Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 22:50:31

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kolejne dzia³ania Samuela dla osi±gniêcia zamierzonego celu ????  (Przeczytany 82286 razy)
0 u¿ytkowników i 20 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Luty 17, 2009, 16:26:47 »

Wiedzia³em ¿e siê wypowiesz widaæ ruszy³o Ciê to. Du¿y u¶miech

Mo¿e jednak co¶ tam ukrywasz?

Tak mi te¿ co¶ lata³o ale to chyba by³a æma.

Pozdro
Mora

Attendite a falsis prophetis
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 16:30:59 wys³ane przez Mora » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Luty 17, 2009, 16:34:10 »

Witaj Mora

Zada³e¶ takie samo pytanie co Enigma z kim siê kontaktuje lub czym , wkleje ten post skierowany do Enigmy , ale poniewa¿ poruszy³e¶ inne kwestie wyja¶nie i dalej ...........

Zada³a¶ ciekawe pytanie , odpowiem Tobie na to pytanie , mam nadzieje ,¿e ta odpowiedz bêdzie dla Ciebie wyczerpujaca.
Zaczne od podstawowej rzeczy jak± jest" sama informacja "w sensie duchowym - nie bêde snu³a tu jaki¶ wersji ksi±zkowych bo, staram sie jak najmniej siêgaæ po niektóre wskazówki zawarte w ksi±¿kach , zatem ze mn± jest w ten sposób ,¿e wiedzê oblokowywuje w sobie w miare mojego rozwoju , nazwijmy to " ¶wiadomym
rozwojem", a pó¿niej potwierdzenia szukam w ksi±¿kach , których jest du¿o nie tylko na rynku , ale w internecie , poza tym jest wiedza niepisana , czyli wiedza przekazywana z ust do ust i czêsto w³a¶nie ten rodzaj wymiany wiedzy staje sie najcenniejszy, bo w ten sposób potwierdzamy tym bardziej to co sami w sobie wypracowali¶my i mo¿emy to skonsultowaæ z do¶wiadczeniami innych.Najwa¿niejsza wiedza to ta , która jest w Nas samych i to niewa¿ne czy po³owe ¶wiata zgadza siê z ni± czy te¿ zaprzecza .

Powracaj±c do nurtuj±cego Ciebie tematu -sk±d Ja czerpie przekazy ? Otó¿ z bardzo wielu ¿róde³ w zale¿no¶ci od potrzeb - tutaj pragnê podkre¶liæ ,i¿ informacje sp³ywaj± do NAS  z zewn±trz i wewnatrz. dlatego czasem s± to przekazy ¶wiadomego nawi±zania kontaktu np.energiami z wy¿szych poziomów poprzez channeling , telepatycznie, a czasami otrzymujemy wskazówki z zewnatrz i albo siê siêgamy po nie ( tu jest nasz wybór)wchodz±c tym samym w okre¶lony kana³ energetyczny przez co nastêpuje wtedy konkretny przelyw informacji .....W moim przypadku s± to najrózniejsze ¿ród³a , ale aby¶ mog³a zrozumieæ powo³am siê w³a¶nie na temat tego w±tku jaki poruszy³am w tym po¶cie .Od jakiego¶ czasu wiem ,¿e na ¶wiecie s± organizowane  zbiorowe medytacjê  , uwa¿m ,¿e cel tych medytacji bardziej szkodzi nam Ludziom ni¿ pomaga ,jest to praca energetyczna wykorzystywana na cele iluminatów, którzy tak naprawde nie pozwalaj± nam wyzwoliæ siê ze starego , wiêc energia nie d±zy do zmian lecz raczej do wykorzystania jej na cele okre¶lonej grupy , obserwuje to ju¿ kilka miesiêcy , jednak aby dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej trzeba podpi±æ sie pod kana³ energetyczny okre¶lonego poziomu w tym przypadku "tego " poziomu. Informacjê otrzyma³am z zewn±trz , mianowicie informacjê o zbli¿aj±cej siê medytacji zbiorowej okre¶lonego dnia jakiego- jest zawarte w po¶cie, s± to jednak informacjê zakodowane w gematrii bo, na tym poziomie energii w³±¶nie gematria jest tu wyznacznikiem celu . Obejrza³am sobie gematrie i w tym momencie otrzyma³am jedynie kluczowe s³owa, a nastêpnie pojawi³ siê przelyw informacji . to na tyle w kwestii tego postu . My¶lê ,¿e Kap³an 18 mog³y równie¿ dokonaæ takiej analizy daty 15.02/2009  i dzi¶ w³±¶nie mia³am napisaæ do niego wiadomo¶æ prywatn±  z tym zapytaniem , zatem chyba nie bez powodu równie¿ i Ty Enigmo zada³a¶ to pytanie skierowane do mnie
pozdrawiam serdecznie
Laguna

Ps. Jako ciekawostkê dopiszê ,mia³am kontakty nawet z JAHWE, Samuelem -Enki , oraz z wy¿szymi energiami , które przedstawia³y siê jako Wotter,ten kontakt by³ dla mnie najcenniejszym kontaktem (do dzi¶ z przyjemno¶ci± czytam te przekazy ) ale uwolni³am siê od uzale¿niania siê od tego rodzaju kontaktów. Reasymuj±c unikam ju¿ takich kontaktów , bo one tak naprawde nie s± nam potrzebne , nasze zadanie to praca nad soba i tylko to jest wa¿ne ...

Je¶li chodzi o kontakty z wy¿szymi bytami ju¿ dawno zakoñczy³am takie emisje , dlaczego ?? Bo My mamy wiedze czerpaæ z do¶wiadczeñ to po pierwsze i to do mnie w którym¶ momencie dotar³o. nie mam kontaktów z w/w Bytami -  nie wykluczam niczego , bo byæ mo¿e nadejdzie taka potrzeba ,¿e owy kontakt nawi±¿e , ale tylko wówczas je¶li  uznam to za stosowne.....

Nawi±zuj±c do wiedzy - jak pisa³am po wy¿ej wiedza jest jedna  a my znamy jej cz±stki i ka¿dy inn± , jednak to nie zmienia faktu ,¿e wiedza jest wiedza i to jedna nieskoñczon± wiedz± , to chodzi o to ,aby nie ograniczaæ swoich horyzontów i siebie . 
Notabene ka¿da cz±stka wiedzy ma swój uniwersalny jêzyk oraz symbolikê , je¶li masz wiêcej informacji tym wiêcej czujesz odbierasz -wiesz .  Ja zwyczajnie nie ograniczam siebie w poznawaniu wiedzy , nie dziele jej , bo zawsze jeden cel s³u¿y drugiemu celowi - to pewnego rodzaju harmonia prawa kosmosu i my jako populacja tego nie zmienimy , dlatego tak wa¿na jest ¶wiadomo¶æ...

Mora a jako ciekawostke dodam z lekkim przymru¿eniem oka -
CZY WIESZ ,¯E W POLSCE NIE PRZYJMUJ¡ KOBIET DO LO¯Y MASOÑSKICH??..
pozdrawiam Cie mi³o Mora.

PS. Mora mam pytanie - Wiedza ma byæ wed³ug ciebie udawadnianiem ?? Czy wiedza ma byæ wiedz±, czyli tym co wiesz ??Wiedza jest eterem jest wszedzie tylko musimy po ni± siêgn±æ, czy Ty Mora my¶lisz ,¿e osi±gn±³e¶ szczyt wiedzy ? Bo ja powiem o sobie "IM WIÊCEJ WIEM TYM MNIEJ "
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:06:14 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Luty 17, 2009, 17:19:44 »

Jest jest loza zenska w Polsce.

http://wolnomularstwo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=42

Kiara U¶miech U¶miech
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Luty 17, 2009, 17:40:43 »

Witaj Kiaru¶
Dziêki chêtnie poczytam ..

pozdrawiam serdecznie  U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 17:45:31 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Luty 17, 2009, 18:04:39 »

Wczoraj w nocy dzia³y siê dziwne rzeczy.... mo¿e Wy tez to zauwazyliscie..... ciagle lata³y mi w g³owie my¶li innych ludzi.....

@Mora - dziekuje za pozdrowienia.... tak rozszyfrowales nas... ja jestem szef Illuminati na Polske, Laguna - masonka 33 stopnia, Jasnowidz-ka - nasza kap³anka.........
Ku chwale Jabuhlona i Wielkiej Sowy U¶miech

Witaj Kristobal

Masz racje wczoraj 16.02.2009 r. ja równie¿ wyczuwa³am dziwne dzia³anie energii , powiedzia³±bym by³ bardzo du¿y przep³yw informacji jakie na Nas sp³ywa³y , ogólnie ten dzieñ by³ dla Mnie do¶æ emocjonalny ..(szczególnie w tym co odbiera³am od innch ludzi , ale i nie tylko ..
pozdrawiam
 pozdrawiam Iluminata - masonka 33 stopnia
Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Luty 17, 2009, 18:12:35 »

No to ja sie tez moze dolacze do tych pozdrowien, Iluminantka Cool Mrugniêcie U¶miech Masonka stopnia 55 Mrugniêcie Mrugniêcie U¶miech U¶miech
Albo jeszcze inaczej ,stopnia XXXV  Mrugniêcie Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:13:45 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Luty 17, 2009, 18:18:59 »

Wiedza jako taka jest potrzebna.

Ale mam prawo do w³asnego zdania i ocenienia tej wiedzy któr± Ty tutaj nam serwujesz.

¯e tak powiem spalone kotlety.

Pamiêtasz mój channeling?
U¿yjê siebie jako przyk³adu.
Doskonale potrafiê rozpoznaæ zmy¶lony channeling/przykazy(nazywaj to jak chcesz) a te twoje szczególnie s± nie udane.
Niektórzy ludzie mówi±
Diabe³ przejrzy diab³a.

Ci¶niesz ludziom co¶ czego kompletnie nie potrzebuj±.

Dam ci przyk³ad:

Wiedzê z puszki pandory tak¿e by¶ zjad³a? Ale wiedzia³aby¶ ¿e za pomoc± tej wiedzy mo¿esz zniszczyæ ¶wiat.

Albo czy przyjê³a by¶ za wiedzê co¶ co pochodzi z zas³oniêtej kurtyny?

¯eby wiedza naby³a warto¶ci trzeba znaæ jej ¼ród³o, motyw przewodni oraz dokonaæ analizy.

Je¿eli ¼ród³o wiedzy jest "obce" b±d¼ po w±tpliwe to nie mo¿emy dokonaæ poprawnej analizy co daje nam prosty wniosek. Wiedza ta jest bez warto¶ciowa mo¿e byæ b³êdna.

Rozumiesz?

Po za tym czujesz siê wy¿sza co?
Wiedza daje w³adzê a Ty my¶lisz ¿e jeste¶ wszechwiedz±ca.

Skoñcz truæ ludzi!

Powiem Ci jeszcze jedno.

Nawet je¿eli komunikujesz siê z tymi swoich duchami Jurek, Burek i Kapturek to wiedz ¿e doskonale siê Tob± bawi±.

Zbudujcie prawdê na ¼ródle...

Pozdro
Mora

Nie lubiê takich ludzi jak Ty w polskim internecie tworzycie chor± otoczkê tajemniczo¶ci i sprowadzacie siê do roli Guru manipuluj±c lud¼mi.

Tyle chcia³em powiedzieæ i nie mam zamiaru toczyæ dalszej dyskusji z tob± i podobnymi do Ciebie.

PS: Swoj± postaw± wasza trójka tylko umacnia mnie w tym co my¶lê o was.

Kiaro a dla Ciebie specjalnie przeanalizuje ten twój KOD PESZEROWY i udowodniê Ci ¿e siê mylisz.

Zombiaki... Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:20:52 wys³ane przez Mora » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Luty 17, 2009, 18:27:30 »

Dzia Laguna za wskazanie. Zaczne jeszcze uwa¿niej przegl±daæ teksty ptak U¶miech, a tak m/nami Laguna nie jeste¶ czasem zakonnic±?? U¶miech)
[/quote
Witaj PETRAS
Tak miêdzy nami to wiem jedno -jestem osob± wiedz±c± , nawet za³o¿enie habitu nic we mnie nie zmieni , bo nie ma na mnie wp³ywu , ja posz³am o krok dalej i zamykanie sie w schematach Matrix nie jest dla mnie alternatywa poprostu to jest za ma³o- My chcemy i¶æ i rozwijaæ siê dalej ......

pozdrawiam ksiêdza PETRASA (hahaha) sory nie mog³±m siê powstrzymaæ ........
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Luty 17, 2009, 18:42:05 »

Wiedza jako taka jest potrzebna.

Ale mam prawo do w³asnego zdania i ocenienia tej wiedzy któr± Ty tutaj nam serwujesz.

¯e tak powiem spalone kotlety.

Pamiêtasz mój channeling?
U¿yjê siebie jako przyk³adu.
Doskonale potrafiê rozpoznaæ zmy¶lony channeling/przykazy(nazywaj to jak chcesz) a te twoje szczególnie s± nie udane.
Niektórzy ludzie mówi±
Diabe³ przejrzy diab³a.

Ci¶niesz ludziom co¶ czego kompletnie nie potrzebuj±.

Dam ci przyk³ad:

Wiedzê z puszki pandory tak¿e by¶ zjad³a? Ale wiedzia³aby¶ ¿e za pomoc± tej wiedzy mo¿esz zniszczyæ ¶wiat.

Albo czy przyjê³a by¶ za wiedzê co¶ co pochodzi z zas³oniêtej kurtyny?

¯eby wiedza naby³a warto¶ci trzeba znaæ jej ¼ród³o, motyw przewodni oraz dokonaæ analizy.

Je¿eli ¼ród³o wiedzy jest "obce" b±d¼ po w±tpliwe to nie mo¿emy dokonaæ poprawnej analizy co daje nam prosty wniosek. Wiedza ta jest bez warto¶ciowa mo¿e byæ b³êdna.

Rozumiesz?

Po za tym czujesz siê wy¿sza co?
Wiedza daje w³adzê a Ty my¶lisz ¿e jeste¶ wszechwiedz±ca.

Skoñcz truæ ludzi!

Powiem Ci jeszcze jedno.

Nawet je¿eli komunikujesz siê z tymi swoich duchami Jurek, Burek i Kapturek to wiedz ¿e doskonale siê Tob± bawi±.

Zbudujcie prawdê na ¼ródle...

Pozdro
Mora

Nie lubiê takich ludzi jak Ty w polskim internecie tworzycie chor± otoczkê tajemniczo¶ci i sprowadzacie siê do roli Guru manipuluj±c lud¼mi.

Tyle chcia³em powiedzieæ i nie mam zamiaru toczyæ dalszej dyskusji z tob± i podobnymi do Ciebie.

PS: Swoj± postaw± wasza trójka tylko umacnia mnie w tym co my¶lê o was.

Kiaro a dla Ciebie specjalnie przeanalizuje ten twój KOD PESZEROWY i udowodniê Ci ¿e siê mylisz.

Zombiaki... Du¿y u¶miech

Witaj Mora

Nie przeczyta³e¶ dok³adnie tego co napisa³am wcze¶niej do Ciebie (chodzi mi o moj± ostani± odpowiedz skierowan± do Ciebie ).
Masz prawo my¶leæ po swojemu i ja nie bêde tego negowaæ . Nie uwa¿am siê za GURU, ale skoro TYtak odbierasz to równie¿ Twoja sprawa , nie bêde siê z niczego t³umczyæ , bo nie czuje takiej potrzeby ..
Ciekawi mnie tylko w jakim celu wstawi³e¶ ten symbol runy ?? ha

A swoj± drog± odbieram Ciebie jako bardzo mi³± osobê. mimo tego co napisa³e¶ oceniaj±c innych , zachowuj±c siê jakby¶ BY£ GURU forum , ale mnie to nie przeszkadza , powiem Ci jakie mia³am odczucia jak czyta³am to co napisa³e¶ po wy¿ej : u¶miecha³am siê Mora do Ciebie .
pozdrawiam Laguna
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Luty 17, 2009, 18:53:10 »

Nie uwa¿am siê za Guru forum i widzê co próbujesz zrobiæ.

Wiêc po raz enty mój apel do wszystkich którzy to czytaj±.

NIE WIECIE OD KOGO JEST TO CO ONA PISZE WIÊC NIE PRZEJMUJECIE TEGO ZA PRAWDÊ ALE PRZEANALIZUJCIE A POTEM MO¯ECIE ZROBIÆ Z TYM CO CHCECIE.

INACZEJ MÓWI¡C NIE JEDZ TEGO CZEGO NIE ZNASZ. MO¯E TO BYÆ ZATRUTE!

Dok³adnie przeczyta³em twoj± poprzedni± wypowied¼ wiêc mi nie zarzucaj tego ¿e nie.

Ja mówiê o realiach a ty tam pieprzysz o eterze. Wiêc wybacza ale nie bêdê z tob± rozmawia³ resztê pozostawiê do oceny forumowiczów.

PS: Co mnie obchodzi czy ty siê u¶miechasz do monitora albo jakiego¶ swojego Jurka który stoi obok. ¯egnam!

Pozdro
Mora

Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Luty 17, 2009, 19:07:53 »

No to ja sie tez moze dolacze do tych pozdrowien, Iluminantka Cool Mrugniêcie U¶miech Masonka stopnia 55 Mrugniêcie Mrugniêcie U¶miech U¶miech
Albo jeszcze inaczej ,stopnia XXXV  Mrugniêcie Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech

Kiara ha ha .. no wiesz wychylasz sie poza ramy hehe
cmok
Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 06:59:54 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Luty 17, 2009, 19:11:32 »

Nie uwa¿am siê za Guru forum i widzê co próbujesz zrobiæ.

Wiêc po raz enty mój apel do wszystkich którzy to czytaj±.

NIE WIECIE OD KOGO JEST TO CO ONA PISZE WIÊC NIE PRZEJMUJECIE TEGO ZA PRAWDÊ ALE PRZEANALIZUJCIE A POTEM MO¯ECIE ZROBIÆ Z TYM CO CHCECIE.

INACZEJ MÓWI¡C NIE JEDZ TEGO CZEGO NIE ZNASZ. MO¯E TO BYÆ ZATRUTE!

Dok³adnie przeczyta³em twoj± poprzedni± wypowied¼ wiêc mi nie zarzucaj tego ¿e nie.

Ja mówiê o realiach a ty tam pieprzysz o eterze. Wiêc wybacza ale nie bêdê z tob± rozmawia³ resztê pozostawiê do oceny forumowiczów.

PS: Co mnie obchodzi czy ty siê u¶miechasz do monitora albo jakiego¶ swojego Jurka który stoi obok. ¯egnam!

Pozdro
Mora

Mora - sk±d u Ciebie tyle agresji?? Odnoszê wra¿enie ,¿e co¶ siê w Tobie zmienia , mo¿e to forma oczyszczenia , albo lêk przed nieznanym ??
pozdrawiam serdecznie
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Luty 17, 2009, 19:25:40 »

Ro¶nie nam nastêpna "starego" Kap³ana. Wiêcej piany jak tre¶ci.

Mora - ja Twoich argumentów nie odrzucam tu bynajmniej. Masz racjê, ¿e wierzenie w co¶, co inni przekazuj±, czy co im jest przekazywane, jest raczej ryzykownym i ma³o rozwijaj±cym krokiem. Ale, ch³opie - we¼ siê opanuj, bo naprawdê przeginasz z tym krzykiem, wielkimi literami itp. Powiedz to spokojnie i rzeczowo. Wiem, ¿e jak rozmówca chce Ci wpoiæ, czy to wprost, czy "od kuchni", ¿e nie masz racji, bo do tego jako¶ duchowo nie dojrza³e¶, to krew mo¿e zalaæ cz³owieka, ale na to jest jeno jedna rada - spokojne, rzeczowe, konsekwentne wskazywanie nie¶cis³o¶ci i oczekiwanie wyja¶nienia jasnego i sensownego. Inaczej wychodzisz, niestety, na niedojrza³ego pieniacza - a przecie pamiêtam, ¿e taki nie by³e¶, nie wiem, co w Ciebie wst±pi³o (nie, nie chodzi o to, ¿e jeste¶ opêtany, jak co¶ Jêzyk). Po prostu przystopuj i normalnie rozmawiaj, bo to co robisz nie prowadzi do niczego.

Pozdrowienia

Tene
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Luty 17, 2009, 19:42:14 »

Ro¶nie nam nastêpna "starego" Kap³ana. Wiêcej piany jak tre¶ci.

Mora - ja Twoich argumentów nie odrzucam tu bynajmniej. Masz racjê, ¿e wierzenie w co¶, co inni przekazuj±, czy co im jest przekazywane, jest raczej ryzykownym i ma³o rozwijaj±cym krokiem. Ale, ch³opie - we¼ siê opanuj, bo naprawdê przeginasz z tym krzykiem, wielkimi literami itp. Powiedz to spokojnie i rzeczowo. Wiem, ¿e jak rozmówca chce Ci wpoiæ, czy to wprost, czy "od kuchni", ¿e nie masz racji, bo do tego jako¶ duchowo nie dojrza³e¶, to krew mo¿e zalaæ cz³owieka, ale na to jest jeno jedna rada - spokojne, rzeczowe, konsekwentne wskazywanie nie¶cis³o¶ci i oczekiwanie wyja¶nienia jasnego i sensownego. Inaczej wychodzisz, niestety, na niedojrza³ego pieniacza - a przecie pamiêtam, ¿e taki nie by³e¶, nie wiem, co w Ciebie wst±pi³o (nie, nie chodzi o to, ¿e jeste¶ opêtany, jak co¶ Jêzyk). Po prostu przystopuj i normalnie rozmawiaj, bo to co robisz nie prowadzi do niczego.

Pozdrowienia

Tene

Ja my¶lê ,¿e Mora  nie czyta dok³adnie postów lub jego postrzeganie jest inne , ale istotnie co¶ w nim siê zmienia , nie bêde oceniaæ tego co napisa³ bo nie czuje takiej potrzeby ....Zreszt± nikomu nie nakazuje , aby wierzy³ w odbiory jakie mia³am , Tu nie ma wierzenia w ¶lepo , ka¿dy ma swoje warto¶ci i powinien byæ nade wszystko wierny temu co czuje sam ....
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Luty 17, 2009, 19:49:30 »

Moim zdaniem czyta te posty, i owszem, zreszt±, niektóre zarzuty, które wysuwa, s± ca³kiem rozs±dne. Chodzi mi o formê, w jakiej to przekazuje. Tak by³o kiedy¶ z Kap³anem - dopóki siê plu³, toczy³ pianê, wszyscy raczej go unikali, a potem olewali, a kiedy zacz±³ spokojnie przedstawiaæ swój punkt widzenia okaza³o siê, ¿e w wielu miejscach mówi³ ca³kiem z sensem. Choæ ja siê nie mieszam do tej dyskusji, mimo swoich przemy¶leñ, po prostu nie chcia³em, by siê zaczê³y robiæ niepotrzebne burdy.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Luty 17, 2009, 19:52:14 »

Ok. Rozumiem.

Wiêc na spokojnie napiszê co¶ jeszcze.

Witaj Mora

Zada³e¶ takie samo pytanie co Enigma z kim siê kontaktuje lub czym , wkleje ten post skierowany do Enigmy , ale poniewa¿ poruszy³e¶ inne kwestie wyja¶nie i dalej ...........
Zada³a¶ ciekawe pytanie , odpowiem Tobie na to pytanie , mam nadzieje ,¿e ta odpowiedz bêdzie dla Ciebie wyczerpujaca.

Dlaczego od razu nie napisa³a¶ na pocz±tku z czym lub kim siê kontaktujesz?

Zaczne od podstawowej rzeczy jak± jest" sama informacja "w sensie duchowym - nie bêde snu³a tu jaki¶ wersji ksi±zkowych bo, staram sie jak najmniej siêgaæ po niektóre wskazówki zawarte w ksi±¿kach , zatem ze mn± jest w ten sposób ,¿e wiedzê oblokowywuje w sobie w miare mojego rozwoju , nazwijmy to " ¶wiadomym
rozwojem", a pó¿niej potwierdzenia szukam w ksi±¿kach , których jest du¿o nie tylko na rynku , ale w internecie , poza tym jest wiedza niepisana , czyli wiedza przekazywana z ust do ust i czêsto w³a¶nie ten rodzaj wymiany wiedzy staje sie najcenniejszy, bo w ten sposób potwierdzamy tym bardziej to co sami w sobie wypracowali¶my i mo¿emy to skonsultowaæ z do¶wiadczeniami innych.Najwa¿niejsza wiedza to ta , która jest w Nas samych i to niewa¿ne czy po³owe ¶wiata zgadza siê z ni± czy te¿ zaprzecza .

Podkre¶li³em i pogrubi³em te linijki które sobie przecz± zobacz sama co napisa³a¶ pierw napisa³a¶ ¿e czerpiesz wiedzê z ust do ust(zapytam tak¿e z kim to tak rozmawiasz i od kogo pobierasz nauki?) A w pogrubionej linijce mówisz ¿e nie wa¿ne czy po³owa ¶wiata siê zgadza z t± wiedz± czy nie?
Gdzie tu konsekwencja?
Uwa¿asz ¿e je¿eli po³owa ¶wiata nie zgadza siê z t± wiedz± to mog± siê myliæ?
Mówi³a¶ tak¿e ¿e wiedza jako taka jest potrzebna wiêc powinna¶ spojrzeæ tak¿e okiem tych ludzi.

Teraz przejd¼my dalej...

Powracaj±c do nurtuj±cego Ciebie tematu -sk±d Ja czerpie przekazy ? Otó¿ z bardzo wielu ¿róde³ w zale¿no¶ci od potrzeb - tutaj pragnê podkre¶liæ ,i¿ informacje sp³ywaj± do NAS  z zewn±trz i wewnatrz.
dlatego czasem s± to przekazy ¶wiadomego nawi±zania kontaktu np.energiami z wy¿szych poziomów poprzez channeling , telepatycznie, a czasami otrzymujemy wskazówki z zewnatrz i albo siê siêgamy po nie ( tu jest nasz wybór)wchodz±c tym samym w okre¶lony kana³ energetyczny przez co nastêpuje wtedy konkretny przelyw informacji .....W moim przypadku s± to najrózniejsze ¿ród³a , ale aby¶ mog³a zrozumieæ powo³am siê w³a¶nie na temat tego w±tku jaki poruszy³am w tym po¶cie .
Mówisz zewn±trz i wewn±trz opisz to wszystko je¿eli to nie problem. Chcê znaæ szczegó³y o ¼ródle. Opisz mi nazwij te energiê sk±d pochodz± nazwê tego czego¶ itd.

Od jakiego¶ czasu wiem ,¿e na ¶wiecie s± organizowane  zbiorowe medytacjê  , uwa¿m ,¿e cel tych medytacji bardziej szkodzi nam Ludziom ni¿ pomaga ,jest to praca energetyczna wykorzystywana na cele iluminatów, którzy tak naprawde nie pozwalaj± nam wyzwoliæ siê ze starego , wiêc energia nie d±zy do zmian lecz raczej do wykorzystania jej na cele okre¶lonej grupy , obserwuje to ju¿ kilka miesiêcy , jednak aby dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej trzeba podpi±æ sie pod kana³ energetyczny okre¶lonego poziomu w tym przypadku "tego " poziomu. Informacjê otrzyma³am z zewn±trz , mianowicie informacjê o zbli¿aj±cej siê medytacji zbiorowej okre¶lonego dnia jakiego- jest zawarte w po¶cie, s± to jednak informacjê zakodowane w gematrii bo, na tym poziomie energii w³±¶nie gematria jest tu wyznacznikiem celu . Obejrza³am sobie gematrie i w tym momencie otrzyma³am jedynie kluczowe s³owa, a nastêpnie pojawi³ siê przelyw informacji . to na tyle w kwestii tego postu . My¶lê ,¿e Kap³an 18 mog³y równie¿ dokonaæ takiej analizy daty 15.02/2009  i dzi¶ w³±¶nie mia³am napisaæ do niego wiadomo¶æ prywatn±  z tym zapytaniem , zatem chyba nie bez powodu równie¿ i Ty Enigmo zada³a¶ to pytanie skierowane do mnie
pozdrawiam serdecznie
Laguna

Uwa¿am ¿e siê mylisz. Dlaczego?
Spójrz, medytacja to pewien rodzaj modlitwy je¿eli cz³owiek A modli siê(czyt. medytuje) o pokój na ¶wiecie skupia siê na tej my¶li wizualizuje jak to ¶wiat wygl±da bez wojen to jego MY¦L tworzy rzeczywisto¶æ czyli ta energi± bo tak ty na mówisz nie pójdzie do SAMUELA bo celem przewodnik nie jest dostarczenie tej ENERGI SAMUELOWI ale stworzenie tego o czym piszê czyli ¶wiata pokoju.

S± ró¿ne rodzaje medytacji w przypadku innych mo¿e byæ inaczej co te¿ siê nazywa wampiryzm energetyczny ale wcale nie uwa¿am ¿e Samuel jest w stanie poch³on±æ t± energiê.

Ps. Jako ciekawostkê dopiszê ,mia³am kontakty nawet z JAHWE, Samuelem -Enki , oraz z wy¿szymi energiami , które przedstawia³y siê jako Wotter,ten kontakt by³ dla mnie najcenniejszym kontaktem (do dzi¶ z przyjemno¶ci± czytam te przekazy ) ale uwolni³am siê od uzale¿niania siê od tego rodzaju kontaktów. Reasymuj±c unikam ju¿ takich kontaktów , bo one tak naprawde nie s± nam potrzebne , nasze zadanie to praca nad soba i tylko to jest wa¿ne ...
Wiêc tak twierdzisz ¿e komunikowa³a¶ siê z JAHWE. W jaki sposób?
Mówisz tak¿e ¿e Enkim wiêc skoro komunikowa³a¶ siê z Enkim jeste¶ pod jego wp³ywem. Mo¿e on teraz w ka¿dej minucie twojego ¿ycia wp³ywaæ na twój umys³.
Dlaczego?
Dzia³a to na zasadzie wzywania duchów raz wezwany mo¿e nigdy nie wróciæ.

Co rozumiesz przez wy¿sze Energie?
I kim jest Wotter?

Mówisz ¿e one ju¿ tak naprawdê s± nam nie potrzebne to po co tutaj o nich piszesz?

Je¶li chodzi o kontakty z wy¿szymi bytami ju¿ dawno zakoñczy³am takie emisje , dlaczego ?? Bo My mamy wiedze czerpaæ z do¶wiadczeñ to po pierwsze i to do mnie w którym¶ momencie dotar³o. nie mam kontaktów z w/w Bytami -  nie wykluczam niczego , bo byæ mo¿e nadejdzie taka potrzeba ,¿e owy kontakt nawi±¿e , ale tylko wówczas je¶li  uznam to za stosowne.....
Uwa¿asz ¿e masz kontrolê nad tym kto, co i kiedy siê z Tob± komunikuje?

Nawi±zuj±c do wiedzy - jak pisa³am po wy¿ej wiedza jest jedna  a my znamy jej cz±stki i ka¿dy inn± , jednak to nie zmienia faktu ,¿e wiedza jest wiedza i to jedna nieskoñczon± wiedz± , to chodzi o to ,aby nie ograniczaæ swoich horyzontów i siebie .
Notabene ka¿da cz±stka wiedzy ma swój uniwersalny jêzyk oraz symbolikê , je¶li masz wiêcej informacji tym wiêcej czujesz odbierasz -wiesz .  Ja zwyczajnie nie ograniczam siebie w poznawaniu wiedzy , nie dziele jej , bo zawsze jeden cel s³u¿y drugiemu celowi - to pewnego rodzaju harmonia prawa kosmosu i my jako populacja tego nie zmienimy , dlatego tak wa¿na jest ¶wiadomo¶æ...
Masz racjê wiedza jako taka jest naprawdê potrzebna ale chcia³em Ciê poprawiæ ¿e je¿eli nie znamy ¼ród³a tej wiedzy i jest ono nam obce to musimy byæ ostro¿ni.

To tak jak seans spirytystyczny zadajesz pytania i otrzymujesz odpowiedzi ale czy mo¿esz byæ pewien od kogo? I czy odpowied¼ jest zgodna z rzeczywisto¶ci±?

Mora a jako ciekawostke dodam z lekkim przymru¿eniem oka -
CZY WIESZ ,¯E W POLSCE NIE PRZYJMUJ¡ KOBIET DO LO¯Y MASOÑSKICH??..
pozdrawiam Cie mi³o Mora.

Tutaj Kiara Ci na to odpowiedzia³a.

PS. Mora mam pytanie - Wiedza ma byæ wed³ug ciebie udawadnianiem ?? Czy wiedza ma byæ wiedz±, czyli tym co wiesz ??Wiedza jest eterem jest wszedzie tylko musimy po ni± siêgn±æ, czy Ty Mora my¶lisz ,¿e osi±gn±³e¶ szczyt wiedzy ? Bo ja powiem o sobie "IM WIÊCEJ WIEM TYM MNIEJ "

1. Wiedza nie ale potrzebuj± co¶ co mo¿e potwierdziæ t± wiedzê.
Zapytasz dlaczego? To ci odpowiem.
Bo nie bêdê bra³ pod uwagê czego¶ co mo¿e byæ fantastyk±.
Mo¿e byæ wymy¶lone.
2. Nie my¶lê ¿e osi±gn±³em szczyt wiedzy bo nikt nie móg³ tego osi±gn±æ.

To tyle.

Pozdrawiam
Mora
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Luty 17, 2009, 19:57:40 »

Mora - no, i teraz to ma rêce i nogi - konstruktywna, rzeczowa, sensowna krytyka. Mo¿e z jakim¶ jednym czy dwoma punktami móg³bym tu polemizowaæ, ale te¿ mam podobne w wielu miejscach przemy¶lenia.

Pozdrowienia

Tene
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Luty 17, 2009, 20:38:51 »

Ja te¿ nie poznajê Mory... teraz mo¿e rozumiecie, co Kiara mia³a na my¶li, gdy radzi³a Morze, by mówi³ od siebie?  U¶miech 2
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Luty 17, 2009, 20:41:17 »

Mo¿e mi powiecie o co wam chodzi?
Pisze tak jak zawsze przecie¿.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Luty 17, 2009, 20:48:02 »

Mora
Po 1. Jako¶ dziwnie czuje , ¿e to nie s± TWOJE przemy¶lenia ...(posz³abym g³êbiej , ale nie zrobie tego )
 2. Owszem odpisze na ten Twój post dok³adnie , ale  nie dzi¶ ,poniewa¿ zajê³oby mi to sporo czasu , a dzi¶ ju¿ nie mam tyle ..(My¶lê to zrozumiesz)
 3. B³êdnie interpretujesz ,ten  w±tek nie ma nic wspólnego z wcze¶niejszymi kontaktami , raczej jest oparty na podstawach gematrii , Enigmie to w miare dok³adnie opisa³±m wiêc to nieporozumienie , zatem  poruszanie tu kwestii Wottera nie ma zupe³nie sensu ..
 4. Je¶li ju¿ zosta³am poddana krytyce to przynajmniej rób to w³a¶ciwie. a dlaczego ?? Bo jedn± moj± wypowiedz do Enigmy podpi±³ê¶ pod ten w±tek , a to nie dotyczy zupe³nie tego w±tku ......Wotter nie ma nic wspólnego z tym w±tkiem .....
 5. Zrobi³e¶ ze wszystkich postów w temacie tego w±tku mas³o ma¶lane , dlatego jutro postaram sie wszystko wyja¶nic .. Na  dzis tyle....
pozdrawiam Laguna
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Luty 17, 2009, 20:58:33 »

Po 1. Jako¶ dziwnie czuje , ¿e to nie s± TWOJE przemy¶lenia ...(posz³abym g³êbiej , ale nie zrobie tego )

1. Mylisz siê to s± moje przemy¶lenia, wiem co pisze. U¶miech

2. Tak¿e czekam do jutra na sensown± wypowied¼.

3.
Wedlug moich odbiorow
S³owa z pierwszego postu w tym temacie wiêc dotyczy to przekazów. Potem Enigma chcia³ poci±gn±æ temat g³êbiej czyli zada³a Ci pytanie od kogo pochodz± te przekazy. I tak do teraz toczymy o tym dyskusjê.

4. To dostajesz przekazy od kogo¶ innego ni¿ Wotter do tego w±tku?
5. Powiedzia³bym co¶ ale siê powstrzymam.  U¶miech

Pozdrawiam i czekam do jutra...
Mora U¶miech
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Luty 18, 2009, 01:02:31 »

A ja sie nie dziwie kompletnie temu co pisze Mora. Laguno i twoje wypowiedzi..po prostu próbujesz go osmieszyæ, a sama nie odpowiedzia³as dok³adnie na pytanie 'skad sa obecne przekazy' chodzi³o o medytacje z 15.02 który to temat Kiara natychmiast podchwycila, insynuujac jaka medytacja jest z³a? Wspieracie sie bo ona równie¿ od konkretnych pytañ ucieka (moge nawet podac przyk³ad) Wyk³ada swoje mas³o, a jak chodzi o konkrety..cisza. Leszek (który notabene wie cos o masonach) pisa³ o tym wielorkotnie, a mi sie nie chcialo wierzyc, teraz jednak sama sie bolesnie przekonalam ze pisa³ prawde...

A co do Mory.. mniemam ze konflikt wobec jego przekazu, musial bardzo przezyc. Nie czytalam ca³ego tematu bo mnie nie by³o. Wiem natomiast ze Kiara uwaza swoje ¿ród³a za jedyne 'prawdziwe i w³asciwe' co nie przeszkadzalo jej niemal od poczatku bezlitosnie deptac przekazów kolegi. Mora sie przyzna³ do mistyfikacji? Nie sadze, mysle raczej ze zrobi³ to dla swietego spokoju. Kiara moze uczepiæ sie kazdego, ale pani Kiary tykac nie wolno...otóz wolno, a my mamy jeszcze sporo samozaparcia przed jej 'jedynie s³usznymi racjami' oraz prawami które burek Jurek i Kapturek chca wprowadzic Mrugniêcie

Petras, to mi³e s³owa, dziekuje. Mniemam ze w ten sposób chcesz zakonczyæ dyskusje. Moze i ja tez powinnam przeprosiæ, ze uznano cie za ksiedza - nie taki by³ zamiar. Ale pisalam tamtego posta w pospiechu i bez wnikliwej analizy (dziaisa jest juz 01-sza ale ciut d³u¿ej przysiedze) Poniewaz pojawi³ sie kolejny temat z tamtym artykulem - poprawi³am wypowiedz. Owszem przyznaje uczynilam b³ad, insunuujac ksiedza jako autora. Bo autorem ksiazki ma byc kobieta (Dr She D Montford) lecz w innym temacie przeczyta³am ze autorem tekstu jest Aleksander Sowa, a w twoim poscie padl jeszcze nick sokratka jako autora/ki postu z innego forum. Wszystko to bez konkretnego odnosnika zmylilo mnie. Wiec ja równiez przepraszam z niedopatrzenie
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Luty 18, 2009, 16:47:03 »

Przenios³am ten post z innego w±tku bo nie bêde pisa³a w kó³ko i to samo odzielaj±c w±tki

Witaj Mora - WYBACZ MORA INACZEJ NIE POTRAFIE TOBIE ODPISAC ,
 Mia³am swoje 5 minut to prawda , a wiesz dlaczego ?? Bo dziêki tym przekazom zrozumia³am ,¿e wiedza jest wszedzie , wesz³am w takie do¶wiadczenia jakim jest channeling , jednak nie pisze przekazów w uporem maniaka- poprostu nie kupi³am kota w worku , natomiast ca³a ekipa P.CH kupi³a i zawierzy³a , nie twierdze ,¿e to do czego d±¿a nie jest potrzebne , oka¿e siê to na koniec misji ..
W³a¶nie dobrze poruszy³e¶ kwestie "GWIAZDORSTWA"- jak widaæ zrezygnowa³am z karmienia obietnicami mojegop Ego , ale to nie znaczy ,¿e nie zg³ebiam wiedzy na ró¿ne sposoby , tylko Ty wci±¿ szukaæ katolickiego udowodnienia , uporczywego potwierdzenia ka¿dego s³owa - napisanego , wypowiedzianego - my¶lê ,¿e Twoja droga jest troche inna ni¿ moja ..
 Mora nie obra¿ siê , ale tworzysz w my¶l - CZEGO NIE DOTKNÊ NIE UWIERZE....Ale wybór pozostawiam Tobie  bo ,Ty sam wiesz jak± idziesz drog± i jak± wiedzê akceptujesz , a jak± odrzucasz. Pozostaw innym równie¿ przestrzen do tego , aby mogli zg³ebiaæ wiedzê po swojemu ...
Ma³o tego- przez rok czasu od kiedy wiem o istnieniu P.Ch moja wiedza i odczuwanie wci±¿ ulega zmianie , wieæ staram sie nie oceniaæ tylko jak zapewne nie zauwa¿y³ê¶ odbiory jakie mam nie tylko w wy¿szymi bytami, ale i inne stawiam ze znakiem zapytania i tak w³a¶nie je traktuje, wiedzê jako obserwatorzy  badamy i albo co¶ przyswajamy , albo odrzucamy ..Wa¿ne jest tylko to jak czujesz siê sam z t± wiedz± jak± w sobie ju¿ wypracowa³e¶.I ¿eby by³o jasne nie przeszkadza mi Twoja krytyka i TWOJE postrzeganie mojej osoby , bo jak zapewne wiesz - nikt spisuj±cy i odbieraj±cy nie  musi traktowaæ owego przekazu jako SWOJEGO ..
....
Ka¿dy cz³owiek odbieraj±cy przekaz jest tylko kana³em przenosz±cym informacjê , ale nic wiêcej ,,,,,, tak to czuje i tak opisuje zatem nie boli mnie ta krytyka , bo tak serio nie mnie krytykujesz Mora.
pozdrawiam serdecznie

Ps. A zapomnia³am nawi±zaæ do kwestii sk±d mamy pewno¶æ czy przekaz jaki otrzymali¶my pochodzi z wy¿szych energii- to kwetia naszego postrzegania pozazmys³owego i naszych odczuæ - po drugie podczas przekazu osoba odbieraj±ca czuje inn± jako¶æ energii jaka przez niego przep³ywa , ale nigdy nie ma pewno¶æi w jakim stopniu s± one wysokie , chyba raczej za ma³o mamy do¶wiadczeñ w tej kwestii , jest to ¶wiat dla nas ma³o widzialny ,a du¿o odczuwany je¶li kto¶ oczywi¶cie wypracowa³ w sobie du¿± wra¿liwo¶æ - ka¿dy cz³owiek posiada w sobie mo¿liwosæ rozwijania percepcji pozazmys³owej tylko nie ka¿dy to robi ........
Poza tym, mam swoj± teorie na temat- po wiedze siêgasz zawsze zgodnie ze swoim indywidualnym poziomem, je¶li jeste¶ na szczeblu nr. 1 siegasz tylko tam , gdzie s± jego granice ............To wszystko co mam do napisania Mora..
[/color]Nie próbowa³am Ciebie o¶mieszaæ i nie bêde tego robiæ , nie mam pojêcia sk±d u Enigmy taki pomys³ ...
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 16:52:20 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Luty 18, 2009, 17:14:43 »

Tego siê spodziewa³em ¿adnej sensownej odpowiedzi na moje argumenty. ¯adnej.
Szuka³em pewnego postu na forum który oddawa³ w pe³ni to co teraz czyni Laguna ale nie znalaz³em a szkoda ale opiszê to swoimi s³owami.

Wiêc gdy komu¶ co¶ zarzucisz a ten kto¶ jest pewien ¿e wpad³ bo kto¶ zobaczy³ jego b³êdy i o¶mieli³ siê je wytkn±æ to ta osoba bêdzie uciekaæ od odpowiedzi na pytania.

I tak w³a¶nie robi teraz Laguna. Chcia³em jeszcze zauwa¿yæ. ¯e szybko przenios³a post z tego tematu do http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1417.msg19889#new [jeszcze kilka minut temu ten post by³ w tym temacie].

Nie wiem jaki to ma cel ale spójrzcie na to sami. A poniewa¿ jak Ty sobie mog³a¶ pozwoliæ na dwa te samy posty w ró¿nych tematach[chocia¿ dotycz± tego samego] to ja to te¿ zrobiê.

Wiêc dla woli wyja¶nienia powtórzê. To napisa³a wczoraj.

To napisa³a Laguna: 2. Owszem odpisze na ten Twój post dok³adnie , ale  nie dzi¶ ,poniewa¿ zajê³oby mi to sporo czasu , a dzi¶ ju¿ nie mam tyle ..(My¶lê to zrozumiesz)

A dzisiaj co?
Psinco

Nie odpowiedzia³a¶ w ¿aden sensowny sposób na to co Ci przedstawi³em.

I my¶lê ¿e na tym zakoñczymy dyskusjê.

Nie bêdê pisa³ z kim¶ kto K£AMIE!

¯egnam!
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Luty 18, 2009, 20:39:05 »

PAX , PAX , PAX
Tyle z³o¶ci a po co ?
Czasem zastanawiam siê czy g³ównym celem Samcia nie by³o wywo³anie zamieszania , strachu w¶ród ludzi , nienawi¶ci i sporów pomiêdzy zwolennikami projektu i tymi którzy s± ostro¿ni i maj± obawy co do niego i jego "znajomych" , wywo³anie emocji którymi karmi± siê negatywne byty.
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: