PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2009, 23:52:18 » |
|
Dalaj Lama szerzyli w efekcie nienawiœÌ? I nie mieliby o tym wiedzy? Tak trudno przyj¹Ì do wiadomosci ignorancjê autorytetu?
|
|
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 16, 2009, 08:48:52 » |
|
,,Dalaj Lama i inni mistrzowie"  UtoÂżsamiona z religiÂą, autorytetem osobowoœÌ, broniĂŚ bĂŞdzie swego do ostatniej kropli krwi. ProponujĂŞ zapoznanie siĂŞ z artykuÂłem z czasopisma „NEXUS” nr 5/43/2005, w ktĂłrym opisane sÂą metody, stosowane przez mnichĂłw tybetaĂąskich, nie ró¿niÂące siĂŞ niczym od metod stosowanych przez inkwizycjĂŞ. Dowody umieszczono na wystawie TybetaĂąskich ZabytkĂłw SpoÂłecznych i Historycznych w PekiĂąskim PaÂłacu Kultury NarodĂłw, gdzie wystawione sÂą amputowane koĂączyny, zdarte z ludzi skĂłry i przyrzÂądy do tortur – czytamy w jednym z dokumentĂłw: Rab Ge: „ Buddyjska ceremonia odbĂŞdzie siĂŞ tutaj. Potrzebujemy miĂŞsa, serc i krwi, wszelkich zwierzÂąt, czterech ludzkich g³ów, wnĂŞtrznoÂści, czystej krwi, mĂŞtnej krwi, ziemi z ruin, krwi menstruacyjnej wdowy, krwi trĂŞdowatego, wody artezyjskiej........” „Buddyzm zawiera koncepcjĂŞ gÂłoszÂącÂą, Âże godnym uczynkiem jest oczyszczenie Âświata z ludzi, ktĂłrzy w przyszÂłoÂści mogÂą okazaĂŚ siĂŞ Âźli. Padmasambhawa – zaÂłoÂżyciel tybetaĂąskiego buddyzmu, przytacza przykÂład, mĂłwiÂący, Âże w dzieciĂąstwie zabiÂł chÂłopca, ktĂłry zgodnie z jego przewidywaniami, miaÂł w przyszÂłoÂści dokonaĂŚ wstrĂŞtnych uczynkĂłw” „Guhyasamajatantra rĂłwnieÂż instruuje, jak zadawaĂŚ zabĂłjcze rany, oponentom buddyzmu: „ Osoba rysuje mĂŞÂżczyznĂŞ lub kobietĂŞ kredÂą lub wĂŞglem drzewnym lub czymÂś podobnym, po czym przedstawia siekierĂŞ w rĂŞku i sposĂłb przy pomocy, ktĂłrego zostaje poderÂżniĂŞte gardÂło. Kiedy juÂż urok zostanie w ten sposĂłb rzucony na wroga, moÂżna go otruĂŚ, zniewoliĂŚ lub sparaliÂżowaĂŚ” „Podobne zalecenia moÂżna znaleŸÌ w Kalaczakrze Tantrze, ktĂłra zaleca adeptowi mordowanie tych, ktĂłrzy gwaÂłcÂą nauki Buddy, przy czym instruuje, aby czyniĂŚ to ze wspó³czuciem......... uÂżywanie szczÂątkĂłw zniszczonego oponenta w charakterze rytualnych utensyliĂłw lub zjedzenie jego ciaÂła ma podobno jeszcze bardziej wzmocniĂŚ.” „PóŸniej naleÂży wykonaĂŚ z jego ciaÂła piguÂłki, ktĂłrych spoÂżywanie daje min. sidhi (moc, zdolnoÂści paranormalne)... Takie piguÂłki sÂą w rzeczywistoÂści rozprowadzane do dzisiaj. SzczegĂłlnie poszukiwana jest krew z serca. Czaszka zabitego posiada rĂłwnieÂż wÂłaÂściwoÂści magiczne”. To tylko kilka cytatĂłw z artykuÂłu: Krwawe dzieje buddyzmu Dr She D Montford z NEXUSA nr 5 2005. Autorka napisaÂła takÂże ksi¹¿kĂŞ „Ujawnienie propagandy i potwornoÂści tybetaĂąskiego buddyzmu - sposĂłb na osiÂągniecie postĂŞpu w konflikcie Tybet – Chiny” Warto przy tej okazji takÂże wspomnieĂŚ o poparciu udzielonego Hitlerowi i nazistom przez mnichĂłw tybetaĂąskich, co pomogÂło im uzyskaĂŚ wÂładzĂŞ. Dzielmy siĂŞ swojÂą wiedzÂą, przemyÂśleniami, doÂświadczeniami, a nie opierajmy siĂŞ na sÂłowach autorytetĂłw. MĂłj znajomy rolnik mawia, Âże ludzie powoÂłujÂący siĂŞ na autorytet sÂą kalekami, bo podpierajÂą siĂŞ ich sÂłowami, jak laskÂą. PrzekazujÂąc informacje, opieraj siĂŞ na faktach, na tym co moÂżna sprawdziĂŚ w rzeczywistoÂści. Opieraj siĂŞ na wiedzy, a nie na wierze. Wszystko, co dzieje siĂŞ w czÂłowieku, prawa jakim podlega, zjawiska, jakie siĂŞ toczÂą we WszechÂświecie moÂżna sprawdziĂŚ. Nie trzeba w nic wierzyĂŚ, wszystko moÂżna poznaĂŚ i dotkn¹Ì. Zadaj sobie pytanie: co przez tysiÂące lat istnienia buddyzmu zmieniÂło siĂŞ na Âświecie. Czy buddyzm przyczyniÂł siĂŞ do zlikwidowania cierpienia, gÂłodu, wojen. Zadaj pytanie: dlaczego dzisiaj Tybet jest w tak trudnej sytuacji. PrzecieÂż nie ma przypadkĂłw. Jedno z uniwersalnych praw mĂłwi: co wyÂślesz wraca do Ciebie. Czy buddyzm przyczyniÂł siĂŞ do likwidacji istniejÂących podzia³ów miĂŞdzyludzkich np. zlikwidowania kast: rzÂądzÂących opozycji, misjonarzy i zwykÂłych „roboli”, ktĂłrzy swojÂą ciĂŞÂżkÂą pracÂą utrzymujÂą te trzy grupy „krwiopijcĂłw”? Czy je wzmacnia? Jak pomĂłc gÂłodujÂącym, cierpiÂącym, umierajÂącym na uleczalne choroby ludziom? Czy Dalaj Lama lub inni ,,MISTRZOWIE" przyczynii siĂŞ do rozwiÂązania tego problemu? Jak to zrobiĂŚ? DÂługo zastanawiaÂłem siĂŞ, aÂż przypomniaÂłem sobie zdanie, ktĂłre kiedyÂś usÂłyszaÂłem: JeÂżeli nie moÂżesz kogoÂś obdarowaĂŚ kromkÂą chleba, bo nie masz, wĂłwczas pomyÂśl, Âże mu go dajesz. Dzisiaj powinniÂśmy zdawaĂŚ sobie sprawĂŞ, jakie dziaÂłanie ma myÂśl.
MyÂśl tworzy Niewiele osĂłb ma tego ÂświadomoœÌ, a to powinna byĂŚ podstawowa informacja przekazywana przez wszystkie tzw. autorytety. Dlaczego tego nie robiÂą? To proste, bo czÂłowiek, gdy staje siĂŞ Âświadomy nie potrzebuje juÂż Âżadnego autorytetu. MyÂślÂą moÂże pomĂłc drugiej osobie. MyÂśl siĂŞ realizuje, jeÂżeli wiĂŞc pomyÂślĂŞ o potrzebach drugiej osoby i zobaczĂŞ, Âże sÂą zrealizowane – to tak siĂŞ zacznie dziaĂŚ. GdybyÂśmy stale nie narzekali, nie tworzyli czarnych scenariuszy – to Âżycie na Ziemi wyglÂądaÂłoby inaczej. Prosta wiedza – tworzysz myÂślÂą Âświat, zostaÂła jednak g³êboko przed czÂłowiekiem ukryta i to przede wszystkim przez religie. MyÂślÂą moÂżna takÂże pomĂłc osobom opuszczajÂącym ciaÂło. Nasza chwila skupienia pomoÂże im odejœÌ w spokoju zneutralizowaĂŚ np. poczucie krzywdy, jakiej doznaÂły za Âżycia. PÂłacz, Âżal po utracie, wszelkie obrzÂądki religijne tylko ten proces utrudniajÂą. Potrzebna nam jest wiedza jak rozwiÂązywaĂŚ problemy, a nie wiara, modlitwy, Âśpiewy, mantry. Stoimy u progu nowej rzeczywistoÂści, do ktĂłrej nie przeÂślizgnie siĂŞ nikt, kto kieruje siĂŞ wskazaniami autorytetĂłw, a nie wÂłasnym myÂśleniem. ÂŻaden wyznawca Jezusa, Buddy, Mahometa, jeÂżeli nie zacznie samodzielnie myÂśleĂŚ i nie uwolni siĂŞ od kodu wiary, nie wejdzie w kolejny etap. fragment postu sokratka Inny punkt widzenia - Buddyzmhttp://www.nieziemskie.eu/CzÂłowiek bez czÂłowieka -czÂłowiekiem nie jest !
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2009, 08:53:00 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 16, 2009, 16:26:14 » |
|
Cos tak idiotycznego móg³ napisac tylko ksi¹dz. Zwalczaja buddyzm ze wzgeldu na odp³yw wiernych z katolickiego kosició³a, bardzo sie takze boj¹ ze buddyzm propaguje 'swiat bez boga' a praktyki pozwola wiernym osiagniecie 'pozycji boskiej' . Innymi s³owy zakazana wiedza, która umozliwia poznanie - jest dla KK bardzo groŸna. Wszelkie czyny maja swoje karmiczne reakcje, jesli nawet Padmasambhawa kogos zabi³ - odbierze cierpienie tej osoby. Chcociaz nie slyszalam o takim przypadku.
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 16, 2009, 18:29:13 » |
|
Ach wiec rĂłzne ÂżrĂłdÂła... faktycznie teraz sobie przypominam ze wspominaÂłaÂś cos wczeÂśniej o Wotterze. To nawet lepiej bo informacje dobrze jest zweryfikowaĂŚ z innnymi. No cĂłz chce cie uspokoic ze nie biore udziaÂłu w zadnych grupowych medytacjach. WogĂłle nie jestem zwiÂązana z zadna grupÂą, a modÂły w intencji Enkiego (tego czy innego) nie interesujÂą mnie.
Witaj Enigma . To co robi i myœli kazdy z Nas , jest wa¿ne i powinno byÌ wa¿ne dla Nas samych , nie w mojej kwestii le¿y ingerowanie w innych , jedynie mogê w jakiœ sposób naœwietlac to co do mnie sp³ywa jako informacja - juz niejednokrotnie pisa³am i napiszê raz jeszcze - ka¿da wymiana "wiedzy" pomiedzy ludzmi i nie tylko ludzmi jest wa¿na zw³aszcza ta , która p³ynie z naszych indywidualnych doœwiadczeù , mo¿emy j¹ przyj¹Ì b¹dz odrzuciÌ , ale czy zmieni to postaÌ rzeczy , ¿e coœ takiego zaistania³o ?? Nie !!!! Cofnijmy sie kilka lat wstecz - zajrzyjmy sami w siebie -oka¿e siê jak bardzo zmieni³o siê nasze postrzeganie œwiata i wiedzy przez ten okres do dnia dzisiejszego pocz¹wszy..........
|
|
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 16, 2009, 21:03:56 » |
|
Cos tak idiotycznego mĂłgÂł napisac tylko ksiÂądz. Zwalczaja buddyzm ze wzgeldu na odpÂływ wiernych z katolickiego kosició³a,  Ró¿ne rzeczy mi zarzucano ale coÂś takiego to sÂłyszĂŞ pierwszy raz  PoniewaÂż jest zasada co wyÂślesz to do ciebie wrĂłci ja poprzestane na poproszeniu szanownej pani do zapoznania sie z treÂściÂą zamieszczonych przeze mnie postĂłw na tym zacnym forum [wiekszoœÌ z nich to channelingi ] zamieszczone w dziale para. PozwolĂŞ sobie przytoczyĂŚ jeden z nich: CzĂŞsto zadawano mi pytania, dlaczego nie podajĂŞ ÂźrĂłdÂła i nazwisk autorytetĂłw w artykuÂłach ktĂłre piszĂŞ ? W wiĂŞkszoÂści opieram siĂŞ na wÂłasnych przemyÂśleniach i wnioskach. KaÂżdy wniosek oparty jest na szeregu faktĂłw i dowodach. PodÂświadomoœÌ zawiera oprogramowanie, ktĂłre zostaÂło wpisane przez rodzinĂŞ, naukĂŞ w szkoÂłach, tradycje, grupy religijne, czy naukowe – to programy przenoszone z pokolenia na pokolenia. Tkwimy w tym wieki caÂłe, uwaÂżajÂąc, Âże nic siĂŞ nie da zmieniĂŚ ! Do kaÂżdego z nas naleÂży weryfikacja zapisĂłw. To zaledwie poczÂątek przeglÂądu naszych narzĂŞdzi przejawu. Do kaÂżdego naleÂży wyciÂąganie wnioskĂłw i zgodnie z wnioskami postĂŞpowanie. Jednak najczĂŞÂściej wnioski sobie a Âżycie sobie. Nie moÂżna tego pogodziĂŚ. MoÂżna i naleÂży stosowaĂŚ wnioski w praktyce. Inaczej nie zmieni nasze Âżycie, nadal bĂŞdziemy krĂŞciĂŚ siĂŞ w koÂło tych samych problemĂłw. Najtrudniejszym problemem jest wyciÂąganie samodzielnych wnioskĂłw – czyli myÂślenie. Ludzie nauczeni przyzwyczaili siĂŞ do podpierania siĂŞ autorytetami, przetwarzania ich myÂśli i twierdzeĂą. PowstaÂł nawyk w przytaczaniu s³ów i cytatĂłw, by potwierdziĂŚ swĂłj sposĂłb myÂślenia i rozumienia Âświata. Stwierdzamy wĂłwczas, Âże mamy wÂłasny ÂświatopoglÂąd. Prawo wÂłasnoÂści automatycznie uruchamia obronĂŞ tych wartoÂści. Bez wzglĂŞdu na ich sprzecznoœÌ z rzeczywistoÂściÂą. UmysÂł wĂłwczas jest przekonany, Âże nie ponosi Âżadnej odpowiedzialnoÂści. Przetwarza on ogromnÂą iloœÌ informacji, zawsze interpretuje zgodnie z tym, co zapisane jest w podÂświadomoÂści. KodĂłw na poziomie podÂświadomym kaÂżdy ma bardzo duÂżo. DopĂłki ich nie rozezna, nie moÂże twierdziĂŚ, ze myÂśli samodzielnie. DopĂłki nie pozna kodĂłw, ktĂłre ksztaÂłtujÂą jego ÂświadomoœÌ, a wÂłaÂściwie jej brak – zawsze bĂŞdzie reagowaĂŚ automatycznie. PrzytoczĂŞ przykÂład. Twierdzenie: BĂłg jest fikcjÂą – u osoby zakodowanej religijnie, czy wierzÂącej w jakiegoÂś stwĂłrcĂŞ – wywoÂła natychmiastowÂą reakcjĂŞ obrony tegoÂż boga. W jej nastĂŞpstwie zostanie uruchomiony program walki z osobÂą o odmiennych poglÂądach…. Dwie osoby o ró¿nym rozumieniu Âświata stajÂą siĂŞ automatycznie przeciwnikami. KaÂżdy Z nich ma argumenty i kaÂżdy moÂże poprzez analizĂŞ udowodniĂŚ, Âże bĂłg istnieje lub nie ! Do czego to prowadzi ? Zawsze do podziaÂłu i konfliktu. Teorie, przekonania, ÂświatopoglÂądy, z ktĂłrymi utoÂżsamiliÂśmy siĂŞ oddzieliÂły nas od siebie. To, co byÂło jednoÂściÂą my wszyscy – caÂła ludzkoœÌ/ i byĂŚ niÂą powinno, zostaÂło podzielone i sk³ócone. W imiĂŞ czego? - WyobraÂżeĂą na temat Âświata, fikcji stworzonej przez tzw. autorytety, teorii, ktĂłre nijak majÂą siĂŞ do rzeczywistoÂści ? Dzisiaj nie pamiĂŞtamy kim jesteÂśmy, bo utoÂżsamiliÂśmy siĂŞ z jednym z wielu zakodowanych wyobraÂżeĂą na temat siebie. Od wiekĂłw ludzkoœÌ wiĂŞc toczy spory, wojny w imieniu bogĂłw, przekonaĂą, ideologii – caÂła nasza historia – to okrutna rzeÂż. O to chodziÂło i nadal chodzi, by Ziemianie byli ze sobÂą sk³óceni, by ich umysÂły byÂły caÂły czas zajĂŞte, wtedy nie mogÂą dotrzeĂŚ do wiedzy o sobie i staĂŚ siĂŞ Âświadomi. Nasz Âświat jest ÂściÂśle zaprogramowany – programy zaszczepione na Ziemi przez ró¿ne rasy kosmiczne ludzie realizujÂą od milionĂłw lat. Ziemianie w wiĂŞkszoÂści sÂą pionkami w wirtualnej grze, jaka rozgrywa siĂŞ na naszej planecie. DopĂłki nie uwolnimy siĂŞ spod oddziaÂływania tych programĂłw – dalej bĂŞdziemy siĂŞ krĂŞciĂŚ w kó³ko. BĂŞdziemy tropiĂŚ kosmitĂłw, ekscytowaĂŚ siĂŞ przejawem Âświata energii, szukaĂŚ dowodĂłw na istnienie „niewidzialnego”, bĂŞdziemy poznawaĂŚ, to co juÂż dawno zostaÂło poznane. BĂŞdziemy poszukiwaĂŚ boga, udowadniaĂŚ jego istnienie przez kolejne kilkaset lat. JeÂżeli zastosujemy syntezĂŞ i zaczniemy sumowaĂŚ, dodawaĂŚ wiedzĂŞ zgromadzonÂą przez ró¿nych ludzi, obraz Âświata i nas samych stanie siĂŞ dla nas jasny i czytelny. DopĂłki bĂŞdziemy udowadniaĂŚ, Âże kto ma racjĂŞ, a kto siĂŞ myli – nie dojdzie nigdy do porozumienia. CzÂłowiek z czÂłowiekiem siĂŞ rozejdzie i to, co mogÂło wzbogaciĂŚ jednÂą i drugÂą stronĂŞ zostanie zaprzepaszczone. Nie waÂżne kto ma racjĂŞ, waÂżne jest poszerzenie ÂświadomoÂści, a wiĂŞc rozumienia ! ÂŚwiat energii istnieje, Âżycie poza ZiemiÂą istnieje, kosmici odwiedzajÂą ZiemiĂŞ od milionĂłw lat. MoÂże paœÌ pytanie?: Na jakiej podstawie tak twierdzisz? SkÂąd to wiesz ? Jest to doÂświadczenie moje i wielu, wielu osĂłb. To sÂą fakty. Ilu jeszcze trzeba lat, by udowodniĂŚ, Âże czÂłowiek nie pochodzi od maÂłpy i nie jest jednorazowym ciaÂłem, a Âżycie we WszechÂświecie istnieje? DopĂłki bĂŞdziemy analizowaĂŚ informacje, a nie tworzyĂŚ syntezĂŞ pozostaniemy jeszcze dÂługo na etapie przypuszczeĂą. Nauka stwierdziÂła, Âże podstawowe czÂąstki materii reagujÂą na myÂśl. Ich zachowanie jest zgodne z wolÂą obserwatora. Wiadomo, Âże woda reaguje na dÂźwiĂŞk i w zaleÂżnoÂści od jego wibracji zmienia swojÂą strukturĂŞ, reaguje takÂże na myÂśli ludzkie. MyÂśli Ludzkie ! Wszystko reaguje na myÂśl – nasz umysÂł, ciaÂło, psychika, wszystkie poziomy energii. RoÂśliny w ogrodzie reagujÂą na przybycie osoby, ktĂłra siĂŞ nimi opiekuje, Nasiona, do ktĂłrych przemawia czule czÂłowiek ze zdwojonÂą mocÂą kieÂłkujÂą, a nasze Âżycie jest odbiciem naszych myÂśli. WszechÂświat wypeÂłnia energia, ktĂłra teÂż reaguje na myÂśl. TĂŞ energiĂŞ, czyli tworzywo moÂżna postaciowaĂŚ, by przybraÂła okreÂślony ksztaÂłt. Religie / zaszczepione zresztÂą na ZiemiĂŞ jako programy umoÂżliwiajÂące sterowanie masami ludzkimi/ wmĂłwiÂły nam, Âże to myÂśl boga, stwĂłrcy – stworzyÂła Âświat i czÂłowieka. Czy rzeczywiÂście tak jest ? MyÂśl jest poczÂątkiem wszystkiego, cokolwiek siĂŞ dzieje. Tak powstaÂł WszechÂświat i tak samo powstaje nadal. KaÂżdego dnia go stwarzamy. Jaki bĂŞdzie – zaleÂżne jest to nie od woli enigmatycznego stwĂłrcy, ale od nas samych. ÂŚwiadomoœÌ tego przymusza nas do wiĂŞkszej odpowiedzialnoÂści za swoje myÂśli i emocje. Martwimy siĂŞ dziÂś, co siĂŞ stanie w roku 2012 ? Czas przeÂłomu, w ktĂłrym obecnie jesteÂśmy, przez religie okreÂślany czĂŞsto koĂącem Âświata jest okresem, w ktĂłrym kaÂżdy z nas moÂże staĂŚ siĂŞ w peÂłni Âświadomy i zrozumieĂŚ, kim jest czÂłowiek, to czas przygotowania siĂŞ do Âświadomego i zgodnego dziaÂłania z innymi. Wchodzimy w etap wspó³pracy z istotami ze wszystkich wymiarĂłw. A do tego trzeba siĂŞ przygotowaĂŚ SkupiaĂŚ siĂŞ na dacie nie ma sensu, bo ta moÂże ulec zmianie – jest ona zaleÂżna od stopnia naszego przygotowania, a to zwiÂązane jest z umiejĂŞtnoÂściÂą oddzielenia naszej ÂświadomoÂści od wytworĂłw naszego umysÂłu. UmiejĂŞtnoœÌ opanowania naszych myÂśli, emocji i reakcji – to obecnie podstawa! Stwarzasz WszechÂświat i siebie od miliardĂłw lat. Nie szukaj boga, wszystko zaczĂŞÂło siĂŞ od Ciebie i wszystko w sobie zawierasz. Wystarczy, Âże wyciszysz umysÂł i emocje, a usÂłyszysz siebie i zrozumiesz, Âże jesteÂś CaÂłoÂściÂą ! autor sokratekhttp://www.nieziemskie.eu/ CzÂłowiek bez czÂłowieka -czÂłowiekiem nie jest !
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 21:05:02 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 16, 2009, 21:12:40 » |
|
jesli nawet Padmasambhawa kogos zabi³ - odbierze cierpienie tej osoby. Chcociaz nie slyszalam o takim przypadku. Je¿eli znasz zasade prawa przyczyny i skutku to dlaczego komukolwiek wysy³asz myœl ocene [- idiotyczne-] przecie¿ to wróci do nadawcy> co wyœlesz to odbierzesz< Nie s³ysza³as? hm mo¿esz sprawidziÌ bo ja nie podaje niesprawdzonych informacji Niewiedza nieusprawiedliwia dzia³aù nieprzemyœlanych Enigma umiesz czytaÌ? I rozumiesz po Polsku? Je¿eli tak to s¹dze, ¿e za ksiêdza nalezy mi siê przepraszam :?)  Spieszê z informacj¹, ¿e w mojej rodzinie ze strony matki jest opowieœÌ o praprabace zielarce spalonej na stosie przez saskiego biskupa i nikt ze strony mojej matki do KK nie uczêszcza Zaczynam lubiÌ to forum dawno tak sie nie ubawi³em ksi¹dz hahahahahahahahahaha
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 21:27:53 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 16, 2009, 21:31:02 » |
|
Nie piszê o naukach Buddy, tylko o tym, co religie i filozofie robi¹ z ludŸmi. Jestem przekonany, ¿e Budda widz¹c dzisiaj, do czego zosta³y wykorzystane jego nauki by³by przera¿ony. Nie zachwyci³o by go równie¿ powo³ywanie siê na jego s³owa, gdy nie id¹ za tym czyny. B¹dŸ przede wszystkim œwiadomym cz³owiekiem, a nie buddyst¹. Szczerze mówi¹c, co to kogo obchodzi, jakiego jesteœ wyznania. To Twoja prywatna sprawa. Mnie interesuje cz³owiek i to, czy mo¿na siê z nim porozumieÌ, czy mo¿na z nim wspó³pracowaÌ, czy mogê liczyÌ na jego pomoc, je¿eli zaistnieje taka potrzeba. Co ma za znaczenie, czy jest buddyst¹, katolikiem. Z w³asnego wieloletniego doœwiadczenia wiem, ¿e jest to niestety przeszkoda w porozumiewaniu siê miêdzy ludŸmi. Niektóre z nauk Buddy posiadaj¹ uniwersalne przes³anie, czy jednak ¿eby je stosowaÌ trzeba byÌ od razu buddyst¹ ? Czy ¿eby sprawdziÌ w praktyce czyjeœ s³owa, trzeba tworzyÌ religie? Gdyby nie by³o na Ziemi religii by³oby du¿o proœciej, spotyka³ by siê cz³owiek z cz³owiekiem, a nie buddysta z katolikiem itp. Dzisiaj trudno sobie wyobraziÌ, ¿e mo¿na ¿yÌ bez wiary i religii. WiêkszoœÌ uwa¿a, ¿e cz³owiek rozwija siê dziêki religiom. Có¿ mo¿na i tak myœleÌ, dopóki nie przejrzy siê na oczy i nie zobaczy prawdziwych funkcji, jakie pe³ni¹ religie na Ziemi. Buddyœci nie czcz¹ boga, ale czcz¹ Buddê, z cz³owieka przekazuj¹cego wiedzê zrobili bo¿ka. Chyba jest to najgorsze co mo¿e spotkaÌ cz³owieka myœl¹cego!
Co do kontaktĂłw Hitlera z Tybetem polecam ksi¹¿kĂŞ „Tajemne zapiski magĂłw Hitlera” autor: Francois Ribadeau-Dumas. Pozdrawiam. CzÂłowiek bez czÂłowieka -czÂłowiekiem nie jest !
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 21:33:27 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Luty 16, 2009, 22:30:56 » |
|
No tak, Petras i ksiÂądz, rzeczywiÂście Âśmieszne …  PrĂŞdzej juÂż Antrovisowe korzenie wyczuwam, ale to tylko luÂźne skojarzenia. DziĂŞki Petras za informacje, ktĂłrymi nas obdarowujesz. Bardzo aktywizujÂą myÂślenie. MÂądry z Ciebie facet … nie, Âżebym tworzyÂła autorytet, ale czujĂŞ w tym, co piszesz autentyzm … Pozdrawiam  PS. A jednak poruszyÂł CiĂŞ zarzut bycia ksiĂŞdzem, resztki kodĂłw? 
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Luty 17, 2009, 00:36:25 » |
|
Witaj Petras ha
Prawde mĂłwiÂąc mnie to rĂłwnieÂż rozbawiÂło , dlaczego ?? Bo znam CiĂŞ kilka lat , ale nie ÂśmiaÂłam nic pisaĂŚ- stwierdziÂłam ,Âże powinieneÂś sam naÂświetliĂŚ sprawe Enigmie. a o ile mi wiadomo to Enigma jest znawcÂą wÂłaÂśnie tekstĂłw Biblijnych , wiĂŞc za bardzo nie rozumiem juÂż nic z tego -przepraszam Enigma jeÂśli CiĂŞ czymÂś uraziÂłam , ale podejrzewanie Petrasa o konszakty i prace na poziomie KK - to nieporozumienie ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 00:57:48 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Luty 17, 2009, 00:43:12 » |
|
No tak, Petras i ksiÂądz, rzeczywiÂście Âśmieszne …  PrĂŞdzej juÂż Antrovisowe korzenie wyczuwam, ale to tylko luÂźne skojarzenia. DziĂŞki Petras za informacje, ktĂłrymi nas obdarowujesz. Bardzo aktywizujÂą myÂślenie. MÂądry z Ciebie facet … nie, Âżebym tworzyÂła autorytet, ale czujĂŞ w tym, co piszesz autentyzm … Pozdrawiam  PS. A jednak poruszyÂł CiĂŞ zarzut bycia ksiĂŞdzem, resztki kodĂłw?  [ Witaj Ptak
Czy¿by korzenie by³y podobne bo ja Ciebie te¿ podejrzewam o podobn¹ wiedze jak u Petrasa , w sumie ju¿ wczeœniej odnios³am takie wra¿enie , ale nie bêde niczego przes¹dzaÌ  pozdrawiam serdecznie ..
czujnoœÌ- obserwacja -czujnoœÌ Ps. A swoj¹ drog¹ co jest dla takich wiedz¹cych najwieksz¹ ujm¹?? kody
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 01:04:04 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Luty 17, 2009, 08:55:04 » |
|
[ jednak poruszyÂł CiĂŞ zarzut bycia ksiĂŞdzem, resztki kodĂłw? Wiesz szanowna ptak staram sie myÂśleĂŚ samodzielnie, ksiÂądz raczej nie myÂśli samodzielnie, to w ogromnej wiĂŞkszoÂści manipulatorzy. Szukam ludzi, z ktĂłrymi mogĂŞ sie wymieniĂŚ wiedzÂą. Taka wymiana pozwala mi szybciej wyciÂągnaĂŚ wnioski [pomaga w pracy nad wÂłasnÂą ÂświadomoÂściÂą]. KaÂżda ocena w sensie sÂłowa-myÂśli >gÂłupie, idiotyczne, kretyĂąskie itd?< uniemoÂżliwia neutralne [czyste] przyjĂŞcie informacji. Ja teÂż czytam na tym zacnym forum posty napisane przez rĂłznych ludzi o ró¿nych pogladach, doÂświadczeniu Âżyciowym i jeÂżeli odbieram, Âże niczym wartym napisania nie wymienie sie z nimi, zwyczajnie koncentruje sie na dokÂładnym przeczytaniem postu i wyciÂągnieciem wnioskĂłw z wiedzy tam zawartej i siedzĂŞ cicho. Nie oceniam, nie nazywam - kaÂżdy idzie wÂłasnÂą ÂścieÂżkÂą- ma taki wybĂłrPrĂŞdzej juÂż Antrovisowe korzenie MogÂłabyÂś tak samo napisaĂŚ o korzeniach agnihotrowskich, buddyjskich, harykrisznowskich. W swojej wĂŞdrĂłwce w tym ciele fizycznym staraÂłem sie przyswoiĂŚ jak najwiecej informacji od kaÂżdego, kto tych informacji byÂł mi w stanie udzieliĂŚ. Ataki ró¿nego rodzaju autorytetĂłw, mediĂłw i KK na te grupy, stowarzyszenia utwierdzaÂły mnie w sÂłusznoÂści swojego postĂŞpowania. Stara zasada-> lĂŞk powoduje atakMÂądry z Ciebie facet … nie, Âżebym tworzyÂła autorytet, ale czujĂŞ w tym, co piszesz autentyzm Pani mogĂŞ tylko rzec, Âże podobnie moÂżna powiedzieĂŚ o Tobie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2009, 08:55:26 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Luty 17, 2009, 09:00:40 » |
|
Dzia Laguna za wskazanie. Zaczne jeszcze uwaÂżniej przeglÂądaĂŚ teksty ptak  , a tak m/nami Laguna nie jesteÂś czasem zakonnicÂą??  )
|
|
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 17, 2009, 10:49:50 » |
|
a o ile mi wiadomo to Enigma jest znawc¹ w³aœnie tekstów Biblijnych  Przed laty zajmujac sie ,,tekstami biblijnymi" ze Ÿdziwieniem odebra³am wiadomoœÌ, ¿e jest ponad 3000 wszelkiego rodzaju ,,bibli" Mia³em wtedy pecha bo nie zna³em zanwcy, któremu bym zada³ pytanie: ,,...na której bibli siê opiera, dlaczego by³y ci¹gle zmieniane przez wieki i dlaczego teraŸniejsza biblia ,,ma byÌ lepsza" od tej z np 1570 roku..." Có¿ fajnie, ¿e na tym forum jest taki znawca, który odpowie mi na te pytanie  pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 17, 2009, 11:22:22 » |
|
Mia³em nie oceniaÌ tego tematu ale to zrobiê... Wedlug moich odbiorow To napisa³a Laguna w pierwszym poœcie. Mo¿e mi ³askawie powiesz z czym albo z kim siê komunikujesz? I czy mo¿esz to udowodniÌ? Jak dla mnie wymyœli³aœ to sobie. Nie wiem pod czyim wp³ywem jesteœ, co ciê skusi³o aby pisaÌ i dyskredytowaÌ w ten sposób Samuela i jego Team ale wiedz ¿e to nie jest metoda. Wybacz Laguno to co teraz powiem ale chyba jakaœ sekta siê usadowi³a u nas na forum.  Dzia³acie wspólnie.  Pozdro dla Kristobala, Jasnowidza. Channeling - mo¿liwy zwi¹zek z Projektem Cheops  "W domowym ognisku "Samuela Channeling od Doroty - powi¹zany z 14.10.2008 W doœÌ nieudolny sposób próbujecie zdyskredytowaÌ Samuela przy czym oszukaÌ ludzi na forum. No i jeszcze zapomnia³ bym o tym temacie.  Za chwilê padn¹ w moj¹ stronê ataki ale zanim to zrobicie u¿yjcie waszego logicznego myœlenia. Pozdro Mora  EDIT: Petras tak¿e czyta³em te jego "channelingi przez sen" ciekawe jak je spisywa³ EDIT2: Laguna jesteœ masonem?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 12:18:52 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Luty 17, 2009, 12:48:45 » |
|
Moge odpowiedzieÌ, nazywam byty, z którymi sie kontaktuje je¿eli ktos czyta³ jest tam dok³adnie opisane w jaki sposób siê to wszystko dzieje. Jak spisuje? Zwyczajnie po zakoùczeniu kontaktu spisuje wymiane myœ³i, która nast¹pi³a w czasie jego trwania. Có¿ takiego pytania szczerze sie przyznam nie spodziewa³em sie  Oœmielê siê stwierdziÌ, ¿e ka¿da jednostka, byt- potrafi skrytkowaÌ obrzuciÌ b³otem informacjê, wiedzê inn¹ ni¿ podana oficjalnie przez autorytety. Trudniej przychodzi samemu podzieliÌ siê wiedz¹  Dlaczego zamiast wiedzy interesuje nas kto to napisa³ lub kim jest autor? Dlaczego zanim coœ skrytykujemy nie sprawdzamy tego, a jezeli ju¿ sprawdzimy i stwierdzimy, ¿e to nie tak to napiszmy jak Pozwolê sobie zacytowaÌ: Nie wa¿ne kto historiê opowiada ale o czym opowiada ta historia- Aleksandrer Sowa!
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 13:05:57 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 17, 2009, 13:01:22 » |
|
Mora mozesz miec rozne mysli zwiazane z osobami z forum , to normalne, ale dlaczego odrazu rzucasz podejrzenia? Byc Masonem to zaden wstyd, zapytaj czy ktos ma z czyms zwiazek, odpowie szczersze, albo nie. Wszystko jest na miare odwagi mowienia o sobie, ale rowniez prawa do zachowania prywatnosci w kazdym wzgledzie. Chcesz blizej poznac Lagune? Popros o rozmowe na GG, naprawde wszystko mamy w zasiegu naszych mozliwosci. Dlaczego z nich nie skorzystac? Ja bede w kwietniu w Warszawie, jezeli ktos chce mnie poznac ? Nie ma sprawy spotkamy sie gdzies na kawie. Takie osobiste kontakty zmieniaja wyobrazenia o ludziach , lacza pieknem. Mnie zaintrygowaly inne rzeczy w przekazach Petrasa i o tym bym chciala z nim podyskutowac na forum lub na GG lub na pw, jak woli. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 13:05:07 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 17, 2009, 13:28:44 » |
|
Nie waÂżne kto historiĂŞ opowiada ale o czym opowiada ta historia. DokÂładnie o czym ta historia opowiada... ChcĂŞ powiedzieĂŚ abyÂście siĂŞ nie dali wciÂągn¹Ì w tÂą grĂŞ. ÂŻADEN PRZEKAZ JEÂŻELI W OGĂLE MIAÂŁ MIEJSCE NIE JEST PEWNY!
MY LUDZIE NIE POTRZEBUJEMY PRZEKAZĂW OD JAKIÂŚ BOÂŻKĂW KTĂRZY SÂĄ NIE WIADOMO SKÂĄD!I TY Kiaro Wyidealizowana feministko nie mĂłw mi co mam robiĂŚ. Nie chcĂŞ poznaĂŚ bliÂżej Laguny bo mi to nie potrzebne. Jeszcze mnie wciÂągnÂą do swojej sekty i bĂŞdzie Âźle. Byc Masonem to zaden wstyd Czyli jesteÂś Masonem tak? DziĂŞki za odpowiedÂź.  Bycie masonem daje wÂładze co? Tak samo wszyscy politycy to Masoni gdzie nie spojrzeĂŚ to widaĂŚ symbole. Tacy ludzie tylko szkodzÂą innym ludziom. Obchodzi ich ino wÂłasne potrzeby. ZresztÂą Tobie nie muszĂŞ tego tÂłumaczyĂŚ Ty wiesz najlepiej. Fakt kaÂżdy z nas jest w pewnym sensie masonem ale pytanie czy ten ktoÂś patrzy przez pryzmat siebie jako MASONA czy CZÂŁOWIEKA. Co jest zasadniczÂą ró¿niÂąc w postĂŞpowaniu jak i ich poglÂądĂłw. Pozdro Mora Napijmy siĂŞ razem z niÂą  
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 13:29:51 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 17, 2009, 14:36:29 » |
|
Odpisze po kwaÂłaÂłeczku, bo jest tego sporo Petras, moze sie zdziwisz ale czytam twoje posty, tak w tym watku jak i w innych. Duzo analizujesz i sam przetwazasz, ale nie oznacza to ze jestes wolny od pomylek - bo nikt z nas nie jest. Korygujesz czasem swoje poglÂądy, wiec i ja chyba moge wyjasniĂŚ co nieco. napisaÂłam krĂłtkiego posta bez analizy (ni3 miaÂłam twedy zreszta czasu) bo to co przeczytaÂłam z Nexusa dotyka mnie, chcociaÂż oczywiÂście slyszalam wczesniej takie tezy PowstaÂł nawyk w przytaczaniu s³ów i cytatĂłw, by potwierdziĂŚ swĂłj sposĂłb myÂślenia i rozumienia Âświata. czy uwazasz ze podpieranie swoich tez cyatami, to jakis b³¹d? W dobie natÂłoku informacji z internetu, tym bardziej podajemy sobie ÂźrĂłdÂła cytatĂłw i przemysleĂą, aby mĂłc zweryfikowaĂŚ przynajmniej w minimalnej czeÂści poprawnoÂśc ich formuowania. Wiem ze brzmi to zawile, ale bez podawania linkĂłw kazdy mĂłgÂłby wymysleĂŚ co chce, a poÂźniej twierdziĂŚ ze jest to stosowana doktryna. Linka do nexusa nie podaleÂś - ubolewam bo niestety ale nie wiem czy to co przytoczyÂłes jest jedynie starannie wybranym fragmentem w ktĂłrym mozesz udowodniĂŚ sobie wygodny punkt widzenia (kolejny wiedzie do forum,a nie cytatu zposta)Owszem ja tez ostatnio nie staram sie juz tak jak kiedys dawaĂŚ do wszystkiego odnosnik. Ale to dlatrego aby unikn¹Ì dalszej k³ótni. tak naprawde nie zalezy mi na forsowaniu wlasnych przekoniaĂą. Ale twĂłj fragm jest bardzo bulwersujÂący i przyznaj ze nawet u osoby niezzangazowanej moÂże wzburzyc krew. dalej piszesz ze starsz sie wyciÂągac wnioski by nie przejmowac bezkkrytycznie cudzych pogladĂłw, a tu: Nasz Âświat jest ÂściÂśle zaprogramowany – programy zaszczepione na Ziemi przez ró¿ne rasy kosmiczne ludzie realizujÂą od milionĂłw lat. Ziemianie w wiĂŞkszoÂści sÂą pionkami w wirtualnej grze, jaka rozgrywa siĂŞ na naszej planecie. Nie ma na to zadnych dowodĂłw. PowtorzyÂłes tylko pewna teorie Davida Icke - ktĂłry ostatnio stal sie bardzo modny. Piszac taki tekst bez odwoÂłania do autora, ktos kto nie zna tej teorii, moze pomyslec ze jest autentyczny fakt sprawdzony rzeczywiÂście - a przeciez tak nie jest, bo to sfera domys³ów TwĂłj daleszy tekst, to praktycznie przepisany/ lub przeczytany jego wykÂład i gdzie tu miejsce na osobiste poglady? MyÂśl jest poczÂątkiem wszystkiego, cokolwiek siĂŞ dzieje. Tak powstaÂł WszechÂświat i tak samo powstaje nadal. Tego rĂłwniez nie wiemy 'na pewno' Nie szukaj boga, wszystko zaczĂŞÂło siĂŞ od Ciebie i wszystko w sobie zawierasz. Wystarczy, Âże wyciszysz umysÂł i emocje, a usÂłyszysz siebie i zrozumiesz, Âże jesteÂś CaÂłoÂściÂą ! Wybacz, ale moge sobie szukac w zyciu czego tylko zechce, zdajesie ze tak prawi wolnostojeĂąstwo 
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 17, 2009, 14:50:09 » |
|
Twój apetyt na udzielanie rad, jest iœcie nienasycony. Pozwól ze systematycznie odpowiem Je¿eli znasz zasade prawa przyczyny i skutku to dlaczego komukolwiek wysy³asz myœl ocene [- idiotyczne-] przecie¿ to wróci do nadawcy> co wyœlesz to odbierzesz< Dlaczego? Dlatego ze ty mozesz tak samo mi odpisaÌ, czy ja ci bronie mnie skrytykowac? Nie, conajwyzej Modek nas uciszy - o ile wogóle tu zaglada  Enigma umiesz czytaÌ? I rozumiesz po Polsku? Je¿eli tak to s¹dze, ¿e za ksiêdza nalezy mi siê przepraszam :?) Nie, nie umiem Petras (tym razem ty mnie obrazasz i to bezpoœrednio) - jak widac porozumiewam sie przez internet w jez migowym. I nie mam zamiaru przepraszac - bo nie mia³am na mysli twojego posta, tylko fragm z Nexusa który przytoczy³es bez linka. Nie ma sie z czego nabijac, jesli ktos tak banalnie prezentuje poglady!A co do ksiezy to rozmawia³am z katolickimi duchownymi na temat buddyzmu, to ma³o z butów nie wyskoczy³am slysz¹c ich poglady. Btw, linek który poda³es do tej sprawdzonej informacji, jest ,linkiem do ca³ego fora. No wybacz ale nie bede przerzucac setek stron w poszukiwaniu jednego posta. A czy ty sprawdzi³es dok³adnie, co napisa³e tamten autor w swoim poscie? Czy tylko powtórzy³es tekst - bo ci sie poodba³? Edit dodane> B¹dŸ przede wszystkim œwiadomym cz³owiekiem, a nie buddyst¹. Szczerze mówi¹c, co to kogo obchodzi, jakiego jesteœ wyznania. O tym kim bede - zdecyduje ja - a nie ty. Mnie obchodzi bardzo moja wiara i nie ma tematu który drazni³by mnie bardziej od zgodny na 'bylejakoœc' czy to w sprawach b³achych czy kluczowych Niektóre z nauk Buddy posiadaj¹ uniwersalne przes³anie, czy jednak ¿eby je stosowaÌ trzeba byÌ od razu buddyst¹ ? Czy ¿eby sprawdziÌ w praktyce czyjeœ s³owa, trzeba tworzyÌ religie? Zeby sprawdzic, nalezy sie zapozac z ich tresci¹. Przewertowa³am przez kilka lat, 5 g³ównych wyznaù i najbardziej spodoba³ mi sie hinduizm - ale ku w³asnemu zaskoczeniu to w³asnie buddyzm sprawdza sie w praktyce  Nie naleze do ¿adnej z grup - gdzies juz wspomina³am, ale powtórze dla jasnoœci. Po za tym aby krytykowac te czy inne s³owa - trzeba je najpierw poznaÌ! Tymczasem mamy doczynienia z tomami opisów, analiz, streszczeù i skrótów. Treœc pierwotnego przes³ania zamydla sie, jedynym panaceum jest powrót do Ÿród³a. A tu juz s³ysze ¿e 'znamy buddyzm..bo jest taki i siaki. A kap³ani to ta¿aj¹ sie we krwi - bo ktos tak powiedzia³. Albo ze dobrym obrazem swiata buddystów jest film Matrix '- otóz nie, obe to nie tylko latanie pomiedzy pociskami lub po³ykaniem kolorowych pigu³ek - jak lubimy upraszczaÌ. A wychodzenie z ciala, nie s³uzy zaspokajaniu apetytu sexualnego - o czym pisa³eœ w kontekscie fora Obemaniak. Owszem Budda by³by bardzo zasmucony, jesli widzi co sie robi z jego naukami - odwrócenie kota ogonem. Jesli jednak ktos zechce, zamiast wysluchiwac czyiœ opinii, poznac rzeczywisty przekaz dowie sie ze Droga ³aczy sie z wysi³kiem i wyzeczeniem. To sie moze nie podobac w erze NewAge i epoce 'mi³oœci'. A Wszkazania Buddy nie sa po to aby kogos wiezic, lecz po to aby do pseud-buddyjskich praktyk typu 'babranie sie we wnetrznosciach' - nie dochodzi³o. Gdyby nie by³o na Ziemi religii by³oby du¿o proœciej, spotyka³ by siê cz³owiek z cz³owiekiem, a nie buddysta z katolikiem itp. Dzisiaj trudno sobie wyobraziÌ, ¿e mo¿na ¿yÌ bez wiary i religii. WiêkszoœÌ uwa¿a, ¿e cz³owiek rozwija siê dziêki religiom. Có¿ mo¿na i tak myœleÌ, dopóki nie przejrzy siê na oczy i nie zobaczy prawdziwych funkcji, jakie pe³ni¹ religie na Ziemi. Buddyœci nie czcz¹ boga, ale czcz¹ Buddê, z cz³owieka przekazuj¹cego wiedzê zrobili bo¿ka. Kolejny raz powtarzasz utarte s³ogany ze az wstyd czytaÌ. I wykazujesz sie kompletn¹ nieznajomoœcia tematu  Budda nie jest bozkiem - jest symbolem oœwiecenia, dostepnego k¹zdemu czlowiekowi - kazdemu z nas. Kto ubliza jemu, tak jak to czynisz - ubliza sam sobie 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 15:07:28 wysłane przez Enigma »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 17, 2009, 14:51:22 » |
|
Nie Mora chociaz nie mam obowiazku sie tlumaczyc , to napisze, nie naleze do zadnej religji , sekty, czy tez ugrupowania filozoficzno-politycznego , wlacznie z Masoneria, bo tak wybralam. Nie mam zadnego Guru. Ide za glosem mojego serca respektujac system wartosci , ktory wybralam za najlepszy dla siebie. Moge dyskutowac na temat roznych filozofi, ale nikogo nie bede ponizala i zwalczala za to ze wybral inaczej niz ja. Ma do tego pelne prawo , niech kazdy zyje zgodnie z wlasnym swiatopogladem. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 14:53:14 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Luty 17, 2009, 15:19:32 » |
|
Mora - co do wiĂŞkszoÂści posta, to nie mam jakichÂś obiekcji, ale co Ci masoni zrobili? Bo od jakiegoÂś czasu sÂłowo "masoneria" staÂło siĂŞ synonimem sÂłowa "manipulacja, pieniÂądze, wpÂływy" etc. PoczytaÂłem nieco o loÂżach masoĂąskich, i jakoÂś nie widzĂŞ ich zgubnego wpÂływu, manipulacji ludzkoÂściÂą i wszelkich tych bzdur, ktĂłre im przypisujesz czy Ty, czy inni.
Przypomina mi to nieco historiĂŞ z okreÂśleniem "okultysta", ktĂłre od razu kojarzyÂło siĂŞ z satanizmem, czarnymi mszami i innymi takimi wytworami pop-kultury.
Dlatego moÂże wyjaÂśnij mi, podaj przykÂłady etc, gdzie widzisz zgubny wpÂływ MasonĂłw na Âświat? Bo szczerze, to nigdzie czegoÂś takiego nie widzĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Luty 17, 2009, 15:36:10 » |
|
Po pierwsze nie mĂłwiĂŞ o wszystkich masonach sam podkreÂśliÂłem Âże kaÂżdy z nas jest w pewnym sensie masonem ale mniejsza o to mĂłwisz co mi masoni takiego zrobili.
Polecam obejrzeĂŚ Ci filmy takie Zeitgeist, Film Alexa Jonesa Bohemian Grove itd.
Teraz juÂż wiesz co mi masoni zrobili?
Kto rz¹dzi albo raczej d¹¿y do w³adzy absolutnej tego œwiata?
Masoni...
Wolnomularstwo ma bardzo ogromny wpÂływ na dzisiejszy Âświat. Moim zdaniem szkodliwy tworzenie jakiÂś loÂż czy czegokolwiek jest chore.
BĂłg jeden co oni tam wyprawiajÂą. PrzykÂład Bohemian Grove. JeÂżeli oglÂądaÂłeÂś film to aÂż strach pomyÂśleĂŚ co inne loÂże masoĂąskie wyprawiajÂą.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Luty 17, 2009, 15:37:42 » |
|
W Rabce nawet atakowano inicjatorĂłw budowy pomnika ÂŚw. MikoÂłaja, z burmistrzem na czele, poniewaÂż podejrzewano ich o zwiÂązki z masoneriÂą 
|
|
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Luty 17, 2009, 15:59:20 » |
|
Tak Enigma k³óciÌ to sie nie lubisz  Napisa³aœ o przyczynie i skutku wiec myœla³em ¿e znasz prawa uniwersalne, ale jak sama zauwa¿asz nieomylny nie jestem. Co do tego, ¿e zosta³em ksiêdzem, a nie autor postu w gazecie to nie tylko ja tak zrozumia³em - mo¿na sprawdziÌ. Tylko dlatego pozwoli³em sobie na komentarz o polskiej pisowni, za który mogê przeprosiÌ i to czyniê Przepraszam:) Postaram skoncentrowaÌ siê na dzieleniu sie wiedz¹ w sposób by nikt nie bra³ to za udzielanie rad - dziekuje za zwrócenie mi uwagi. Na Wiedzê, któr¹ zamieszczam w postach nie mam wy³¹cznoœci dlatego pozwlam sobie pod niektórym postami zamieœciÌ autorów i mniejsce publikacji Enigma pozwoli³em sobie zamieœciÌ post w krwawej histrii KK poœwiêcony jest konfliktowi  Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 17:11:03 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
Kristobal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Luty 17, 2009, 16:23:06 » |
|
Wczoraj w nocy dziaÂły siĂŞ dziwne rzeczy.... moÂże Wy tez to zauwazyliscie..... ciagle lataÂły mi w gÂłowie myÂśli innych ludzi..... @Mora - dziekuje za pozdrowienia.... tak rozszyfrowales nas... ja jestem szef Illuminati na Polske, Laguna - masonka 33 stopnia, Jasnowidz-ka - nasza kapÂłanka......... Ku chwale Jabuhlona i Wielkiej Sowy 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 16:24:01 wysłane przez Kristobal »
|
|
|
|
|
|