Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 11, 2025, 21:53:02

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kolejne dziaÂłania Samuela dla osiÂągniĂŞcia zamierzonego celu ????  (Przeczytany 86796 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #125 : Luty 19, 2009, 18:15:14 »

nie u¿ywaj szataùskich wynalazków typu INTERNET SEXPLORER (b³¹d celowy, do tego s³u¿y ta przegl¹darka ludziom) ale MOZILLA FIREFOX - IE to przesz³oœÌ, teraz u¿ywa siê FIREFOXA tam takich b³edów nie ma i nie bêdzie, IE jest dziurawe strasznie!

718'
Enigma
Gość
« Odpowiedz #126 : Luty 19, 2009, 18:52:22 »

Oftopica nie ma koĂąca, chyba naprawde prĂłbujecie nas zagadaĂŚ. Ale mam zamiar odpowiedzieĂŚ, odniose sie do cytatĂłw imiennie, bo inaczej trwaÂłoby to z tydz.

Cytat: laguna
3. ÂŚwiat zwrĂłciÂł PaniÂą dla historii .
ach to gwiazdorstwo MrugniĂŞcie

Cytat: Laguna
4. Ten co bĂŞdzie przy Pani i z PaniÂą bedzie bezpieczny , ale ten co przeciwko stanie -niedobrze bĂŞdzie .
juz sie boje...

Cytat: Laguna
DziwiÂł siĂŞ bardzo ,Âże mĂłwi do mnie , a ja jestem sobÂą
dziwne..bardzo...

Cytat: laguna
Po kilku minutach szybkiego mĂłwienia do mnie rzuciÂł stwierdzenie , nie wiem czy Ty jesteÂś silniejsza niÂż ja , ale pamiĂŞtaj ,Âże CiĂŞ ostrzegaÂłem , po czym odszedÂł.
laguno, spiesze cie zapewniĂŚ ze twoja osoba nie wzbudza we wmnie Âżadnych emocji.. ale mam jedno ale:
Dlaczego nie odpowiedziaÂłas na pytanie jakie skierowaÂłam do ciebie, w wÂątku przez ciebie zaÂłoÂżonym (Czym jest samodzielne myÂślenie ? )

A teraz Laguno, czy usÂłysze zarzuty:
- Âże nie potrafie samodzielnie myslec poniewaz 'utorzsamiam sie z buddyzmem i chce go bronic'?
- czy to ze wogĂłle formuuje odpowiedz znaczy wedÂług ciebie ze 'nie potrafie myslec'?
Z jednej strony zarzucasz tekst ktĂłry jest zwykÂłym oskarzeniem przyjetych przezemnie wartosci, z drugiej w temacie zastrzegasz ze 'obrona autorytetu' jest oznakÂą braku myslenia - czy to celowa pulapka, aby nikt nie odwazyÂł sie broniĂŚ osobistego systemu?

Czy nie zas³uguje na odpowiedŸ, nie mia³as czasu, czy za³ozy³as go ot tak, aby zrobic osobom zwiazanym z buddyzmem na z³oœÌ? A mo¿e sama nie masz zdania? ty przemiawiasz do t³umu przekazujac wiedze, natomiast ja mam pisac do sciany?

Za chwilke reszta wypocin MrugniĂŞcie

Enigma
Gość
« Odpowiedz #127 : Luty 19, 2009, 19:00:32 »

Jesli jakiÂś moderator wogĂłlre pilnuje tego dziaÂłu (w co watpie) to prosze o sklejenie 2 postĂłw.

Cytat: Kiara
Mora odpocznij i wroc, zobaczysz, Swiat jest piekny a Ludzie wspaniali.
Taak, bawmy sie kochajmy, a jutro przyjdzie koniec, a co tam MrugniĂŞcie

Cytat: Mora
Ja powiem Âże jak przyjdzie co do czego to siĂŞ zdziwicie. Nikt a nic wam nie pomoÂże.
Eoforia z okazji rychÂłego nadejscia anarchii i chaosu trwa i chyba nic nie ocuci tej pokreconej naiwnosci.

Cytat: KapÂłan 718
KIARA I LAGUNA ROBI¡ DOBR¡ ROBOTÊ BARDZO
Bardzo, widac to szczególnie po tobie Bo widzisz kaplanie, jesteœ zwiazany z Pch i kiedys lubi³eœ samuela (pamietam twoje teksty jak go mocno broni³es) One zas niebadzo, bo obie uwazaja za bardzo szkodliwego ducha. Szczególnie Kiara robi œwietna robote pod tyt 'manipulacha' bo owine³a cie wokó³ swojego palca Mrugniêcie

Cytat: KapÂłan 728
DWA LATA NEGOWAÂŁEM TO CO PISZE KIARA, KAÂŻDY POST KRYTYKOWAÂŁEM - zobaczcie stare forum - przykÂładĂłw jest mnĂłstwo - tutaj na poczÂątku mojej obecnoÂści rĂłwnieÂż!
zobaczcie wszyscy na moim przykÂładzie jak dokonuje siĂŞ transformacja z tarotowego GÂŁUPCA w MAGA - jestem piĂŞknym przykÂładem tego wÂłaÂśnie rozwoju...
Widzimy ta przemiane, tylko czy nie pomyliÂłes kart? WedÂług mnie po prostu obruciÂłeÂś sie o 180*(stopni) ale czy to mozna nazwac postepem?
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #128 : Luty 19, 2009, 19:06:25 »

nie skomentuje Enigma twoich wypocin bo niczym Prawo i SprawiedliwoœÌ wprowadziÂłem POLITYKÊ MIÂŁOÂŚCi a bluzgi by siĂŞ tutaj posypaÂły  DuÂży uÂśmiech

718'
Mora
Gość
« Odpowiedz #129 : Luty 20, 2009, 16:47:35 »

Kap³an napisa³: KIARA I LAGUNA ROBI¡ DOBR¡ ROBOTÊ BARDZO U¶miech

O tak fantastyka do kwadratu. UÂśmiech
Tworzycie jak¹œ powieœÌ do filmu?  UÂśmiech

CO SIÊ STA£O CZY U WAS JEST PODOBNIE ,¯E 1 STRONA STA£A SIÊ OSTANI¡ A OSTANIA 1 Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶

Pewnie Ci jakiÂś Samuel do komputer wszedÂł. UwaÂżaj. MrugniĂŞcie

MAGA - jestem piĂŞknym przykÂładem tego wÂłaÂśnie rozwoju...

Czym twoja zmiana byÂła spowodowana? UÂśmiech

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #130 : Luty 20, 2009, 18:35:37 »

CHÊCI¡ ZMIANY I ZABICIE TEGO KTÓRY CHCIA£ BYC MN¡ - TERAZ JESTEM TYM KIM CHCE! I TO JEST WIELKI SUKCES!!!!!!!!!!!

718'
Mora
Gość
« Odpowiedz #131 : Luty 20, 2009, 18:47:59 »

CHÊCI¡ ZMIANY I ZABICIE TEGO KTÓRY CHCIA£ BYC MN¡ - TERAZ JESTEM TYM KIM CHCE! I TO JEST WIELKI SUKCES!!!!!!!!!!!

718'
Po co ta z³oœÌ?
I kto chciaÂł byĂŚ TobÂą?
wiki
Gość
« Odpowiedz #132 : Luty 20, 2009, 20:10:42 »

jak to kto? umysÂł.................
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #133 : Luty 20, 2009, 21:14:49 »

tak umys³ a nie to co chce byæ nim i oszukuje mnie samego - to najtrudniejsze co mo¿e byæ - ODKRYÆ PRAWDÊ O SOBIE! to jest dzie³o kabalistów i alchemików - poznaæ KAMIEÑ TAJEMNY - KLEJNOT ROZUMU, DIAMENT UMYS£U - to jest ca³y sekret WSZYSTKICH NAUK DUCHOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odkry³em - przekaza³em - nie zostawi³em tego dla siebie - WSZYSCY MOG¡ DO TEGO DOJ¦Æ...

to jest mĂłj 718 post - najwaÂżniejszy mĂłj post na tym forum!!!

718'
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 21:17:29 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #134 : Luty 20, 2009, 22:20:53 »

tak umys³ a nie to co chce byæ nim i oszukuje mnie samego - to najtrudniejsze co mo¿e byæ - ODKRYÆ PRAWDÊ O SOBIE! to jest dzie³o kabalistów i alchemików - poznaæ KAMIEÑ TAJEMNY - KLEJNOT ROZUMU, DIAMENT UMYS£U - to jest ca³y sekret WSZYSTKICH NAUK DUCHOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odkry³em - przekaza³em - nie zostawi³em tego dla siebie - WSZYSCY MOG¡ DO TEGO DOJ¦Æ...

718'

RozwĂłj to obserwacja - RozwĂłj to czujnoœÌ tego co wokó³ Nas sie dzieje -RozwĂłj to to co dzieje siĂŞ z Nami A MY TO WIDZIMY , CZUJEMY = JESTEÂŚMY ÂŚWIADOMI --- ÂŚWIADO¦Æ PROWADZI DO OÂŚWIECENIA( NASZEGO CIAÂŁA NASZYCH ZMYSÂŁOW NASZEGO DUCHA , MoÂżna pisaĂŚ to na wiele sposobĂłw , ale cel tego zawsze jest taki sam . Jak to juÂż ktoÂś napisaÂł " drĂłg jest wiele, a cel zawsze ten sam "- KAPÂŁANIE piĂŞknie podkreÂśliÂłeÂś ten niby banalny post ,a jednak najwaÂżniejszy dla Ciebie i to wÂłaÂśnie jest waÂżne ,Âże dla Ciebie on jest tak waÂżny, mimo ,Âże dla  innych moÂże nic nie oznaczaĂŚ -

pozdrawiam Laguna__
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 23:52:15 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #135 : Luty 20, 2009, 22:30:48 »

i nie przypadkiem jest sygnowany ÂświĂŞtÂą liczbÂą 718 UÂśmiech

dla wszystkich moÂże to byĂŚ przypadek ale dla mnie nie mimo, Âże SAMO tak wyszÂło!

718'
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #136 : Luty 20, 2009, 23:50:17 »

i nie przypadkiem jest sygnowany ÂświĂŞtÂą liczbÂą 718 UÂśmiech

dla wszystkich moÂże to byĂŚ przypadek ale dla mnie nie mimo, Âże SAMO tak wyszÂło!

718'

CzytaÂłam ksiĂŞgĂŞ Cheopsa i Twoje opracowania ....

wiki
Gość
« Odpowiedz #137 : Luty 21, 2009, 09:42:13 »

tak umysł a nie to co chce być nim i oszukuje mnie samego - to najtrudniejsze co może być - ODKRYĆ PRAWDĘ O SOBIE! to jest dzieło kabalistów i alchemików - poznać KAMIEŃ TAJEMNY - KLEJNOT ROZUMU, DIAMENT UMYSŁU - to jest cały sekret WSZYSTKICH NAUK DUCHOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odkryłem - przekazałem - nie zostawiłem tego dla siebie - WSZYSCY MOGĄ DO TEGO DOJŚĆ...

to jest mój 718 post - najważniejszy mój post na tym forum!!!

Alez Kapłanie ten kto świadomie medytuje wie to , cieszę się że to odkryłes,ale to nie wszystko.... jeszcze kupę roboty niestety jest po tym odkryciu ...  MrugniĂŞcie

Laguno jeżeli dla kogoś jeszcze ten post Kapłana jest nic nie znacący, znaczy to poprostu, że go nierozumie... narazie... UÂśmiech
Podrawiam UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 09:44:01 wysłane przez wiki » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #138 : Luty 21, 2009, 18:37:33 »

Taa Klejnot Rozumu, Diament Umys³u a wspomina³es coœ wczesniej o zabijaniu najwiekszego wroga - umys³u w³asnie no ale nie bede sie czepiac szczegó³ów.

Tak czy inaczej kazdy ma wÂłasny klejnot i sam musi sie postarac o jego odkrycie. Jedno zdanie
"jeÂśli napniesz strunĂŞ zbyt mocno - pĂŞknie, jeÂśli za sÂłabo - nie wyda Âżadnego dÂźwiĂŞku" moze staĂŚ sie oÂświeceniem dla jednej osoby, a dla innej oznaczaĂŚ tylko wskazĂłwke strojenia instrumentu.

Dla mnie momentem przelomowym by³y przeczytanie ksi¹zki o Gnozie. Po zakoùczeniu lektury pomysla³am sobie 'to jest to. poczatek i koniec, wieczny cykl który wci¹¿ trwa' ale dla kogos stojacego obok, s³owa te wcale nie musza oznaczaÌ jakiegos szczegolnego wyjasnienia Mrugniêcie Bo to by³ mój Diament, a nie jego ale zgadzam sie ze od tego momentu rozpoczyna sie Nowy etap i kolejny wysi³ek.

Na szczeÂście mozemy sobie pomagac caÂłkiem zywczajnymi wyjasnieniami i opisami. Wiec skoro uwazasz sie za osobe znaczÂąca dla Pch

zapomniaÂłeÂś o KAPÂŁANIE 718 - odgrywam BARDZO WAÂŻNÂĄ rolĂŞ w PCH od roku 2005 czy zarzÂąd tego chce czy nie - a sÂądzÂąc po tym, ze teksty sÂą na nowej stronie projektu chyba chce UÂśmiech

Zasiegnij wiedzy u ÂźrĂłdÂła, o czym wspominaÂł niedawno Leszek:
  Owszem znam osobĂŞ, ktĂłra sÂłuÂży jako narzĂŞdzie do technicznych dziaÂłaĂą, ktĂłre wykorzystujÂą zasady ÂświĂŞtej geometrii.
TÂą osoba jesteÂś Ty Kiaro: Knosson, Luxor, Wielka Piramida Chartres, WÂładywostok, KrakĂłw, etc.
I to Ty wÂłaÂśnie masz odwagĂŞ przypisywaĂŚ innym niecne intencje i dziaÂłania przy wykorzystaniu ÂświĂŞtej geometrii?
Czy zarĂŞczysz, Âże wiesz co robiÂłaÂś? ÂŻe to byÂło "dobre"?

W kontekscie Pch, manipulowania w hdd ziemi, po której to wycieczce Samuel mial sie wyraziÌ w jednej z sesji 'tyle pracy i wszystko na nic' - czy jakoœ tak. Cytuje z pamieci bo nie chce mi sie szukaÌ. Po szczegó³y nalezy sie zglosic do uczestników owej wycieczki, o ile naprawde zalezy ci na powodzeniu projektu-cheops Mrugniêcie No chyba ze 'Ÿród³o Wiedzy' nabierze niespodziewanie wody w usta (jak to ma w zywczaju) a ty zadowolisz sie kierunkiem jaki ci nadano.

A teraz moje pytanie, co oznacza liczba 718? Bo znam numerologie do 78 i wiem ze mozna to policzyc w ten sposĂłb 7+1+8=16 no a chyba kazdy wie jaka to karta w Tarocie.
arteq
Gość
« Odpowiedz #139 : Luty 21, 2009, 21:45:19 »

KapÂłan 718 - ale Ty ostatnio nieco wyluzowaÂłeÂś, nie krzyczysz, nie wrzeszczysz, nie obraÂżasz, nie najeÂżdÂżasz, a przede wszystkim - nie starasz siĂŞ wszystkim wmawiaĂŚ swojej jedynej racji, wyÂższoÂści etc etc. MoÂże dlatego siĂŞ zmieniÂł stosunek do Ciebie? Moim zresztÂą zdaniem - BARDZO na plus.
Po ostatnich postach nadal tak uwaÂżasz? WedÂług mnie [moich odczuĂŚ i spostrzeÂżeĂą] nie zmieniÂł siĂŞ - to samo wnĂŞtrze, tylko nowa skĂłrka, jedynie nieco bardziej stara siĂŞ panowaĂŚ nad emocjami.

Wracajac do tematu: wileoletnie doœwiadczenie [i nie tylko moje] nakazuje uwa¿aÌ i nie ufaÌ osobom które nie chc¹ rozmawiaÌ szczerze, prosto i otwarcie. 99% takich osób po prostu k³amie, w róznym stopniu ale k³amie. Nie ma te¿ co dawaÌ wiary w ich "uduchowienie" bo jest to fikcj¹ - to tak jakby osoba rozwi¹zuj¹ca równania ró¿niczkowe nie umia³a... tabliczki mno¿enia.
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 21:55:59 wysłane przez arteq » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #140 : Luty 22, 2009, 00:12:42 »

Enigma - Twoja numerologia kuleje, poniewa¿ trzeba dodaÌ 1 i 6 i wychodzi 7 - i to wszystko - najwa¿niejsza liczba, a co oznacza, có¿ ma 718 znaczeù wa¿nych dla mnie i nie widzê powodu ¿eby siê tym dzieliÌ...

P.S. nie chodzi o numerologiĂŞ ale o coÂś o wiele wiĂŞcej o energiĂŞ tej liczby, pochodzi z Egiptu z Kairu, zostaÂła przekazana w 1904 roku tutaj na ZiemiĂŞ, przekaz odebraÂł najwiĂŞkszy mag XX wieku - pisaÂłem juÂż o tym, ta liczba nie pochodzi z ziemii i dlatego jest tak waÂżna i cenna...

718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #141 : Luty 22, 2009, 11:23:52 »

Tak to siê czepiaÌ nie bêdê, bo siê numerologi¹ nie zajmujê, ale uznawanie Crowley'a z "najwiêkszego maga XX wieku" - có¿, to ju¿ jest "nieco" przesadzone. Nie trzeba byÌ specjalnie przenikliwym, by zobaczyÌ, ¿e wiele jego tez by³o nie oœwieceniem duchowym, a reakcj¹ na doœwiadczenia m³odzieùcze (g³ównie jego tezy o "Prawdziwej Woli"), albo te¿ konsekwencj¹ nieco megalomaùskiego charakteru. Nie przeczê, ¿e by³ wielkim umys³em, ale wynoszenie go ponad innych - to ju¿ lekka przesada.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #142 : Luty 22, 2009, 14:01:52 »

pope³ni³ A.C. DWA B£ÊDY - zasadnicze:

- Âźle traktowaÂł kobiety bardzo - nie uzyskaÂł wiĂŞc wiedzy od nich!!!

- wzi¹³ siê za narkotyki wszelkiego rodzaju i przegra³!!!

ja ¯ADNEGO z tych dwóch b³êdów NIGDY NIE POPE£NIÊ - masz Tene racjê - mam na my¶li, ¿e nie by³o wiêkszego MAGA ni¿ on w XX wieku! zaprzecz i podaj INNEGO - WIÊKSZEGO - tylko o to mi chodzi³o i o NIC wiêcej...

718'
Petras
Gość
« Odpowiedz #143 : Luty 22, 2009, 17:01:05 »

Laguna walka to teÂż kod. WalczÂąc wytraca sie masy energii.
Tak samo jak na dyskusje z jednostkami destruktywnymi, ktĂłre napedza walka.
Szkoda na to energii.
Energia ma wiele ciekawszych zastosowaĂą.
Mo¿na j¹ spo¿ytkowaÌ lepiej i wynieœÌ z tego korzyœÌ.
OczywiÂście to moje zdanie na ten temat UÂśmiech
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 17:02:08 wysłane przez Petras » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #144 : Luty 22, 2009, 17:45:51 »

Enigma - Twoja numerologia kuleje, poniewa¿ trzeba dodaÌ 1 i 6 i wychodzi 7 - i to wszystko - najwa¿niejsza liczba, a co oznacza, có¿ ma 718 znaczeù wa¿nych dla mnie i nie widzê powodu ¿eby siê tym dzieliÌ...

Hmm.. znĂłw wiedza tajemna, ktĂłrÂą nie warto sie dzieliĂŚ... czyli 'wiem ale nie powiem' - no skÂąd ja to znam?

Nie wiem skÂąd w 718 wzioÂłeÂś naraz 6, no ale niech to bedzie twoja tajemnica. Tak jak podobnie nie wytÂłumaczyÂłes znaczeĂą liczby 93 (agape) a nastepnie twierdzisz ze 'nie zostawiÂłeÂś tego dla siebie i przekazaÂłeÂś ludzkoÂści' - ok, twoja wola. Tyle ze po tak szumnych zapowiedziach dla zasady powinienes spodziewaĂŚ sie najprostszych pytaĂą, choĂŚby dla samego sprawdzenia czy to co piszesz ma sens i jakos sie klei...

Owszem moja 'numerologia' jest odrobine prymitywna, bo widzisz u mnie 2+2= zawsze 4 a nie 5, lub 3 MrugniĂŞcie Ale to tylko taka dygresja, ja sobie licze horoskop Âżyciowy z daty urodzenia wiec tak naprawde nic waÂżnego  UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #145 : Luty 22, 2009, 17:53:11 »

ENIGMA TY JESTES OGRANICZONA JAKAÂŚ??!!

7 + 1 + 8 = 16 i dalej trzeba zejœÌ do jednej liczby bo na tym polega NUMEROLOGIA i teraz 1 + 6 jest 7 - SIEDEM!!!

MY¦LEÆ WIÊCEJ i tyle! takie trudne to jest?

a co do 93 - to trzeba znaæ dobrze THELEMÊ (Religiê Woli) i system Crowleya, ¿eby to poj±æ - ja zajmuje siê tym od 9 lat i trochê zrozumia³em - a tam napisa³em wyra¼nie, ¿e nie ma NIC NA TACY i trzeba to samemu poj±æ bo na tym polega ROZWÓJ DUCHOWY - mi NIKT NIC nie poda³ na tacy i do wszystkiego doszed³em sam bardzo cie¿k± prac± i wyrzeczeniami takimi o jakich nawet siê wam nie ¶ni!!!

718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #146 : Luty 22, 2009, 18:00:24 »

THELEMÊ (Religiê Woli) i system Crowleya

Cynicznie napiszĂŞ: I to mĂłwi czÂłowiek, ktĂłry chce obalaĂŚ religie i poskramiaĂŚ systemy Chichot (tak, wiem, Âże lekko naciÂągam, jednak mimo wszystko jest w tym ziarno mĂłwienia jak najbardziej serio i wprost)
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #147 : Luty 22, 2009, 18:06:29 »

Cytat: KapÂłan 718
718'

Czyli co oznacza PHInalnie ta liczba?
Mozesz podac linki do miejsc na forum, gdzie to tÂłumaczyÂłeÂś?
KiedyÂś to byÂło na forum poprzednim zdajesie
ptak
Gość
« Odpowiedz #148 : Luty 22, 2009, 18:21:55 »

Laguna walka to teÂż kod. WalczÂąc wytraca sie masy energii.
Tak samo jak na dyskusje z jednostkami destruktywnymi, ktĂłre napedza walka.
Szkoda na to energii.
Energia ma wiele ciekawszych zastosowaĂą.
Mo¿na j¹ spo¿ytkowaÌ lepiej i wynieœÌ z tego korzyœÌ.
OczywiÂście to moje zdanie na ten temat UÂśmiech

Ludziom generalnie brakuje energii. CzujÂą to, choĂŚ niekoniecznie uÂświadamiajÂą. Dlatego, nie posiadajÂąc wiedzy o metodach jej gromadzenia oraz racjonalnego gospodarowania ograniczonymi przecieÂż zasobami, chwytajÂą siĂŞ najprostszego sposobu na uzupeÂłnienie wÂłasnych niedoborĂłw. Jest to walka z innymi (tzw. wampiryzm energetyczny). I wcale nie jest potrzebny do tego wrĂłg. JakÂże czĂŞsto obserwuje siĂŞ uprawianie tegoÂż procederu wÂśrĂłd najbliÂższych czÂłonkĂłw rodziny. Walka tam przybiera ró¿ne formy, czasami bardzo dyskretnie ukryte pod dziaÂłaniami w imiĂŞ czyjegoÂś dobra. Bardzo czĂŞsto wykorzystywana jest pozycja silniejszego, np. rodzica, pod pÂłaszczykiem egzekwowania naleÂżnych mu praw, czy zwykÂłego wymuszania pewnych zachowaĂą, dziaÂłaĂą wbrew woli dziecka. 
NajczĂŞÂściej jednak stosowanÂą formÂą szybkiego podÂładowania siĂŞ jest zwykÂła k³ótnia, oÂśmieszenie "przeciwnika", poniÂżenie, gdzie pokonany natychmiast skÂłada haracz. TakÂże, liczne formy zawÂłaszczania cudzej energii zaobserwowaĂŚ moÂżna w relacjach szef – pracownik.
Przy okazji nasuwa siĂŞ pytanie, czy kaÂżde dziaÂłanie czÂłowieka, to aktywacja odpowiednich kodĂłw? Czy istnieje wolnoœÌ od „oprogramowania”? 

Kiara
Gość
« Odpowiedz #149 : Luty 22, 2009, 19:21:15 »

Istnieje,Ptaszku chociaz nie latwa, to akceptacja odmiennosci. Nie wchodzenie w zadne potyczki slowne z kimkolwiek , kto usiluje wymusic je na nas.Wystarczy powiedziec swoje zdanie , zaakceptowac cudze , niezaleznie od tego jakie jest. Bo ma prawo byc calkowicie odmienne. Zadno przekonywanie do wlasnego wbrew cudzej woli nie jest wlasciwe. Mozna odpowiedziec na pytanie i trzeba , ale nie wiklac sie w agresywna dyskusje z udawadnianiem prawa do swich przekonan.
Gdy zaczynaja rodzic sie owe "dyskusje" , jest to juz ordynarne sciaganie energi z dyskutanta.
Kto potrafi to zauwazyc i uzna iz mu to nie sluzy i nie chce dac sobie podstepnie podkradac energii, powinien nie wchodzic w te rozmowki.
Wystarczy.
Energie swoja mozna spozytkowac na przyjemne i rozwijajace nas rzeczy.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 20:40:15 wysłane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: