Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:39:29

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Aborcja - tak/nie?  (Przeczytany 295202 razy)
0 u¿ytkowników i 30 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #500 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:11:40 »

W bogatym materialnie spo³eczeñstwie przyrost naturalny spada, w biednym ro¶nie.
Mo¿na powiedzieæ, ¿e biedny bo g³upi, a g³upi bo biedny, prawda jednak ukrywa siê przed tymi którzy widz± jej zewnêtrzn± pow³okê.
Czy rzeczywi¶cie mamy stu procentowy wp³yw na rzeczy dziej±ce siê wokó³ nas?
Dlaczego bogaci maj± mniej serca? Stawiaj± mury i podzia³y spo³eczne?
Dlaczego cierpienia wojenne powoduj± wiêksz± wra¿liwo¶æ, a co za tym idzie, wiêkszy przyrost naturalny?
Dlaczego bogate spo³eczeñstwa gnu¶niej±, jeszcze bardziej dbaj± o swoje wygody i rzadko kiedy "staæ" ich na dziecko?

Prostym przyk³adem mo¿e byæ du¿e miasto, ci±gle zasilane "¶wie¿± krwi±" ze wsi, gdzie stare rody mieszczañskie znikaj± bezpowrotnie. Patrz±c na tak± rzeczywisto¶æ z perspektywy kilku pokoleñ, bardzo ³atwo wysnuæ wniosek, ¿e ¿ycie kieruje siê swoimi prawami, a iluzja kontroli pozostaje iluzj±.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #501 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:32:05 »

Dlaczego Twoim zdaniem bogaci maj± mniej serca?
Na czym opierasz te tezy?

Od kiedy to bogactwo to co¶ czego nale¿y siê wstydziæ?
Czy to ¼le, ¿e kto¶ dziêki swoim umiejêtno¶ciom potrafi³ siê dorobiæ?
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #502 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:43:10 »

Naprawdê jestem za¿enowany tym co pisze Janneth,je¶li rozmówcom by³ by mê¿czyzna to jeszcze prze³kn±³bym ale kobieta???
Je¿eli dla Ciebie najwa¿niejszy w ¿yciu jest seks,to mogê Ci tylko wspó³czuæ,dla mnie s³owo MI£O¦Æ do czego¶ zobowi±zuje.

Dobrze, ¿e jeszcze jeste¶ na etapie odczuwania za¿enowania, bo mnie ju¿ dawno rêce opad³y.
Gdzie, w którym miejscu w moich wypowiedziach napisa³am, ¿e seks jest najwa¿niejszy w ¿yciu dla mnie? Wska¿ mi to dok³adnie, bo trzeci raz nie bêdê Ci tego t³umaczyæ. Jak grochem o ¶cianê!
Zacznij mo¿e czytaæ ze zrozumieniem, bo powtarzasz to samo w ka¿dym kolejnym po¶cie, jakby nie dostrzegaj±c ¿e dyskusja toczy siê dalej ca³kiem osobnym torem. I do¶æ ju¿ zbaczania z tematu!
Jak masz ochotê podyskutowaæ o czym¶ tak ma³o istotnym (wg Ciebie) jak seks, to za³ó¿ sobie odpowiedni w±tek, pomogê Ci w jego rozwoju.
Ja wiem, ¿e pogodna jest niemrawa, jesienne dni s± senne, a my nie pracujemy na pe³nych obrotach, ale we¼ wytrze¼wiej zanim napiszesz nastêpny komentarz powielaj±cy kilka swoich poprzednich i nie bêd±cy nawi±zaniem do rozmowy.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #503 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:52:06 »

Mam takie dziwne wra¿enie Thotal, ¿e przeciwstawiasz siê dla samego przeciwstawienia. I to jest w³a¶nie wyrafinowana forma kontroli; bowiem ani Kamil, ani ja nie dotykamy, czy te¿ nie przeciwstawiamy siê kwestii, o których traktujesz.

Wrêcz przeciwnie, mówimy te¿ o rodzinach wielodzietnych i pe³nej ich akceptacji, przy za³o¿eniu, ¿e nikomu nie dzieje siê krzywda. Chyba nie mo¿na ju¿ rozs±dniej. I có¿ Ciê tu nie zadawala?  Mamy dokonywaæ ¶wiadomie wyborów na krzywdê naszych dzieci?

Mówimy o ¶wiadomych wyborach, a Ty zupe³nie odwracasz temat i  mówisz o kontroli. Z tym zwróæ siê do bogatych i zapytaj czemu tak czyni± i ich u¶wiadamiaj, gdy¿ nie zd±¿amy zupe³nie w tym kierunku. Jako¶ nawet nam nie po drodze.

Ps. Chocia¿, przeludnienie Ziemi i nierównowaga w materii urodzin w ró¿nych jej miejscach, jest bezsprzecznie sygna³em do wziêcia tego faktu pod uwagê.

Ciepienia wojenne maj± wp³yw na przyrost? Bardzo czêsto m³odzi w czasie wojny wiedz±c, ¿e zgin±, oddaj± siê zbli¿eniom w nadziei, ¿e to mo¿e ostatni raz. Tutaj nale¿a³oby te¿ wspomnieæ o bardzo dra¿liwej kwestii, to jest o gwa³tach dokonywanych na kobietach, bo taki jest "przywilej" dla zwyciêzcy.

Pomin±wszy jednak proceder gwa³tów, trzeba wiedzieæ, i¿  wa¿n± kwesti± jest zachowanie równowagi. My¶lê, ¿e cz³owiek jest na tyle wówczas ¶wiadomy, ¿e rodziny s± zdziesi±tkowane; jest to, inaczej mówi±c, wewnêtrzny imperatyw do odbudowy zak³óconych proporcji w spo³eczeñstwie.

A propos wojny: to fakt jej zaistnienia nie tylko rozwija wra¿liwo¶æ, ale tak¿e j± zupe³nie zabija, podobnie jak  nadmiar innego cierpienia. Zabita wra¿liwo¶æ mo¿e przejawiæ siê w ucieczce np. w wyuzdanie, a przynajmniej nie branie odpowiedzialno¶ci za kogo i cokolwiek. Nale¿y jednak tê kategoriê rozpatrzyæ w poszczególnych przypadkach.

Gdyby koliberek mia³ o dwoje dzieci mniej, by³by bogatszy. Mia³by zatem mniej serca dla dzieci, których by nie mia³, i dla tych które ma, czy dla siebie ? A teraz ma wiêcej serca dla dzieci, a dla siebie mniej, czy dla nich te¿ mniej, bo s± biedniejsze, dlatego, ¿e jest wiêcej gêb do wy¿ywienia etc...  Mrugniêcie A Ty Thotal ile masz dzieci i ile pieniêdzy? Oczywi¶cie, jest to pytanie retoryczne Du¿y u¶miech. Nie podwa¿am Twojej opinii w tym wzglêdzie zupe³nie, ale poddajê pod dodatkow± jeszcze rozwagê.

z pozdrowieniem kurtuazyjnym tudzie¿:

koliberek33 U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2009, 23:58:14 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #504 : Pa¼dziernik 23, 2009, 18:22:46 »

Gdzie, w którym miejscu w moich wypowiedziach napisa³am, ¿e seks jest najwa¿niejszy w ¿yciu dla mnie? Wska¿ mi to dok³adnie, bo trzeci raz nie bêdê Ci tego t³umaczyæ. Jak grochem o ¶cianê!

Mo¿na to wywnioskowaæ z Twoich wypowiedzi,

Zacznij mo¿e czytaæ ze zrozumieniem, bo powtarzasz to samo w ka¿dym kolejnym po¶cie, jakby nie dostrzegaj±c ¿e dyskusja toczy siê dalej ca³kiem osobnym torem. I do¶æ ju¿ zbaczania z tematu! .

Nikt Ciê nie zaprasza³ do dyskusji,a po drugie dlaczego nie widzisz,¿e sama nic nowego nie wnosisz  do rozmowy i równie¿ siê powtarzasz,wiec nie wiem jakie masz pretensjê do mnie,
mo¿e zacznij od siebie,a pó¼niej napominaj innych -ok?

Jak masz ochotê podyskutowaæ o czym¶ tak ma³o istotnym (wg Ciebie) jak seks, to za³ó¿ sobie odpowiedni w±tek, pomogê Ci w jego rozwoju.

Niestety ale to Ty zaczê³a¶ pisaæ o seksie,widocznie nawet udzielaj±c siê  na forum nie mo¿esz przestaæ o tym my¶leæ-¿a³osne.....

Ja wiem, ¿e pogodna jest niemrawa, jesienne dni s± senne, a my nie pracujemy na pe³nych obrotach, ale we¼ wytrze¼wiej zanim napiszesz nastêpny komentarz powielaj±cy kilka swoich poprzednich i nie bêd±cy nawi±zaniem do rozmowy.

I vice versa
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #505 : Pa¼dziernik 23, 2009, 20:33:28 »

Odpowied¼ dla Koliberka:
Zadzior± nie jestem, mam dwoje dzieci, nie aprobujê aborcji.
Moje wypowiedzi, byæ mo¿e prowokacyjne, byæ mo¿e denerwuj±ce, ale tylko moje... Chichot

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2009, 20:39:39 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #506 : Pa¼dziernik 23, 2009, 21:54:55 »

Denerwuj±ce Thotalu, to nie. Bez przesady. A co, chcia³by¶ a¿ tak wiele dla koliberka znaczyæ? Chichot Chichot Chichot Patrz, o dzieciach, to napisa³, a o pieni±dzach, nic a nic. I Ty chcesz ze mn± tak po³owicznie Thotalu? Mrugniêcie Choæ, co do aborcji, to wyrazi³e¶ siê jasno i odwa¿nie. Pogratulowaæ tylko. U¶miech

siê pozdrawia niekurtuazyjnie U¶miech

koliberek
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #507 : Pa¼dziernik 24, 2009, 11:16:55 »

Zabiliby¶cie tak± istotkê?
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #508 : Pa¼dziernik 24, 2009, 13:52:14 »

Mo¿na to wywnioskowaæ z Twoich wypowiedzi,

Prosi³am Ciê o podparcie siê konkretnym cytatem, gdzie napisa³am, ¿e seks jest najwa¿niejszy w moim ¿yciu b±d¼ gdzie napisa³am, ¿e jestem od niego uzale¿niona. Oczywi¶cie takowego nie znalaz³e¶.
A mo¿e jeste¶ ciekawy, co mo¿na wywnioskowaæ z tre¶ci Twoich wiadomo¶ci? Chcesz wiedzieæ, interesuje Ciê to?
Je¿eli tak, napisz do mnie prywatn± wiadomo¶æ, bo ani to co Ty tu napisa³e¶, ani to co ja bym mog³a nie nadaje siê do tego w±tku ani w ogóle jakiegokolwiek publicznego. Nie zamierzam z Tob± dalej dyskutowaæ, poniewa¿ jeste¶ za bardzo impulsywny, a ja nie pozwolê by¶ mi ubli¿a³ z powodu w³asnych kompleksów.

Val Dee Chichot Zdjêcie prze¶liczne U¶miech
Patrzê na nie i na podpis i siê tak zastanawiam... Bêd±c w ci±¿y kobieta przechodzi przez burzê hormonów, one wp³ywaj± na to, ¿e matka kocha swoje jeszcze nienarodzone dziecko. Kobieta kocha dziecko, które jeszcze jest w jej brzuchu, a wiêc jest to potwierdzeniem podpisu zdjêcia: Mi³o¶æ od zawsze, na zawsze.
A jak to jest z facetem. Jego uczuciami w tym czasie nie kieruj± przecie¿ si³y wy¿sze. Ani burza hormonów, ani kopniêcia ani wiercenie siê dzidziusia nie wp³ywa na to, ¿e przysz³y ojciec fizycznie czuje, ¿e ojcem zostanie.
My¶licie, ¿e podczas ci±¿y kobieta ju¿ kocha, a mê¿czyzna jeszcze nie? Czy mo¿e ci, którzy zostali ju¿ tatusiami, mog± siê wypowiedzieæ, co oni czuli, gdy patrzyli na rosn±cy brzuszek swojej ukochanej?
Czy i oni czuli mi³o¶æ, potrzebê opieki, zapewnienia bezpieczeñstwa i przywi±zanie do tej ma³ej istoty?
Wreszcie - czy ten napis po prostu odwo³uje siê do obojga partnerów?
I jak to jest, ¿e czasem zdarza siê tak, ¿e kobieta mimo tych "si³ wy¿szych" jednak decyduje siê na aborcjê? Natura to sprytnie skonstruowa³a przecie¿.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #509 : Pa¼dziernik 24, 2009, 14:04:42 »

A dla mnie s± zwyk³ymi tchórzami,nieodpowiedzialnymi,egoistycznymi lud¼mi którym tylko wydaje siê,¿e s± doro¶li.

Kamil schowaj zêby dobrze Ci radzê. Czy tchórzostwem nazywasz mi³o¶æ która jest miêdzy takimi lud¼mi? Tchórzostwem wykazuj± siê ludzie którzy krytykuj± tych ludzi co maj± problemy poniewa¿ ¿ycie tak sprawi³o i¿ nie maj± tej pracy jak± by chcieli, niestety tak to ju¿ jest Kamilu ¿e nie ka¿dy zosta³ wychowany przez swoich rodziców dobrze, ¿e nie ka¿dy mia³ rodziców którzy powiedzieli to i to jest z³e, ¿e nie ka¿dy ¿yje w bogatej rodzinie i nie ka¿dy potrafi daæ sobie radê z w³asnymi problemami.

W Polsce bezdomnych, rodziny wielodzietne i wiele, wiele innych ludzi traktuj± jak ni¿sz± kategorie a nawet przez chwilê nie zastanowi± siê dlaczego. Czemu tak a nie inaczej. Uprzedzenia do ludzkiej rasy.

Kamilu skieruje do Ciebie pewne s³owa z takiej piosenki.

...nigdy wiêcej, ksenofobii i uprzedzeñ...

Pomy¶l.

Pozdro
Mora
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #510 : Pa¼dziernik 24, 2009, 14:42:43 »

My¶lê, ¿e nie nale¿y myliæ mi³o¶ci z po¿±daniem i oto Kamilowi chodzi. Tam, gdzie w zal±¿ku tworzenia nowego ¿ycia pojawia siê samo po¿±danie, jest to g³êboko smutne i w konsekwencji niebezpieczne. Niekontrolowana chuæ, rozkosz mo¿e skazaæ ew. przysz³e dzieci na godny po¿a³owania los.

I tu Kamil stanowczo odwo³uje sie  do sumieñ, rozs±dku i godno¶ci cz³owieka. Jest w tym odosobniony, bo bezprecedensowy i bardzo prawdziwy.

Zapalczywo¶æ i odwaga, oraz bezpo¶redno¶æ Kamila dowodzi jego szlachetnego charakteru. Jest przymiotem m³odo¶ci, niestety nie ka¿dej. Kamil nie poddaje siê u³adzono¶ci doros³ych, ma swoj± prawdê i broni jej na swojej barykadzie do koñca. To cecha prawdziwych wojowników. Najwa¿niejsze w tym, jakie ma ON intencje. A s± czyste w zanadrzu i ca³kiem s³uszne. A ten z pozoru ostracyzm dowodzi g³êbokiego przekonania w to, co g³osi. Jest rzeczywi¶cie przejawem rzadkiej odwagi w¶ród m³odych, którzy coraz bardziej zajêci s± wy¶cigiem szczurów.

Ps. W tym miejscu przypomina mi siê te¿ przypowiesæ: "Oby¶cie nigdy nie byli letnimi". U¶miech

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2009, 18:02:07 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #511 : Pa¼dziernik 24, 2009, 14:47:54 »

Koliberek, ale co to ma znaczyæ? Mówimy o ma³¿eñstwach, które ju¿ maj± po kilka dzieci. Nikt z nas, a szczególnie Kamil nie jest w stanie oceniaæ, czy kto¶ siê kocha, czy tylko po¿±da. Wszyscy jeste¶my doros³ymi lud¼mi i wiemy, ¿e zwi±zek opiera siê i na mi³o¶ci i na po¿±daniu. Je¿eli szanowny kolega znowu sobie ubzdura, ¿e jestem seksoholiczk±, to serdecznie wspó³czujê mu p³ytkiego my¶lenia, ale uwa¿am, ¿e w zwi±zku musi byæ i mi³o¶æ i po¿±danie. Wtedy jest on piêkny i prawdziwie bogaty. Jak ¿yæ w zwi±zku, w którym siê kocha partnera, ale go nie po¿±da? To jest jeszcze w ogóle zwi±zek? Czy mo¿e ju¿ tylko przyja¼ñ bazuj±ca na przyzwyczajeniu?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #512 : Pa¼dziernik 24, 2009, 15:07:55 »

Janneth, to m³odo¶æ, po prostu m³odo¶æ! Ile¿ to wtedy wypowiada siê s³ów...  Oczywi¶cie nie odnosi³em siê w ogóle do kwestii dotycz±cej Waszego tu konfliktu, gdy¿ wiem, ¿e doskonale poradzisz sobie sama.  Pisa³em ogólnie o intencjach Kamila. Poza tym, oboje macie jednako wojownicz± i bezpo¶redni± naturê, st±d ten proces miêdzy Wami przebiega z iskrami i dziêki temu nie jest tu nudno, bo problem aborcji jest istotnie wa¿kim zagadnieniem.

Jednak¿e, gdyby co, to w³a¶nie Kamil, jako jeden z pierwszych tutaj skoczy³by  w Twojej obronie i odwrotnie. Tyle, ¿e nie w wirtualu. Tu wszystko siê sp³yca i usztywnia. Literki i literki. Nie widaæ twarzy, u¶miechu i wyrazu oczu....St±d tyle nieporozumieñ wydmuchanych nierzadko.

Patrzê na to z dystansu i bardziej globalnie. Mój g³os nie by³ g³osem przeciw Twojej wypowiedzi. Z regu³y odnoszê siê do ostatniego postu i je¶li co¶ mi siê wówczas nasuwa spontanicznie, to dajê temu wyraz. W przeciwnym razie cytujê, je¶li to jest wypowied¼ wcze¶niejsza. To mniej wiêcej tyle  w tej kwestii.

Pozdrowiam U¶miech

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2009, 18:01:04 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #513 : Pa¼dziernik 24, 2009, 17:04:56 »

A mo¿e jeste¶ ciekawy, co mo¿na wywnioskowaæ z tre¶ci Twoich wiadomo¶ci? Chcesz wiedzieæ, interesuje Ciê to?
Je¿eli tak, napisz do mnie prywatn± wiadomo¶æ, bo ani to co Ty tu napisa³e¶, ani to co ja bym mog³a nie nadaje siê do tego w±tku ani w ogóle jakiegokolwiek publicznego.

Co niniejszym czyniê.
Jestem bardzo ciekawy co mi napiszesz.

Czy tchórzostwem nazywasz mi³o¶æ która jest miêdzy takimi lud¼mi? Tchórzostwem wykazuj± siê ludzie którzy krytykuj± tych ludzi co maj± problemy poniewa¿ ¿ycie tak sprawi³o i¿ nie maj± tej pracy jak± by chcieli,
Kamilu skieruje do Ciebie pewne s³owa z takiej piosenki.
...nigdy wiêcej, ksenofobii i uprzedzeñ...
Pomy¶l.

Mi³o¶æ?
Czy rodzice którzy funduj± w³asnym dzieciom g³ód i cierpienie nazywasz mi³o¶ci±?
Czy kobieta która wraz ze swoim mê¿em jest bez pracy i ma ju¿ dzieci,ledwo wi±¿± koñcem z koñcem a pomimo to "produkuj±" ósme,dziewi±te,dwunaste dziecko?
To jest mi³o¶æ?

Kamil schowaj zêby dobrze Ci radzê.

I ja ci radzê to samo,je¶li nie skorzystasz z mojej porady to  mo¿e siê to dla Ciebie ¼le skoñczyæ.

Nie zamierzam z Tob± dalej dyskutowaæ, poniewa¿ jeste¶ za bardzo impulsywny, a ja nie pozwolê by¶ mi ubli¿a³ z powodu w³asnych kompleksów.

Zachowanie "Czarnej Pantery" jest ³udz±co podobne do pewnego  wydarzenia które mia³o miejsce podczas wojny w Zatoce Perskiej.
Gdy Irackie wojska ¶wiadome klêski,wycofywa³y siê z Kuwejtu,pokonane-aby zrobiæ na z³o¶æ zwyciêzcom podpalili setki szyb naftowych powoduj±c silne ska¿enie na rozleg³ym obszarze.

"Czarna Pantera" ¶wiadoma pora¿ki,braku wiedzy jak merytorycznie prowadziæ rozmowê,uciekaj±c od dyskusji na koniec jeszcze chcia³a "dopiec" swojemu przeciwnikowi,który bezlito¶nie obna¿y³ jej s³abo¶ci i niewiedzê.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2009, 17:42:19 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #514 : Pa¼dziernik 24, 2009, 17:24:40 »

Mi³o¶æ?
Czy rodzice którzy funduj± w³asnym dzieciom g³ód i cierpienie nazywasz mi³o¶ci±?
Czy kobieta która wraz ze swoim mê¿em jest bez pracy i ma ju¿ dzieci,ledwo wi±¿± koñcem z koñcem a pomimo to "produkuj±" ósme,dziewi±te,dwunaste dziecko?
To jest mi³o¶æ?

Czy Ci rodzice funduj± im g³ód? Czy mo¿e pañstwo które nie potrafi wesprzeæ takiej rodziny?

I ja ci radzê to samo,je¶li nie skorzystasz z mojej porady to  mo¿e siê to dla Ciebie ¼le skoñczyæ.
Yhym...
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #515 : Pa¼dziernik 24, 2009, 18:23:13 »

Nie rozumiem, co znaczy zle skonczyc, tego jeszcze nie bylo.
Odgrazanie, straszenie itp, gdzie macie swoja klase i czy macie ja. Jesli chodzi o Janneth, to prosze o wiekszy szacunek.
To jest ostatnie, aby sie kto kolwiek musial tu na forum tlomaczyc jakie posiada sklonnosci. Ciagle sie dyskutuje na forum o
wspolnym szacunku czlowieka do czlowieka, a tu co prosze.  Aborcja jest sprawa osobista czlowieka, tak jak seks. Nie mysle
aby ktos tu mial ochote opowiedziec ciekawostki na tem ..... Pozdrawiam i prosze o uwazanie przy dyskusji aby nikogo
nie atakowac i nie ranic. Rafaela
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #516 : Pa¼dziernik 24, 2009, 18:25:30 »

Rafaela w psychologi jest tak i¿ je¿eli kto¶ ju¿ niema argumentów to uderzy prosto w Ciebie. Dok³adnie tak Kamil siê zachowuje w stosunku do Janneth.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #517 : Pa¼dziernik 24, 2009, 18:26:07 »

My¶lê, ¿e nie nale¿y myliæ mi³o¶ci z po¿±daniem i oto Kamilowi chodzi. Tam, gdzie w zal±¿ku tworzenia nowego ¿ycia pojawia siê samo po¿±danie, jest to g³êboko smutne i w konsekwencji niebezpieczne. Niekontrolowana chuæ, rozkosz mo¿e skazaæ ew. przysz³e dzieci na godny po¿a³owania los.

Lepiej bym tego nie wyrazi³.
Tak,dok³adnie,o to mi chodzi,
Dziêkujê Mrugniêcie

Rafaela w psychologi jest tak i¿ je¿eli kto¶ ju¿ niema argumentów to uderzy prosto w Ciebie. Dok³adnie tak Kamil siê zachowuje w stosunku do Janneth.

Nie studiujesz Psychologii,wiec daruj sobie.....

. Jesli chodzi o Janneth, to prosze o wiekszy szacunek.

Na szacunek to trzeba sobie zas³u¿yæ.
Wiesz,w³a¶nie mia³em odpowiedzieæ na twojego priva,ale jednak nie warto,to nie ma sensu.
Nadal twierdzisz,¿e tak nies³usznie Ciê oceni³em?
I po co na tym forum ca³y czas udajesz kogo¶ kim nie jeste¶-
Po co?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2009, 18:37:07 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #518 : Pa¼dziernik 24, 2009, 19:03:08 »

No coz Kamilu, przykro mi- po prostu nie mam slow. Wyglada na to, ze z toba nie ma co dyskutowac, ty masz swoje zdanie i
trzymasz sie tego, nie dajac sobie zadnych szans zastanowienia sie . Niech ci tak bedzie. Wiesz , ty potrzebujesz jeszcze pare lat pozyc, to moze pokapujesz co sie do ciebie mowi, i na jak daleko mozesz sobie pozwalac innych ludzi, (ktorych wogole nie znasz ) oceniac i czesto niestety obrazac. Zawsze znajdziesz sposob aby kogos zaskoczyc najlepiej od tylu. Dlatego napisalam ci na prywat. Myslalam ze moze zrozumiesz o co mi chodzi, jednak z tego wszystkiego niestety nic pozytywnego nie wyszlo, jeszcze sie odgrazasz. Rob tak dalej. Idz wlasna droga, zycze ci wszystkiego najlepszego. Rafaela
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #519 : Pa¼dziernik 25, 2009, 09:14:58 »

, ale uwa¿am, ¿e w zwi±zku musi byæ i mi³o¶æ i po¿±danie. Wtedy jest on piêkny i prawdziwie bogaty. Jak ¿yæ w zwi±zku, w którym siê kocha partnera, ale go nie po¿±da? To jest jeszcze w ogóle zwi±zek? Czy mo¿e ju¿ tylko przyja¼ñ bazuj±ca na przyzwyczajeniu?

Czyli wed³ug Ciebie mi³o¶æ trwa tylko kilka lat?
Mi³o¶æ istnieje dla Ciebie jedynie w m³odo¶ci?
Bo jak okre¶lisz uczucie które ³±czy  60 latków , którzy ju¿ od trzydziestu lat s± szczê¶liwym,kochaj±cym ma³¿eñstwem, ,czy ich zwi±zek nie jest mi³o¶ci± tylko dlatego,¿e nie ma ju¿ po¿±dania?
Czy nie maj± oni prawa byæ szczê¶liwi?
W czym s± gorsi od 20latków?
Tak ³atwo przychodzi Tobie przekre¶lisz uczucia tych ludzi,ich wieloletnie do¶wiadczenie,nie raz zapewne razem radzili sobie z wieloma problemami,wychowali dzieci,które same maja ju¿  dzieci,s± radosnymi,szczê¶liwymi starszymi lud¼mi,dobrymi dziadkami,i nie maj± prawa mówiæ "kochamy siê" tylko dlatego,ze nie wspó³¿yj± ze sob± w ³ó¿ku?
Tylko z tego powodu nie ma tam prawa byæ mi³o¶ci?

Jeste¶ bezmy¶lna i okrutna Janneth,nawet nie wiesz jak bardzo siê mylisz.
I ty zarzucasz mi ocenianie innych hipokrytko?
Zastanów siê nad sob±.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #520 : Pa¼dziernik 25, 2009, 10:46:18 »

Kamil, co ty wiesz o 60-sieciolatkach, co ty wogole wiesz. Czlowiek w kazdym wieku moze miec seks, nie tylko kiedy jest mlodym. Jesli tylko moze, to nic nie stoi na przeszkodzie. Czesto slyszy sie ze czlowiek "stary"i dzieci nie moga miec wspolzycia. Dzieci rozumiem, ale dlaczego czlowiek stary, jak stary.

Musze przyznac ze to bardzo pozytywne jest w twoim przypadku ze milosc w twoim zyciu ma tak piekne miejsce. Jezeli milosc
miedzy dwojgiem ludzi jest pielegnowana, to i w 60-tym roku zycia milosc istnieje. W dlugim zwiazku miedzyludzkim milosc
sie rozwija glebiej i szezej, z takiej pierwszej przepieknej milosci powstaje przez lata silny zwiazek ktory jest setki razy wystawiany na proby przetrzymania ,z czego rodza sie nastepne uczucia , uczucia bezpieczenstwa, ciepla, zaufania, pewnosci,
milosci zupelnie innej, bardzo zadkiej i bardzo cennej. Ciala tych dwojga ludzi starzeja sie w tym samy czasie, i oni dla siebie
sa zawsze piekni. W swoimy zyciu przezyli rozne milosci, poczynajac od pierwszej ktora byla poczatkiem tego wszystkiego, fundamentem do dalszej budowy  szczescia, ciepla domowego , przyjscia dzieci na swiat, ktore byly oczekiwane i bardzo kochane, wychowywane w szczesliwej rodzinie. Szczescie szczesliwych rodzicow przenosi sie na szczesliwe dzieci i te dzieci beda tez
szukac tej wspanialej milosci w swoim zyciu. To wszystko brzmi tak idealnie, ale to kosztuje duzo pracy z obojga stron. Wiem
o czym mowie. W 60-tym roku zycia , czlowiek ma inne potrzeby jak tylko seks, potrzebuje cieplego uscisku, pewnosci ze ten partner jest  w kazdej ciezkiej chwili. To jest wspaniale jesli na stare lata moga bac razem i moga sobie nawzajem pomagac. Samotna starosc jest bardzo, bardzo smutna. Mlodzi ludzie czesto nie zdaja sobie sprawy jak wazny jest zwiazek miedzyludzki, zyja dniem dzisiejszym czest nie myslac co bedzie po 40-stce. Jest takie powiedzenie- co osiagniesz do 40-tego roku zycia, to jest super, po czterdziestym roku zycia po malenku zycie ludzkie ucisza sie, zmniejszaja sie sily witalne, czlowiek powinien po malu myslec o spokojnym zyciu we dwoje.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #521 : Pa¼dziernik 25, 2009, 12:44:12 »

Co to jest za matka która ma ju¿ np czwórkê dzieci,jest w pe³ni ¶wiadoma,¿e nie da rady finansowo je¶li przyjdzie na ¶wiat kolejne dziecko,a po mimo tego decyduje siê na pi±te,szóste,dziesi±te?!
Czy ma jakiekolwiek uczucia? Czy nosz±c w brzuchu kolejne ju¿  dziecko  przejmuje siê,czy bêdzie mia³a mu co do jedzenia daæ?
Nie! Ona my¶li tylko osobie! Najwa¿niejsze,¿e by³o jej dobrze w ³ó¿ku,to siê dla niej liczy.
Po gdzie jest jej odpowiedzialno¶æ? Gdzie matczyna mi³o¶æ i uczucia? Gdzie troska? Gdzie rozum?
Czy pomy¶la³a o tym wszystkim wskakuj±c na swojego po¿al siê bo¿ê mê¿usia?
Gdzie jest odpowiedzialno¶æ ojca? Nie jest mu wstyd,ze jego dzieci bêd± chodziæ g³odne?

771-zawsze przeciwko z³u

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2009, 12:45:27 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #522 : Pa¼dziernik 25, 2009, 12:49:11 »

ka¿dy s±dzi wed³ug siebie.
I tyle w temacie.
Dajcie ju¿ spokój.

pozdrawiam
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #523 : Pa¼dziernik 25, 2009, 13:53:46 »

771-zawsze przeciwko z³u

Szok  Mrugniêcie  U¶miech  Chichot  Du¿y u¶miech

Kamil, fajny ch³opak jeste¶. Wiesz, ¿e trzeba walczyæ o dobro i przeciw z³u i robisz z siebie bohatera nawet tam, gdzie tego z³a nie ma, gdzie nie masz z kim/czym walczyæ. Wszystko przeinaczysz, ¿eby tylko wroga zdobyæ.

Przykra jest ta sytuacja, bo zarzucaj±c mi okrutno¶æ wobec starszych osób, jednocze¶nie sam obra¿asz Rafaelê, która do nich nale¿y. Na mnie mo¿esz sobie folgowaæ, ile zapragniesz, bo jestem kim¶, kto nie pozostanie Ci d³u¿ny, ale czy pyskówki z kim¶, kto z góry mówi ¿e nie bêdzie w nich uczestniczy³ przynosz± Ci jakie¶ honory? Jeste¶ niewy¿ytym tchórzem, którego ulubion± strategi± obrony jest zwyk³e chamstwo.

Czyli wed³ug Ciebie mi³o¶æ trwa tylko kilka lat?
Mi³o¶æ istnieje dla Ciebie jedynie w m³odo¶ci?
Bo jak okre¶lisz uczucie które ³±czy  60 latków , którzy ju¿ od trzydziestu lat s± szczê¶liwym,kochaj±cym ma³¿eñstwem, ,czy ich zwi±zek nie jest mi³o¶ci± tylko dlatego,¿e nie ma ju¿ po¿±dania?
Czy nie maj± oni prawa byæ szczê¶liwi?
W czym s± gorsi od 20latków?

W powy¿szym cytacie zapewne ca³kowicie nie¶wiadomie zawar³e¶ puentê. Nawet w zwi±zkach z wiêkszym sta¿em jest po¿±danie. Nie s± oni w tym gorsi od 20-latków. Ma³o tego - powiem Ci, ¿e im starszy bêdziesz tym po¿±danie bêdzie wzrastaæ, a w wieku 50 lat bêdziesz ju¿ pewnie my¶la³ tylko o jednym. Mo¿e zmieni Ciê to na lepszego cz³owieka, bardziej wyluzowanego, spokojnego, mniej zaczepnego i zgorzknia³ego. Oboje jeste¶my teraz m³odzi, tak przynajmniej wywnioskowa³am z Twoich s³ów. Oboje ¿yjemy te¿ prawdopodobnie w sta³ych zwi±zkach od d³ugiego czasu. Ró¿nica miêdzy nami jest taka, ¿e ja nie hamujê swoich popêdów, bo nie uwa¿am ich za z³e w przeciwieñstwie do Ciebie. Korzystam ca³ymi gar¶ciami z tego co mam, choæ jestem te¿ widocznie w wygodniejszej od Ciebie sytuacji. Jestem pewna, ¿e dokona³am najlepszego z mo¿liwych wyborów gdy pozna³am mojego mê¿czyznê, a je¿eli konsekwencj± naszych jakby¶ to uj±³ "bezmy¶lnych zabaw" bêdzie ci±¿a, to bêdziemy jeszcze szczê¶liwsi i jeszcze bardziej spe³nieni.

Pewno¶ci w³a¶ciwo¶ci dokonanego wyboru ¿yczê i Tobie. Mo¿e wtedy w pe³ni zaakceptujesz wszystkie przymioty charakterystyczne dla mi³o¶ci miêdzy kobiet± i mê¿czyzn± i przestaniesz patrzeæ na seks przez pryzmat przestêpstwa.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #524 : Pa¼dziernik 25, 2009, 19:34:03 »

Zrobi³o siê tu strasznie nie zdrowo. Powinni¶my wróciæ do tematu aborcja.

W³a¶nie znalaz³em na necie t± oto fotografiê. I tak siê zastanawiam, zastanawiam.

Wcze¶niej nie zbyt specjalnie przywi±zywa³em uwagê do Aborcji poniewa¿ to le¿y w woli kobiety. Teraz siê z tym nie zgodzê. Aborcja to zabicie nienarodzonego. Trudny temat.

Dziêki z gwa³tu = aborcja. Wpadka = aborcja. Tak ludzie podchodz± do tego tematu. A zapominaj± ¿e tam w tym malutkim kanaliku tworzy siê ¯ycie. Cz³owiek ju¿ do¶æ naogl±da³ siê zdjêæ gdzie ludzie siê morduj±, zabijaj±, bij±, wyklinaj±, niszcz±, pal±, zabijaj± itd.

Jestem na Nie. I to nie dlatego ¿e zobaczy³em jakie¶ zdjêcie które mnie wzruszy³o tylko dlatego, ¿e tyle jest zabijania w tym ¶wiecie i czêsto o tym zapominamy. Szanujmy ¿ycie, szanujmy to co jest. Jak kobiety chc± robiæ aborcje niech robi± ale niech siê najpierw zastanowi± co robi±. Taka ma³a istota które kiedy¶ bêdzie cz³owiekiem ma uczucia, tworzy siê.

Nigdy nie widzia³em w realu jak kto¶ siê rodzi nawet jak zwierzê ale to na pewno co¶ fajnego. Zapamiêtajcie to i¿ z miliona innych powodów ludzie umieraj± na Ziemi. Nie dodawajcie do tego miliona kolejnego powodu poprzez aborcje.

Jestem na Nie ale to i tak wola kobiet. S± ró¿ne sytuacje i ka¿dy ma prawo decydowaæ co z tym zrobiæ.
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: