Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 22:21:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kolejne dzia³ania Samuela dla osi±gniêcia zamierzonego celu ????  (Przeczytany 82207 razy)
0 u¿ytkowników i 26 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Luty 19, 2009, 18:15:14 »

nie u¿ywaj szatañskich wynalazków typu INTERNET SEXPLORER (b³±d celowy, do tego s³u¿y ta przegl±darka ludziom) ale MOZILLA FIREFOX - IE to przesz³o¶æ, teraz u¿ywa siê FIREFOXA tam takich b³edów nie ma i nie bêdzie, IE jest dziurawe strasznie!

718'
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Luty 19, 2009, 18:52:22 »

Oftopica nie ma koñca, chyba naprawde próbujecie nas zagadaæ. Ale mam zamiar odpowiedzieæ, odniose sie do cytatów imiennie, bo inaczej trwa³oby to z tydz.

Cytat: laguna
3. ¦wiat zwróci³ Pani± dla historii .
ach to gwiazdorstwo Mrugniêcie

Cytat: Laguna
4. Ten co bêdzie przy Pani i z Pani± bedzie bezpieczny , ale ten co przeciwko stanie -niedobrze bêdzie .
juz sie boje...

Cytat: Laguna
Dziwi³ siê bardzo ,¿e mówi do mnie , a ja jestem sob±
dziwne..bardzo...

Cytat: laguna
Po kilku minutach szybkiego mówienia do mnie rzuci³ stwierdzenie , nie wiem czy Ty jeste¶ silniejsza ni¿ ja , ale pamiêtaj ,¿e Ciê ostrzega³em , po czym odszed³.
laguno, spiesze cie zapewniæ ze twoja osoba nie wzbudza we wmnie ¿adnych emocji.. ale mam jedno ale:
Dlaczego nie odpowiedzia³as na pytanie jakie skierowa³am do ciebie, w w±tku przez ciebie za³o¿onym (Czym jest samodzielne my¶lenie ? )

A teraz Laguno, czy us³ysze zarzuty:
- ¿e nie potrafie samodzielnie myslec poniewaz 'utorzsamiam sie z buddyzmem i chce go bronic'?
- czy to ze wogóle formuuje odpowiedz znaczy wed³ug ciebie ze 'nie potrafie myslec'?
Z jednej strony zarzucasz tekst który jest zwyk³ym oskarzeniem przyjetych przezemnie wartosci, z drugiej w temacie zastrzegasz ze 'obrona autorytetu' jest oznak± braku myslenia - czy to celowa pulapka, aby nikt nie odwazy³ sie broniæ osobistego systemu?

Czy nie zas³uguje na odpowied¼, nie mia³as czasu, czy za³ozy³as go ot tak, aby zrobic osobom zwiazanym z buddyzmem na z³o¶æ? A mo¿e sama nie masz zdania? ty przemiawiasz do t³umu przekazujac wiedze, natomiast ja mam pisac do sciany?

Za chwilke reszta wypocin Mrugniêcie

Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Luty 19, 2009, 19:00:32 »

Jesli jaki¶ moderator wogólre pilnuje tego dzia³u (w co watpie) to prosze o sklejenie 2 postów.

Cytat: Kiara
Mora odpocznij i wroc, zobaczysz, Swiat jest piekny a Ludzie wspaniali.
Taak, bawmy sie kochajmy, a jutro przyjdzie koniec, a co tam Mrugniêcie

Cytat: Mora
Ja powiem ¿e jak przyjdzie co do czego to siê zdziwicie. Nikt a nic wam nie pomo¿e.
Eoforia z okazji rych³ego nadejscia anarchii i chaosu trwa i chyba nic nie ocuci tej pokreconej naiwnosci.

Cytat: Kap³an 718
KIARA I LAGUNA ROBI¡ DOBR¡ ROBOTÊ BARDZO
Bardzo, widac to szczególnie po tobie Bo widzisz kaplanie, jeste¶ zwiazany z Pch i kiedys lubi³e¶ samuela (pamietam twoje teksty jak go mocno broni³es) One zas niebadzo, bo obie uwazaja za bardzo szkodliwego ducha. Szczególnie Kiara robi ¶wietna robote pod tyt 'manipulacha' bo owine³a cie wokó³ swojego palca Mrugniêcie

Cytat: Kap³an 728
DWA LATA NEGOWA£EM TO CO PISZE KIARA, KA¯DY POST KRYTYKOWA£EM - zobaczcie stare forum - przyk³adów jest mnóstwo - tutaj na pocz±tku mojej obecno¶ci równie¿!
zobaczcie wszyscy na moim przyk³adzie jak dokonuje siê transformacja z tarotowego G£UPCA w MAGA - jestem piêknym przyk³adem tego w³a¶nie rozwoju...
Widzimy ta przemiane, tylko czy nie pomyli³es kart? Wed³ug mnie po prostu obruci³e¶ sie o 180*(stopni) ale czy to mozna nazwac postepem?
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Luty 19, 2009, 19:06:25 »

nie skomentuje Enigma twoich wypocin bo niczym Prawo i Sprawiedliwo¶æ wprowadzi³em POLITYKÊ MI£O¦Ci a bluzgi by siê tutaj posypa³y  Du¿y u¶miech

718'
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Luty 20, 2009, 16:47:35 »

Kap³an napisa³: KIARA I LAGUNA ROBI¡ DOBR¡ ROBOTÊ BARDZO U¶miech

O tak fantastyka do kwadratu. U¶miech
Tworzycie jak±¶ powie¶æ do filmu?  U¶miech

CO SIÊ STA£O CZY U WAS JEST PODOBNIE ,¯E 1 STRONA STA£A SIÊ OSTANI¡ A OSTANIA 1 Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶

Pewnie Ci jaki¶ Samuel do komputer wszed³. Uwa¿aj. Mrugniêcie

MAGA - jestem piêknym przyk³adem tego w³a¶nie rozwoju...

Czym twoja zmiana by³a spowodowana? U¶miech

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Luty 20, 2009, 18:35:37 »

CHÊCI¡ ZMIANY I ZABICIE TEGO KTÓRY CHCIA£ BYC MN¡ - TERAZ JESTEM TYM KIM CHCE! I TO JEST WIELKI SUKCES!!!!!!!!!!!

718'
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Luty 20, 2009, 18:47:59 »

CHÊCI¡ ZMIANY I ZABICIE TEGO KTÓRY CHCIA£ BYC MN¡ - TERAZ JESTEM TYM KIM CHCE! I TO JEST WIELKI SUKCES!!!!!!!!!!!

718'
Po co ta z³o¶æ?
I kto chcia³ byæ Tob±?
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Luty 20, 2009, 20:10:42 »

jak to kto? umys³.................
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Luty 20, 2009, 21:14:49 »

tak umys³ a nie to co chce byæ nim i oszukuje mnie samego - to najtrudniejsze co mo¿e byæ - ODKRYÆ PRAWDÊ O SOBIE! to jest dzie³o kabalistów i alchemików - poznaæ KAMIEÑ TAJEMNY - KLEJNOT ROZUMU, DIAMENT UMYS£U - to jest ca³y sekret WSZYSTKICH NAUK DUCHOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odkry³em - przekaza³em - nie zostawi³em tego dla siebie - WSZYSCY MOG¡ DO TEGO DOJ¦Æ...

to jest mój 718 post - najwa¿niejszy mój post na tym forum!!!

718'
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 21:17:29 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Luty 20, 2009, 22:20:53 »

tak umys³ a nie to co chce byæ nim i oszukuje mnie samego - to najtrudniejsze co mo¿e byæ - ODKRYÆ PRAWDÊ O SOBIE! to jest dzie³o kabalistów i alchemików - poznaæ KAMIEÑ TAJEMNY - KLEJNOT ROZUMU, DIAMENT UMYS£U - to jest ca³y sekret WSZYSTKICH NAUK DUCHOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odkry³em - przekaza³em - nie zostawi³em tego dla siebie - WSZYSCY MOG¡ DO TEGO DOJ¦Æ...

718'

Rozwój to obserwacja - Rozwój to czujno¶æ tego co wokó³ Nas sie dzieje -Rozwój to to co dzieje siê z Nami A MY TO WIDZIMY , CZUJEMY = JESTE¦MY ¦WIADOMI --- ¦WIADO¦Æ PROWADZI DO O¦WIECENIA( NASZEGO CIA£A NASZYCH ZMYS£OW NASZEGO DUCHA , Mo¿na pisaæ to na wiele sposobów , ale cel tego zawsze jest taki sam . Jak to ju¿ kto¶ napisa³ " dróg jest wiele, a cel zawsze ten sam "- KAP£ANIE piêknie podkre¶li³e¶ ten niby banalny post ,a jednak najwa¿niejszy dla Ciebie i to w³a¶nie jest wa¿ne ,¿e dla Ciebie on jest tak wa¿ny, mimo ,¿e dla  innych mo¿e nic nie oznaczaæ -

pozdrawiam Laguna__
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 23:52:15 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Luty 20, 2009, 22:30:48 »

i nie przypadkiem jest sygnowany ¶wiêt± liczb± 718 U¶miech

dla wszystkich mo¿e to byæ przypadek ale dla mnie nie mimo, ¿e SAMO tak wysz³o!

718'
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Luty 20, 2009, 23:50:17 »

i nie przypadkiem jest sygnowany ¶wiêt± liczb± 718 U¶miech

dla wszystkich mo¿e to byæ przypadek ale dla mnie nie mimo, ¿e SAMO tak wysz³o!

718'

Czyta³am ksiêgê Cheopsa i Twoje opracowania ....

wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Luty 21, 2009, 09:42:13 »

tak umysł a nie to co chce być nim i oszukuje mnie samego - to najtrudniejsze co może być - ODKRYĆ PRAWDĘ O SOBIE! to jest dzieło kabalistów i alchemików - poznać KAMIEŃ TAJEMNY - KLEJNOT ROZUMU, DIAMENT UMYSŁU - to jest cały sekret WSZYSTKICH NAUK DUCHOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odkryłem - przekazałem - nie zostawiłem tego dla siebie - WSZYSCY MOGĄ DO TEGO DOJŚĆ...

to jest mój 718 post - najważniejszy mój post na tym forum!!!

Alez Kapłanie ten kto świadomie medytuje wie to , cieszę się że to odkryłes,ale to nie wszystko.... jeszcze kupę roboty niestety jest po tym odkryciu ...  Mrugniêcie

Laguno jeżeli dla kogoś jeszcze ten post Kapłana jest nic nie znacący, znaczy to poprostu, że go nierozumie... narazie... U¶miech
Podrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 09:44:01 wys³ane przez wiki » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Luty 21, 2009, 18:37:33 »

Taa Klejnot Rozumu, Diament Umys³u a wspomina³es co¶ wczesniej o zabijaniu najwiekszego wroga - umys³u w³asnie no ale nie bede sie czepiac szczegó³ów.

Tak czy inaczej kazdy ma w³asny klejnot i sam musi sie postarac o jego odkrycie. Jedno zdanie
"je¶li napniesz strunê zbyt mocno - pêknie, je¶li za s³abo - nie wyda ¿adnego d¼wiêku" moze staæ sie o¶wieceniem dla jednej osoby, a dla innej oznaczaæ tylko wskazówke strojenia instrumentu.

Dla mnie momentem przelomowym by³y przeczytanie ksi±zki o Gnozie. Po zakoñczeniu lektury pomysla³am sobie 'to jest to. poczatek i koniec, wieczny cykl który wci±¿ trwa' ale dla kogos stojacego obok, s³owa te wcale nie musza oznaczaæ jakiegos szczegolnego wyjasnienia Mrugniêcie Bo to by³ mój Diament, a nie jego ale zgadzam sie ze od tego momentu rozpoczyna sie Nowy etap i kolejny wysi³ek.

Na szcze¶cie mozemy sobie pomagac ca³kiem zywczajnymi wyjasnieniami i opisami. Wiec skoro uwazasz sie za osobe znacz±ca dla Pch

zapomnia³e¶ o KAP£ANIE 718 - odgrywam BARDZO WA¯N¡ rolê w PCH od roku 2005 czy zarz±d tego chce czy nie - a s±dz±c po tym, ze teksty s± na nowej stronie projektu chyba chce U¶miech

Zasiegnij wiedzy u ¼ród³a, o czym wspomina³ niedawno Leszek:
  Owszem znam osobê, która s³u¿y jako narzêdzie do technicznych dzia³añ, które wykorzystuj± zasady ¶wiêtej geometrii.
T± osoba jeste¶ Ty Kiaro: Knosson, Luxor, Wielka Piramida Chartres, W³adywostok, Kraków, etc.
I to Ty w³a¶nie masz odwagê przypisywaæ innym niecne intencje i dzia³ania przy wykorzystaniu ¶wiêtej geometrii?
Czy zarêczysz, ¿e wiesz co robi³a¶? ¯e to by³o "dobre"?

W kontekscie Pch, manipulowania w hdd ziemi, po której to wycieczce Samuel mial sie wyraziæ w jednej z sesji 'tyle pracy i wszystko na nic' - czy jako¶ tak. Cytuje z pamieci bo nie chce mi sie szukaæ. Po szczegó³y nalezy sie zglosic do uczestników owej wycieczki, o ile naprawde zalezy ci na powodzeniu projektu-cheops Mrugniêcie No chyba ze '¼ród³o Wiedzy' nabierze niespodziewanie wody w usta (jak to ma w zywczaju) a ty zadowolisz sie kierunkiem jaki ci nadano.

A teraz moje pytanie, co oznacza liczba 718? Bo znam numerologie do 78 i wiem ze mozna to policzyc w ten sposób 7+1+8=16 no a chyba kazdy wie jaka to karta w Tarocie.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Luty 21, 2009, 21:45:19 »

Kap³an 718 - ale Ty ostatnio nieco wyluzowa³e¶, nie krzyczysz, nie wrzeszczysz, nie obra¿asz, nie naje¿d¿asz, a przede wszystkim - nie starasz siê wszystkim wmawiaæ swojej jedynej racji, wy¿szo¶ci etc etc. Mo¿e dlatego siê zmieni³ stosunek do Ciebie? Moim zreszt± zdaniem - BARDZO na plus.
Po ostatnich postach nadal tak uwa¿asz? Wed³ug mnie [moich odczuæ i spostrze¿eñ] nie zmieni³ siê - to samo wnêtrze, tylko nowa skórka, jedynie nieco bardziej stara siê panowaæ nad emocjami.

Wracajac do tematu: wileoletnie do¶wiadczenie [i nie tylko moje] nakazuje uwa¿aæ i nie ufaæ osobom które nie chc± rozmawiaæ szczerze, prosto i otwarcie. 99% takich osób po prostu k³amie, w róznym stopniu ale k³amie. Nie ma te¿ co dawaæ wiary w ich "uduchowienie" bo jest to fikcj± - to tak jakby osoba rozwi±zuj±ca równania ró¿niczkowe nie umia³a... tabliczki mno¿enia.
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 21:55:59 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Luty 22, 2009, 00:12:42 »

Enigma - Twoja numerologia kuleje, poniewa¿ trzeba dodaæ 1 i 6 i wychodzi 7 - i to wszystko - najwa¿niejsza liczba, a co oznacza, có¿ ma 718 znaczeñ wa¿nych dla mnie i nie widzê powodu ¿eby siê tym dzieliæ...

P.S. nie chodzi o numerologiê ale o co¶ o wiele wiêcej o energiê tej liczby, pochodzi z Egiptu z Kairu, zosta³a przekazana w 1904 roku tutaj na Ziemiê, przekaz odebra³ najwiêkszy mag XX wieku - pisa³em ju¿ o tym, ta liczba nie pochodzi z ziemii i dlatego jest tak wa¿na i cenna...

718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Luty 22, 2009, 11:23:52 »

Tak to siê czepiaæ nie bêdê, bo siê numerologi± nie zajmujê, ale uznawanie Crowley'a z "najwiêkszego maga XX wieku" - có¿, to ju¿ jest "nieco" przesadzone. Nie trzeba byæ specjalnie przenikliwym, by zobaczyæ, ¿e wiele jego tez by³o nie o¶wieceniem duchowym, a reakcj± na do¶wiadczenia m³odzieñcze (g³ównie jego tezy o "Prawdziwej Woli"), albo te¿ konsekwencj± nieco megalomañskiego charakteru. Nie przeczê, ¿e by³ wielkim umys³em, ale wynoszenie go ponad innych - to ju¿ lekka przesada.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Luty 22, 2009, 14:01:52 »

pope³ni³ A.C. DWA B£ÊDY - zasadnicze:

- ¼le traktowa³ kobiety bardzo - nie uzyska³ wiêc wiedzy od nich!!!

- wzi±³ siê za narkotyki wszelkiego rodzaju i przegra³!!!

ja ¯ADNEGO z tych dwóch b³êdów NIGDY NIE POPE£NIÊ - masz Tene racjê - mam na my¶li, ¿e nie by³o wiêkszego MAGA ni¿ on w XX wieku! zaprzecz i podaj INNEGO - WIÊKSZEGO - tylko o to mi chodzi³o i o NIC wiêcej...

718'
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Luty 22, 2009, 17:01:05 »

Laguna walka to te¿ kod. Walcz±c wytraca sie masy energii.
Tak samo jak na dyskusje z jednostkami destruktywnymi, które napedza walka.
Szkoda na to energii.
Energia ma wiele ciekawszych zastosowañ.
Mo¿na j± spo¿ytkowaæ lepiej i wynie¶æ z tego korzy¶æ.
Oczywi¶cie to moje zdanie na ten temat U¶miech
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 17:02:08 wys³ane przez Petras » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Luty 22, 2009, 17:45:51 »

Enigma - Twoja numerologia kuleje, poniewa¿ trzeba dodaæ 1 i 6 i wychodzi 7 - i to wszystko - najwa¿niejsza liczba, a co oznacza, có¿ ma 718 znaczeñ wa¿nych dla mnie i nie widzê powodu ¿eby siê tym dzieliæ...

Hmm.. znów wiedza tajemna, któr± nie warto sie dzieliæ... czyli 'wiem ale nie powiem' - no sk±d ja to znam?

Nie wiem sk±d w 718 wzio³e¶ naraz 6, no ale niech to bedzie twoja tajemnica. Tak jak podobnie nie wyt³umaczy³es znaczeñ liczby 93 (agape) a nastepnie twierdzisz ze 'nie zostawi³e¶ tego dla siebie i przekaza³e¶ ludzko¶ci' - ok, twoja wola. Tyle ze po tak szumnych zapowiedziach dla zasady powinienes spodziewaæ sie najprostszych pytañ, choæby dla samego sprawdzenia czy to co piszesz ma sens i jakos sie klei...

Owszem moja 'numerologia' jest odrobine prymitywna, bo widzisz u mnie 2+2= zawsze 4 a nie 5, lub 3 Mrugniêcie Ale to tylko taka dygresja, ja sobie licze horoskop ¿yciowy z daty urodzenia wiec tak naprawde nic wa¿nego  U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Luty 22, 2009, 17:53:11 »

ENIGMA TY JESTES OGRANICZONA JAKA¦??!!

7 + 1 + 8 = 16 i dalej trzeba zej¶æ do jednej liczby bo na tym polega NUMEROLOGIA i teraz 1 + 6 jest 7 - SIEDEM!!!

MY¦LEÆ WIÊCEJ i tyle! takie trudne to jest?

a co do 93 - to trzeba znaæ dobrze THELEMÊ (Religiê Woli) i system Crowleya, ¿eby to poj±æ - ja zajmuje siê tym od 9 lat i trochê zrozumia³em - a tam napisa³em wyra¼nie, ¿e nie ma NIC NA TACY i trzeba to samemu poj±æ bo na tym polega ROZWÓJ DUCHOWY - mi NIKT NIC nie poda³ na tacy i do wszystkiego doszed³em sam bardzo cie¿k± prac± i wyrzeczeniami takimi o jakich nawet siê wam nie ¶ni!!!

718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Luty 22, 2009, 18:00:24 »

THELEMÊ (Religiê Woli) i system Crowleya

Cynicznie napiszê: I to mówi cz³owiek, który chce obalaæ religie i poskramiaæ systemy Chichot (tak, wiem, ¿e lekko naci±gam, jednak mimo wszystko jest w tym ziarno mówienia jak najbardziej serio i wprost)
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Luty 22, 2009, 18:06:29 »

Cytat: Kap³an 718
718'

Czyli co oznacza PHInalnie ta liczba?
Mozesz podac linki do miejsc na forum, gdzie to t³umaczy³e¶?
Kiedy¶ to by³o na forum poprzednim zdajesie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Luty 22, 2009, 18:21:55 »

Laguna walka to te¿ kod. Walcz±c wytraca sie masy energii.
Tak samo jak na dyskusje z jednostkami destruktywnymi, które napedza walka.
Szkoda na to energii.
Energia ma wiele ciekawszych zastosowañ.
Mo¿na j± spo¿ytkowaæ lepiej i wynie¶æ z tego korzy¶æ.
Oczywi¶cie to moje zdanie na ten temat U¶miech

Ludziom generalnie brakuje energii. Czuj± to, choæ niekoniecznie u¶wiadamiaj±. Dlatego, nie posiadaj±c wiedzy o metodach jej gromadzenia oraz racjonalnego gospodarowania ograniczonymi przecie¿ zasobami, chwytaj± siê najprostszego sposobu na uzupe³nienie w³asnych niedoborów. Jest to walka z innymi (tzw. wampiryzm energetyczny). I wcale nie jest potrzebny do tego wróg. Jak¿e czêsto obserwuje siê uprawianie tego¿ procederu w¶ród najbli¿szych cz³onków rodziny. Walka tam przybiera ró¿ne formy, czasami bardzo dyskretnie ukryte pod dzia³aniami w imiê czyjego¶ dobra. Bardzo czêsto wykorzystywana jest pozycja silniejszego, np. rodzica, pod p³aszczykiem egzekwowania nale¿nych mu praw, czy zwyk³ego wymuszania pewnych zachowañ, dzia³añ wbrew woli dziecka. 
Najczê¶ciej jednak stosowan± form± szybkiego pod³adowania siê jest zwyk³a k³ótnia, o¶mieszenie "przeciwnika", poni¿enie, gdzie pokonany natychmiast sk³ada haracz. Tak¿e, liczne formy zaw³aszczania cudzej energii zaobserwowaæ mo¿na w relacjach szef – pracownik.
Przy okazji nasuwa siê pytanie, czy ka¿de dzia³anie cz³owieka, to aktywacja odpowiednich kodów? Czy istnieje wolno¶æ od „oprogramowania”? 

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Luty 22, 2009, 19:21:15 »

Istnieje,Ptaszku chociaz nie latwa, to akceptacja odmiennosci. Nie wchodzenie w zadne potyczki slowne z kimkolwiek , kto usiluje wymusic je na nas.Wystarczy powiedziec swoje zdanie , zaakceptowac cudze , niezaleznie od tego jakie jest. Bo ma prawo byc calkowicie odmienne. Zadno przekonywanie do wlasnego wbrew cudzej woli nie jest wlasciwe. Mozna odpowiedziec na pytanie i trzeba , ale nie wiklac sie w agresywna dyskusje z udawadnianiem prawa do swich przekonan.
Gdy zaczynaja rodzic sie owe "dyskusje" , jest to juz ordynarne sciaganie energi z dyskutanta.
Kto potrafi to zauwazyc i uzna iz mu to nie sluzy i nie chce dac sobie podstepnie podkradac energii, powinien nie wchodzic w te rozmowki.
Wystarczy.
Energie swoja mozna spozytkowac na przyjemne i rozwijajace nas rzeczy.
Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 20:40:15 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: