Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Luty 11, 2009, 04:52:14 » |
|
A wiêc tak mówisz ¿e bzdura wyssana z palca?
Wiêc tak dla Ciebie wszystko co jest w kategorii pseudonauki jest wyssane z palca?
Masz prawo wyra¿aæ swoje zdanie ale z zachowaniem zasad kultury na forum. Mamusia Ciê tego nie nauczy³a?
Jeste¶ katolikiem?
|
|
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Luty 11, 2009, 04:55:52 » |
|
Nie jestem katolikiem i nigdy nie bylem. Co nazywasz pseudonauk±? Te teorie spiskowe? Sam w niektore wierze ale nie podawane ogolem do wiadomosci i z ogladania jutjub, mam rozum i sam wiem co jest grane, moze jakas planeta sobie tam leci co jakis czas przez nasz uklad sloneczny, ale zeby dopisywac do tego jakas ideologie jest kompletna pomylka, piszecie bzdury w kazdym prawie temacie, laczycie na sile swoje "fakty" a co najlepsze popieracie swoje myslenie Biblia, zeby za chwile jej zaprzeczyc, zenujacy poziom
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Luty 11, 2009, 04:59:19 » |
|
Mówisz ¿e masz otwarty rozum a co robisz? Zamykasz siê kompletnie i dla Ciebie wszystko na tym forum jest "¶mieszne". Kto tu reprezentuje niski poziom? Wpadasz na forum i zaczynasz siê wy¶miewaæ i negowaæ oraz obra¿aæ wszystkich i wszystko.
A to i¿ teorie Zecharia Sitchina zaliczane s± pod pseudonaukê.
Widaæ chyba nawet nie przeczyta³e¶ ani JEDNEJ jego ksi±¿ki i ju¿ masz prawo krytykowaæ?!
Ja sam nie wiele wiem o Sitchinie dlatego unikam wypowiadania siê na jego temat bo nie bêdê kogo¶ krytykowaæ nie maj±c ¿adnego rozs±dnego argumentu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 04:59:46 wys³ane przez Mora »
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Luty 11, 2009, 05:02:17 » |
|
Troche poczytalem, troche poogladalem i na tej podstawie moge smialo powiedziec TOTALNE BZDURY Otwarty rozum wiesz co to znaczy? Wydaje mi sie ze nie do konca, kiedy styknalem sie z ta teoria dzisiaj pierwszy raz w zyciu (wczesniej kalendarz majow, rownie smieszny) pierw sie o niej troche dowiedzialem zanim zaczynalem pisac, ale wszedlem na to forum i czytam i od gory do dolu same brednie, pseudointeligentne dyrdymaly, przeciez to zachacza o absurd!
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Luty 11, 2009, 05:05:44 » |
|
Buhahahaha... Na podstawie tego i¿ w jeden dzieñ przeczyta³e¶ prawdopodobnie jeden artyku³ o Zecharia Sitchinie i stwierdzasz ¿e to brednie. To jest dopiero absurd! Ja wiem co znaczy mieæ otwarty rozum ale to chyba Ty nie wiesz kolego.
|
|
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Luty 11, 2009, 05:16:57 » |
|
Sa rzeczy co na pierwszy rzut oka sa absurdem, podpowiem - nie jest to stwierdzenie nieprawidlowosci w waszym rozumowaniu.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Luty 11, 2009, 05:18:01 » |
|
Masz racjê s± rzeczy które s± na pierwszy rzut oka absurdem Pozdro Mora
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 05:18:26 wys³ane przez Mora »
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Luty 11, 2009, 05:20:39 » |
|
I znowu nie doczytales do konca. Tak szybko chciales odpowiedziec i b³ysn±æ ale ci nie wyszlo. Przeczytaj ponownie, jesli niezrozumiesz, popros mame o analize mojego posta, powodzenia ;]
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Luty 11, 2009, 05:26:21 » |
|
I znowu nie doczytales do konca. Tak szybko chciales odpowiedziec i b³ysn±æ ale ci nie wyszlo. Przeczytaj ponownie, jesli niezrozumiesz, popros mame o analize mojego posta, powodzenia ;]
¯al mi Ciebie
|
|
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Luty 11, 2009, 05:28:08 » |
|
Dziekuje - nie bedzie mi potrzebny twoj zal.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Luty 11, 2009, 07:32:00 » |
|
twoj_kolega:
1. Po pierwsze - nigdzie nie napisa³em, ¿e w to wierzê, a ¿e faktycznie ta teoria siê zbiega z pojawieniem siê Jezusa. Warto to wzi±æ pod uwagê, co nie znaczy, ¿e to jaki¶ koronny argument za. Czytanie ze zrozumeiniem nie boli.
2. Po drugie, jak siê czyta, to siê czyta wszystko, a nie jeden post na pocz±tku. Dalej jasno napisa³em, po krytyce Sitchinowskiej teorii, i sprawdzeniu tych danych, ze faktycznie, jest w niej zbyt wiele dziur, by mia³a ona wiêkszy sens. Czytanie do konca równie¿ nie boli.
3. Je¶li mowimy o ograniczono¶ci, to trzeba byæ równie ograniczonym, by nie podawaæ konkretnych argumentów. Od Mory ich wymagasz, a sam nie poda³e¶ ¯ADNYCH. Choæ s±, i to nawet w tym w±tku, dlatego te¿ stwierdzi³em, ze fakt, teoriê Sitchina "o kant dupy pot³uc".
I to tyle moich spostrze¿eñ, dziêkujê za uwagê ;]
Tene
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #61 : Luty 12, 2009, 00:56:19 » |
|
Tene nie widzisz ¿e to jaki¶ furiant ? udaj±cy ¿e wie wszystko najlepiej ? Szkoda czasu to "beton" jego nie przekonasz ,a wszelkie dyskusje podsumuje ¿e s± g³upie.Skacze z tematu na temat,czyta wybiórczo i próbuje nieudolnie w³aczaæ siê w dyskusjê.Najpierw trzeba zapoznaæ siê z tematem " twój-kolego " a potem zabieraæ g³os.Jego zdaniem jeste¶my band± g³upców,nie wiem po co wlaz³ na to forum.Powinni¶my go przekierowaæ na jakie¶ forum ojca Rydzyka.Pewnie tam mia³by oczym rozmawiaæ
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 00:59:28 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
aiden
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #62 : Luty 12, 2009, 07:17:48 » |
|
Ośmielam się przypomnieć, że na "starym" forum było nieco więcej informacji i konkretnych danych na temat książek pana Sitchina, więc jak komuś nie chce się czytać książek może śmiało tam pogrzebać. Jak zwykle koncepcji Sitchina nie trzeba przyjmować w całości: powiedzmy, że wystarczy nam np. przekonująca teza na temat elohim, ich roli, a zobaczymy, że treść Starego Testamentu nabierze innego nieco znaczenia - odnosi się to również do 10 przykazań, o których mowa na forum!! Cała kosmologia Sitchina jest bardzo trudna do oceny bo nie sposób jej w pełni poprzeć lub obalić - począwszy od masy układu słonecznego, brakujących w nim planet, poprzez Nibiru itp itd. Dla tego określić siebie mogę umiarkowanym zwolennikiem Zecharii Sitchina :] Dla wszechwiedzących użytkowników zapodaję link pod którym znajdziemy książki powyższego autora - i choć wystrzegam się reklamy - to muszę powiedzieć, że cena przystępna (ja mam wszystkie). http://prokop.com.pl/cgibin/shop?show=azitpozdrawiam i...mocy życzę
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 07:18:32 wys³ane przez aiden »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #63 : Luty 12, 2009, 08:11:56 » |
|
aiden - Troszkê poczyta³em o Zecharia Sitchin'ie. Powiem Ci tak. Pocz±tkowo by³o stwierdzenie, ze go¶æ moze mieæ racjê, sporo wie, wychwytuje wa¿ne fakty etc. A potem nieco skonfrontowa³em to z krytyk±, czy te¿ poszuka³em innych znaczeñ, ni¿ to Sitchin mo¿e przypisywaæ. Ponadto zaopatrzy³em siê w przek³ady tabliczek sumeryjskich. No i niestety, okaza³o siê ¿e w ksi±¿kach tych jest przek³amanie na przek³amaniu. Zreszt±, patrz poprzednie moje posty. Szkoda, bo Ciekawa teoria, ale có¿, prawda jest prawd±, nie mo¿na wierzyæ w teoriê, któr± falsyfikuj± fakty.
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Luty 12, 2009, 12:23:48 » |
|
Sitchin rozmy¶lnie miesza dwa pojêcia dotycz±ce Anunaki, to dwa ró¿ne gatunki istot. "Ci którzy zeszli z wysokich miejsc" i " Ci którzy zeszli z nieba" Jedna rasa to rasa bia³a która uciek³a na ziemiê z Marsa po przegranej wojnie z ras± Draco, l±duj±c w górach Kaukazu. Druga to ¶cigaj±ca ich rasa Draco. Sitchin skrzêtnie pomija wcze¶niejsz± cywilizacjê przedsumeryjsk± Ubaid która widzia³a ich prawdziwe oblicza. Bogowie przedsumeryjskiej kultury Ubaid.Ciekawa wizja wojownika Draco wzorowana na Ubaid
To naczynie ma najprawdopodobniej 8 tysiêcy lat. Co siê sta³o z t± kultur±?takie naczynie móg³by¶ nawet sprzedaæ w hipermarkecie... Ciekawe wzornictwo nieprawda¿ ,¶wiadczy o bardzo rozwiniêtej estetyce tej kulturyGuzik - wiek podobny, tez nale¿a³ do kultury Ubaid. Pytanie mo¿e dziwne, skoro jaka¶ kultura wynalaz³a guziki, znaczy nie byli tacy têpi, wiêc... na czym mia³y polegaæ te modyfikacje genetyczne ? Budowali takie domy...Mieli takie pieczecie na 2 tysi±ce lat przed Sumerami
To tylko nieliczne przyk³ady dotyczy to samo nie tylko El Ubaid ale te¿ takich kultur jak Halaf w Syrii czy Catal Huyuk w Turcji. Powy¿sze przyk³ady s± zaakceptowane przez oficjalna naukê g³ównego nurtu. Chcia³em zaznaczyæ ¿e by³y ju¿ zaawansowane kultury przed Sumerem, dlaczego musia³y znikn±æ z powierzchni ziemi Dlaczego jako¶ Sitchin o tym milczy ? My¶lê ¿e jest tego jeden wa¿ny powód...najpierw przyszli "Ci którzy zeszli z wysokich miejsc" a potem " Ci którzy zeszli z nieba" do Sumeru i zaprowadzili swój porz±dek. Wszystko wskazuje na to ¿e by³y na ziemi dwie ro¿ne grupy istot. Ma³o tego ludzie na ziemi mogli istnieæ niemal od zawsze. Proponujê ksi±¿kê Archeologia Zakazana - Michaela Cremo przeczytajcie poni¿szy fragment wywiadu z Cremo: http://www.paranormalium.pl/361,24,artykul.html http://www.niewyjasnione.pl/Zakazana_archeologia-t466.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 12:40:09 wys³ane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
aiden
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #65 : Luty 12, 2009, 13:04:20 » |
|
redmuluc napisałeś, o przed sumeryjskiej kulturze Ubaid - proszę podaj orientacyjny wiek jej powstania, albo inaczej... podaj proszę czas, w którym według bliskich Tobie autorów miała powstać kultura Sumeru Zakazaną Archeologię posiadam...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 13:04:58 wys³ane przez aiden »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #66 : Luty 12, 2009, 13:23:42 » |
|
Jedna rasa to rasa bia³a która uciek³a na ziemiê z Marsa po przegranej wojnie z ras± Draco, l±duj±c w górach Kaukazu. Skoro ta rasa by³a na tyle rozwiniêta, by trafiæ na Ziemiê (mam nadziejê, ¿e w sposób materialny, a nie wcielaj±c siê w cia³a hominidów) powinna by³a byæ w stanie wytwarzaæ co¶ wiêcej ni¿ dzbany i miski?
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Luty 12, 2009, 13:27:02 » |
|
Oficjalnie "mówi±c to s³owo nale¿y wykonaæ znak króliczych uszu palcami obu r±k":
Sumer: 4300 - 3100 PNE Halaf: 6500-5500 PNE Catal Huyuk: 9500 - 6000 PNE Ubaid: pomiedzy od 6500-5500 do 4000 PNE Bardzo wielkie rozbie¿no¶ci w datowaniu. A skoro znasz Cremo to czyta³e¶ jak profesorowie s± "chêtni" w "cofaniu" datowania.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 13:47:56 wys³ane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
redmuluc
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #68 : Luty 12, 2009, 13:29:43 » |
|
Jedna rasa to rasa bia³a która uciek³a na ziemiê z Marsa po przegranej wojnie z ras± Draco, l±duj±c w górach Kaukazu. Skoro ta rasa by³a na tyle rozwiniêta, by trafiæ na Ziemiê (mam nadziejê, ¿e w sposób materialny, a nie wcielaj±c siê w cia³a hominidów) powinna by³a byæ w stanie wytwarzaæ co¶ wiêcej ni¿ dzbany i miski? Co innego ludzie, a co innego "ich bogowie" bo i jedni drudzy byli nauczycielami. Nie ma to nic wspólnego z "wcieleniami" to tylko przyk³ad rozwoju kultur przed sumeryjskich ale z innymi ikonami bóstw.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Luty 12, 2009, 13:32:33 » |
|
Sorry, nie rozumiem Twojej odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #70 : Luty 12, 2009, 13:43:24 » |
|
Sorry, nie rozumiem Twojej odpowiedzi Ujmê to w ten sposób na d³ugo przed Sumerem istnia³y inne równie zaawansowane kultury, wcze¶niejsze zosta³y za³o¿one przez przyjazn± ludziom rasê "Tych którzy zeszli z wysokich miejsc" Byli oni zwyk³ymi lud¼mi bia³ej rasy, nauczycielami a nie bogami, rozpoczêli swój rozwój cywilizacyjny i widzieli oblicza innej rasy która wtedy nied³ugo po pierwszych przyby³a i pokaza³a ich wizerunki. Te kultury zaginê³y znikaj±c niemal ca³kowicie z powierzchni ziemi. Annunaki "Ci którzy zst±pili z nieba" rozpoczêli na nowo od Sumeru, ale ju¿ nie mo¿na by³o pokazywaæ ich wizerunków. Oczywi¶cie to niepe³na hipoteza. Oczywi¶cie ¿e zaczêli tworzyæ co¶ równolegle, np zaawansowane podziemne miasta. ¦wiat jest pe³en znalezisk zdumiewaj±cej technologii bêd±cej równolegle w u¿yciu, ale nie dla dobra ludzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 13:49:08 wys³ane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #71 : Luty 12, 2009, 13:47:16 » |
|
Sugerujesz, ¿e Ci Którzy Zeszli z Wysokich Miejsc wyginêli zupe³nie? To sk±d siê wziê³a obecna rasa bia³a? Ciekawi mnie te¿, sk±d s± pozosta³e rasy: czarna i ¿ó³ta. (Indian nie uwa¿am za odrêbn± rasê).
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #72 : Luty 12, 2009, 13:58:41 » |
|
Sugerujesz, ¿e Ci Którzy Zeszli z Wysokich Miejsc wyginêli zupe³nie? To sk±d siê wziê³a obecna rasa bia³a? Ciekawi mnie te¿, sk±d s± pozosta³e rasy: czarna i ¿ó³ta. (Indian nie uwa¿am za odrêbn± rasê).
My¶lê ¿e dosz³o do tzw "przejêcia" i kontroli nowych zasobów. Nie zostali wybici ale ich kultura zosta³a zniszczona co¶ na podobieñstwo narzucania kultury nazistowskiej w europie. Zosta³a te¿ ustanowiona kontrola poprzez zhybrydyzowanie rz±dz±cej klasy królewskiej rasy bia³ej. Temat ten mnie bardzo zaciekawi³ i dopiero go zg³êbiam. Wed³ug staro¿ytnych legend, pierwotne rasy ziemskie sprzed epoki Eridu, nale¿a³y do rasy czarnej, czerwonej aborygeni s± najstarsz± ziemsk± ras±. Co do rasy ¿ó³tej, to nic nie wiem, wydaje siê jednak ¿e macza³a tu palce inna grupa istot. Z informacji które przeczyta³em i co potwierdza Credo Mutwa. Draco nienawidz± tych pierwotnych ras, nie s± z nimi kompatybilni. Ale to tylko hipotezy i nie mam mocnych ¼róde³.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 15:12:59 wys³ane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #73 : Luty 12, 2009, 15:03:10 » |
|
Samcio wspomina³, ¿e ci, którzy ewakuowali siê z Oriona (czy z innej planety, bo strasznie krêci) ju¿ byli ró¿nych ras. Boryska te¿ wspomina³, ¿e na Marsie byli ju¿ ludzie ró¿nych ras. Ale ponoæ z Marsa na Ziemiê trafi³a tylko bia³a... tak, to ciekawe rzeczy, te¿ siê tym interesujê. Mo¿e u Helsinga, którego teraz czytam, co¶ na ten temat siê trafi.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #74 : Listopad 27, 2010, 20:29:48 » |
|
Id±c tym tropem, mo¿e powinni¶my zleciæ zbadanie tej sprawy "dzieciom indygo"? Choæ, jak orzek³a Kiara, ja ju¿ wiem. Schlebia mi to orzeczenie Ale nie dlatego, ¿e jestem pró¿ny, tylko dlatego, ¿e rozwik³anie naszego "Genezis" to mój temat number one. A sprawa tych kodów DNA, to chyba do¶æ racjonalna próba wyja¶nienia sk³adu pasa¿erów Arki. Uczciwie przyznam, ¿e znalaz³em j± w jednym z dzie³ mojego guru: Zecharii Sitchina. (notabene - jestem wstrz±¶niêty wiadomo¶ci±, na któr± natkn±³em siê na tym forum, a mianowicie, ¿e Zecharia odszed³ od nas 9 pa¼dziernika . Mam nadziejê, ¿e mo¿e po¶miertnie jeszcze uka¿e siê jakie¶ Jego dzie³o).
|
|
|
|
|
|
|
|