kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #475 : Pa¼dziernik 17, 2009, 18:57:55 » |
|
"W Polsce pokutuje stereotyp, ¿e kobiety, które dokona³y aborcji, to 'lekkomy¶lne panny', 'puszczalskie', 'mi³o¶niczki mocnych wra¿eñ'. "
Jest w tym jednak trochê prawdy..... Chocia¿ z drugiej strony niedobrze mi siê robi jak s³yszê w telewizji p³acz±ce kobiety które maj± po.....7, 8, 9 dzieci i ¿al± siê jak to im jest ciê¿ko,¿e nie maj± pieni±¿ków,i ¿yj± w fatalnych warunkach i tak dalej..... To jest Chore!!! Szkoda mi tych dzieciaków bo przecie¿ nie s± temu nic winne...... Jak mo¿na byæ tak nieodpowiedzialnym!? Nie mo¿na by³o zdecydowaæ siê na dwoje,troje dzieci??? Zero szacunku i wspó³czucia dla takich kobiet! 771;
|
|
|
|
|
|
|
jeremiasz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #476 : Pa¼dziernik 21, 2009, 08:39:46 » |
|
no Kamil771 piszesz: Jak mo¿na byæ tak nieodpowiedzialnym!?
Widaæ mo¿na. Skoro kto¶ jest nieodpowiedzialny to nie mo¿na od niego oczekiwaæ odpowiedzialno¶ci. Widzisz jakie¶ rozwi±zanie? Licencja na dziecko? Przymusowe odbieranie dzieci? Pomoc pañstwa dla takich rodzin? Bo gadanie w stylu "zero szacunku i wspó³czucia" nie rozwi±¿e problemu. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #477 : Pa¼dziernik 21, 2009, 15:48:51 » |
|
Widaæ mo¿na. Skoro kto¶ jest nieodpowiedzialny to nie mo¿na od niego oczekiwaæ odpowiedzialno¶ci. Osoba doros³± która nie jest w stanie ponosiæ odpowiedzialno¶ci za w³asne czyny nie jest zdolna do samodzielnego ¿ycia w spo³eczeñstwie. Jej miejsce jest w zak³adzie psychiatrycznym,gdzie próbujê siê leczenia lub pod bardzo dobr± opiek± rodziny. Takiej osobie nie wolno jest mieæ dzieci!!! Rozumiesz???
|
|
|
|
|
|
|
jeremiasz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #478 : Pa¼dziernik 21, 2009, 18:14:39 » |
|
Widaæ mo¿na. Skoro kto¶ jest nieodpowiedzialny to nie mo¿na od niego oczekiwaæ odpowiedzialno¶ci. Osoba doros³± która nie jest w stanie ponosiæ odpowiedzialno¶ci za w³asne czyny nie jest zdolna do samodzielnego ¿ycia w spo³eczeñstwie. Jej miejsce jest w zak³adzie psychiatrycznym,gdzie próbujê siê leczenia lub pod bardzo dobr± opiek± rodziny. Takiej osobie nie wolno jest mieæ dzieci!!! Rozumiesz??? Jasne, zostañ szefem partii, wygraj wybory, i wprowad¼ prawo jazdy na posiadanie dzieci albo egzamin z odpowiedzialno¶ci. A tych, którzy nie zdali kastruj od razu. powodzenia
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2009, 18:14:59 wys³ane przez jeremiasz »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #479 : Pa¼dziernik 22, 2009, 13:51:26 » |
|
Kamil, zak³adam, ¿e masz stabiln± sytuacjê materialn± i codziennie masz co do ust w³o¿yæ. Ka¿dy z nas jest w sytuacji podobnej, skoro staæ nas na luksus, jakim jest internet. S± jednak rodziny, które tego szczê¶cia nie maj±. I nie o internecie mówiê, a o garnku ciep³ej zupy na obiad codziennie. Skoro nie maj± na jedzenie, to jak ma byæ ich staæ na zabezpieczanie siê? Nie s³ysza³am jeszcze, ¿eby by³y organizowane akcje rozdawania darmowych prezerwatyw w celu unikniêcia tworzenia siê biednych, wielodzietnych rodzin. Jak mo¿na byæ tak bezdusznym, by ¼le mówiæ o matce, która mimo ciê¿kich warunków socjalnych, decyduje siê na urodzenie kolejnego dziecka, a nie na jego zabicie? I nie mów mi, ¿e aborcja kosztuje... Patologia najlepiej wie, jak sobie radziæ z wystaj±cymi brzuchami metod± bezp³atn±. Jest wiele wielodzietnych rodzin, w których choæ brakuje chleba, to jest mi³o¶æ tak wielka, ¿e czêsto w¶ród "bogaczy" niespotykana. Pieni±dze nie s± ¿adnym wyznacznikiem tego, jakim kto¶ jest cz³owiekiem. Ka¿dy z nas mo¿e znale¼æ siê w trudnej sytuacji, nikt z nas nie ma prawa dyktowaæ innym, co wówczas maj± robiæ, a ju¿ na pewno nikt z nas nie ma prawa oceniania kogo¶, kto decyduje siê na urodzenie poczêtego dziecka, mimo ¿e sam nie ma co do ust w³o¿yæ. ¯yczê Ci Kamilu, aby Twoja sytuacja nigdy nie przemieni³a siê w jedn± z tych, które dzi¶ potêpiasz. By¶ zawsze mia³ pieni±dze, by Twoja córka nigdy nie zawiesi³a oka na starszym mê¿czy¼nie, ¿ona nigdy Ciê nie zdradzi³a i ¿eby¶ nigdy nie musia³ kalkulowaæ, czy pojawienie siê nowego cz³onka rodziny zrujnuje jej bud¿et. ¯yczê Ci tego z ca³ego serca, gdy¿ najgorszym mo¿liwym uczuciem jest takie brutalne zderzenie z rzeczywisto¶ci±. Kiedy stajesz siê czym¶, czego nienawidzisz...
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2009, 13:53:34 wys³ane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #480 : Pa¼dziernik 22, 2009, 16:51:18 » |
|
WSTRZEMIʬLIWO¦Æ.
Czyli reasumuj±c - nie uprawiaj seksu je¶li nie staæ Ciê na utrzymanie dziecka b±d¼ je¿eli nie masz gdzie mieszkaæ itp. Czy wszyscy tutaj obecni z seksem wstrzymywali siê do czasu pierwszych zarobków b±d¼ w³asnego mieszkania? Ja my¶lê, ¿e nie i nie ma co nakazywaæ innym tego, czego sami by¶my nie zrobili. Seks zbli¿a ludzi do siebie, wzmacnia poczucie partnerstwa, blisko¶ci, roz³adowuje napiêcie i koi sko³atane nerwy. Je¿eli mówimy o doros³ych ludziach, którzy maj± ju¿ kilkoro dzieci i trudn± sytuacjê materialn± w dodatku, to ciê¿ko bêdzie ich pozbawiæ tych ostatnich przyjemno¶ci, w koñcu niewiele ich w ¿yciu maj±. Bezdusznym??? Mo¿e i nie p³aczê na filmach,ale....a zreszt± Ty i tak ju¿ mnie oceni³a¶..... Wiêc......
Oceni³am nie Ciebie jako ca³okszta³t, a Twoj± postawê dotycz±c± konkretnego zagadnienia. Nie mo¿na tego unikn±æ na forum, gdzie wszyscy wspólnie o czym¶ dyskutujemy. By nie dochodzi³o do ocen kogo¶, musieliby¶my byæ wszyscy tacy sami, wówczas ocenialiby¶my samych siebie. Nie widzê w tym nic z³ego. Dyskutuj±c tutaj poddajesz niejako czyjej¶ ocenie swój ¶wiatopogl±d, robisz to na w³asn± rêkê i musisz spodziewaæ siê czyjej¶ reakcji na w³asne s³owa. Kamil, Twoje s³owa s± bardzo czêsto ostre i prawie zawsze skandaliczne. Nie wiem czemu masz tak wojownicz± postawê, wielu zauwa¿y³o ju¿, ¿e szczególnie zawsze ganisz kobiety. Odno¶nie wielodzietnych rodzin, to te¿ nie jest tak, ¿e oni sobie postanowili, ¿e bêd± mieæ dziesiêcioro dzieci. Mo¿e z dwójk± czy trójk± jeszcze sobie radzili finansowo, ale pieni±dze topniej± przy takiej gromadce i dwoje rodziców nie wystarcza. Bud¿ety wszystkich pañstw s± na minusie, mimo ¿e maj± najlepszych doradców finansowych. Rodzina te¿ jest jak takie pañstwo... Dopóki dzieci (obywatele) siê nie usamodzielni± (zaczn± zarabiaæ i odprowadzaæ podatki) to do tej pory zawsze ciê¿ko bêdzie zwi±zaæ koniec z koñcem. Nie widzê w biednych, wielodzietnych rodzinach nic odpychaj±cego. Oczywi¶cie je¶li nie dywagujemy o alkoholizmie, narkotykach i innych patologiach. A urzêdnicy zamiast odbieraæ takim rodzicom kolejne dzieci, powinni zrobiæ wszystko, co tylko mo¿liwe, by wesprzeæ te rodziny finansowo, zapewniæ opiekê lekarsk±, podrêczniki do szko³y i ¿ywno¶æ. My tak¿e mo¿emy takim ludziom pomagaæ. To o wiele lepsze ni¿ patrzenie na nich z odraz±. Val Dee - antykoncepcja w Anglii jest bezp³atna jedynie dla osób zarejestrowanych jako bezrobotne. Je¿eli bêdziesz chcia³ w aptece dostaæ tabletki bezp³atnie, bêdziesz musia³ z³o¿yæ odpowiedni± deklaracjê. Poza tym tam jest tak, ¿e nawet je¿eli leki s± refundowane, to i tak p³acisz za tzw. zrealizowanie recepty (obojêtne co by na niej by³o, cena nie jest wysoka, co¶ oko³o 6 funtów).
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2009, 19:00:10 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #481 : Pa¼dziernik 22, 2009, 18:29:13 » |
|
Kamil, zak³adam, ¿e masz stabiln± sytuacjê materialn± i codziennie masz co do ust w³o¿yæ. Ka¿dy z nas jest w sytuacji podobnej, skoro staæ nas na luksus, jakim jest internet. S± jednak rodziny, które tego szczê¶cia nie maj±. I nie o internecie mówiê, a o garnku ciep³ej zupy na obiad codziennie. Skoro nie maj± na jedzenie, to jak ma byæ ich staæ na zabezpieczanie siê? Nie s³ysza³am jeszcze, ¿eby by³y organizowane akcje rozdawania darmowych prezerwatyw w celu unikniêcia tworzenia siê biednych, wielodzietnych rodzin.
To nie pomaga - w Anglii ¶rodki antykoncepcyjne s± bezp³atne i dostêpne na ka¿dym kroku, ponadto edukacja seksualna zaczyna siê na etapie wczesnoszkolnym i nic to sytuacji nie poprawia. Ma³oletnie nadal zachodz± w ci±¿ê i to coraz czê¶ciej. To nie dostêpno¶æ antykoncepcji jest problemem ale ludzkie nastawienie do seksu.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #482 : Pa¼dziernik 22, 2009, 19:00:41 » |
|
WSTRZEMIʬLIWO¦Æ.
Czyli reasumuj±c - nie uprawiaj seksu je¶li nie staæ Ciê na utrzymanie dziecka b±d¼ je¿eli nie masz gdzie mieszkaæ itp. Czy wszyscy tutaj obecni z seksem wstrzymywali siê do czasu pierwszych zarobków b±d¼ w³asnego mieszkania? Ja my¶lê, ¿e nie i nie ma co nakazywaæ innym tego, czego sami by¶my nie zrobili. Seks zbli¿a ludzi do siebie, wzmacnia poczucie partnerstwa, blisko¶ci, roz³adowuje napiêcie i koi sko³atane nerwy. Je¿eli mówimy o doros³ych ludziach, którzy maj± ju¿ kilkoro dzieci i trudn± sytuacjê materialn± w dodatku, to ciê¿ko bêdzie ich pozbawiæ tych ostatnich przyjemno¶ci, w koñcu niewiele ich w ¿yciu maj±. Bezdusznym??? Mo¿e i nie p³aczê na filmach,ale....a zreszt± Ty i tak ju¿ mnie oceni³a¶..... Wiêc......
Oceni³am nie Ciebie jako ca³okszta³t, a Twoj± postawê dotycz±c± konkretnego zagadnienia. Nie mo¿na tego unikn±æ na forum, gdzie wszyscy wspólnie o czym¶ dyskutujemy. By nie dochodzi³o do ocen kogo¶, musieliby¶my byæ wszyscy tacy sami, wówczas ocenialiby¶my samych siebie. Nie widzê w tym nic z³ego. Dyskutuj±c tutaj poddajesz niejako czyjej¶ ocenie swój ¶wiatopogl±d, robisz to na w³asn± rêkê i musisz spodziewaæ siê czyjej¶ reakcji na w³asne s³owa. Kamil, Twoje s³owa s± bardzo czêsto ostre i prawie zawsze skandaliczne. Nie wiem czemu masz tak wojownicz± postawê, wielu zauwa¿y³o ju¿, ¿e szczególnie zawsze ganisz kobiety. Odno¶nie wielodzietnych rodzin, to te¿ nie jest tak, ¿e oni sobie postanowili, ¿e bêd± mieæ dziesiêcioro dzieci. Mo¿e z dwójk± czy trójk± jeszcze sobie radzili finansowo, ale pieni±dze topniej± przy takiej gromadce i dwoje rodziców nie wystarcza. Bud¿ety wszystkich pañstw s± na minusie, mimo ¿e maj± najlepszych doradców finansowych. Rodzina te¿ jest jak takie pañstwo... Dopóki dzieci (obywatele) siê nie usamodzielni± (zaczn± zarabiaæ i odprowadzaæ podatki) to do tej pory zawsze ciê¿ko bêdzie zwi±zaæ koniec z koñcem. Nie widzê w biednych, wielodzietnych rodzinach nic odpychaj±cego. Oczywi¶cie je¶li nie dywagujemy o alkoholizmie, narkotykach i innych patologiach. A urzêdnicy zamiast odbieraæ takim rodzicom kolejne dzieci, powinni zrobiæ wszystko, co tylko mo¿liwe, by wesprzeæ te rodziny finansowo, zapewniæ opiekê lekarsk±, podrêczniki do szko³y i ¿ywno¶æ. My tak¿e mo¿emy takim ludziom pomagaæ. To o wiele lepsze ni¿ patrzenie na nich z odraz±. Val Dee - antykoncepcja w Anglii jest bezp³atna jedynie dla osób zarejestrowanych jako bezrobotne. Je¿eli bêdziesz chcia³ w aptece dostaæ tabletki bezp³atnie, bêdziesz musia³ z³o¿yæ odpowiedni± deklaracjê. Poza tym tam jest tak, ¿e nawet je¿eli leki s± refundowane, to i tak p³acisz za tzw. zrealizowanie recepty (obojêtne co by na niej by³o, cena nie jest wysoka, co¶ oko³o 6 funtów). T± informacjê znalaz³am na forum Polonii w Birmingham
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2009, 19:07:37 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #483 : Pa¼dziernik 22, 2009, 20:23:12 » |
|
Na pocz±tek proszê o wyja¶nienie kto skasowa³ mój post i wszystko tu pomiesza³?!!! Przypadek??? WSTRZEMIʬLIWO¦Æ.
Czyli reasumuj±c - nie uprawiaj seksu je¶li nie staæ Ciê na utrzymanie dziecka b±d¼ je¿eli nie masz gdzie mieszkaæ itp. Je¶li nie staæ Ciê na kupno ¶rodków antykoncepcyjnych to jak ma ciê staæ na wychowanie kolejnych dzieci?? I rodzenie ósmego,dziewi±tego,i dwunastego? Czujê siê za¿enowany,ze muszê to t³umaczyæ doros³ej kobiecie,..... WSTRZEMIʬLIWO¦Æ.
Seks zbli¿a ludzi do siebie, wzmacnia poczucie partnerstwa, blisko¶ci, roz³adowuje napiêcie i koi sko³atane nerwy. Je¿eli mówimy o doros³ych ludziach, którzy maj± ju¿ kilkoro dzieci i trudn± sytuacjê materialn± w dodatku, to ciê¿ko bêdzie ich pozbawiæ tych ostatnich przyjemno¶ci, w koñcu niewiele ich w ¿yciu maj±. O czym Ty mówisz??? Jestem m³odym ch³opakiem ale powiem Ci,¿e przynajmniej dla mnie,wielk± przyjemno¶æ sprawia mi ca³owanie siê z dziewczyn± któr± kocham,przytulanie,dotykanie jej,wspólne wypady,kino i tak dalej to jest naprawdê wspania³e! A nie kilku minutowe zbli¿enie!!! Mo¿e jestem nienormalny,mo¿e powinienem siê leczyæ, Ale to w³a¶nie sprawia mi przyjemno¶æ! Twoje ostatnie zdanie uwa¿am za skandaliczne i ¿a³osne,przypomina mi siê jeden z postów Rafaeli na twój temat i chyba mia³a sporo racji! Je¿eli jeste¶ uzale¿niona od seksu to twoja sprawa,innym daj spokój!
Kamil, Twoje s³owa s± bardzo czêsto ostre i prawie zawsze skandaliczne. Nie wiem czemu masz tak wojownicz± postawê, wielu zauwa¿y³o ju¿, ¿e szczególnie zawsze ganisz kobiety.
Jest po 21.00 zaraz idê spaæ i nie mam ju¿ nerwów t³umaczyæ Ci wszystko po kolei,jak ma³emu dziecku. I daruj sobie ¿yczenia i te mi³e s³owa bo teraz wiem, ju¿ na pewno,¿e by³y one nieszczere, Je¶li jestem skandaliczny bo mówiê prawdê,to co my¶lê,co czujê i nie staram siê nikomu przypodobaæ to mogê byæ i skandaliczny,zreszt± nazywaj to jak chcesz. Dobranoc 771~>
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2009, 20:24:25 wys³ane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #484 : Pa¼dziernik 22, 2009, 20:28:59 » |
|
Val Dee - antykoncepcja w Anglii jest bezp³atna jedynie dla osób zarejestrowanych jako bezrobotne. Je¿eli bêdziesz chcia³ w aptece dostaæ tabletki bezp³atnie, bêdziesz musia³ z³o¿yæ odpowiedni± deklaracjê. Poza tym tam jest tak, ¿e nawet je¿eli leki s± refundowane, to i tak p³acisz za tzw. zrealizowanie recepty (obojêtne co by na niej by³o, cena nie jest wysoka, co¶ oko³o 6 funtów). T± informacjê znalaz³am na forum Polonii w Birmingham ja info zaczerpn±³em st±d: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106251Nie ma wiêc ¿adnego problemu w dostêpie do antykoncepcji Jeszcze fragment z tej strony: http://www.angliaodszkodowanie.pl/sluzba-zdrowia-w-uk/zaszlam-w-ciaze-w-anglii-zostac-i-urodzic-na-wyspach-czy-wracac.htmlJe¿eli stosowa³a¶ przed wyjazdem na Wyspy ¶rodki antykoncepcyjne lekarz doradzi Ci, czy mo¿na tê metodê kontynuowaæ tak¿e w Anglii, czy te¿ doradzi jakie¶ zmiany. Warto przy tym mieæ przy sobie opakowanie tabletek antykoncepcyjnych, które bra³a¶ w Polsce, ¿eby lekarz wiedzia³ wiêcej na Twój temat. Je¶li podobnych pigu³ek nie mo¿na znale¼æ Wielkiej Brytanii, wówczas doktor mo¿e zaleciæ stosowanie pigu³ek o podobnym skaldzie hormonalnym. Tabletki antykoncepcyjne, jak równie¿ prezerwatywy i pozosta³e ¶rodki wydaje siê w family planning bezp³atnie. Na wstêpie wspó³pracy z lekarzem kobieta dostanie zapas pigu³ek na 3 miesi±ce, a gdy po up³ywie tego okresu wyniki badañ bêd± dobre i nie bêdzie wiêkszych przeciwwskazañ do dalszego stosowania tych ¶rodków, wówczas mo¿na uzyskaæ receptê na kolejne pó³ roku. W takim miejscu mo¿na siê równie¿ darmowo zaopatrzyæ w prezerwatywy, które rozdawane s± najczê¶ciej w opakowaniach zawieraj±cych 12 sztuk.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2009, 20:34:46 wys³ane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #485 : Pa¼dziernik 22, 2009, 20:38:34 » |
|
Kamil, czy Ty nie przesadzasz trochê? Poluzuj, jak ¶ciska... Tym bardziej je¿eli jeste¶ m³odym mê¿czyzn±, to zdajesz sobie sprawê, jak wa¿ny w ¿yciu jest seks. Naprawdê nie trzeba byæ seksoholikiem, ¿eby wiedzieæ, ¿e nie da siê sobie tego odmówiæ na d³u¿sz± metê. A Ty d³u¿sz± met± nazywasz okres, jaki potrzebowa³aby wielodzietna rodzina na ustabilizowanie sytuacji materialnej i zapewnienie wystarczaj±cych ¶rodków do ¿ycia dla obecnych i ewentualnie przysz³ych jej cz³onków. Nie ¿yczê sobie, by¶ wyra¿a³ siê o mnie w ten sposób, jest on uw³aczaj±cy i nieadekwatny do tego, o czym mówiê. Przypadkiem te¿ wesz³am do ¶mietnika i sprawdzi³am, ¿e nie ma tam ¿adnego usuniêtego Twojego postu, a ju¿ na pewno nie z tego tematu. Nie usuwa³am nic tutaj ani te¿ nie edytowa³am. Pojêcia nie mam o czym mówisz.
¯yczenia by³y jak najbardziej szczere, choæ teraz jedynie mogê siê stukn±æ w g³owê w konsekwencji ich z³o¿enia, bo widzê, ¿e nie by³o warto.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2009, 20:39:26 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #486 : Pa¼dziernik 23, 2009, 07:43:56 » |
|
W dzisiejszych czasach powinno siê mieæ tyle dzieci na ile nas staæ! Nie mo¿na my¶leæ tylko o sobie,ile MY by¶my chcieli. Liczy siê co damy im je¶æ i jakie warunki stworzymy dzieciom do nauki,liczy siê jaki zapewnimy im start w ¿yciu. Sam± mi³o¶ci± dziecko siê nie po¿ywi! Czy mi³o¶ci± mo¿na nazwaæ skazywanie w³asnych dzieci na ubóstwo? Nie! Rodzice,doro¶li ludzie musz± byæ odpowiedzialni,nie tylko za SIEBIE ale równie¿ za INNYCH. Je¶li Ciê staæ i masz chêci za³ó¿ rodzinê nawet kilkunastoosobow± lecz je¶li nie- wstrzymaj siê i nie krzywd¼ innych!
Kamil
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2009, 08:42:37 wys³ane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #487 : Pa¼dziernik 23, 2009, 08:28:35 » |
|
Kto¶, komu wydaje siê ¿e ma wp³yw i mo¿e rozporz±dzaæ wszystkim dooko³a musi byæ bardzo naiwny. Dusze naszych dzieci umawiaj± siê z nami na do¶wiadczanie fizyczno¶ci we spólnych relacjach dla wzrostu duchowego. Jeste¶my dla siebie nauczycielami i uczniami. Rodzina wielodzietna, uboga, ju¿ wcze¶niej postanowi³a do¶wiadczaæ takiej sytuacji, plan by³ do¶æ precyzyjny, mo¿e za wyj±tkiem szczegó³ów i rozwijaj±cych siê mo¿liwo¶ci. Jak na tle ca³ego takiego projektu ma siê stanowcze, buñczuczne stwierdzenie niopierzonego przedstawiciela religijnej doktryny, ¿e to JA decydujê? Nijak... Chciejstwo i brak duchowego wsparcia prowadzi do umys³owego zakleszczenia, do tworzenia dogmatów, nakazów i zakazów, a dzieci i tak rodz± siê bez tego. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #488 : Pa¼dziernik 23, 2009, 09:30:35 » |
|
Wlasnie tak to jest, popieram cie Thotal.
Jednak my mozemy w naszym spoleczenstwie duzo zrobic, tak jak to sie dzieje w innych panstwach. Mamy oczy i uszy i czsto wiemyi gdzie ta pomoc jest potrzebna. Kazdy w domu ma zeczy ktore mogl by oddac jak ubrania, roznego rodzaju przedmioty, zabawki a i pieniadze. Jezeli zechce sie pomodz z taktem, to tez z radoscia zostanie przyjeta pomoc. Przed swietami, gdzie kazdy kszonta sie za prezentami, zywnoscia , planuje swieta. Moze wlasnie w tym momecie pomyslec o ludziach ktorzy naprawde maja ciezko i poswiecic odpowiednia sume, nie musi to byc duzo i przkazac ludziom naprawde potrzebujacym , chorym, dzieciom. Mozna przygotowac dla takiej rodziny paczuszki ile radosci w sercach tych dzieci sie obudzi. Nakazy i zakazy, twarda nieustepliwosc i ocenianie innych na tym forum nie powinna miec miejsca, ale i w naszym zyciu tez nie. Ogladnijmy swoje rodziny, znajomych, kto moze potrzebowac pomocy, jakie dzieci sa naprawde w trudnej sytuacji. Odpowiedz sobie na pytanie : jak pomagasz ludziom potrzebujacym?, kiedy to zrobiles ostatnim razem? ,powiesz sam mam niewiele- ale inni nie maja nic. Podaj reke dziecku, ktore ma zimno w domu, ktore juz dlugo nie mialo zabawki w reku, a o ksiazeczce nie mam mowy. Tedy jest droga..... tak trzeba dzialac. Ty i tak oddasz cos czego juz nie potrzebujesz, a ile radosci sprawi innemu czlowiekowi. Czesto w rodzinach panuja inne problemy, jak alkocholizm, brak zrozumienia, bieda ktora rozrasta sie bezlitosnie. Tutaj nikt nie opowie o swoim losie w swoich czterech scianach, bo sie bedzie wstydzil, albo naprawde takich osob tu nie ma. Tak jak Janneth napisala: juz to ze masz komputer, nie mozesz sie rownac z ta bieda, bo masz bardszo duzo.
Otworzmy nasze serca i uszy, zacznijmy myslec, miejmy respekt przed tym co posiadamy i ze los mial sie z nami dobrze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2009, 09:34:29 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
jeremiasz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #489 : Pa¼dziernik 23, 2009, 10:09:06 » |
|
Postawa kamila771 to postawa bardzo wielu obywateli.
Czyli - zamiast pozwoliæ na kontrolowny prze³yw energii, zamiast wykorzystaæ j± konstruktywnie, Robimy co¶ przeciwnego - blokujemy, zabraniamy, wstrzymujemy, itp. A energia, czy tego chcemy, czy nie. Zawsze znajdzie uj¶cie. Im bardziej siê j± blokuje, tym pó¼niejsze jej uwolnienie jest bardziej niszcz±ce i silne.
Zbuduj tamê na spokojnie p³yn±cej ma³ej rzecze, która do tej pory nikomu nie szkodzi³a. Je¿eli zgromadzisz odpowiednio du¿o wody i ona przerwie tê tamê, mo¿e zatopiæ wsie czy miasta. A to przecie¿ tylko ma³a rzeczka.
Zamiast "popuszczaæ pary" na³o¿yli¶my sobie gorset zachowañ, który nie pozwala na swobodny up³yw tej pary. To co obserwujemy dooko³a to mniej lub bardziej spektakularne skutki ró¿nych wybuchów.
Pytanie DLACZEGO zak³adamy sobie ten gorset zachowañ? Ale to ju¿ ka¿dy niech sobie sam odpowie.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #490 : Pa¼dziernik 23, 2009, 10:24:50 » |
|
Dusze naszych dzieci umawiaj± siê z nami na do¶wiadczanie fizyczno¶ci we spólnych relacjach dla wzrostu duchowego. Jeste¶my dla siebie nauczycielami i uczniami. Rodzina wielodzietna, uboga, ju¿ wcze¶niej postanowi³a do¶wiadczaæ takiej sytuacji, plan by³ do¶æ precyzyjny, mo¿e za wyj±tkiem szczegó³ów i rozwijaj±cych siê mo¿liwo¶ci.
Bez komentarza. Wlasnie tak to jest, popieram cie Thotal.
Cokolwiek by nie napisa³ Thotal i tak by¶ siê z nim zgodzi³a. Popierasz tych z którymi trzymasz sztamê na forum,zgadzasz siê Thotalem tylko dlatego,ze on nie zgadza siê ze mn±..... Nie mam ju¿ do was si³......
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #491 : Pa¼dziernik 23, 2009, 10:31:20 » |
|
Brak swobodnego przep³ywu energii tworzy potê¿ne blokady, które ujawniaj± siê w postaci zboczeñ, dewiacji, chorób psychicznych i fizycznych. Moim zdaniem, rz±dz±ce spo³eczeñstwem doktryny s± skierowane przeciw spo³eczeñstwu do ujarzmienia i dyktatu. W³adza tak rozumiana bardzo lubi mieæ og³upia³e nic nie rozumiej±ce spo³eczeñstwo, ³atwiej siê nim manipuluje... Pozdrawiam - Thotal Ps. Mylisz siê Kamilu, mamy z Rafael± wiele wspólnych pogl±dów, ale na wielu p³aszczyznach mamy odmienne zdania. Nie trzymam z nikim sztamy, zawsze mam swoje zdanie, moi przyjaciele wiedz± o tym i bardzo lubimy siê przekomarzaæ
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2009, 10:36:39 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #492 : Pa¼dziernik 23, 2009, 10:32:29 » |
|
Brak swobodnego przep³ywu energii tworzy potê¿ne blokady, które ujawniaj± siê w postaci zboczeñ, dewiacji, chorób psychicznych i fizycznych. Moim zdaniem, rz±dz±ce spo³eczeñstwem doktryny s± skierowane przeciw spo³eczeñstwu do ujarzmienia i dyktatu. W³adza tak rozumiana bardzo lubi mieæ og³upia³e nic nie rozumiej±ce spo³eczeñstwo, ³atwiej siê nim manipuluje... Pozdrawiam - Thotal To zamieszkaj w D¿ungli. I po problemie.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #493 : Pa¼dziernik 23, 2009, 10:42:52 » |
|
"D¿ungla" to nasza cywilizacja oparta na takich zasadach jakie jeszcze propaguj± "zaprogramowane" doktrynami zmanipulowane jednostki. Nie Ty jeden da³e¶ siê zaprogramowaæ, ale nie martw siê, kiedy¶ z tego wyro¶niesz. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #494 : Pa¼dziernik 23, 2009, 12:27:56 » |
|
Mo¿e pozwolê sobie nie¶mia³o przypomnieæ, ¿e w±tek jest o aborcji i je¿eli ju¿ decydujemy siê mówiæ o problematyce rodzin wielodzietnych, to tylko w nawi±zaniu do tego tematu.
Kamil ma poniek±d sporo racji w tym, co mówi. Prawd± jest przecie¿, ¿e je¿eli ubogie ma³¿eñstwa maj±ce ju¿ spor± gromadkê, bêd± powstrzymywa³y siê od seksu, to nie bêd± mia³y a¿ tyle problemów zwi±zanych z utrzymaniem rodziny. Nie podoba mi siê jednak stanowczo¶æ i skrajne uczucia, jakimi kieruje siê w swoich opiniach Kamil, choæ mo¿e powinnam siê ju¿ do tego przyzwyczaiæ. Problem rodzin wielodzietnych by³, jest i bêdzie. Rozwi±zanie polegaj±ce na wstrzemiê¼liwo¶ci seksualnej niew±tpliwie przynios³oby pewne ukojenie i mog³o rozwi±zaæ problem, lecz w moim mniemaniu taki sposób jest co najmniej nieludzki. Ludzkim zachowaniem jest potrzeba kontaktu fizycznego z ukochan± osob±. Przecie¿ brak pieniêdzy nie oznacza, ¿e ludzie ubodzy siê nie kochaj±, nie potrzebuj± blisko¶ci. A fakt, ¿e uprawiaj± seks nie robi z nich seksoholików. Nigdy nie gani³am ani nie czu³am odrazy do ubogich rodzin wielodzietnych. Mam wielki szacunek dla rodziców, dla których kolejna ci±¿a mimo ogromnych problemów finansowych nadal jest ogromn± rado¶ci± i ukoronowaniem ich mi³o¶ci. Powinni¶my tym ludziom pomagaæ, tak jak Rafaela mówi³a - ma³o to zbêdnych rzeczy w domu mamy? ¦wiêta to okres, gdy robimy generalne porz±dki, a ¶mietniki s± wype³nione po brzegi nie tylko ¶mieciami, ale i ubraniami, meblami, star± po¶ciel±. My tych rzeczy ju¿ nie potrzebujemy, bo staæ nas na nowe i ¶wie¿e, ale s± ludzie dla których te rzeczy s± ogromnie wa¿ne, bo ich zwyczajnie nie maj±. Mo¿na im te¿ pomóc finansowo. Nie musz± to byæ wielkie kwoty. Tylko my, którym nic nie brakuje, wiemy ile kosztuje kolacja w wykwintnej restauracji, a pieni±dze, które zwykle zostawiamy jako napiwek dla kelnera, dla kogo¶ innego starczy³yby na ugotowanie ciep³ej zupy dla ca³ej du¿ej rodziny. Nie zdajemy sobie sprawy, ¿e dla nich ¿ycie jest ca³kiem inne i nie toczy siê w galeriach handlowych. Nie uwierzê, ¿e kogo¶ nie staæ na pomoc materialn± dla tych ubogich ludzi. Oni naprawdê nie potrzebuj± du¿o... Je¿eli cz³owiek daje sobie radê nie maj±c kompletnie nic, to jego rado¶æ z czegokolwiek bêdzie dla nas niewyobra¿alna. Chcia³abym, ¿eby¶ Kamilu podobnie spojrza³ na tych ludzi. Doceni³ fakt, ¿e zamiast zabiæ, postanowili wychowaæ. ¯e odnajduj± siê w ekstremalnych sytuacjach, w jakich Ty nigdy nie by³e¶ i pewnie nigdy nie bêdziesz. ¯e dla nich priorytetem nie s± pieni±dze i wy¶cig szczurów, a mi³o¶æ i to, ¿e maj± przy sobie wszystko, na czym im zale¿y. Je¿eli spojrzysz ³agodniejszym okiem na tych ubogich z pozoru ludzi, to dostrze¿esz ¿e maj± co¶, czego za pieni±dze siê kupiæ nie da. Co¶, czego nikt im nie odbierze, czego im nikt nie ukradnie. Maj± siebie nawzajem i podczas, gdy my bêdziemy w ¶wiêta raczyli siê smako³ykami i rozdawali kolejne niepotrzebne nikomu prezenty kupione za krocie, ich zadowoli sama obecno¶æ wszystkich przy stole... A to, czy bêdzie co¶ na nim czy nie po czê¶ci zale¿ne jest od nas. Od tego, czy chcemy podzieliæ siê tym niczym, co mamy.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #495 : Pa¼dziernik 23, 2009, 12:53:04 » |
|
Janneth, piêknie to napisa³a¶, nie mamy prawa narzucaæ komukolwiek sposobów odbierania jego szczê¶cia. W Chinach wprowadzono obowi±zkow± aborcjê, w krajach "cywilizowanych" dzieci odbierane s± rodzicom z powodów materialnych, a w rzeczywisto¶ci liczy siê tylko milo¶æ, rado¶æ z macierzyñstwa i pogodnego dzieciñstwa. Sprawy materii dominuj± ci±gle w naszym pojmowaniu ¿ycia, mam nadziejê ¿e zaczniemy wszyscy bardziej byæ ni¿ mieæ. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #496 : Pa¼dziernik 23, 2009, 13:57:34 » |
|
Opinia Kamila jest bardzo rzeczowa i konstruktywna. Nie mówi On tu o zabijaniu, ale zwyczajnie o odpowiedzialno¶ci wobec dokonywanych wyborów. Stwierdza te¿ jednoznacznie: je¶li ciê staæ to za³ó¿ rodzinê wielodzietn±.
Nie mo¿emy bowiem, wci±¿ i bezmy¶lnie napêdzaæ ko³a karmy. Czas ju¿ najwy¿szy wyj¶æ poza te uwarunkowania. A co z uniwewrsalnym Prawem Opieki? Wszak trzeba je realizowaæ, a to wi±¿e siê z ogromn± odpowiedzialno¶ci± wobec dzieci i siebie samych tak¿e.
M±drzy ludzie powiadaj± tak: je¶li bieda wchodzi drzwiami, to mi³o¶æ ucieka oknami. Wiele w tym racji. Nie pojmujê te¿ dlaczego nie bierze siê pod uwagê mocy, jak± maj± nasze decyzje. Co, jak wiadomo, odzwierciedla siê intesywnie, wprost proporcjonalnie do poziomu naszych wibracji na planie energetycznym.
A je¶li mimo to, nagrabili¶my sobie na tyle, i¿ musimy do¶wiadczyæ zmagania z wychowaniem dajmy na to pi±tki, czy dwunastki dzieci, a ta pi±tka dzieci ma z kolei do¶wiadczyæ wspó³istnienie z nami, to fakt ten automatycznie obliguje nas do podejmowania nastêpnych decyzji odno¶nie zapewnienia godziwych warunków dla przysz³ych latoro¶li.
Jak¿e wiele mo¿na uruchomiæ we Wszech¶wiecie, gdy siê ma tergo ¶wiadomo¶æ. I to jest najwa¿niejszy aspekt sprawy! Bowiem przy ¶wiadomych wyborach, wynikaj±cych z rozumienia Praw Uniwersalnych, mo¿na unikn±æ b³±dzenianie i niepotrzebnego dramatyzmu, którego pe³no i w ¿yciu i tutejszych wypowiedziach.
koliberek33
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2009, 14:42:30 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #497 : Pa¼dziernik 23, 2009, 14:20:34 » |
|
Ilo¶æ dzieci w rodzinach jest proporcjonalna do mo¿liwo¶ci wyborów. Widaæ to w krajach "trzeciego ¶wiata", wszelkiego rodzaju braki materialne rekompensowane s± bogactwem potomstwa. Nasze szczê¶cie polega na rado¶ci z tego co nam przynosi ¿ycie, i równie dobrze mogliby¶my op³ywaæ w dobrobycie bêd±c bardzo nieszczê¶liwym. Osobi¶cie znam wielodzietn± rodzinê, gdzie wszyscy otaczaj± siê wzajemn± opiek± i mi³o¶ci±, wszyscy wyro¶li na m±drych kochaj±cych za³o¿ycieli swoich rodzin, w dalszym ci±gu wszyscy siê wspieraj± - tak dzia³a karma - wystarczy jej tylko pomóc. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #498 : Pa¼dziernik 23, 2009, 14:34:19 » |
|
Ilo¶æ dzieci w rodzinach jest proporcjonalna do mo¿liwo¶ci wyborów. Widaæ to w krajach "trzeciego ¶wiata", wszelkiego rodzaju braki materialne rekompensowane s± bogactwem potomstwa. Nasze szczê¶cie polega na rado¶ci z tego co nam przynosi ¿ycie, i równie dobrze mogliby¶my op³ywaæ w dobrobycie bêd±c bardzo nieszczê¶liwym. Osobi¶cie znam wielodzietn± rodzinê, gdzie wszyscy otaczaj± siê wzajemn± opiek± i mi³o¶ci±, wszyscy wyro¶li na m±drych kochaj±cych za³o¿ycieli swoich rodzin, w dalszym ci±gu wszyscy siê wspieraj± - tak dzia³a karma - wystarczy jej tylko pomóc. Pozdrawiam - Thotal A to¶ wymy¶li³ z t± rekompensat±. Jeste¶ pewny, ¿e to taki ich zamys³, by sobie zrekompensowaæ braki? Czy te¿ raczej zwyczajna nie¶wiadomosæ i folgowanie sobie popêdom. Te¿ znam niejedn± tak± rodzinê bez dokonywanych aborcji, ale jak siê ma Twoje spostrze¿enie do po¿szej wypowiedzi, co chcesz w odniesieniu do niej, przez to powiedzieæ? Czy tylko powiedzieæ, ¿eby powiedzieæ? Czy raczej potwierdzasz, to co powy¿ej? koliberek33
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2009, 14:36:22 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #499 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:02:27 » |
|
Rozwi±zanie polegaj±ce na wstrzemiê¼liwo¶ci seksualnej niew±tpliwie przynios³oby pewne ukojenie i mog³o rozwi±zaæ problem, lecz w moim mniemaniu taki sposób jest co najmniej nieludzki. Ludzkim zachowaniem jest potrzeba kontaktu fizycznego z ukochan± osob±. Przecie¿ brak pieniêdzy nie oznacza, ¿e ludzie ubodzy siê nie kochaj±, nie potrzebuj± blisko¶ci. A fakt, ¿e uprawiaj± seks nie robi z nich seksoholików.
Ludzie potrafi± zapanowaæ nad swoim popêdem seksualnym,je¶li kto¶ nie posiada tej zdolno¶ci ma instynkt zwierzêcy co podwa¿a jego cz³owieczeñstwo Mi³o¶æ to Nie tylko seks. Jest wiele innych sposobów na okazanie uczucia drugiej osobie,np poca³unki,czu³e s³owa,dotykanie ukochanej,i tym przejawia siê prawdziwa mi³o¶æ a nie regularnym,krótkim roz³adowywaniu swojej energii w ³ó¿ku. Naprawdê jestem za¿enowany tym co pisze Janneth,je¶li rozmówcom by³ by mê¿czyzna to jeszcze prze³kn±³bym ale kobieta??? Je¿eli dla Ciebie najwa¿niejszy w ¿yciu jest seks,to mogê Ci tylko wspó³czuæ,dla mnie s³owo MI£O¦Æ do czego¶ zobowi±zuje. Nigdy nie gani³am ani nie czu³am odrazy do ubogich rodzin wielodzietnych.
Ja równie¿,proponujê przeczytaæ DOK£ADNIE moje wypowiedzi w tym temacie. Mam wielki szacunek dla rodziców, dla których kolejna ci±¿a mimo ogromnych problemów finansowych nadal jest ogromn± rado¶ci± i ukoronowaniem ich mi³o¶ci.
A dla mnie s± zwyk³ymi tchórzami,nieodpowiedzialnymi,egoistycznymi lud¼mi którym tylko wydaje siê,¿e s± doro¶li. Je¶li staæ ciê na rodzinê wielodzietn±,chcesz tego-nie ma problemu. Mo¿esz mieæ nie tylko w³asne dzieci,mo¿esz zaadoptowaæ dzieci z domu dziecka których obdarzysz mi³o¶ci± i zapewnisz im godne ¿ycie. Jestem jak najbardziej za! Natomiast je¿eli nie staæ Ciê na zapewnienie godziwego ¿ycia licznemu potomstwu to nie unieszczê¶liwiaj innych!!! Z takim osobnikiem jak Thotal nie mam zamiaru dyskutowaæ,on ¿yje w wirtualnym ¶wiecie i nigdy nie poradzi sobie w realu... PS. Dziêkujê Koliberku Jeste¶ chyba jedyn± dziewczyn± na forum która mnie rozumie i zgadza siê z moimi wypowiedziami Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2009, 16:03:53 wys³ane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
|