Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 08:30:50

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sympozjum w Kielcach 14 wrzesieĂą 2008  (Przeczytany 54567 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Stanley
Gość
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 20, 2008, 14:50:26 »

Poka¿cie mi chocia¿ jedn¹, konkretn¹ odpowiedŸ Sam'a, której prawdziwoœÌ mo¿na namacalnie sprawdziÌ...
A czy treœÌ choÌby... poni¿szego materia³u to rzeczywistoœÌ wirtualna? Jak myœlisz, dlaczego program NdW zosta³ zdjêty z anteny, pomimo wyj¹tkowo du¿ej ogl¹dalnoœci?
Napisz meila do Macieja Trojanowskiegoto moÂże trochĂŞ wiĂŞcej Ci wyjaÂśni. Pozdrawiam;-

http://rok-2012.blogspot.com/2008/06/proroctwo-2012-tvn-nie-do-wiary.html

PozostaÂłych LDW i OS rĂłwnieÂż.
arteq
Gość
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 20, 2008, 15:02:18 »

Jak dla mnie to w lwiej czĂŞÂści odcinkĂłw byÂło zwyczajne lanie wody. Zwiastuny byÂły przygotowywane tak aby wzbudziĂŚ ciekawoœÌ i zapewniĂŚ oglÂądalnoœÌ. Szumne zapowiedzi  w stylu "ujawnimy...", "odkryjemy jednÂą z najwiĂŞkszych zagadek..." nie miaÂły Âżadnego odzwierciedlenia w caÂłoÂści audycji. Program pomimo obietnic nie dawaÂł odpowiedzi na sprytnie - pod kÂątem widza - postawione pytania. O czym napisaÂłem konsultowaÂłem z wieloma osobami, pytaÂłem jak oni na to patrzÂą, wnioski byÂły podobne.

Czyli program w stylu pch - duÂżo obietnic, ciekawostek, mniej konkretĂłw...
Stanley
Gość
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 20, 2008, 15:53:33 »

>Arteq< jako ten najm¹drzejszy na forum musisz znaÌ frazê "Wiedza Jest Odpowiedzialnoœci¹". Pora ju¿ Ci wyjœÌ z punktu, w którym nie potrafisz poj¹Ì najprostszych rzeczy i odpowiedzi pojawiaj¹cych siê w miarê ich przyswajania.
Jeszcze raz powtĂłrzĂŞ "ODPOWIEDZI LEÂŻÂĄ W PROSTOCIE", a nie w autorytatywnych, przemÂądrzaÂłych "gdybankach" ziemskich cwaniakĂłw, ÂżerujÂących na utrzymaniu wszystkich pozostaÂłych w ciemnocie.- "To se ne wrati" juÂż nigdy na Ziemi.

Mo¿e Samuel powinien jednak podaÌ dok³adn¹ odpowiedŸ na kwestiê kto kropn¹³ JFK, albo kto stoi za zamachami WTC? - I tak ju¿ wg mnie za du¿o powiedzia³. Dlaczego nikt nie poszed³ do tej pory za tropem "Bursztynowej Komnaty", która znajduje siê w Walimiu. Sekret,- co? A mo¿e fotografie Wiliama Browna przedstawiaj¹ce znaleziska obecnie wykopywane z piasku to te¿ efekt obróbki w Photoshopie? Najbardziej ze wszystkich ludzi na Ziemi wspó³czujê w³aœnie tym, którzy przeszkadzaj¹ w zrozumieniu powagi sytuacji. Ich zap³ata bêdzie najbardziej spektakularn¹ ze wszystkich pozosta³ych zap³at za pomoc. Nie by³eœ w piekle, wiêc jeszcze nie wiesz jak¹ sobie szykujesz zap³atê. Doprawdy,- g³êboko Ci wspó³czujê. Pozdrawiam.
LDW i OS teÂż.   
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 20, 2008, 16:01:46 »

UwaÂżam Âże byÂł to bardzo ciekawy program. Praktycznie jedyny (pionierski) ktĂłry odwaÂżyÂł poruszyĂŚ tematy tabu. Tematy, ktĂłre omawiane byly cichaczem tylko w malych grupkach, aby nie daj BoÂże nie poczytano nas (kt orzy mieli odwagĂŞ poruszaĂŚ te sprawy) nie przypisano miana dziwakĂłw, heretykĂłw.
PodziwiaÌ nale¿y Trojanowskiego za œmia³oœÌ, za to ¿e praktycznie nie dysponuj¹c ¿adnym dostosowanym do tego sprzêtem (o ile wiem do dziœ takiego sprzêtu nie ma) probowal wyjaœniÌ "niewyjaœnione". St¹d miêdzy innymi niedosyt, wyrazy niezadowolenia sceptyków.
Powinien wrĂłcic na antenĂŞ w tej bÂądÂź innej formie.
Loukas
Gość
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 20, 2008, 16:37:45 »

a nie w autorytatywnych, przemÂądrzaÂłych "gdybankach" ziemskich cwaniakĂłw, ÂżerujÂących na utrzymaniu wszystkich pozostaÂłych w ciemnocie.- "To se ne wrati" juÂż nigdy na Ziemi.
Tak? A wiesz na czym ÂżerujÂą szarlatani? Na wzbudzaniu wÂśrĂłd tÂłuszczy niechĂŞci do intelektu - ot co...
Mora
Gość
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 20, 2008, 16:48:25 »

Nie do wiary to by³ znakomity program od niego siê zacz¹³em tym interesowaÌ chodzi mi o zjawiska para itp.
Szarlatani hehe jakie ³adne s³owo na ludzi którzy chc¹ pokazaÌ ¿e œwiat to nie tylko pieni¹dze i cztery œciany. Fakt s¹ ludzie którzy ¿eruj¹ na ludziach pisz¹c nie prawdê tylko po to by zarobiÌ ale jak rozpoznaÌ szarlatana to jest w zasadzie nie mo¿liwe chocia¿ Szarlatan bêdzie próbowa³ ciê przekonaÌ na si³ê do swojej ideologi a Osoba Oœwiecona bêdzie ci jedynie dawaÌ wskazówki i to od ciebie bêdzie zale¿eÌ czy coœ z tym zrobisz

Takie jest wÂłaÂśnie PCh oni nikogo nie zmuszajÂą ale osoby z starszego pokolenia i osoby spaczone ideologiÂą koÂścioÂła uznajÂą to za szarlatanerie... sorka jak kogoÂś obraziÂłem ale takie jest moje zdanie i go nie zmieniĂŞ.

Chyba najlepszÂą rzeczÂą jest Âże moÂżna samemu sprawdziĂŚ jaka jest pani Lucyna umĂłwiĂŚ siĂŞ na sesjĂŞ prywatnÂą... ktoÂś juÂż o tym pisaÂł
Loukas
Gość
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 20, 2008, 17:08:52 »

Takie jest wÂłaÂśnie PCh oni nikogo nie zmuszajÂą ale osoby z starszego pokolenia i osoby spaczone ideologiÂą koÂścioÂła uznajÂą to za szarlatanerie... sorka jak kogoÂś obraziÂłem ale takie jest moje zdanie i go nie zmieniĂŞ.
Czy to Ty nie chciaÂłeÂś wyjawiaĂŚ jakichs strasznych "prawd" o PCH?
Mora
Gość
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 20, 2008, 17:18:05 »

Czy to Ty nie chciaÂłeÂś wyjawiaĂŚ jakichs strasznych "prawd" o PCH?
Tak to ja xD
Mam kilka zdaĂą na temat PCh
m.in. TÂą strasznÂą prawdÂą MOÂŻE byĂŚ Âże Enki kÂłamie i jest obcym a nie duchem ÂświĂŞtym.
ale patrzÂąc po tym co mĂłwi sam Enki trudno jest mi uwierzyĂŚ Âże kÂłamie i nie rozumiem po co zacytowaÂłeÂś ten fragment wypowiedzi?
Chyba rozumie prĂłbujesz ze mnie uczyniĂŚ przed ludÂźmi na forum Âże jestem wrogo nastawiony do PCh ale tak nie jest gdybym byÂł wrogo nastawiony moje wypowiedzi by wyglÂądaÂły inaczej do PCh jestem nastawiony 50/50 z jednej strony Enki jest naszÂą nadziejÂą a z drugiej moÂże byĂŚ naszÂą zgubÂą dlatego podchodzĂŞ do PCh z dystansem.

Loukas
Gość
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 20, 2008, 18:14:35 »

Widzisz... skoro jesteœ tak niezale¿nie myœl¹c¹ jednostk¹, nie chcesz poddawac siê niczyjemu wp³ywowi, samemu kreowaÌ w³asn¹ wiarê... có¿, dlaczego dopuszczasz mo¿liwoœÌ, ¿e EnKi to ten, za którego sie podaje? Jesteœ sk³onny uwierzyÌ wiêc w Ducha-Enki, a nie w biblijnego i chreœcijaùskiego Ducha Œwiêtego? Gdzie tu konsekwencja?

PS. Bêdê siê upiera³, ¿e nie by³o w Twoim nastawieniu ¿adnego wahania, uwa¿a³eœ, ¿e PCH chce zgubic ludzkoœÌ, a Ty znasz jak¹œ "prawdê".
Mora
Gość
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 20, 2008, 18:24:43 »

Tak jak mĂłwiÂłem sÂą nieÂścisÂłoÂści i jestem 50/50

Po za tym chyba odebraÂłeÂś tamtÂą rozmowĂŞ Âźle...
Pozdro  Chichot
Loukas
Gość
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 20, 2008, 18:27:42 »

ÂŹle? Czy mam wkleiĂŚ fragmenty z archiwum? ZresztÂą, to nie ma znaczenia. Twoja wola i sumienie, Âże nie potrafisz utrzymac jednej lini ideologicznej.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 18:28:13 wysłane przez Loukas » Zapisane
Mora
Gość
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 20, 2008, 18:30:29 »

ProszĂŞ bardzo DuÂży uÂśmiech

EDIT: Masz racjĂŞ ale moim zwyczajem jest Âże dzisiaj myÂślĂŞ tak a jutro inaczej nie lubiĂŞ tkwiĂŚ w jednej teorii ciÂągle
Tak samo zraÂżajÂą mnie stereotypy i tradycja
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 18:31:42 wysłane przez Mora » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 20, 2008, 18:49:20 »

Loukas, co w tym z³ego ¿e Mora pod wp³ywem ró¿nych informacji zmienia zdanie. Wg mnie, jeœli owe zmiany s¹ spowodowane jego przemysleiami, nie pod wp³ywem jakiœ nakazów, to œwiadczy to dobitnie i¿ siê rozwija. Ugruntowuje w swoich przekonaniach. Ja te¿ kiedyœ by³em tzw. chrzeœcijaninem i zmieni³em zdanie. Postawy jak¹ zajmujê dziœ te¿ nie nazwa³bym "tradycj¹".
Loukas
Gość
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 20, 2008, 18:53:36 »

nie pod wpÂływem jakiÂś nakazĂłw, to Âświadczy to dobitnie iÂż siĂŞ rozwija
Có¿, ok, problem w tym, ¿e zaraz byÌ mo¿e siê zwinie, bo to wygl¹da mi jednak na labilnoœÌ i konformizm. Gdyby sta³ siê chrzeœcijaninem powiedzia³byœ, ¿e cofa siê w rozwoju... Kiedy idzie wasz¹ drog¹, mówisz, ¿e to postêp. Powiedz prosze, czy to nie podwójne kryteria?

byÂłem tzw. chrzeÂścijaninem i zmieniÂłem zdanie
WidaĂŚ jeszcze sobie z tym do koĂąca nie poradziÂłeÂś, poniewaÂż wyraÂźnie odnosisz siĂŞ do chrzeÂścijaĂąstwa z pogardliwym dystansem.
jepi
Gość
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 20, 2008, 19:00:44 »

[Nie wiedziaÂłem, Âże Mp3-ka to taki shit. PrĂłbowaÂłem to jakoÂś poprawiĂŚ Audacitem, ale jest to tak mozolne zajĂŞcie, Âże przerwaÂłem edycjĂŞ w poÂłowie. Jak byÂś mĂłgÂł to podpowiedz mi, jaki program jest lepszy do tego typu poprawek audio.]

Nie myÂśl tak Âźle o formacie MP3:-) To tylko format. Co innego TwĂłj rejestrator. MoÂże byĂŚ kiepskiej jakoÂści. Nic nie piszesz o tym jakie miaÂłeÂś warunki nagrania oraz o tym co jest "zepsute". Masz sÂłaby poziom nagrania, szumy. Napisz. do poprawiania tego typu rzeczy nie wystarczy sam program. Musisz wiedzieĂŚ co chcesz uzyskaĂŚ i jak to zrobisz [ jak uÂżyjesz narzĂŞdzi]. Ja pracujĂŞ z uÂżyciem WaveLab f-my Steinberg. JeÂśli masz pytania, to napisz na e-maila. Pozdro,
jepi
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 20, 2008, 19:48:25 »

Jak pkisaÂłem o kk, byÂłem posÂądzany Âże jestem "stronniczy, wiĂŞc siĂŞ poprawilem i aby nie podkreslaĂŚ swych awersjii do konkretnego ugrupowania wspominam ogĂłlnie o chrzeÂścijaĂąstwie i do jasnej anieli , teÂż Âźle Szok. No có¿, ...  MrugniĂŞcie, trzeba jeszcze bardziej ogĂłlnie.

NapisaÂłeÂś:
"Gdyby staÂł siĂŞ chrzeÂścijaninem powiedziaÂłbyÂś, Âże cofa siĂŞ w rozwoju..."

czy mo¿e umknêlo Twej uwadze, ¿e on jest chrzeœcijaninem, Przynajmniej w potocznym s³owa tego znaczeniu, wiêc ju¿ nie mo¿e sie cofn¹Ì w tozwoju. Przed nim tylko wzlot.
Mora
Gość
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 20, 2008, 21:06:50 »

Có¿, ok, problem w tym, ¿e zaraz byÌ mo¿e siê zwinie, bo to wygl¹da mi jednak na labilnoœÌ i konformizm.
Mo¿e ktoœ na mój przet³umaczyÌ co to labilnoœÌ albo w ogóle mi wyt³umaczyÌ co on gada bo moja nie rozumieÌ ja u¿ywaÌ prosta jêzyka

WidaĂŚ jeszcze sobie z tym do koĂąca nie poradziÂłeÂś, poniewaÂż wyraÂźnie odnosisz siĂŞ do chrzeÂścijaĂąstwa z pogardliwym dystansem.

Nie tobie oceniaĂŚ innych...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 21:15:03 wysłane przez Mora » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 20, 2008, 21:17:10 »

Jedyne wyjÂście to zajrzeĂŚ do slownika-chyba JeÂżyka Polskiego.
To jest domena tych "wyksztaÂłciuchĂłw", zapĂŞdziĂŚ CiĂŞ w kozi rĂłg swÂą elokwencjÂą.
PÂłytkie to, ale u nich ciÂągle w cenie.
arteq
Gość
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 20, 2008, 21:58:32 »

Stanley: ale¿ ja proszê o prostotê. Prost¹ odpowiedŸ na proste pytanie. To nie ja uciekam siê do "wiem ale nie powiem", "nie jesteœcie gotow" etc. Wiêc zarzut trafi³ nie pod ten adres - proszê odnieœÌ to do mêtnych odpowiedzi i ich braku na pytania zadane samciowi. Powtórzê po raz setny: gdy pada proste pytanie które mo¿e potwierdziÌ wiarygodnoœÌ samcia i jego informacji nie otrzymujemy na nie odpowiedzi. Ostatnio - wspó³rzêdne nibiru. I co? Ano cisza, ¿e niby jest widziana przez silne teleskopy... czyli nadal brak mo¿liwoœci weryfikacji.
Straszysz mnie jak¹œ straszliw¹ kar¹? Za zadawanie prostych pytaù? Za wskazywanie na - delikatnie mówi¹c - "nieœcis³oœci w pch? Czy ja broniê komuœ dociekaÌ prawdy? Nie, wrêcz przeciwnie - namawiam do doka³dnemu przyjrzeniu siê ca³oœci.

Dariusz, ale¿ ja nie mam pretensji do Trojaùskiego, ¿e nie by³ w stanie wyjaœniÌ pewnych zagadnieù. Mam pretensje, ¿e zwiastuny by³y przygotowane w sposób który mówi³, ¿e jest w stanie to zrobiÌ, czy wrêcz zrobi³ i aby je poznaÌ wystarczy obejrzeÌ program. Przecie¿ zdajesz sobie sprawê, ¿e jest ró¿nica pomiêdzy deklaracj¹ a jej spe³nieniem. W tym przypadku - NDW - nie mo¿na powiedzieÌ, ¿e chcia³, ale nie wysz³o - wszak zwiastun by³ przygotowywany do ISTNIEJ¥CEGO programu. Do tego takie dzia³ania by³y nagminne. Przyk³ad: w zwiastunie "wyjœnimy zagadkê krêgów zbo¿owych w wylatowie", a w programie...
Po prostu dla mnie to nie uczciwe.

Mora
Gość
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 20, 2008, 22:03:23 »

Taka jest prawda ¿e je¿eli Trojanowskiemu powiedzieli ¿e nie mo¿e tego to tego nie zrobi i mia³ ograniczone mo¿liwoœci im jedynie zale¿y na zbijanie kasy wiêc ich nie obchodzi³o czy to mo¿e byÌ prawdziwe czy nie oni patrzyli czy ogl¹dalnoœÌ roœnie czy spada to by³ dla nich priorytet a nie jakieœ zjawiska para. A prawdziwych powodów zdjêcia z anteny programu chyba siê nigdy nie dowiem.
arteq
Gość
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 20, 2008, 22:09:16 »

Tak Mora, ale to nie zmienia i nie neguje mojej opinii. Oczywiœcie mog³o tak byÌ, ¿e nie mia³ wp³ywu na zwiastuny czy te¿ dok³adn¹ treœÌ programu, ale wtedy widz¹c to móg³ zwyczajnie odejœÌ aby nie braÌ udzia³u w tym procederze, prawda? Z jakiœ wzglêdów pozosta³ i tkwi³ w tym - za to ponosi odpowiedzialnosÌ.

JednÂą rzecz trzeba mu przyznaĂŚ - zwiedziÂł kawaÂł Âświata. ;] 
Mora
Gość
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 20, 2008, 22:13:26 »

To prawda pamiêtam odcinek w którym pojecha³ do jakiœ Indian i szamanka mu wró¿y³a ile po¿yje to by³a jakaœ d¿ungla mo¿e Brazylia nie wiem. Uœmiech Po za tym Trojanowski musia³ z czegoœ ¿yÌ nie? Niestety te cholerne pieni¹dze go trzyma³y i nie jest moim celem negowanie twojej opinii tylko chcê powiedzieÌ co ja myœlê.
arteq
Gość
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 20, 2008, 22:19:35 »

Mora, nie wiemy dlaczego byÂł w tym programie - moÂżemy wysnuwaĂŚ swoje przypuszczenia do tego argumentujÂąc je. Po to jesteÂśmy na forum aby poznawaĂŚ opinie innych - to rozszerza nasze postrzeganie.

NawiÂązujÂąc do Twojej wypowiedzi, lecz nie odnoszÂąc jej bezpoÂśrednio do Trojanowskiego: "z czegoÂś musiaÂł ÂżyĂŚ" - nie usprawiedliwia nas. Bardzo prawdopodobnym jest, Âże znaleÂźlibyÂśmy uczciwe zajĂŞcie, ale... - no wÂłaÂśnie - ale moÂże nie byÂłoby tak popÂłatne, albo tak atrakcyjne, albo wygodne, albo...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #48 : Wrzesień 20, 2008, 22:23:12 »

CzeœÌ Mora Uœmiech
Na sympozjum w Kielcach rozmawia³am z red.Januszem Zagórskim. Spyta³am go o program "Nie do wiary" i Pana Trojanowskiego.Powiedzia³ ¿e narazie nie bedzie tego programu w TVN ale p.Trojanowski szykuje podobny program w Polsacie.Narazie bedzie odcinek pilotuj¹cy(niestety nie znam terminu) a jak bêdzie mia³ du¿¹ ogl¹dalnoœÌ to bêd¹ nastêpne.
Pozdrawiam

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Mora
Gość
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 20, 2008, 22:31:20 »

Aha to fajnie by byÂło DuÂży uÂśmiech
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: