Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 00:11:09

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sympozjum w Kielcach 14 wrzesieñ 2008  (Przeczytany 52081 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Wrzesieñ 20, 2008, 14:50:26 »

Poka¿cie mi chocia¿ jedn±, konkretn± odpowied¼ Sam'a, której prawdziwo¶æ mo¿na namacalnie sprawdziæ...
A czy tre¶æ choæby... poni¿szego materia³u to rzeczywisto¶æ wirtualna? Jak my¶lisz, dlaczego program NdW zosta³ zdjêty z anteny, pomimo wyj±tkowo du¿ej ogl±dalno¶ci?
Napisz meila do Macieja Trojanowskiegoto mo¿e trochê wiêcej Ci wyja¶ni. Pozdrawiam;-

http://rok-2012.blogspot.com/2008/06/proroctwo-2012-tvn-nie-do-wiary.html

Pozosta³ych LDW i OS równie¿.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Wrzesieñ 20, 2008, 15:02:18 »

Jak dla mnie to w lwiej czê¶ci odcinków by³o zwyczajne lanie wody. Zwiastuny by³y przygotowywane tak aby wzbudziæ ciekawo¶æ i zapewniæ ogl±dalno¶æ. Szumne zapowiedzi  w stylu "ujawnimy...", "odkryjemy jedn± z najwiêkszych zagadek..." nie mia³y ¿adnego odzwierciedlenia w ca³o¶ci audycji. Program pomimo obietnic nie dawa³ odpowiedzi na sprytnie - pod k±tem widza - postawione pytania. O czym napisa³em konsultowa³em z wieloma osobami, pyta³em jak oni na to patrz±, wnioski by³y podobne.

Czyli program w stylu pch - du¿o obietnic, ciekawostek, mniej konkretów...
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Wrzesieñ 20, 2008, 15:53:33 »

>Arteq< jako ten najm±drzejszy na forum musisz znaæ frazê "Wiedza Jest Odpowiedzialno¶ci±". Pora ju¿ Ci wyj¶æ z punktu, w którym nie potrafisz poj±æ najprostszych rzeczy i odpowiedzi pojawiaj±cych siê w miarê ich przyswajania.
Jeszcze raz powtórzê "ODPOWIEDZI LE¯¡ W PROSTOCIE", a nie w autorytatywnych, przem±drza³ych "gdybankach" ziemskich cwaniaków, ¿eruj±cych na utrzymaniu wszystkich pozosta³ych w ciemnocie.- "To se ne wrati" ju¿ nigdy na Ziemi.

Mo¿e Samuel powinien jednak podaæ dok³adn± odpowied¼ na kwestiê kto kropn±³ JFK, albo kto stoi za zamachami WTC? - I tak ju¿ wg mnie za du¿o powiedzia³. Dlaczego nikt nie poszed³ do tej pory za tropem "Bursztynowej Komnaty", która znajduje siê w Walimiu. Sekret,- co? A mo¿e fotografie Wiliama Browna przedstawiaj±ce znaleziska obecnie wykopywane z piasku to te¿ efekt obróbki w Photoshopie? Najbardziej ze wszystkich ludzi na Ziemi wspó³czujê w³a¶nie tym, którzy przeszkadzaj± w zrozumieniu powagi sytuacji. Ich zap³ata bêdzie najbardziej spektakularn± ze wszystkich pozosta³ych zap³at za pomoc. Nie by³e¶ w piekle, wiêc jeszcze nie wiesz jak± sobie szykujesz zap³atê. Doprawdy,- g³êboko Ci wspó³czujê. Pozdrawiam.
LDW i OS te¿.   
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Wrzesieñ 20, 2008, 16:01:46 »

Uwa¿am ¿e by³ to bardzo ciekawy program. Praktycznie jedyny (pionierski) który odwa¿y³ poruszyæ tematy tabu. Tematy, które omawiane byly cichaczem tylko w malych grupkach, aby nie daj Bo¿e nie poczytano nas (kt orzy mieli odwagê poruszaæ te sprawy) nie przypisano miana dziwaków, heretyków.
Podziwiaæ nale¿y Trojanowskiego za ¶mia³o¶æ, za to ¿e praktycznie nie dysponuj±c ¿adnym dostosowanym do tego sprzêtem (o ile wiem do dzi¶ takiego sprzêtu nie ma) probowal wyja¶niæ "niewyja¶nione". St±d miêdzy innymi niedosyt, wyrazy niezadowolenia sceptyków.
Powinien wrócic na antenê w tej b±d¼ innej formie.
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 20, 2008, 16:37:45 »

a nie w autorytatywnych, przem±drza³ych "gdybankach" ziemskich cwaniaków, ¿eruj±cych na utrzymaniu wszystkich pozosta³ych w ciemnocie.- "To se ne wrati" ju¿ nigdy na Ziemi.
Tak? A wiesz na czym ¿eruj± szarlatani? Na wzbudzaniu w¶ród t³uszczy niechêci do intelektu - ot co...
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 20, 2008, 16:48:25 »

Nie do wiary to by³ znakomity program od niego siê zacz±³em tym interesowaæ chodzi mi o zjawiska para itp.
Szarlatani hehe jakie ³adne s³owo na ludzi którzy chc± pokazaæ ¿e ¶wiat to nie tylko pieni±dze i cztery ¶ciany. Fakt s± ludzie którzy ¿eruj± na ludziach pisz±c nie prawdê tylko po to by zarobiæ ale jak rozpoznaæ szarlatana to jest w zasadzie nie mo¿liwe chocia¿ Szarlatan bêdzie próbowa³ ciê przekonaæ na si³ê do swojej ideologi a Osoba O¶wiecona bêdzie ci jedynie dawaæ wskazówki i to od ciebie bêdzie zale¿eæ czy co¶ z tym zrobisz

Takie jest w³a¶nie PCh oni nikogo nie zmuszaj± ale osoby z starszego pokolenia i osoby spaczone ideologi± ko¶cio³a uznaj± to za szarlatanerie... sorka jak kogo¶ obrazi³em ale takie jest moje zdanie i go nie zmieniê.

Chyba najlepsz± rzecz± jest ¿e mo¿na samemu sprawdziæ jaka jest pani Lucyna umówiæ siê na sesjê prywatn±... kto¶ ju¿ o tym pisa³
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 20, 2008, 17:08:52 »

Takie jest w³a¶nie PCh oni nikogo nie zmuszaj± ale osoby z starszego pokolenia i osoby spaczone ideologi± ko¶cio³a uznaj± to za szarlatanerie... sorka jak kogo¶ obrazi³em ale takie jest moje zdanie i go nie zmieniê.
Czy to Ty nie chcia³e¶ wyjawiaæ jakichs strasznych "prawd" o PCH?
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 20, 2008, 17:18:05 »

Czy to Ty nie chcia³e¶ wyjawiaæ jakichs strasznych "prawd" o PCH?
Tak to ja xD
Mam kilka zdañ na temat PCh
m.in. T± straszn± prawd± MO¯E byæ ¿e Enki k³amie i jest obcym a nie duchem ¶wiêtym.
ale patrz±c po tym co mówi sam Enki trudno jest mi uwierzyæ ¿e k³amie i nie rozumiem po co zacytowa³e¶ ten fragment wypowiedzi?
Chyba rozumie próbujesz ze mnie uczyniæ przed lud¼mi na forum ¿e jestem wrogo nastawiony do PCh ale tak nie jest gdybym by³ wrogo nastawiony moje wypowiedzi by wygl±da³y inaczej do PCh jestem nastawiony 50/50 z jednej strony Enki jest nasz± nadziej± a z drugiej mo¿e byæ nasz± zgub± dlatego podchodzê do PCh z dystansem.

Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 20, 2008, 18:14:35 »

Widzisz... skoro jeste¶ tak niezale¿nie my¶l±c± jednostk±, nie chcesz poddawac siê niczyjemu wp³ywowi, samemu kreowaæ w³asn± wiarê... có¿, dlaczego dopuszczasz mo¿liwo¶æ, ¿e EnKi to ten, za którego sie podaje? Jeste¶ sk³onny uwierzyæ wiêc w Ducha-Enki, a nie w biblijnego i chre¶cijañskiego Ducha ¦wiêtego? Gdzie tu konsekwencja?

PS. Bêdê siê upiera³, ¿e nie by³o w Twoim nastawieniu ¿adnego wahania, uwa¿a³e¶, ¿e PCH chce zgubic ludzko¶æ, a Ty znasz jak±¶ "prawdê".
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Wrzesieñ 20, 2008, 18:24:43 »

Tak jak mówi³em s± nie¶cis³o¶ci i jestem 50/50

Po za tym chyba odebra³e¶ tamt± rozmowê ¼le...
Pozdro  Chichot
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Wrzesieñ 20, 2008, 18:27:42 »

¬le? Czy mam wkleiæ fragmenty z archiwum? Zreszt±, to nie ma znaczenia. Twoja wola i sumienie, ¿e nie potrafisz utrzymac jednej lini ideologicznej.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 20, 2008, 18:28:13 wys³ane przez Loukas » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Wrzesieñ 20, 2008, 18:30:29 »

Proszê bardzo Du¿y u¶miech

EDIT: Masz racjê ale moim zwyczajem jest ¿e dzisiaj my¶lê tak a jutro inaczej nie lubiê tkwiæ w jednej teorii ci±gle
Tak samo zra¿aj± mnie stereotypy i tradycja
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 20, 2008, 18:31:42 wys³ane przez Mora » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Wrzesieñ 20, 2008, 18:49:20 »

Loukas, co w tym z³ego ¿e Mora pod wp³ywem ró¿nych informacji zmienia zdanie. Wg mnie, je¶li owe zmiany s± spowodowane jego przemysleiami, nie pod wp³ywem jaki¶ nakazów, to ¶wiadczy to dobitnie i¿ siê rozwija. Ugruntowuje w swoich przekonaniach. Ja te¿ kiedy¶ by³em tzw. chrze¶cijaninem i zmieni³em zdanie. Postawy jak± zajmujê dzi¶ te¿ nie nazwa³bym "tradycj±".
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Wrzesieñ 20, 2008, 18:53:36 »

nie pod wp³ywem jaki¶ nakazów, to ¶wiadczy to dobitnie i¿ siê rozwija
Có¿, ok, problem w tym, ¿e zaraz byæ mo¿e siê zwinie, bo to wygl±da mi jednak na labilno¶æ i konformizm. Gdyby sta³ siê chrze¶cijaninem powiedzia³by¶, ¿e cofa siê w rozwoju... Kiedy idzie wasz± drog±, mówisz, ¿e to postêp. Powiedz prosze, czy to nie podwójne kryteria?

by³em tzw. chrze¶cijaninem i zmieni³em zdanie
Widaæ jeszcze sobie z tym do koñca nie poradzi³e¶, poniewa¿ wyra¼nie odnosisz siê do chrze¶cijañstwa z pogardliwym dystansem.
jepi
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Wrzesieñ 20, 2008, 19:00:44 »

[Nie wiedzia³em, ¿e Mp3-ka to taki shit. Próbowa³em to jako¶ poprawiæ Audacitem, ale jest to tak mozolne zajêcie, ¿e przerwa³em edycjê w po³owie. Jak by¶ móg³ to podpowiedz mi, jaki program jest lepszy do tego typu poprawek audio.]

Nie my¶l tak ¼le o formacie MP3:-) To tylko format. Co innego Twój rejestrator. Mo¿e byæ kiepskiej jako¶ci. Nic nie piszesz o tym jakie mia³e¶ warunki nagrania oraz o tym co jest "zepsute". Masz s³aby poziom nagrania, szumy. Napisz. do poprawiania tego typu rzeczy nie wystarczy sam program. Musisz wiedzieæ co chcesz uzyskaæ i jak to zrobisz [ jak u¿yjesz narzêdzi]. Ja pracujê z u¿yciem WaveLab f-my Steinberg. Je¶li masz pytania, to napisz na e-maila. Pozdro,
jepi
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Wrzesieñ 20, 2008, 19:48:25 »

Jak pkisa³em o kk, by³em pos±dzany ¿e jestem "stronniczy, wiêc siê poprawilem i aby nie podkreslaæ swych awersjii do konkretnego ugrupowania wspominam ogólnie o chrze¶cijañstwie i do jasnej anieli , te¿ ¼le Szok. No có¿, ...  Mrugniêcie, trzeba jeszcze bardziej ogólnie.

Napisa³e¶:
"Gdyby sta³ siê chrze¶cijaninem powiedzia³by¶, ¿e cofa siê w rozwoju..."

czy mo¿e umknêlo Twej uwadze, ¿e on jest chrze¶cijaninem, Przynajmniej w potocznym s³owa tego znaczeniu, wiêc ju¿ nie mo¿e sie cofn±æ w tozwoju. Przed nim tylko wzlot.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Wrzesieñ 20, 2008, 21:06:50 »

Có¿, ok, problem w tym, ¿e zaraz byæ mo¿e siê zwinie, bo to wygl±da mi jednak na labilno¶æ i konformizm.
Mo¿e kto¶ na mój przet³umaczyæ co to labilno¶æ albo w ogóle mi wyt³umaczyæ co on gada bo moja nie rozumieæ ja u¿ywaæ prosta jêzyka

Widaæ jeszcze sobie z tym do koñca nie poradzi³e¶, poniewa¿ wyra¼nie odnosisz siê do chrze¶cijañstwa z pogardliwym dystansem.

Nie tobie oceniaæ innych...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 20, 2008, 21:15:03 wys³ane przez Mora » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Wrzesieñ 20, 2008, 21:17:10 »

Jedyne wyj¶cie to zajrzeæ do slownika-chyba Je¿yka Polskiego.
To jest domena tych "wykszta³ciuchów", zapêdziæ Ciê w kozi róg sw± elokwencj±.
P³ytkie to, ale u nich ci±gle w cenie.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Wrzesieñ 20, 2008, 21:58:32 »

Stanley: ale¿ ja proszê o prostotê. Prost± odpowied¼ na proste pytanie. To nie ja uciekam siê do "wiem ale nie powiem", "nie jeste¶cie gotow" etc. Wiêc zarzut trafi³ nie pod ten adres - proszê odnie¶æ to do mêtnych odpowiedzi i ich braku na pytania zadane samciowi. Powtórzê po raz setny: gdy pada proste pytanie które mo¿e potwierdziæ wiarygodno¶æ samcia i jego informacji nie otrzymujemy na nie odpowiedzi. Ostatnio - wspó³rzêdne nibiru. I co? Ano cisza, ¿e niby jest widziana przez silne teleskopy... czyli nadal brak mo¿liwo¶ci weryfikacji.
Straszysz mnie jak±¶ straszliw± kar±? Za zadawanie prostych pytañ? Za wskazywanie na - delikatnie mówi±c - "nie¶cis³o¶ci w pch? Czy ja broniê komu¶ dociekaæ prawdy? Nie, wrêcz przeciwnie - namawiam do doka³dnemu przyjrzeniu siê ca³o¶ci.

Dariusz, ale¿ ja nie mam pretensji do Trojañskiego, ¿e nie by³ w stanie wyja¶niæ pewnych zagadnieñ. Mam pretensje, ¿e zwiastuny by³y przygotowane w sposób który mówi³, ¿e jest w stanie to zrobiæ, czy wrêcz zrobi³ i aby je poznaæ wystarczy obejrzeæ program. Przecie¿ zdajesz sobie sprawê, ¿e jest ró¿nica pomiêdzy deklaracj± a jej spe³nieniem. W tym przypadku - NDW - nie mo¿na powiedzieæ, ¿e chcia³, ale nie wysz³o - wszak zwiastun by³ przygotowywany do ISTNIEJ¡CEGO programu. Do tego takie dzia³ania by³y nagminne. Przyk³ad: w zwiastunie "wyj¶nimy zagadkê krêgów zbo¿owych w wylatowie", a w programie...
Po prostu dla mnie to nie uczciwe.

Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Wrzesieñ 20, 2008, 22:03:23 »

Taka jest prawda ¿e je¿eli Trojanowskiemu powiedzieli ¿e nie mo¿e tego to tego nie zrobi i mia³ ograniczone mo¿liwo¶ci im jedynie zale¿y na zbijanie kasy wiêc ich nie obchodzi³o czy to mo¿e byæ prawdziwe czy nie oni patrzyli czy ogl±dalno¶æ ro¶nie czy spada to by³ dla nich priorytet a nie jakie¶ zjawiska para. A prawdziwych powodów zdjêcia z anteny programu chyba siê nigdy nie dowiem.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Wrzesieñ 20, 2008, 22:09:16 »

Tak Mora, ale to nie zmienia i nie neguje mojej opinii. Oczywi¶cie mog³o tak byæ, ¿e nie mia³ wp³ywu na zwiastuny czy te¿ dok³adn± tre¶æ programu, ale wtedy widz±c to móg³ zwyczajnie odej¶æ aby nie braæ udzia³u w tym procederze, prawda? Z jaki¶ wzglêdów pozosta³ i tkwi³ w tym - za to ponosi odpowiedzialnosæ.

Jedn± rzecz trzeba mu przyznaæ - zwiedzi³ kawa³ ¶wiata. ;] 
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Wrzesieñ 20, 2008, 22:13:26 »

To prawda pamiêtam odcinek w którym pojecha³ do jaki¶ Indian i szamanka mu wró¿y³a ile po¿yje to by³a jaka¶ d¿ungla mo¿e Brazylia nie wiem. U¶miech Po za tym Trojanowski musia³ z czego¶ ¿yæ nie? Niestety te cholerne pieni±dze go trzyma³y i nie jest moim celem negowanie twojej opinii tylko chcê powiedzieæ co ja my¶lê.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Wrzesieñ 20, 2008, 22:19:35 »

Mora, nie wiemy dlaczego by³ w tym programie - mo¿emy wysnuwaæ swoje przypuszczenia do tego argumentuj±c je. Po to jeste¶my na forum aby poznawaæ opinie innych - to rozszerza nasze postrzeganie.

Nawi±zuj±c do Twojej wypowiedzi, lecz nie odnosz±c jej bezpo¶rednio do Trojanowskiego: "z czego¶ musia³ ¿yæ" - nie usprawiedliwia nas. Bardzo prawdopodobnym jest, ¿e znale¼liby¶my uczciwe zajêcie, ale... - no w³a¶nie - ale mo¿e nie by³oby tak pop³atne, albo tak atrakcyjne, albo wygodne, albo...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #48 : Wrzesieñ 20, 2008, 22:23:12 »

Cze¶æ Mora U¶miech
Na sympozjum w Kielcach rozmawia³am z red.Januszem Zagórskim. Spyta³am go o program "Nie do wiary" i Pana Trojanowskiego.Powiedzia³ ¿e narazie nie bedzie tego programu w TVN ale p.Trojanowski szykuje podobny program w Polsacie.Narazie bedzie odcinek pilotuj±cy(niestety nie znam terminu) a jak bêdzie mia³ du¿± ogl±dalno¶æ to bêd± nastêpne.
Pozdrawiam

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Wrzesieñ 20, 2008, 22:31:20 »

Aha to fajnie by by³o Du¿y u¶miech
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: