Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 11, 2025, 16:57:15

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kolejne dziaÂłania Samuela dla osiÂągniĂŞcia zamierzonego celu ????  (Przeczytany 86788 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2009, 23:52:18 »

Cytat: ptak
Dalaj Lama szerzyli w efekcie nienawiœÌ? I nie mieliby o tym wiedzy?
Tak trudno przyj¹Ì do wiadomosci ignorancjê autorytetu?
Petras
Gość
« Odpowiedz #26 : Luty 16, 2009, 08:48:52 »

,,Dalaj Lama  i inni mistrzowie" UÂśmiech

UtoÂżsamiona z religiÂą, autorytetem osobowoœÌ, broniĂŚ bĂŞdzie swego do ostatniej kropli krwi. ProponujĂŞ zapoznanie siĂŞ z artykuÂłem z czasopisma „NEXUS” nr 5/43/2005, w ktĂłrym opisane sÂą metody, stosowane przez mnichĂłw tybetaĂąskich, nie ró¿niÂące siĂŞ niczym od metod stosowanych przez inkwizycjĂŞ. Dowody umieszczono na wystawie TybetaĂąskich ZabytkĂłw SpoÂłecznych i Historycznych w PekiĂąskim PaÂłacu Kultury NarodĂłw, gdzie wystawione sÂą amputowane koĂączyny, zdarte z ludzi skĂłry i przyrzÂądy do tortur – czytamy w jednym z dokumentĂłw: Rab Ge: „   

Buddyjska ceremonia odbĂŞdzie siĂŞ tutaj. Potrzebujemy miĂŞsa, serc i krwi, wszelkich zwierzÂąt, czterech ludzkich g³ów, wnĂŞtrznoÂści, czystej krwi, mĂŞtnej krwi, ziemi z ruin, krwi menstruacyjnej wdowy, krwi trĂŞdowatego, wody artezyjskiej........”
 „Buddyzm zawiera koncepcjĂŞ gÂłoszÂącÂą, Âże godnym uczynkiem jest oczyszczenie Âświata z ludzi, ktĂłrzy w przyszÂłoÂści mogÂą okazaĂŚ siĂŞ Âźli. Padmasambhawa – zaÂłoÂżyciel tybetaĂąskiego buddyzmu, przytacza przykÂład, mĂłwiÂący, Âże w dzieciĂąstwie zabiÂł chÂłopca, ktĂłry zgodnie z jego przewidywaniami, miaÂł w przyszÂłoÂści dokonaĂŚ wstrĂŞtnych uczynkĂłw”
 „Guhyasamajatantra rĂłwnieÂż instruuje, jak zadawaĂŚ zabĂłjcze rany, oponentom buddyzmu: „ Osoba rysuje mĂŞÂżczyznĂŞ lub kobietĂŞ kredÂą lub wĂŞglem drzewnym lub czymÂś podobnym, po czym przedstawia siekierĂŞ w rĂŞku i sposĂłb przy pomocy, ktĂłrego zostaje poderÂżniĂŞte gardÂło. Kiedy juÂż urok zostanie w ten sposĂłb rzucony na wroga, moÂżna go otruĂŚ, zniewoliĂŚ lub sparaliÂżowaĂŚ”
 „Podobne zalecenia moÂżna znaleŸÌ w Kalaczakrze Tantrze, ktĂłra zaleca adeptowi mordowanie tych, ktĂłrzy gwaÂłcÂą nauki Buddy, przy czym instruuje, aby czyniĂŚ to ze wspó³czuciem......... uÂżywanie szczÂątkĂłw zniszczonego oponenta w charakterze rytualnych utensyliĂłw lub zjedzenie jego ciaÂła ma podobno jeszcze bardziej wzmocniĂŚ.” „PóŸniej naleÂży wykonaĂŚ z jego ciaÂła piguÂłki, ktĂłrych spoÂżywanie daje min. sidhi (moc, zdolnoÂści paranormalne)...

Takie piguÂłki sÂą w rzeczywistoÂści rozprowadzane do dzisiaj. SzczegĂłlnie poszukiwana jest krew z serca. Czaszka zabitego posiada rĂłwnieÂż wÂłaÂściwoÂści magiczne”. To tylko kilka cytatĂłw z artykuÂłu: Krwawe dzieje buddyzmu Dr She D Montford z NEXUSA nr 5 2005. Autorka napisaÂła takÂże ksi¹¿kĂŞ „Ujawnienie propagandy i potwornoÂści tybetaĂąskiego buddyzmu - sposĂłb na osiÂągniecie postĂŞpu w konflikcie Tybet – Chiny”
Warto przy tej okazji takÂże wspomnieĂŚ o poparciu udzielonego Hitlerowi i nazistom przez mnichĂłw tybetaĂąskich, co pomogÂło im uzyskaĂŚ wÂładzĂŞ.

Dzielmy siĂŞ swojÂą wiedzÂą, przemyÂśleniami, doÂświadczeniami, a nie opierajmy siĂŞ na sÂłowach autorytetĂłw. MĂłj znajomy rolnik mawia, Âże ludzie powoÂłujÂący siĂŞ na autorytet sÂą kalekami, bo podpierajÂą siĂŞ ich sÂłowami, jak laskÂą. PrzekazujÂąc informacje, opieraj siĂŞ na faktach, na tym co moÂżna sprawdziĂŚ w rzeczywistoÂści. Opieraj siĂŞ na wiedzy, a nie na wierze. Wszystko, co dzieje siĂŞ w czÂłowieku, prawa jakim podlega, zjawiska, jakie siĂŞ toczÂą we WszechÂświecie moÂżna sprawdziĂŚ. Nie trzeba w nic wierzyĂŚ, wszystko moÂżna poznaĂŚ i dotkn¹Ì.

Zadaj sobie pytanie: co przez tysiÂące lat istnienia buddyzmu zmieniÂło siĂŞ na Âświecie. Czy buddyzm przyczyniÂł siĂŞ do zlikwidowania cierpienia, gÂłodu, wojen. Zadaj pytanie: dlaczego dzisiaj Tybet jest w tak trudnej sytuacji. PrzecieÂż nie ma przypadkĂłw. Jedno z uniwersalnych praw mĂłwi: co wyÂślesz wraca do Ciebie. Czy buddyzm przyczyniÂł siĂŞ do likwidacji istniejÂących podzia³ów miĂŞdzyludzkich np. zlikwidowania kast: rzÂądzÂących opozycji, misjonarzy i zwykÂłych „roboli”, ktĂłrzy swojÂą ciĂŞÂżkÂą pracÂą utrzymujÂą te trzy grupy „krwiopijcĂłw”? Czy je wzmacnia?
Jak pomĂłc gÂłodujÂącym, cierpiÂącym, umierajÂącym na uleczalne choroby ludziom?

Czy Dalaj Lama lub inni ,,MISTRZOWIE"  przyczynii siĂŞ do rozwiÂązania tego problemu?
 Jak to zrobiĂŚ?

DÂługo zastanawiaÂłem siĂŞ, aÂż przypomniaÂłem sobie zdanie, ktĂłre kiedyÂś usÂłyszaÂłem: JeÂżeli nie moÂżesz kogoÂś obdarowaĂŚ kromkÂą chleba, bo nie masz, wĂłwczas pomyÂśl, Âże mu go dajesz. Dzisiaj powinniÂśmy zdawaĂŚ sobie sprawĂŞ, jakie dziaÂłanie ma myÂśl.

MyÂśl tworzy  Niewiele osĂłb ma tego ÂświadomoœÌ, a to powinna byĂŚ podstawowa informacja przekazywana przez wszystkie tzw. autorytety.
Dlaczego tego nie robiÂą? To proste, bo czÂłowiek, gdy staje siĂŞ Âświadomy nie potrzebuje juÂż Âżadnego autorytetu. MyÂślÂą moÂże pomĂłc drugiej osobie. MyÂśl siĂŞ realizuje, jeÂżeli wiĂŞc pomyÂślĂŞ o potrzebach drugiej osoby i zobaczĂŞ, Âże sÂą zrealizowane – to tak siĂŞ zacznie dziaĂŚ. GdybyÂśmy stale nie narzekali, nie tworzyli czarnych scenariuszy – to Âżycie na Ziemi wyglÂądaÂłoby inaczej.

Prosta wiedza – tworzysz myÂślÂą Âświat, zostaÂła jednak g³êboko przed czÂłowiekiem ukryta i to przede wszystkim przez religie. MyÂślÂą moÂżna takÂże pomĂłc osobom opuszczajÂącym ciaÂło. Nasza chwila skupienia pomoÂże im odejœÌ w spokoju zneutralizowaĂŚ np. poczucie krzywdy, jakiej doznaÂły za Âżycia. PÂłacz, Âżal po utracie, wszelkie obrzÂądki religijne tylko ten proces utrudniajÂą.

Potrzebna nam jest wiedza jak rozwiÂązywaĂŚ problemy, a nie wiara, modlitwy, Âśpiewy, mantry. Stoimy u progu nowej rzeczywistoÂści, do ktĂłrej nie przeÂślizgnie siĂŞ nikt, kto kieruje siĂŞ wskazaniami autorytetĂłw, a nie wÂłasnym myÂśleniem. ÂŻaden wyznawca Jezusa, Buddy, Mahometa, jeÂżeli nie zacznie samodzielnie myÂśleĂŚ i nie uwolni siĂŞ od kodu wiary, nie wejdzie w kolejny etap.
fragment postu sokratka Inny punkt widzenia - Buddyzmhttp://www.nieziemskie.eu/

CzÂłowiek bez czÂłowieka -czÂłowiekiem nie jest !
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2009, 08:53:00 wysłane przez Petras » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #27 : Luty 16, 2009, 16:26:14 »

Cos tak idiotycznego móg³ napisac tylko ksi¹dz. Zwalczaja buddyzm ze wzgeldu na odp³yw wiernych z katolickiego kosició³a, bardzo sie takze boj¹ ze buddyzm propaguje 'swiat bez boga' a praktyki pozwola wiernym osiagniecie 'pozycji boskiej' . Innymi s³owy zakazana wiedza, która umozliwia poznanie - jest dla KK bardzo groŸna. Wszelkie czyny maja swoje karmiczne reakcje, jesli nawet Padmasambhawa kogos zabi³ - odbierze cierpienie tej osoby. Chcociaz nie slyszalam o takim przypadku.
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #28 : Luty 16, 2009, 18:29:13 »

Ach wiec rĂłzne ÂżrĂłdÂła... faktycznie teraz sobie przypominam ze wspominaÂłaÂś cos wczeÂśniej o Wotterze. To nawet lepiej bo informacje dobrze jest zweryfikowaĂŚ z innnymi.
No cĂłz chce cie uspokoic ze nie biore udziaÂłu w zadnych grupowych medytacjach. WogĂłle nie jestem zwiÂązana z zadna grupÂą, a modÂły w intencji Enkiego (tego czy innego) nie interesujÂą mnie.

Witaj Enigma .
To co robi i myœli kazdy z Nas , jest wa¿ne i powinno byÌ wa¿ne dla Nas samych , nie w mojej kwestii le¿y ingerowanie w innych , jedynie mogê w jakiœ sposób naœwietlac to co do mnie sp³ywa jako informacja - juz niejednokrotnie pisa³am i napiszê raz jeszcze - ka¿da wymiana "wiedzy" pomiedzy ludzmi i nie tylko ludzmi jest wa¿na zw³aszcza ta , która p³ynie z naszych indywidualnych doœwiadczeù , mo¿emy j¹ przyj¹Ì b¹dz odrzuciÌ , ale czy zmieni to postaÌ rzeczy , ¿e coœ takiego zaistania³o ?? Nie !!!!
Cofnijmy sie kilka lat wstecz - zajrzyjmy sami w siebie -okaÂże siĂŞ jak bardzo zmieniÂło siĂŞ nasze postrzeganie Âświata i wiedzy przez ten okres do dnia dzisiejszego poczÂąwszy..........
Petras
Gość
« Odpowiedz #29 : Luty 16, 2009, 21:03:56 »

Cos tak idiotycznego móg³ napisac tylko ksi¹dz. Zwalczaja buddyzm ze wzgeldu na odp³yw wiernych z katolickiego kosició³a,
UÂśmiech
Ró¿ne rzeczy mi zarzucano ale coÂś takiego to sÂłyszĂŞ pierwszy raz  UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
     PoniewaÂż jest zasada co wyÂślesz to do ciebie wrĂłci ja poprzestane na poproszeniu szanownej pani do zapoznania sie z treÂściÂą zamieszczonych przeze mnie postĂłw na tym zacnym forum [wiekszoœÌ z nich to channelingi ]
zamieszczone w dziale para. PozwolĂŞ sobie przytoczyĂŚ jeden z nich:

CzĂŞsto zadawano mi pytania, dlaczego nie podajĂŞ ÂźrĂłdÂła i nazwisk autorytetĂłw w artykuÂłach ktĂłre piszĂŞ ? W wiĂŞkszoÂści opieram siĂŞ na wÂłasnych przemyÂśleniach i wnioskach. KaÂżdy wniosek oparty jest na szeregu faktĂłw i dowodach. PodÂświadomoœÌ zawiera oprogramowanie, ktĂłre zostaÂło wpisane przez rodzinĂŞ, naukĂŞ w szkoÂłach, tradycje, grupy religijne, czy naukowe – to programy przenoszone z pokolenia na pokolenia. Tkwimy w tym wieki caÂłe, uwaÂżajÂąc, Âże nic siĂŞ nie da zmieniĂŚ !

Do kaÂżdego z nas naleÂży weryfikacja zapisĂłw. To zaledwie poczÂątek przeglÂądu naszych narzĂŞdzi przejawu.
Do kaÂżdego naleÂży wyciÂąganie wnioskĂłw i zgodnie z wnioskami
postĂŞpowanie. Jednak najczĂŞÂściej wnioski sobie a Âżycie sobie. Nie moÂżna tego pogodziĂŚ. MoÂżna i naleÂży stosowaĂŚ wnioski w praktyce. Inaczej nie zmieni nasze Âżycie,
nadal bĂŞdziemy krĂŞciĂŚ siĂŞ w koÂło tych samych problemĂłw. Najtrudniejszym problemem
jest wyciÂąganie samodzielnych wnioskĂłw – czyli myÂślenie. Ludzie nauczeni przyzwyczaili siĂŞ do podpierania siĂŞ autorytetami, przetwarzania ich myÂśli i twierdzeĂą.
Powsta³ nawyk w przytaczaniu s³ów i cytatów, by potwierdziÌ swój sposób myœlenia i rozumienia œwiata.

Stwierdzamy wĂłwczas, Âże mamy wÂłasny ÂświatopoglÂąd. Prawo wÂłasnoÂści automatycznie uruchamia obronĂŞ tych wartoÂści. Bez wzglĂŞdu na ich sprzecznoœÌ z rzeczywistoÂściÂą. UmysÂł wĂłwczas jest przekonany, Âże nie ponosi Âżadnej odpowiedzialnoÂści. Przetwarza on ogromnÂą iloœÌ informacji, zawsze interpretuje zgodnie z tym, co zapisane jest w podÂświadomoÂści. KodĂłw na poziomie podÂświadomym kaÂżdy ma bardzo duÂżo. DopĂłki ich nie rozezna, nie moÂże twierdziĂŚ, ze myÂśli samodzielnie. DopĂłki nie pozna kodĂłw, ktĂłre ksztaÂłtujÂą jego ÂświadomoœÌ, a wÂłaÂściwie jej brak – zawsze bĂŞdzie reagowaĂŚ automatycznie.

PrzytoczĂŞ przykÂład. Twierdzenie: BĂłg jest fikcjÂą – u osoby zakodowanej religijnie, czy wierzÂącej w jakiegoÂś stwĂłrcĂŞ – wywoÂła natychmiastowÂą reakcjĂŞ obrony tegoÂż boga. W jej nastĂŞpstwie zostanie uruchomiony program walki z osobÂą o odmiennych poglÂądach….
Dwie osoby o ró¿nym rozumieniu œwiata staj¹ siê automatycznie przeciwnikami. Ka¿dy
Z nich ma argumenty i kaÂżdy moÂże poprzez analizĂŞ udowodniĂŚ, Âże bĂłg istnieje lub nie !
Do czego to prowadzi ? Zawsze do podziaÂłu i konfliktu. Teorie, przekonania, ÂświatopoglÂądy, z ktĂłrymi utoÂżsamiliÂśmy siĂŞ oddzieliÂły nas od siebie. To, co byÂło jednoÂściÂą my wszyscy – caÂła ludzkoœÌ/ i byĂŚ niÂą powinno, zostaÂło podzielone i sk³ócone. W imiĂŞ czego? - WyobraÂżeĂą na temat Âświata, fikcji stworzonej przez tzw. autorytety, teorii, ktĂłre nijak majÂą siĂŞ do rzeczywistoÂści ?

Dzisiaj nie pamiĂŞtamy kim jesteÂśmy, bo utoÂżsamiliÂśmy siĂŞ z jednym z wielu zakodowanych wyobraÂżeĂą na temat siebie. Od wiekĂłw ludzkoœÌ wiĂŞc toczy spory, wojny w imieniu bogĂłw, przekonaĂą, ideologii – caÂła nasza historia – to okrutna rzeÂż.
O to chodziÂło i nadal chodzi, by Ziemianie byli ze sobÂą sk³óceni, by ich umysÂły byÂły caÂły czas zajĂŞte, wtedy nie mogÂą dotrzeĂŚ do wiedzy o sobie i staĂŚ siĂŞ Âświadomi. Nasz Âświat jest ÂściÂśle zaprogramowany – programy zaszczepione na Ziemi przez ró¿ne rasy kosmiczne ludzie realizujÂą od milionĂłw lat. Ziemianie w wiĂŞkszoÂści sÂą pionkami w wirtualnej grze, jaka rozgrywa siĂŞ na naszej planecie. DopĂłki nie uwolnimy siĂŞ spod oddziaÂływania tych programĂłw – dalej bĂŞdziemy siĂŞ krĂŞciĂŚ w kó³ko. BĂŞdziemy tropiĂŚ kosmitĂłw, ekscytowaĂŚ siĂŞ przejawem Âświata energii, szukaĂŚ dowodĂłw na istnienie „niewidzialnego”, bĂŞdziemy poznawaĂŚ, to co juÂż dawno zostaÂło poznane. BĂŞdziemy poszukiwaĂŚ boga, udowadniaĂŚ jego istnienie przez kolejne kilkaset lat.
JeÂżeli zastosujemy syntezĂŞ i zaczniemy sumowaĂŚ, dodawaĂŚ wiedzĂŞ zgromadzonÂą przez ró¿nych ludzi, obraz Âświata i nas samych stanie siĂŞ dla nas jasny i czytelny. DopĂłki bĂŞdziemy udowadniaĂŚ, Âże kto ma racjĂŞ, a kto siĂŞ myli – nie dojdzie nigdy do porozumienia.

CzÂłowiek z czÂłowiekiem siĂŞ rozejdzie i to, co mogÂło wzbogaciĂŚ jednÂą i drugÂą stronĂŞ zostanie zaprzepaszczone.
Nie waÂżne kto ma racjĂŞ, waÂżne jest poszerzenie ÂświadomoÂści, a wiĂŞc rozumienia !
ÂŚwiat energii istnieje, Âżycie poza ZiemiÂą istnieje, kosmici odwiedzajÂą ZiemiĂŞ od milionĂłw lat.
Mo¿e paœÌ pytanie?: Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Sk¹d to wiesz ? Jest to doœwiadczenie moje i wielu, wielu osób. To s¹ fakty. Ilu jeszcze trzeba lat, by udowodniÌ, ¿e cz³owiek nie pochodzi od ma³py i nie jest jednorazowym cia³em, a ¿ycie we Wszechœwiecie istnieje? Dopóki bêdziemy analizowaÌ informacje, a nie tworzyÌ syntezê pozostaniemy jeszcze d³ugo na etapie przypuszczeù. Nauka stwierdzi³a, ¿e podstawowe cz¹stki materii reaguj¹ na myœl.

Ich zachowanie jest zgodne z wolÂą obserwatora. Wiadomo, Âże woda reaguje na dÂźwiĂŞk i w
zaleÂżnoÂści od jego wibracji zmienia swojÂą strukturĂŞ, reaguje takÂże na myÂśli ludzkie.
MyÂśli Ludzkie ! Wszystko reaguje na myÂśl – nasz umysÂł, ciaÂło, psychika, wszystkie poziomy energii. RoÂśliny w ogrodzie reagujÂą na przybycie osoby, ktĂłra siĂŞ nimi opiekuje,
Nasiona, do ktĂłrych przemawia czule czÂłowiek ze zdwojonÂą mocÂą kieÂłkujÂą, a nasze Âżycie jest odbiciem naszych myÂśli. WszechÂświat wypeÂłnia energia, ktĂłra teÂż reaguje na myÂśl. TĂŞ energiĂŞ, czyli tworzywo moÂżna postaciowaĂŚ, by przybraÂła okreÂślony ksztaÂłt. Religie / zaszczepione zresztÂą na ZiemiĂŞ jako programy umoÂżliwiajÂące sterowanie masami ludzkimi/ wmĂłwiÂły nam, Âże to myÂśl boga, stwĂłrcy – stworzyÂła Âświat i czÂłowieka. Czy rzeczywiÂście tak jest ?

MyÂśl jest poczÂątkiem wszystkiego, cokolwiek siĂŞ dzieje. Tak powstaÂł WszechÂświat i tak samo
powstaje nadal. KaÂżdego dnia go stwarzamy. Jaki bĂŞdzie – zaleÂżne jest to nie od woli
enigmatycznego stwórcy, ale od nas samych. ŒwiadomoœÌ tego przymusza nas do wiêkszej
odpowiedzialnoÂści za swoje myÂśli i emocje.
Martwimy siĂŞ dziÂś, co siĂŞ stanie w roku 2012 ? Czas przeÂłomu, w ktĂłrym obecnie jesteÂśmy,
przez religie okreÂślany czĂŞsto koĂącem Âświata jest okresem, w ktĂłrym kaÂżdy z nas moÂże staĂŚ
siê w pe³ni œwiadomy i zrozumieÌ, kim jest cz³owiek, to czas przygotowania siê do œwiadomego i zgodnego dzia³ania z innymi. Wchodzimy w etap wspó³pracy z istotami ze wszystkich wymiarów. A do tego trzeba siê przygotowaÌ
SkupiaĂŚ siĂŞ na dacie nie ma sensu, bo ta moÂże ulec zmianie – jest ona zaleÂżna od stopnia naszego przygotowania, a to zwiÂązane jest z umiejĂŞtnoÂściÂą oddzielenia naszej ÂświadomoÂści od wytworĂłw naszego umysÂłu. UmiejĂŞtnoœÌ opanowania naszych myÂśli,
emocji i reakcji – to obecnie podstawa!

Stwarzasz WszechÂświat i siebie od miliardĂłw lat. Nie szukaj boga, wszystko
zaczĂŞÂło siĂŞ od Ciebie i wszystko w sobie zawierasz. Wystarczy, Âże wyciszysz umysÂł
i emocje, a usÂłyszysz siebie i zrozumiesz, Âże jesteÂś CaÂłoÂściÂą !
    autor sokratekhttp://www.nieziemskie.eu/

« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 21:05:02 wysłane przez Petras » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #30 : Luty 16, 2009, 21:12:40 »

jesli nawet Padmasambhawa kogos zabiÂł - odbierze cierpienie tej osoby. Chcociaz nie slyszalam o takim przypadku.
    JeÂżeli znasz zasade prawa przyczyny i skutku to dlaczego komukolwiek wysyÂłasz myÂśl ocene [- idiotyczne-]
     przecieÂż to wrĂłci do nadawcy> co wyÂślesz to odbierzesz<
Nie sÂłyszaÂłas? hm moÂżesz sprawidziĂŚ bo ja nie podaje niesprawdzonych informacji UÂśmiech
   Niewiedza nieusprawiedliwia dziaÂłaĂą nieprzemyÂślanych
Enigma umiesz czytaĂŚ? I rozumiesz po Polsku? JeÂżeli tak to sÂądze, Âże za ksiĂŞdza nalezy mi siĂŞ  przepraszam :?) UÂśmiech
   SpieszĂŞ z informacjÂą, Âże w mojej rodzinie ze strony matki jest opowieœÌ o praprabace zielarce spalonej na stosie przez saskiego biskupa i nikt ze strony mojej matki do KK nie uczĂŞszcza UÂśmiech

Zaczynam lubiĂŚ to forum dawno tak sie nie ubawiÂłem ksiÂądz  hahahahahahahahahaha
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 21:27:53 wysłane przez Petras » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #31 : Luty 16, 2009, 21:31:02 »

Nie piszĂŞ o naukach Buddy, tylko o tym, co religie i filozofie robiÂą z ludÂźmi. Jestem przekonany, Âże Budda widzÂąc dzisiaj, do czego zostaÂły wykorzystane jego nauki byÂłby przeraÂżony. Nie zachwyciÂło by go rĂłwnieÂż powoÂływanie siĂŞ na jego sÂłowa, gdy nie idÂą za tym czyny. BÂądÂź przede wszystkim Âświadomym czÂłowiekiem, a nie buddystÂą. Szczerze mĂłwiÂąc, co to kogo obchodzi, jakiego jesteÂś wyznania.
   To Twoja prywatna sprawa. Mnie interesuje czÂłowiek i to, czy moÂżna siĂŞ z nim porozumieĂŚ, czy moÂżna z nim wspó³pracowaĂŚ, czy mogĂŞ liczyĂŚ na jego pomoc, jeÂżeli zaistnieje taka potrzeba. Co ma za znaczenie, czy jest buddystÂą, katolikiem. Z wÂłasnego wieloletniego doÂświadczenia wiem, Âże jest to niestety przeszkoda w porozumiewaniu siĂŞ miĂŞdzy ludÂźmi. NiektĂłre z nauk Buddy posiadajÂą uniwersalne przesÂłanie, czy jednak Âżeby je stosowaĂŚ trzeba byĂŚ od razu buddystÂą ? Czy Âżeby sprawdziĂŚ w praktyce czyjeÂś sÂłowa, trzeba tworzyĂŚ religie?
Gdyby nie byÂło na Ziemi religii byÂłoby duÂżo proÂściej, spotykaÂł by siĂŞ czÂłowiek z czÂłowiekiem, a nie buddysta z katolikiem itp.
  Dzisiaj trudno sobie wyobraziĂŚ, Âże moÂżna ÂżyĂŚ bez wiary i religii. WiĂŞkszoœÌ uwaÂża, Âże czÂłowiek rozwija siĂŞ dziĂŞki religiom. Có¿ moÂżna i tak myÂśleĂŚ, dopĂłki nie przejrzy siĂŞ na oczy i nie zobaczy prawdziwych funkcji, jakie peÂłniÂą religie na Ziemi. BuddyÂści nie czczÂą boga, ale czczÂą BuddĂŞ, z czÂłowieka przekazujÂącego wiedzĂŞ zrobili boÂżka. Chyba jest to najgorsze co moÂże spotkaĂŚ czÂłowieka myÂślÂącego!

Co do kontaktĂłw Hitlera z Tybetem polecam ksi¹¿kĂŞ „Tajemne zapiski magĂłw Hitlera” autor: Francois Ribadeau-Dumas. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 21:33:27 wysłane przez Petras » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #32 : Luty 16, 2009, 22:30:56 »

No tak, Petras i ksiÂądz, rzeczywiÂście Âśmieszne …  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
PrĂŞdzej juÂż Antrovisowe korzenie wyczuwam, ale to tylko luÂźne skojarzenia.   
DziĂŞki Petras za informacje, ktĂłrymi nas obdarowujesz. Bardzo aktywizujÂą myÂślenie.
MÂądry z Ciebie facet … nie, Âżebym tworzyÂła autorytet, ale czujĂŞ w tym, co piszesz autentyzm …

Pozdrawiam  UÂśmiech

PS. A jednak poruszyÂł CiĂŞ zarzut bycia ksiĂŞdzem, resztki kodĂłw?  MrugniĂŞcie

Laguna__
Gość
« Odpowiedz #33 : Luty 17, 2009, 00:36:25 »

Witaj Petras ha

Prawde mĂłwiÂąc mnie to rĂłwnieÂż rozbawiÂło , dlaczego ?? Bo znam CiĂŞ kilka lat , ale nie ÂśmiaÂłam nic pisaĂŚ- stwierdziÂłam ,Âże powinieneÂś sam naÂświetliĂŚ sprawe Enigmie. a o ile mi wiadomo to Enigma jest znawcÂą wÂłaÂśnie tekstĂłw Biblijnych , wiĂŞc za bardzo nie rozumiem juÂż nic z tego -przepraszam Enigma jeÂśli CiĂŞ czymÂś uraziÂłam , ale podejrzewanie Petrasa o konszakty i prace  na poziomie KK - to nieporozumienie ...
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 00:57:48 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #34 : Luty 17, 2009, 00:43:12 »

No tak, Petras i ksiÂądz, rzeczywiÂście Âśmieszne …  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
PrĂŞdzej juÂż Antrovisowe korzenie wyczuwam, ale to tylko luÂźne skojarzenia.  
DziĂŞki Petras za informacje, ktĂłrymi nas obdarowujesz. Bardzo aktywizujÂą myÂślenie.
MÂądry z Ciebie facet … nie, Âżebym tworzyÂła autorytet, ale czujĂŞ w tym, co piszesz autentyzm …

Pozdrawiam  UÂśmiech

PS. A jednak poruszyÂł CiĂŞ zarzut bycia ksiĂŞdzem, resztki kodĂłw?  MrugniĂŞcie

[Witaj Ptak

CzyÂżby korzenie byÂły podobne bo ja Ciebie teÂż podejrzewam o podobnÂą wiedze jak u Petrasa , w sumie juÂż wczeÂśniej odniosÂłam takie wraÂżenie , ale nie bĂŞde niczego przesÂądzaĂŚ  MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech Buzia na k³ódkĂŞ Buzia na k³ódkĂŞ
pozdrawiam serdecznie ..

czujnoœÌ- obserwacja -czujnoœÌ

Ps. A swojÂą drogÂą co jest dla takich wiedzÂących najwiekszÂą ujmÂą?? kody   MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 01:04:04 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #35 : Luty 17, 2009, 08:55:04 »

[
jednak poruszyÂł CiĂŞ zarzut bycia ksiĂŞdzem, resztki kodĂłw?

Wiesz szanowna ptak staram sie myÂśleĂŚ samodzielnie, ksiÂądz raczej nie myÂśli samodzielnie, to w ogromnej wiĂŞkszoÂści manipulatorzy.
     Szukam ludzi, z ktĂłrymi mogĂŞ sie wymieniĂŚ wiedzÂą. Taka wymiana pozwala mi szybciej wyciÂągnaĂŚ wnioski [pomaga w pracy nad wÂłasnÂą ÂświadomoÂściÂą].
     KaÂżda ocena w sensie sÂłowa-myÂśli >gÂłupie, idiotyczne, kretyĂąskie itd?< uniemoÂżliwia neutralne [czyste] przyjĂŞcie informacji.
     Ja teÂż czytam na tym zacnym forum posty napisane przez rĂłznych ludzi o ró¿nych pogladach, doÂświadczeniu Âżyciowym i jeÂżeli odbieram, Âże niczym wartym napisania nie wymienie sie z nimi, zwyczajnie  koncentruje sie na dokÂładnym przeczytaniem postu i wyciÂągnieciem wnioskĂłw z wiedzy tam zawartej i siedzĂŞ cicho. UÂśmiech
     Nie oceniam, nie nazywam - kaÂżdy idzie wÂłasnÂą ÂścieÂżkÂą- ma taki wybĂłr

PrĂŞdzej juÂż Antrovisowe korzenie

MogÂłabyÂś tak samo napisaĂŚ o korzeniach agnihotrowskich, buddyjskich, harykrisznowskich.
W swojej wĂŞdrĂłwce w tym ciele fizycznym staraÂłem sie przyswoiĂŚ jak najwiecej informacji od kaÂżdego, kto tych informacji byÂł mi w stanie udzieliĂŚ.
      Ataki ró¿nego rodzaju autorytetĂłw, mediĂłw i KK na te grupy, stowarzyszenia utwierdzaÂły mnie w sÂłusznoÂści swojego postĂŞpowania. Stara  zasada-> lĂŞk powoduje atak

MÂądry z Ciebie facet … nie, Âżebym tworzyÂła autorytet, ale czujĂŞ w tym, co piszesz autentyzm

Pani mogĂŞ tylko rzec, Âże podobnie moÂżna powiedzieĂŚ o Tobie.

« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2009, 08:55:26 wysłane przez Petras » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #36 : Luty 17, 2009, 09:00:40 »

Dzia Laguna za wskazanie. Zaczne jeszcze uwaÂżniej przeglÂądaĂŚ teksty ptak UÂśmiech, a tak m/nami Laguna nie jesteÂś czasem zakonnicÂą?? UÂśmiech)
Petras
Gość
« Odpowiedz #37 : Luty 17, 2009, 10:49:50 »

a o ile mi wiadomo to Enigma jest znawcÂą wÂłaÂśnie tekstĂłw Biblijnych

UÂśmiech
 Przed laty zajmujac sie ,,tekstami biblijnymi" ze Âździwieniem odebraÂłam wiadomoœÌ, Âże jest ponad 3000 wszelkiego rodzaju ,,bibli"

MiaÂłem wtedy pecha bo nie znaÂłem zanwcy, ktĂłremu bym zadaÂł pytanie:
,,...na ktĂłrej bibli siĂŞ opiera, dlaczego byÂły ciÂągle zmieniane przez wieki i dlaczego teraÂźniejsza biblia ,,ma byĂŚ lepsza" od tej z np 1570 roku..."

Có¿ fajnie, Âże na tym forum jest taki znawca, ktĂłry odpowie mi na te pytanie UÂśmiech

pozdrawiam UÂśmiech
Mora
Gość
« Odpowiedz #38 : Luty 17, 2009, 11:22:22 »

MiaÂłem nie oceniaĂŚ tego tematu ale to zrobiĂŞ...

Wedlug moich odbiorow

To napisaÂła Laguna w pierwszym poÂście.

MoÂże mi Âłaskawie powiesz z czym albo z kim siĂŞ komunikujesz?

I czy moÂżesz to udowodniĂŚ?

Jak dla mnie wymyÂśliÂłaÂś to sobie.
Nie wiem pod czyim wpÂływem jesteÂś, co ciĂŞ skusiÂło aby pisaĂŚ i dyskredytowaĂŚ w ten sposĂłb Samuela i jego Team ale wiedz Âże to nie jest metoda.

Wybacz Laguno to co teraz powiem ale chyba jakaÂś sekta siĂŞ usadowiÂła u nas na forum. Chichot

DziaÂłacie wspĂłlnie. UÂśmiech
Pozdro dla Kristobala, Jasnowidza.

Channeling - moÂżliwy zwiÂązek z Projektem Cheops CoÂś
"W domowym ognisku "Samuela
Channeling od Doroty - powiÂązany z 14.10.2008

W doœÌ nieudolny sposób próbujecie zdyskredytowaÌ Samuela przy czym oszukaÌ ludzi na forum.

No i jeszcze zapomniaÂł bym o tym temacie.  UÂśmiech

Za chwilĂŞ padnÂą w mojÂą stronĂŞ ataki ale zanim to zrobicie uÂżyjcie waszego logicznego myÂślenia.

Pozdro
Mora DuÂży uÂśmiech

EDIT: Petras takÂże czytaÂłem te jego "channelingi przez sen" ciekawe jak je spisywaÂł MrugniĂŞcie
EDIT2: Laguna jesteÂś masonem?
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 12:18:52 wysłane przez Mora » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #39 : Luty 17, 2009, 12:48:45 »

Moge  odpowiedzieĂŚ, nazywam byty, z ktĂłrymi sie kontaktuje jeÂżeli ktos czytaÂł jest tam dokÂładnie opisane  w jaki sposĂłb siĂŞ to wszystko dzieje.
 Jak spisuje? Zwyczajnie po zakoĂączeniu kontaktu spisuje wymiane myœ³i, ktĂłra nastÂąpiÂła w czasie jego trwania. Có¿ takiego pytania szczerze sie przyznam nie spodziewaÂłem sie UÂśmiech
 OÂśmielĂŞ siĂŞ stwierdziĂŚ, Âże kaÂżda jednostka, byt- potrafi skrytkowaĂŚ obrzuciĂŚ bÂłotem informacjĂŞ, wiedzĂŞ innÂą niÂż podana oficjalnie przez autorytety.
Trudniej przychodzi samemu podzieliĂŚ siĂŞ wiedzÂą UÂśmiech
Dlaczego zamiast wiedzy interesuje nas kto to napisaÂł lub kim jest autor?
 Dlaczego zanim coÂś skrytykujemy nie sprawdzamy tego, a jezeli juÂż sprawdzimy i stwierdzimy, Âże to nie tak to napiszmy jak

PozwolĂŞ sobie zacytowaĂŚ:
Nie waÂżne kto historiĂŞ opowiada ale o czym opowiada ta historia- Aleksandrer Sowa!

« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 13:05:57 wysłane przez Petras » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #40 : Luty 17, 2009, 13:01:22 »

Mora mozesz miec rozne mysli zwiazane z osobami z forum , to normalne, ale dlaczego odrazu rzucasz podejrzenia? Byc Masonem to zaden wstyd,  zapytaj czy ktos ma z czyms zwiazek, odpowie szczersze, albo nie. Wszystko jest na miare odwagi mowienia o sobie, ale rowniez prawa do zachowania prywatnosci w kazdym wzgledzie.
Chcesz blizej poznac Lagune? Popros o rozmowe na GG, naprawde wszystko mamy w zasiegu naszych mozliwosci. Dlaczego z nich nie skorzystac?

Ja bede w kwietniu w Warszawie, jezeli ktos chce mnie poznac ? Nie ma sprawy spotkamy sie gdzies na kawie. Takie osobiste kontakty zmieniaja  wyobrazenia o ludziach , lacza pieknem.

Mnie zaintrygowaly inne rzeczy w przekazach Petrasa i o tym bym chciala z nim podyskutowac na forum lub na GG lub na pw, jak woli.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 13:05:07 wysłane przez Kiara » Zapisane
Mora
Gość
« Odpowiedz #41 : Luty 17, 2009, 13:28:44 »

Nie waÂżne kto historiĂŞ opowiada ale o czym opowiada ta historia.

DokÂładnie o czym ta historia opowiada...

Chcê powiedzieÌ abyœcie siê nie dali wci¹gn¹Ì w t¹ grê.

¯ADEN PRZEKAZ JE¯ELI W OGÓLE MIA£ MIEJSCE NIE JEST PEWNY!

MY LUDZIE NIE POTRZEBUJEMY PRZEKAZÓW OD JAKI¦ BO¯KÓW KTÓRZY S¡ NIE WIADOMO SK¡D!

I TY Kiaro Wyidealizowana feministko nie mĂłw mi co mam robiĂŚ. Nie chcĂŞ poznaĂŚ bliÂżej Laguny bo mi to nie potrzebne. Jeszcze mnie wciÂągnÂą do swojej sekty i bĂŞdzie Âźle.

Byc Masonem to zaden wstyd

Czyli jesteÂś Masonem tak?
DziĂŞki za odpowiedÂź. UÂśmiech

Bycie masonem daje wÂładze co?

Tak samo wszyscy politycy to Masoni gdzie nie spojrzeĂŚ to widaĂŚ symbole. Tacy ludzie tylko szkodzÂą innym ludziom. Obchodzi ich ino wÂłasne potrzeby.

ZresztÂą Tobie nie muszĂŞ tego tÂłumaczyĂŚ Ty wiesz najlepiej.

Fakt ka¿dy z nas jest w pewnym sensie masonem ale pytanie czy ten ktoœ patrzy przez pryzmat siebie jako MASONA czy CZ£OWIEKA. Co jest zasadnicz¹ ró¿ni¹c w postêpowaniu jak i ich pogl¹dów.

Pozdro
Mora
Napijmy siĂŞ razem z niÂą  DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 13:29:51 wysłane przez Mora » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #42 : Luty 17, 2009, 14:36:29 »

Odpisze po kwaÂłaÂłeczku, bo jest tego sporo

Petras, moze sie zdziwisz ale czytam twoje posty, tak w tym watku jak i w innych. Duzo analizujesz i sam przetwazasz, ale nie oznacza to ze jestes wolny od pomylek - bo nikt z nas nie jest. Korygujesz czasem swoje poglÂądy, wiec i ja chyba moge wyjasniĂŚ co nieco. napisaÂłam krĂłtkiego posta bez analizy (ni3 miaÂłam twedy zreszta czasu) bo to co przeczytaÂłam z Nexusa dotyka mnie, chcociaÂż oczywiÂście slyszalam wczesniej takie tezy
Powsta³ nawyk w przytaczaniu s³ów i cytatów, by potwierdziÌ swój sposób myœlenia i rozumienia œwiata.
czy uwazasz ze podpieranie swoich tez cyatami, to jakis b³¹d? W dobie natÂłoku informacji z internetu, tym bardziej podajemy sobie ÂźrĂłdÂła cytatĂłw i przemysleĂą, aby mĂłc zweryfikowaĂŚ przynajmniej w minimalnej czeÂści poprawnoÂśc ich formuowania. Wiem ze brzmi to zawile, ale bez podawania linkĂłw kazdy mĂłgÂłby wymysleĂŚ co chce, a poÂźniej twierdziĂŚ ze jest to stosowana doktryna. Linka do nexusa nie podaleÂś - ubolewam bo niestety ale nie wiem czy to co przytoczyÂłes jest jedynie starannie wybranym fragmentem w ktĂłrym mozesz udowodniĂŚ sobie wygodny punkt widzenia (kolejny wiedzie do forum,a nie cytatu  zposta)Owszem ja tez ostatnio nie staram sie juz tak jak kiedys dawaĂŚ do wszystkiego odnosnik. Ale to dlatrego aby unikn¹Ì dalszej k³ótni. tak naprawde nie zalezy mi na forsowaniu wlasnych przekoniaĂą. Ale twĂłj fragm jest bardzo bulwersujÂący i przyznaj ze nawet u osoby niezzangazowanej moÂże wzburzyc krew.

dalej piszesz ze starsz sie wyciÂągac wnioski by nie przejmowac bezkkrytycznie cudzych pogladĂłw, a tu:

Nasz Âświat jest ÂściÂśle zaprogramowany – programy zaszczepione na Ziemi przez ró¿ne rasy kosmiczne ludzie realizujÂą od milionĂłw lat. Ziemianie w wiĂŞkszoÂści sÂą pionkami w wirtualnej grze, jaka rozgrywa siĂŞ na naszej planecie.

Nie ma na to zadnych dowodĂłw. PowtorzyÂłes tylko pewna teorie Davida Icke - ktĂłry ostatnio stal sie bardzo modny.
Piszac taki tekst bez odwo³ania do autora, ktos kto nie zna tej teorii, moze pomyslec ze jest autentyczny fakt sprawdzony rzeczywiœcie - a przeciez tak nie jest, bo to sfera domys³ów

TwĂłj daleszy tekst, to praktycznie przepisany/ lub przeczytany jego wykÂład i gdzie tu miejsce na osobiste poglady?

MyÂśl jest poczÂątkiem wszystkiego, cokolwiek siĂŞ dzieje. Tak powstaÂł WszechÂświat i tak samo
powstaje nadal.
Tego rĂłwniez nie wiemy 'na pewno'

Nie szukaj boga, wszystko
zaczĂŞÂło siĂŞ od Ciebie i wszystko w sobie zawierasz. Wystarczy, Âże wyciszysz umysÂł
i emocje, a usÂłyszysz siebie i zrozumiesz, Âże jesteÂś CaÂłoÂściÂą !
Wybacz, ale moge sobie szukac w zyciu czego tylko zechce, zdajesie ze tak prawi wolnostojeĂąstwo UÂśmiech
Enigma
Gość
« Odpowiedz #43 : Luty 17, 2009, 14:50:09 »

TwĂłj apetyt na udzielanie rad, jest iÂście nienasycony. PozwĂłl ze systematycznie odpowiem

JeÂżeli znasz zasade prawa przyczyny i skutku to dlaczego komukolwiek wysyÂłasz myÂśl ocene [- idiotyczne-]
przecieÂż to wrĂłci do nadawcy> co wyÂślesz to odbierzesz<

Dlaczego? Dlatego ze ty mozesz tak samo mi odpisaĂŚ, czy ja ci bronie mnie skrytykowac? Nie, conajwyzej Modek nas uciszy - o ile wogĂłle tu zaglada MrugniĂŞcie

Enigma umiesz czytaĂŚ? I rozumiesz po Polsku? JeÂżeli tak to sÂądze, Âże za ksiĂŞdza nalezy mi siĂŞ przepraszam :?)
Nie, nie umiem Petras (tym razem ty mnie obrazasz i to bezpoÂśrednio) - jak widac porozumiewam sie przez internet w jez migowym. I nie mam zamiaru przepraszac - bo nie miaÂłam na mysli twojego posta, tylko fragm z Nexusa ktĂłry przytoczyÂłes bez linka. Nie ma sie z czego nabijac, jesli ktos tak banalnie prezentuje poglady!A co do ksiezy to rozmawiaÂłam z katolickimi duchownymi na temat buddyzmu, to maÂło z butĂłw nie wyskoczyÂłam slyszÂąc ich poglady. Btw, linek ktĂłry podaÂłes do tej sprawdzonej informacji, jest ,linkiem do caÂłego fora. No wybacz ale nie bede przerzucac setek stron w poszukiwaniu jednego posta. A czy ty sprawdziÂłes dokÂładnie, co napisaÂłe tamten autor w swoim poscie? Czy tylko powtĂłrzyÂłes tekst - bo ci sie poodbaÂł?

Edit dodane>
Cytat: Petras
BÂądÂź przede wszystkim Âświadomym czÂłowiekiem, a nie buddystÂą. Szczerze mĂłwiÂąc, co to kogo obchodzi, jakiego jesteÂś wyznania.
O tym kim bede - zdecyduje ja - a nie ty. Mnie obchodzi bardzo moja wiara i nie ma tematu ktĂłry drazniÂłby mnie bardziej od zgodny na 'bylejakoÂśc' czy to w sprawach bÂłachych czy kluczowych

NiektĂłre z nauk Buddy posiadajÂą uniwersalne przesÂłanie, czy jednak Âżeby je stosowaĂŚ trzeba byĂŚ od razu buddystÂą ? Czy Âżeby sprawdziĂŚ w praktyce czyjeÂś sÂłowa, trzeba tworzyĂŚ religie?
Zeby sprawdzic, nalezy sie zapozac z ich tresciÂą. PrzewertowaÂłam przez kilka lat, 5 g³ównych wyznaĂą i najbardziej spodobaÂł mi sie hinduizm - ale ku wÂłasnemu zaskoczeniu to wÂłasnie buddyzm sprawdza sie w praktyce  Szok Nie naleze do Âżadnej z grup - gdzies juz wspominaÂłam, ale powtĂłrze dla jasnoÂści.
Po za tym aby krytykowac te czy inne sÂłowa - trzeba je najpierw poznaĂŚ! Tymczasem mamy doczynienia z tomami opisĂłw, analiz, streszczeĂą i skrĂłtĂłw. TreÂśc pierwotnego przesÂłania zamydla sie, jedynym panaceum jest powrĂłt do ÂźrĂłdÂła. A tu juz sÂłysze Âże 'znamy buddyzm..bo jest taki i siaki. A kapÂłani to taÂżajÂą sie we krwi - bo ktos tak powiedziaÂł. Albo ze dobrym obrazem swiata buddystĂłw jest film Matrix '- otĂłz nie, obe to nie tylko latanie pomiedzy pociskami lub poÂłykaniem kolorowych piguÂłek - jak lubimy upraszczaĂŚ. A wychodzenie z ciala, nie sÂłuzy zaspokajaniu apetytu sexualnego - o czym pisaÂłeÂś w kontekscie fora Obemaniak.
Owszem Budda byÂłby bardzo zasmucony, jesli widzi co sie robi z jego naukami - odwrĂłcenie kota ogonem. Jesli jednak ktos zechce, zamiast wysluchiwac czyiÂś opinii, poznac rzeczywisty przekaz dowie sie ze Droga Âłaczy sie z wysiÂłkiem i wyzeczeniem. To sie moze nie podobac w erze NewAge i epoce 'miÂłoÂści'. A Wszkazania Buddy nie sa po to aby kogos wiezic, lecz po to aby do pseud-buddyjskich praktyk typu 'babranie sie we wnetrznosciach'  - nie dochodziÂło.

Gdyby nie byÂło na Ziemi religii byÂłoby duÂżo proÂściej, spotykaÂł by siĂŞ czÂłowiek z czÂłowiekiem, a nie buddysta z katolikiem itp.
Dzisiaj trudno sobie wyobraziÌ, ¿e mo¿na ¿yÌ bez wiary i religii. WiêkszoœÌ uwa¿a, ¿e cz³owiek rozwija siê dziêki religiom. Có¿ mo¿na i tak myœleÌ, dopóki nie przejrzy siê na oczy i nie zobaczy prawdziwych funkcji, jakie pe³ni¹ religie na Ziemi. Buddyœci nie czcz¹ boga, ale czcz¹ Buddê, z cz³owieka przekazuj¹cego wiedzê zrobili bo¿ka.
Kolejny raz powtarzasz utarte sÂłogany ze az wstyd czytaĂŚ. I wykazujesz sie kompletnÂą nieznajomoÂścia tematu MrugniĂŞcie Budda nie jest bozkiem - jest symbolem oÂświecenia, dostepnego kÂązdemu czlowiekowi - kazdemu z nas. Kto ubliza jemu, tak jak to czynisz - ubliza sam sobie MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 15:07:28 wysłane przez Enigma » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #44 : Luty 17, 2009, 14:51:22 »

Nie Mora chociaz nie mam obowiazku sie tlumaczyc , to napisze, nie naleze do zadnej religji , sekty, czy tez ugrupowania filozoficzno-politycznego , wlacznie z Masoneria, bo tak wybralam. Nie mam zadnego Guru. Ide za glosem mojego serca respektujac system wartosci , ktory wybralam za najlepszy dla siebie.
Moge dyskutowac na temat roznych filozofi, ale nikogo nie bede ponizala  i zwalczala za to ze wybral inaczej niz ja.
Ma do tego pelne prawo , niech kazdy zyje zgodnie z wlasnym swiatopogladem.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 14:53:14 wysłane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #45 : Luty 17, 2009, 15:19:32 »

Mora - co do wiĂŞkszoÂści posta, to nie mam jakichÂś obiekcji, ale co Ci masoni zrobili? Bo od jakiegoÂś czasu sÂłowo "masoneria" staÂło siĂŞ synonimem sÂłowa "manipulacja, pieniÂądze, wpÂływy" etc. PoczytaÂłem nieco o loÂżach masoĂąskich, i jakoÂś nie widzĂŞ ich zgubnego wpÂływu, manipulacji ludzkoÂściÂą i wszelkich tych bzdur, ktĂłre im przypisujesz czy Ty, czy inni.

Przypomina mi to nieco historiĂŞ z okreÂśleniem "okultysta", ktĂłre od razu kojarzyÂło siĂŞ z satanizmem, czarnymi mszami i innymi takimi wytworami pop-kultury.

Dlatego moÂże wyjaÂśnij mi, podaj przykÂłady etc, gdzie widzisz zgubny wpÂływ MasonĂłw na Âświat? Bo szczerze, to nigdzie czegoÂś takiego nie widzĂŞ.
Mora
Gość
« Odpowiedz #46 : Luty 17, 2009, 15:36:10 »

Po pierwsze nie mĂłwiĂŞ o wszystkich masonach sam podkreÂśliÂłem Âże kaÂżdy z nas jest w pewnym sensie masonem ale mniejsza o to mĂłwisz co mi masoni takiego zrobili.

Polecam obejrzeĂŚ Ci filmy takie Zeitgeist, Film Alexa Jonesa Bohemian Grove itd.

Teraz juÂż wiesz co mi masoni zrobili?

Kto rz¹dzi albo raczej d¹¿y do w³adzy absolutnej tego œwiata?

Masoni...

Wolnomularstwo ma bardzo ogromny wpÂływ na dzisiejszy Âświat. Moim zdaniem szkodliwy tworzenie jakiÂś loÂż czy czegokolwiek jest chore.

BĂłg jeden co oni tam wyprawiajÂą. PrzykÂład Bohemian Grove. JeÂżeli oglÂądaÂłeÂś film to aÂż strach pomyÂśleĂŚ co inne loÂże masoĂąskie wyprawiajÂą.
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #47 : Luty 17, 2009, 15:37:42 »

W Rabce nawet atakowano inicjatorĂłw budowy pomnika ÂŚw. MikoÂłaja, z burmistrzem na czele, poniewaÂż podejrzewano ich o zwiÂązki z masoneriÂą  DuÂży uÂśmiech
Petras
Gość
« Odpowiedz #48 : Luty 17, 2009, 15:59:20 »

Tak Enigma k³óciĂŚ to sie nie lubisz  UÂśmiech
NapisaÂłaÂś  o przyczynie i skutku wiec myÂślaÂłem Âże znasz prawa uniwersalne, ale jak sama zauwaÂżasz nieomylny nie jestem.
 Co do tego, Âże zostaÂłem ksiĂŞdzem, a nie autor postu w gazecie to nie tylko ja tak zrozumiaÂłem - moÂżna sprawdziĂŚ. Tylko dlatego pozwoliÂłem sobie na komentarz o polskiej pisowni, za ktĂłry mogĂŞ przeprosiĂŚ i to czyniĂŞ Przepraszam:)
 Postaram skoncentrowaĂŚ siĂŞ na dzieleniu sie wiedzÂą w sposĂłb by nikt nie braÂł to za  udzielanie rad - dziekuje za zwrĂłcenie mi uwagi. Na WiedzĂŞ, ktĂłrÂą zamieszczam w postach nie mam wy³¹cznoÂści dlatego pozwlam sobie pod niektĂłrym postami zamieÂściĂŚ autorĂłw i mniejsce publikacji UÂśmiech
Enigma pozwoliÂłem sobie zamieÂściĂŚ post w krwawej histrii KK poÂświĂŞcony jest konfliktowi UÂśmiech
 Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 17:11:03 wysłane przez Petras » Zapisane
Kristobal
Gość
« Odpowiedz #49 : Luty 17, 2009, 16:23:06 »

Wczoraj w nocy dziaÂły siĂŞ dziwne rzeczy.... moÂże Wy tez to zauwazyliscie..... ciagle lataÂły mi w gÂłowie myÂśli innych ludzi.....

@Mora - dziekuje za pozdrowienia.... tak rozszyfrowales nas... ja jestem szef Illuminati na Polske, Laguna - masonka 33 stopnia, Jasnowidz-ka - nasza kapÂłanka.........
Ku chwale Jabuhlona i Wielkiej Sowy UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 16:24:01 wysłane przez Kristobal » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: