Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 21:23:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Znak bestii juz jest!!!  (Przeczytany 23032 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
t0m3k12
Go¶æ
« : Styczeñ 31, 2009, 16:44:18 »

Znalaz³em bardzo ciekawy filmik o znaku bestii, ktory juz jest pieczetowany na naszym swiecie. To co by³o w apokalipsie napisane zaczyna siê spe³niac, przy czarnym wielkim przywodca

http://www.youtube.com/watch?v=1Y79Byr3im0
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 31, 2009, 17:11:05 »

W apokalipsie sw. Jana bylo napisane, ¿e bedzie odbudowa swiatyni w Jerozolimie, ktora zostala doszczednie zniszczona.
Ponizej filmik o przywroceniu tej swiatyni.

http://www.youtube.com/watch?v=3JNWld_RCuk&feature=related
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 31, 2009, 18:38:01 »

już wcześniej było pisane ( między innymi przeze mnie oraz przez innych użytkowników) że chip może być znakiem bestii opisanym w Apokalipsie

Z chęcią przyjrzę się tej sprawie ( ponieważ nie dotyczy PCH  więc zbadam sprawę , obejrzę dokładnie filmiki jak skończy się mecz Manchesteru i wystawię swoją opinie w tej sprawie )
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 11:12:07 wys³ane przez Cysio91 » Zapisane
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 31, 2009, 19:34:25 »

Sesja nr 82

Barbara: Czy kiedy siê nas zmusza, lub nasze dzieci - do wyra¿enia zgody na wszczepienie sobie "chipa" – czy musimy wyra¿aæ na to zgodê?

Istota Duchowa: Chcesz byæ niewolnikiem tego ugrupowania? Nikt ciê nie zmusi do tego, ¿eby byæ "zachipowanym". To ugrupowanie, któremu ju¿ siê zaczyna paliæ grunt pod nogami, i wymyka siê wiele spraw spod kontroli, chce mieæ nad wami kontrolê! Czy wiecie, jak mówi± o ogóle ludzko¶ci? Masa, masa ludzka, któr± trzeba "zdziesi±tkowaæ!". "Chipy" nie maj± nic wspólnego z dawaniem Znaku ¯ycia – i uwierzcie, uwierzcie mi tutaj dzisiaj – nikt was nie zmusi – bo raz, czasu ma³o pozosta³o – a kiedy opór ludzko¶ci bêdzie wielki, nie bêd± w stanie was kontrolowaæ poprzez wszczepianie wam chipów.

G³owa do góry ! Chipa mamy to gdzie¶ ...
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 31, 2009, 20:24:04 »

Sesja nr 82

Barbara: Czy kiedy siê nas zmusza, lub nasze dzieci - do wyra¿enia zgody na wszczepienie sobie "chipa" – czy musimy wyra¿aæ na to zgodê?

Istota Duchowa: Chcesz byæ niewolnikiem tego ugrupowania? Nikt ciê nie zmusi do tego, ¿eby byæ "zachipowanym". To ugrupowanie, któremu ju¿ siê zaczyna paliæ grunt pod nogami, i wymyka siê wiele spraw spod kontroli, chce mieæ nad wami kontrolê! Czy wiecie, jak mówi± o ogóle ludzko¶ci? Masa, masa ludzka, któr± trzeba "zdziesi±tkowaæ!". "Chipy" nie maj± nic wspólnego z dawaniem Znaku ¯ycia – i uwierzcie, uwierzcie mi tutaj dzisiaj – nikt was nie zmusi – bo raz, czasu ma³o pozosta³o – a kiedy opór ludzko¶ci bêdzie wielki, nie bêd± w stanie was kontrolowaæ poprzez wszczepianie wam chipów.

G³owa do góry ! Chipa mamy to gdzie¶ ...

bo tak w sesji powiedziano to ju¿ jeste¶ pewien ¿e nie bêd± chipy tak ??
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 31, 2009, 21:11:12 »

Tylko karty chipowe bêd± jedynym sposobem kupiæ i nie sprzedasz niczego.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 31, 2009, 21:30:40 wys³ane przez Baltazar » Zapisane
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 31, 2009, 22:14:21 »

Wszystkie chipy w ludziach beda oparte na elektronice(szatan), potem hiperaktywnosc sloneczna(bog) wygra nad elektronika przeladowujac cala siec elektroniczna wraz ze wszystkimi satelitami wyslanymi przez czlowieka tworzac 1000 lat panowania dobra(boga). Wiadomo, ze co 11 lat jest max aktywnosc sloneczna. W 1988 roku zostaly przez t± aktywnosc domy pozbawione pradu w wyniku wysiadniecia transformatorow przez przeciazenie sieci.
kkk2116
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 01, 2009, 00:26:55 »

Wszystkie chipy w ludziach beda oparte na elektronice(szatan), potem hiperaktywnosc sloneczna(bog) wygra nad elektronika przeladowujac cala siec elektroniczna wraz ze wszystkimi satelitami wyslanymi przez czlowieka tworzac 1000 lat panowania dobra(boga). Wiadomo, ze co 11 lat jest max aktywnosc sloneczna. W 1988 roku zostaly przez t± aktywnosc domy pozbawione pradu w wyniku wysiadniecia transformatorow przez przeciazenie sieci.
to wg tej teori by znaczylo, ze apokalipsa sie zdarza co 11 lat?
hmm Mrugniêcie

co do znaku bestii, nie zupelnie wiadomo, czy dok³adnie o to mo¿e chodziæ...
Ale to niewykluczone. W sumie ju¿ teraz - mamy spory obrót bezgotówkowy - jeste¶my bardzo zale¿ni od banków.
Mog± zrobiæ cz³owiekowi ziazi jednym klikniêciem. A w przypadku czipów - je¶li wszystkie dane bêd± wpisane w chip, to cz³owiek bedzie wy³±czony ze spo³eczeñstwa jednym klikniêciem. Nic nie kupi, nie za³atwi sprawy w urzêdzie.

Natomiast zwróci³abym uwagê, ¿e na pewno pojawi± sie jacy¶ hakerzy, którzy bêd± te chipy crackowaæ.
TAk jak w "raport mniejszo¶ci" przeszczepiano sobie oczy... zawsze jest jakie¶ podziemie... jaki¶ ruch kontra...
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 01, 2009, 05:17:25 »

Masz komórkê to masz ju¿ chipa teraz pomy¶l, jak ³atwo kupi³e¶, dosta³e¶ komórkê i siê do niej przyzwyczai³e¶... tak samo nie uznasz chipa jako z³y i bêdzie ci przydatny. Dlatego czekaj± z zachipowaniem jak ju¿ chip bêdzie spraw± tak normaln± jak oddychanie.

Tak samo jak z wej¶ciem do samolotu po 11 wrze¶nia zrobili. Trzeba staæ po 10h. Jednak sprawa zniknie gdy dasz sobie chipa i bez kontroli odrazu wskakujesz do samolotu w 3 sek. Ile ludzi bêdzie tak chcia³o... zreszt± od pracodawcy i innych osób jeste¶my zale¿ni wiêc oni na nas to wymusz±, a jak nie to w Biblii jest napisane papa nie bêdziesz móg³ normalnie ¿yæ... wiêc co to za ¿ycie.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 05:20:45 wys³ane przez Nebulitos » Zapisane
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 01, 2009, 09:03:43 »

US army ma nowy gad¿et uwaga na insekty!

Zdalnie sterowane ¿ywe owady

Naukowcom z uniwersytetu Berkley uda³o siê przej±æ kontrolê nad lotem ¿uków jelonków. Ju¿ wcze¶niej dokonano podobnego wyczynu z udzia³em innych owadów, jednak po raz pierwszy sterowanie odbywa³o siê bezprzewodowo.

Jak tego dokonano? Do mózgu oraz miê¶ni owada przytwierdzono 6 elektrod, za¶ do „pleców” 1,3g modu³ radiowy oraz bateriê. Lot jelonka by³ kontrolowany za pomoc± laptopa.

Dlaczego akurat jelonki? Z powodu swojej „³adowno¶ci” ¯uk tego gatunku jest w stanie lataæ z ³adunkiem wa¿±cym 3g – 1,3g kontroler oraz 1,7 sensory. Trudno te¿ o bardziej spektakularny wybór, co przyznali sami naukowcy t³umacz±c, ¿e jelonki s± „cool”.

Badania by³y finansowane przez amerykañsk± wojskow± agencjê DARPA. Na tej podstawie mo¿na wysnuæ wnioski, do jakich celów pos³u¿± owady. W³adze uniwersytetu zapewniaj± jednak, ¿e wynalazek mo¿e znale¼æ tak¿e pokojowe zastosowanie. Np. wysy³anie owadów w miejsca zbyt ciasne lub niebezpieczne dla ludzi.

W przysz³o¶ci naukowcy chc± wykorzystaæ naturalne sensory owadów np. oczy oraz zrezygnowaæ z baterii, a korzystaæ z energii wytwarzanej przez same owady podczas przemiany materii. Pomimo w±tpliwo¶ci natury moralnej amerykañscy badacze uwa¿aj±, ¿e cyborgi pomagaj±ce ludziom powinny i bêd± powstawaæ.

Co Wy o tym s±dzicie? Wprawdzie cyber-jelonki nie marz± raczej o elektrycznych owcach, ale na nich siê przecie¿ nie skoñczy.

http://gadzetomania.pl/2009/01/29/zdalnie-sterowane-zywe-owady/

Skoro naukowcy potrafi± zniewoliæ zwierzêta to ludzi te¿.

Pan Jezus powiedzia³:
 „Mój ludu! Wielu ma k³opoty ze zrozumieniem ukrywania siê w jaskiniach. Obja¶niê wam to.  Nigdy nie znali¶cie potêgi Antychrysta. Widzieli¶cie opêtanych, lecz nikt nigdy jeszcze nie widzia³ cz³owieka kompletnie sterowanego przez Szatana.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 01, 2009, 11:52:29 »

Z chêci± przyjrzê siê tej sprawie ( poniewa¿ nie dotyczy PCH  wiêc zbadam sprawê , obejrzê dok³adnie filmiki jak skoñczy siê mecz Manchesteru i wystawiê swoj± opinie w tej sprawie )

Tak jak obieca³em wystawiê swoj± opinie w tej sprawie

,,On te¿ sprawia ¿e wszyscy mali i wielce , bogaci i biedni , wolni i niewolnicy otrzymuj± znamiê na swojej prawej rêce albo na czole i nikt nie mo¿e sprzedawaæ ani kupywaæ je¶li nie ma znamienia zwierzêcia lub liczby jej imienia'' - taki jest cytat z Apokalipsy ¶w Jana

Có¿ on mo¿e znaczyæ ??
Wszyscy ludzie bez wzglêdu na wiek , na stan finansowy , na pozycjê spo³eczn± ( czyli i dzieci i m³odzie¿ i doro¶li , i bezdomni i biedni i normalnie zarabiaj±cy i bogaci oraz ludzie wolni oraz wiê¼niowie ) otrzymaj± pewien znak na rêce albo na czole i bez tego znaku nikt nie kupi ani nic nie sprzeda poniewa¿ nie ma znaku zwierzêcia lub liczby jego imienia

Czym jest chip
Jest to urz±dzenie wielko¶ci ziarna ry¿u które jest montowane na nas podskórnie. Na chipie jest wszystko zapisane ( gdzie mieszkasz twoje dane , oraz twój stan konta , bêdziesz numerem w chipie ). Przez chip bêdziesz kupywaæ i sprzedawaæ

Opis chipa i jego zastosowanie wg mnie idealnie pasuje do cytatu Apokalipsy
----------------------------------------------------------------------------------
,,A trzeci Anio³ (..) Je¶li kto¶ odda pok³on zwierzêciu ,pos±gowi i przyjmie jego znamiê bêdzie piæ wino gniewu Bo¿ego i bêdzie mêczony w ogniu i siarce wobec ¶wiêtych, anio³ów i Baranka (..) dym ich mêki unosiæ siê bêdzie na wieki i nie maj± wytchnienia ci którzy oddali pok³on zwierzêciu i przyjêli znamiê jego imienia. '' - cytat z Apokalipcy

Tutaj wyra¼nie jest przestroga dla tych którzy przyjm± znak zwierzêcia ; szatana i jakie s± konsekwencjê przyjêcia jego znaku - bêdzie wzglêdem Biblii potêpiony oraz zerwie przymierzê z Bogiem bêd±c jednocze¶nie s³ug± i zwolennikiem szatana - a tacy koñcz± w piekle
----------------------------------------------------------------------------------
,, I tu oka¿ê siê wytrwanie ¶wiêtych którzy przestrzegaj± przykazania Boga i wiarê Jezusa'' - Apokalipsa ¶w Jana

Nic dodaæ nic uj±æ - bêdzie wiadomo kto przestrzega przykazania Boga i wiarê Jezusa - bêdzie widaæ kto tak naprawdê wierzy w Boga i przestrzega jego nauk jak i jest z Bogiem i chcê byæ w Królestwie Niebieskim razem z Bogiem , Jezusem i innymi ¶wiêtymi
-----------------------------------------------------------------------------------------
,,(..) I widzia³em duszê tych którzy zostali ¶ciêci za sk³adanie ¶wiadectwo o Jezusie i g³osili S³owo Bo¿e oraz tych którzy nie oddali pok³onu zwierzêciu i nie przyjêli jego znamienia. Ci o¿yli i panowali z Chrystusem(..) Inni umarli nie o¿yli. To jest pierwsze zmartwychwstanie ''- Apokalipsa

Z tego mo¿na zrozumieæ ¿e za nieprzyjêcie znaku zwierzêcia i g³oszenie nauki Jezusa itp zostali skazani na ¶mieræ. Za t± mêczeñsk± ¶mieræ w imiê Jezusa , za nieprzyjêcie znaku szatana zostanie siê w niebie nagrodzonym gdy¿ byli¶my do koñca z Bogiem zgodnie z jego nauk± i nie wst±pili¶my w szeregi z³a
----------------------------------------------------------------------------
Baltazar najpierw by³y psy. Przetestowano na psie czy taki pomys³ mo¿e wypaliæ. Wiesz jak to argumentowali? Ze jak zachipuj± to ich ukochany pies siê nigdy nie zgubi bo zawsze go namierz±. Ludzie s± przyzwyczajeni do swoich psów bardzo ich lubi± i zwi±zani s± z nimi dlatego tak du¿o chêtnych by³o na tego chipa. Powiod³o siê to teraz wwalaj± chipy na dowody osobiste - w Polsce te¿ takie siê pojawi±. A ostateczny pla to w ludzi - zreszt± ju¿ s± miejsca gdzie je wstawiaj±
-----------------------------------------------------------------------------
Pan Jezus powiedzia³:
„Mój ludu! Wielu ma k³opoty ze zrozumieniem ukrywania siê w jaskiniach. Obja¶niê wam to.  Nigdy nie znali¶cie potêgi Antychrysta. Widzieli¶cie opêtanych, lecz nikt nigdy jeszcze nie widzia³ cz³owieka kompletnie sterowanego przez Szatana.

Sterowani prze co ?? Tu pasuje chip ; nie do¶c ¿e nic bez niego siê nie kupi nie sprzeda to jeszcze namierzani jeste¶my i ci co steruj± tymi chipami znaæ bêd± ka¿dy nas ruch

WNIOSEK -  Wg mnie chipy pasowa³by do tej wizji ; je¶li wszystko bêdzie zmierzaæ w takim kierunku ¿e wizje te bêd± siê potwierdzaæ nie dam wszczepiæ tego chipa
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 01, 2009, 22:33:15 »

A ja mam jedno pytanie... Wszyscy tak krzycz± na te chipy, ze to zniewolenie, ¿e to kajdany etc. Zastanawia³em siê nad ca³a spraw±, i szczerze, jak tak siê g³êbiej przyjrza³em, to pojawi³o mi siê pytanie: "W zasadzie czemu niby kajdany? Czego nie bêdê móg³ robiæ z chipem, co mogê bez niego?". Przecie¿ w sklepie i tak wyk³adam kasê albo p³acê kart±... wiêc co za ró¿nica, ¿e to bêdzie z chipa sz³o? Nawet wygodniej. Namierzanie... Ale przecie¿ to zaszkodzi tylko tym, którzy maj± jakie¶ ciemne interesy, mi tam jedno, czy jaka¶ maszyna bêdzie wiedzieæ, gdzie jestem, czy nie. A nawet lepiej, bo pro¶ciej bêdzie ¶cigaæ przestêpców... Poza tym, s³ysza³em, ¿e chipy maj± stale monitorowaæ nasz stan zdrowia (ci¶nienie, poziom hormonów etc). Niektórzy mówi±, ¿e to ¼le, bo pañstwo bêdzie wszystko o nas wiedzia³o. Ale w sumie... jak nagle dostanê zawa³u, bêd±c sam w parku, od razu bêdzie mog³a przyjechaæ karetka, a nie nad ranem, kiedy kto¶ znajdzie zimnego trupa.

Podsumowuj±c, zastanawiam siê, dlaczego chip mia³by byæ kajdanami? Mo¿liwe, ¿e s± jakie¶ argumenty rozs±dne na to - dlatego pytam Was o zdanie, jak to widzicie.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 01, 2009, 22:47:25 »

Tenebrael, to zale¿y kto bedzie ustala³ zasady i kto jakie czyny bêdzie nazywa³ przestêpczymi, tudzie¿ kto bêdzie decydowa³ czy pomóc Ci podczas zawa³u czy te¿ nie...
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Luty 01, 2009, 22:55:12 »

Tenebrael, to zale¿y kto bedzie ustala³ zasady i kto jakie czyny bêdzie nazywa³ przestêpczymi, tudzie¿ kto bêdzie decydowa³ czy pomóc Ci podczas zawa³u czy te¿ nie...

No masz tu racjê, chocia¿... wiesz, moim zdaniem z chipami jest tak samo, jak z np ustrojem politycznym. KA¯DY jest dobry (tak, nawet absolutyzm!), o ile jest dobrze pomy¶lany i sprawiedliwie urz±dzony. Tak wiêc same chipy nie s± z³e ni dobre, ale ludzie tym administruj±cy. Równie dobrze mo¿na by wprowadziæ patrole policyjne na ka¿dym rogu. Czy by³oby to z³e? Zale¿nie od tego, jakie wytyczne takie patrole by mia³y.

St±d nieco dziwi mnie dawanie Chipów jako przyk³adu ostatecznego zniewolenia.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 01, 2009, 23:00:05 »

W takim razie wska¿ mi ustrój/pañstwo które nie odesz³o od idea³ów i nie wykorzystywa³o zdobyczy techniki dla swoich przyziemnych celów.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 01, 2009, 23:05:38 »

W takim razie wska¿ mi ustrój/pañstwo które nie odesz³o od idea³ów i nie wykorzystywa³o zdobyczy techniki dla swoich przyziemnych celów.

Arteq - dobrze powiedziane, ale teraz ja zadam pytanie - a wska¿ mi pañstwo, które ca³kowicie odesz³o od swoich idea³ów i od pocz±tku do koñca wykjorzystywa³o ka¿d± zdobycz techniki do przyziemnych celów.

Nie ma ani takiego, ani takiego przyk³adu. Wszystko plasuje siê gdzie¶ po ¶rodku. Z chipami jest podobnie. Z jednej strony mog± s³u¿yæ szybkiej pomocy lekarskiej, ³atwiejszym zakupom czy szybkiemu odnajdywaniu porwanych/zaginionych ludzi, z drugiej - patrzeniu, kto siê z kim gdzie spotyka, co kupuje, albo te¿, przez celowe dzia³anie, opó¼nianie wys³ania pomocy lekarskiej tylko dlatego, ze obywatel, któremu jest potrzebna, nazywa siê Lechu K, którego wielu ludzi (mo¿e ³±cznie z operatorem systemu) niezbyt lubi.

Tak wiêc chodzi mi o to, ¿e chipy nie bêd±, moim zdaniem, ani dobre, ani z³e - bêd± mia³y i zalety, i wady.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Luty 01, 2009, 23:12:13 »

Wed³ug mnie s± zbyt du¿± pokus± do kontroli. Tym bardziej, ¿e to odej¶cie "po¶rodku" o którym piszesz to stanowczo zbyt du¿o aby daæ do rêki tak± broñ.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 01, 2009, 23:39:29 »

Ju¿ dzisiejsze relacje Pañstwo - Obywatel daje wiele do my¶lenia.
Jak my¶lisz jaka w³adza opar³a by siê podniesieniu podatków swoim obywatelom, którzy nie mieliby mo¿liwo¶ci protestu?
Je¶li dzisiaj, p³ac±c podatki, inne haracze, ukryte i jawne ja³mu¿ny, Pañstwo oci±ga siê z zaspakajaniem podstawowych potrzeb (zdrowie, bezpieczeñstwo, opieka spo³eczna), to jakie bezpieczeñstwo bêdzie siê chcia³o zapewniæ tym, których siê ca³kowicie zniewoli?

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Luty 02, 2009, 00:12:01 »

Gdyby czipy byly niezbedne dla rozwoju i zycia Czlowieka, w naszym organizmie byly by od poczatku stworzenia.Skoro ich nie ma, to znaczy ze sa zbedne.A jezeli ktos wbrew naturze chce je wmontowac Czlowiekowi , znaczy to ze chce nad nim przejac wladze.Jak bedzie wladal? to juz inna sprawa, jednak celem jest wladza nad Ludzmi.
Jak komus odpowiada bycie niweolnikiem wladcy, to niech sie czipuje. Ja tego nie zrobie, i mowie temu, NIE!, NIE! ,NIE!

Kiara U¶miech U¶miech
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Luty 02, 2009, 05:48:44 »

No w³a¶nie tu nie chodzi o to, ¿e bêd± nas ¶ledziæ czy bêdziemy zniewoleni tu chodzi o nas samych. Je¿eli przyjmiemy chipa i ¶wiadomie siê na niego zdecydujemy to oznacza, ¿e akceptujemy taki ¶wiat, taki system i nie traktujemy swojego ¿ycia jako rozwój tylko w sensie materialnym i imperialistycznym - liczy siê ilo¶æ, a nie jako¶æ. Chodzi o przekonania. Jest to tak jak z tym jak siê jest lekarzem i siê ma jeden respirator, a dwoje osób na niego czeka. Któr± wybraæ? Jaka¶ selekcja itd... otórz nie, wybieramy obojêtnie któr±, my nie jeste¶my Bogiem, ¿e mo¿emy decydowaæ. Wybieramy obojêtnie, któr± i nie liczy siê to ''komu'' pomagamy tylko, ¿e ''chcemy'' z ca³ego serca pomóc.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 02, 2009, 07:32:19 »

Powiem szczerze - mnie chip by tak bardzo nie przeszkadza³. W zasadzie jedyne zwi±zane z nim niedogodno¶ci by³yby typu niemo¿liwo¶æ jechania autobusem bez biletu, kiedy siê w³a¶nie skoñczy³a wa¿no¶æ karty miejskiej albo nie palenie w miejscu, gdzie to jest zabronione (np w pociagowej toalecie Mrugniêcie ). Ani by nie poznawa³ moich my¶li, ani nie pods³uchiwa³ tego, o czym mówiê, czy co czytam, co robiê. Nie wiem wiêc, w czym mia³by mnie tak bardzo ograniczaæ.

Warto pamiêtaæ, ¿e chip, o którym mowa, to nie narzêdzie do kompleksowej inwigilacji, z pods³uchem, kamerk± etc. Mo¿e w pewnych drobnych okoliczno¶ciach by ogranicza³, ale te¿ raczej bym go tak nie demonizowa³.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 02, 2009, 20:36:21 »

Jak komus odpowiada bycie niweolnikiem wladcy, to niech sie czipuje. Ja tego nie zrobie, i mowie temu, NIE!, NIE! ,NIE!

Kiara U¶miech U¶miech

To zdrad¼, jak zamierzasz sie przed tym uchroniæ? ;-)
Obecnie w Polsce jest obowi±zek posiadania dowodu osobistego. Nie wiem, co grozi za jego nieposiadanie, ale zarêczam, ¿e ma siê wtedy kupê problemów (chyba ¿e jest siê cudzoziemcem z kart± pobytu).
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 02, 2009, 20:42:46 »

Lucus opowiadam sie przeciw czipowaniu podskornemu, temu mowie,NIE!
Nie pozwole sobie wszczepic czipa, to wystarczy.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 20:58:36 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 02, 2009, 20:55:31 »

Jak zwykle jasna i precyzyjna odpowied¼, brawo. No ale zapewne jak zwykle siê czepiam.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Luty 02, 2009, 21:04:54 »

Lucus opowiadam sie przeciw czipowaniu podskornemu, temu mowie,NIE!
Nie pozwole sobie wszczepic czipa, to wystarczy.

Kiara U¶miech U¶miech

Kiaru¶, ja te¿ siê opowiadam przeciw czipowaniu. Ale co zrobimy, jak, powiedzmy, w 2010 r. UE ka¿e wcieliæ w ¿ycie jak±¶ tam dryrektywê nakazuj±c± czipowanie? Mo¿e wyemigrujemy gdzie¶?  Chichot
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: