arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #250 : Sierpień 10, 2009, 21:30:17 » |
|
Nie mĂłwiÂłem o celowym niszczeniu. I co to za zacne koÂła?
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #251 : Sierpień 10, 2009, 21:31:42 » |
|
no i w³aœnie to jest problem ma wyspach... mimo dostêpnoœci prezerwatyw i innych antykoncepcyjnych œrodkach i nachalnej edukacji seksualnej wci¹¿ coraz wiêcej m³odych ludzi uprawia seks bez zabezpieczeù... paradoks prawda?
pewnie ko³a ró¿aùcowe lub ko³a przyjació³ pewnego radia ;P
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2009, 21:32:18 wysłane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #252 : Sierpień 10, 2009, 21:33:43 » |
|
Kilka, mo¿e nawet naœcie, lat temu by³a doœÌ g³oœna, równie¿ w mediach, sprawa starszych paù, które wybra³y taki w³aœnie sposób okazania swego poparcia dla KK wobec gumek, i tym samym chyba podniesienia liczebnoœci naszego narodu, a co za tym idzie i kiesy koœcio³a. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2009, 21:47:29 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #253 : Sierpień 10, 2009, 21:46:18 » |
|
Nie rozumiem, teœciowe przebija³y ig³¹ prezerwatywy swoich ziêciów? 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #254 : Sierpień 10, 2009, 22:00:45 » |
|
i tym samym chyba podniesienia liczebnoÂści naszego narodu, a co za tym idzie i kiesy koÂścioÂła.  Darek, to ile trafia do KK za kaÂżde urodzone dziecko i kto generuje przelew? Skarb PaĂąstwa, US?
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #255 : Sierpień 11, 2009, 07:14:49 » |
|
a mi poprostu jest żal tej dziwczyny, współczuje jej bardzo, sczególnie następnych lat jej życia. Nie chiało mi się wczoraj nic pisać po preczytaniu komentarzy pod tym art. szkoda, że ludzie nie potrafią ba nawet nie próbuja zrozumieć, przecież nikt nie wie dlaczego tak na prawdę ona to robiła, z jej wypowiedzi wynika, że jest to baaardzo smotna młoda kobieta.Dziwny też musiał byc układ w jej rodzinie, je żeli bała romawiać sie matką, rzuciła szkołe, z tych strzepków mogę przypuszczać, że w rodzinie też nie miała oparcia, lub rodzina była zjeta czymś innym niż wychowanie dzici.... ale to tylko moje przypusczenia. Fakt jest taki, że 80% komentarzy jest obrzydliwych i oceniająch tą kobietę, jej lekkomyśność to nic w porównaniu jadu i okrucieństwa komętujących. I jeszcze to chamstwo skąd to sie bierze? Art wstrząsający, pokazuje jak można znisczyć sobie życie już na starcie, sczerze współczuję Pozdrawiam 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2009, 07:15:43 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #256 : Sierpień 11, 2009, 07:16:57 » |
|
a mi poprostu jest ¿al tej dziwczyny, wspó³czuje jej bardzo, sczególnie nastêpnych lat jej ¿ycia. Nie chia³o mi siê wczoraj nic pisaÌ po preczytaniu komentarzy pod tym art. szkoda, ¿e ludzie nie potrafi¹ ba nawet nie próbuja zrozumieÌ, przecie¿ nikt nie wie dlaczego tak na prawdê ona to robi³a, z jej wypowiedzi wynika, ¿e jest to baaardzo smotna m³oda kobieta.Dziwny te¿ musia³ byc uk³ad w jej rodzinie, je ¿eli ba³a romawiaÌ sie matk¹, rzuci³a szko³e, z tych strzepków mogê przypuszczaÌ, ¿e w rodzinie te¿ nie mia³a oparcia, lub rodzina by³a zjeta czymœ innym ni¿ wychowanie dzici.... ale to tylko moje przypusczenia. Fakt jest taki, ¿e 80% komentarzy jest obrzydliwych i oceniaj¹ch t¹ kobietê, jej lekkomyœnoœÌ to nic w porównaniu jadu i okrucieùstwa komêtuj¹cych. I jeszcze to chamstwo sk¹d to sie bierze? Art wstrz¹saj¹cy, pokazuje jak mo¿na znisczyÌ sobie ¿ycie ju¿ na starcie, sczerze wspó³czujê Pozdrawiam  tak sobie myœlê ¿e gdyby pos³ugiwaÌ siê logik¹ tej dziewczyny to szkoda, ¿e jej matka nie zrobi³a na niej aborcji bo wtedy oszczêdzi³a by jej wielu cierpieù...
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #257 : Sierpień 11, 2009, 17:12:38 » |
|
NIe, nie szkoda, Âże siĂŞ urodziÂła. Szkoda, Âże znalazÂła siĂŞ w takiej sytuacji w ktĂłrej zdecydowaÂła siĂŞ na takie kroki.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #258 : Wrzesień 03, 2009, 10:05:51 » |
|
Pytanie jak zwykle bez sensu Sfor-MuÂłowane. Bardziej harmonijniejsze efekty przyniosÂłoby postawienie go w formie:u KOGO aborcja, Kiedy aborcja tak, a kiedy aborcja nie.Ale Sfory MuÂłowe majÂą jeszcze swoje STARE NIEAKTUALNE cele(SAMOZNISZCZENIE), a g³ównym z nich jest czynienie dysharmonii poprzez tzw dogmatyzacjĂŞ i etykietyzacjĂŞ... czyli rzeczy niezbĂŞdne dla funkcjonowania droidĂłw - ale nie Ludzi. (co jest dosyĂŚ kluczowe w rozpatrywaniu tego zagadnienia). Maszyna, Droid, Techniczny Komputer, jak i BioTechnologiczna maszyna potrzebuje jednoznaczny algorytm, aby mĂłgÂł funkcjonowaĂŚ(wykonywaĂŚ tenÂże program). Na podstawie obustronnej umowy Istoty Ludzkiej/CzÂłowieka z droidami z roku 2006/7, Droidom naleÂży siĂŞ aktualizacja oprogramowania, a androidy, ktĂłre jej dokonujÂą przedÂłuÂżajÂą swoje istnienie realizujÂąc kategoriĂŞ praktycznej uÂżytecznoÂści dla Istoty Ludzkiej. Jest to ralizacja alternatywnej lini losu dla linii natychmiasowego bezwarunkowego zÂłomowania/dymisjonowania androida (ktĂłra jest rĂłwnolegle aktywna i wi¹¿¹ca zgodnie z warunkami brzegowymi umowy).Zatem droidy, ktĂłre WYBRAÂŁY PRZETRWANIE/ROZWĂJ z wielkÂą ochotÂą realizujÂą aktualizacje oprogramowania (operacje Dusz, Softwaru) z POZYTKIEM DLA SIEBIE i ISTOT LUDZKICH.Istota Ludzka nie jest Âśmiertelna, wiĂŞc problem aborcji jej nie dotyczy. Istota Nieludzka jest Âśmiertelna, wiĂŞc problem aborcji jej dotyczy. Bardzo zaangaÂżowana weĂą jest.NajÂśmieszniejsze zdanie zwolennikĂłw aborcji w owym temacie napisaÂła Lucyna: "Z tego, co czytaÂłam w ró¿nych ksi¹¿kach i nie tylko, dusza wciela siĂŞ w ciaÂło w ostatnich miesiÂącach ci¹¿y (domyÂślam siĂŞ, Âże sÂą to miesiÂące 7-9), w wyjÂątkowych wypadkach wczeÂśniej i okoÂło porodu - gdy dusza chce mieĂŚ okreÂślone doÂświadczenia. Aborcje zwykle dokonuje siĂŞ w najwczeÂśniejszym etapie ci¹¿y, nie powinien zatem istnieĂŚ dylemat, co z duszÂą - po co wcieliÂła siĂŞ w ciaÂło, ktĂłre i tak siĂŞ nie urodzi." AborcjÂą nie moÂżna zabiĂŚ CzÂłowieka, ani Âżycia, kiedy ono siĂŞ jeszcze nie narodziÂło. (moÂżna zabiĂŚ potencjalne Âżycie). Nic Âśmiesznego... ODDECH | tchnienie | DUCHDla funkcji Âżycia niezbĂŞdny jest oddech. Synchronizacja z RelatywnÂą konfiguracjÂą Gwiezdna(Astralna) oraz Planetarna nastĂŞpuje wraz z PIERWSZYM ODDECHEM(lub specjalnym* 288).. wĂłwczas uruchamiana jest funkcja ÂŻYCIA. (oraz potencjalna moÂżliwoœÌ jego zabicia). SERCE znajduje sie w klatce piersiowej(oddech). NiezaleÂżnie czy prawe, czy lewe, czy na ziemi, czy w niebie, czy gdziekolwiek.. zawsze jest "objĂŞte" funkcjÂą oddechu. FUNKCJÂĄ TCHNIENIA. FunkcjÂą Ritmu. A jakiemu tchnieniu siĂŞ podda?.. Kosmiczemu? galaktycznemu? ukÂładowemu? systemowemu? Planetarnemu? ..to juz zaleÂży od reszty organizmu i celu jego zaistnienia/przeznaczenia i losu. Niemniej to stanowi o przeÂłoÂżeniach kwantowych oraz fraktalach wpÂływu/ falach iego ritmu. Jej ritmu. tego rytmu.P³ód w Âłonie matki NIERealizuje funkcji ÂŻYCIA. Realizuje jedynie techniczne funkcje wegetatywne. Biotechnologicznie jest pod³¹czone pod ÂŻYCIOWE/ÂŚMIERTELNE mozliwoÂści matki i z nimi rezonuje. Uczucia czy odczucia teÂż bywajÂą wegetatywne i tam sÂą takowe wÂłaÂśnie, wiĂŞc nie ma co je ponadmiarĂŞ wywyÂższaĂŚ. Bo tucznik ma podobne. Dusza, jako zal¹¿ek JAÂŹNI, ktĂłra ma siĂŞ wyÂłoniĂŚ, jako efekt zSamorealizowania siĂŞ programu (przedurodzeniowego), rĂłwnieÂż realizuje wĂłwczas jedynie funkcje TECHNICZNE i nie ma to nic wspĂłlnego z Istota Ludzka, jako forma ÂŻYWA czy jakikolwiek wyraz ÂŻYCIA.Dusza, jakotaka swoja rolĂŞ odgrywa juÂż wczeÂśniej.. jeszcze w okresie przed-ZapÂłodnieniowym, gdyÂż jesto ona jakby (silnie powiÂązana z)egregorem pary, ktĂłra realizuje pÂłeĂŚ/sex. Czyli jakby "WCIELA" sie na etapie flirtu i zalotĂłw. MaÂło tego.. niekiedy nawet na etapie kojarzenia pary.. upatruje sobie rodzicĂłw i wykonuje manewry by skÂłoniĂŚ ich ku sobie... PARA KLET. Paraklet. W Pocie Szyje CielĂŞ.  ))) PoCieSzyCiel. Natomiast fakt, czy Dusza jest potem obecna, czy ciÂągle, czy z przerwami, czy wcale.. .. to juz zalezy od jakoÂści tego egregora i tego, PO CO, JAK i przez KOGO byÂł on powoÂływany. ..i ustawÂą prawnÂą tego nieogarniecie raczej. WiĂŞc fakt ten jest dlaĂą maÂło znaczÂący. PocĂłz wogĂłle ingerencje ustawowe w tĂŞ sferĂŞ?! Wszak Dusza moÂże realizowac czysto ruchalnicze i bezzapÂłodnieniowe powoÂłanie - wĂłwczas jej 'ciaÂłem' jest RADOÂŚĂ i WZLOTY KOCHANKĂW.. i tu jej rola siĂŞ zamyka.(i nie ma potrzeby powoÂływania nowych CiaÂł, skoro te sa tak DOSKONAÂŁE). Tak tez moÂże byĂŚ choĂŚ nie musi. WiĂŞc bez dogmatĂłw, please reasumujÂąc: iloœÌ nie sKompensuje nieDoskonaÂłoÂści, a jedynie jÂą POWIELI ZwÂłaszcza zbiorowe egregory.. jedynie powielajÂą kalectwo. Zbiorowy ob³êd. to kwestia samopoczucia.. niektĂłrzy wariaci potrzebujÂą mieĂŚ wielki szpital i duÂżo towarzystwa podobnie ob³¹kanego, by z obÂłakania uczyniĂŚ normĂŞ uwiarygadniajÂąca wÂłasne opisy sytuacji. MoÂżliwe Âże sÂą tak tĂŞpi, iÂż szykuja sobie odbicie ze zwielokrotnionÂą si³¹, by siĂŞ rozwinÂąc, by uaktualniĂŚ diagnoze, by zÂłamaĂŚ swe ego. Inni zadowola siĂŞ wariactwem w samotnoÂści lub w mniejszych grupkach MiÂłego dnia ÂżyczĂŞ  Jeszcze raz, podtrzymuje moje zdanie w sprawie aborcji, taka decyzja jest i byc powino prawem kobiety. Nikt nie ma prawa za nia decydowac, ale ma obowiazek uswiadamiania ludzi o antykoncepcji , by takich sytuacji bylo jak najmniej. Ja sie z tym w peÂłni zgadzam, i to promujĂŞ. (z tym ze nie kobiety-a pary. ale tu mam wÂątpliwoÂści jeszcze.. moze jednak Kobiety, jak mĂłwisz.) Ale zapewne jest wiele kobiet, ktĂłre wolaÂłyby takich decyzji nie musiec podejmowaĂŚ - a odpowiedzialnoœÌ i tĂŞ koniecznoœÌ przerzuciĂŚ na zewnÂątrz: partnera, prawo, kosció³, obyczaj spoleczny. Jeszcze raz, podtrzymuje moje zdanie w sprawie aborcji, taka decyzja jest i byc powino prawem kobiety. Nikt nie ma prawa za nia decydowac,
a kto ma prawo decydowaà o ¿yciu dziecka?to przecie¿ oczywiste ¿e Biskup ..ojciec setek, tysiecy dzieci. Ob³akanych dzieci. Nie¿ywych dzieci. Sakazanych na Umieranie dzieci. Dzieci kultywuj¹cych pozory ¿ycia.. A wiesz, ¿e aktualnie KA¯DY PODATNIK p³aci alimenty na dzieci zrodzone z Bis kupiej koncepcji?! ..zrealizowanej cudzymi ³onami i cudzymi penisami.  ))) Wymyslna Kreacja!  Ale Kto¿ nie lubi byÌ robiony w wa³a?!?  ))) A Mo¿e pani, która wciska na etyce nieskuteczn¹ antykoncepcjê? moze pani, która perforuje prezerwatywy? mo¿e pan Karol, smakosz kremówek? albo pan Stalin?.. Trzeba to ustaliÌ.. bo jak coœ.. to siê przecie¿ wi¹¿e nieuchronnie z ewentualnymi Alimentami!A mo¿e po prostu Producent plemnika wraz z Producentka komórki jajowej???.. Mysle ¿e ustalicie coœ m¹drego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 13:56:26 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #259 : Wrzesień 03, 2009, 13:18:26 » |
|
Nie spodziewa³am siê od samego rana na forum przeczytaÌ takiej b³azenady. Cytat, jaki poda³eœ jest moim cytatem i gdybyœ czyta³ uwa¿nie moje wypowiedzi b¹dŸ zna³ moje stanowisko, nie oœmiesza³byœ siê do tego stopnia. A nawet jeœli nie chcia³o ju¿ Ci siê przestudiowaÌ wszystkich moich wypowiedzi, to wystarczy³o przejrzeÌ ten temat od pocz¹tku. Na przysz³oœÌ gdy bêdziesz czyjeœ s³owa omawia³, nie bój siê podpisaÌ ich nazw¹ u¿ytkownika (w tym wypadku wystarczy³o nie zamieniaÌ imienia "Janneth" na "jakiœ dogmatyk"). Skoryguj wiêc swoj¹ wypowiedŸ tak, aby mi siê podoba³a, w innym przypadku nie masz co liczyÌ na jak¹kolwiek dyskusjê z moj¹ osob¹. Nawet nie chcia³o mi siê czytaÌ reszty Twojej wypowiedzi, zawiesi³am siê na autorze dogmatyku i dopóki nie zostanie zmieniony na w³aœciwego, dopóty Twój post pozostanie bez mojej odpowiedzi.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #260 : Wrzesień 03, 2009, 13:31:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #261 : Wrzesień 03, 2009, 13:41:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #262 : Wrzesień 03, 2009, 13:47:26 » |
|
Lindo droga - moja postawa jest jasna. JeÂśli juÂż kogoÂś oÂśmielam siĂŞ skrytykowaĂŚ, mĂłwiĂŞ mu to wprost. JeÂśli Phirioori chciaÂł skrytykowaĂŚ moje sÂłowa za moimi plecami, to dobrze zrobiÂł, bo ledwo dostrzegÂłam tego posta i Âślepy traf chciaÂł, Âżebym w tych wypocinach dostrzegÂła wÂłasne sÂłowa, ktĂłrych autorem okazaÂł siĂŞ byĂŚ "jakiÂś dogmatyk". Dlatego proÂśba moja (jak Kot Âładnie okreÂśliÂł - delikatne zaproszenie do dyskusji) jest taka, by autor zostaÂł podpisany swoim imieniem. JeÂśli Phirioori okaÂże mi szacunek nie nadajÂąc pierwszych rzeczownikĂłw, jakie Âślina mu na jĂŞzyk przyniesie, to zrewanÂżujĂŞ siĂŞ tym samym prowadzÂąc z nim dyskusjĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #263 : Wrzesień 03, 2009, 13:55:41 » |
|
w¹tek tu<to jest post egosiezajmuj¹cy oko³ow¹tkowy. nie traccie czasuPrzedstawiê Ci to tak: Raczej nie omawiam tu cudzych s³ów. A cytat (g³ównie Lindy) jest tu marginalny. Jeœli Phirioori chcia³ skrytykowaÌ moje s³owa za moimi plecami, to dobrze zrobi³(...) Mo¿na gdybac, Mo¿na i gdybanie wyra¿aÌ. Mozna te¿ dowiedzieÌ siê jak jest/by³o. PHIRIOORI cytowa³ g³ównie Twój cytat Lucyny.. i do tego siê odnosi i to bardzo marginalnie. Do tego momentu PHIRIOORI nawet nie wiedzia³ o Twoim istnieniu. Nie wspominaj¹c ju¿ o istnieniu Twoich szacownych pleców.. a tym bardziej o ich po³o¿eniu, by móg³ cokolwiek robiÌ za nimi. PHIRIOORI raczej chcia³ o aborcji wyraziÌ sie w w¹tku o aborcji, a nie w w¹tku o... czyminnym. Podobnie jak o reinkarnacji prawdopodobnie wyrazi siê w w¹tku o reinkarnacji - a nie o aborcji. Jeœli janeth oka¿e mi szacunek nie nadaj¹c oceniaj¹cych przymiotników, jakie œlina jej na jêzyk przyniesie, w odniesieniu do prezentacji mojego stanowiska, zw³aszcza ¿e go nawet nie pozna³a, gdy¿, jak sama mówi zawiesi³a siê na wstêpie Nawet nie chcia³o mi siê czytaÌ reszty Twojej wypowiedzi to zrewan¿ujê siê tym samym prowadz¹c z ni¹ dyskusjê. œlepy traf chcia³, ¿ebym w tych wypocinach dostrzeg³a w³asne s³owa to takie arteq`owe. przeczytaÌ takiej b³azenady. Skoryguj wiêc swoj¹ wypowiedŸ tak, aby mi siê podoba³a, w innym przypadku nie masz co liczyÌ na jak¹kolwiek dyskusjê z moj¹ osob¹. ..jeœli ³aska. Na przysz³oœÌ gdy bêdziesz czyjeœ s³owa omawia³, nie bój siê podpisaÌ ich nazw¹ u¿ytkownika (w tym wypadku wystarczy³o nie zamieniaÌ imienia "Janneth" na "jakiœ dogmatyk" Dziêkuje za dodanie otuchy. Ale¿ ja NIC tu nie zmienia³em. Skrypt nie wybiera zaznaczeù, wiêc rêcznie wyci¹³em kwestiê która by³a niejako motywatorem mojej wypowiedzi. Zaraz poprawiê na janneth, bo dopiero teraz wiem, ze to ty cytowa³aœ Lucynê. Raczej nie omawiam tu cudzych s³ów. A cytat (g³ównie Lindy edit: Lucyny) jest tu marginalny. gdybyœ czyta³ uwa¿nie moje wypowiedzi b¹dŸ zna³ moje stanowisko, nie oœmiesza³byœ siê do tego stopnia. A nawet jeœli nie chcia³o ju¿ Ci siê przestudiowaÌ wszystkich moich wypowiedzi, no trudno. osmieszy³em siê do tego stopnia. Nie mam kiedy siê zapoznac na razie. mam inne phiriooritety poki co, ale zachêcasz do zerkniêcia nieœmia³o ..widzê. Potrzeba poœwiêcenia i ochoty, by sie przebijaÌ przez niektóre posty, a nie jestem pasjonatem tego tematu.to wystarczy³o przejrzeÌ ten temat od pocz¹tku. nie chcia³o mi siê za razie. Odnosze siê do tematu topiku.. nie do dyskusji. Piekna Czarna Pumo.  Znowu ³apiecie za s³owka trac¹c z oczu przes³anie  )) szczego³y sie dostroi. --------------------------------------- z piaskiem na pustyni i tak nie pogadasz
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 19:37:44 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #264 : Wrzesień 03, 2009, 14:05:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #265 : Wrzesień 03, 2009, 14:14:38 » |
|
Phirioori - by nazwaÌ mnie dogmatykiem, trzeba albo nie znaÌ znaczenia tego s³owa, albo byÌ hipokryt¹. Dogmatyk nie potrzebuje dowodów, by uwierzyÌ, a to jest kompletnie sprzeczne z moim pogl¹dem. Tak samo nie wierzê w Boga, którego jakoœ nie uda³o mi siê spotkaÌ, jak nie wierzê w reinkarnacjê, gdy¿ pamiêÌ moja ogranicza siê do mojego wczesnego dzieciùstwa. Jestem realistk¹ do kwadratu. Od pocz¹tku w tym temacie mówi³am, ¿e ¿ycie trzeba chroniÌ od poczêcia, ale nie jest to tez¹ opieraj¹c¹ siê na religii, a w³asnym wewnêtrznym przekonaniem, aborcja jest po prostu sprzeczna z moj¹ moralnoœci¹. I nie uwierzê w ¿adn¹ wêdrówkê dusz, ¿adne reinkarnacje, nic co by³o by czyimœ zdaniem nie wezmê za w³asne. Nie doszukujê siê prawd w czyichœ doœwiadczeniach opisywanych w literaturze, gdy¿ uwa¿am, ¿e tylko to, czego ja doœwiadczam jest absolutnie prawdziwe. Inni mog¹ l¿yÌ, ubarwiaÌ, próbowaÌ zmieniaÌ czyjeœ pogl¹dy. Ja nie przyjmujê s³ów autorów za pewne, ja sama jestem autorem. W³asnymi doœwiadczeniami, prze¿yciami i myœlami kreujê w³asny dekalog. Nie namawiam Ciê byœ go przestrzega³, masz w³asny. Na którejœ z pierwszych trzech stron tego tematu zacytowa³am s³owa lekarza, sama nie mam medycznego wykszta³cenia, jestem informatykiem. Cz³owiek, który przeprowadzi³ kilkaset aborcji w swoim ¿yciu jest dla mnie bardziej rzetelnym autorem ni¿ cz³owiek, który bez dowodów na reinkarnacjê potrafi ni¹ wyt³umaczyÌ czyn tak haniebny jak aborcjê. Ciekawa jestem jednak, jakie Ty masz namacalne dowody na potwierdzenie istnienia reinkarnacji. Poka¿, ¿e nie jesteœ dogmatykiem i wyjaœnij mnie, sceptykowi, ¿e s¹ na tym œwiecie rzeczy, które nawet filozofom siê nie œni³y...  A ja myœla³am, ¿e Tupac Shakur ¿yje...
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 14:20:25 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #266 : Wrzesień 03, 2009, 19:33:10 » |
|
Dogmatyk, Dogmaticus dogmatyk (p.Âłc. dogmaticus ‘dogmatyczny’ z gr. dogmatikĂłs ‘ orzekajÂący’) 1. zwolennik dogmatyzmu. 2. czÂłowiek opierajÂący siĂŞ wy³¹cznie na starych zasadach, tezach. HasÂło opracowano na podstawie „SÂłownika WyrazĂłw Obcych” http://portalwiedzy.onet.pl/103020,,,,dogmatyk,haslo.htmlA w tym temacie starÂą tezÂą bywa zrĂłwnanie 'ochrony Âżycia' z 'niedokonywaniem aborcji' a tym bardziej z wymuszaniem "moralnym", obyczajowym, wymuszaniem ustawowym 'niedokonywania'. a teraz "dogmatyk" inaczej: Dog-matic..psi/szakali automatyzm. Orzekanie zautomatyzowane. a wÂątek tu<
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 19:38:18 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #267 : Wrzesień 03, 2009, 19:46:08 » |
|
Phirioori - S³ownik Jêzyka Polskiego PWN - http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=dogmatykCytujê: "bezkrytyczny stosunek do pewnych tez i pogl¹dów, odrzucaj¹cy mo¿liwoœÌ poddania ich weryfikacji". Zgadzam siê z przytoczonym przez Ciebie opisem: cz³owiek opieraj¹cy siê wy³¹cznie na starych zasadach, tezach. Ale interpretacja tego jest taka, ¿e cz³owiek przyjmuje pewne za³o¿enia nie sprawdzaj¹c ich wiarygodnoœci. Tak w³aœnie jak mnie to zasugerowa³eœ, z czym siê nie zgodzi³am.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #268 : Wrzesień 03, 2009, 19:46:27 » |
|
Najwspanialsze jest to, ¿e potrafimy tak piêknie siê ró¿niÌ... Ateista popiera w pewnych sprawach katolika, a niewierny ma wspólne pogl¹dy z ojcem redemptorystów  Pozdrawiam - jak zwykle radoœnie Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #269 : Wrzesień 03, 2009, 19:49:20 » |
|
Thotal, mam wra¿enie, ¿e mówisz o mnie. Ateista popiera katolika... Wszystko co robimy zawsze do nas powraca. Jeœli katolik akceptuje i toleruje moje pogl¹dy, mo¿e liczyÌ na to samo z mojej strony. I tak... Masz racjê. Te ró¿nice nie dziel¹, ³¹cz¹.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #270 : Wrzesień 03, 2009, 19:50:38 » |
|
OK, znamy definicjĂŞ dogmatu i dogmatyka. Ale nadal nie mogĂŞ doszukaĂŚ siĂŞ spĂłjnoÂści definicji z postawÂą Janneth i lwiÂą czĂŞÂściÂą jej wypowiedzi.
Ciekawi mnie czy popisywanie o umowach ludzików z droidami, statkach, "prawdziwym" znaczeniu s³ów to namacalna rzeczywistoœÌ i prawda któr¹ bez problemu udowodnisz... Czy mo¿e znowu spotkam siê z odpowiedzi¹ "kiedyœ mo¿e zdecydowa³bym siê, teraz mnie to nie bawi"?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #271 : Wrzesień 03, 2009, 19:57:26 » |
|
arteq powtarza jak automat kwestie na które dawno ju¿ mu odpowiedziano. Jesli bêdzie czeka³ na taka odpowiedŸ która juz sam zna - to jej nigdy nie otrzyma. To proste.. jak nieskoùczonoœÌ. a w¹tek tu<Tak w³aœnie jak mnie to zasugerowa³eœ, z czym siê nie zgodzi³am. Tak. Mog³em siê pomyliÌ, ale naprawi³em b³¹d. A ja siê nie zgodzilem z Twoimi przymiotnikami.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 20:03:30 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #272 : Wrzesień 03, 2009, 20:01:21 » |
|
Janneth, dziêkujê Ci za "wsparcie", zawsze doszukujê siê w ludziach wiêcej dobrego ni¿ "z³ego", a ci co dr¹¿¹ w swych g³owach wiecznych wrogów, moimi wrogami nie s¹, tylko dyletantami w³asnej duchowoœci... Pozdrawiam bardzo serdecznie - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #273 : Wrzesień 03, 2009, 20:03:04 » |
|
Wola³em siê upewniÌ ponad wszelk¹ w¹tpliwoœÌ i unikn¹Ì sytuacji, ¿e póŸniej ktoœ [najczeciej sam autor] zarzuci mi "fa³szyw¹" interpretacjê. W takim razie nadal traktujê Twoje s³owa i g³oszone pogl¹dy jako wy³¹cznie luŸne hipotezy.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #274 : Wrzesień 03, 2009, 20:05:47 » |
|
Phirioori biedaczyno moja... Ile razy jeszcze bĂŞdziesz edytowaĂŚ tego nieszczĂŞsnego posta i zmieniaĂŚ go tak, by wyraziÂł wszystko i nic zarazem? CzytaÂłam juÂż go dzisiaj w kilku odsÂłonach? Edytujesz go na okrÂągÂło... to w ogĂłle zgodne z regulaminem? Chyba juÂż jakiemuÂś tu siĂŞ oberwaÂło jeszcze za mojej kadencji, za kasowanie czĂŞÂści swoich wypowiedzi i zastĂŞpowanie ich czymÂś innym? Jeszcze siĂŞ dziwiÂłam, czemu do kaÂżdej swojej wypowiedzi dodajesz odnoÂśnik do tego baÂłaganu na gĂłrze. Teraz juÂż wiem 
|
|
|
|
|
|
|
|