Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:09:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co to jest EGO  (Przeczytany 238189 razy)
0 u¿ytkowników i 38 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Luty 28, 2009, 11:45:13 »

„Będę czymkolwiek chcesz, abym było" - mówi Życie lub TERAZ. „Będę traktować cię w taki sposób w jaki ty traktujesz mnie. Jeśli postrzegasz mnie jako problem, będę nim, jeśli traktujesz mnie jak przeszkodę - i nią się stanę".
Dzięki Wiki. Znam już jedną pozycję tego autora, "Potęga Teraźniejszości" . Smakuję ją i wracam wciąż od nowa na jej karty .Można powiedzieć, że odkąd pojawiła się w moim życiu , jest w nim stale OBECNA .
Ta będzie kolejna .
Jeszcze coś zauważyłem. Od jakiś dwóch dni nie odstępuje mnie szum , który rozlega się nie w uszach, ale jakby wewnątrz mojej głowy. Nie jest on na tyle silny by sprawiał  mi ból, albo przeszkadzał spać ,czy normalnie funkcjonować, ale też w każdej chwili czuję go , słyszę jego stałą obecność. Być może jest to jakaś fizjologiczna przypadłość. Tak najpewniej zinterpretuje to Umysł ( każdy umysł - mój, Twój, lekarza) . On rozlega się jakby w tle. Przypomina trochę częstotliwość radiową, taki "szum tła". Jednakże w świetle tego, o czym pisze Ekhart Tolle ten nieustanny "szum tła" może być albo wytworem umysłu, albo częstotliwością wyższych wibracji tuż pod progiem częstotliwości na której działa umysł.
e Ekhart zaleca obserwowanie umysłu , co dla mnie okazało się dość trudne. Dlatego, że sprzężenie zwrotne jakie występuje pomiędzy umysłem, a obecną świadomością nie pozostawia żadnego punktu odniesienia. Jestem , ale nie mam żadnej wiedzy gdzie aktualnie jestem - czy to już świadomość ,czy jeszcze umysł.
Otóż ten trzeci element, ten "szum tła"  , gdy potraktować go jako coś zupełnie innego niż świadomość czy umysł, dopiero umożliwia dokładniejsze namierzenie Egotycznego umysłu oraz oddzielenie go od Świadomości. W życiu nazywamy to Triangulacją.
Przypominam sobie, że niedawno właśnie o i punkt odniesienia prosiłem życie- i otrzymałem.
Dziękuję Ci Życie

pozdr
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2009, 12:01:33 wys³ane przez east » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Luty 28, 2009, 12:09:55 »

Est,
czy ten jednostajnie brzmi±cy ton, powoduje ¿e nie chcesz nic innego s³yszeæ?
Wy³±czasz wszystko wokó³ siebie, wszystkie odbiorniki i osoby - tkwisz jak zaczarowany?
Je¶li tak, to dobrze, bo to oznacza, ¿e takich ¶wirów jest ju¿ paru Du¿y u¶miech, przynajmniej dwóch ze mn± w³±cznie... U¶miech

serdecznie pozdrawiam - Thotal U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #227 : Luty 28, 2009, 12:59:17 »

East, fajnie, ¿e poruszy³e¶ temat „szumu”, ja nazywam to ¶wierszczami. Mam to od lat, nie pamiêtam dok³adnie, kiedy siê pojawi³, ale wci±¿ i niezmiennie jest. I nic go nie potrafi zag³uszyæ, nawet w ha³asie jest s³yszalny. Zastanawia³am siê wielokrotnie, co jest tego przyczyn±, podejrzewa³am nawet jakie¶ schorzenia, ale jestem zdrowa i nie ma nic, co by uzasadnia³o ten d¼wiêk. Byæ mo¿e jest to zwi±zane z duchowo¶ci±, byæ mo¿e nie, po prostu nie wiem.
Ale przyzwyczai³am siê do tego ‘t³a” mnie samej.
Grajcie wiêc ¶wierszcze, graj ciszo, wiem przynajmniej, ¿e wiêcej jest takich ¶wirów …
Przyjmiecie ch³opaki niewiastê do klubu? A w³a¶ciwie ju¿ dwie …  U¶miech
Podejrzewam, ¿e na forum jest ca³e multum szumi±cych …  Du¿y u¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Luty 28, 2009, 13:16:54 »

