Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Luty 17, 2009, 16:26:47 » |
|
WiedziaÂłem Âże siĂŞ wypowiesz widaĂŚ ruszyÂło CiĂŞ to.  MoÂże jednak coÂś tam ukrywasz? Tak mi teÂż coÂś lataÂło ale to chyba byÂła ĂŚma. Pozdro Mora Attendite a falsis prophetis
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 16:30:59 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Luty 17, 2009, 16:34:10 » |
|
Witaj Mora
Zada³eœ takie samo pytanie co Enigma z kim siê kontaktuje lub czym , wkleje ten post skierowany do Enigmy , ale poniewa¿ poruszy³eœ inne kwestie wyjaœnie i dalej ........... Zada³aœ ciekawe pytanie , odpowiem Tobie na to pytanie , mam nadzieje ,¿e ta odpowiedz bêdzie dla Ciebie wyczerpujaca. Zaczne od podstawowej rzeczy jak¹ jest" sama informacja "w sensie duchowym - nie bêde snu³a tu jakiœ wersji ksi¹zkowych bo, staram sie jak najmniej siêgaÌ po niektóre wskazówki zawarte w ksi¹¿kach , zatem ze mn¹ jest w ten sposób ,¿e wiedzê oblokowywuje w sobie w miare mojego rozwoju , nazwijmy to " œwiadomym rozwojem", a pó¿niej potwierdzenia szukam w ksi¹¿kach , których jest du¿o nie tylko na rynku , ale w internecie , poza tym jest wiedza niepisana , czyli wiedza przekazywana z ust do ust i czêsto w³aœnie ten rodzaj wymiany wiedzy staje sie najcenniejszy, bo w ten sposób potwierdzamy tym bardziej to co sami w sobie wypracowaliœmy i mo¿emy to skonsultowaÌ z doœwiadczeniami innych.Najwa¿niejsza wiedza to ta , która jest w Nas samych i to niewa¿ne czy po³owe œwiata zgadza siê z ni¹ czy te¿ zaprzecza .
Powracaj¹c do nurtuj¹cego Ciebie tematu -sk¹d Ja czerpie przekazy ? Otó¿ z bardzo wielu ¿róde³ w zale¿noœci od potrzeb - tutaj pragnê podkreœliÌ ,i¿ informacje sp³ywaj¹ do NAS z zewn¹trz i wewnatrz. dlatego czasem s¹ to przekazy œwiadomego nawi¹zania kontaktu np.energiami z wy¿szych poziomów poprzez channeling , telepatycznie, a czasami otrzymujemy wskazówki z zewnatrz i albo siê siêgamy po nie ( tu jest nasz wybór)wchodz¹c tym samym w okreœlony kana³ energetyczny przez co nastêpuje wtedy konkretny przelyw informacji .....W moim przypadku s¹ to najrózniejsze ¿ród³a , ale abyœ mog³a zrozumieÌ powo³am siê w³aœnie na temat tego w¹tku jaki poruszy³am w tym poœcie .Od jakiegoœ czasu wiem ,¿e na œwiecie s¹ organizowane zbiorowe medytacjê , uwa¿m ,¿e cel tych medytacji bardziej szkodzi nam Ludziom ni¿ pomaga ,jest to praca energetyczna wykorzystywana na cele iluminatów, którzy tak naprawde nie pozwalaj¹ nam wyzwoliÌ siê ze starego , wiêc energia nie d¹zy do zmian lecz raczej do wykorzystania jej na cele okreœlonej grupy , obserwuje to ju¿ kilka miesiêcy , jednak aby dowiedzieÌ siê czegoœ wiêcej trzeba podpi¹Ì sie pod kana³ energetyczny okreœlonego poziomu w tym przypadku "tego " poziomu. Informacjê otrzyma³am z zewn¹trz , mianowicie informacjê o zbli¿aj¹cej siê medytacji zbiorowej okreœlonego dnia jakiego- jest zawarte w poœcie, s¹ to jednak informacjê zakodowane w gematrii bo, na tym poziomie energii w³¹œnie gematria jest tu wyznacznikiem celu . Obejrza³am sobie gematrie i w tym momencie otrzyma³am jedynie kluczowe s³owa, a nastêpnie pojawi³ siê przelyw informacji . to na tyle w kwestii tego postu . Myœlê ,¿e Kap³an 18 mog³y równie¿ dokonaÌ takiej analizy daty 15.02/2009 i dziœ w³¹œnie mia³am napisaÌ do niego wiadomoœÌ prywatn¹ z tym zapytaniem , zatem chyba nie bez powodu równie¿ i Ty Enigmo zada³aœ to pytanie skierowane do mnie pozdrawiam serdecznie Laguna
Ps. Jako ciekawostkĂŞ dopiszĂŞ ,miaÂłam kontakty nawet z JAHWE, Samuelem -Enki , oraz z wyÂższymi energiami , ktĂłre przedstawiaÂły siĂŞ jako Wotter,ten kontakt byÂł dla mnie najcenniejszym kontaktem (do dziÂś z przyjemnoÂściÂą czytam te przekazy ) ale uwolniÂłam siĂŞ od uzaleÂżniania siĂŞ od tego rodzaju kontaktĂłw. ReasymujÂąc unikam juÂż takich kontaktĂłw , bo one tak naprawde nie sÂą nam potrzebne , nasze zadanie to praca nad soba i tylko to jest waÂżne ...
Jeœli chodzi o kontakty z wy¿szymi bytami ju¿ dawno zakoùczy³am takie emisje , dlaczego ?? Bo My mamy wiedze czerpaÌ z doœwiadczeù to po pierwsze i to do mnie w którymœ momencie dotar³o. nie mam kontaktów z w/w Bytami - nie wykluczam niczego , bo byÌ mo¿e nadejdzie taka potrzeba ,¿e owy kontakt nawi¹¿e , ale tylko wówczas jeœli uznam to za stosowne.....
Nawi¹zuj¹c do wiedzy - jak pisa³am po wy¿ej wiedza jest jedna a my znamy jej cz¹stki i ka¿dy inn¹ , jednak to nie zmienia faktu ,¿e wiedza jest wiedza i to jedna nieskoùczon¹ wiedz¹ , to chodzi o to ,aby nie ograniczaÌ swoich horyzontów i siebie . Notabene ka¿da cz¹stka wiedzy ma swój uniwersalny jêzyk oraz symbolikê , jeœli masz wiêcej informacji tym wiêcej czujesz odbierasz -wiesz . Ja zwyczajnie nie ograniczam siebie w poznawaniu wiedzy , nie dziele jej , bo zawsze jeden cel s³u¿y drugiemu celowi - to pewnego rodzaju harmonia prawa kosmosu i my jako populacja tego nie zmienimy , dlatego tak wa¿na jest œwiadomoœÌ...
Mora a jako ciekawostke dodam z lekkim przymruÂżeniem oka - CZY WIESZ ,ÂŻE W POLSCE NIE PRZYJMUJÂĄ KOBIET DO LOÂŻY MASOĂSKICH??.. pozdrawiam Cie miÂło Mora.
PS. Mora mam pytanie - Wiedza ma byĂŚ wedÂług ciebie udawadnianiem ?? Czy wiedza ma byĂŚ wiedzÂą, czyli tym co wiesz ??Wiedza jest eterem jest wszedzie tylko musimy po niÂą siĂŞgn¹Ì, czy Ty Mora myÂślisz ,Âże osiÂągn¹³eÂś szczyt wiedzy ? Bo ja powiem o sobie "IM WIĂCEJ WIEM TYM MNIEJ "
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:06:14 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Luty 17, 2009, 17:19:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Luty 17, 2009, 17:40:43 » |
|
Witaj KiaruÂś DziĂŞki chĂŞtnie poczytam .. pozdrawiam serdecznie 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 17:45:31 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Luty 17, 2009, 18:04:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Luty 17, 2009, 18:12:35 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:13:45 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Luty 17, 2009, 18:18:59 » |
|
Wiedza jako taka jest potrzebna. Ale mam prawo do w³asnego zdania i ocenienia tej wiedzy któr¹ Ty tutaj nam serwujesz. ¯e tak powiem spalone kotlety. Pamiêtasz mój channeling? U¿yjê siebie jako przyk³adu. Doskonale potrafiê rozpoznaÌ zmyœlony channeling/przykazy(nazywaj to jak chcesz) a te twoje szczególnie s¹ nie udane. Niektórzy ludzie mówi¹ Diabe³ przejrzy diab³a. Ciœniesz ludziom coœ czego kompletnie nie potrzebuj¹. Dam ci przyk³ad: Wiedzê z puszki pandory tak¿e byœ zjad³a? Ale wiedzia³abyœ ¿e za pomoc¹ tej wiedzy mo¿esz zniszczyÌ œwiat. Albo czy przyjê³a byœ za wiedzê coœ co pochodzi z zas³oniêtej kurtyny? ¯eby wiedza naby³a wartoœci trzeba znaÌ jej Ÿród³o, motyw przewodni oraz dokonaÌ analizy. Je¿eli Ÿród³o wiedzy jest "obce" b¹dŸ po w¹tpliwe to nie mo¿emy dokonaÌ poprawnej analizy co daje nam prosty wniosek. Wiedza ta jest bez wartoœciowa mo¿e byÌ b³êdna. Rozumiesz? Po za tym czujesz siê wy¿sza co? Wiedza daje w³adzê a Ty myœlisz ¿e jesteœ wszechwiedz¹ca. Skoùcz truÌ ludzi! Powiem Ci jeszcze jedno. Nawet je¿eli komunikujesz siê z tymi swoich duchami Jurek, Burek i Kapturek to wiedz ¿e doskonale siê Tob¹ bawi¹. Zbudujcie prawdê na Ÿródle... Pozdro Mora Nie lubiê takich ludzi jak Ty w polskim internecie tworzycie chor¹ otoczkê tajemniczoœci i sprowadzacie siê do roli Guru manipuluj¹c ludŸmi. Tyle chcia³em powiedzieÌ i nie mam zamiaru toczyÌ dalszej dyskusji z tob¹ i podobnymi do Ciebie.  PS: Swoj¹ postaw¹ wasza trójka tylko umacnia mnie w tym co myœlê o was. Kiaro a dla Ciebie specjalnie przeanalizuje ten twój KOD PESZEROWY i udowodniê Ci ¿e siê mylisz. Zombiaki... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:20:52 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Luty 17, 2009, 18:27:30 » |
|
Dzia Laguna za wskazanie. Zaczne jeszcze uwa¿niej przegl¹daÌ teksty ptak  , a tak m/nami Laguna nie jesteœ czasem zakonnic¹??  ) [/quote Witaj PETRAS Tak miêdzy nami to wiem jedno -jestem osob¹ wiedz¹c¹ , nawet za³o¿enie habitu nic we mnie nie zmieni , bo nie ma na mnie wp³ywu , ja posz³am o krok dalej i zamykanie sie w schematach Matrix nie jest dla mnie alternatywa poprostu to jest za ma³o- My chcemy iœÌ i rozwijaÌ siê dalej ......
pozdrawiam ksiêdza PETRASA (hahaha) sory nie mog³¹m siê powstrzymaÌ ........
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Luty 17, 2009, 18:42:05 » |
|
Wiedza jako taka jest potrzebna. Ale mam prawo do w³asnego zdania i ocenienia tej wiedzy któr¹ Ty tutaj nam serwujesz. ¯e tak powiem spalone kotlety. Pamiêtasz mój channeling? U¿yjê siebie jako przyk³adu. Doskonale potrafiê rozpoznaÌ zmyœlony channeling/przykazy(nazywaj to jak chcesz) a te twoje szczególnie s¹ nie udane. Niektórzy ludzie mówi¹ Diabe³ przejrzy diab³a. Ciœniesz ludziom coœ czego kompletnie nie potrzebuj¹. Dam ci przyk³ad: Wiedzê z puszki pandory tak¿e byœ zjad³a? Ale wiedzia³abyœ ¿e za pomoc¹ tej wiedzy mo¿esz zniszczyÌ œwiat. Albo czy przyjê³a byœ za wiedzê coœ co pochodzi z zas³oniêtej kurtyny? ¯eby wiedza naby³a wartoœci trzeba znaÌ jej Ÿród³o, motyw przewodni oraz dokonaÌ analizy. Je¿eli Ÿród³o wiedzy jest "obce" b¹dŸ po w¹tpliwe to nie mo¿emy dokonaÌ poprawnej analizy co daje nam prosty wniosek. Wiedza ta jest bez wartoœciowa mo¿e byÌ b³êdna. Rozumiesz? Po za tym czujesz siê wy¿sza co? Wiedza daje w³adzê a Ty myœlisz ¿e jesteœ wszechwiedz¹ca. Skoùcz truÌ ludzi! Powiem Ci jeszcze jedno. Nawet je¿eli komunikujesz siê z tymi swoich duchami Jurek, Burek i Kapturek to wiedz ¿e doskonale siê Tob¹ bawi¹. Zbudujcie prawdê na Ÿródle... Pozdro Mora Nie lubiê takich ludzi jak Ty w polskim internecie tworzycie chor¹ otoczkê tajemniczoœci i sprowadzacie siê do roli Guru manipuluj¹c ludŸmi. Tyle chcia³em powiedzieÌ i nie mam zamiaru toczyÌ dalszej dyskusji z tob¹ i podobnymi do Ciebie.  PS: Swoj¹ postaw¹ wasza trójka tylko umacnia mnie w tym co myœlê o was. Kiaro a dla Ciebie specjalnie przeanalizuje ten twój KOD PESZEROWY i udowodniê Ci ¿e siê mylisz. Zombiaki...  Witaj Mora
Nie przeczyta³eœ dok³adnie tego co napisa³am wczeœniej do Ciebie (chodzi mi o moj¹ ostani¹ odpowiedz skierowan¹ do Ciebie ). Masz prawo myœleÌ po swojemu i ja nie bêde tego negowaÌ . Nie uwa¿am siê za GURU, ale skoro TYtak odbierasz to równie¿ Twoja sprawa , nie bêde siê z niczego t³umczyÌ , bo nie czuje takiej potrzeby .. Ciekawi mnie tylko w jakim celu wstawi³eœ ten symbol runy ?? ha A swoj¹ drog¹ odbieram Ciebie jako bardzo mi³¹ osobê. mimo tego co napisa³eœ oceniaj¹c innych , zachowuj¹c siê jakbyœ BY£ GURU forum , ale mnie to nie przeszkadza , powiem Ci jakie mia³am odczucia jak czyta³am to co napisa³eœ po wy¿ej : uœmiecha³am siê Mora do Ciebie . pozdrawiam Laguna
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Luty 17, 2009, 18:53:10 » |
|
Nie uwaÂżam siĂŞ za Guru forum i widzĂŞ co prĂłbujesz zrobiĂŚ.
WiĂŞc po raz enty mĂłj apel do wszystkich ktĂłrzy to czytajÂą.
NIE WIECIE OD KOGO JEST TO CO ONA PISZE WIĂC NIE PRZEJMUJECIE TEGO ZA PRAWDĂ ALE PRZEANALIZUJCIE A POTEM MOÂŻECIE ZROBIĂ Z TYM CO CHCECIE.
INACZEJ MĂWIÂĄC NIE JEDZ TEGO CZEGO NIE ZNASZ. MOÂŻE TO BYĂ ZATRUTE!
DokÂładnie przeczytaÂłem twojÂą poprzedniÂą wypowiedÂź wiĂŞc mi nie zarzucaj tego Âże nie.
Ja mĂłwiĂŞ o realiach a ty tam pieprzysz o eterze. WiĂŞc wybacza ale nie bĂŞdĂŞ z tobÂą rozmawiaÂł resztĂŞ pozostawiĂŞ do oceny forumowiczĂłw.
PS: Co mnie obchodzi czy ty siĂŞ uÂśmiechasz do monitora albo jakiegoÂś swojego Jurka ktĂłry stoi obok. ÂŻegnam!
Pozdro Mora
|
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Luty 17, 2009, 19:11:32 » |
|
Nie uwaÂżam siĂŞ za Guru forum i widzĂŞ co prĂłbujesz zrobiĂŚ.
WiĂŞc po raz enty mĂłj apel do wszystkich ktĂłrzy to czytajÂą.
NIE WIECIE OD KOGO JEST TO CO ONA PISZE WIĂC NIE PRZEJMUJECIE TEGO ZA PRAWDĂ ALE PRZEANALIZUJCIE A POTEM MOÂŻECIE ZROBIĂ Z TYM CO CHCECIE.
INACZEJ MĂWIÂĄC NIE JEDZ TEGO CZEGO NIE ZNASZ. MOÂŻE TO BYĂ ZATRUTE!
DokÂładnie przeczytaÂłem twojÂą poprzedniÂą wypowiedÂź wiĂŞc mi nie zarzucaj tego Âże nie.
Ja mĂłwiĂŞ o realiach a ty tam pieprzysz o eterze. WiĂŞc wybacza ale nie bĂŞdĂŞ z tobÂą rozmawiaÂł resztĂŞ pozostawiĂŞ do oceny forumowiczĂłw.
PS: Co mnie obchodzi czy ty siĂŞ uÂśmiechasz do monitora albo jakiegoÂś swojego Jurka ktĂłry stoi obok. ÂŻegnam!
Pozdro Mora
Mora - skÂąd u Ciebie tyle agresji?? OdnoszĂŞ wraÂżenie ,Âże coÂś siĂŞ w Tobie zmienia , moÂże to forma oczyszczenia , albo lĂŞk przed nieznanym ?? pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Luty 17, 2009, 19:25:40 » |
|
RoÂśnie nam nastĂŞpna "starego" KapÂłana. WiĂŞcej piany jak treÂści. Mora - ja Twoich argumentĂłw nie odrzucam tu bynajmniej. Masz racjĂŞ, Âże wierzenie w coÂś, co inni przekazujÂą, czy co im jest przekazywane, jest raczej ryzykownym i maÂło rozwijajÂącym krokiem. Ale, chÂłopie - weÂź siĂŞ opanuj, bo naprawdĂŞ przeginasz z tym krzykiem, wielkimi literami itp. Powiedz to spokojnie i rzeczowo. Wiem, Âże jak rozmĂłwca chce Ci wpoiĂŚ, czy to wprost, czy "od kuchni", Âże nie masz racji, bo do tego jakoÂś duchowo nie dojrzaÂłeÂś, to krew moÂże zalaĂŚ czÂłowieka, ale na to jest jeno jedna rada - spokojne, rzeczowe, konsekwentne wskazywanie nieÂścisÂłoÂści i oczekiwanie wyjaÂśnienia jasnego i sensownego. Inaczej wychodzisz, niestety, na niedojrzaÂłego pieniacza - a przecie pamiĂŞtam, Âże taki nie byÂłeÂś, nie wiem, co w Ciebie wstÂąpiÂło (nie, nie chodzi o to, Âże jesteÂś opĂŞtany, jak coÂś  ). Po prostu przystopuj i normalnie rozmawiaj, bo to co robisz nie prowadzi do niczego. Pozdrowienia Tene
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Luty 17, 2009, 19:42:14 » |
|
RoÂśnie nam nastĂŞpna "starego" KapÂłana. WiĂŞcej piany jak treÂści. Mora - ja Twoich argumentĂłw nie odrzucam tu bynajmniej. Masz racjĂŞ, Âże wierzenie w coÂś, co inni przekazujÂą, czy co im jest przekazywane, jest raczej ryzykownym i maÂło rozwijajÂącym krokiem. Ale, chÂłopie - weÂź siĂŞ opanuj, bo naprawdĂŞ przeginasz z tym krzykiem, wielkimi literami itp. Powiedz to spokojnie i rzeczowo. Wiem, Âże jak rozmĂłwca chce Ci wpoiĂŚ, czy to wprost, czy "od kuchni", Âże nie masz racji, bo do tego jakoÂś duchowo nie dojrzaÂłeÂś, to krew moÂże zalaĂŚ czÂłowieka, ale na to jest jeno jedna rada - spokojne, rzeczowe, konsekwentne wskazywanie nieÂścisÂłoÂści i oczekiwanie wyjaÂśnienia jasnego i sensownego. Inaczej wychodzisz, niestety, na niedojrzaÂłego pieniacza - a przecie pamiĂŞtam, Âże taki nie byÂłeÂś, nie wiem, co w Ciebie wstÂąpiÂło (nie, nie chodzi o to, Âże jesteÂś opĂŞtany, jak coÂś  ). Po prostu przystopuj i normalnie rozmawiaj, bo to co robisz nie prowadzi do niczego. Pozdrowienia Tene Ja myÂślĂŞ ,Âże Mora nie czyta dokÂładnie postĂłw lub jego postrzeganie jest inne , ale istotnie coÂś w nim siĂŞ zmienia , nie bĂŞde oceniaĂŚ tego co napisaÂł bo nie czuje takiej potrzeby ....ZresztÂą nikomu nie nakazuje , aby wierzyÂł w odbiory jakie miaÂłam , Tu nie ma wierzenia w Âślepo , kaÂżdy ma swoje wartoÂści i powinien byĂŚ nade wszystko wierny temu co czuje sam ....
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Luty 17, 2009, 19:49:30 » |
|
Moim zdaniem czyta te posty, i owszem, zreszt¹, niektóre zarzuty, które wysuwa, s¹ ca³kiem rozs¹dne. Chodzi mi o formê, w jakiej to przekazuje. Tak by³o kiedyœ z Kap³anem - dopóki siê plu³, toczy³ pianê, wszyscy raczej go unikali, a potem olewali, a kiedy zacz¹³ spokojnie przedstawiaÌ swój punkt widzenia okaza³o siê, ¿e w wielu miejscach mówi³ ca³kiem z sensem. ChoÌ ja siê nie mieszam do tej dyskusji, mimo swoich przemyœleù, po prostu nie chcia³em, by siê zaczê³y robiÌ niepotrzebne burdy.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Luty 17, 2009, 19:52:14 » |
|
Ok. Rozumiem. WiĂŞc na spokojnie napiszĂŞ coÂś jeszcze. Witaj Mora
ZadaÂłeÂś takie samo pytanie co Enigma z kim siĂŞ kontaktuje lub czym , wkleje ten post skierowany do Enigmy , ale poniewaÂż poruszyÂłeÂś inne kwestie wyjaÂśnie i dalej ........... ZadaÂłaÂś ciekawe pytanie , odpowiem Tobie na to pytanie , mam nadzieje ,Âże ta odpowiedz bĂŞdzie dla Ciebie wyczerpujaca. Dlaczego od razu nie napisaÂłaÂś na poczÂątku z czym lub kim siĂŞ kontaktujesz? Zaczne od podstawowej rzeczy jakÂą jest" sama informacja "w sensie duchowym - nie bĂŞde snuÂła tu jakiÂś wersji ksiÂązkowych bo, staram sie jak najmniej siĂŞgaĂŚ po niektĂłre wskazĂłwki zawarte w ksi¹¿kach , zatem ze mnÂą jest w ten sposĂłb ,Âże wiedzĂŞ oblokowywuje w sobie w miare mojego rozwoju , nazwijmy to " Âświadomym rozwojem", a pó¿niej potwierdzenia szukam w ksi¹¿kach , ktĂłrych jest duÂżo nie tylko na rynku , ale w internecie , poza tym jest wiedza niepisana , czyli wiedza przekazywana z ust do ust i czĂŞsto wÂłaÂśnie ten rodzaj wymiany wiedzy staje sie najcenniejszy, bo w ten sposĂłb potwierdzamy tym bardziej to co sami w sobie wypracowaliÂśmy i moÂżemy to skonsultowaĂŚ z doÂświadczeniami innych.NajwaÂżniejsza wiedza to ta , ktĂłra jest w Nas samych i to niewaÂżne czy poÂłowe Âświata zgadza siĂŞ z niÂą czy teÂż zaprzecza . PodkreÂśliÂłem i pogrubiÂłem te linijki ktĂłre sobie przeczÂą zobacz sama co napisaÂłaÂś pierw napisaÂłaÂś Âże czerpiesz wiedzĂŞ z ust do ust (zapytam takÂże z kim to tak rozmawiasz i od kogo pobierasz nauki?) A w pogrubionej linijce mĂłwisz Âże nie waÂżne czy poÂłowa Âświata siĂŞ zgadza z tÂą wiedzÂą czy nie? Gdzie tu konsekwencja? UwaÂżasz Âże jeÂżeli poÂłowa Âświata nie zgadza siĂŞ z tÂą wiedzÂą to mogÂą siĂŞ myliĂŚ? MĂłwiÂłaÂś takÂże Âże wiedza jako taka jest potrzebna wiĂŞc powinnaÂś spojrzeĂŚ takÂże okiem tych ludzi. Teraz przejdÂźmy dalej... PowracajÂąc do nurtujÂącego Ciebie tematu -skÂąd Ja czerpie przekazy ? Otó¿ z bardzo wielu ÂżrĂłdeÂł w zaleÂżnoÂści od potrzeb - tutaj pragnĂŞ podkreÂśliĂŚ ,iÂż informacje spÂływajÂą do NAS z zewnÂątrz i wewnatrz. dlatego czasem sÂą to przekazy Âświadomego nawiÂązania kontaktu np.energiami z wyÂższych poziomĂłw poprzez channeling , telepatycznie, a czasami otrzymujemy wskazĂłwki z zewnatrz i albo siĂŞ siĂŞgamy po nie ( tu jest nasz wybĂłr)wchodzÂąc tym samym w okreÂślony kanaÂł energetyczny przez co nastĂŞpuje wtedy konkretny przelyw informacji .....W moim przypadku sÂą to najrĂłzniejsze ÂżrĂłdÂła , ale abyÂś mogÂła zrozumieĂŚ powoÂłam siĂŞ wÂłaÂśnie na temat tego wÂątku jaki poruszyÂłam w tym poÂście . MĂłwisz zewnÂątrz i wewnÂątrz opisz to wszystko jeÂżeli to nie problem. ChcĂŞ znaĂŚ szczegó³y o ÂźrĂłdle. Opisz mi nazwij te energiĂŞ skÂąd pochodzÂą nazwĂŞ tego czegoÂś itd. Od jakiegoÂś czasu wiem ,Âże na Âświecie sÂą organizowane zbiorowe medytacjĂŞ , uwaÂżm ,Âże cel tych medytacji bardziej szkodzi nam Ludziom niÂż pomaga ,jest to praca energetyczna wykorzystywana na cele iluminatĂłw, ktĂłrzy tak naprawde nie pozwalajÂą nam wyzwoliĂŚ siĂŞ ze starego , wiĂŞc energia nie dÂązy do zmian lecz raczej do wykorzystania jej na cele okreÂślonej grupy , obserwuje to juÂż kilka miesiĂŞcy , jednak aby dowiedzieĂŚ siĂŞ czegoÂś wiĂŞcej trzeba podpi¹Ì sie pod kanaÂł energetyczny okreÂślonego poziomu w tym przypadku "tego " poziomu. InformacjĂŞ otrzymaÂłam z zewnÂątrz , mianowicie informacjĂŞ o zbliÂżajÂącej siĂŞ medytacji zbiorowej okreÂślonego dnia jakiego- jest zawarte w poÂście, sÂą to jednak informacjĂŞ zakodowane w gematrii bo, na tym poziomie energii w³¹œnie gematria jest tu wyznacznikiem celu . ObejrzaÂłam sobie gematrie i w tym momencie otrzymaÂłam jedynie kluczowe sÂłowa, a nastĂŞpnie pojawiÂł siĂŞ przelyw informacji . to na tyle w kwestii tego postu . MyÂślĂŞ ,Âże KapÂłan 18 mogÂły rĂłwnieÂż dokonaĂŚ takiej analizy daty 15.02/2009 i dziÂś w³¹œnie miaÂłam napisaĂŚ do niego wiadomoœÌ prywatnÂą z tym zapytaniem , zatem chyba nie bez powodu rĂłwnieÂż i Ty Enigmo zadaÂłaÂś to pytanie skierowane do mnie pozdrawiam serdecznie Laguna UwaÂżam Âże siĂŞ mylisz. Dlaczego? SpĂłjrz, medytacja to pewien rodzaj modlitwy jeÂżeli czÂłowiek A modli siĂŞ(czyt. medytuje) o pokĂłj na Âświecie skupia siĂŞ na tej myÂśli wizualizuje jak to Âświat wyglÂąda bez wojen to jego MYÂŚL tworzy rzeczywistoœÌ czyli ta energiÂą bo tak ty na mĂłwisz nie pĂłjdzie do SAMUELA bo celem przewodnik nie jest dostarczenie tej ENERGI SAMUELOWI ale stworzenie tego o czym piszĂŞ czyli Âświata pokoju. SÂą ró¿ne rodzaje medytacji w przypadku innych moÂże byĂŚ inaczej co teÂż siĂŞ nazywa wampiryzm energetyczny ale wcale nie uwaÂżam Âże Samuel jest w stanie pochÂłon¹Ì tÂą energiĂŞ. Ps. Jako ciekawostkĂŞ dopiszĂŞ ,miaÂłam kontakty nawet z JAHWE, Samuelem -Enki , oraz z wyÂższymi energiami , ktĂłre przedstawiaÂły siĂŞ jako Wotter,ten kontakt byÂł dla mnie najcenniejszym kontaktem (do dziÂś z przyjemnoÂściÂą czytam te przekazy ) ale uwolniÂłam siĂŞ od uzaleÂżniania siĂŞ od tego rodzaju kontaktĂłw. ReasymujÂąc unikam juÂż takich kontaktĂłw , bo one tak naprawde nie sÂą nam potrzebne , nasze zadanie to praca nad soba i tylko to jest waÂżne ... WiĂŞc tak twierdzisz Âże komunikowaÂłaÂś siĂŞ z JAHWE. W jaki sposĂłb? MĂłwisz takÂże Âże Enkim wiĂŞc skoro komunikowaÂłaÂś siĂŞ z Enkim jesteÂś pod jego wpÂływem. MoÂże on teraz w kaÂżdej minucie twojego Âżycia wpÂływaĂŚ na twĂłj umysÂł. Dlaczego? DziaÂła to na zasadzie wzywania duchĂłw raz wezwany moÂże nigdy nie wrĂłciĂŚ. Co rozumiesz przez wyÂższe Energie? I kim jest Wotter? MĂłwisz Âże one juÂż tak naprawdĂŞ sÂą nam nie potrzebne to po co tutaj o nich piszesz? JeÂśli chodzi o kontakty z wyÂższymi bytami juÂż dawno zakoĂączyÂłam takie emisje , dlaczego ?? Bo My mamy wiedze czerpaĂŚ z doÂświadczeĂą to po pierwsze i to do mnie w ktĂłrymÂś momencie dotarÂło. nie mam kontaktĂłw z w/w Bytami - nie wykluczam niczego , bo byĂŚ moÂże nadejdzie taka potrzeba ,Âże owy kontakt nawi¹¿e , ale tylko wĂłwczas jeÂśli uznam to za stosowne..... UwaÂżasz Âże masz kontrolĂŞ nad tym kto, co i kiedy siĂŞ z TobÂą komunikuje? NawiÂązujÂąc do wiedzy - jak pisaÂłam po wyÂżej wiedza jest jedna a my znamy jej czÂąstki i kaÂżdy innÂą , jednak to nie zmienia faktu ,Âże wiedza jest wiedza i to jedna nieskoĂączonÂą wiedzÂą , to chodzi o to ,aby nie ograniczaĂŚ swoich horyzontĂłw i siebie . Notabene kaÂżda czÂąstka wiedzy ma swĂłj uniwersalny jĂŞzyk oraz symbolikĂŞ , jeÂśli masz wiĂŞcej informacji tym wiĂŞcej czujesz odbierasz -wiesz . Ja zwyczajnie nie ograniczam siebie w poznawaniu wiedzy , nie dziele jej , bo zawsze jeden cel sÂłuÂży drugiemu celowi - to pewnego rodzaju harmonia prawa kosmosu i my jako populacja tego nie zmienimy , dlatego tak waÂżna jest ÂświadomoœÌ... Masz racjĂŞ wiedza jako taka jest naprawdĂŞ potrzebna ale chciaÂłem CiĂŞ poprawiĂŚ Âże jeÂżeli nie znamy ÂźrĂłdÂła tej wiedzy i jest ono nam obce to musimy byĂŚ ostroÂżni. To tak jak seans spirytystyczny zadajesz pytania i otrzymujesz odpowiedzi ale czy moÂżesz byĂŚ pewien od kogo? I czy odpowiedÂź jest zgodna z rzeczywistoÂściÂą?Mora a jako ciekawostke dodam z lekkim przymruÂżeniem oka - CZY WIESZ ,ÂŻE W POLSCE NIE PRZYJMUJÂĄ KOBIET DO LOÂŻY MASOĂSKICH??.. pozdrawiam Cie miÂło Mora. Tutaj Kiara Ci na to odpowiedziaÂła. PS. Mora mam pytanie - Wiedza ma byĂŚ wedÂług ciebie udawadnianiem ?? Czy wiedza ma byĂŚ wiedzÂą, czyli tym co wiesz ??Wiedza jest eterem jest wszedzie tylko musimy po niÂą siĂŞgn¹Ì, czy Ty Mora myÂślisz ,Âże osiÂągn¹³eÂś szczyt wiedzy ? Bo ja powiem o sobie "IM WIĂCEJ WIEM TYM MNIEJ " 1. Wiedza nie ale potrzebujÂą coÂś co moÂże potwierdziĂŚ tÂą wiedzĂŞ. Zapytasz dlaczego? To ci odpowiem. Bo nie bĂŞdĂŞ braÂł pod uwagĂŞ czegoÂś co moÂże byĂŚ fantastykÂą. MoÂże byĂŚ wymyÂślone. 2. Nie myÂślĂŞ Âże osiÂągn¹³em szczyt wiedzy bo nikt nie mĂłgÂł tego osiÂągn¹Ì. To tyle. Pozdrawiam Mora
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Luty 17, 2009, 19:57:40 » |
|
Mora - no, i teraz to ma rĂŞce i nogi - konstruktywna, rzeczowa, sensowna krytyka. MoÂże z jakimÂś jednym czy dwoma punktami mĂłgÂłbym tu polemizowaĂŚ, ale teÂż mam podobne w wielu miejscach przemyÂślenia.
Pozdrowienia
Tene
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Luty 17, 2009, 20:38:51 » |
|
Ja teÂż nie poznajĂŞ Mory... teraz moÂże rozumiecie, co Kiara miaÂła na myÂśli, gdy radziÂła Morze, by mĂłwiÂł od siebie? 
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Luty 17, 2009, 20:41:17 » |
|
MoÂże mi powiecie o co wam chodzi? Pisze tak jak zawsze przecieÂż.
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Luty 17, 2009, 20:48:02 » |
|
Mora Po 1. Jakoœ dziwnie czuje , ¿e to nie s¹ TWOJE przemyœlenia ...(posz³abym g³êbiej , ale nie zrobie tego ) 2. Owszem odpisze na ten Twój post dok³adnie , ale nie dziœ ,poniewa¿ zajê³oby mi to sporo czasu , a dziœ ju¿ nie mam tyle ..(Myœlê to zrozumiesz) 3. B³êdnie interpretujesz ,ten w¹tek nie ma nic wspólnego z wczeœniejszymi kontaktami , raczej jest oparty na podstawach gematrii , Enigmie to w miare dok³adnie opisa³¹m wiêc to nieporozumienie , zatem poruszanie tu kwestii Wottera nie ma zupe³nie sensu .. 4. Jeœli ju¿ zosta³am poddana krytyce to przynajmniej rób to w³aœciwie. a dlaczego ?? Bo jedn¹ moj¹ wypowiedz do Enigmy podpi¹³êœ pod ten w¹tek , a to nie dotyczy zupe³nie tego w¹tku ......Wotter nie ma nic wspólnego z tym w¹tkiem ..... 5. Zrobi³eœ ze wszystkich postów w temacie tego w¹tku mas³o maœlane , dlatego jutro postaram sie wszystko wyjaœnic .. Na dzis tyle.... pozdrawiam Laguna
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Luty 17, 2009, 20:58:33 » |
|
Po 1. Jakoœ dziwnie czuje , ¿e to nie s¹ TWOJE przemyœlenia ...(posz³abym g³êbiej , ale nie zrobie tego ) 1. Mylisz siê to s¹ moje przemyœlenia, wiem co pisze.  2. Tak¿e czekam do jutra na sensown¹ wypowiedŸ. 3. Wedlug moich odbiorow S³owa z pierwszego postu w tym temacie wiêc dotyczy to przekazów. Potem Enigma chcia³ poci¹gn¹Ì temat g³êbiej czyli zada³a Ci pytanie od kogo pochodz¹ te przekazy. I tak do teraz toczymy o tym dyskusjê. 4. To dostajesz przekazy od kogoœ innego ni¿ Wotter do tego w¹tku? 5. Powiedzia³bym coœ ale siê powstrzymam.  Pozdrawiam i czekam do jutra... Mora 
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Luty 18, 2009, 01:02:31 » |
|
A ja sie nie dziwie kompletnie temu co pisze Mora. Laguno i twoje wypowiedzi..po prostu prĂłbujesz go osmieszyĂŚ, a sama nie odpowiedziaÂłas dokÂładnie na pytanie 'skad sa obecne przekazy' chodziÂło o medytacje z 15.02 ktĂłry to temat Kiara natychmiast podchwycila, insynuujac jaka medytacja jest zÂła? Wspieracie sie bo ona rĂłwnieÂż od konkretnych pytaĂą ucieka (moge nawet podac przykÂład) WykÂłada swoje masÂło, a jak chodzi o konkrety..cisza. Leszek (ktĂłry notabene wie cos o masonach) pisaÂł o tym wielorkotnie, a mi sie nie chcialo wierzyc, teraz jednak sama sie bolesnie przekonalam ze pisaÂł prawde... A co do Mory.. mniemam ze konflikt wobec jego przekazu, musial bardzo przezyc. Nie czytalam caÂłego tematu bo mnie nie byÂło. Wiem natomiast ze Kiara uwaza swoje ÂżrĂłdÂła za jedyne 'prawdziwe i wÂłasciwe' co nie przeszkadzalo jej niemal od poczatku bezlitosnie deptac przekazĂłw kolegi. Mora sie przyznaÂł do mistyfikacji? Nie sadze, mysle raczej ze zrobiÂł to dla swietego spokoju. Kiara moze uczepiĂŚ sie kazdego, ale pani Kiary tykac nie wolno...otĂłz wolno, a my mamy jeszcze sporo samozaparcia przed jej 'jedynie sÂłusznymi racjami' oraz prawami ktĂłre burek Jurek i Kapturek chca wprowadzic  Petras, to miÂłe sÂłowa, dziekuje. Mniemam ze w ten sposĂłb chcesz zakonczyĂŚ dyskusje. Moze i ja tez powinnam przeprosiĂŚ, ze uznano cie za ksiedza - nie taki byÂł zamiar. Ale pisalam tamtego posta w pospiechu i bez wnikliwej analizy (dziaisa jest juz 01-sza ale ciut dÂłuÂżej przysiedze) Poniewaz pojawiÂł sie kolejny temat z tamtym artykulem - poprawiÂłam wypowiedz. Owszem przyznaje uczynilam bÂład, insunuujac ksiedza jako autora. Bo autorem ksiazki ma byc kobieta (Dr She D Montford) lecz w innym temacie przeczytaÂłam ze autorem tekstu jest Aleksander Sowa, a w twoim poscie padl jeszcze nick sokratka jako autora/ki postu z innego forum. Wszystko to bez konkretnego odnosnika zmylilo mnie. Wiec ja rĂłwniez przepraszam z niedopatrzenie
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Luty 18, 2009, 16:47:03 » |
|
Przenios³am ten post z innego w¹tku bo nie bêde pisa³a w kó³ko i to samo odzielaj¹c w¹tki
Witaj Mora - WYBACZ MORA INACZEJ NIE POTRAFIE TOBIE ODPISAC , Mia³am swoje 5 minut to prawda , a wiesz dlaczego ?? Bo dziêki tym przekazom zrozumia³am ,¿e wiedza jest wszedzie , wesz³am w takie doœwiadczenia jakim jest channeling , jednak nie pisze przekazów w uporem maniaka- poprostu nie kupi³am kota w worku , natomiast ca³a ekipa P.CH kupi³a i zawierzy³a , nie twierdze ,¿e to do czego d¹¿a nie jest potrzebne , oka¿e siê to na koniec misji .. W³aœnie dobrze poruszy³eœ kwestie "GWIAZDORSTWA"- jak widaÌ zrezygnowa³am z karmienia obietnicami mojegop Ego , ale to nie znaczy ,¿e nie zg³ebiam wiedzy na ró¿ne sposoby , tylko Ty wci¹¿ szukaÌ katolickiego udowodnienia , uporczywego potwierdzenia ka¿dego s³owa - napisanego , wypowiedzianego - myœlê ,¿e Twoja droga jest troche inna ni¿ moja .. Mora nie obra¿ siê , ale tworzysz w myœl - CZEGO NIE DOTKNà NIE UWIERZE....Ale wybór pozostawiam Tobie bo ,Ty sam wiesz jak¹ idziesz drog¹ i jak¹ wiedzê akceptujesz , a jak¹ odrzucasz. Pozostaw innym równie¿ przestrzen do tego , aby mogli zg³ebiaÌ wiedzê po swojemu ... Ma³o tego- przez rok czasu od kiedy wiem o istnieniu P.Ch moja wiedza i odczuwanie wci¹¿ ulega zmianie , wieÌ staram sie nie oceniaÌ tylko jak zapewne nie zauwa¿y³êœ odbiory jakie mam nie tylko w wy¿szymi bytami, ale i inne stawiam ze znakiem zapytania i tak w³aœnie je traktuje, wiedzê jako obserwatorzy badamy i albo coœ przyswajamy , albo odrzucamy ..Wa¿ne jest tylko to jak czujesz siê sam z t¹ wiedz¹ jak¹ w sobie ju¿ wypracowa³eœ.I ¿eby by³o jasne nie przeszkadza mi Twoja krytyka i TWOJE postrzeganie mojej osoby , bo jak zapewne wiesz - nikt spisuj¹cy i odbieraj¹cy nie musi traktowaÌ owego przekazu jako SWOJEGO .. .... Ka¿dy cz³owiek odbieraj¹cy przekaz jest tylko kana³em przenosz¹cym informacjê , ale nic wiêcej ,,,,,, tak to czuje i tak opisuje zatem nie boli mnie ta krytyka , bo tak serio nie mnie krytykujesz Mora. pozdrawiam serdecznie
Ps. A zapomnia³am nawi¹zaÌ do kwestii sk¹d mamy pewnoœÌ czy przekaz jaki otrzymaliœmy pochodzi z wy¿szych energii- to kwetia naszego postrzegania pozazmys³owego i naszych odczuÌ - po drugie podczas przekazu osoba odbieraj¹ca czuje inn¹ jakoœÌ energii jaka przez niego przep³ywa , ale nigdy nie ma pewnoœÌi w jakim stopniu s¹ one wysokie , chyba raczej za ma³o mamy doœwiadczeù w tej kwestii , jest to œwiat dla nas ma³o widzialny ,a du¿o odczuwany jeœli ktoœ oczywiœcie wypracowa³ w sobie du¿¹ wra¿liwoœÌ - ka¿dy cz³owiek posiada w sobie mo¿liwosÌ rozwijania percepcji pozazmys³owej tylko nie ka¿dy to robi ........ Poza tym, mam swoj¹ teorie na temat- po wiedze siêgasz zawsze zgodnie ze swoim indywidualnym poziomem, jeœli jesteœ na szczeblu nr. 1 siegasz tylko tam , gdzie s¹ jego granice ............To wszystko co mam do napisania Mora..[/color]Nie próbowa³am Ciebie oœmieszaÌ i nie bêde tego robiÌ , nie mam pojêcia sk¹d u Enigmy taki pomys³ ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 16:52:20 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Luty 18, 2009, 17:14:43 » |
|
Tego siĂŞ spodziewaÂłem Âżadnej sensownej odpowiedzi na moje argumenty. ÂŻadnej. SzukaÂłem pewnego postu na forum ktĂłry oddawaÂł w peÂłni to co teraz czyni Laguna ale nie znalazÂłem a szkoda ale opiszĂŞ to swoimi sÂłowami.
Wiêc gdy komuœ coœ zarzucisz a ten ktoœ jest pewien ¿e wpad³ bo ktoœ zobaczy³ jego b³êdy i oœmieli³ siê je wytkn¹Ì to ta osoba bêdzie uciekaÌ od odpowiedzi na pytania.
I tak wÂłaÂśnie robi teraz Laguna. ChciaÂłem jeszcze zauwaÂżyĂŚ. ÂŻe szybko przeniosÂła post z tego tematu do http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1417.msg19889#new [jeszcze kilka minut temu ten post byÂł w tym temacie].
Nie wiem jaki to ma cel ale spójrzcie na to sami. A poniewa¿ jak Ty sobie mog³aœ pozwoliÌ na dwa te samy posty w ró¿nych tematach[chocia¿ dotycz¹ tego samego] to ja to te¿ zrobiê.
WiĂŞc dla woli wyjaÂśnienia powtĂłrzĂŞ. To napisaÂła wczoraj.To napisaÂła Laguna: 2. Owszem odpisze na ten TwĂłj post dokÂładnie , ale nie dziÂś ,poniewaÂż zajĂŞÂłoby mi to sporo czasu , a dziÂś juÂż nie mam tyle ..(MyÂślĂŞ to zrozumiesz) A dzisiaj co? Psinco Nie odpowiedziaÂłaÂś w Âżaden sensowny sposĂłb na to co Ci przedstawiÂłem.
I myÂślĂŞ Âże na tym zakoĂączymy dyskusjĂŞ.
Nie bĂŞdĂŞ pisaÂł z kimÂś kto KÂŁAMIE!
ÂŻegnam!
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Luty 18, 2009, 20:39:05 » |
|
PAX , PAX , PAX Tyle z³oœci a po co ? Czasem zastanawiam siê czy g³ównym celem Samcia nie by³o wywo³anie zamieszania , strachu wœród ludzi , nienawiœci i sporów pomiêdzy zwolennikami projektu i tymi którzy s¹ ostro¿ni i maj¹ obawy co do niego i jego "znajomych" , wywo³anie emocji którymi karmi¹ siê negatywne byty.
|
|
|
|
|
|
|
|