Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Luty 17, 2009, 16:26:47 » |
|
Wiedzia³em ¿e siê wypowiesz widaæ ruszy³o Ciê to. Mo¿e jednak co¶ tam ukrywasz? Tak mi te¿ co¶ lata³o ale to chyba by³a æma. Pozdro Mora Attendite a falsis prophetis
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 16:30:59 wys³ane przez Mora »
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Luty 17, 2009, 16:34:10 » |
|
Witaj Mora
Zada³e¶ takie samo pytanie co Enigma z kim siê kontaktuje lub czym , wkleje ten post skierowany do Enigmy , ale poniewa¿ poruszy³e¶ inne kwestie wyja¶nie i dalej ........... Zada³a¶ ciekawe pytanie , odpowiem Tobie na to pytanie , mam nadzieje ,¿e ta odpowiedz bêdzie dla Ciebie wyczerpujaca. Zaczne od podstawowej rzeczy jak± jest" sama informacja "w sensie duchowym - nie bêde snu³a tu jaki¶ wersji ksi±zkowych bo, staram sie jak najmniej siêgaæ po niektóre wskazówki zawarte w ksi±¿kach , zatem ze mn± jest w ten sposób ,¿e wiedzê oblokowywuje w sobie w miare mojego rozwoju , nazwijmy to " ¶wiadomym rozwojem", a pó¿niej potwierdzenia szukam w ksi±¿kach , których jest du¿o nie tylko na rynku , ale w internecie , poza tym jest wiedza niepisana , czyli wiedza przekazywana z ust do ust i czêsto w³a¶nie ten rodzaj wymiany wiedzy staje sie najcenniejszy, bo w ten sposób potwierdzamy tym bardziej to co sami w sobie wypracowali¶my i mo¿emy to skonsultowaæ z do¶wiadczeniami innych.Najwa¿niejsza wiedza to ta , która jest w Nas samych i to niewa¿ne czy po³owe ¶wiata zgadza siê z ni± czy te¿ zaprzecza .
Powracaj±c do nurtuj±cego Ciebie tematu -sk±d Ja czerpie przekazy ? Otó¿ z bardzo wielu ¿róde³ w zale¿no¶ci od potrzeb - tutaj pragnê podkre¶liæ ,i¿ informacje sp³ywaj± do NAS z zewn±trz i wewnatrz. dlatego czasem s± to przekazy ¶wiadomego nawi±zania kontaktu np.energiami z wy¿szych poziomów poprzez channeling , telepatycznie, a czasami otrzymujemy wskazówki z zewnatrz i albo siê siêgamy po nie ( tu jest nasz wybór)wchodz±c tym samym w okre¶lony kana³ energetyczny przez co nastêpuje wtedy konkretny przelyw informacji .....W moim przypadku s± to najrózniejsze ¿ród³a , ale aby¶ mog³a zrozumieæ powo³am siê w³a¶nie na temat tego w±tku jaki poruszy³am w tym po¶cie .Od jakiego¶ czasu wiem ,¿e na ¶wiecie s± organizowane zbiorowe medytacjê , uwa¿m ,¿e cel tych medytacji bardziej szkodzi nam Ludziom ni¿ pomaga ,jest to praca energetyczna wykorzystywana na cele iluminatów, którzy tak naprawde nie pozwalaj± nam wyzwoliæ siê ze starego , wiêc energia nie d±zy do zmian lecz raczej do wykorzystania jej na cele okre¶lonej grupy , obserwuje to ju¿ kilka miesiêcy , jednak aby dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej trzeba podpi±æ sie pod kana³ energetyczny okre¶lonego poziomu w tym przypadku "tego " poziomu. Informacjê otrzyma³am z zewn±trz , mianowicie informacjê o zbli¿aj±cej siê medytacji zbiorowej okre¶lonego dnia jakiego- jest zawarte w po¶cie, s± to jednak informacjê zakodowane w gematrii bo, na tym poziomie energii w³±¶nie gematria jest tu wyznacznikiem celu . Obejrza³am sobie gematrie i w tym momencie otrzyma³am jedynie kluczowe s³owa, a nastêpnie pojawi³ siê przelyw informacji . to na tyle w kwestii tego postu . My¶lê ,¿e Kap³an 18 mog³y równie¿ dokonaæ takiej analizy daty 15.02/2009 i dzi¶ w³±¶nie mia³am napisaæ do niego wiadomo¶æ prywatn± z tym zapytaniem , zatem chyba nie bez powodu równie¿ i Ty Enigmo zada³a¶ to pytanie skierowane do mnie pozdrawiam serdecznie Laguna
Ps. Jako ciekawostkê dopiszê ,mia³am kontakty nawet z JAHWE, Samuelem -Enki , oraz z wy¿szymi energiami , które przedstawia³y siê jako Wotter,ten kontakt by³ dla mnie najcenniejszym kontaktem (do dzi¶ z przyjemno¶ci± czytam te przekazy ) ale uwolni³am siê od uzale¿niania siê od tego rodzaju kontaktów. Reasymuj±c unikam ju¿ takich kontaktów , bo one tak naprawde nie s± nam potrzebne , nasze zadanie to praca nad soba i tylko to jest wa¿ne ...
Je¶li chodzi o kontakty z wy¿szymi bytami ju¿ dawno zakoñczy³am takie emisje , dlaczego ?? Bo My mamy wiedze czerpaæ z do¶wiadczeñ to po pierwsze i to do mnie w którym¶ momencie dotar³o. nie mam kontaktów z w/w Bytami - nie wykluczam niczego , bo byæ mo¿e nadejdzie taka potrzeba ,¿e owy kontakt nawi±¿e , ale tylko wówczas je¶li uznam to za stosowne.....
Nawi±zuj±c do wiedzy - jak pisa³am po wy¿ej wiedza jest jedna a my znamy jej cz±stki i ka¿dy inn± , jednak to nie zmienia faktu ,¿e wiedza jest wiedza i to jedna nieskoñczon± wiedz± , to chodzi o to ,aby nie ograniczaæ swoich horyzontów i siebie . Notabene ka¿da cz±stka wiedzy ma swój uniwersalny jêzyk oraz symbolikê , je¶li masz wiêcej informacji tym wiêcej czujesz odbierasz -wiesz . Ja zwyczajnie nie ograniczam siebie w poznawaniu wiedzy , nie dziele jej , bo zawsze jeden cel s³u¿y drugiemu celowi - to pewnego rodzaju harmonia prawa kosmosu i my jako populacja tego nie zmienimy , dlatego tak wa¿na jest ¶wiadomo¶æ...
Mora a jako ciekawostke dodam z lekkim przymru¿eniem oka - CZY WIESZ ,¯E W POLSCE NIE PRZYJMUJ¡ KOBIET DO LO¯Y MASOÑSKICH??.. pozdrawiam Cie mi³o Mora.
PS. Mora mam pytanie - Wiedza ma byæ wed³ug ciebie udawadnianiem ?? Czy wiedza ma byæ wiedz±, czyli tym co wiesz ??Wiedza jest eterem jest wszedzie tylko musimy po ni± siêgn±æ, czy Ty Mora my¶lisz ,¿e osi±gn±³e¶ szczyt wiedzy ? Bo ja powiem o sobie "IM WIÊCEJ WIEM TYM MNIEJ "
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:06:14 wys³ane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Luty 17, 2009, 17:19:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Luty 17, 2009, 17:40:43 » |
|
Witaj Kiaru¶ Dziêki chêtnie poczytam .. pozdrawiam serdecznie
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 17:45:31 wys³ane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Luty 17, 2009, 18:04:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Luty 17, 2009, 18:12:35 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:13:45 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Luty 17, 2009, 18:18:59 » |
|
Wiedza jako taka jest potrzebna. Ale mam prawo do w³asnego zdania i ocenienia tej wiedzy któr± Ty tutaj nam serwujesz. ¯e tak powiem spalone kotlety. Pamiêtasz mój channeling? U¿yjê siebie jako przyk³adu. Doskonale potrafiê rozpoznaæ zmy¶lony channeling/przykazy(nazywaj to jak chcesz) a te twoje szczególnie s± nie udane. Niektórzy ludzie mówi± Diabe³ przejrzy diab³a. Ci¶niesz ludziom co¶ czego kompletnie nie potrzebuj±. Dam ci przyk³ad: Wiedzê z puszki pandory tak¿e by¶ zjad³a? Ale wiedzia³aby¶ ¿e za pomoc± tej wiedzy mo¿esz zniszczyæ ¶wiat. Albo czy przyjê³a by¶ za wiedzê co¶ co pochodzi z zas³oniêtej kurtyny? ¯eby wiedza naby³a warto¶ci trzeba znaæ jej ¼ród³o, motyw przewodni oraz dokonaæ analizy. Je¿eli ¼ród³o wiedzy jest "obce" b±d¼ po w±tpliwe to nie mo¿emy dokonaæ poprawnej analizy co daje nam prosty wniosek. Wiedza ta jest bez warto¶ciowa mo¿e byæ b³êdna. Rozumiesz? Po za tym czujesz siê wy¿sza co? Wiedza daje w³adzê a Ty my¶lisz ¿e jeste¶ wszechwiedz±ca. Skoñcz truæ ludzi! Powiem Ci jeszcze jedno. Nawet je¿eli komunikujesz siê z tymi swoich duchami Jurek, Burek i Kapturek to wiedz ¿e doskonale siê Tob± bawi±. Zbudujcie prawdê na ¼ródle... Pozdro Mora Nie lubiê takich ludzi jak Ty w polskim internecie tworzycie chor± otoczkê tajemniczo¶ci i sprowadzacie siê do roli Guru manipuluj±c lud¼mi. Tyle chcia³em powiedzieæ i nie mam zamiaru toczyæ dalszej dyskusji z tob± i podobnymi do Ciebie. PS: Swoj± postaw± wasza trójka tylko umacnia mnie w tym co my¶lê o was. Kiaro a dla Ciebie specjalnie przeanalizuje ten twój KOD PESZEROWY i udowodniê Ci ¿e siê mylisz. Zombiaki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 18:20:52 wys³ane przez Mora »
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Luty 17, 2009, 18:27:30 » |
|
Dzia Laguna za wskazanie. Zaczne jeszcze uwa¿niej przegl±daæ teksty ptak , a tak m/nami Laguna nie jeste¶ czasem zakonnic±?? ) [/quote Witaj PETRAS Tak miêdzy nami to wiem jedno -jestem osob± wiedz±c± , nawet za³o¿enie habitu nic we mnie nie zmieni , bo nie ma na mnie wp³ywu , ja posz³am o krok dalej i zamykanie sie w schematach Matrix nie jest dla mnie alternatywa poprostu to jest za ma³o- My chcemy i¶æ i rozwijaæ siê dalej ......
pozdrawiam ksiêdza PETRASA (hahaha) sory nie mog³±m siê powstrzymaæ ........
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Luty 17, 2009, 18:42:05 » |
|
Wiedza jako taka jest potrzebna. Ale mam prawo do w³asnego zdania i ocenienia tej wiedzy któr± Ty tutaj nam serwujesz. ¯e tak powiem spalone kotlety. Pamiêtasz mój channeling? U¿yjê siebie jako przyk³adu. Doskonale potrafiê rozpoznaæ zmy¶lony channeling/przykazy(nazywaj to jak chcesz) a te twoje szczególnie s± nie udane. Niektórzy ludzie mówi± Diabe³ przejrzy diab³a. Ci¶niesz ludziom co¶ czego kompletnie nie potrzebuj±. Dam ci przyk³ad: Wiedzê z puszki pandory tak¿e by¶ zjad³a? Ale wiedzia³aby¶ ¿e za pomoc± tej wiedzy mo¿esz zniszczyæ ¶wiat. Albo czy przyjê³a by¶ za wiedzê co¶ co pochodzi z zas³oniêtej kurtyny? ¯eby wiedza naby³a warto¶ci trzeba znaæ jej ¼ród³o, motyw przewodni oraz dokonaæ analizy. Je¿eli ¼ród³o wiedzy jest "obce" b±d¼ po w±tpliwe to nie mo¿emy dokonaæ poprawnej analizy co daje nam prosty wniosek. Wiedza ta jest bez warto¶ciowa mo¿e byæ b³êdna. Rozumiesz? Po za tym czujesz siê wy¿sza co? Wiedza daje w³adzê a Ty my¶lisz ¿e jeste¶ wszechwiedz±ca. Skoñcz truæ ludzi! Powiem Ci jeszcze jedno. Nawet je¿eli komunikujesz siê z tymi swoich duchami Jurek, Burek i Kapturek to wiedz ¿e doskonale siê Tob± bawi±. Zbudujcie prawdê na ¼ródle... Pozdro Mora Nie lubiê takich ludzi jak Ty w polskim internecie tworzycie chor± otoczkê tajemniczo¶ci i sprowadzacie siê do roli Guru manipuluj±c lud¼mi. Tyle chcia³em powiedzieæ i nie mam zamiaru toczyæ dalszej dyskusji z tob± i podobnymi do Ciebie. PS: Swoj± postaw± wasza trójka tylko umacnia mnie w tym co my¶lê o was. Kiaro a dla Ciebie specjalnie przeanalizuje ten twój KOD PESZEROWY i udowodniê Ci ¿e siê mylisz. Zombiaki... Witaj Mora
Nie przeczyta³e¶ dok³adnie tego co napisa³am wcze¶niej do Ciebie (chodzi mi o moj± ostani± odpowiedz skierowan± do Ciebie ). Masz prawo my¶leæ po swojemu i ja nie bêde tego negowaæ . Nie uwa¿am siê za GURU, ale skoro TYtak odbierasz to równie¿ Twoja sprawa , nie bêde siê z niczego t³umczyæ , bo nie czuje takiej potrzeby .. Ciekawi mnie tylko w jakim celu wstawi³e¶ ten symbol runy ?? ha A swoj± drog± odbieram Ciebie jako bardzo mi³± osobê. mimo tego co napisa³e¶ oceniaj±c innych , zachowuj±c siê jakby¶ BY£ GURU forum , ale mnie to nie przeszkadza , powiem Ci jakie mia³am odczucia jak czyta³am to co napisa³e¶ po wy¿ej : u¶miecha³am siê Mora do Ciebie . pozdrawiam Laguna
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Luty 17, 2009, 18:53:10 » |
|
Nie uwa¿am siê za Guru forum i widzê co próbujesz zrobiæ.
Wiêc po raz enty mój apel do wszystkich którzy to czytaj±.
NIE WIECIE OD KOGO JEST TO CO ONA PISZE WIÊC NIE PRZEJMUJECIE TEGO ZA PRAWDÊ ALE PRZEANALIZUJCIE A POTEM MO¯ECIE ZROBIÆ Z TYM CO CHCECIE.
INACZEJ MÓWI¡C NIE JEDZ TEGO CZEGO NIE ZNASZ. MO¯E TO BYÆ ZATRUTE!
Dok³adnie przeczyta³em twoj± poprzedni± wypowied¼ wiêc mi nie zarzucaj tego ¿e nie.
Ja mówiê o realiach a ty tam pieprzysz o eterze. Wiêc wybacza ale nie bêdê z tob± rozmawia³ resztê pozostawiê do oceny forumowiczów.
PS: Co mnie obchodzi czy ty siê u¶miechasz do monitora albo jakiego¶ swojego Jurka który stoi obok. ¯egnam!
Pozdro Mora
|
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #61 : Luty 17, 2009, 19:11:32 » |
|
Nie uwa¿am siê za Guru forum i widzê co próbujesz zrobiæ.
Wiêc po raz enty mój apel do wszystkich którzy to czytaj±.
NIE WIECIE OD KOGO JEST TO CO ONA PISZE WIÊC NIE PRZEJMUJECIE TEGO ZA PRAWDÊ ALE PRZEANALIZUJCIE A POTEM MO¯ECIE ZROBIÆ Z TYM CO CHCECIE.
INACZEJ MÓWI¡C NIE JEDZ TEGO CZEGO NIE ZNASZ. MO¯E TO BYÆ ZATRUTE!
Dok³adnie przeczyta³em twoj± poprzedni± wypowied¼ wiêc mi nie zarzucaj tego ¿e nie.
Ja mówiê o realiach a ty tam pieprzysz o eterze. Wiêc wybacza ale nie bêdê z tob± rozmawia³ resztê pozostawiê do oceny forumowiczów.
PS: Co mnie obchodzi czy ty siê u¶miechasz do monitora albo jakiego¶ swojego Jurka który stoi obok. ¯egnam!
Pozdro Mora
Mora - sk±d u Ciebie tyle agresji?? Odnoszê wra¿enie ,¿e co¶ siê w Tobie zmienia , mo¿e to forma oczyszczenia , albo lêk przed nieznanym ?? pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #62 : Luty 17, 2009, 19:25:40 » |
|
Ro¶nie nam nastêpna "starego" Kap³ana. Wiêcej piany jak tre¶ci. Mora - ja Twoich argumentów nie odrzucam tu bynajmniej. Masz racjê, ¿e wierzenie w co¶, co inni przekazuj±, czy co im jest przekazywane, jest raczej ryzykownym i ma³o rozwijaj±cym krokiem. Ale, ch³opie - we¼ siê opanuj, bo naprawdê przeginasz z tym krzykiem, wielkimi literami itp. Powiedz to spokojnie i rzeczowo. Wiem, ¿e jak rozmówca chce Ci wpoiæ, czy to wprost, czy "od kuchni", ¿e nie masz racji, bo do tego jako¶ duchowo nie dojrza³e¶, to krew mo¿e zalaæ cz³owieka, ale na to jest jeno jedna rada - spokojne, rzeczowe, konsekwentne wskazywanie nie¶cis³o¶ci i oczekiwanie wyja¶nienia jasnego i sensownego. Inaczej wychodzisz, niestety, na niedojrza³ego pieniacza - a przecie pamiêtam, ¿e taki nie by³e¶, nie wiem, co w Ciebie wst±pi³o (nie, nie chodzi o to, ¿e jeste¶ opêtany, jak co¶ ). Po prostu przystopuj i normalnie rozmawiaj, bo to co robisz nie prowadzi do niczego. Pozdrowienia Tene
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #63 : Luty 17, 2009, 19:42:14 » |
|
Ro¶nie nam nastêpna "starego" Kap³ana. Wiêcej piany jak tre¶ci. Mora - ja Twoich argumentów nie odrzucam tu bynajmniej. Masz racjê, ¿e wierzenie w co¶, co inni przekazuj±, czy co im jest przekazywane, jest raczej ryzykownym i ma³o rozwijaj±cym krokiem. Ale, ch³opie - we¼ siê opanuj, bo naprawdê przeginasz z tym krzykiem, wielkimi literami itp. Powiedz to spokojnie i rzeczowo. Wiem, ¿e jak rozmówca chce Ci wpoiæ, czy to wprost, czy "od kuchni", ¿e nie masz racji, bo do tego jako¶ duchowo nie dojrza³e¶, to krew mo¿e zalaæ cz³owieka, ale na to jest jeno jedna rada - spokojne, rzeczowe, konsekwentne wskazywanie nie¶cis³o¶ci i oczekiwanie wyja¶nienia jasnego i sensownego. Inaczej wychodzisz, niestety, na niedojrza³ego pieniacza - a przecie pamiêtam, ¿e taki nie by³e¶, nie wiem, co w Ciebie wst±pi³o (nie, nie chodzi o to, ¿e jeste¶ opêtany, jak co¶ ). Po prostu przystopuj i normalnie rozmawiaj, bo to co robisz nie prowadzi do niczego. Pozdrowienia Tene Ja my¶lê ,¿e Mora nie czyta dok³adnie postów lub jego postrzeganie jest inne , ale istotnie co¶ w nim siê zmienia , nie bêde oceniaæ tego co napisa³ bo nie czuje takiej potrzeby ....Zreszt± nikomu nie nakazuje , aby wierzy³ w odbiory jakie mia³am , Tu nie ma wierzenia w ¶lepo , ka¿dy ma swoje warto¶ci i powinien byæ nade wszystko wierny temu co czuje sam ....
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Luty 17, 2009, 19:49:30 » |
|
Moim zdaniem czyta te posty, i owszem, zreszt±, niektóre zarzuty, które wysuwa, s± ca³kiem rozs±dne. Chodzi mi o formê, w jakiej to przekazuje. Tak by³o kiedy¶ z Kap³anem - dopóki siê plu³, toczy³ pianê, wszyscy raczej go unikali, a potem olewali, a kiedy zacz±³ spokojnie przedstawiaæ swój punkt widzenia okaza³o siê, ¿e w wielu miejscach mówi³ ca³kiem z sensem. Choæ ja siê nie mieszam do tej dyskusji, mimo swoich przemy¶leñ, po prostu nie chcia³em, by siê zaczê³y robiæ niepotrzebne burdy.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #65 : Luty 17, 2009, 19:52:14 » |
|
Ok. Rozumiem. Wiêc na spokojnie napiszê co¶ jeszcze. Witaj Mora
Zada³e¶ takie samo pytanie co Enigma z kim siê kontaktuje lub czym , wkleje ten post skierowany do Enigmy , ale poniewa¿ poruszy³e¶ inne kwestie wyja¶nie i dalej ........... Zada³a¶ ciekawe pytanie , odpowiem Tobie na to pytanie , mam nadzieje ,¿e ta odpowiedz bêdzie dla Ciebie wyczerpujaca. Dlaczego od razu nie napisa³a¶ na pocz±tku z czym lub kim siê kontaktujesz? Zaczne od podstawowej rzeczy jak± jest" sama informacja "w sensie duchowym - nie bêde snu³a tu jaki¶ wersji ksi±zkowych bo, staram sie jak najmniej siêgaæ po niektóre wskazówki zawarte w ksi±¿kach , zatem ze mn± jest w ten sposób ,¿e wiedzê oblokowywuje w sobie w miare mojego rozwoju , nazwijmy to " ¶wiadomym rozwojem", a pó¿niej potwierdzenia szukam w ksi±¿kach , których jest du¿o nie tylko na rynku , ale w internecie , poza tym jest wiedza niepisana , czyli wiedza przekazywana z ust do ust i czêsto w³a¶nie ten rodzaj wymiany wiedzy staje sie najcenniejszy, bo w ten sposób potwierdzamy tym bardziej to co sami w sobie wypracowali¶my i mo¿emy to skonsultowaæ z do¶wiadczeniami innych.Najwa¿niejsza wiedza to ta , która jest w Nas samych i to niewa¿ne czy po³owe ¶wiata zgadza siê z ni± czy te¿ zaprzecza . Podkre¶li³em i pogrubi³em te linijki które sobie przecz± zobacz sama co napisa³a¶ pierw napisa³a¶ ¿e czerpiesz wiedzê z ust do ust (zapytam tak¿e z kim to tak rozmawiasz i od kogo pobierasz nauki?) A w pogrubionej linijce mówisz ¿e nie wa¿ne czy po³owa ¶wiata siê zgadza z t± wiedz± czy nie? Gdzie tu konsekwencja? Uwa¿asz ¿e je¿eli po³owa ¶wiata nie zgadza siê z t± wiedz± to mog± siê myliæ? Mówi³a¶ tak¿e ¿e wiedza jako taka jest potrzebna wiêc powinna¶ spojrzeæ tak¿e okiem tych ludzi. Teraz przejd¼my dalej... Powracaj±c do nurtuj±cego Ciebie tematu -sk±d Ja czerpie przekazy ? Otó¿ z bardzo wielu ¿róde³ w zale¿no¶ci od potrzeb - tutaj pragnê podkre¶liæ ,i¿ informacje sp³ywaj± do NAS z zewn±trz i wewnatrz. dlatego czasem s± to przekazy ¶wiadomego nawi±zania kontaktu np.energiami z wy¿szych poziomów poprzez channeling , telepatycznie, a czasami otrzymujemy wskazówki z zewnatrz i albo siê siêgamy po nie ( tu jest nasz wybór)wchodz±c tym samym w okre¶lony kana³ energetyczny przez co nastêpuje wtedy konkretny przelyw informacji .....W moim przypadku s± to najrózniejsze ¿ród³a , ale aby¶ mog³a zrozumieæ powo³am siê w³a¶nie na temat tego w±tku jaki poruszy³am w tym po¶cie . Mówisz zewn±trz i wewn±trz opisz to wszystko je¿eli to nie problem. Chcê znaæ szczegó³y o ¼ródle. Opisz mi nazwij te energiê sk±d pochodz± nazwê tego czego¶ itd. Od jakiego¶ czasu wiem ,¿e na ¶wiecie s± organizowane zbiorowe medytacjê , uwa¿m ,¿e cel tych medytacji bardziej szkodzi nam Ludziom ni¿ pomaga ,jest to praca energetyczna wykorzystywana na cele iluminatów, którzy tak naprawde nie pozwalaj± nam wyzwoliæ siê ze starego , wiêc energia nie d±zy do zmian lecz raczej do wykorzystania jej na cele okre¶lonej grupy , obserwuje to ju¿ kilka miesiêcy , jednak aby dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej trzeba podpi±æ sie pod kana³ energetyczny okre¶lonego poziomu w tym przypadku "tego " poziomu. Informacjê otrzyma³am z zewn±trz , mianowicie informacjê o zbli¿aj±cej siê medytacji zbiorowej okre¶lonego dnia jakiego- jest zawarte w po¶cie, s± to jednak informacjê zakodowane w gematrii bo, na tym poziomie energii w³±¶nie gematria jest tu wyznacznikiem celu . Obejrza³am sobie gematrie i w tym momencie otrzyma³am jedynie kluczowe s³owa, a nastêpnie pojawi³ siê przelyw informacji . to na tyle w kwestii tego postu . My¶lê ,¿e Kap³an 18 mog³y równie¿ dokonaæ takiej analizy daty 15.02/2009 i dzi¶ w³±¶nie mia³am napisaæ do niego wiadomo¶æ prywatn± z tym zapytaniem , zatem chyba nie bez powodu równie¿ i Ty Enigmo zada³a¶ to pytanie skierowane do mnie pozdrawiam serdecznie Laguna Uwa¿am ¿e siê mylisz. Dlaczego? Spójrz, medytacja to pewien rodzaj modlitwy je¿eli cz³owiek A modli siê(czyt. medytuje) o pokój na ¶wiecie skupia siê na tej my¶li wizualizuje jak to ¶wiat wygl±da bez wojen to jego MY¦L tworzy rzeczywisto¶æ czyli ta energi± bo tak ty na mówisz nie pójdzie do SAMUELA bo celem przewodnik nie jest dostarczenie tej ENERGI SAMUELOWI ale stworzenie tego o czym piszê czyli ¶wiata