Poni¿szy odno¶nik zapowiaada siê równie ciekawie, jak "Potêga Tera¼niejszo¶ci". Dopiero zacz±³em czytaæ, ale co¶ w tym jest:

http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Kosmiczna_historia_1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #229 : Luty 28, 2009, 13:31:44 »

Arguelles'a "ciêzko" siê czyta, ale widaæ ¿e bêdê go musia³ przetrawiæ, Darku, serdeczne dziêki U¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #230 : Luty 28, 2009, 16:05:10 »

Nie ma za co.
Chyba warto go przetrawiæ.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Marzec 01, 2009, 23:35:28 »

Ale fajnie że i u Was "szumi" ;-)  Wiedząc o tym, że jest nas więcej, łatwiej się znosi coś takiego .
Właściwie , to nie ma wielkiego znaczenia czym TO  jest. Sama obecność tego dźwięku-nie-dźwięku  już staje się jakimś punktem odniesienia. Tak wykorzystuję TO w praktyce, a czym na prawdę jest ?
Czując TO przypomina mi się historia, jak kiedyś, za młodu z wypiekami na policzkach i wielkim przejęciem nagrywałem z radia nadawane programy do ZX-SPECTRUM+.  To były takie śmieszne dźwięki bardzo wysokie niekiedy, a niekiedy niższe - strumień danych płynących w eterze . Rzecz jasna człowiek tego nie mógł "odczytać". Dopiero gdy taśmę włożyło się do Kasprzaka , a tego podłączyło do komputerka, to po jakichś 30 min program ożywał i można było grać w najnowszego Commandera .
Być może ktoś , lub coś już nadaje . Można się podłączyć do wszechświatowej sieci, tylko trzeba mieć nowszy hardware ;-).
Ptaku , witaj w klubie ..
Thotal. Jakoś mnie specjalnie nie zauroczył ten "szum". Po prostu jest . Tak się do niego przyzwyczaiłem, że traktuję go jak nieodłączną część siebie  i czasami, w ferworze dnia,  o nim nawet zapominam. Dopiero wieczorem , gdy wszystko we mnie się wycisza , TO  nabiera swojej mocy . Nie wiem dlaczego jest , po co jest ze mną, ale dedykuję mu słowa pewnej piosenki , którą sobie ostatnio nucę
" Tobie Przyjacielu mówię dzisiaj Salut
Proszę Cię o to byś ochraniać mnie mógł
Proszę o to byś był
By nie brakło Ci sił
Nie zdołam nigdy podziękować, choćbym wiecznie żył .. "
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 23:42:29 wys³ane przez east » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Marzec 01, 2009, 23:45:23 »

Ja mam to cudo najczesciej w prawym uchu, sporadycznie w lewym. Jednak jak odbieram przekazy jest cisza ten szum zamienia sie w cisze.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #233 : Marzec 02, 2009, 01:04:29 »

Ja nie wiem w którym uchu mam "TO" bo nie da siê wskazaæ konkretnego miejsca . TO jest gdzie¶ w g³owie.
Jak pisa³em, w codziennym ¿yciu "prawie" tego nie czujê. Jakby zanika, tak jak piszesz - zamienia siê w ciszê . TO zaczyna nas³uchiwaæ . Nie jest wrogiem my¶li , ani umys³u, ani cia³a, ani ¿adnych przekazów . Nie odbieram tego tak. To JEST je¶li je akceptujesz . Mnie sie wydaje, tak jak ju¿ pisa³em, ¿e przywo³a³em TO. Na moj± pro¶bê siê pojawi³o i spe³ni ka¿de moje ¿yczenie .

„Bêdê czymkolwiek chcesz, abym by³o" - mówi ¯ycie lub TERAZ. „Bêdê traktowaæ ciê w taki sposób w jaki ty traktujesz mnie. Je¶li postrzegasz mnie jako problem, bêdê nim, je¶li traktujesz mnie jak przeszkodê - i ni± siê stanê".

A ja traktujê TERAZ jak mojego Przyjaciela . JEST nim .
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Marzec 02, 2009, 11:10:37 »

Ja nie wiem w którym uchu mam "TO" bo nie da siê wskazaæ konkretnego miejsca . TO jest gdzie¶ w g³owie.

W³asnie tak jest i u mie, najg³o¶niejszy szum jest jak jest cicho:)) ten szum towrzyszy mi juz kilka lat U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Marzec 02, 2009, 11:18:33 »

Moze nawet nie chodzi o ucho tylko o prawa strone, bardziej odbieram to po prawej stronie, ale czasami bardzo intesywnie i inaczej po lewej.

Kiara U¶miech U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Marzec 02, 2009, 11:25:57 »

W³a¶nie, u¶wiadamiam sobie ten d¼wiêk najpe³niej jak jest cicho na zewn±trz, a to z kolei zmusza mnie w bardzo ³agodny i mi³y sposób do trwania w pozycji nas³uchiwania.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #237 : Marzec 02, 2009, 22:27:12 »

Thotal - w pozycji nasłuchiwania, albo inaczej - pozycji uważnego obserwatora .
Szum wymusza koncentracje na nim. Umysł nie potrafi nic z tego zinterpretować, a więc pozostaje obojętny. Uwaga, czy też nasłuchiwanie wywołuje to, co umysłem w nas nie jest. Na tym też polega moc tego dźwięku ,uważam. W naturalny sposób kontaktuje się on z naszą świadomością wywołując ją na pierwszy plan- spychając egotyczny umysł na drugi plan .
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2009, 22:27:31 wys³ane przez east » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Marzec 02, 2009, 22:34:51 »

Tak, bêd±c w tym stanie, bardzo siê wyciszam i dobrze mi z tym Chichot

sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Marzec 02, 2009, 23:46:46 »

To d¿wiêk wysokich wibracji- jeste¶my w stanie je odbieraæ. To faza przygotowawcza do nowej roli.
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Marzec 03, 2009, 09:04:59 »

Hm moze kto¶ otworzy ro¼dzia³ -intelekt?
Moim skromnym zdaniem szczególnie u mê¿czyzn wiêcej przeszkadza w np czystym odbiorze informacji

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 09:06:27 wys³ane przez Petras » Zapisane
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Marzec 03, 2009, 09:16:50 »

Kim jestem?:

Jestem ¶wiadomo¶ci±,

Â¦wiadom± my¶l± przejawiaj±c± siê przez cia³o.

Im czê¶ciej bêdziesz to sobie przypomina³, tym szybciej Twoje rozumienie siebie zacznie siê poszerzaæ.

Co to znaczy: jestem ¶wiadomo¶ci±?

¦wiadomo¶æ nie ma ¿adnych ograniczeñ, istnieje poza czasem i przestrzeni± – istnieje wiecznie, bez pocz±tku i koñca.

Podzia³ jest iluzj± i do¶wiadczasz go jedynie na ni¿szych poziomach istnienia. Cia³o, umys³ – s³u¿± Ci do do¶wiadczania ¶wiata fizycznego, do poznawania siebie i ¶wiata.

A¿ do momentu, gdy zrozumiesz, ¿e ¶wiat i Ty - to jedno.

taka ma³a puenta U¶miech fragment postu Zorja http://www.nieziemskie.eu/
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 09:18:24 wys³ane przez Petras » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Marzec 03, 2009, 20:50:15 »

Kim jestem?

Przede wszystkim uczuciem. Towarzyszy ono ka¿dej my¶li, ta z kolei modeluje uczucie. Nawet zachowanie neutralno¶ci nie oznacza braku uczuæ. One zawsze s±, w przebogatej palecie barw. Czy mog± istnieæ bez my¶lenia? A czy mo¿liwe jest wygenerowanie jakiegokolwiek uczucia zawieszonego w ca³kowitej „pró¿ni”, bez kontekstu my¶lowo-wyobra¿eniowego? Nawet poczucie szczê¶cia, czy to w aktywno¶ci cia³a, czy w byciu w ciszy zwi±zane jest z wytworzonym wcze¶niej polem mentalnym.
Tak¿e do mi³o¶ci dochodzi siê poprzez my¶lenie, które nadaje kierunek naszemu przejawianiu siê w ¶wiecie fizycznym. Od coraz szerszego rozumienia zjawisk zewnêtrznych po dzia³ania prowadz±ce do harmonii wewnêtrznej. Rozumienie, harmonia i cisza, w której potrafimy ju¿ trwale go¶ciæ, potrafi± wygenerowaæ uczucie mi³o¶ci, mi³o¶ci przez du¿e M (nie myliæ z zakochaniem  U¶miech). Jednocze¶nie jestem ¶wiadomo¶ci± obejmuj±c± my¶l i uczucie.

Czy ¶wiat i ja, to jedno?

