Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 21:05:31

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kolejne dzia³ania Samuela dla osi±gniêcia zamierzonego celu ????  (Przeczytany 82130 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Laguna__
Go¶æ
« : Luty 01, 2009, 15:58:01 »

Witam Pañstwa

Zamieszcze tu pytanie jakie obiecno mi , ¿e bêdzie zadane na sesji w Bydgoszczy , bo niestety zbyt pó¿no dowiedzia³am siê o sesji ...
A swoj± drog± ciekawa jestem czy zostanie ono zadane Samuelowi i jak na nie zareaguje...

1. Dlaczego Samuel mysli , ze wzniesienie sie na poziom wyzej przy pomocy zlozenia holdu Bogini Inanna spowoduje odzyskanie wladzy przez NIEGO... Odzyskanie a raczej uwolnienie energii zenskiej na poziomie Sumerów nic juz nie da ... wiec dlaczego mysli ,ze to jeszcze pomoze odzyskac Samuelowi wladze nad ziemia, chce sie jednoczesnie posluzyc energia zenska i dokonac krwawej zemsty i wojny poprzez swoja corke Inanna..a jednoczesnie zebrac energie na otworzenie przejscia Bramy Isztar.

A teraz Pañstwu wyja¶nie sk±d u mnie takie pytanie ...
Wedlug moich odbiorow Samuel chce poprzez medytacje zbiorowe jakie odbywaj± siê na ca³ym ¶wiecie (pod przykrywk± zacnych celów)  zebrac energie ... na zlo¿enie ho³du (ofiary) swojej corce -Inanna , ktora jest reprezentantka energii ¿eñskiej - ¿eñskiego pierwiastka (wenus) .. ktora dokona  krwawej zemsty ,(mowiac prosto chce odblokowac dzialanie energii zenskiej , ktora byla przez wieki zablokowana i poslu¿yc sie do swoich celów . wi±¿e siê to z utworzeniem siatki osób z energi± ¿eñska , które wykonaj± pracê , to równie¿ kolejne ofiary , bo znamy juz mechanizmy dzialania - ale to nie tylko to.. po krwawym ataku , a tu jest rownie¿ WYBRANIEC(i pojawia siê pytanie czy¿by nasz Obama?) - i uwaga ku zdumieniu i  jest to mê¿czyzna (ale nosz±cy w sobie pierwiastek ¿eñski , który jest najsilniejszym pierwiastkiem ),,a wszystko po to , aby otworzyæ przejscie zwane brama Isztar( do tego jeszcze nie doszlam ,ale podejrzewam ze s± 4 takie bramy , niestety za ma³o znam sie na paranaukach .. mogê tylko pisac to co sama odbieram ) Rodzi sie tylko pytanie , ile bram zostalo juz otwartych, bo to chyba wyglada ,¿e jest ca³y mechanizm potrzebny do uruchomienia ,, i  nieprawd± jest, ¿e znalezienie mumi jest urzadzeniem . raczej jest tylko ostanim ogniwem , a wszytko po to , aby uwolnic swojego syna Madruka,, a moze uda sie jednoczesnie dostac jemu samemu na ziemie i na nowo na niej zapanowac, tyle ¿e juz w nowych warunkach , czyli po przemianie i zmian jakie bed± sie dokonywac do roku 2012 ..
ZATEM kochani walka o ziemie i Nas samych trwa ,a w 2012r. to bêdzie uwienczenie dzie³a -oby tego , które dla Nas ludzi bêdzie tym najkorzystniejszym ........
pozdrawiam wszystkich Forumowiczów ...

Dodam jeszcze : Medytacja , która ma s³u¿yæ temu celowi Samuela Enki ma odbyæ siê  15 lutego . zatem zastanówmy siê czy to dla NAS zacny cel ...odpowiedzi pozostawiam ka¿demu z Pañstwa wedle tego co sam czuje..
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 16:01:22 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Luty 01, 2009, 17:34:29 »

Kiarus
Z niektórych ¿róde³l i przekazów wynika jn..
Isztar(Inanna) wed³ug g³ównych przekazów przedstawiana jest jako córka boga Ana. Ale by³a te¿ uwa¿ana za córkê boga ksiê¿yca Nanny (Sina) i siostrê boga s³oñca Utu (Szamasza). W jeszcze innych przekazach by³a córk± Enlila a nawet Enkiego. Siostr± jej by³a Ereszkigal, bogini ¶wiata podziemnego Kur, a pos³ank± bogini ..... Tak¿e wszystko jest uzale¿nione od ¿ród³a z jakiego pochodzi przekaz...

Znalaz³am równie¿ fragmenty w mitologii Sumeryjskiej , która wspomina w³a¶nie o takim pokrewieñstwie.....chocia¿ nie ma to w³a¶ciwie , a¿ takiego znaczenia
http://www.zgapa.pl/zgapedia/Inanna.html
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 17:35:25 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Luty 01, 2009, 17:39:35 »

Z³y Samuel i jego brygada ma niecny cel - chc± przej±æ Ziemie ! Brakuje jeszcze Kapitana Planety i ju¿ by³by dobry komiks.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2009, 17:43:00 »

Laguna bardzo ciekawe, obraz siê powoli rozja¶nia ale ja jednak by³ polega³ na tym co pisze Kiara o rodzinie Samuela - Enkiego, a nie na jaki¶ tam przekazach i domys³ach NAUKOWCÓW, którzy my¶l± wy³±cznie MATERIALNIE!

Kap³an 718'
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2009, 18:11:30 »

Kap³an o jakich piszesz naukowcach ... bo czego¶ tu nie rozumiem... to co napisa³am to czysty przekaz odbiór tego co wiem , tu nauka nie ma nic do rzeczy , troche mo¿e podepta³am po palcach Enkiemu w jego poczynaniach i kolejnych krokach ...Ale napisze w ten sposób Enki , cze¶ciowo swoj± prac± mo¿e przez pomy³kê i ryzyko przyczynic siê do dokonania  dobra dla ludzi .. oby siê pomyli³ z korzy¶ci± dla Nas ......
Laguna bardzo ciekawe, obraz siê powoli rozja¶nia ale ja jednak by³ polega³ na tym co pisze Kiara o rodzinie Samuela - Enkiego, a nie na jaki¶ tam przekazach i domys³ach NAUKOWCÓW, którzy my¶l± wy³±cznie MATERIALNIE!

Kap³an 718'
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 18:12:58 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Luty 01, 2009, 18:47:41 »

Jak dla mnie wydaje siê to kompletnym nonsensem to wszystko. Dlaczego? Bo mówicie o jakie¶ rodzince samcia Du¿y u¶miech a zastanawia mnie sk±d wy o tym wiecie? hmmm? A mo¿e Samuel podrzuci³ wam to pod nosek aby¶cie tak my¶leli?

Chyba kto¶ tutaj za du¿o siê naczyta³ o bogach sumeryjskich.

Powiem jeszcze dwa zdania. Po pierwsze dajcie sobie dystans do roku 2012 bo je¿eli wtedy nic siê nie wydarzy to ¿al mi waszej psyche. Bêdziecie siê z tego podnosiæ latami. Po drugie to co mówicie byæ mo¿e jest prawd±. Kiedy¶ te¿ wszyscy my¶leli ¿e ziemia jest p³aska. U¶miech

Jak by na to nie patrz±c to i tak wiêkszo¶æ wersji "ZMIAN NA ZIEMI" koñczy siê zbawiennie dla ludzko¶ci. Wiêc tak czy siak ludzko¶æ przetrwa. Jeste¶my jak karaluchy... Mrugniêcie

Pozdrawiam Ciep³o
Mora Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 18:48:19 wys³ane przez Mora » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Luty 01, 2009, 19:26:52 »

Nie, Mora, nie którzy my¶l± o wiele dalej ni¿ Ci siê mog³o przy¶niæ! o rodziniê Enkiego wiadomo MNÓSTWO - trzeba tylko umieæ CZYTAÆ I MY¦LEÆ SAMODZIELNIE! sa sposoby na poznanie pewnych informacji, o których naukowcy pojêcia nie maj± i ja z takiej korzystam, to co robi Enki teraz - zosta³o ju¿ przepowiedziane tysi±ce lat temu - mit to pewien przekaz zawieraj±cy MIÊDZY WIERSZAMI informacje staro¿ytnych - co do Bogów Sumeru to tu sprawa jest za bardzo skompikowana - nie wyja¶nie wam tego bo inaczej rozumiemy s³owo "BÓG" dla mnie to pewna koncepcja a dla wiêkszo¶ci wiadomo co...

Inanna to w kulturze ¿ydowskiej / hebrajskiej LILITH - i to t³umaczy WSZYSTKO tym co maj± uszy do s³uchania i oczy do patrzenia!

P.S. Mora dla MNIE siê juz du¿o dzieje a w 2012 wydarzy siê co¶ wyj±tkowego dla ZIIEMII ale nie fizycznie lecz duchowo - a Ty nawet tego nie zobaczysz i nie odczujesz tak my¶l±c jak teraz, co pokazujesz w postach... naiwny jest ten co my¶li, ¿e w mojej pracy dla PCH piszê w sensie FIZYCZNIE, absolutnie NIE! chodzi o sens duchowy i to juz siê zaczê³o wype³niaæ, mamy rok 2009, 9 jest dope³nieniem cyklu a 12 jego zamkniêciem - Faraon sie obudzi i ujrzy ¦wiat³o - jest to najwiêksza z tajemnic staro¿ytnych egipcjan, tyle, ¿e nie fizyczne, mam pewno¶æ, dotar³em do opisów z Ksiêgi Umar³ych i zaczynem rozumieæ powoli tak jak oni kilka tysiêcy lat temu - bo zy³em wtedy tam U¶miech

Kap³an 718'
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 19:36:38 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 01, 2009, 20:29:08 »

Jak dla mnie wydaje siê to kompletnym nonsensem to wszystko. Dlaczego? Bo mówicie o jakie¶ rodzince samcia Du¿y u¶miech a zastanawia mnie sk±d wy o tym wiecie? hmmm? A mo¿e Samuel podrzuci³ wam to pod nosek aby¶cie tak my¶leli?

Chyba kto¶ tutaj za du¿o siê naczyta³ o bogach sumeryjskich.

Powiem jeszcze dwa zdania. Po pierwsze dajcie sobie dystans do roku 2012 bo je¿eli wtedy nic siê nie wydarzy to ¿al mi waszej psyche. Bêdziecie siê z tego podnosiæ latami. Po drugie to co mówicie byæ mo¿e jest prawd±. Kiedy¶ te¿ wszyscy my¶leli ¿e ziemia jest p³aska. U¶miech

Jak by na to nie patrz±c to i tak wiêkszo¶æ wersji "ZMIAN NA ZIEMI" koñczy siê zbawiennie dla ludzko¶ci. Wiêc tak czy siak ludzko¶æ przetrwa. Jeste¶my jak karaluchy... Mrugniêcie

Pozdrawiam Ciep³o
Mora Mrugniêcie

Mora to nie tak jest jak napisa³e¶ , Ja nie oczyta³am siê o Bogach Sumeryjskich to nie tak ... Najpierw dostaje iformacje , one maj± najró¿niejsze ¿ród³a niestety nie mogê wyja¶niæ w jaki sposób rozkodowywuje wiadomosæi i cele SAMCIA..a raczej jego kroki .....
Powiem tak , aby rozkodowaæ przysz³o¶c , która siê rysuje .. trzeba siêgn±æ do przesz³o¶ci o BOGACH Sumeryjskich czytam tylko wtedy je¶li jest przes³anka , która mówi i daje wskazówke na temat konkretnych dzia³añ na rzecz przysz³o¶ci , ale czesto odpowiedzi na nie znjaduja siê w³±¶nie w przesz³o¶ci , wtedy siêgam po paranauki one bowiem czesto s± kluczem ....
2. Odno¶nie tego wyczekiwania na rok 012 , równie¿ to nie tak jak my¶lisz . rok 012 przyniesie nam jedynie wyklarowane prace jakie obecnie s± wypracowywane , tak serio to rok 012 jest tylko punktem kulminacyjnym , ale tylko rostrzygniêciem , a nie cudown± przemian± ,-przemiany i to te najwa¿niejsze  s± i odbywaj± siê w³a¶nie obecnie i tak bedzie do roku kulminacji , dlatego to praca w tej chwili "tu i teraz" jest wa¿na sama w sobie , nikt ¶wiadomy nie czeka na rok 012 , bo wie ,¿e walka trwa obecnie .. jakiekolwiek spekulacje na temat roku kulminacji nie ma nawet sensu lepiej skupiæ siê na pracy obecnie i to dotyczy ka¿dej ¿yj±cej jednostki na ziemi.......

3, Zgadzam siê ,¿e Samcio mo¿e czesto czyniæ , podsuwaæ my¶li , aby Nas w czym¶ zwyczajnie zmyliæ ,u¶piæ czujno¶æ, dlatego my¶lê -warto jednak braæ pod uwagê wszystkie Jego poczynania nawet te , które mia³yby wpu¶ciæ Nas w przys³owiowe maliny , ale tu czêsto paranauki daj± du¿e prawdopodobieñstwo ,i¿ nie s± to zwyk³e poczynania , bo s± one zbyt potê¿ne i wa¿ne, my¶lê Kap³anie wiesz o czym pisze ...bo korzystasz z wiedzy kaba³y,paranauk, a mo¿e i gematrii.............
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 20:49:38 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 01, 2009, 20:48:21 »

postrzegam to Laguna tak samo jak Ty - DOK£ADNIE! - dlatego swoj± czê¶æ pracy wykonujê ju¿ od 2000 roku, teraz w 2009 bêdzie koniec cyklu a w 2012 - kulminacja!!!

mnie ju¿ siê nie da zmyliæ! kroczê Drog± Boga ale z dala od Ko¶cio³a - to droga fa³szu a Bóg - Prawdy, ju¿ jestem ponad to wszystko, zajê³o mi to a¿ 25 LAT!!!!!!!!

pozdrawiam
Kap³an 718'
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 20:53:01 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 01, 2009, 21:51:25 »

Wiêc w woli wyja¶nienia.

Dobra nie bêdê siê sprzecza³ z t± wasz± wiedz± bo ja nie znam siê na mitologii sumeryjskiej gematrii.

Co do 2012 to uwierzcie ¿e mam g³êbok± nadziejê ¿e dojdzie do przemiany duchowej. Ale my¶lê te¿ realnie. A to ¿e powiedzia³em wam ¿eby¶cie mieli dystans do roku 2012 to chcia³em powiedzieæ aby¶cie nie byli zbyt pewnie siebie, ¿yczê wam dobrze ale b±d¼cie ostro¿ni. To tak jak przywo³ywaniem duchów z³e nastawienie lub z³a interpretacja mo¿e zakoñczyæ siê opêtaniem.

To tyle

Pozdro
Mora U¶miech
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 01, 2009, 22:29:16 »

Wiêc w woli wyja¶nienia.

Dobra nie bêdê siê sprzecza³ z t± wasz± wiedz± bo ja nie znam siê na mitologii sumeryjskiej gematrii.

Co do 2012 to uwierzcie ¿e mam g³êbok± nadziejê ¿e dojdzie do przemiany duchowej. Ale my¶lê te¿ realnie. A to ¿e powiedzia³em wam ¿eby¶cie mieli dystans do roku 2012 to chcia³em powiedzieæ aby¶cie nie byli zbyt pewnie siebie, ¿yczê wam dobrze ale b±d¼cie ostro¿ni. To tak jak przywo³ywaniem duchów z³e nastawienie lub z³a interpretacja mo¿e zakoñczyæ siê opêtaniem.

To tyle

Pozdro
Mora U¶miech

Witaj Mora
Obiecuje Ci ,¿e bêde ostro¿na  U¶miech.. i my¶le ,¿e opetanie nie wchodzi juz w gre ... jeste¶ s³odki hehehe........Masz prawo my¶leæ jak uwa¿asz sam to za stosowne , mnie niczym nie urazi³e¶ .
Nie ma co siê upierac przy swoim, bo ka¿dy dzieñ przynosi nam kolejne rozwiazania , a czasem inne ni¿ wydawa³o nam sie jeszcze do wczoraj ...Masz racje czasami interpretacje s± jedynie zblizone do prawdy ...albo s± cze¶ciowo prawd± poniewa¿ nie tworz± jeszcze ca³o¶ci jedynie efekt koñcowy wieñczy dzie³o rzemie¶lnika.. U¶miech U¶miech U¶miech.
[/color]
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 22:29:49 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 09, 2009, 08:21:03 »

Edytuj postUsuñ postZg³o¶ ten postOstrze¿ u¿ytkownikaInformacjaOdpowiedz z cytatem Zmieñ ¶wiat
przez zorja 2 lut 2009, o 12:16

Ka¿dy z nas, dopóki siê nie przebudzi - nie stanie siê ¶wiadomy - jest jak szczelnie zamkniête naczynie, w którym uwiêziona jest jego ¶wiadomo¶æ. Naczynie – to umys³ wype³niony wyobra¿eniami i przekonaniami ka¿dego z nas. W zale¿no¶ci, jakie one s± – tak postrzegamy otaczaj±cy nas ¶wiat.

Ca³y system przekonañ, który przyjêli¶my jako w³asny, wyznacza tor dla naszych my¶li, po którym poruszamy siê przez ca³e ¿ycie. Rzeczywisto¶æ staje siê jedynie odbiciem naszych przekonañ i wyobra¿eñ my¶lowych. Nie jest to wiêc rzeczywisto¶æ, a jedynie iluzja, czy maja.

Wystarczy uzmys³owiæ sobie, jaki wp³yw na postrzeganie przez nas ¶wiata, maj± nasze wyobra¿enia i przekonania. Je¿eli jeste¶ tzw. pesymist± (co jest równie¿ skutkiem Twojego systemu przekonañ) – to zauwa¿, ¿e dostrzegasz w otaczaj±cym Ciê ¶wiecie i ludziach – przede wszystko to, co jest tzw. negatywne.

Najczê¶ciej u osób, które spotykasz, widzisz tzw. wady, s³abo¶ci, dostrzegasz je w najdrobniejszym detalu. Dra¿ni Ciê ich zachowanie, irytuje sposób pojmowania ¶wiata i sposób, w jaki ¿yj±. Gdy jeste¶ na ³onie przyrody – to zamiast do¶wiadczaæ g³êbokiego z ni± wspó³istnienia – zwracasz uwagê na robaki, które Ciê ob³a¿±, k³uj±ce trawy, py³ki na które jeste¶ uczulony, jest albo za gor±co, albo za zimno, itp...

W ¶wiecie, w którym ¿yjesz Twoj± uwagê przyci±gaj± wredni politycy, niesprawiedliwo¶æ tego ¶wiata, na któr± stale narzekasz, okrucieñstwo, którego jest coraz wiêcej. Jeste¶ nieszczê¶liwy, ¿e ¶wiat jest taki paskudny, ludzie cierpi±. Gdy tak my¶lisz, Twoja psychika wpada w hu¶tawkê nastrojów, Twoje cia³o zaczyna siê czuæ coraz gorzej. Wci±¿ nowe dolegliwo¶ci, brak energii, a¿ w koñcu dopada Ciê choroba, która jeszcze bardziej, utwierdza Ciê w przekonaniu o s³uszno¶ci Twoich racji. My¶li tworz± wokó³ Ciebie emanacjê energii, w tym przypadku jest to krótko mówi±c wibracja: wszystko jest do d.....

A, ¿e tak my¶lisz przyci±gasz do siebie osoby, które my¶l± podobnie i które utwierdzaj± Ciê w Twoich przekonaniach. To samo dotyczy ró¿nych sytuacji, jakie przytrafiaj± Ci siê w ¿yciu. Tworzy siê b³êdne ko³o, z którego nie potrafisz siê wydostaæ. Dlatego proponujê do¶wiadczenie, które zmieni nie tylko Twoje my¶lenie, ale tak¿e Twoje ¿ycie. Wymaga ono jednak trochê wysi³ku, ale jest on op³acalny.

Codziennie rano, gdy rozpoczynasz dzieñ, choæby¶ nie wiem, jak ¼le siê czu³, powiedz sobie, ¿e przed Tob± piêkny dzieñ. Gdy spotykasz na swojej drodze cz³owieka, który Ciê irytuje, nie oceniaj go, postaraj siê dostrzec, to co w nim przyci±ga uwagê: np. ³adne oczy, spokojny g³os, u¶miech. Nie reaguj, jak zawsze, automatycznie – tylko we¼ spokojny oddech i u¶miechnij siê. Przez chwilê skup uwagê na u¶miechu i odczuj u¶miech w sobie. U¶miechaj±c siê zmieniasz wibracje swoich my¶li i znika irytacja. A ka¿da Twoja gwa³towna reakcja: gniew, z³o¶æ, lêk - to ubytek energii, który Ciê os³abia. Je¿eli odczuwasz, ¿e wszystko siê w Tobie gotuje ze z³o¶ci, pomy¶l sobie o czym¶ przyjemnym, o tym, co lubisz i te¿ siê u¶miechnij.

Wa¿ne byæ zmieni³ wibracjê swoich my¶li, a u¶miechaj±c siê w³a¶nie to robisz. Gdy kto¶ chce Ciê wci±gn±æ w sytuacjê konfliktow±, czy pragnie na si³ê przekonaæ do swojej wizji ¶wiata - te¿ siê u¶miechnij. Nie reaguj, tak jak zwykle - broni±c swojej racji, tylko skup siê na u¶miechu. Tak powoli wy³±czysz w sobie program automatycznego reagowania na wszystko, co nie zgadza siê z Twoim sposobem rozumienia ¶wiata.

W codziennym dniu staraj siê zwracaæ uwagê na swoje my¶li i gdy spostrze¿esz, ¿e znów czarno widzisz przysz³o¶æ swoj± lub ¶wiata – zmieñ swoje widzenie na odwrotne. Niech Twoje my¶li buduj± – a nie niszcz±.
Gdy co¶ Ciê boli, nie skupiaj na tym ci±gle swoich my¶li, nie po¶wiêcaj temu zbyt du¿o energii, tworz±c wizje chorób, które rozwijaj± siê w Twoim ciele, (oczywi¶cie, gdy ból siê przed³u¿a id¼ do lekarza!) tylko powtarzaj: jestem zdrowy. Jednak samo automatycznie wypowiadane s³owo – to za ma³o, wiêc skup siê na pojêciu

ZDROWIE, wycisz swój umys³, poprzez skupienie uwagi na oddechu, rozlu¼nij miê¶nie i przez chwilê i pomy¶l sobie: co dla Ciebie oznacza: zdrowie i z czym Ci siê kojarzy? Co to znaczy byæ zdrowym? Jak wówczas siê czujê? Przez chwilê przywo³aj obraz siebie zupe³nie zdrowego, radosnego, w pe³ni sprawnego. Odczuj jak do ka¿dej komórki dop³ywa wibracja zdrowia, cia³o siê o¿ywia, a w Tobie pojawia siê u¶miech. Stosuj tê metodê do wszystkich swoich problemów. Najpierw jednak zawsze wycisz umys³ i rozlu¼nij cia³o, a dopiero potem skupiaj siê na sprawach, które Ciê nurtuj±.

Je¿eli jest w Tobie lêk i chaotyczno¶æ, która jest z nim zwi±zana – przywo³aj pojêcia: SPOKÓJ i RÓWNOWAGA, czym s± i co, we mnie powoduj±. Przywo³aj swój lêk i rozpu¶æ go w wibracji spokoju.
Gdy zmagasz siê z niechêci± do drugiej osoby, masz do niej ¿al, pretensje – skup siê na pojêciu ZGODA, czym dla

Ciebie jest zgoda z drugim cz³owiekiem, jak siê przejawia. W swoich rozwa¿aniach umie¶æ obraz osoby, do której czujesz niechêæ i wprowad¼ pomiêdzy Was zgodê.

Gdy pragniesz, by poszerzy³a siê Twoja ¶wiadomo¶æ i by¶ zacz±³ postrzegaæ siebie jako istotê wielowymiarow±, a nie jedynie jako fizyczny byt - znajd¼ chwilê dla siebie. Rozlu¼nij cia³o i pomy¶l o nieskoñczono¶ci. Skup siê na pojêciu: NIESKOÑCZONO¦Æ, WIECZNO¦Æ – czym s±, jak je sobie wyobra¿asz, jak odczuwasz stan: jestem wieczny, ¿yjê wiecznie, Wszech¶wiat jest wieczny i istnieje wiecznie. Je¿eli bêdziesz to æwiczenie robi³ systematycznie ju¿ w nied³ugim czasie do¶wiadczysz swoich pozamaterialnych poziomów istnienia.

Gdy jeste¶ na ³onie przyrody skupiaj siê na jej piêknie. Przytul siê do drzewa, odczuwaj promienie s³oneczne, które ogrzewaj± Twoj± skórê, poczuj Ziemiê pod stopami, od której czerpiesz energiê.
Poczuj zapach kwiatów, lub tylko patrz w ciszy na kwiat, bez nazywania, okre¶lania, kontempluj jego piêkno, a¿ znikniesz staj±c siê z nim jednym.

Pocz±tkowo Twój umys³ bêdzie siê buntowa³, us³yszysz w sobie my¶li, ¿e to oszustwo, jak mogê mówiæ, ze dobrze siê czujê, gdy wszystko mnie boli?, jak mogê twierdziæ, ¿e kto¶ jest wspania³y, gdy jest wredny? Nie zwracaj na to uwagi, rób dalej swoje. Wykonuj±c te proste æwiczenie i pilnuj±c by Twoje my¶li budowa³y, a nie niszczy³y, spostrze¿esz, po pewnym czasie, ¿e ¶wiat wokó³ Ciebie siê zmienia. Robi siê ja¶niej, piêkniej. Zaczynasz kierowaæ uwagê na inne rzeczy, interesuj± Ciê nowe tematy, wokó³ Ciebie pojawiaj± siê inni, rado¶ni ludzi (czêsto s± to ci, których znasz od lat, ale nagle stwierdzasz, ¿e siê bardzo zmienili), Twoje ¿ycie ulega przemianie. Przestajesz szarpaæ siê ze sob± i ¶wiatem. Mo¿esz stwierdziæ, ¿e ¶wiat siê zmieni³, ale w rzeczywisto¶ci, to Ty zmieni³e¶ swój system przekonañ i wyobra¿eñ – dlatego zmieni³ siê ¶wiat.
autor: zorja
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2009, 08:46:36 wys³ane przez Petras » Zapisane
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 09, 2009, 10:05:24 »

,, Walka o nasze cia³a i dusze trwa..."
 Pozwole sobie tylko nie¶mia³o zauwa¿yæ, ¿e jest takie przys³owie ,,ka¿dy kowalem swojego losu"
Wiem ¿e w Nowej przestrzeni mniejsca na walkie nie bedzie tak jak mniejsca na inne kody tzw skutki odej¶cia od praw.
Czy kto¶ o mnie walczy?
Zupe³nie mnie to nieinteresuje bo Stare m/n program walki sie koñczy. Mniejsca dla panów, w³adców itp juz nie bedzie.
Zamiast wiary bedzie wiedza, zamiast nadzieji potrzeba i zamiast mi³o¶ci zrozumienie.
Jak to mówi  szacowna Laguna ,,odbieram" Mrugniêcie, ¿e dzieki temu nie bedzie konfliktów tylko wspó³praca
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 20:36:02 wys³ane przez Petras » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Luty 09, 2009, 10:10:30 »

Witaj Petras
Wszystko co opisa³e¶ po wy¿ej to prawda , której doswiadczamy na codzieñ, w sumie przyszed³ mi do g³owy pomys³ , mo¿e warto by³oby za³o¿yæ oddzielny w±tek poruszajacy kwestie - w jaki sposób wp³ywa my¶l , oraz nasze postrzeganie ¶wiata na tworzenie przysz³o¶ci -czyli sami tworzymy nasz ¶wiat......
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 09, 2009, 10:18:27 »

,, Walka o nasze cia³a i dusze trwa..."
 Pozwole sobie tylko nie¶mia³o zauwa¿yæ, ¿e jest takie przys³owie ,,ka¿dy kowalem swojego losu"
Wiem ¿e w Nowej przestrzeni mniejsca na walkie nie bedzie tak jak mniejsca na inne kody tzw skutki odej¶cia od praw.
Czy kto¶ o mnie walczy?
Zupe³nie mnie to nieinteresuje bo Stare m/n program walki sie koñczy. Mniejsca dla panów, w³adców itp juz nie bedzie.
Zamiast wiary bedzie wiedza, zamiast nadzieji potrzeba i zamiast mi³o¶ci praca.
Jak to mówi  szacowna Laguna ,,odbieram" Mrugniêcie, ¿e dzieki temu nie bedzie konfliktów tylko wspó³praca
Pozdrawiam

[Petras zgadzam siê z Tob± w 100 % , uj±³e¶ to bardzo zwiêzle i w³a¶ciwe, to w³a¶nie ten obecny czas  jest tak bardzo wa¿ny , teraz wykonujemy najwiêcej prac energetycznych - zmiany zachodz± w Nas oraz w naszej przestrzeni , na ziemie przybywaj± nowe jako¶ci energii, które pomagaj± nam w dokonaniu najwa¿niejszych zmian na ziemi ..Wa¿ni jeste¶my My ale nade wszystko ka¿dy z osobna , bo ka¿dy z nas jest cz±stk± ,która tworzy ca³o¶æ....
ps. Nie doczyta³am nie zgadzam siê z jednym ,¿e zamiast mi³o¶ci bêdzie praca , raczej bêdzie praca nad mi³o¶ci± , która wyzwoli w Nas wiele pozytywnych zmian ...
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 17:39:06 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 09, 2009, 11:40:09 »

"ZAMIAST MILOSCI PRACA"?
No ja dziekuje za taka zmiane, wypisuje sie z tego kolka.... Peter.

Kiara U¶miech U¶miech
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Luty 09, 2009, 20:37:51 »

Przepraszam paln±³em gafê, któr± poprawi³em zamiast mi³o¶ci zrozumienie.
Przepraszam jeszcze raz
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 09, 2009, 21:56:47 »

Ale jeste¶cie mi³o..sierni skoro na biednego Petras'a siê rzucili¶cie. A on tak siê stara³ i pisz±c to by³ pe³ny mi³o¶ci do Was.

Co do samcia to teraz wyt³umaczcie to Pani Lucynce i jej potrzebie ratowania ¶wiata.
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 21:59:29 wys³ane przez Nebulitos » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Luty 12, 2009, 15:23:01 »

Laguno, mam jedno pytanie (moze odpowiedz gdzies juz by³a ale nie natkne³am sie)
Mianowicie: od kogo/czego s± twoje przekazy?
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Luty 12, 2009, 19:26:23 »

Laguno, mam jedno pytanie (moze odpowiedz gdzies juz by³a ale nie natkne³am sie)
Mianowicie: od kogo/czego s± twoje przekazy?

Witaj Enigma po d³u¿szej przerwie ..

Zada³a¶ ciekawe pytanie , odpowiem Tobie na to pytanie , mam nadzieje ,¿e ta odpowiedz bêdzie dla Ciebie wyczerpujaca.
Zaczne od podstawowej rzeczy jak± jest" sama informacja "w sensie duchowym - nie bêde snu³a tu jaki¶ wersji ksi±zkowych bo, staram sie jak najmniej siêgaæ po niektóre wskazówki zawarte w ksi±¿kach , zatem ze mn± jest w ten sposób ,¿e wiedzê oblokowywuje w sobie w miare mojego rozwoju , nazwijmy to " ¶wiadomym
rozwojem", a pó¿niej potwierdzenia szukam w ksi±¿kach , których jest du¿o nie tylko na rynku , ale w internecie , poza tym jest wiedza niepisana , czyli wiedza przekazywana z ust do ust i czêsto w³a¶nie ten rodzaj wymiany wiedzy staje sie najcenniejszy, bo w ten sposób potwierdzamy tym bardziej to co sami w sobie wypracowali¶my i mo¿emy to skonsultowaæ z do¶wiadczeniami innych.Najwa¿niejsza wiedza to ta , która jest w Nas samych i to niewa¿ne czy po³owe ¶wiata zgadza siê z ni± czy te¿ zaprzecza .

Powracaj±c do nurtuj±cego Ciebie tematu -sk±d Ja czerpie przekazy ? Otó¿ z bardzo wielu ¿róde³ w zale¿no¶ci od potrzeb - tutaj pragnê podkre¶liæ ,i¿ informacje sp³ywaj± do NAS  z zewn±trz i wewnatrz. dlatego czasem s± to przekazy ¶wiadomego nawi±zania kontaktu np.energiami z wy¿szych poziomów poprzez channeling , telepatycznie, a czasami otrzymujemy wskazówki z zewnatrz i albo siê siêgamy po nie ( tu jest nasz wybór)wchodz±c tym samym w okre¶lony kana³ energetyczny przez co nastêpuje wtedy konkretny przelyw informacji .....W moim przypadku s± to najrózniejsze ¿ród³a , ale aby¶ mog³a zrozumieæ powo³am siê w³a¶nie na temat tego w±tku jaki poruszy³am w tym po¶cie .Od jakiego¶ czasu wiem ,¿e na ¶wiecie s± organizowane  zbiorowe medytacjê  , uwa¿m ,¿e cel tych medytacji bardziej szkodzi nam Ludziom ni¿ pomaga ,jest to praca energetyczna wykorzystywana na cele iluminatów, którzy tak naprawde nie pozwalaj± nam wyzwoliæ siê ze starego , wiêc energia nie d±zy do zmian lecz raczej do wykorzystania jej na cele okre¶lonej grupy , obserwuje to ju¿ kilka miesiêcy , jednak aby dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej trzeba podpi±æ sie pod kana³ energetyczny okre¶lonego poziomu w tym przypadku "tego " poziomu. Informacjê otrzyma³am z zewn±trz , mianowicie informacjê o zbli¿aj±cej siê medytacji zbiorowej okre¶lonego dnia jakiego- jest zawarte w po¶cie, s± to jednak informacjê zakodowane w gematrii bo, na tym poziomie energii w³±¶nie gematria jest tu wyznacznikiem celu . Obejrza³am sobie gematrie i w tym momencie otrzyma³am jedynie kluczowe s³owa, a nastêpnie pojawi³ siê przelyw informacji . to na tyle w kwestii tego postu . My¶lê ,¿e Kap³an 18 mog³y równie¿ dokonaæ takiej analizy daty 15.02/2009  i dzi¶ w³±¶nie mia³am napisaæ do niego wiadomo¶æ prywatn±  z tym zapytaniem , zatem chyba nie bez powodu równie¿ i Ty Enigmo zada³a¶ to pytanie skierowane do mnie
pozdrawiam serdecznie
Laguna

Ps. Jako ciekawostkê dopiszê ,mia³am kontakty nawet z JAHWE, Samuelem -Enki , oraz z wy¿szymi energiami , które przedstawia³y siê jako Wotter,ten kontakt by³ dla mnie najcenniejszym kontaktem (do dzi¶ z przyjemno¶ci± czytam te przekazy ) ale uwolni³am siê od uzale¿niania siê od tego rodzaju kontaktów. Reasymuj±c unikam ju¿ takich kontaktów , bo one tak naprawde nie s± nam potrzebne , nasze zadanie to praca nad soba i tylko to jest wa¿ne ...
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2009, 00:47:00 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 14, 2009, 00:41:15 »

Ach wiec rózne ¿ród³a... faktycznie teraz sobie przypominam ze wspomina³a¶ cos wcze¶niej o Wotterze. To nawet lepiej bo informacje dobrze jest zweryfikowaæ z innnymi.
No cóz chce cie uspokoic ze nie biore udzia³u w zadnych grupowych medytacjach. Wogóle nie jestem zwi±zana z zadna grup±, a mod³y w intencji Enkiego (tego czy innego) nie interesuj± mnie.
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 14, 2009, 19:14:59 »

Z w³asnego do¶wiadczenia wiem, ¿e kontakty to do¶æ skomplikowana sprawa.

Po pierwsze - nie wiemy z jakiego poziomu p³yn± informacje i jakie intencje ma byt, który nawi±za³ z nami kontakt.
S³owa nie musz± byæ zgodne z intencj±. Znamy powiedzenie : co innego
my¶li, co innego mówi ! To bardzo wa¿ne, poniewa¿ czêsto dajemy siê z³apaæ na piêkne okre¶lenia i obietnice.

Kontakt czêsto wywo³uje emocje - tak pozytywne jak i negatywne. Przy wszelkich emocjach
mo¿emy ³atwo przyjmiemy ka¿d± nawet absurdalna informacjê. Czujemy siê wyró¿nieni, wyjatkowi. A to ju¿ pomieszanie z popl±taniem. Po ka¿dym kontakcie nale¿y przerwaæ ³±czno¶æ, by odci±æ sie od energii bytu ,z którym siê kontaktowali¶my.

Nale¿y codziennie pracowaæ nad kontrol± w³asnych my¶li i reakcji.To podstawa wszelkich kontaktów miêdzyludzkich. Przed ka¿dym kontaktem z Kosmosem nale¿y wyciszyæ my¶li i emocje i spokojnie odbieraæ p³yn±ce informacje. Przy wzbudzonej emocji np.bêdziesz naszym kontaktem, jeste¶ wybranym,itp.- ³atwo wówczas mo¿emy ulec pokusie i podporz±dkowaæ siê nowym autorytetom.
To s± stare znane pu³apki intelektualne .

Jest mnóstwo przekazów z ró¿nych stron z Kosmosu, mówi±cych o tym, ¿e kosmici nam pomog±, ¿e naucz± nas
mi³o¶ci, która ma byæ gwarantem wspó³pracy miêdzy planetami. Zapominamy, ¿e wszystko posiada dwa bieguny, które mo¿na porównaæ do wagi. Je¶li naciskamy jedn± d¼wigniê automatycznie podnosi siê
druga. Je¶li czêsto u¿ywamy pojêcia mi³o¶æ, automatycznie pobudzamy nienawi¶æ. Nale¿y podejrzewaæ, ¿e nawo³ywania do mi³o¶ci s± celowe. Popatrzmy na fakty - rzeczywisto¶æ ,im wiêcej s³ów o mi³o¶ci tym wiêcej agresji, sporów,k³ótni itd.

Dlaczego kosmici nie modelowali mi³o¶ci wcze¶niej ? Nie mieli czasu ?
Musz± mieæ w tym swój ukryty cel i widaæ powa¿ny, bo coraz czê¶ciej chc± nam pomagaæ!
Je¶li w kontaktach zachowamy kontrolê reakcji i w³asnych my¶li - to z ca³± pewno¶ci± odbierzemy
intencjê nadawcy. Je¶li mówi siê o koñcu starego procesu,to równie¿ dotyczy to ca³ego
Wszech¶wiata, a nie tylko naszej planety. Widaæ, ¿e kosmos chce znowu ugraæ co¶ naszym kosztem.

Gdyby¶my byli dla nich bezwarto¶ciowi - nie szukali by z nami kontaktu.
To du¿e wyzwanie dla nas wszystkich. Pomocy musimy szukaæ miêdzy sob±, bo inaczej mo¿emy
ponownie daæ siê z³apaæ na haczyk jakiego¶ boga i obiecanki o raju.

Cz³owiek bez cz³owieka -cz³owiekiem nie jest !
autor sokratek http://www.nieziemskie.eu/
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2009, 08:49:35 wys³ane przez Petras » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 14, 2009, 19:48:01 »

Witaj Petras Bardzo dobrze uj±³e¶ ten w±tek na temat nawi±zywania kontaktów , zgadzam siê z Tob± , ale warto mieæ i takie do¶wiadczenia bo, w³a¶nie one daj± nam pe³en obraz czy przystajemy na takie kontakty czy te¿ rezygnujemy z nich , dochodz±c do wniosków wynikaj±cych np.  z samodzielnego my¶lenia - mimo,¿e czesto czekaj± na Nas samych pu³apki i tu dobrze poruszy³e¶ kwestie dzia³ania na nasze EGO, byæ moze nie zawsze tak w³a¶nie siê dzieje , ale o tym decyduje ka¿dy z osobna

pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2009, 19:49:16 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 14, 2009, 19:55:20 »

Cytat: Petras
Zapominamy, ¿e wszystko posiada dwa bieguny, które mo¿na porównaæ do wagi. Je¶li naciskamy jedn± d¼wigniê automatycznie podnosi siê druga. Je¶li czêsto u¿ywamy pojêcia mi³o¶æ, automatycznie pobudzamy nienawi¶æ. Nale¿y podejrzewaæ, ¿e nawo³ywania do mi³o¶ci s± celowe. Popatrzmy na fakty - rzeczywisto¶æ ,im wiêcej s³ów o mi³o¶ci tym wiêcej agresji, sporów,
k³ótni itd. Dlaczego kosmici nie modelowali mi³o¶ci wcze¶niej ? Nie mieli czasu ?
Musz± mieæ w tym swój ukryty cel i widaæ powa¿ny, bo coraz czê¶ciej chc± nam pomagaæ!

Co¶ tu nie tak z tym twierdzeniem. Czy wobec tego Jezus i inni wielce nauczyciele, chocia¿by wspó³czesny nam Dalaj Lama szerzyli w efekcie nienawi¶æ? I nie mieliby o tym wiedzy?
A je¿eli mieliby tego ¶wiadomo¶æ, to musieliby¶my uznaæ ich za wys³anników piekie³ lub z³ych kosmitów.
Przy takim za³o¿eniu, najs³uszniejsz± by³aby postawa ca³kowitej neutralno¶ci, jako gwarancji nie przyczyniania siê do niczego, ani mi³o¶ci, ani nienawi¶ci. Wówczas jednak, nie by³oby ruchu, proces zosta³by zatrzymany. Przynajmniej w wymiarze fizycznej dualno¶ci.
A mo¿e w³a¶nie chodzi o wychodzenie z dualno¶ci i wchodzenie w JEDNIÊ, gdzie nie ma biegunów. Lecz co jest? Wszechobecna mi³o¶æ i wolno¶æ? Prawda i potencja³? Potencja³ na nieskoñczone tworzenie dualnych ¶wiatów? Kosmiczne panta rhei? 
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2009, 19:58:11 wys³ane przez ptak » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Luty 15, 2009, 02:00:43 »

Cywilizacja strachu w jakiej uczestniczymy doprowadzi³a ludzko¶æ na samo dno.
Ile trzeba wo³aæ i b³agaæ o mi³o¶æ, by zrównowa¿yæ to co dzieje siê na drugiej szali?
Czy nawo³ywanie do mi³o¶ci, do zrozumienia siebie i bli¼niego mo¿e byæ nadmierne w obecnej sytuacji?
Trzeba sobie nie zdawaæ sprawy z istoty rzeczy, by uciszaæ wo³aj±cych na pustyni...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: