂłoÂżymy, Âże ktoÂś trzyma "to wszystko" w ryzach, to zbliÂżamy siĂŞ do wizji Icke'a, ktĂłra swojÂą drogÂą tez jest dla mnie czasami "dziwna". Nie chciaÂłbym, aby okazaÂło siĂŞ, Âże jest on tzw. "kontrolowanÂą opozycjÂą", ktĂłra ma "zagospodarowaĂŚ socjotechnicznie" co bardziej wraÂżliwych i skierowaĂŚ ich myÂślenie na nieco boczne tory za pomocÂą sÂłusznych, ale OGĂLNIKOWYCH twierdzeĂą, trochĂŞ takich, jakimi operuje ciÂągle forumowa Kiara.  Wiadomo przecieÂż, Âże "diabeÂł tkwi w szczegó³ach... StÂąd postulat sÂłuchania siebie jest sÂłuszny, ale uwaÂżam, Âże "kÂąpanie siĂŞ w Âświetle", bez prĂłby jego zrozumienia prowadzi do tego, Âże ktoÂś zabierze ÂświatÂło i zapali amatorom kÂąpieli jeno jarzeniĂłwkĂŞ... Czasem trochĂŞ "matematyki, geometrii i fizyki" siĂŞ przyda... 4 Aha, Winter uwaÂża i mĂłwi o tym na ró¿nych konferencjach, Âże Ci "programatorzy" przybyli z Alfa Draconis na pokÂładzie statku z emblematem identycznym jak hexagonalna faga ... Izraela. 5. Kiaro, Od poczÂątku myÂśliciele nie zajÂąknĂŞli siĂŞ ani sÂłowem na temat ÂświĂŞtej geometrii, a jak juÂż jÂą "znalazÂłem", to nigdy nie chcieli o niej rozmawiaĂŚ. PowiedziaÂłaÂś, Âże to nie jest ich "dziaÂłka". CzyÂżby dlatego, Âże daje ona klucz to wiedzy, ktĂłra moÂże doprowadziĂŚ do wizji Âświata, ktĂłra okaÂże siĂŞ przynajmniej czĂŞÂściowo sprzeczna z tym, w co oni chcÂą, abyÂś co niektĂłrzy wierzyli? JeÂśli tak, to nic dziwnego, Âże ograniczajÂą siĂŞ oni w swych wypowiedziach do prostych i znanych od tysiÂącleci haseÂł o miÂłoÂści, nie mĂłwiÂąc nic o budowie ÂŚRODOWISKA, w ktĂłrym Âżyje czÂłowiek, bo wĂłwczas okazaÂłoby siĂŞ, Âże jednak nie wystarczy ÂżyĂŚ miÂłoÂściÂą, aby "przemieniĂŚ ciaÂło na poziomie subatomowym", ba, co wiĂŞcej mogÂłoby siĂŞ okazaĂŚ, Âże to jest w ogĂłle tutaj niemoÂżliwe, Âże moÂżna jedynie uzyskaĂŚ "zÂłote ciaÂło energetyczne", bez moÂżliwoÂści przemiany ciaÂła fizycznego idÂącej tak daleko, jak Ty sugerujesz... Aby to rozstrzygn¹Ì, trzeba coÂś WIEDZIEĂ o "energetycznym" Âśrodowisku Âżycia... Inaczej moÂżna ululaĂŚ ludzi ró¿nymi bajkami... 6. KapÂłan, nie wiem co siĂŞ podoba a co nie, ale moÂże przyda Ci siĂŞ coÂś z tej "winterowszczyzny" do twojej ksi¹¿ki.... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 23:25:18 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Styczeń 19, 2009, 22:18:15 » |
|
no tak, moja ksi¹¿ka zakÂłada wÂłaÂśnie to o czym pisze winter - ÂściÂągn¹³em sobie wÂłaÂśnie ebooka Alfabeth of the Earth Heart i ÂłyknĂŞ w weekend bo ciekawe to jest - ale Kiara ma tutaj trochĂŞ racji - Winter ma plan przenikn¹Ì "UMYSÂŁ STWĂRCY", a to nic innego jak RUACH ELOHIM (nie napiszĂŞ co to, kto wie ten zrozumie a kto nie ten nie zrozumie nawet jak napisze!), nie uda mu siĂŞ to, Leszku, sam powiedz - CZY MOÂŻE SIĂ UDAĂ ZMODYFIKOWANIE PLANU STWĂRCZEGO "GENE ISIS"   ?? ale duÂżo napisaÂłem  cĂłz, nie bĂŞdĂŞ siĂŞ ograniczaĂŚ, wolno mi wszystko napisaĂŚ! ja nie popeÂłniĂŞ tego b³êdu co Daniel Winter, nie bĂŞdĂŞ prĂłbowaÂł przenikaĂŚ wzorca i go opisaĂŚ - to nie jest jĂŞzyk pisany lecz Âświetlny a Winter nie zrozumiaÂł sam co odkryÂł - to naleÂży POZNAĂ to i pisaĂŚ pod tym natchnieniem a nie opisywaĂŚ, jaki sens ma dopisanie nowego rozdziaÂłu do KsiĂŞgi Genesis?! Leszku liczĂŞ, Âże rozumiesz mĂłj tok rozumowania powyÂżej... KapÂłan 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 22:18:56 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Styczeń 19, 2009, 22:18:35 » |
|
Dziekuje za Twoj tekst pewne szczegoly potwierdzily moja intuicyjna wiedze. Wszystko co napisales nie jest ZADNA TAJEMNICA w swiecie dla nas niewidzialnym , czy jak chcesz w srod innych rodzin kosmicznych. Oni ta wiedze posiadaja, gdyby nie mieli Winter tez by jej nie posiadal, on ja od nich kopiuje , tak samo jak Hebrajscy kabalisci.Czy twoza za pomoca dzwieku? z tego co ja wiem to tak, oczywiscie ze tak, cala nasza rzeczywistosc jest utworzona za ich pomoca. A my jestesmy poniekad w niej uwiezieni. Jest tylko jedno ale, w tej rzezczywistosci, pomimo iz wiedza ( widac na wykresach graficznych) jak tworzy sie alfabet swiatla, nie potrafia go odtworzyc.Dlaczego, czy jest to jakis sekret? nie, zaden , dla nich juz nie ma sekretow technicznych zdjeli "pieczecie z 6czakr ( lub jak wolisz wzorcow energeycznych). Wiec w czym tkwi naprawde problem? W jednym. W MOCY ENERGETYCZNEJ, W STWORCZEJ MOCY ENERGETYCZNEJ, tak wiec wiedza jak wygladaja litery, jak trzeba zrobic by je uzyskac, ale nie moga wygenerowac takiej mocy by one uzyskaly moc dzialania (nie , nie w tym wymiarze!) w tym dzialaja, jeszcze.. W 4 wymiarze do ktorego sie zblizamy, oni chca posiasc moc wlasnie energetyczna , ktora uruchomi przeplyw swiatla na 22 drogach swietlnych , oraz rozswietli te 144000 punktow ZANIM STANIE SIE TO W SPOSOB NATURALNY DLA NAS, DLA KAZDEGO INDYWIDUALNIE. Bo pozniej juz po wszystkim, nie da sie wladac ludzmi ( czytaj wpisac nowy program matrycy ludzkiej) jak wszyscy przekroczymy 4 wymiar. Tam my wszyscy osiagniemy MOC TWORZENIA INDYWIDUALNEGO NASZA ENERGIA ZDEPONOWANA W NAS. Wiec wszyscy tacy poszukiwacze ( konkureci miedzy soba oraz przestrzeniami ktore reprezetuja) walcza w sposob niewybredny o palme wladzy nad ziemia i ludzkoscia. Bieg z przeszkodami do komory serca po energie stworcza, kto pierwszy? Mysliciele wiedza a nie powiedza jak tam wejsc? Nie Oni caly czas mowi, mowia i mowia, tylko lewopolkulowcy nie slysza tego glosu, odsowaja go od siebie szukajac wytrychu mocy , ktorym mozna wtargnac na sile do tego zrodla. Droga jest jedna prosta ( nie latwa) ale skuteczna, PRAWOSC ,GODNOSC I MILOSC , daje MOC , ktora bez zadnego wytrychu naukowych odkryc otwiera te drzwi WSZYSTKIM LUDZIOM , KAZDEMU INDYWIDUALNIE. Jednak im nie o to chodzi zeby kazdemu, tylko tym , ktorzy beda PROGRAMISTAMI NA TE NOWE CZASY. Dlaczego posiaajac juz taka wiedze trzeba cos jeszcze? Dlaczego ona nie dziala? Dlaczego nie chce stworzyc programu ktory zadziala? To bardzo prosta odpowiedz MOC. Oni maja do dyspozycji tylko 50% potecjalu mocy, ktory daje nam MILOSC UWARUNKOWANA ( jak kto chce niech sobie nazwie ja po swojemu ta energie), przy podnoszacej sie wibracji w nas i na ziemi ona traci moc tworcza, moc dzialania na ludzi.Ta MATRYCA ( w ktorej zyjemy obecnie) przestaje zwyczjnie SWIECIC, tak wiec przestaje oddzialywac na nas i nasze DNA ten stary program. Uwalniamy sie z pod jego wladzy.. Program sie wyczerpal, wypalil , a nie ma juz energii zeby wpisac nowy bardziej skuteczny. Energia taka jest, owszem w komnacie serca.Ale jak tam wejsc, jak sie do niej dostac? Nie mozna wiec zapisac znanych nam literek swiatlem w naszej krwi , bo swiatelko zbyt ciemne, nasze naturalne w nas staje sie jasniejsze od tego wpisujacego, wiec juz nie dziala, wszystko zaczyna sie sypac. Nasze 144000 punktow rozswietla sie, stajemy sie ILUMINANTAMI ( tymi niedobrymi , ktorzy zagrazaja calemu systemowi), be..., jestesmy juz be... A GOLEM? On juz byl przygotowany, nowy golem na nowe czasy, jego serce przesytalo pracowac. ROZPACZ, caly rod krolewski tych HEBRAJCZYKOW niestety umarl.Brak zasilania, odwrocony strumien. Co nam pozostalo bez nadzorcow? Bez programu ,w , ktory chcieli nas ponownie wsadzic na nowe czasy? SAMOROZWOJ PRZEZ UCZUCIA, nikt Cie ni mnie nie oszuka jarzeniowka. MASZ SERCE Leszek, jestes Czlowiekiem ,ODCZOWASZ , ufaj swoim ODCZUCIOM, kochaj najpiekniej jak potrafisz a moc zdeponowana w Twoim Sercu bez Wintera bedzie do TWOJEJ i TYLKO TWOJEJ dyspozycji.Nie oddasz jej po raz kolejny komus , kto stworzy nowy system ( jak obecnie pieniadze) ktore sa ci wydzielane a reszta Twojej mocy jest gdzies przesylana by dzieki niej dzialaly inne plany energetyczne. To juz koniec tej starej zabawy.Nikt nie odtworzy potrzebnej swietlistosci liter, ni ich dzwieku , ni ich ksztaltow by napisac program bo nie posiada juz mocy ktora zadzialala by w czestotliwosci 4 wymiaru, by byc mogla silniejsza od jego naturalnej mocy i od zapisu Stworcy w polu morfogenetycznym ZYCIA. Mysle ze zrozumiales doskonale. Nie ma, wiem a nie powiem, jest wiesz gdzie, wiesz jak , chcesz ( masz WOLNA WOLE) to wybierz i idziesz , lub zostajesz. To wszystko. Kiara  ps. wiekszos jezykow ziemskich ma pozmieniana fonetyke ( niezgodny zapis z wymowa) jest to specjalne utrudnienie by intonowany dzwiek nie tworzyl. Wprowadzal dysharmonie. Jaki byl pierwotny zapomniany wspolny jezyk?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 23:21:05 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Styczeń 19, 2009, 22:29:07 » |
|
Ach ten jezyk swiatla.... to proste on sie manifestuje samoistnie bez alfabetu,uczucie tworzy ksztalty , uczucie wydaje dzwiek ( chociaz nie widzimy i nie slyszymy.. jeszcze , bo mamy blokady) a moc ktora posiadamy materializuje to co tworzymy naszym uczuciem. Czym wieksza w nas harmonia, tym bardziej doskonaly tworzony przedmiot.Czym wieksza MOC tym tworzenie na wieksza skale, nie ma problemu i roznicy w tworzeniu domu , czy galaktyki.Tworzy sie tak samo, za pomoca ENERGETYCZNEJ MOCY W NAS , ktora korzysta ze wszystkich pierwiastkow i elemetow ktore nas otaczaja , sa w powietrzu. Tak wiec stworzenie calego naszego wszechswiata, bylo tylko i wylacznie mozliwe za pomoca pobrania od NAS NASZEJ ENERGII ZYCIA.On sie rozpadnie, my wrocimy do naszej Galaktyki do domu. zaczniemy tworzyc sami. Jakie to piekne, prawda Leszek? Podaruje Ci na urodziny cudna Galaktyke.....  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 00:13:48 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Styczeń 19, 2009, 22:32:38 » |
|
P.S. Dan Winter usi³uje ZMODYFIKOWOWAà MATRYCE RZECZYWISTOŒCi ale siê mu to udaÌ nie mo¿e, powód? nie posiada ostatniego elementu, którego szukaj¹ chciwi ludzie aby zmieniÌ wzór - nie uda im siê to, bo nie przemawia przez nich prawda lecz chêÌ pozyskania tego dla siebie tylko aby nadal byÌ tajemnymi mistrzami ukrywaj¹cymi staro¿ytne sekrety - maj¹ pecha, nasta³ czas POZNANIA a TAJEMNIC min¹³!!!
SkÂąd takie przypuszczenie? To kompletny nonsens. Winter umieszcza WSZYSTKO w internecie. Takie umieszczanie w internecie to naprawdĂŞ ciekawy sposĂłb ukrywania sekretĂłw... Dla mnie powyÂższy fakt mĂłwi sam za siebie. A to, Âże sÂą nieÂżyczliwi ludzie, ktĂłrzy potrafiÂą oczerniaĂŚ jak np. Kiara, to tylko daje do myÂślenia, o co jej chodzi. Dla mnie jest oczywiste, Âże o zatrzymanie wiedzy. Bo oczywiÂście wiedza moÂże ludziom zaszkodziĂŚ. Nie widzisz tego? Zobacz ile wiedzy OTWARCIE i na caÂły Âświat (choĂŚ w jĂŞzyku angielskim) dostarcza Winter i jest blokowany. Zobacz teÂż na ile konkretnych pytaĂą nie odpowiada Kiara, ktĂłra tylko mĂłwi, Âże dostarcza wiedzy... Tak jak pisaÂłem FAKTY i DOWODY, a nie emocje i uprzedzenia!
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 23:07:25 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Styczeń 19, 2009, 22:45:57 » |
|
Kiara ma tutaj trochĂŞ racji - Winter ma plan przenikn¹Ì "UMYSÂŁ STWĂRCY", a to nic innego jak RUACH ELOHIM (nie napiszĂŞ co to, kto wie ten zrozumie a kto nie ten nie zrozumie nawet jak napisze!), nie uda mu siĂŞ to, Leszku, sam powiedz - CZY MOÂŻE SIĂ UDAĂ ZMODYFIKOWANIE PLANU STWĂRCZEGO "GENE ISIS"   ?? ja nie popeÂłniĂŞ tego b³êdu co Daniel Winter, nie bĂŞdĂŞ prĂłbowaÂł przenikaĂŚ wzorca i go opisaĂŚ - to nie jest jĂŞzyk pisany lecz Âświetlny a Winter nie zrozumiaÂł sam co odkryÂł - to naleÂży POZNAĂ to i pisaĂŚ pod tym natchnieniem a nie opisywaĂŚ, jaki sens ma dopisanie nowego rozdziaÂłu do KsiĂŞgi Genesis?! Nie znasz Wintera, a piszesz o jego intencjach podobnie jak Kiara... Jak moÂżna nie znajÂąc czÂłowieka przypisywaĂŚ mu to czy owo? Zabawne jest to, Âże Winter ten "teoretyk" napisaÂł mi kiedyÂś, "to wszystko bĂŞdzie brzmiaÂło dla Ciebie tylko jak teoria dopĂłki nie poczujesz "ciaÂła sÂłoĂąca" w swoim kundalini" To powinno Ci coÂś o nim powiedzieĂŚ... Nie bĂŞdĂŞ dyskutowaÂł o personaliach. Wiedza o zasadach jest wiedzÂą o zasadach i to jest waÂżniejsze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 22:46:40 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Styczeń 19, 2009, 22:49:50 » |
|
Leszek, wiedza prawdziwa jest w NAS, to co mowi Winter to informacje, ktore (owszem ujawnia ogolowi ludzi), ale one nie maja wiekszego znaczenia dla nas. To tak jak po okresie zastrzezonym dla korzysci jakiejs osoby ujawnia sie patent na cos ogolowi, gdy samemu juz szuka sie innych rozwiazan bo te sa przestarzale. Ja niczego nie ukrywam, to o czym mowie jest w KAZDYM CZLOWIEKU, mowie jak ma wejsc w sekret wlasnego serca by czerpac z niego MOC DLA SIEBIE. Ale kazdy moze to TYLKO ZROBIC SAM. Ja za nikogo tego nie zrobie, moge tylko za siebie i dla siebie. Na tym polega ROZWOJ INDYWIDUALNY. Nie mozna zbiorowo na gwizdek otworzyc wszystkich ludzkich serc i pociagnac z nich energie .Juz nie. Kazdy ma inny poziom rozwoju, kazdy inny momet rozswietlenia i kazdy inna droge realizacji go. ZROB TO SAM.  Kiara  ps Jeszcze raz ja lubie Wintera jako Czlowieka, jest naprawde fajny, nie ufam temu co robi , wiem ze gdyby uzyskal dostep do energii i wiedzy w komnacie serca stali bysmy sie niewolnikami nowej generacji na dlugie tysiac lecia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 23:09:26 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Styczeń 19, 2009, 23:22:05 » |
|
Dla tych co nie wiedzÂą o co chodzi to krĂłtkie wyjaÂśnienie. Chodzi o to, Âże dawno temu kosmici zamknĂŞli nas w maÂłym wirtualnym Âświecie na Ziemi aby nas kontrolowaĂŚ itd. Aby to uczyniĂŚ zmienili nam miĂŞdzy innymi DNA. W tej chwili nie otworzyliÂśmy siĂŞ na WszechÂświat bo mamy na sobie ÂłaĂącuchy zniewolenia. Powoli one pĂŞkajÂą i zaczynamy rozumieĂŚ o co tu chodzi, a nasi oprawcy nie mogÂą nic z tym zrobiĂŚ - chociaÂż bardzo siĂŞ starajÂą. Gdy obalimy ich tutaj na Ziemi i tam w Kosmosie - co nastÂąpi juÂż niedÂługo - otworzymy siĂŞ na WszechÂświat i zapanuje wszechobecna MIÂŁOÂŚĂ. Staniemy siĂŞ wzorem dla innych.
|
|
|
|
|
|
|
astro
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Styczeń 19, 2009, 23:31:29 » |
|
Powiem mo¿e tak  Od wielu lat udczuwam i przygl¹dam siê czemuœ co nazwa³bym jakieœ niewidoczne ,,brzemie,, które ,,wisi,, nad nami. Wiêc gdy tak stanê z boku i papatrze na to wszystko co wokó³ siê dzieje, to chce mi siê jednak powiedzieÌ: ale cz³owiek g³upi, bo zamiast piÌ napój ,,bogów,, zadowala siê och³apem miêsa. Lecz mo¿na te¿ napisaÌ inn¹ analogiê, która zbli¿y obraz tego samego: jesteœmy jak dzieci Króla, które ¿ebraj¹ po ulicach zamiast wróciÌ do domu. To zadziwiaj¹ce, to bardzo zadziwij¹ce, gdy w kontekœcie wszechogromnego i nieograniczonego wszechœwiata, spogl¹dniemy na siebie samych, na swój byt, która przypomina norkê. A gdy ju¿ kupisz t¹ ,,prawdê,, o nazwie ,,norka,, to masz ,,norkê,, Ktoœ mnie ,,zaprogramowa³,, , abym uwierzy³ w to, ¿e wiara w otaczaj¹c¹ rzeczywistoœÌ jest szaleùczym k³amstwem. Ktoœ mnie zaprogramowa³, abym uwierzy³, ¿e rzeczywistoœÌ jest tylko t¹ chwil¹, która jest. To klucz do ,,duszy,, to klucz do wszystkiego, polegaj¹cy na zrozumieniu , ¿e rzeczywistoœÌ jest t¹ chwil¹, której œwiadomoœÌ doœwiadcza rzeczywistoœci. Wiêc wtedy stajesz siê rzeczywistoœci¹, odkrywasz to kim jesteœ, gdy tego doœwiadczasz.To doœwiadczenie polega na uto¿samieniu siê z tym co jest i z tym kim Ty jesteœ. Wtedy dwa staje siê jednym, lecz to musi byÌ doœwiadczeniem, lub inaczej mówi¹c autentycznie prze¿ywanym procesem. S³owa, jakiekolwiek s³owa tworz¹ pust¹ przestrzeù, pomiêdzy tym co naprawdê jest, a tym co s¹dzimy, ¿e jest. Lecz mog¹ one stanowiÌ punkt wyjœcia, do zrozumienia.... To co uczynili kolesie z konstelacji Alfa Draconis, no to co¿...uczynili. Nie ma winnych, nie sprawców, ani nie ma te¿ ofiar. Wszystko co potrzebujemy jest w NAS.Nikt nam niczego nie odbierze, bo nic nie mamy do stracenia. Problem tylko w tym, aby nie popaœÌ w pu³apkê i zatrzymaÌ swoj¹ œwiadomoœÌ na znaczeniu tej prawdy. Pewien proces, który siê to toczy, to nazwa³ bym to jako przed³u¿anie czegoœ, przed³u¿anie pewnego schematu o nazwie projekcja, w czyimœ celu. Ten lub Ci co to ,,przed³u¿aj¹, i tak wiedz¹, ¿e nikomu nic z³ego siê nie dzieje ( bo z³o nie istnieje ), lecz jednak proces ten poci¹ga za sob¹ tworzenie potê¿nej iloœci energii w ziemskim zrozumieniu. Wiêc dzieci Króla bawi¹ siê swoimi zabawkami, a za ich plecami dzieje siê ,,coœ,, Jest tylko jedno s³owo- decyzja lub mo¿e s³owo- wybór. Czyli czy chcemy dalej byÌ kochanymi dzieÌmi ,,Króla,, , czy nie. Jednak patrz¹c z perspektywy ewolucji, jako ewolucji œwiadomej, nie mamy ju¿ wyboru, nie mo¿emy tej odpowiedzialnoœci ju¿ z siebie zrzuciÌ. Dlatego nie zgadzam siê z czymkolwiek co chce zatrzymaÌ proces, który jest darem, a nie ³ask¹, jest darem o nazwie wszechœwiat i wszystko co z tym siê wi¹¿e. Nie ma dla mnie ¿adnej litoœci ( bo to bardzo g³upie i nie wiele znacz¹ce s³owo) wobec kabalistów, czy kogokolwiek. To ja decyduje, to Wy decydujecie,( a nie ktoœ?) co ze swoim ,,¿yciem,, zrobimy i My za to odpowiadamy. Nie ma tu ¿adnych hierarchi, nie ma tu lepszych, ani gorszych, nie ma kabalistów, nie ma tu m¹drzejszych lub g³upszych , nie ma wy¿szych cywilizacji, a inne s¹ ni¿sze. Nie mam zamiaru stawiaÌ siê tu w roli ofiary, wiêc i innych w tej roli nie stawiam, bo i z jakiej racji? Wiêc Ci co utrudniaj¹ innym, Ci co chc¹ zamykaÌ usta co na to wygl¹da w przypadku Wintera, to dziœ mogê z wielk¹ przyjemnoœci¹ kopn¹Ì ich w ty³ek.Lecz sama opozycja nie wystarczy, bo opozycja rodzi opozycjê, ale jest to temat na osobny w¹tek, który siê tu myœlê, te¿ pojawi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 23:47:03 wysłane przez astro »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Styczeń 20, 2009, 00:16:43 » |
|
Kiaro, dziĂŞkujĂŞ Ci za galaktykĂŞ. Szczerze mĂłwiÂąc wystarczyÂłby mi trochĂŞ lepszy wzrok... To jest konkret i sprawdzian dla mocy twĂłrczych. Znam trochĂŞ osĂłb, ktĂłre "tworzÂą myÂślÂą", ale jakoÂś nie mogÂą w ten sposĂłb wyleczyĂŚ siĂŞ z ró¿nych kÂłopotĂłw ze zdrowiem, polepszyĂŚ wzroku, ani naprawiĂŚ cieknÂącego kranu, Âże o tworzeniu planet czy galaktyk juÂż nie wspomnĂŞ... Niemniej dziĂŞkujĂŞ. JeÂśli chodzi o resztĂŞ, to widzĂŞ, Âże masz skÂłonnoœÌ do ustawicznego wpisywania nowych informacji w swoje schematy poznawcze. Masz prawo tak robiĂŚ, ale czĂŞsto wypaczasz oryginalnÂą myÂśl i polemizujesz z ta zreinterpretowanÂą myÂślÂą. Wtedy dochodzĂŞ do wniosku, Âże nie ma sensu rozmowa, bo podtrzymujĂŞ, Âże to co robisz jest radosnÂą twĂłrczoÂściÂą. W kaÂżdym Âśrodowisku i w kaÂżdym wymiarze istniejÂą zasady jego organizacji. Tak jak na Ziemi istnieje grawitacja, jest rytm dnia i nocy, co nie oznacza, Âże wszyscy ludzie sÂą tacy sami.. Ty zabsolutyzowaÂłaÂś "nieco" moc ludzkiej myÂśli i propozycja podarowania mi galaktyki jest tego maÂłym wyrazem. ProponujĂŞ Ci przeczytaĂŚ ten tekst - o jĂŞzyku ÂświatÂła, choĂŚ juÂż widzĂŞ, jak go krytykujesz http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1296.msg14571#newW ogĂłle Ty i MyÂśliciele macie skÂłonnoœÌ do absolutyzowania myÂśli.., Piszesz "Droga jest jedna prosta (nielatwa) ale skuteczna, PRAWOSC ,GODNOSC I MILOSC , daje MOC , ktora bez zadnego wytrychu naukowych odkryc otwiera te drzwi WSZYSTKIM LUDZIOM, KAZDEMU INDYWIDUALNIE." Kiaro to jest ³¹dny kodeks etyczny, ale np. wg. Ró¿okrzyÂżowcĂłw z Lectorium Rosicrucianum "utwierdza" czy zakorzenia czÂłowieka w TEJ - materialnej rzeczywistoÂści. KapÂłan wspomiaÂł o Âśmierci. Ty piszesz, Âże wszystko dokonuje siĂŞ poprzez Âżycie, ale nie wiesz, Âże chodzi tu o "ÂśmierĂŚ symbolicznÂą". Umierasz dla tego Âświata, aby narodziĂŚ siĂŞ dla nowego, "boskiego" Âświata. Co to oznacza, to juÂż inny temat. WiĂŞc twe (stare jak Âświat) wskazĂłwki etyczne sÂą piĂŞkne i bardzo cenne, ale np. wg. w/w Ró¿okrzyÂża nie doprowadzÂą CiĂŞ one tam, gdzie chcesz. Czemu? Ha, tu sa dwa ró¿ne poglÂądy na ten temat. MoÂże przy okazji, w wÂątku o Purpose of DNA. RolĂŞ miÂłoÂści rozumiesz PODOBNIE jak Winter, ale i tak pomijasz warunki zewnĂŞtrze, w jakich to, co piszesz jest moÂżliwe. W tej caÂłej grze wszystko jest wÂłaÂśnie podobne i diabeÂł tkwi w szczegó³ach. Ty te szczegó³y gubisz. Nie widaĂŚ ich w tym, co piszesz. Dlatego uwaÂżam, Âże zamazujesz prawdĂŞ i nie wiem czy nie dlatego tez krytykujesz WIntera - bo jest precyzyjny i potrafi te istotne szczegó³y wskazaĂŚ (?) Ja to widzĂŞ tak, Âże Âżyjesz w Âładnie skrojonym przez kogoÂś Âświecie, ale nieco oderwanym od prawdziwego Âżycia. Dlatego tak wiele osĂłb pisze Ci, Âże nie zrozumiaÂłaÂś, co chcieli powiedzieĂŚ, Âże odpowiadasz nie na to, co oni pisali, dlatego masz trudnoœÌ, aby tak naprawdĂŞ poczuĂŚ drugiego czÂłowieka. Zamiast tego chcesz go wciÂągn¹Ì w "swojÂą bajkĂŞ", bo tylko tam czujesz siĂŞ u siebie i wtedy jest "wesoÂło". Dlatego teÂż potrafisz podarowaĂŚ galaktykĂŞ, gdy dobrze siĂŞ poczujesz ze swoimi myÂślami, kiedy komuÂś wystarczyÂłby przysÂłowiowy lepszy wzrok. To sÂą wÂłaÂśnie - moim zdaniem - objawy tego syndromu oderwania od otoczenia i zamkniĂŞcia w swoistej hexagonalnej "baĂące mydlanej". Wybieram wiĂŞc to, co odczuwam jako PRAWDZIWE, AUTENTYCZNE. W tym, co piszesz, przepraszam, ale ciÂągle czujĂŞ jak¹œ uÂłudĂŞ, nierzeczywistoœÌ, taki wÂłaÂśnie "wirtualny Âświat", ktĂłry czĂŞsto sama krytykujesz... Poza tym, masz widzĂŞ jakiÂś uraz do aktywnoÂści naukowej, jak wielu zresztÂą tzw. ezoterykĂłw. Nie przeszkadza Ci to jednak korzystaĂŚ z laptopa, lataĂŚ samolotami, etc Poza tym jeÂśli to, co Winter pisze zainspirowaÂło CiĂŞ (ja tylko przytoczyÂłem jego myÂśl), to dlaczego negujesz logiczne myÂślenie? GDYBY NIE TORUS, SPIRALA I CZWOROÂŚCIAN, NIE BYÂŁOBY GEOMETRYCZNEJ MIARY, KTĂRA POZWALA POKAZAĂ JAK WYGLÂĄDAJÂĄ CZYSTE, NIE ZNIEKSZTAÂŁCONE LITERY.. Wtedy skazani bylibyÂśmy na wiarĂŞ w ró¿ne autorytety i channelingi, a tak to KAÂŻDY SAM MOÂŻE SOBIE SPRAWDZIĂ JAK TO DZIAÂŁA! Na stronie http://www.goldenmean.info/dnaring/spinner/index.html kaÂżdy moÂże nauczyĂŚ siĂŞ tworzyĂŚ litery, poruszajÂąc spiralÂą zÂłotego Âśrodka "ÂściÂągniĂŞtÂą" z torusa i wpisanÂą w czworoÂścian (z naniesionymi na niego osiami symetrii). Wystarczy klikn¹Ì na obrazek i poruszaĂŚ nim przy pomocy myszki.
Nie przejmuj siê moimi s³owami i ciesz siê najbardziej jak potrafisz, ale.. jak to mawia³ Arystoteles? "Platon jest mi przyjacielem, ale prawda wiêksz¹ przyjació³k¹"
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 18:44:48 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
|