W pewnym sensie tak. Istnieje jednak moja odrêbno¶æ uczuciowo-mentalna, która jest wypracowywana w nieskoñczonym JESTEM. To ja tworzê swoje piêkno w¶ród innych ¶wiadomych istot. Ka¿de istnienie jest niepowtarzalne i ka¿de cechuje zmiana.
Na pewnym poziomie mo¿na przenikaæ ¶wiadomo¶ci± inne istnienia, ³±czyæ siê z ca³o¶ci±, przy zachowaniu jednak w³asnej odrêbno¶ci. Inaczej nie by³oby punktu odniesienia. Jeste¶my zbiorem ja¼ni w nieskoñczonym kosmosie. Pulsujemy w swoim istnieniu jak gwiazdy na nocnym niebie …
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 20:54:28 wys³ane przez ptak » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Marzec 04, 2009, 00:25:28 »

Chyba nie jestem podobny do Ptaka, chyba nie jestem taki jak On Du¿y u¶miech

Moje wewnêtrzne, prawdziwe Ja, odbiera przyp³ywaj±ce uczucia za pomoc± my¶li. Nie jestem ani uczuciem, ani my¶lami Smutny
Uczucia, które do mnie siê zbli¿aj± (ró¿ne rodzaje energii), s± w swojej formie bardzo czyste, ale dziêki my¶lom mogê nimi dysponowaæ, przekszta³caæ i kierowaæ. Muszê bardzo uwa¿aæ, ¿eby my¶li nie przejê³y steru, i same nie zaczê³y manipulowaæ uczuciami, bo przez nieuwagê mog± siê zrodziæ trudne do opanowania emocje Z³y  Uczucia przychodz± do mnie i do innych, s± niezale¿ne, choæ to te same energie, ale objawiaj± siê ka¿demu indywidualnie w zale¿no¶ci od dostrojenia siê w odbiorze.
Kim jestem ?  - Samodo¶wiadczaj±c± siê ¶wiadomo¶ci± w fizycznym ciele (czasami)
Czy ¶wiat i ja to jedno ?  Moje EGO, mówi ¿e NIE!!!  Moje wy¿sze Ja nie chce siê wypowiadaæ, i tera¿ to sam niewiem...  Smutny

Pozdrawiam dobranockowo - Thotal U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Marzec 04, 2009, 18:05:03 »

Thotaliku, a któ¿ Ci ka¿e byæ podobnym do kogokolwiek a ju¿ szczególnie do ptaka? Szok I bardzo dobrze, ¿e jeste¶ inny, jeden egzemplarz skrzydlatego w zupe³no¶ci wystarczy.
Nie chcia³abym widzieæ wokó³ w³asnych klonów, choæ darzê siebie olbrzymi± sympati±.  Mrugniêcie

Skoro nie jeste¶ ani uczuciem ani my¶l±, to czym jeste¶? Jak siê przejawiasz? Co obejmuje Twoja ¶wiadomo¶æ? Tylko nie pisz, ¿e wiedzê, bo wiedza, to zbiór my¶li w³a¶nie i uczuæ, a te tworz± rzeczywisto¶æ.
A mo¿e Ciebie nie ma? Mo¿e jeste¶ jak±¶ zab³±kan± my¶l± Boga, która zga¶nie, gdy znudzi mu siê my¶lenie? Albo snem jeste¶? Kto Ciebie ¶ni?  Du¿y u¶miech

Piszesz, ¿e uczucia zbli¿aj± siê do Ciebie w czystej formie, a Ty my¶l± je kszta³tujesz.
Czyli wg Ciebie, to nie Ty generujesz uczucia? Czyli one bior± siê znik±d tak sobie p³ywaj± w przestrzeni i co trafi na Ciebie, to nadajesz temu swoje piêtno?
A mo¿e jednak, to my je tworzymy i posy³amy w ¶wiat, a one faktycznie dalej sobie p³ywaj± i nawet przenikaj± przez innych. I kto¶ mo¿e nawet, co nieco zagospodarowaæ z tych p³ywów i dalej pu¶ciæ w obieg, jednak ju¿ zmienione?
Jedno jest pewne, to my¶li modeluj± uczucia. Dlatego warto przygl±daæ siê temu, co przelatuje przez nasze g³owy, bo mo¿na nie¼le ugrzêzn±æ, np. w depresji lub w zauroczeniu jakim¶. Czego Tobie oczywi¶cie nie ¿yczê, bo grozi to burz± niekontrolowanych emocji.  Du¿y u¶miech 

Pozdrawiam wieczorowo.  U¶miech

Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Marzec 04, 2009, 21:29:41 »

Jedno¶æ – czym jest?

Wieczne trwanie, trwam w gwiazdach, planetach, drzewach, kwiatach, kamieniach, ludziach, ale nimi nie jestem, tak jak nie jestem cia³em, przez które siê przejawiam.

Nie jestem ani osob±, ani jak±kolwiek form±. Przejawiam siê poprzez nie, poznajê, ale nimi nie jestem. Trwam wiecznie. Od ka¿dego punktu, w którym skupia siê ¶wiadomo¶æ, p³ynie energia, informacja, niezale¿nie, czy jest to drobinka materii, planeta, czy cz³owiek. Ka¿da najdrobniejsza cz±stka do¶wiadcza, jest we wspó³dzia³aniu z innymi, ka¿da forma poddawana jest ró¿nym stanom, ka¿da istota ¿yje, a z jej ¿ycia p³yn± wnioski. Te przyczyniaj± siê do zmian ca³ego Wszech¶wiata.   

Sta³y ruch, wymiana energii, informacji.

Do¶wiadczam poprzez ró¿norodne formy, które badaj± coraz to nowe mo¿liwo¶ci, poznaj± potencja³ zawarty w Ca³o¶ci. Dziêki temu ¶wiadomo¶æ

Ca³o¶ci stale siê poszerza.

Dziêki temu poszerza siê ¶wiadomo¶æ jednostki.
To wieczne perpetuum mobile. Zmiany w ¶wiecie materii, wprowadza cz³owiek – my¶l± przekszta³ca rzeczywisto¶æ.

Jego my¶l, czêsto przejawia siê w ¿yciu ludzi, spo³eczeñstw, planety - dopiero po setkach lat.
Ka¿da jednostka, która niesie sob± my¶l przemiany, nawet, je¶li nie zd±¿y jej zrealizowaæ zostawia po sobie ¶lady, po po których mog± poruszaæ siê nastêpni.

Od Ciebie tylko zale¿y, czy zechcesz po nich pod±¿aæ

My¶lisz i my¶l± stwarzasz ¶wiat, budujesz swoje ¿ycie.

Tworzysz w swojej wyobra¼ni obrazy, a one siê urzeczywistniaj±, tworzysz przestrzeñ i j± zape³niasz.

Od Ciebie zale¿y jaki jest ¶wiat.
Jaka jest Ca³o¶æ i czym jest wype³niona.
Ty jeste¶ twórc±.
Ka¿dy jest twórc±.
Nie szukaj stwórcy Wszech¶wiata – bo jest nim ka¿dy.
Zanim przyoblek³e¶ siê formê, istnia³e¶ jako my¶l, czysta ¶wiadoma my¶l.
Przeszed³e¶ d³ug± drogê, zatoczy³e¶ kr±g i wracasz do punktu. Wiele do¶wiadczy³e¶, pozna³e¶. Nie szukaj wiêc boga – bo nic takiego nie istnieje.
Jedno, z którego wszystko powsta³o – to TY.
¦wiadoma my¶l, która sta³a siê Wszech¶wiatem.
Pierwotna ¶wiadomo¶æ, która przejawia siê przez miliardy form.
Nie szukaj boga, szukaj jedno¶ci, bo wówczas dojdziesz do rozumienia, ¿e wszystko zawiera siê w Tobie.
Gdy to zrozumiesz, przestaniesz traktowaæ ludzi jako nieprzyjació³, czy wrogów, przestaniesz z nimi walczyæ. Staniesz siê ¶wiadomy, ¿e w rzeczywisto¶ci toczysz walkê z samym sob±.

Walcz±c niszczysz przede wszystkim siebie.
Wprowadzasz konflikt w Ca³o¶æ.

Ta wibracja pobudza innych do walki, stajesz siê wiêc zarzewiem konfliktu.

A to, co wysy³asz wraca do Ciebie.

U¶wiadom sobie, ¿e ¿yjesz, nie tylko dla siebie.
Ka¿da zmiana w Tobie odwzorowuje siê w Ca³o¶ci.
Dlatego dawaj z siebie, to co masz najlepsze: wiedzê, rado¶æ, talenty, spokój, dziel siê swoim rozumieniem ¶wiata.

pozdrawiam mi³o có¿ kto  ma zrozumieæ to zrozumie kto ma ruszyæ to ruszy

na pytania odp na nieziemskie forum 

pozdrawiam mi³o Du¿y u¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #246 : Marzec 04, 2009, 21:42:12 »

Witaj Thotal,
Kim jestem ?  - Samodo¶wiadczaj±c± siê ¶wiadomo¶ci± w fizycznym ciele (czasami)
Czy ¶wiat i ja to jedno ?  Moje EGO, mówi ¿e NIE!!!  Moje wy¿sze Ja nie chce siê wypowiadaæ, i tera¿ to sam niewiem...
a gdyby sie okazalo , ze Twoja swiadomosc wcale nie znajduje sie w Twoim ciele ( glowa, mozg )
a nawet wiecej, swiat i Ty to wlasnie jedno ( ale o tym nie dowiesz sie od Ego! ).
I jeszcze do tego Twoje wyzsze Ja wcale nie jest wyzsze, ono jest dokladnie rownoznaczne Twojemu ja. Co bys zrobil z takim bigosem.
pozdrawiam
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Marzec 04, 2009, 21:54:05 »

Mój drogi Ptaszku, ju¿ Ci mówi³em, jestem SAMODO¦WIADCZAJ¡C¡ SIÊ ¦WIADOMO¦CI¡, niekiedy w ciele fizycznym...

Nie jestem my¶l±, uczuciem ani wiedz±, chocia¿ skupiam w sobie wszystkie te przejawy mojej dzia³alno¶ci, transformujê je, przekszta³cam, tworzê z nich nowe warianty i mo¿liwo¶ci. Wszystkie te do¶wiadczenia tworz± zbiór dope³niaj±cy zbiory innych ¶wiadomo¶ci, daj±c pe³ny obraz ¦wiadomo¶ci Boskiej, Kosmicznej, planetarnej, ludzkiej itd, itp...

Depresji do¶wiadczaj± czêsto ludzie oderwani od w³asnej ¶wiadomo¶ci, od swojego wy¿szego Ja.
Zauroczenie, to wynik pracy Egotycznego umys³u, który poszukuje siebie na zewn±trz, który w kim¶ chce odnale¼æ mi³o¶æ zapominaj±c o mi³o¶ci wewnêtrznej, potencja³u, który pomóg³ wej¶æ w cia³o fizyczne i utrzymuje go przy ¿yciu.

« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 22:12:54 wys³ane przez Thotal » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Marzec 04, 2009, 22:09:08 »

Acentaur,
z tego co czujê, to moja ¶wiadomo¶æ faktycznie znajduje siê trochê powy¿ej cia³a fizycznego, ale tworzy z nim ca³o¶æ w formie energetycznej. Moja ¶wiadomo¶æ jest po³±czona ze ¦wiadomo¶ci± Bosk± za pomoc± ca³ego szeregu punktów energetycznych, e te z kolei maj± po³±czenia z innymi ¶wiadomo¶ciami tworz±c CA£O¦Æ.

Zaraz po urodzeniu, najlepiej odczuwa³em "siebie" jêzykiem na podniebieniu, tak zapamiêta³em swoje pierwsze odczucia w ciele fizycznym. Wg mnie tam znajduje siê ja¼ñ, jest ona zwi±zana z szyszynk±, która to ma bezpo¶redni kontakt z czakr± 8, powy¿ej g³owy. Gdzie¶ na granicy, b±d¼ w linii tych punktów mamy do¶wiadczenia z ¶wiadomo¶ci± - prawdziwym JA.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Marzec 04, 2009, 22:21:54 »

Petras, nie ka¿ nam fruwaæ po nieziemskim forum, choæ widzia³am tam wiele ptaków.
Jednak, to tu piszesz, wiêc i tu mamy prawo oczekiwaæ odpowiedzi.
Oczywi¶cie, je¿eli bêd± pytania.
Co do tekstu, zgadzam siê prawie w ca³o¶ci.
Nie by³abym tylko pewna co do braku Boga, w koñcu musia³a zaistnieæ jaka¶ pierwotna przyczyna, która wprawi³a to wszystko w ruch.
Musia³a powstaæ jaka¶ my¶l przewodnia. Je¶li, to tylko MY, ok. 
Ale bez Boga, tak jako¶ sieroco …
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: