Mora
Gość
|
|
« Odpowiedz #50 : Luty 11, 2009, 04:52:14 » |
|
A wiĂŞc tak mĂłwisz Âże bzdura wyssana z palca?
WiĂŞc tak dla Ciebie wszystko co jest w kategorii pseudonauki jest wyssane z palca?
Masz prawo wyraÂżaĂŚ swoje zdanie ale z zachowaniem zasad kultury na forum. Mamusia CiĂŞ tego nie nauczyÂła?
JesteÂś katolikiem?
|
|
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Gość
|
|
« Odpowiedz #51 : Luty 11, 2009, 04:55:52 » |
|
Nie jestem katolikiem i nigdy nie bylem. Co nazywasz pseudonaukÂą? Te teorie spiskowe? Sam w niektore wierze ale nie podawane ogolem do wiadomosci i z ogladania jutjub, mam rozum i sam wiem co jest grane, moze jakas planeta sobie tam leci co jakis czas przez nasz uklad sloneczny, ale zeby dopisywac do tego jakas ideologie jest kompletna pomylka, piszecie bzdury w kazdym prawie temacie, laczycie na sile swoje "fakty" a co najlepsze popieracie swoje myslenie Biblia, zeby za chwile jej zaprzeczyc, zenujacy poziom
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
|
« Odpowiedz #52 : Luty 11, 2009, 04:59:19 » |
|
MĂłwisz Âże masz otwarty rozum a co robisz? Zamykasz siĂŞ kompletnie i dla Ciebie wszystko na tym forum jest "Âśmieszne". Kto tu reprezentuje niski poziom? Wpadasz na forum i zaczynasz siĂŞ wyÂśmiewaĂŚ i negowaĂŚ oraz obraÂżaĂŚ wszystkich i wszystko.
A to iÂż teorie Zecharia Sitchina zaliczane sÂą pod pseudonaukĂŞ.
WidaÌ chyba nawet nie przeczyta³eœ ani JEDNEJ jego ksi¹¿ki i ju¿ masz prawo krytykowaÌ?!
Ja sam nie wiele wiem o Sitchinie dlatego unikam wypowiadania siĂŞ na jego temat bo nie bĂŞdĂŞ kogoÂś krytykowaĂŚ nie majÂąc Âżadnego rozsÂądnego argumentu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 04:59:46 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Gość
|
|
« Odpowiedz #53 : Luty 11, 2009, 05:02:17 » |
|
Troche poczytalem, troche poogladalem i na tej podstawie moge smialo powiedziec TOTALNE BZDURY Otwarty rozum wiesz co to znaczy? Wydaje mi sie ze nie do konca, kiedy styknalem sie z ta teoria dzisiaj pierwszy raz w zyciu (wczesniej kalendarz majow, rownie smieszny) pierw sie o niej troche dowiedzialem zanim zaczynalem pisac, ale wszedlem na to forum i czytam i od gory do dolu same brednie, pseudointeligentne dyrdymaly, przeciez to zachacza o absurd!
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
|
« Odpowiedz #54 : Luty 11, 2009, 05:05:44 » |
|
Buhahahaha... Na podstawie tego iÂż w jeden dzieĂą przeczytaÂłeÂś prawdopodobnie jeden artykuÂł o Zecharia Sitchinie i stwierdzasz Âże to brednie. To jest dopiero absurd! Ja wiem co znaczy mieĂŚ otwarty rozum ale to chyba Ty nie wiesz kolego.
|
|
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Gość
|
|
« Odpowiedz #55 : Luty 11, 2009, 05:16:57 » |
|
Sa rzeczy co na pierwszy rzut oka sa absurdem, podpowiem - nie jest to stwierdzenie nieprawidlowosci w waszym rozumowaniu.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
|
« Odpowiedz #56 : Luty 11, 2009, 05:18:01 » |
|
Masz racjĂŞ sÂą rzeczy ktĂłre sÂą na pierwszy rzut oka absurdem Pozdro Mora
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 05:18:26 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Gość
|
|
« Odpowiedz #57 : Luty 11, 2009, 05:20:39 » |
|
I znowu nie doczytales do konca. Tak szybko chciales odpowiedziec i b³ysn¹Ì ale ci nie wyszlo. Przeczytaj ponownie, jesli niezrozumiesz, popros mame o analize mojego posta, powodzenia ;]
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
|
« Odpowiedz #58 : Luty 11, 2009, 05:26:21 » |
|
I znowu nie doczytales do konca. Tak szybko chciales odpowiedziec i b³ysn¹Ì ale ci nie wyszlo. Przeczytaj ponownie, jesli niezrozumiesz, popros mame o analize mojego posta, powodzenia ;]
ÂŻal mi Ciebie
|
|
|
|
|
|
|
twoj_kolega
Gość
|
|
« Odpowiedz #59 : Luty 11, 2009, 05:28:08 » |
|
Dziekuje - nie bedzie mi potrzebny twoj zal.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
|
« Odpowiedz #60 : Luty 11, 2009, 07:32:00 » |
|
twoj_kolega:
1. Po pierwsze - nigdzie nie napisa³em, ¿e w to wierzê, a ¿e faktycznie ta teoria siê zbiega z pojawieniem siê Jezusa. Warto to wzi¹Ì pod uwagê, co nie znaczy, ¿e to jakiœ koronny argument za. Czytanie ze zrozumeiniem nie boli.
2. Po drugie, jak siĂŞ czyta, to siĂŞ czyta wszystko, a nie jeden post na poczÂątku. Dalej jasno napisaÂłem, po krytyce Sitchinowskiej teorii, i sprawdzeniu tych danych, ze faktycznie, jest w niej zbyt wiele dziur, by miaÂła ona wiĂŞkszy sens. Czytanie do konca rĂłwnieÂż nie boli.
3. JeÂśli mowimy o ograniczonoÂści, to trzeba byĂŚ rĂłwnie ograniczonym, by nie podawaĂŚ konkretnych argumentĂłw. Od Mory ich wymagasz, a sam nie podaÂłeÂś ÂŻADNYCH. ChoĂŚ sÂą, i to nawet w tym wÂątku, dlatego teÂż stwierdziÂłem, ze fakt, teoriĂŞ Sitchina "o kant dupy potÂłuc".
I to tyle moich spostrzeÂżeĂą, dziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ ;]
Tene
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #61 : Luty 12, 2009, 00:56:19 » |
|
Tene nie widzisz Âże to jakiÂś furiant ? udajÂący Âże wie wszystko najlepiej ? Szkoda czasu to "beton" jego nie przekonasz ,a wszelkie dyskusje podsumuje Âże sÂą gÂłupie.Skacze z tematu na temat,czyta wybiĂłrczo i prĂłbuje nieudolnie wÂłaczaĂŚ siĂŞ w dyskusjĂŞ.Najpierw trzeba zapoznaĂŚ siĂŞ z tematem " twĂłj-kolego " a potem zabieraĂŚ gÂłos.Jego zdaniem jesteÂśmy bandÂą gÂłupcĂłw,nie wiem po co wlazÂł na to forum.PowinniÂśmy go przekierowaĂŚ na jakieÂś forum ojca Rydzyka.Pewnie tam miaÂłby oczym rozmawiaĂŚ
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 00:59:28 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
aiden
Gość
|
|
« Odpowiedz #62 : Luty 12, 2009, 07:17:48 » |
|
Ośmielam się przypomnieć, że na "starym" forum było nieco więcej informacji i konkretnych danych na temat książek pana Sitchina, więc jak komuś nie chce się czytać książek może śmiało tam pogrzebać. Jak zwykle koncepcji Sitchina nie trzeba przyjmować w całości: powiedzmy, że wystarczy nam np. przekonująca teza na temat elohim, ich roli, a zobaczymy, że treść Starego Testamentu nabierze innego nieco znaczenia - odnosi się to również do 10 przykazań, o których mowa na forum!! Cała kosmologia Sitchina jest bardzo trudna do oceny bo nie sposób jej w pełni poprzeć lub obalić - począwszy od masy układu słonecznego, brakujących w nim planet, poprzez Nibiru itp itd. Dla tego określić siebie mogę umiarkowanym zwolennikiem Zecharii Sitchina :] Dla wszechwiedzących użytkowników zapodaję link pod którym znajdziemy książki powyższego autora - i choć wystrzegam się reklamy - to muszę powiedzieć, że cena przystępna (ja mam wszystkie). http://prokop.com.pl/cgibin/shop?show=azitpozdrawiam i...mocy życzę
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 07:18:32 wysłane przez aiden »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 : Luty 12, 2009, 08:11:56 » |
|
aiden - Troszkê poczyta³em o Zecharia Sitchin'ie. Powiem Ci tak. Pocz¹tkowo by³o stwierdzenie, ze goœÌ moze mieÌ racjê, sporo wie, wychwytuje wa¿ne fakty etc. A potem nieco skonfrontowa³em to z krytyk¹, czy te¿ poszuka³em innych znaczeù, ni¿ to Sitchin mo¿e przypisywaÌ. Ponadto zaopatrzy³em siê w przek³ady tabliczek sumeryjskich. No i niestety, okaza³o siê ¿e w ksi¹¿kach tych jest przek³amanie na przek³amaniu. Zreszt¹, patrz poprzednie moje posty. Szkoda, bo Ciekawa teoria, ale có¿, prawda jest prawd¹, nie mo¿na wierzyÌ w teoriê, któr¹ falsyfikuj¹ fakty.
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
|
« Odpowiedz #64 : Luty 12, 2009, 12:23:48 » |
|
Sitchin rozmyœlnie miesza dwa pojêcia dotycz¹ce Anunaki, to dwa ró¿ne gatunki istot. "Ci którzy zeszli z wysokich miejsc" i " Ci którzy zeszli z nieba" Jedna rasa to rasa bia³a która uciek³a na ziemiê z Marsa po przegranej wojnie z ras¹ Draco, l¹duj¹c w górach Kaukazu. Druga to œcigaj¹ca ich rasa Draco. Sitchin skrzêtnie pomija wczeœniejsz¹ cywilizacjê przedsumeryjsk¹ Ubaid która widzia³a ich prawdziwe oblicza. Bogowie przedsumeryjskiej kultury Ubaid.Ciekawa wizja wojownika Draco wzorowana na Ubaid
To naczynie ma najprawdopodobniej 8 tysiĂŞcy lat. Co siĂŞ staÂło z tÂą kulturÂą?takie naczynie mĂłgÂłbyÂś nawet sprzedaĂŚ w hipermarkecie... Ciekawe wzornictwo nieprawdaÂż ,Âświadczy o bardzo rozwiniĂŞtej estetyce tej kulturyGuzik - wiek podobny, tez naleÂżaÂł do kultury Ubaid. Pytanie moÂże dziwne, skoro jakaÂś kultura wynalazÂła guziki, znaczy nie byli tacy tĂŞpi, wiĂŞc... na czym miaÂły polegaĂŚ te modyfikacje genetyczne ? Budowali takie domy...Mieli takie pieczecie na 2 tysiÂące lat przed Sumerami
To tylko nieliczne przyk³ady dotyczy to samo nie tylko El Ubaid ale te¿ takich kultur jak Halaf w Syrii czy Catal Huyuk w Turcji. Powy¿sze przyk³ady s¹ zaakceptowane przez oficjalna naukê g³ównego nurtu. Chcia³em zaznaczyÌ ¿e by³y ju¿ zaawansowane kultury przed Sumerem, dlaczego musia³y znikn¹Ì z powierzchni ziemi Dlaczego jakoœ Sitchin o tym milczy ? Myœlê ¿e jest tego jeden wa¿ny powód...najpierw przyszli "Ci którzy zeszli z wysokich miejsc" a potem " Ci którzy zeszli z nieba" do Sumeru i zaprowadzili swój porz¹dek. Wszystko wskazuje na to ¿e by³y na ziemi dwie ro¿ne grupy istot. Ma³o tego ludzie na ziemi mogli istnieÌ niemal od zawsze. Proponujê ksi¹¿kê Archeologia Zakazana - Michaela Cremo przeczytajcie poni¿szy fragment wywiadu z Cremo: http://www.paranormalium.pl/361,24,artykul.html http://www.niewyjasnione.pl/Zakazana_archeologia-t466.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 12:40:09 wysłane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
aiden
Gość
|
|
« Odpowiedz #65 : Luty 12, 2009, 13:04:20 » |
|
redmuluc napisałeś, o przed sumeryjskiej kulturze Ubaid - proszę podaj orientacyjny wiek jej powstania, albo inaczej... podaj proszę czas, w którym według bliskich Tobie autorów miała powstać kultura Sumeru Zakazaną Archeologię posiadam...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 13:04:58 wysłane przez aiden »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
|
« Odpowiedz #66 : Luty 12, 2009, 13:23:42 » |
|
Jedna rasa to rasa biaÂła ktĂłra uciekÂła na ziemiĂŞ z Marsa po przegranej wojnie z rasÂą Draco, lÂądujÂąc w gĂłrach Kaukazu. Skoro ta rasa byÂła na tyle rozwiniĂŞta, by trafiĂŚ na ZiemiĂŞ (mam nadziejĂŞ, Âże w sposĂłb materialny, a nie wcielajÂąc siĂŞ w ciaÂła hominidĂłw) powinna byÂła byĂŚ w stanie wytwarzaĂŚ coÂś wiĂŞcej niÂż dzbany i miski?
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
|
« Odpowiedz #67 : Luty 12, 2009, 13:27:02 » |
|
Oficjalnie "mĂłwiÂąc to sÂłowo naleÂży wykonaĂŚ znak krĂłliczych uszu palcami obu rÂąk":
Sumer: 4300 - 3100 PNE Halaf: 6500-5500 PNE Catal Huyuk: 9500 - 6000 PNE Ubaid: pomiedzy od 6500-5500 do 4000 PNE Bardzo wielkie rozbieÂżnoÂści w datowaniu. A skoro znasz Cremo to czytaÂłeÂś jak profesorowie sÂą "chĂŞtni" w "cofaniu" datowania.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 13:47:56 wysłane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
|
« Odpowiedz #68 : Luty 12, 2009, 13:29:43 » |
|
Jedna rasa to rasa biaÂła ktĂłra uciekÂła na ziemiĂŞ z Marsa po przegranej wojnie z rasÂą Draco, lÂądujÂąc w gĂłrach Kaukazu. Skoro ta rasa byÂła na tyle rozwiniĂŞta, by trafiĂŚ na ZiemiĂŞ (mam nadziejĂŞ, Âże w sposĂłb materialny, a nie wcielajÂąc siĂŞ w ciaÂła hominidĂłw) powinna byÂła byĂŚ w stanie wytwarzaĂŚ coÂś wiĂŞcej niÂż dzbany i miski? Co innego ludzie, a co innego "ich bogowie" bo i jedni drudzy byli nauczycielami. Nie ma to nic wspĂłlnego z "wcieleniami" to tylko przykÂład rozwoju kultur przed sumeryjskich ale z innymi ikonami bĂłstw.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
|
« Odpowiedz #69 : Luty 12, 2009, 13:32:33 » |
|
Sorry, nie rozumiem Twojej odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
|
« Odpowiedz #70 : Luty 12, 2009, 13:43:24 » |
|
Sorry, nie rozumiem Twojej odpowiedzi UjmĂŞ to w ten sposĂłb na dÂługo przed Sumerem istniaÂły inne rĂłwnie zaawansowane kultury, wczeÂśniejsze zostaÂły zaÂłoÂżone przez przyjaznÂą ludziom rasĂŞ "Tych ktĂłrzy zeszli z wysokich miejsc" Byli oni zwykÂłymi ludÂźmi biaÂłej rasy, nauczycielami a nie bogami, rozpoczĂŞli swĂłj rozwĂłj cywilizacyjny i widzieli oblicza innej rasy ktĂłra wtedy niedÂługo po pierwszych przybyÂła i pokazaÂła ich wizerunki. Te kultury zaginĂŞÂły znikajÂąc niemal caÂłkowicie z powierzchni ziemi. Annunaki "Ci ktĂłrzy zstÂąpili z nieba" rozpoczĂŞli na nowo od Sumeru, ale juÂż nie moÂżna byÂło pokazywaĂŚ ich wizerunkĂłw. OczywiÂście to niepeÂłna hipoteza. OczywiÂście Âże zaczĂŞli tworzyĂŚ coÂś rĂłwnolegle, np zaawansowane podziemne miasta. ÂŚwiat jest peÂłen znalezisk zdumiewajÂącej technologii bĂŞdÂącej rĂłwnolegle w uÂżyciu, ale nie dla dobra ludzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 13:49:08 wysłane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
|
« Odpowiedz #71 : Luty 12, 2009, 13:47:16 » |
|
Sugerujesz, ¿e Ci Którzy Zeszli z Wysokich Miejsc wyginêli zupe³nie? To sk¹d siê wziê³a obecna rasa bia³a? Ciekawi mnie te¿, sk¹d s¹ pozosta³e rasy: czarna i ¿ó³ta. (Indian nie uwa¿am za odrêbn¹ rasê).
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
|
« Odpowiedz #72 : Luty 12, 2009, 13:58:41 » |
|
Sugerujesz, ¿e Ci Którzy Zeszli z Wysokich Miejsc wyginêli zupe³nie? To sk¹d siê wziê³a obecna rasa bia³a? Ciekawi mnie te¿, sk¹d s¹ pozosta³e rasy: czarna i ¿ó³ta. (Indian nie uwa¿am za odrêbn¹ rasê).
Myœlê ¿e dosz³o do tzw "przejêcia" i kontroli nowych zasobów. Nie zostali wybici ale ich kultura zosta³a zniszczona coœ na podobieùstwo narzucania kultury nazistowskiej w europie. Zosta³a te¿ ustanowiona kontrola poprzez zhybrydyzowanie rz¹dz¹cej klasy królewskiej rasy bia³ej. Temat ten mnie bardzo zaciekawi³ i dopiero go zg³êbiam. Wed³ug staro¿ytnych legend, pierwotne rasy ziemskie sprzed epoki Eridu, nale¿a³y do rasy czarnej, czerwonej aborygeni s¹ najstarsz¹ ziemsk¹ ras¹. Co do rasy ¿ó³tej, to nic nie wiem, wydaje siê jednak ¿e macza³a tu palce inna grupa istot. Z informacji które przeczyta³em i co potwierdza Credo Mutwa. Draco nienawidz¹ tych pierwotnych ras, nie s¹ z nimi kompatybilni. Ale to tylko hipotezy i nie mam mocnych Ÿróde³.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 15:12:59 wysłane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
|
« Odpowiedz #73 : Luty 12, 2009, 15:03:10 » |
|
Samcio wspomina³, ¿e ci, którzy ewakuowali siê z Oriona (czy z innej planety, bo strasznie krêci) ju¿ byli ró¿nych ras. Boryska te¿ wspomina³, ¿e na Marsie byli ju¿ ludzie ró¿nych ras. Ale ponoÌ z Marsa na Ziemiê trafi³a tylko bia³a... tak, to ciekawe rzeczy, te¿ siê tym interesujê. Mo¿e u Helsinga, którego teraz czytam, coœ na ten temat siê trafi.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #74 : Listopad 27, 2010, 20:29:48 » |
|
Id¹c tym tropem, mo¿e powinniœmy zleciÌ zbadanie tej sprawy "dzieciom indygo"? ChoÌ, jak orzek³a Kiara, ja ju¿ wiem. Schlebia mi to orzeczenie Ale nie dlatego, ¿e jestem pró¿ny, tylko dlatego, ¿e rozwik³anie naszego "Genezis" to mój temat number one. A sprawa tych kodów DNA, to chyba doœÌ racjonalna próba wyjaœnienia sk³adu pasa¿erów Arki. Uczciwie przyznam, ¿e znalaz³em j¹ w jednym z dzie³ mojego guru: Zecharii Sitchina. (notabene - jestem wstrz¹œniêty wiadomoœci¹, na któr¹ natkn¹³em siê na tym forum, a mianowicie, ¿e Zecharia odszed³ od nas 9 paŸdziernika . Mam nadziejê, ¿e mo¿e poœmiertnie jeszcze uka¿e siê jakieœ Jego dzie³o).
|
|
|
|
|
|
|
|