pokoju. S± ró¿ne rodzaje medytacji w przypadku innych mo¿e byæ inaczej co te¿ siê nazywa wampiryzm energetyczny ale wcale nie uwa¿am ¿e Samuel jest w stanie poch³on±æ t± energiê. Ps. Jako ciekawostkê dopiszê ,mia³am kontakty nawet z JAHWE, Samuelem -Enki , oraz z wy¿szymi energiami , które przedstawia³y siê jako Wotter,ten kontakt by³ dla mnie najcenniejszym kontaktem (do dzi¶ z przyjemno¶ci± czytam te przekazy ) ale uwolni³am siê od uzale¿niania siê od tego rodzaju kontaktów. Reasymuj±c unikam ju¿ takich kontaktów , bo one tak naprawde nie s± nam potrzebne , nasze zadanie to praca nad soba i tylko to jest wa¿ne ... Wiêc tak twierdzisz ¿e komunikowa³a¶ siê z JAHWE. W jaki sposób? Mówisz tak¿e ¿e Enkim wiêc skoro komunikowa³a¶ siê z Enkim jeste¶ pod jego wp³ywem. Mo¿e on teraz w ka¿dej minucie twojego ¿ycia wp³ywaæ na twój umys³. Dlaczego? Dzia³a to na zasadzie wzywania duchów raz wezwany mo¿e nigdy nie wróciæ. Co rozumiesz przez wy¿sze Energie? I kim jest Wotter? Mówisz ¿e one ju¿ tak naprawdê s± nam nie potrzebne to po co tutaj o nich piszesz? Je¶li chodzi o kontakty z wy¿szymi bytami ju¿ dawno zakoñczy³am takie emisje , dlaczego ?? Bo My mamy wiedze czerpaæ z do¶wiadczeñ to po pierwsze i to do mnie w którym¶ momencie dotar³o. nie mam kontaktów z w/w Bytami - nie wykluczam niczego , bo byæ mo¿e nadejdzie taka potrzeba ,¿e owy kontakt nawi±¿e , ale tylko wówczas je¶li uznam to za stosowne..... Uwa¿asz ¿e masz kontrolê nad tym kto, co i kiedy siê z Tob± komunikuje? Nawi±zuj±c do wiedzy - jak pisa³am po wy¿ej wiedza jest jedna a my znamy jej cz±stki i ka¿dy inn± , jednak to nie zmienia faktu ,¿e wiedza jest wiedza i to jedna nieskoñczon± wiedz± , to chodzi o to ,aby nie ograniczaæ swoich horyzontów i siebie . Notabene ka¿da cz±stka wiedzy ma swój uniwersalny jêzyk oraz symbolikê , je¶li masz wiêcej informacji tym wiêcej czujesz odbierasz -wiesz . Ja zwyczajnie nie ograniczam siebie w poznawaniu wiedzy , nie dziele jej , bo zawsze jeden cel s³u¿y drugiemu celowi - to pewnego rodzaju harmonia prawa kosmosu i my jako populacja tego nie zmienimy , dlatego tak wa¿na jest ¶wiadomo¶æ... Masz racjê wiedza jako taka jest naprawdê potrzebna ale chcia³em Ciê poprawiæ ¿e je¿eli nie znamy ¼ród³a tej wiedzy i jest ono nam obce to musimy byæ ostro¿ni. To tak jak seans spirytystyczny zadajesz pytania i otrzymujesz odpowiedzi ale czy mo¿esz byæ pewien od kogo? I czy odpowied¼ jest zgodna z rzeczywisto¶ci±?Mora a jako ciekawostke dodam z lekkim przymru¿eniem oka - CZY WIESZ ,¯E W POLSCE NIE PRZYJMUJ¡ KOBIET DO LO¯Y MASOÑSKICH??.. pozdrawiam Cie mi³o Mora. Tutaj Kiara Ci na to odpowiedzia³a. PS. Mora mam pytanie - Wiedza ma byæ wed³ug ciebie udawadnianiem ?? Czy wiedza ma byæ wiedz±, czyli tym co wiesz ??Wiedza jest eterem jest wszedzie tylko musimy po ni± siêgn±æ, czy Ty Mora my¶lisz ,¿e osi±gn±³e¶ szczyt wiedzy ? Bo ja powiem o sobie "IM WIÊCEJ WIEM TYM MNIEJ " 1. Wiedza nie ale potrzebuj± co¶ co mo¿e potwierdziæ t± wiedzê. Zapytasz dlaczego? To ci odpowiem. Bo nie bêdê bra³ pod uwagê czego¶ co mo¿e byæ fantastyk±. Mo¿e byæ wymy¶lone. 2. Nie my¶lê ¿e osi±gn±³em szczyt wiedzy bo nikt nie móg³ tego osi±gn±æ. To tyle. Pozdrawiam Mora
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #66 : Luty 17, 2009, 19:57:40 » |
|
Mora - no, i teraz to ma rêce i nogi - konstruktywna, rzeczowa, sensowna krytyka. Mo¿e z jakim¶ jednym czy dwoma punktami móg³bym tu polemizowaæ, ale te¿ mam podobne w wielu miejscach przemy¶lenia.
Pozdrowienia
Tene
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Luty 17, 2009, 20:38:51 » |
|
Ja te¿ nie poznajê Mory... teraz mo¿e rozumiecie, co Kiara mia³a na my¶li, gdy radzi³a Morze, by mówi³ od siebie?
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #68 : Luty 17, 2009, 20:41:17 » |
|
Mo¿e mi powiecie o co wam chodzi? Pisze tak jak zawsze przecie¿.
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Luty 17, 2009, 20:48:02 » |
|
Mora Po 1. Jako¶ dziwnie czuje , ¿e to nie s± TWOJE przemy¶lenia ...(posz³abym g³êbiej , ale nie zrobie tego ) 2. Owszem odpisze na ten Twój post dok³adnie , ale nie dzi¶ ,poniewa¿ zajê³oby mi to sporo czasu , a dzi¶ ju¿ nie mam tyle ..(My¶lê to zrozumiesz) 3. B³êdnie interpretujesz ,ten w±tek nie ma nic wspólnego z wcze¶niejszymi kontaktami , raczej jest oparty na podstawach gematrii , Enigmie to w miare dok³adnie opisa³±m wiêc to nieporozumienie , zatem poruszanie tu kwestii Wottera nie ma zupe³nie sensu .. 4. Je¶li ju¿ zosta³am poddana krytyce to przynajmniej rób to w³a¶ciwie. a dlaczego ?? Bo jedn± moj± wypowiedz do Enigmy podpi±³ê¶ pod ten w±tek , a to nie dotyczy zupe³nie tego w±tku ......Wotter nie ma nic wspólnego z tym w±tkiem ..... 5. Zrobi³e¶ ze wszystkich postów w temacie tego w±tku mas³o ma¶lane , dlatego jutro postaram sie wszystko wyja¶nic .. Na dzis tyle.... pozdrawiam Laguna
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #70 : Luty 17, 2009, 20:58:33 » |
|
Po 1. Jako¶ dziwnie czuje , ¿e to nie s± TWOJE przemy¶lenia ...(posz³abym g³êbiej , ale nie zrobie tego ) 1. Mylisz siê to s± moje przemy¶lenia, wiem co pisze. 2. Tak¿e czekam do jutra na sensown± wypowied¼. 3. Wedlug moich odbiorow S³owa z pierwszego postu w tym temacie wiêc dotyczy to przekazów. Potem Enigma chcia³ poci±gn±æ temat g³êbiej czyli zada³a Ci pytanie od kogo pochodz± te przekazy. I tak do teraz toczymy o tym dyskusjê. 4. To dostajesz przekazy od kogo¶ innego ni¿ Wotter do tego w±tku? 5. Powiedzia³bym co¶ ale siê powstrzymam. Pozdrawiam i czekam do jutra... Mora
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #71 : Luty 18, 2009, 01:02:31 » |
|
A ja sie nie dziwie kompletnie temu co pisze Mora. Laguno i twoje wypowiedzi..po prostu próbujesz go osmieszyæ, a sama nie odpowiedzia³as dok³adnie na pytanie 'skad sa obecne przekazy' chodzi³o o medytacje z 15.02 który to temat Kiara natychmiast podchwycila, insynuujac jaka medytacja jest z³a? Wspieracie sie bo ona równie¿ od konkretnych pytañ ucieka (moge nawet podac przyk³ad) Wyk³ada swoje mas³o, a jak chodzi o konkrety..cisza. Leszek (który notabene wie cos o masonach) pisa³ o tym wielorkotnie, a mi sie nie chcialo wierzyc, teraz jednak sama sie bolesnie przekonalam ze pisa³ prawde... A co do Mory.. mniemam ze konflikt wobec jego przekazu, musial bardzo przezyc. Nie czytalam ca³ego tematu bo mnie nie by³o. Wiem natomiast ze Kiara uwaza swoje ¿ród³a za jedyne 'prawdziwe i w³asciwe' co nie przeszkadzalo jej niemal od poczatku bezlitosnie deptac przekazów kolegi. Mora sie przyzna³ do mistyfikacji? Nie sadze, mysle raczej ze zrobi³ to dla swietego spokoju. Kiara moze uczepiæ sie kazdego, ale pani Kiary tykac nie wolno...otóz wolno, a my mamy jeszcze sporo samozaparcia przed jej 'jedynie s³usznymi racjami' oraz prawami które burek Jurek i Kapturek chca wprowadzic Petras, to mi³e s³owa, dziekuje. Mniemam ze w ten sposób chcesz zakonczyæ dyskusje. Moze i ja tez powinnam przeprosiæ, ze uznano cie za ksiedza - nie taki by³ zamiar. Ale pisalam tamtego posta w pospiechu i bez wnikliwej analizy (dziaisa jest juz 01-sza ale ciut d³u¿ej przysiedze) Poniewaz pojawi³ sie kolejny temat z tamtym artykulem - poprawi³am wypowiedz. Owszem przyznaje uczynilam b³ad, insunuujac ksiedza jako autora. Bo autorem ksiazki ma byc kobieta (Dr She D Montford) lecz w innym temacie przeczyta³am ze autorem tekstu jest Aleksander Sowa, a w twoim poscie padl jeszcze nick sokratka jako autora/ki postu z innego forum. Wszystko to bez konkretnego odnosnika zmylilo mnie. Wiec ja równiez przepraszam z niedopatrzenie
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #72 : Luty 18, 2009, 16:47:03 » |
|
Przenios³am ten post z innego w±tku bo nie bêde pisa³a w kó³ko i to samo odzielaj±c w±tki
Witaj Mora - WYBACZ MORA INACZEJ NIE POTRAFIE TOBIE ODPISAC , Mia³am swoje 5 minut to prawda , a wiesz dlaczego ?? Bo dziêki tym przekazom zrozumia³am ,¿e wiedza jest wszedzie , wesz³am w takie do¶wiadczenia jakim jest channeling , jednak nie pisze przekazów w uporem maniaka- poprostu nie kupi³am kota w worku , natomiast ca³a ekipa P.CH kupi³a i zawierzy³a , nie twierdze ,¿e to do czego d±¿a nie jest potrzebne , oka¿e siê to na koniec misji .. W³a¶nie dobrze poruszy³e¶ kwestie "GWIAZDORSTWA"- jak widaæ zrezygnowa³am z karmienia obietnicami mojegop Ego , ale to nie znaczy ,¿e nie zg³ebiam wiedzy na ró¿ne sposoby , tylko Ty wci±¿ szukaæ katolickiego udowodnienia , uporczywego potwierdzenia ka¿dego s³owa - napisanego , wypowiedzianego - my¶lê ,¿e Twoja droga jest troche inna ni¿ moja .. Mora nie obra¿ siê , ale tworzysz w my¶l - CZEGO NIE DOTKNÊ NIE UWIERZE....Ale wybór pozostawiam Tobie bo ,Ty sam wiesz jak± idziesz drog± i jak± wiedzê akceptujesz , a jak± odrzucasz. Pozostaw innym równie¿ przestrzen do tego , aby mogli zg³ebiaæ wiedzê po swojemu ... Ma³o tego- przez rok czasu od kiedy wiem o istnieniu P.Ch moja wiedza i odczuwanie wci±¿ ulega zmianie , wieæ staram sie nie oceniaæ tylko jak zapewne nie zauwa¿y³ê¶ odbiory jakie mam nie tylko w wy¿szymi bytami, ale i inne stawiam ze znakiem zapytania i tak w³a¶nie je traktuje, wiedzê jako obserwatorzy badamy i albo co¶ przyswajamy , albo odrzucamy ..Wa¿ne jest tylko to jak czujesz siê sam z t± wiedz± jak± w sobie ju¿ wypracowa³e¶.I ¿eby by³o jasne nie przeszkadza mi Twoja krytyka i TWOJE postrzeganie mojej osoby , bo jak zapewne wiesz - nikt spisuj±cy i odbieraj±cy nie musi traktowaæ owego przekazu jako SWOJEGO .. .... Ka¿dy cz³owiek odbieraj±cy przekaz jest tylko kana³em przenosz±cym informacjê , ale nic wiêcej ,,,,,, tak to czuje i tak opisuje zatem nie boli mnie ta krytyka , bo tak serio nie mnie krytykujesz Mora. pozdrawiam serdecznie
Ps. A zapomnia³am nawi±zaæ do kwestii sk±d mamy pewno¶æ czy przekaz jaki otrzymali¶my pochodzi z wy¿szych energii- to kwetia naszego postrzegania pozazmys³owego i naszych odczuæ - po drugie podczas przekazu osoba odbieraj±ca czuje inn± jako¶æ energii jaka przez niego przep³ywa , ale nigdy nie ma pewno¶æi w jakim stopniu s± one wysokie , chyba raczej za ma³o mamy do¶wiadczeñ w tej kwestii , jest to ¶wiat dla nas ma³o widzialny ,a du¿o odczuwany je¶li kto¶ oczywi¶cie wypracowa³ w sobie du¿± wra¿liwo¶æ - ka¿dy cz³owiek posiada w sobie mo¿liwosæ rozwijania percepcji pozazmys³owej tylko nie ka¿dy to robi ........ Poza tym, mam swoj± teorie na temat- po wiedze siêgasz zawsze zgodnie ze swoim indywidualnym poziomem, je¶li jeste¶ na szczeblu nr. 1 siegasz tylko tam , gdzie s± jego granice ............To wszystko co mam do napisania Mora..[/color]Nie próbowa³am Ciebie o¶mieszaæ i nie bêde tego robiæ , nie mam pojêcia sk±d u Enigmy taki pomys³ ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 16:52:20 wys³ane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #73 : Luty 18, 2009, 17:14:43 » |
|
Tego siê spodziewa³em ¿adnej sensownej odpowiedzi na moje argumenty. ¯adnej. Szuka³em pewnego postu na forum który oddawa³ w pe³ni to co teraz czyni Laguna ale nie znalaz³em a szkoda ale opiszê to swoimi s³owami.
Wiêc gdy komu¶ co¶ zarzucisz a ten kto¶ jest pewien ¿e wpad³ bo kto¶ zobaczy³ jego b³êdy i o¶mieli³ siê je wytkn±æ to ta osoba bêdzie uciekaæ od odpowiedzi na pytania.
I tak w³a¶nie robi teraz Laguna. Chcia³em jeszcze zauwa¿yæ. ¯e szybko przenios³a post z tego tematu do http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1417.msg19889#new [jeszcze kilka minut temu ten post by³ w tym temacie].
Nie wiem jaki to ma cel ale spójrzcie na to sami. A poniewa¿ jak Ty sobie mog³a¶ pozwoliæ na dwa te samy posty w ró¿nych tematach[chocia¿ dotycz± tego samego] to ja to te¿ zrobiê.
Wiêc dla woli wyja¶nienia powtórzê. To napisa³a wczoraj.To napisa³a Laguna: 2. Owszem odpisze na ten Twój post dok³adnie , ale nie dzi¶ ,poniewa¿ zajê³oby mi to sporo czasu , a dzi¶ ju¿ nie mam tyle ..(My¶lê to zrozumiesz) A dzisiaj co? Psinco Nie odpowiedzia³a¶ w ¿aden sensowny sposób na to co Ci przedstawi³em.
I my¶lê ¿e na tym zakoñczymy dyskusjê.
Nie bêdê pisa³ z kim¶ kto K£AMIE!
¯egnam!
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #74 : Luty 18, 2009, 20:39:05 » |
|
PAX , PAX , PAX Tyle z³o¶ci a po co ? Czasem zastanawiam siê czy g³ównym celem Samcia nie by³o wywo³anie zamieszania , strachu w¶ród ludzi , nienawi¶ci i sporów pomiêdzy zwolennikami projektu i tymi którzy s± ostro¿ni i maj± obawy co do niego i jego "znajomych" , wywo³anie emocji którymi karmi± siê negatywne byty.
|
|
|
|
|
|
|
|